Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

4.7.2019

Kiinalaisen ja länsimaisen kartan vertailua – sukellus omaan ytimeen

Mikä on länsimaisen ja kiinalaisen astrologian yhtymäkohta? Joskus voi käydä niin, että kiinalainen kartta maalailee luonteeseen pelkkää yangia, maskuliinista ja aktiivista voimaa, yangia edustavien eläinten kautta, kun taas länsimainen astrologia voikin planeettakuvioissa painottaa feminiinistä, sisäänpäinvetäytyvää energiaa. Miten nämä oikein lomittuvat toisiinsa?

Meissä on tietenkin monta piilevää puolta, eikä pintapuolinen Koiran karvoihin tai Lohikäärmeen suomuihin katsominen kaikkea paljastakaan. Kun vertailee omaa länsimaista karttaa kiinalaiseen, kokonaiskuva täydentyy.

Itselläni kiinalainen kartta tarjoaa höyryävän kuumeisen yhdistelmän yang-eläimiä ja -elementtejä. Länsimainen astrologia sen sijaan näyttää, että karttani kaikki merkittävät planeetat ovat kartan alaosassa, yön pimennossa, katseilta piilossa.

Itse-elementtini Yang Vesi

on kuin valtavan voiman omaava vesimassa, kuin kuohuva koski tai hyökyaaltona rantaan lyövä valtameri. Mutta siinäkin kaikki väkevä voima on pinnan alla piilossa. Näemme vedestä vain sen pintaa, kaikki meren salaisuudet siellä kätkössä muhivat. Välillä pitää mennä hyvinkin syvälle sukeltamaan omaa aarretta haaksirikkoisen laivan uumenista.

Länsimainen aurinkomerkkini Vesimies

saakin sielunkumppanin itämaisesta pohdiskelevasta Vesi-Tiikeristä, ja nousumerkkini Jousimies puolestaan hehkuu rohkeaa tulienergiaa samoin kuin itäinen kollega Tuli-Lohikäärme. Yhtäläisyyksiä alkaakin löytyä, kun aletaan tarkemmin vertailla ja tulkita.

Meren pinnan yläpuolella olen nuoliani joka suuntaan virittelevä Jousimies, Lohikäärme jonka jälkeensä jättämiä tulipaloja joutuvat muut sammuttelemaan. Länsimainen karttani paljastaa, että löydän vasta vanhemmalla iällä merkitykseni, elämäntehtäväni ylitse muiden aktiviteettien. Siihen asti Jousimiehen tutkivat nuolet osuvat milloin sinne, milloin tuonne, ja Lohikäärmeen puhkuva innostus vuoroin syttyy ja sitten sammahtaa. Vain kaikkein mielenkiintoisimmat projektit jäävät jäljelle, kunhan vähän kaikenlaista on ensin kokeiltu. Vesimiestiikeri, puoliksi ihminen, puoliksi eläin, ottaa niistä kopin, ja alkaa pallotella niitä eri aivopuoliskojen välillä. Kaikesta siitä, mitä elämäni aikana teen, alkaa muodostua yksi yhteinen tavoite, se oman osaamisen kirkkain ydin.

Yksi parhaimmista neuvoista, jonka olen lukenut, on kehotus mennä kohti lapsuuden unelmia. Mistä unelmoit, kun et vielä tiennyt maailman realiteeteista mitään, kun mikään aikuisten oikeesti ei vesittänyt lapsen tähtisilmäisiä toiveitasi.

Sitä kannattaa kaikkien pitkään pohtia. Minua kiinnostivat naistenlehtien horoskoopit, muoti ja sisustus. Minä halusin lukea ja kirjoittaa, piirtää asuntojen pohjapiirroksia, itse päättää sohvan ja kaapin paikat. Minusta tulee runoilija, mietin, tai kirjailija. Näyttelijä, sellainen minusta tulee. Ei, haluan sisustaa ja tehdä koteja.

Perimmäisten kysymysten äärellä

Pitkään pitää ihmisen elää ja kokeilla ennen kuin tajuaa, että lapsena oli jo perimmäisten kysymyksien äärellä. Olen nyt toisinaan töissä teatterilla, ja katselen kun muut näyttelevät. Tutkin astrologiaa päivittäin ja olen tehnyt oman kierrokseni sisustuksen ja fengshuin parissa. Välillä runoilen ja kirjoitan henkeni pitimiksi.

On ihanaa nähdä miten karttojeni Jousimies ja Lohikäärme, Vesimies ja Tiikeri, lyövät hynttyyt yhteen ja paiskaavat kättä päälle. Otetaan omasta elämän suunnasta selvää, ja ennen kaikkea tehdään se yhdessä. Niin länsimaisen kuin kiinalaisen astrologian avulla.

Kurkistuksen omaan itämaiseen puoleesi saat, kun perehdyt tarkemmin kiinalaisen astrologian perustulkintaan. Mikä eläin, mikä elementti oikein oletkaan. 

Tilaa oma kiinalainen Neljän Pilarin tulkintasi tästä.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...