Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

29.8.2019

Metallienergia ottaa ohjat

Kiinalaisessa astrologiassa siirrymme perjantaina 30.8. Vesi-Kukon kuukauteen. Elokuinen oksalta toiselle hyppivä Apinan energia jää taakse, ja on taas Kukon vuoro laittaa kaikki kanat järjestykseen.

Temppuilevaa Apinaa voisi verrata länsimaiseen Leijonaan, joka ottaa tilan näyttävästi haltuunsa. Virkaintoinen Kukko puolestaan muistuttaa länsimaisen astrologian Neitsyttä, tuota pikkutarkkaa viilaajaa.

Molemmat eläimet, Apina ja Kukko, edustavat luonne-eroistaan huolimatta metallielementtiä. Alkusyksy on siis metallienergian aikaa.

Vuodenajan kierto jaetaan viiden eri elementin mukaan

1.tuliseen kesään (silmänräpäys Suomessa)

2. maalliseen loppukesään (kesäkilot on kerätty ja massa vie maata kohti)

3. metalliseen syksyyn (aika painaa taas duunia kolikoiden ja kahisevan eteen),

5. vetiseen talveen (räntää ja sohjoa loputtomiin) ja

6.puiseen kevääseen (kuinka kauan vielä, että on taas kesä?). Myönnettäköön, että kiinalaisilla on erilainen energeettinen ilmasto. Meidän on täällä Pohjolassa tyytyminen tähän kattaukseen.

Metalli symboloi syksyn sisäänpäinkääntyvää, tiivistyvää energiaa, jolloin vedämme kesällä laajemmaksi avautuneen energiamme takaisin kotiinpäin. Siksi kotona ja sisätiloissa tehtävät asiat alkavat kiinnostaa, opiskeluinto herää, kiinnitämme huomiota enemmän yksityiskohtiin. Haluamme elämään järjestystä ja otamme kenties kesän ajaksi unohtuneen itsekurin taas esille.

Kukko käskee meidät ruotuun ja alkaa herättää meidät taas kukonlaulunsa aikaan aamupalalle, ja sitten töiden ja koulutehtävien pariin. Kukko ei anna aikaa laiskottelulle, vaan sahaa Apinalta oksan pois, jotta tämäkin palaisi taas maan pinnalle. Ota oksasi ja kävele – tai tee jotain hyödyllistä edes.

Ja hyödyllistä puuhaa me totisesti Kukon alaisena syyskuussa teemme, koko kuukauden edestä

Alkaa uudet harrastukset, uusi aikataulu, uudet projektit, uusi elämä. Syyskuussa on paljon helpompi aloittaa uutta kuin tammikuussa. Meissä on vielä virtaa kesän jäljiltä ja metallienergia terävöittää aistimme ja ennen kaikkea tahtotilamme. Samanlaista tahtoa ja draivia on hyvin vaikea saada päälle tammikuussa, kun päivämme on pimein, ja energiamme kaikkein heikoimmillaan. Aloita siis nyt, jos haluat jotain aloittaa. Jämäkkä ja sinnikäs metallienergia tukee sinua parhaiten syksyllä.

Metallienergian myötä asioihin halutaan porautua mahdollisimman syvälle, aivan kuin metallia maa-aineksesta louhittaessa. Alkusyksyn innostava energia, löytämisen ilo ja tekemisen meininki saattaa kuitenkin syksyn edetessä siirtyä ikkunaruutuun tiivistyvän sateisen melankolian puolelle. Kun elämme juhannuksen ja joulun välimaastossa, meidän täytyy varjella tuota kallisarvoista energiaamme, jotta sitä riittää koko talveksi. Metalli auttaa energian varastoimisessa, sillä se supistaa ja tiivistää sen. Alamme suunnata energiaamme tehokkaammin, järkevämmin, emmekä enää heilu kuin  heinäkuussa.

 Syksy on sadonkorjuun aikaa, ja meidän on korjattava oma energiamme myös, ja pistettävä sitä jemmaan, säilöön. Onneksi aurinko on tankannut meitä ja hellinyt hipiää. Olemme olleet kuin aurinkopaneeleita, pitkin pituuttaan auringossa energiaamme ladaten, ja nyt nuo täydessä latingissa olevat ”paneelit” lähtevät paneelikeskusteluihin uudella innolla.

Syksyinen Metalli yhdistetään myös rahaan ja ihmisen taitoon tehdä kilisevää ja kahisevaa

Syksyllä työt ja oma budjetointi otetaan vakavasti kesärientojen aiheuttaman kassavajeen jälkeen.

Kiinalaisessa lääketieteessä syksyn tiivistyvä energia on yhteydessä keuhkoihin. Syksyilma tuoksuu erilaiselta ja kehon valtaakin halu haukata raitista ilmaa oikein kunnolla keuhkojen täydeltä. Silloin vahvistat omaa metallienergiaasi ja omia keuhkojasi. Muista siis hengittää!

Syksyinen opiskelutohina, koulutuksen arvostus ja kerätty tietotaito tuovat nekin elämään metallia, joten suomalaiset ovat hyvin metallienergiassa kiinni. Uudet talommekin ovat usein metallirakenteisia, harmaalla ja valkoisella sisustettuja. Meillä on siis kollektiivisesti paljon Metallia ympärillä.

Omassa kiinalaisessa BaZi-kartassa voi silti olla Metallin puutosta, tai vaikkapa ylitarjontaa. Mieti mikä on oma suhteesi metallielementtiin.

Miten on musikaalisuuden laita? Metalli-ihmisen tunnistaa kauniista äänestä ja musiikillisesta lahjakkuudesta. Onko kotisi siisti ja arvostat esteettisiä kokemuksia? Metalli saa kaipaamaan kauneutta ja järjestystä. Oletko ikuinen opiskelija, aina nenä kirjassa? Metalli tuo halun perehtyä asioihin perusteellisesti.

Entä onko sinulla itsekuria, pääsetkö tavoitteisiisi helposti? Metalli-ihminen ei anna periksi, kesken ei voi jättää. Oletko jääräpäisesti omien mielipiteittesi takana? Metallimiehen tai -naisen mieltä voi olla vaikea taivuttaa, sillä mielipiteet on taottu tiiviisti paikalleen. Entä ajatko muiden oikeuksia etkä voi katsoa epätasa-arvoa läpi sormiesi? Silloin Metallilla voi myös olla sinun kohdallasi näppinsä pelissä, sillä metallienergia liittyy oikeudenmukaisuuteen ja siihen, että noudatetaan yhteisiä sääntöjä. Kukko ainakin tekee niin, vaikka Apina saattaisi sooloillakin.

Ota syyskuussa siis oma sisäinen Kukkosi haltuun ja näytä missä heltta seisoo

Tee sovitut hommat ja tunne ylpeyttä siitä, että ehdit, että osaat, että saat tulosta aikaan. Nyt jos koskaan ympärillämme ja ajassa oleva energia tukee sitä sisäistä suorittajaa.

Mikä mahtaa olla oman kiinalaisen karttasi metallipitoisuus? Tutki sitä BaZi-perustulkinnan kautta.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...