Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

11.7.2019

Oman eläimen aika

Kiinalaisessa astrologiassa seilaamme koko ajan meille vastakkaisen energian ja meille tutun energian välillä. Helpointa tätä on ymmärtää eläinten kautta. Meille vastakkainen eläin aiheuttaa vihamielistä kulmahampaiden paljastamista ja reviiritaistelua, kun taas oman eläimen kanssa voi mennä niin lujaa piirileikkiä, että lopulta täytyy jäädä hetkeksi paikalleen huokaamaan ja tasaamaan sykettä. Niin oma kuin vastakkainen energia tuntuu voimallisesti eikä päästä meitä helpolla.

Oman eläimen aikaa on tietenkin oman vuosieläimen vuosi, vaikkapa Käärmeille Käärmeen vuosi. Lisäksi joka vuonna meillä on edessä oman eläimen kuukausi, heinäkuussa elämme esimerkiksi Lampaan kuukautta ja elokuussa meillä on meneillään Apinan kuukausi. Ja jos oikein mennään hiuksia halkomaan, meille löytyy myös oman eläimen tunnit ja päivät kalenterista. Kun kello on kolme iltapäivällä, niin olemme juuri siirtyneet Apinan kaksoistuntiin, klo 15-17.

Nyt kun eletään Sian vuotta, etenkin Sioilla kulkee lujaa. Se voi tuntua omassa energiassa hyvin tempoilevasti. Voi olla suuria suunnitelmia, mutta niitä ei jaksakaan toteuttaa kuin puoliväliin asti. Optimismin ja elämän virrassa kulkemisen lisäksi voi olla todella väsynyttä meininkiä. Tämän voisi tiivistää niin, että välillä oman eläimen aikana menee todella lujaa, ja välillä taas ei mene ollenkaan.

Oman eläimen energia vaikuttaa jo ennen omaa vuotta, ja kestää vielä pitkään sen jälkeenkin. Sikojen kohdalla alkoi henkinen valmistautuminen tähän vuoteen jo Koiran vuoden puolella, ja vielä Rotan vuonna saparolliset joutuvat vetämään henkeä tämän vuoden energioista. Kun kiinalaisessa kalenterissa vuosi vaihtuu naps, yhdestä päivästä toiseen, niin energioiden kohdalla se ei koskaan mene niin. Ne tulevat hitaasti sisään, ja lähtevät hitaasti ulos, tervehtien samalla uutta aikaa kuin paritanssissa pyörähdellen.

Meillä on omalla BaZi-kartalla neljä erilaista pilaria, eli neljä eri eläintä. Mikä niistä sitten on se ”oma” eläin? Kaikkein eniten olemme alttiita vuosieläimen energiakenttään tuleviin muutoksiin, sillä vuosieläin on meidän ulkokerroksemme, se pinta, jonka kautta olemme yhteydessä ulkomaailmaan. Vuosieläin on meidän roolimme, joka näkyy ulospäin, se edustaa myös meidän ulkoisia olosuhteitamme. Kun tulee oman eläimen vuosi, tai tälle eläimelle vastakkainen vuosi, niin silloin tapahtuu eniten näkyviä muutoksia, niin sinussa itsessäsi kuin elämässäsi.

Otan esimerkit taas omasta eletystä elämästä. Kun vuonna 2012 oli Lohikäärmeen vuosi, minun vuosieläimeni aikaa, menetin työpaikkani ja ihmettelin miten tästä eteenpäin. Se oli ulkoisten olosuhteiden näkyvä muutos, statukseni vaihtui työntekijästä työttömäksi. Oman eläimen vuosi ei siis päästänyt minua helpolla, se ei ollut mikään huviajelu tivolissa, pikemminkin kauhujuna pimeässä tunnelissa.

Vastakkaisen eläimen vuosi puolestaan, kuusi vuotta myöhemmin, näkyi taas ulkoisissa olosuhteissa – kumppani lähti yhteisestä kodista kävelemään eikä häntä ole sen koommin näkynyt. Molemmat vuodet kohdistuivat nimenomaan vuosieläimeen ja ne aiheuttivat pysyvän muutoksen, todellisen elämän punnitsemispaikan. Mitä mahtaakaan olla tulossa kuuden vuoden päästä, kun päästään taas Lohikäärmeen energioihin? Sitä en onneksi vielä tiedä. Huokaisen tässä välissä vähän ensin.

Kun tiedät, että sinulle on tulossa joko oman eläimen vuosi tai vastakkaisen eläimen vuosi, kannattaa siihen varautua jo pikkuhiljaa etukäteen. Jos olet siis vuosipilarissasi Rotta, 2020 on sinun oma vuotesi. Jos taas olet vuosipilarissasi Hevonen, Rotta haastaa sinut ensi vuonna.

Turhaa paniikkia ei kannata ottaa, sillä ei meiltä kaikilta lähde toveri tai työpaikka alta vuosienergian viemänä. Voimat voivat silti olla kortilla, ja omaan hyvinvointiin kannattaakin nyt ajoissa satsata. Jos pystyt, laita vähän rahaa jemmaan sadepäivien varalta. Lepää, liiku ja syö mitä kroppasi tarvitsee. Vältä suuria stressaavia hankkeita (esim. omakotitalon rakennus) juuri tällaisina vuosina, ja mieti useamman kerran lähdetkö vaaralliseen vuoristoon kiipeilemään tai uskallatko mennä naimisiin. Vastakkaisen eläimen vuosi avioliittomarkkinoilla ei ehkä ole sitä otollisinta aikaa... Ellet sitten halua elää vaarallisesti!

Parhaiten tunnet kaiken kuitenkin omissa nahoissasi. Mieti milloin sinulla viimeksi oli oman eläimen vuosi sekä vastakkaisen eläimen vuosi. Mitä tapahtui? Menikö syteen vai saveen, jaksoitko vai uuvuitko? Olitko aallon harjalla vai pohjassa?

Kiinalaisessa astrologiassa, kuten astrologiassa muutenkin, parhaat selitykset tulevat jo eletyn elämän kautta. Sieltä löytyy vahvistus tulkinnoille. Ja tätä tulkintatyötä voit itse tehdä, kun tiedät omat eläimesi.

Jos kiinnostuit tutkailemaan omaa kiinalaista karttaasi ja sen tarjoamia selityksiä, tilaa Neljän Pilarin perustulkinta itse-elementteineen ja eläimineen. Onnea matkaan!

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...