Astron joululahjaideat

Lahjat läheisillesi nopeasti, ilman ruuhkia!


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

18.7.2019

Kolmasosa kohtaloa: taivaan, maan ja ihmisen energiat

Kiinalaiseen metafysiikkaan lasketaan kuuluvaksi mm. fengshui, kiinalainen astrologia ja lääketiede, kasvon piirteiden lukeminen ja käden viivojen tulkinta. Ihmisessä on paljon tutkittavaa, niin ulkoista kuin sisäistä, niin mennyttä kuin tulevaa. Jo vuosituhansia ihmistä on kiinnostanut toinen ihminen ja itsetuntemus.

Siinä missä länsimaiset ihmiset mieltävät ajan kulun lineaariseksi, itämaissa aikakäsitys on usein syklinen. Siihen perustuu myös jälleensyntymä ja käsitys karmasta, johon uskovat mm. sadat miljoonat intialaiset. Lännessä me eletään ja kuollaan ja siinäpä se sitten olikin. Vastuuseen omista valinnoistaan ei enää joudu kuoleman jälkeen. Liekö sitä taivaan porttiakaan oikeasti on olemassa. Emme tiedä miten tarina tulee kuoleman jälkeen jatkumaan, emmekä välillä edes välitä. Yritetään nyt selvitä ensin tästä elämästä.

Oppiläksyt toistuvat

Itämaissa harjoitettu syklinen ajan ja maailman kuva johtaa meidät hieman erilaisen totuuden jäljille. Joudumme samanlaisten tilanteiden eteen toistuvasti, kuin kertausläksynä. Löydämme itsemme miettimästä samoja asioita, kun ne rävähtävät kasvoille kuin jättimäinen äärimmilleen kiristetty kuminauha. Jos se tapahtui kerran, se todennäköisesti tapahtuu myös uudelleen. Etenkin jos aiemmin ei ole osannut ottaa opikseen.

Olen löytänyt itseni monta kertaa samantyylisistä tilanteista, vain ihmiset ympärillä ovat vaihtuneet. On kuin samanlainen näytelmä olisi pistetty uudelleen pystyyn, ihan vain testiksi, että olenko jo hoksannut, missä mättää. Omassa asenteessa, yleensä. Sille vain on tyypillisesti täysin sokea. Siksi kerrataan niin kauan, että ymmärrystä alkaa syntyä. Toiset tajuavat oppiläksynsä nopeammin, toiset taas joutuvat jälki-istuntoon kerta toisensa jälkeen. Siihen uudelleen kompastuu minkä yli on aiemmin hypännyt.

Kolme energiaa – taivas, maa ja ihminen

Itämainen ajattelutapa, paitsi että on syklinen, luottaa myös kolminaisuuteen. Meidän elämänpolkumme voidaan jakaa kolmeen yhtä suureen voimaan: taivaan energiaan, maan energiaan ja ihmisen energiaan. Niistä koostuu kolmen kauppa, energeettinen kokonaisuutemme.

Taivaan energia on ennaltamäärättyä kohtaloa, tähtien asento syntymähetkellä, astrologinen kartta ja ennuste elämälle. Syntymähetki sinetöi kulkusi maan päällä – mutta vain kolmasosaksi. Eivät tähdet tiedä, miten elämäsi lopulta elät – ne vain kertovat millainen oikein olet. Ja siinä ne todella osuvat oikeaan.

Se mihin olet syntynyt, missä elät ja asut, on maan energiaa. Se on koti, se on kotimaa, se on konkreettinen ympäristö. Se on fengshuita. Se on sitä energiaa, jonka kanssa olet tilallisesti tekemisissä. Se muodostaa kolmasosan kohtalostasi. Kun muutat ympäristöäsi ja paikkaasi maan päällä, muokkaat siis oman elämäsi puitteita ja polkua.

Kolmas palikka, joka etsii oikeaa koloaan, on ihmisen oma energia. Se on asennetta, se on koulutusta, se on hengen lahjoja, se on kehitystä. Se on sinulle aina auki, siihen voit eniten itse vaikuttaa. Mitä ratkaisuja päädyt tekemään, kun asiat osuvat omalle kohdalle. Se on sinun oman kohtalosi avain, ja se sinulla on aina omissa käsissäsi. Taivas ja tähdet eivät päätä koko elämää, vaan sinä päätät miten asioihin suhtaudut.

Voit tilata astrologisen kartan ja seurata aikaasi, voit tutkia kotisi fengshuita, voit käydä lääkärillä ja kuulla ohjeet, joilla olo paranee. Mutta jos et sen jälkeen itse tee asioille jotain, et hyödynnä omaa kosmista energiaasi. Sinulle jää päätäntävalta, siis kolmasosa kohtalostasi.

Emme voi pelkästään kurkotella tähtiin ja sanoa, että siellä se kaikki on jo etukäteen päätetty, ei mahda mitään. Emme voi myöskään syyttää perhe- tai työolosuhteita, tai geenejä, ja sanoa, että tällaiseen elämään synnyin, näillä eväillä, ei voi mitään.

Aina voi jotakin. Tuntuuko sinustakin, että se sama kuminauha napsahtaa aina otsaan? Tartteis varmaan vihdoin tehdä jotain. Vaikkapa väistää, kääntyä eri suuntaan, suunnata oma energia johonkin rakentavampaan tekemiseen. Sillä sinulla on voima ja valtakunta – ainakin oman pääsi sisällä. Siellä on kolmasosa kohtaloasi.

Mitä kiinalaisella astrologialla on sanottavaa sinun kohtalostasi? Voit lukea siitä lisää tutustumalla Neljän Pilarin perustulkintaan. Syntymähetken mukaan määräytyvät Neljä pilaria kannattelevat luonnettasi itse-elementin ja neljän eri kiinalaisen eläimen voimin.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Facebook kommentit