Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

21.1.2020

Kiinalainen astrologia - kokonaisuus ratkaisee

Kun kiinalainen vuosi vaihtuu, kaikkia kiinnostaa, mitä omalle vuosieläimelle kuuluu. Jos se on ranking-tilaston kärjessä, voimme tuulettaa - nyt tulee hyvä vuosi. Ne, joille ei niin auvoisaa vuotta luvata, saattavat masentua ja sadatella - taasko sataa ruskeaa ainetta niskaan koko vuoden täydeltä?

Onneksi asiat eivät koskaan ole näin yksinkertaisia. Onhan meissä neljä eri eläintä. Kaikki oljenkorret kannattaa siis vetää ja katsoa pakasta useampi pelikortti, jos jokin niistä lupaisikin parempaa pottia. Lue siis ilmaisesta vuosikatsauksesta kaikkien kiinalaisten eläimiesi kuulumiset.

Vuosieläin kuvastaa ennen kaikkea ulkoisia olosuhteitamme, sitä toimintaympäristöä, jossa liikumme ja niitä ihmisiä, joiden parissa puuhailemme. Sitä ei kannata ottaa liian henkilökohtaisesti tai mustavalkoisesti. Se ei siis kerro koko totuutta siitä kuka olemme ja mitä meille tapahtuu tulevana vuonna. Se on vasta pintaraapaisu, tai hellä silitys turkin pinnalta.

Jos kuukausieläimellemme luvataan täysikuu taivaalta, niin olemme todennäköisesti aktiivisia työelämässä ja teemme uraa uudella innolla. Päivänpilarin eläimen kohdalta voimme katsoa millaisia teemoja parisuhteessamme tänä vuonna esiintyy. Tuntieläin, se kaikkein haavoittuvin puolemme, antaa meille esimakua siitä, miltä meistä syvällä sisimmässämme tuntuu. Jaksammeko tavoitella toiveitamme, vai pitääkö nyt kerätä voimajyviä jemmaan seuraavan vuoden koitoksia varten. Pelkän vuosieläimen perusteella emme todellakaan voi pistää kaikkia panoksia pajatsoon. Kokonaisuus ratkaisee.

Sen sijaan, että panikoi eläinten keskinäisiä kahnauksia kunakin vuonna, kannattaa muistaa, että BaZi-kartan kaikkein tärkein osio on syntymäpäivän mukainen itse-elementti. Itse-elementti, toiselta nimeltään Päivänmestari, kertoo mistä meidät oikein on tehty. Siinä ikään kuin riisutaan meidät paljaaksi paljuun, ja pestään puhtaaksi, kuin syntymäpäivämme asuun palaten. Itse-elementin tulkinta yleensä resonoikin parhaiten, jos omien eläintensä karvoista ei oikein saisikaan kiinni.

Metalli-Rotan vuosi edustaa vesi- ja metallielementtejä

On tärkeää tietää onko omalla kartalla Veden ja Metallin yliannostus, jolloin niitä alkaa olla vuosienergian myötä jo liikaakin, vai tulevatko nämä elementit tasapainottamaan, jopa helpottamaan omaa oloa. Vuoden omat elementit voivat tukea meitä, tai ne voivat kontrolloida meitä viiden elementin kierron mukaan.

Otetaan esimerkiksi Tuli. Jos kartallasi on vahva Tuli, se kestää Metalli-Rotan vuoden sisältämän runsaan Veden, eikä sammu. Jos kartalla on vähän Tulta, eli itse-elementti on ns. heikko, Tuli saattaa sammua vesimassojen alla. Tämä vaikuttaa suoraan siihen, millaisena koet kyseisen vuoden. Täysin eläimistä ja niiden kuulumisista riippumatta itse-elementin kokema “paine” tai “helpotus” vaikuttaa sinunkin omaan jaksamiseesi, eli uhkaako voimat huveta vai onko yhtäkkiä tuulta purjeissa enemmän kuin pitkään aikaan.

Jos oma itse-elementtisi taas on vahva Vesi, sitä saattaa tulvahtaa kartalle nyt liikaakin ja saatat upota oman mielesi syvyyksiin, ja jäädä junnaamaan paikallesi, eli lillumaan lätäkköön. Jos kartalla taas on ennestään “kuivaa”, ja vedelle olisi tarvetta, niin nyt tulee elvyttävää kosteutta keitaalle.

Jokainen vuosi on siis katsottava oman Neljän Pilarin tulkinnan kanssa useammalta eri näkökannalta. Aivan suoraa vastausta ei voi kenellekään antaa, että miten tuleva vuosi tulee sujumaan, sillä niin paljon riippuu sinusta itsestäsi. Se on toisaalta hyvin lohdullista - emme ole pelkästään taivaankappaleiden tai eläinten välisten kemioiden armoilla.

Palataan vielä myöhemmin lisää siihen, mitä kullekin itse-elementille Rotan vuonna kuuluu, mutta sitä odotellessa haluan toivottaa kaikille lukijoille oivaltavaa ja aikaansaavaa Metalli-Rotan vuotta!  

Jos jäit miettimään mikä on oma itse-elementtisi tai mitkä ovat kiinalaisen karttasi neljä eläintä, tilaa Neljän Pilarin perustulkinta ja pääset tämän jännittävän tiedon äärelle.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...