Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

30.5.2019

Kiinalainen ruletti

Astrologiassa on kyse isoista asioista, suorastaan niistä tärkeimmistä, jotka meitä kaikkia kiinnostavat. Esiin voi nousta viestejä oman elämän haasteista, mutkista matkalla, omasta lahjakkuuden suunnasta sekä siitä, kuka vierellesi on tarkoitettu.

Halu oppia uutta on luja, aivot ovat avoinna uudelle, sydän pumputtaa valmiina vastaanottamaan ja sielu tietää, että nyt on tärkeää asiaa. Kosminen viisaus on lähes käsinkosketeltavan lähellä.

Sitten tulee se Mutta...

Välillä tietoa on vaikea sisäistää. Terminologia on hankalaa, eikä aloittelija pääse samanlaisten merkitysten jäljille kuin ammattilainen. Tulee pintaraapaisu kun haluaisi sukeltaa syvälle. Kärsivällisyys ja ajan ottaminen asialle – mitäs ne ovat?

Kaikki me olemme joskus aloittelijoita, ja osa meistä siirtyy isompiin saappaisiin, ja painaa jälkensä syvemmälle maahan. Toiset jatkavat matkaa muihin maisemiin, joita on helpompi katsella. Aika moni meistä etsii omaa totuuttaan monesta eri paikasta, eikä jää paikalleen, vaan menee koko ajan eteenpäin. Minäkin koko ajan etsin, löydän, otan harppauksia, sitten takapakkia ja peruuttelen. Aina kuitenkin opin uutta. Se on elämässä väistämätöntä. Vielä en kaikkia vastauksia ole saanut, siksi jatkan matkaa.

Olen lukenut saamaani palautetta kiinalaisesta astrologiasta, ja tunnistan tämän ylläkuvaillun dilemman sekä itsessäni että tulkinnan tilaajissa. Kuinka esittää asiat niin, että sanoma menee perille? Kuinka ymmärtää vielä syvällisemmin jo saamaansa tietoa? Kuinka tehdä yleisestä yksityistä?

Siinä missä joku lukija edelleen ihmettelee, miten hänessä voi olla monta eläintä eikä pelkästään yhtä, niin joku toinen haluaa oppia kuinka Neljän Pilarin kartan eri eläimet kommunikoivat keskenään. Mitä niiden välillä oikein tapahtuu, kerro meille.

Erilaisia eläin- ja elementtiyhdistelmiä on lukuisia

Lyhyellä matikallani yritin laskea, että paljonko erilaisia yhdistelmiä oikein onkaan. Jos elementtejä on viisi, ja molemmista löytyy maskuliininen ja feminiininen puoli, pääsemme lukuun 10. Eläimiä on 12 ja pilareita on astrologisella kartalla neljä. Yhteensä siis 60 eri eläin+elementtiparia, jotka voivat kukin ottaa jonkin neljästä sijainnista kartalla. Tästähän tulee... vähintään 240 erilaista tarinaa ja tulkintaa. Entäs sitten kun eläimet alkavat vielä töniä ja törmäillä, tai toisiaan lähestyä ja liittoutua? Nyt alkaa jo mennä kiinalaiseksi ruletiksi!

Sama ongelma on länsimaisessa astrologiassa. Kun koko ajan mennään syvemmälle, ja lätkitään aspekteja, transiitteja ja progressioita toistensa päälle, saattaa päässä alkaa surista. Mikä enää on tärkeää, mikä toissijaista? Millainen ihminen oikein olen, kun tämä kaikki tieto, välillä ristiriitainenkin, vedetään yhteen? Kun on yhtä paljon plussaa ja miinusta, niin ollaanko sitten lopulta kuitenkin nollapisteessä?

Kiinalaisessa astrologiassa voi ihan samalla tavalla upota suohon, eikä näe eläimiä karvoilta, tai elementtejä luonnonvoimilta. Yhteenvedon tekeminen yleisellä tasolla onkin vaikeaa, ellei ole suorassa kontaktissa tulkinnan tilaajaan, analysoi tämän elämäntilannetta, historiaa ja suhdettaan elementteihin, auttaviin ja vältettäviin. Yhden koon sukkahousut eivät aina mahdu kaikille. Naislukijat tämän varmasti ymmärtävät!

Joillakin on mystinen, salaisuuksia täynnä oleva kartta, josta ei heti oikein pääse ”kartalle”. Toisilla kaikki jotenkin solahtaa heti paikoilleen, ja kartasta löytää symmetriaa, synergiaa sekä selkeitä selityksiä tapahtuneelle. Sitten joillakin voi olla yhtä sekava kartta kuin on eletty elämäkin – hyvä esimerkki tästä oli Matti Nykänen. Hänen elämässään sattui ja tapahtui, ja sitä kuvasti hyvin hänen poukkoileva kiinalainen astrologiansakin. Jos Matti ei välillä selvää päivää nähnyt, samalta tuntui hänen karttansa tulkitsijallakin. Aina ei olla helppojen tai yksinkertaisten asioiden äärellä.

Salaisuuksien äärellä

Oma karttanikin vielä piilottelee salaisuuksiaan, jotka paljastuvat minulle elämän avautuessa päivä päivältä ja vuosi vuodelta. Tutkimusretkeilen ja kuulostelen omien Tiikerieni laumassa, Lohikäärmeen hönkäillessä etunenässä. Sen voin sanoa, että törmäys vuosienergioihin ja oman eläimen vuodet ovat olleet valaisevaa aikaa. Silloin omassa puntissa tutisee ja kartan eläimet todella puhuvat, jos muulloin pysyisivätkin hiljaa.

Kaikki ei siis avaudu kerralla, ei elämän tarkoitus tai oman astrologisen kartan kaikki piilevät merkitykset. Vaikka kuinka kärsimättöminä kuovimme tassuillamme maata, pompimme tasajalkaa tasangolla ja vaadimme välittömiä vastauksia, elämä ei aina anna niitä sillä aikataululla kuin me sitä haluaisimme. Välillä joutuu itse tekemään töitä, analysoimaan ja tuumimaan. Elämään omissa nahoissaan kulloisenkin kauden.

Jos olet valmis pohtimaan itseäsi pintaa syvemmältä ja sukeltamaan omiin turkisliiveihisi, mutta hyväksymään samalla kuitenkin sen, että kaikkia vastauksia sinulle ei kerralla tarjota, niin tästä on hyvä aloittaa tutkimusmatka kiinalaisen astrologian jäljille: Neljän Pilarin BaZi-tulkinta.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...