Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

9.2.2021

Kiinalainen uusi vuosi 2021 - Metalli-Härän vaativa luonne kysyy tuloksia

Kiinalaisessa vuosikatsauksessani katsoimme jo etukäteen, miltä tämä tällä viikolla käynnistyvä Metalli-Härän vuosi näyttää. Pähkinänkuoressa sanoen tämä nyt alkava kiinalainen uusi vuosi vaatii meiltä ahkeruutta, työntekoa, sinnikkyyttä ja itsekurin harjoittamista. Osa lukijoista voi tulkita tämän niin, että nyt joudummekin raatamaan niska limassa, tekemään pitempää päivää töissä ja heittämään hyvästit vapaa-ajalle ja sen rentoutukselle. Taidan siis vielä vähän tarkentaa, mitä oikein tarkoitan tällä ahkeralla työnteolla.

Härkä on kyllä puurtaja, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Se ei vietä aikaa ostoskeskuksissa ja virkistyskeitailla, vaan sehän löytyy pellonpientareelta ja pelikentältä erinäisiä työtehtäviään suorittamasta. Sekin on totta, että tänä vuonna meiltä vaaditaan itsekuria ja itsemme johtamista aivan uudella tavalla, johon emme ehkä ole tottuneet. Härkä ei katso hyvällä ns. slarvailijoita, jotka antavat muiden tehdä kaiken työn. Härällä on ammattiylpeyttä siitä, mitä se tekee – ja se tekee sen hyvin.

Meidän täytyy silti katsoa laajempaa kokonaiskuvaa, eikä keskittyä pelkästään omaan työelämäämme ja sen moninaisiin haasteisiin. Nyt emme kilpailekaan kelloa ja kasautuvia työtunteja tai -tehtäviä vastaan, vaan kyse on myös muunlaisista isoista haasteista, joita meille kollektiivisesti tänä vuonna tarjotaan.

Ratkaisuja etsitään maailmanlaajuisesti

Maailma on vähän kenollaan näinä päivinä, ja melkein kokonaan kartalta pois putoamassa. Meillä ihmiskuntana on nyt ratkaisujen löytämisen paikka, että miten saamme tämän karttapallon taas pyörimään kunnolla navalta navalle. Pelkkä omaan napaan tuijottelu ei enää riitä, vaan katse täytyy kohdistaa laajemmin omaan yhteisöön ja yhteiskuntaan. On aika välittää siitä, mitä maailmalla tapahtuu, ja onko se oikein. Vielä sitäkin tärkeämpää on olla lietsomatta negatiivisuuden kierrettä. Meidän pitää olla fiksuja, luotettavia ja vakaita, kuten Härkä itse.

Metalli-Härkä haluaa muistuttaa, että olemme itse kollektiivisesti luoneet juuri tällaisen maapallon, juuri tällaisen tilanteen ja nämä olosuhteet, ja nyt pitää raivata ja kyntää urat ja ratkaisumallit uusiksi. Et ehkä juuri sinä henkilökohtaisesti ole mitään maatakaatavaa mullistusta aiheuttanut, mutta olemme tässä samassa liemikattilassa kiehumassa kaikki. Häränhäntäsoppa on metallikattilassa parhaillaan porisemassa.

Meidän tulee siis sinnikkäästi etsiä ratkaisuja maailman ongelmiin ja haasteisiin Metalli-Härän vuonna. Se vaatii sitä, että pidämme jalat tukevasti maassa, ja otamme järjen käteen. On aika  ideoida, ja myös toteuttaa. Metalli-Härän vuoden maaenergia vaatii sitä, että asiat otetaan pöytäkirjojen riveiltä ihan konkreettiselle toteutusasteelle. Poliitikoille, hallituksille ja muille päättäjille se aiheuttaa varmasti lisäpaineita, koska jossittelu ja päätösten venytys vaalien yli, tai omavaltainen päätäntävalta kansaa kuuntelematta, ei enää mene läpi. Muuten on härkämäinen kansanmuuri edessä, kuten uutiset nyt joka päivä kertovat.

Entä minun elämässäni...?

Jos mietit, että minulla ei kyllä ole osaa eikä arpaa näihin maailman melskeisiin, niin katso sen sijaan omaa elämääsi ja sen haastekohtia nyt uudella, härkämäisellä päättäväisyydellä. Mikä on se elämänalue, jonka vihdoin selvität ja ratkot tänä vuonna, periksiantamatta? Et tarvitse välttämättä kuin yhden asian, jota alat järjestelmällisesti, pikkuhiljaa hivuttaen työstää. Se voi liittyä kotiin, perheeseen, ihmissuhteisiin, kehoon, mieleen, menneisyyden tilien tasaamiseen, tai kyllä, siihen työelämään.

Koko elämän uudistaminen kertarysäyksellä on raskasta puuhaa, etenkin henkisesti, joten on aivan sallittua asettaa itselleen pieniä tavoitteita, jotka on mahdollista saavuttaa. Itse esimerkiksi en aio tinkiä unesta tai asioista, jotka tuottavat minulle hyvää mieltä, mutta aion tehostaa ajankäyttöäni tavalla tai toisella, opiskella enemmän ja tehdä töitä minulle merkityksellisten projektien parissa. Viikko viikolta se kasvattaa tahtotilaa ja tuloksia. Vuoden loppuun mennessä olen varmasti ylittänyt itseni, vaikkei siitä vielä mitään aavistusta olekaan. Itsensä motivointi tulee olemaan ratkaisevassa osassa siinä, että saa pyörät pyörimään ja asiat toteutumaan. Härkä onneksi katsoo vierestä ja mulkaisee pahasti, jos vietän pelkkää kuvitteellista rantalomaa sohvallani koko vuoden!

Sisäinen työ, ulkoinen tulos

Joudumme siis tekemään töitä ennen kaikkea itsemme ja oman mielemme kanssa. Siinäpä meillä vasta on tiukka vastustaja, joka todennäköisesti väittää joka käänteessä vastaan! Tuosta meitä peiliin katsovasta sarvipäästä meidän on kuitenkin otettava kiinni, ja käännettävä sen sisäinen puhe aina vaan positiivisemmaksi ja tuottavammaksi. Ei välttämättä rahallisesti, eikä välttämättä keskiyön kynttilää oman levon kustannuksella polttaen. Kukin katsokoon, mihin omat resurssit, niin henkiset, fyysiset kuin taloudelliset, riittävät. Härkä on hidas eläin, se sallii sen, että aloitat hitaasti ja harkiten. Pääasia, että aloitat ja teet itsellesi tavoitteita. Ne uudenvuoden lupaukset, joita et tehnyt tammikuun alussa, on oivallista tehdä juuri nyt.

Härkä on siinä mielessä hieno eläin, että se ei jätä asioita puolitiehen. Se on ahkera aloittamaan, suorittamaan ja saamaan sovitut työt valmiiksi. Sinun ei tarvitse suorittaa verenmaku suussa, siitä ei ole kyse. Kuuntele omia voimavarojasi ja mene ensin niiden ehdoilla. Kun työstät itseäsi ja mielenkiinnon kohteitasi, nuo voimavarat voivat alkaa kasvaa korkoa. Siten sisäinen työ tuottaa ulkoisia, näkyviä tuloksia, joita voi muillekin esitellä, kun vuosi lähenee loppuaan.

Mikä olisi siis sinulle kaikkein eniten onnea ja sisäistä tyydytystä tuottava asia, pitkällä aikavälillä? Veikkaan, että juuri sitä asiaa ja elämänaluetta sinun on nyt Metalli-Härän vuonna alettava tosissaan työstää. Voin luvata, että kun saa tämän muutoksen vietyä läpi, ja alkaa nähdä Härän vuoden tuomat konkreettiset tulokset, niin meillä kaikilla on syytä olla ylpeitä omasta ahkeruudestamme, peräänantamattomuudestamme ja aikaansaavasta asenteestamme.

Hyvässä lykyssä olemme samalla myös kääntäneet maapallon taas radalleen ja ratkoneet monta globaalia pulmaa. Sillä pienikin edistysaskel sinulle itsellesi, on lopulta yhteenliimattuna yksi iso harppaus koko yhteiskunnalle.

Kiinalainen Neljän Pilarin perustulkinta kertoo sinulle oman luonteesi lujuudesta

Onko sinussa jo luonnostaan härkäpäisyyttä ja metallielementin jämäkkyyttä, vai ajelehditko enemmän virtausten mukana, välillä suuntaa ja olomuotoa vaihtaen kuin vesi? Puuelementin ihmiset taas eivät jouda ihmettelemään mitä muilla on meneillään – niiden suunta on aina ylöspäin! Tulkinnassa etenkin päivänpilarin mukainen itse-elementtimme kertoo luonteemme suvantokohdista ja piilevistä vahvuuksista.  Tutustu kiinalaisen astrologian mukaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan tästä. 

Terveisin

Virpi Karjalainen

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...