Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

22.8.2019

Parisuhdeterapiaa

Kävin aikoinaan BaZi-jatkokurssilla ottamassa lisäoppia kiinalaisen astrologian mukaisten karttojen tulkintaan. Aiheena oli pariskunnan karttojen vertailu, eli parisuhde-BaZi.

Saimme pienryhmässä opettaja Kirsi Niemelän opastuksella astrologisia työkaluja siihen, mikä määrittää miehen ja naisen yhteistä kemiaa (muita sukupuoliyhdistelmiä yhtään diskriminoimatta).

Kurssilla tutkailimme esimerkkitapauksina muun muassa toistensa kimpussa olevan pariskunnan olematonta synergiaa. Naisen kartta oli Hevosineen ja Tiikereineen niin voimakas, että se tahtoi jyrätä herkemmän miehen arat eläimet, kuten Sian, kokonaan. Olo tuntui kovin parisuhdeterapeuttimaiselta, kun keksimme pariskunnalle luontevia tapoja, joilla tasapainottaa kommunikointia ja viedä yhteiselämästä terävimmät kiistanaiheet pois. Piti hypätä kiinalaiselta kartalta tosielämän puolelle.

Jos kumppanin suusta pääsee vain tikareita ja toisen arvostelua, on lienee syytä ottaa inhimillinen kosketus peliin ja antaa sen puhua. Aina ei tarvitse analysoida ja pukea kaikkea sanoiksi, etenkin jos toinen tuntee olevansa jo valmiiksi alakynnessä. Fengshuilla voi myös tehostaa toisen omaa reviiriä kotona ja antaa sillä tavalla lisää henkistä tilaa. Perheen naisen paikka löytyy joka kodissa lounaasta, kun taas luode on maskuliinisen energian suunta.

Parisuhdekartoitusta tehtäessä on hyvä tietää, onko pari ollut yhdessä vasta hetkisen ja herännyt nyt alkuhuuman haihtumiseen. Mikä onkaan vikana kun suksi ei enää luista niin usein tai kukkapuskia ei tuodakaan aamiaisen kanssa sänkyyn joka viikonloppu. Joillakin pareilla taas voi olla takana jo puoli elämää tai enemmän yhdessä, ja mieleen on saattanut hiipiä vaivihkaa ajatus, että voisiko vaihtamalla saada parempaa. Fiksua on toki yrittää selvittää astrologinen yhteensopivuus ennen kuin alkaa tehdä peruuttamattomia päätöksiä. 

Se, että joskus suhteessa ollessa hullaantuu ulkopuoliseen ihmiseen ja päätyy kolmiodraaman jäseneksi saattaa sekin olla selitettävissä astrologialla. Joskus on vaan sellaiset mukanaan vievät energiat ilmassa, ja kun omaa henkilökohtaista karttaa tarkkaan tulkitaan, sieltä voi löytää vaikkapa joka vuosi toistuvan kuukauden, jolloin oma silmä vaeltaa hieman levottomammin muiden perässä. Kun tästä on tietoinen, se antaa oivat työkalut käsitellä asiaa. "Ai niin, nyt onkin se aika vuodesta!"

Monessa Aasian maassa ei ylipäätään mennä naimisiinkaan ennen kuin kartat on vertailtu ja avioehdokas kelvolliseksi todettu, nimenomaan astrologiselta potentiaaliltaan. Jos elementit ja eläimet natsaavat yhteen ja tulevalla siipalla tuntuisi olevan varallisuuden ja lasten lukumäärän suhteen hyvä ennuste, niin avioliitto saa siunauksen astrologiltakin. Olisi mielenkiintoista tietää näkyykö tämä vähäisempinä avioeroina! Tosin en tiedä millaisia avioerotilastoja Aasian suunnalla on, etteivät ihmiset vaan menetä koko kansakunnan edessä kasvojaan.

Opportunistina iskin tuolla kurssilla tilaisuuteen käsiksi ja kävimme minun ja kumppanini kiinalaisia karttoja tiukalla kammalla läpi. Parisuhdeanalyysi antoi meille puhtaat paperit ja papukaijamerkin. Se, että sittemmin kuitenkin erosimme, ei näkynyt senhetkisestä kiinalaisesta parisuhdedynamiikastamme. Elämä jättää aina monia asioita usvan peittoon, eikä paljasta liikaa etukäteen. Ja mitäpä olisin sillä tiedolla tehnytkään ennen tosi tilannetta – en niin yhtään mitään, panikoinut vain. Itse-elementtiemme samankaltaisuus ja vastakkainen yin-yang-vetovoima saattoi hyvinkin olla yhdessä pitävä voima kahden eri maan kansalaisen suhteessa, jotta näkemykset oli helpompi asetella yhteen. Ainakin siihen asti, kunnes matka jatkui eri suuntiin.

Sain kurssilta myös oman parisuhdevinkin kotiin viemisiksi. Vaikka tykkäänkin olla se puuhapetra, joka toteuttaa kaiken, remontoi, suunnittelee ja vaihtaa kodin esineiden paikkoja vaihtuvien fengshui-energioiden mukaan, olisi joskus annettava miehelle tilaisuus olla Mies.

Tasa-arvoiset ja pätevät suomitytöt saattavat tuntua pärjäävän hyvin ilman miestäkin

Miehen ikiaikaisena genetiikan säätelemänä tehtävänä on kuitenkin suojella naistaan ja hoitaa ikävät hommat tämän puolesta, kuten metsästää, rakentaa ja pitää pedot loitolla. Kun nainen sitten pätee vähän joka asiassa, niin miehen osa voi tuntua kyseenalaiselta. Metsästys on vaihtunut kauppareissuihin ja imurin varteen. Rakentaminen puolestaan saattaa toteutua vain virtuaalipeleissä kuvitteellisten kaupunkien rakentamisena. Nykyajan pedot saattavat olla "pedoja".

Olenkin aina välillä toteuttanut naisellisuuttani heittäytymällä avuttomaksi digiasioissa, aina uusien sovellusten käyttöönotossa, kameroiden hienosäädössä, matkojen ja matkustusaikataulujen logistisessa suunnittelussa sekä aina tärkeässä liian tiukkojen purkkien avaamisessa. 

Jos mies ei saa kotona määrätä kaapin paikkaa tai edes omien tavaroidensa loppusijoituspaikkaa, niin ainakin hän voi tuntea itsensä tarpeelliseksi ratkaistessaan naisen tekniset ongelmat, joita nykyään digiähkyn aikaan on paljon tarjolla. Hyvä niin, sillä jatkuva päteminen kaikissa asioissa ottaa voimille.

Minunkin on Lohikäärmenaisena välillä tankattava huolenpitoa ja polttoainetta, jotta jaksaa taas paremmin puhkua pitkin maailmaa. Uusparisuhteettomana olenkin ollut uusien haasteiden edessä, kun kaikki ongelmat on täytynyt ratkoa ihan itse. Tiedän, että kyllä minä itsekin pärjään, mutta nyt etenkin huomaa miten kivaa sitä olisi vaan heittäytyä toisen käsivarsille ja sanoa: ”Voitko hoitaa?”

Omaa ja kumppanin karttaa voi tutkia ainakin vertaamalla BaZi-tulkinnan itse-elementtejä keskenään sekä päivänpilareita toisiinsa. Aina voi oppia jotain uutta siitä, kuka on niskan päällä ja kuka vikisee vieressä!

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...