Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

27.6.2019

Kiinalainen astrologia ja fengshui

Kiinalainen astrologia ja fengshui tuntuvat lupaavan aika paljon, eikö totta? Niiden avulla pistetään parisuhde, terveys ja raha-asiat uusiksi, samalla kun järjestetään koti uuteen uskoon. Kyseessä on vähän niin kuin Graalin malja, jota kaikki tavoittelevat, mutta josta vain harvat lopulta juovat. Kenen vuoro on nyt tarttua onnenkuppiin?

Koin aikanaan eräänlaisen heräämisen, kun luin Aasian fengshui-guru Joey Yapin sivuja. Hän kysyi, että jos kerta fengshuin avulla laitetaan elämä uusiksi, niin miksi kaikki fengshui-konsultit eivät sitten ole miljönäärejä. Miksi rahaa ei ala virrata ovista ja ikkunoista kaikille niille, jotka osaavat tehdä fengshui-temput? Erinomainen kysymys, jota sietää tutkia. Vastaus löytyy nimittäin astrologiasta, omasta kohtalostamme.

Sillä, milloin olemme syntyneet ja minne, on valtava vaikutus

Osa elämästämme on niin sanotusti tähtiin kirjoitettu. Voimme toki tehdä parhaamme niissä rajoissa, jotka meille on annettu, mutta kaikista meistä ei voi tulla Donald Trumpeja tai Idols-voittajia. Ja olisihan se sietämätöntäkin, jos me kaikki olisimme tavallisten tallaajien sijaan voittajia, tupee ojossa. Voi sitä egopullistelun määrää, jonka saisimme päivittäin kohdata.

Tulemme aina vertaamaan itseämme niihin, joilla menee paremmin ja niihin, joilla menee huonommin. Vaikka vertailu ahdistaa, jokaisen kannattaisi keskittyä vain omiin kortteihinsa ja katsoa mitä niillä saisi tässä elämässä aikaan.

Millaiset kortit sinulle sitten on syntymässä jaettu ja miten sen saisi selville? Olen viime aikoina perehtynyt koko ajan enemmän sekä länsimaiseen että itämaiseen astrologiaan ja on hämmästyttävää mitä pelkän syntymäpäivän, kellonajan ja paikkakunnan avulla voi saada selville. Sellaisiakin asioita, joita olen kantanut mukanani kauan, mutta joille ei ole löytynyt selitystä - ennen kuin saatuani selville kiinalaisen astrologian BaZi-tulkinnasta oman itse-elementtini ja peruspilarini.

Vertaan esimerkiksi itseäni aina muihin enkä tahdo kestää sitä, että jään palkintopallille soittelemaan toista viulua. Minussa olevan kilpailijan on aina voitettava - edes moraalisesti, kuralammikkoon kaatumisen jälkeen. Välillä on vaikea neuvotella itsensä kanssa, että voitaisiinko nyt vaan tällä kertaa mennä alta riman. Elämä ei ole ottelu toisia vastaan, kovin kisa käydään itseäsi vastaan.

BaZi-astrologia on vanha kiinalaisen astrologian muoto,

jossa syntymäajan perusteella määritetään elementit ja eläimet niin syntymävuodelle, kuukaudelle, päivälle kuin kellonajallekin. Se missä maassa ja millä paikkakunnalla on syntynyt otetaan huomioon, ihan niin kuin länsimaisessakin astrologiassa.

Kartta koostuu taivaallisista rungoista ja maallisista oksista, mikä ensi lukemalta voi tuntua täydeltä siansaksalta. Siltä se minustakin ensin kuulosti. Mutta fengshui tulee tässä apuun. Muistatko fengshuista tutut viisi elementtiä, eli Veden, Puun, Tulen, Maan ja Metallin? Rungot ovat juuri näitä elementtejä. Kukin näistä elementeistä voidaan jakaa vielä joko yang- tai yin-elementtiin, eli on olemassa erikseen esimerkiksi yang-vesi, voimakas virtaus kuten meressä, ja yin-vesi, jota verrataan kevyeen sateeseen. Luonteesikin voi siis olla kuin meren tyrskyisää aaltoliikettä tai pienistä pisaroista tihkuvaa ilmankosteutta. Tulet salakavalasti iholle – tai tulet ja jyräät.

Bazi-kartta kertoo ominaispiirteistäsi

Kiinalaisessa astrologiassa on siirretty luonnon symboliikkaa ihmisten ominaispiirteiden kuvaamiseen. Voit siis olla "metallityyppi" tai "maaihminen" perusluonteeltasi ja se vaikuttaa siihen miten kommunikoit ja tulet toimeen muiden kanssa. Saattaa myös olla, että elämästäsi puuttuu jokin elementti kokonaan astrologisella kartalla. Kartta antaakin, niin no, kartan siihen miten voit tasapainottaa elämääsi. Fengshui taas pohjaa näihin elementteihin ja astrologisen kartan tekeminen kuuluu osana fengshui-konsultointiin. Annetut neuvot voivat pohjata ihan yhtä lailla asukkaiden BaZi-karttaan kuin itse asuntoon. Jos esimerkiksi asunnosta ei löydykään korjattavaa, haasteet saattavatkin olla kiinalaisen astrologian puolella.

Aiemmin mainitut maalliset oksat ovat kiinalaisen astrologian eläimiä, joita on yhteensä 12 kpl, Rotasta Sikaan. Syntymävuoden eläin on voimakkaimmin läsnä nuoruudessa ja sen merkitys hiipuu vuosien karttuessa. Silloin kuukausi-, päivä- ja tuntieläimet tulevat enemmän esiin. Ja jotta ei mentäisi liian helpolla, jokainen eläin edustaa omaa elementtiään. Esimerkiksi Rotta on aina peruslaadultaan Vettä ja Koira on aina pohjimmiltaan Maata.

Bazi-tulkinta sisältää neljä erilaista pilaria

Nimi Neljä pilaria viittaa neljään eläimeen ja elementtiin (vuosi + kk + päivä + tunti) ja näistä rakennetaan astrologinen peruskartta. Itse-elementti on kartan tärkein informaatio, se on sinun persoonasi olennaisin osa. Itse-elementti voi olla vaikkapa yang-metalli tai yin-maa, eli siihen ei sotketa eläimiä. 

BaZi-kartan tulkinta pohjaa ennen kaikkea viiden elementin kiertoihin, niin positiiviseen, eli ravitsevaan kiertoon, negatiiviseen, eli kontrolloivaan kiertoon ja vielä hillitsevään kiertoon. Oikeastaan voisi sanoa, että jos haluaa jotain fengshuista tai kiinalaisesta astrologiasta ymmärtää, niin kierrokset on saatava kohdilleen. Viiden luonnonelementin, Maan, Metallin, Veden, Puun ja Tulen käyttäytyminen on oltava hanskassa. Näistä kaveruksista kun puhutaan jatkuvasti.

Kun omaan karttaansa pääsee kunnolla sisälle, se alkaa avata ovia paitsi itsetuntemukseen niin myös ajassa olevien energioiden mukana elämiseen. Kun ottaa vielä fengshuin mukaan kuvioihin, kaikki tulee lähemmäs omaa arkea. Käytännönläheisemmin tiedät mitä värejä ja materiaaleja kotona ja pukeutumisessa tulisi suosia ja mitä vältellä, ja onko lomakohteen oltava mieluummin veden vai puuston lähellä, etelässä vai pohjoisessa. Muuttaisiko kivi- vai puutaloon. Ostaisiko punaisen vai hopeanvärisen auton. Millaiseen tekemiseen tänä vuonna kannattaisi kiinnittää huomiota. Näitähän riittää.

Tässä siis minioppaani BaZi-astrologian maailmaan. Kiinalainen astrologia voi olla hauskaa pintapuolista huvia, jolloin katsot vain oman vuosieläimesi ja kurkkaat mitä sille ennustetaan tulevalle vuodelle. Mutta jos haluat tietää lisää, ei auta muu kuin sukeltaa karttaan syvemmälle ja katsoa millainen eläin oikein olet pohjimmiltasi ja kenen muiden kanssa olet samassa eläinaitauksessa. Tieto siitä, millainen eläinkatras omassa kiinalaisessa kartassasi piilee, on onneksi vain yhden klikkauksen päässä. Tarjoan sinulle mahdollisuuden lukea omasta eläimellisestä puolestasi ja tutustua siihen tarkemmin: 

Neljän Pilarin tulkinnan kautta.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

P.S. ASTRON SUURI KESÄALE voimassa enää vain tämän viikon eli 30.6.2019 klo24.00 saakkaSiirry kesäalen pariin tästä.

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...