Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

4.2.2021

Neljän Pilarin kyyti

Mietin, miten parhaiten selittäisin kiinalaista astrologiaa ihmiselle, joka tutustuu siihen ensimmäistä kertaa. Länsimaiseen astrologiaan verrattuna siinä kun puhutaan aivan eri termeillä. Sitten sain vision autosta, jonka kyydissä me kaikki olemme, vieläpä itse siinä ratin takana ohjaksissa. Nyt vienkin teidät koeajelulle oman elämänne kiinalaisiin pilareihin. Laita turvavyö kiinni ja ota oma karttasi esiin!

Vuosipilari = auton ulkomuoto ja kori

Kiinalaisessa astrologiassa vuosipilari on kuin auton metallinen kori ja sen puskurit. Olemme korin sisällä suojassa ulkomaailmalta, mutta liikenteessä meistä näkyy ensin muille kulkijoille vain auton ulkokuori, sen väri, muoto ja rekisterinumero, eli meidän nimemme. Itse kuski on ikkunan takana vähän piilossa. Vuosieläin on siis pintaa, joka näkyy muille ensimmäiseksi. Se on se kontaktipinta, johon ensin annamme ulkopuolisten meitä katsoa ja koskea. Se, millainen ajopeli meillä on allamme, luo heti ensimmäiset ensivaikutelmat toisten silmissä (”Ai, se on mersumies...” tai ”Kato, millaiset vanteet!”). Se luo kenties ennakkoluuloja ja -odotuksia. Mutta kukaan ei voi arvioida kuskin oikeita taitoja ja ominaisuuksia pelkkää auton ulkomuotoa arvioimalla, sillä konepellin alla voi piillä yllätyksiä...

Vuosipilari toimii siis puskurina ulkomaailmaan, ja vaikka siihen tulisi pieni kupru, tai törmäisimme vastakkaiseen autoon tai eläimeen, auton kori suojelee meitä silti pahimmalta. Vuosipilari edustaakin automme vuosimallia. Se, miten hyvässä kunnossa autosi säilyy, riippuu siitä ajatko rajua rallia (elät koko ajan kiivaalla pikakaistalla) vai kohteletko autoasi (ja kehoasi) kuin arvokasta ja ainutlaatuista vintage-aarretta. Korin kolhut kertovat elämäntyylistäsi, siitä, onko tullut pintavaurioita, naarmuja, ja onko sitä tullut törmäiltyä muiden autojen kanssa.

Kuukausipilari = auton moottori

Auton moottori onkin kuin meidän kiinalaisen horoskooppimme kuukausipilari. Se kuvastaa meidän motivaatiotamme elämässä, ja tuon sisäisen moottorin keinoin kuljemme elämässä eteenpäin. Jos automme moottori köhii ja hirttää kiinni, jos sitä vaikka ei ole huollettu, eikä öljytty riittävän usein, niin silloin työelämässä ja oman elämämme suunnassa tökkii ja takkuaa. Kuukausipilari, karttamme moottori, on se palava innostus ja motivaatio, jota koemme, kun tavoittelemme elämän päämääriä.

Usein juuri työelämässä meiltä vaaditaan eteenpäinmenoa, visioita ja pyrkimystä ylittää itsemme. Harva on alunperin ajatellut, että nyt hankin itselleni tylsän ja voimavarojani kuluttavan työn, vaikka sellaiseen tilanteeseen olisikin lopulta päätynyt. Kyllä meillä on aivan uramme alussa se moottori konepellin alla hyrissyt, suorastaan odottanut, että pääsee koville kierroksille, näyttämään mihin kaikkeen pystymme. Kuukausipilari edustaa siis meidän ammatillista kunnianhimoamme, tahtoamme toteuttaa omaa elämäntehtäväämme. Kuukausipilari, auton moottori, pitää meidät tien päällä. Moottoria pitää muistaa huoltaa, ettei palava halumme edetä elämässä sammu kokonaan ja jätä meitä matkan varrelle savun noustessa konepellin alta. Silloin olemme käyttäneet voimavaramme ja työelämän eväät ja lounassetelit loppuun.

Ilman oikeanlaista motivaatiota kuski ei jaksa enää kunnolla painaa kaasua, ja lähteä käyntiin, ajelemaan taas työpaikkaa kohti. Jos meiltä puuttuu innostus elämästä, siitä mitä kaikkea voisimme saavuttaa ja tehdä, itsemme ja koko maailman eteen, voi käydä niin, että koko ajokki jää pihatielle parkkiin, ja ennen pitkää siinä on pelkkä seisontavakuutus voimassa. Pysähtyneen auton kyydissä ei kukaan pidempään jaksa istua. Meidän täytyy siis tankata oma tankki täyteen ja polkaista elämän intressit käyntiin. Se on sitä näkyvää touhua, mitä päivittäin teemme, toteutitpa itseäsi sitten perinteisesti työelämässä tai jollain muulla tavoin.

Päiväpilari = kuski ja kartanlukija

Päiväpilarissa olemme me itse kumppanin kanssa, siinä etupenkillä rinnakkain. Sinä itse ohjaat ratin takana autoa, ja päätät, minne se on menossa. Vierelläsi on kartanlukija, matkakumppani. Jos tähän päivänpilariin tulee törmäys, vaikkapa vastakkaisen eläimen vuosi, niin matkanteko saattaa kokea kolauksia. Yhtäkkiä kartanlukijalla onkin kartta väärinpäin, eikä kumpikaan enää tiedä, mihin olitte matkalla, ja mistä risteyksestä olisi pitänyt kääntyä. Tulee sanaharkkaa, aletaan ehkä syyttää toista hänen tekemistään arviointivirheistä, ja pahimmassa tapauksessa toinen matkaajista lyö jarrut pohjaan ja lähtee kävelemään tienpiennarta pitkin. Silloin jäät yksin ratin taakse, pelkääjän penkki tyhjänä. Matka silti jatkuu, vaikka vähän pitää taukolevikkeelle pysähtyäkin tasaamaan mielenkuohumista.

Jos päivänpilariin taas osuukin eläin, jolla menee tänä vuonna oikein mallikkaasti, niin etupenkkiläisten matkanteko on taattu. Silloin autoradiosta tulee kivaa kuunneltavaa, oikeat risteykset löytyvät kuin leikiten ja yhteispelillä matka taittuu nopeaan. Yksinäänkin matkaa tekevä kuski on silloin hyvällä tuulella, vaikkei pysyvää kartanlukijaa viereltä löytyisikään. Hänellä on homma joka tapauksessa hallussa.

Päiväpilarissa kuski itse on aina tärkein, sen jälkeen tulee vasta vieressä istuva kartanlukija. Sinun itsesi täytyy ensin tietää, millainen ajopeli sinulla on allasi, ja minne haluat sillä kulkea. Vasta sitten voit selittää kyytiisi nousseelle, mihin tänään mennään ja mitä siellä tehdään. Itsevarmuus viehättää kyytiläistä, täytyyhän kuskin tietää miten autoa ajetaan. Vaikea autoa on matkustajan paikaltakaan ohjata. Siten päivänpilari, jota parisuhdepilariksi yleensä kutsutaan, kertoo yhtälailla kuskin omasta sisäisestä matkasta kuin yhteisistä matkoista maailmalla.

Tuntipilari = takapenkkiläiset ja takakontti

Jos vilkaisemme takapenkille, sieltä löytyy tuntipilari, joka myös lapsipilarina tunnetaan. Mukana matkassa saattaa siis olla lapsia tai lemmikkejä, joista täytyy pitää huolta, ja pitää levähdystaukoja vähän useammin. Nyt mennäänkin enemmän heidän ehdoillaan. Takakontissa taas saattavat odottaa omat matkatavarat, jotka on sullottu sinne odottamaan määränpäätä. Siellä matkaavat kannen alla piilossa meidän unelmamme ja tunteemme talteen taitettuina, ja kaikki ne ideat, joita pitäisi joskus vielä päästä pallottelemaan, jos muulta elämältä ehtisi. Tuntipilarin takakonttiin on kipattu myös terveys ja talous, joita yleensä huollamme vasta, kun kumi puhkeaa ja matka katkeaa.

Tuntipilari on kartallamme se ”piilokontti”, jossa on paljon tavaraa ja aikomuksia odottamassa. Se on meidän välittömän näkökenttämme takana, joten emme aina muista, mitä kaikkea siellä onkaan haudattuna, pois katseen alta. Jos takapenkillä on niitä lapsukaisia, niin ne aikuisen omat tarpeet jäävät usein takakonttiin pölyttymään. Vasta kun ikää alkaa kertyä, ja ohitamme keski-iän, alamme tehdä tiliä menneen kanssa ja siivoamme myös tuon takakontin. Silloin ehkä vihdoin kunnolla kohtaamme oman menneisyytemme, sen tunnekuorman, joka on turhana painolastina auton perukoilla. Kun pidät inventaarion tuntipilarin kontissa, niin se näkyy myös terveydessä, omassa taloudessa sekä suhteessa lapsiin. Tuntipilari on siis kiehtova tutkimusmatka omiin haaveisiin, voimavaroihin ja tunteisiin, eli niihin resursseihin, joita sinulla on. Kun on ”pakki” kunnossa, ja tiedät mitä takakontissasi kuljetat, autosi kulkee kevyemmin.

Huomaatko, miten hieno astrologinen ajokki, suoraan Kiinasta tuotu, meillä on allamme?

Kiinalainen Neljän Pilarin astrologia onkin siis kuin aasialainen tuontiauto. Samat varustukset siitä löytyy kuin länsimaisista autoista, ja horoskoopeista, mutta käyttöohje vain tuntuu olevan kiinaksi. Toivottavasti olen omalta osaltani voinut auttaa sinua ymmärtämään oman elämäsi matkustusvälinettä paremmin. Sinunkin elämässäsi on nämä neljä peruspilaria, ja neljä autonrengasta vielä kaupan päälle. Taitavat tähän aikaan vuodesta olla talvirenkaita!

Hyvää matkaa omalle ajokillesi Metalli-Härän vuotta kohti. Muista, että sinä oman elämäsi kuskina käytät niin jarrua, kaasua kuin vaihteitakin.

Jos haluat tutkia tarkemmin mitä sinun konepeltisi alla on, tai millainen kuski itse olet, niin tutustu kiinalaisen astrologian mukaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Se kertoo millaiset tehdasasetukset ja hevosvoimat moottoriisi on ladattu syntymäaikasi mukaan.

Terveisin

Virpi Karjalainen

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...