Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

17.1.2023

Hyppäämme Jäniksen loikalla uuteen energiaan

On taas se aika vuodesta, kun pääsemme ottamaan kvanttihypyn johonkin ihan eri suuntaan. Kyse on nimittäin uudesta kiinalaisesta vuodesta, joka alkaa sunnuntaina 22.1.2023. Eikä siinä vielä kaikki: helmikuun alussa, aina neljäs päivä, aloitamme kokonaan uuden fengshui-vuoden. Putsaamme siis pöydän vanhoista pölyisistä, jo niin elähtäneistä energioista, ja katamme oman toiveidemme buffetpöydän ihan uusilla ja maistuvammilla herkuilla. Se taitaa olla niin, että edellisen vuoden energioissa tuli juurikin vastaan se Parasta ennen -päiväys!

Itse olen helmikuun lapsena tammikuussa aina kuin lakisääteisesti väsähtänyt, niin fyysisesti kuin myös koko maailmanmenoon. Omalla kohdallani oikein mitään ei tapahtunut, kun joulukuu 2022 vaihtui tammikuuhun 2023 – sisäinen tieto minussa nimittäin odottaa, että talven raskain energia alkaa keventyä ja pääsemme kevättalven puolelle. Silloin vasta alkaa kaikki se kasvu – tai oikeammin kukoistuksen siemen laitetaan itämään.

Älä siis ihmettele, miksi alkuvuosi on tuntunut niin raskaalta, eikä uusi vaihde elämässä olekaan lähtenyt täysillä käyntiin – miten se voisikaan, kun elämme pimeintä aikaa vuodessa ja energeettisesti myös raskainta? Sydäntalvi on aina lunta ja jäätä, tai räntää ja lammikoita. Ei ole lämpöä, sitä tulienergiaa, jota kasvuun ja muutokseen tarvitaan. Talvi pysäyttää meidät ja keväällä heräämme puuelementin myötä eloon. Nyt on sallittua käydä vielä tyhjäkäynnillä, mutta pian saamme kerättyä sen verran voimia, että jalka yltää taas kaasupolkimelle.

Jänis tuo keveyttä ja rakentaa rauhaa

Meillä onkin hyvin erilaisen eläinenergian vuosi tulossa, nimittäin herkän, sensitiivisen ja rauhaa rakastavan Vesi-Jäniksen vuosi. Kaikista Jäniksistä juuri vesielementin kostuttama Vesi-Jänis on tunteellisin, intuitiivisin ja ehkä jopa arin. Sen yin-energia on kaukana pauhaavasta Vesi-Tiikeristä, joka sekin toki oli vettä, mutta voimakasta, kaiken mylläävää yang-virtausta. Vesi-Jänis ei kuohu kuten Vesi-Tiikeri, vaan se tulee esiin pieninä pisaroina kukkien hennoilla terälehdillä, kuin lempeä aamukaste, joka virkistää ja herättää luonnon taas eloon. Niin mekin herkistymme ja heräämme uusiin mahdollisuuksiin.

Siinä missä intensiivinen Tiikeri on valmis puolustautumaan ja hyökkäämään, Jänis lähtee todella nopeasti karkuun. Kun räpäytät silmää, et näe sitä enää. Se, että näkisi Jäniksen taistelevan, on todella harvinaista. Ja kyllähän me kaikki tiedämme, mitä kanit tykkää tehdä: hangata turkkiaan toista pehmopalleroa vasten ja jatkaa sukua. Siinä ovatkin muuten hyvät avainsanat ja mielikuvat – kuteminen ja kostaminen – jotka erottavat Jäniksen olennaisesti Tiikeristä: siinä missä Tiikeri saattaa hautoa pitkäänkin kostoa itse määrittämänsä oikeudenmukaisuuden puolesta (mieti vaikka Putinia, jonka kostotoimenpidettä Ukrainaa vastaan kukaan ei ymmärrä), niin Jänis puolestaan haluaa vain kaikille tasapuolisesti hyvää ja ennen kaikkea turvata oman pesueensa. Ja tämä nimenomaan on hyvä uutinen meille kaikille: voisiko rauha vihdoin voittaa sodan? Jos Jänikseltä kysytään, niin tottakai. Vuoden eläimenä se määrää ja me muut seuraamme. Ja jos se pomppii iloisena pitkin peltoja, tai käpertyy kaverinsa kainaloon maailman myrskyiltä piiloon, niin siihen meitäkin kannustetaan. Nyt ei ole enää tarkoitus taistella – nyt on aika rakentaa rauhaa.

Yang-energiasta siirrytään hillitympään yiniin

Jänis on olemukseltaan yin-eläin. Yin-energian vuosi onkin aina rauhallisempi kuin edeltäjänsä. Nyt otetaan vähän happea ja henkeä ja mietitään, mikä onkaan järkevää kokonaiskuvan kannalta. Sotiminen ei ainakaan ole. Jos Vesi-Tiikeri kastelikin kaiken läpimäräksi vuolaalla yang-vesivirrallaan, irrotti multapaakut paikoiltaan ja kasvitkin juurineen – sekä kenties muljautti sydämenkin monta kertaa ympäri rajuilla uutisillaan – niin nyt meidän sisäiselle kasvullemme on suotuisammat elinolosuhteet. Hitaammin ja hellemmin, tuntuu Vesi-Jäniksen energia sanovan. Nyt väännetään voluuminappia pienemmälle. Otetaan iisisti. Nautitaan elämästä sikäli kuin pystytään. Rauhaa kaipaava ja omiin oloihinsa vetäytyvä Jänis ei pyri valloittamaan väkevällä voimalla, korkeintaan lisääntymällä ”salaa”. Voisiko jopa olla, että syntyvyys kääntyy kasvuun, kun ihmiset alkavat Jäniksen myötä pariintua ja perustaa perhettä, hakea turvaa tästä perusyksiköstä? Yhteenlyöttäytyminen on Jäniksen mielessä. Voimme kaikki pohtia omalla kohdallamme, mitä se meille edustaa konkreettisesti.

Mitä Vesi-Jäniksen vuosi tuokaan tullessaan?

Olisi ihanaa julistaa, että kaikkien toteutuvien unelmien eldorado on juuri avautumaisillaan, mutta sellaisia lupauksia ei kuitenkaan voi antaa. Esimerkiksi taloudellisesti Jänis ei tuo meille vielä kovinkaan paljon helpotusta, koska vuosienergioista puuttuu täysin talouskasvuun tarvittava tulielementti. Tulta on tulossa kartalle vasta parin vuoden päästä, kun puikkoihin astuu Käärme vuonna 2025. Saamme siis tavalla tai toisella vielä kitkutella taloudellisesti. Ehkä sekin tekee meistä nyt arempia, kuten Jänis. Kun se näkee uusimman sähkölaskun, se suorastaan juoksee karkuun! Kyllä meidänkin tekee mieli mennä piiloon omalle kohdalle osuvalta taloustaantumalta. Ei se kenenkään mieltä ylennä, oli oma eläinkattaus millainen tahansa.

Jos jotain positiivista voi kuitenkin sanoa, niin moni Tiikerin vesivuonna alkanut veteen liittyvä vaiva laimenee Jäniksen myötä. Jos sinulla oli ongelmia kehossa veteen liittyen (eli virtsatiet, munuaiset, sukupuolielimet tai raajojen turvotus), niin tulevana vuonna oireesi saattavat lieventyä tai pikkuhiljaa poistua. Tiikerin tuomat emotionaaliset ja psykologiset tunnekuohut tasaantuvat myös – nyt kerätään enää roskia tsunamin jälkeiseltä rannalta, jossa viime vuonna kävi tuhoisa tunnemyrsky. Myrskyt siis tasaantuvat, niin meissä kuin meidän ympärillämme. Myrskyn jälkeinen maisema voi olla karu, mutta uusi alku orastaa jo. Horisontissa päivä alkaa nousta eivätkä aallot lyö enää niin korkealle.

On hyväksyttävä se, mitä tapahtui, ja löydettävä taas uusi tapa edetä elämässä. Anna siis aikaa itsellesi äläkä odota, että kädenkäänteessä kaikki muuttuu paremmaksi tai kevyemmäksi. Edistyminen kovien aikojen jälkeen tulee esiin pikkuhiljaa hiipien, arkana kuin jäniksenpoika. Kun jänis kasvaa isoksi ja rohkeammaksi, se uskaltaa jo hyppiä pihan poikki yksinkin. Meistä pienistä jäniksenrääpäleistä, jotka kaipaamme vielä emon turvaa, tulee voimakkaampia tämän vuoden kuluessa. Loppuvuodesta 2023 tiedämme jo, että pärjäämme kyllä. Ja silloin otamme ne isoimmat ja iloisimmat hypyt, luottavaisina tulevaan.

Vuosikatsaus täynnä toiveikasta tarinaa

Jotta pääset kunnolla fiilistelemään uutta kevyempää vuosienergiaa, niin olen kirjoittanut 40-sivuisen vuosikatsauksen Vesi-Jäniksen vuodesta ja sen mukanaan tuomista fengshui-energioista. Pelkkä Jänis ei kaikkea muutosta tuo, vaan siihen liittyy olennaisesti fengshuin vuosinumeron vaihtuminen villistä vitosesta kujeilevaan ja viriiliin neloseen. Draamaan kyllästynyt maailma alkaa tänä vuonna etsiä taas nautintoja, sillä emme jaksa maata maassa enää kovin paljon kauempaa. Samalla ihmisen luovuus alkaa herätä ja kukoistaa. Lyhyesti sanottuna, tämä on loistava vuosi alkaa toteuttaa jotain kirjallista tai taiteellista projektia, joka kumpuaa sinusta. On myös aika opiskella, ihan millä tahansa tasolla. Tulossa on nimittäin koulutuksen kultavuosi.

Olenkin siis vakuuttunut, tekemieni kiinalaisten tutkimusten valossa, että valoisammat ajat ovat pikkuhiljaa koittamassa. Meitä on koeteltu joka lähtöön niin, ettei moni enää edes usko parempaan tulevaisuuteen, mutta jos emme itse usko siihen, niin miten se voisi koskaan luoksemme saapua? Lue siis tuttuun tapaan lennokas ja humoristinen vuosiraporttini, niin pääset paremmin sisälle sekä kollektiivisiin energioihin että niihin omiin kiinalaisiin eläimiisi. Kiinalaisella kartallahan on aina neljä eläintä, ei vain yhtä. 

Ohjeeni tähän tiukkaan muutosaikaan? Älä ota asioita liian vakavasti – muista Jäniksen keveys, jolla pompataan korkealle!

Joka tapauksessa toivotan sinulle upeaa ja rakkaudellista Vesi-Jäniksen vuotta!

Kiinalaisella Neljän Pilarin perustulkinnalla otat selvää elämäsi eläimistä

Samalla saat tietää oman itse-elementtisi, joka määräytyy syntymäpäivän mukaan. Oletko kesy, kuin vuoden eläin Vesi-Jänis, vai löytyykö sinusta kuuma turbovaihde, kuten vaikkapa Tuli-Hevosesta? Vielä kun tietäisi millä elämänalueella nuo eri eläimet vaikuttavat – ja sepä juuri selviää tämän tulkinnan avulla! Olen kirjoittanut tulkinnan ihan selvällä suomenkielellä, joten kiinalaisten kirjoitusmerkkien ei tarvitse olla hallussa eikä hankalien syömäpuikkojen tarvitse pysyä kädessä. Riittää kun on silmät päässä ja hymyä huulessa – niillä eväin tämä kiinalainen astrologia otetaan nyt helposti haltuun. Tilaa oma bazi-tulkintasi tästä.

Terveisin

Kiinalaisen astrologian asiantuntija Virpi Karjalainen

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...