Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

16.5.2019

Oman elämän elementit

Viimeksi arvuuteltiin oman kiinalaisen kartan vahvuutta tai heikkoutta syntymävuodenajan itse-elementille antaman tuen kautta. Vaikka vasta syvällinen tulkinta kertoo kartan todellisen luonteen, eli sen, että taipuuko se heikon vai vahvan karttatyypin puolelle, voimme silti itse tehdä tätä empiiristä kokeilua kukin kohdallamme. Nyt kerron hieman lisää siitä miten voit elementtien merkitystä itsellesi tutkia.

Puuelementti

Se liittyy tietysti vahvasti metsään ja siellä kasvavaan puutavaraan, sekä versoihin, kukkiin, ja vihanneksiin. Jos olet luontainen viherpeukalo, puuhailet ja käyskentelet mielelläsi metsissä, keräät ajopuita tai käpyjä kotiin, niin veikkaanpa, että puuelementti on sinulle hyvin läheinen. Sinulla voi olla kartallasi paljon puuelementin eläimiä (Tiikeri, Jänis) tai sitten kartallasi esiintyy Yin tai Yang Puuta. Olet aikaansaava tyyppi, sillä Puu haluaa koko ajan kasvaa ja laajentaa reviiriään – joko suoraan ylös tai juuriensa kautta laajemmallekin.

Jos kaipaat elämääsi lisää puuenergiaa, eli aloitteellisuutta ja vahvaa uskoa omiin kykyihin, on suositeltavaa asua metsän siimeksessä, käyskennellä paljon viheralueilla ja valita asunto kaupungin (tai maan) itäpuolelta. Kun idästä nouseva aurinko paistaa asuntoosi, saat aamulla heti annoksen puuelementin energiaa, joka saa sinut rivakasti käyntiin. Koko asunnon voi sisustaa vihreillä, sinisillä ja turkooseilla puuelementin väreillä, tai niitä voi käyttää omassa vaatetuksessa.

Tulielementti

Jos koet nahoissasi, että Puuta on astrologisella kartallasi liikaakin, tule metsien kätköistä lähemmäs ihmisvilinää ja sosiaalista Tulta. Valitse asuntosi ikkunat etelään päin ja paistattele auringon lämmössä. Voit myös nauttia saunan lämmöstä talvisin, villasukkien ja kynttilöiden tarjoamasta lämmikkeestä, sekä ”sisäisestä villapaidasta”, eli yömyssystä. Nämä kaikki ovat tulienergiaa. Meillä suomalaisilla on siitä usein pulaa, ja siksi punainen väri niin kotona kuin päälle puettuna tekee meille hyvää. Se suoristaa ryhtiä ja antaa itsevarmuutta, sekä edistää sosiaalisia kontakteja. Kesä on Tulen aikaa, ja silloin puhkeamme täyteen kukkaan. Silloin meistä kaikista tulee enemmän tulisia etelän ihmisiä, jotka uskaltavat ja rohkenevat. Jos kartallasi on lisäksi Hevosta tai Käärmettä, sinussakin piilee tuo tulinen puoli, joka haluaa päästä esille.

Metallielementti

Jos kuitenkin voit kesällä huonosti, et siedä liikaa kuumuutta, ja odotat vain viileneviä ja pimeneviä iltoja, saatat olla tulienergialle ”allerginen”. Sitä voi olla kartallasi liikaa, tai sitten se kuuluu vältettäviin elementteihisi ja se polttelee sinua kuin ruokatorvea korventavat vatsahapot. Ehkä oletkin sitten enemmän Metallimiehiä tai -naisia, eläimistä Kukkoa tai Apinaa. Kun syksy koittaa, Metallin oma energia voimistuu. Aurinko laskee länteen, Metallin ilmansuuntaan, ja jos tunnet Metallin sinulle läheiseksi energiaksi, voit valita asuntosi sijainnin tai ikkunoiden avautumissuunnan luoteesta tai lännestä. Syksyinen metallienergia saa meidät myös opiskelemaan ahkerasti ja kääntymään kesän sosiaalisuudesta pikkuhiljaa sisäänpäin, pienempiin kotiympyröihin.

Jos rakastat syksyä, etkä sure kesän poismenoa, Metalli voi hyvinkin olla sinulle suotuisa elementti, jota kaipaat lisää. Saat metallienergiaa myös valkoisesta, harmaasta sekä metallisista väreistä, joita sisustustrendit suosivat. Jos taas Metallia on kartallasi liikaakin, eikä sen jäykkä luonne sinua miellytä, kokeile taivuttaa sitä Tulella tai ohjaa se Veden pariin.

Vesielementti

Talvi-ihmiset ovat aivan oma rotunsa. Nämä karskit Vesi-tyypit eivät karta avantoa, kylmiä juomia, karaisevia talviurheilulajeja tai viileitä värejä, lähinnä mustaa ja tummansinistä. Jos jollain kierolla, masokistisella tavalla jopa nautit pimeistä loskapäivistä, jolloin jalkasi kastuvat, taidat olla vesielementin tarpeessa. Jos Vesi tekee sinulle hyvää, ja karttasi sitä kaipaa, niin onneksi olkoon, asut juuri oikeassa maassa!

Me Pohjolan asukit saamme vesielementtiä talvisin todella paljon, ja jos Vettä on vielä astrologisella kartallasi runsaasti (eläimistä Sikaa ja Rottaa), niin alkaa tulla jo yliannostuksen ja tulvaveden vaara. Ja kun pimeää pohjoisen Vettä on liikaa, saatamme masentua, lamaantua, piiloutua ja heretä itkemään elämäntuskaamme. Olemme vetinen kansa, ja se näkyy kansanluonteessamme. Vesielementti saa meidät sulautumaan mustana massana talvitakkeinemme yön pimeyteen ja nöyrtymään liikaakin. Elementaaliseksi avuksi tarvitaan Tulen lämpöä sekä Maan vesimassoja patoavaa, imeyttävää ja ohjaavaa vaikutusta. Äkkilähtö etelään auttaa myös varmasti. Muut lämmittäkööt saunan ja sytyttäkööt tuikkuja.

Maaelementti

Välivuodenaikoja merkkaava Maa saattelee eri vuodenajat turvallisesti toistensa luo. Maa edustaa vakautta, pysyvyyttä, arvovaltaa ja statusta. Jos siis elämäsi tuntuu kovin ailahtelevalta, ja siitä puuttuu kiintopiste tai punainen lanka, sinulla saattaa olla maaenergian puutosta. Eläimistä Maata edustavat Lohikäärme, Lammas, Koira ja Härkä. Saat Maata konkreettisesti myös väreistä, kuten poltetusta oranssista, ruskean eri sävyistä ja keltaisesta. Maaelementtiä saat myös asumalla maan tasalla, kuten rivitalossa, tai kuokkimalla ahkerasti kasvimaata ja kääntämällä kompostia. Kaikenlainen käsillä tekeminen, kuten leipominen, askartelu, käsityöt ja nikkarointi menee myös maaelementin piikkiin. Urbaani kaupunkilainen saattaa olla maaenergiasta vieraantunut ja kaipaa siksi juurevampia harrastuksia tasapainottamaan maaelementin puutetta kartallaan.

Kuten huomaat, aina löytyy keinoja ottaa eri elementit haltuun, ja lisätä tai poistaa niitä omassa elämässään. Kun vuosienergiaa tai omaa astrologista karttaansa ei voi muuksi muuttaa, niin jotain vaikutusmahdollisuuksia sentään jää jäljelle. Se mikä toimii kiinalaisilla, toimii myös meillä. Ja itse asiassa vielä paremminkin, sillä olemmehan hyvin luonnonläheistä kansaa ja ymmärrämme miten näillä luonnon peruselementeillä oikein pelataan. Ainakin mökillä, luonnonhelmassa, elementteihin saa kunnon tuntuman.

Oletko siis valmis ottamaan onnen omiin käsiisi ja tekemään käytännön kokeita elementtien avulla? Siihen tarvitset kiinalaisen astrologisen karttasi peruslähtökohdaksi ja senhän voi tilata tästä: Neljän Pilarin astrologinen tulkinta.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...