Astron joululahjaideat

Lahjat läheisillesi nopeasti, ilman ruuhkia!


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

15.8.2019

Sänkypeliä

Fengshuissa on useampikin sääntö siihen, miten pariskunnan pitäisi sänkyynsä asettua. Eli onko naisen paikka oikealla vai vasemmalla puolella, oven vai ikkunan puolella, alla vai päällä.

Huijasin juuri, ei tuohon viimeiseen ole fengshuilla mitään sanomista!

Mutta kahteen edelliseen skenaarioon kyllä. Yhden ohjeistuksen mukaan pariskunnan vahvempi osapuoli ottaa paikkansa huoneen oven puolelta, jolloin hän on valmiina suojelemaan heikompaa. Huomaa, että tässä ei määritellä välttämättä juuri miestä vahvemmaksi ja naista heikommaksi. Nykyään nainen voi määrätä kaapin paikan siinä missä mies saa päättää missä järjestyksessä työkalulaatikon sisältö autotallin perukoilla on. Mahdollista on tietysti sekin, että toinen on sairauden heikentämä ja tarvitsee erityishoivaa.

Perinteisten sukupuoliroolien mukaan mentäessä mies katsotaan kuitenkin puolustajaksi ja nainen puolustettavaksi. Siitä, mitä nämä utopistiset hyökkäykset makuuhuoneen ovesta sisälle ovat, ei ole tietoa, mutta kyseessä on ehkäpä enemmän psykologinen, evoluutiokehitykseen liittyvä tekijä. Jotain sieltä voi tulla, jos ei lunta tupaan, niin jotain painajaismörköjä ainakin, itkevä lapsikatras, viikonloppuvieraita tai peräti anoppi herättelemään. Uhkaavaa meininkiä.

Toinen teoria lähestyy asiaa eri tavalla

Siinä sängyn vasen puoli nimetään Lohikäärmeen alueeksi ja oikea puoli pyhitetään Tiikerille. Entä mistä löytyvät muut astrologisen kartan eläimet? Ehkä ne nukkuvat sitten lastenhuoneessa... Parisänkyyn kun ei Lohikäärmeen ja Tiikerin lisäksi muilla ole enää asiaa. Omalta kannaltani tämä teoria on tosi kätevä, koska astrologinen karttani on pelkkää tikrua ja tulenheittäjää täynnä. Voin loikoilla vinoittain tai vallata koko sängyn ja olen aina omalla reviirilläni!

Jos katsotaan tarkemmin mihin tämä sänkykamarin eläimellisyys perustuu, niin neljän eläimen teorian mukaan sängyn (ja koko asunnon/talon) takana on mustan kilpikonnan tuki. Tätä symboloi itse sängyn takana oleva seinä ja sängynpääty. Mitä tukevampi seinä, ja mitä jykevämpi ja korkeampi pääty, sen parempi. Jalkopäähän jätetään punainen feeniks-lintu lentelemään, toivoen, että jaloille ja katseelle on riittävästi tilaa. Vasemmalle puolelle asettuu nukkumaan vihreä Lohikäärme "korkeampine kumpuineen" ja oikealle jää vahtiin valkoinen Tiikeri nukkuen katkonaista koiranunta.

Fengshui-arkkitehti Kristiina Mäntysen mukaan Lohikäärmeen paikka vasemmalla kuuluu kuitenkin miehelle ja Tiikerin paikka oikealla naiselle. Kaipa se perustuu siihen Lohikäärmeen voimaan perheenpäänä, Tiikerin jäädessä vähän aamutossun alle.  Tarkista siis miten päin teillä oikein nukutaan ja kuka valtaa sängyn!

Kolmas sääntö

Tutki makuuhuoneesi ja parisuhteesi dynamiikkaa ja kokeile itse. Olen huomannut hakeutuvani yleensä nukkumaan ovesta kauimmaiseen nurkkaan ja mies on jäänyt "ovensuuhun". Tällöin ei ole ollut väliä sillä kummin päin itse sängyssä maataan, vaan nimenomaan oven ja ikkunan suhde sänkyyn on ratkaissut. Toinen asia, joka tulee käytännön kautta, on tietysti se, että kuka ravaa vessassa koko yön tai kummalla on aikaisemmat aamut tai myöhäisemmät illat.

Sen olen huomannut, että nukun makuuhuoneen ovi auki paljon levottomammin, sillä siellä se psyyke pelkää taas jotain odottamatonta. Kumppani saattaa haluta jättää oven auki, jotta happi kulkee paremmin. Tästä saatetaan perheissä kisailla, että kuka määrää makuuhuoneen oven paikan.

Paras makuuhuonevinkkini on kuitenkin yksinkertainen: hyvä sänky, joka takaa tukevat unet. Varmista myös, että pään yläpuolelle jää paljon tilaa yölliselle ajatushautomolle, eikä mikään tavara uhkaa romahtaa niskaasi. Sillä tavalla varmistat, että parisuhteessa on rauha maassa ja rakkaus rinnassa. Äläkä unohda hyvänyön suudelmaa.

Suloisia unia, nukuitpa millä puolella sänkyä tahansa!

Voit tutkia omaa ja kumppanisi parisuhdedynamiikkaa myös kirjoittamani kiinalaisen astrologian valossa. Suuntaa tulknnassa katse BaZi-tulkinnan päivänpilariin ja päivän eläimeen. Se kertoo millä tavalla omaa kumppanuutta rakennat.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...