Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

25.4.2019

Perusluonteesi elementti

Minua kiehtoo se, kuinka erilaisia ja silti samanlaisia me ihmiset pohjimmiltamme olemme. Kuinka voimme käsitellä asioita niin eri tavalla, suhtautua tilanteisiin ihan eri näkemyksellä ja kuitenkin ehkä päätyä samaan loppuratkaisuun. Meidät on ikäänkuin viritetty eri taajuudelle, ja tuo taajuus pitää kaivaa esiin jokaisesta ihmisestä, jonka kanssa olemme läheisissä väleissä. Vain sillä tavalla pääsemme samalle aaltopituudelle.

Kiinalaisen astrologian tapa selvittää tätä on viiden elementin teoria ja sen soveltaminen jokaisen omaan itse-elementtiin. Vesi-ihmisen toimintatavat ovat jotain ihan muuta kuin Tuli-ihmisen temperamentti. Perehdytään hetkeksi näihin eroavaisuuksiin.

VESI

Aloitetaan elämän eliksiiristä, Vedestä. Yang Vesi mielletään kuin laajaksi valtamereksi, joka on syvä ja voimakas ja muut pauhullaan peittävä. Yritä sanoa Veden voimalle vastaan, tai yritä kahlita sitä. Ei se oikein onnistu. Yang vesi-ihminen saattaa näyttää pinnalta tyyneltä ja kirkkaalta, mutta se voi nousta hetkessä suuriin tyrskyihin ja hukuttaa muut alleen, heittäen rannalle roskaa sisuksistaan.

Yin Vesi voi olla kuin kostea sade, joka virkistää luontoa kuivuuden jälkeen, mutta jättääkin tuulilasiin hiekkaisen kalvon, tiivistäen ilmansaasteet pisaroihinsa. Kuten kaikella on positiivinen ja negatiivinen puolensa, vesikin voi olla puhdasta tai kuraista. Yin Vesi-ihminen on salakavala vaikuttaja, joka tulee iholle pikkuhiljaa ja ottaa paikkansa huomaamatta. Yang Vesi sen sijaan tulee ryminällä sisään kuin joka paikkaan yltävä tulvavesi. Vesissä on siis eroja!

Symbolisesti Vesi liitetään viisauteen, älykkyyteen, syviin salaisuuksiin ja alakuloon. Vesi-ihminen saattaa siis olla melankolinen tuumailija, jonka optimismissa on aina hiven surumielisyyttä. Fyysisesti Veden aluetta ovat munuaiset, korvat ja virtsatiet. Vesi-ihmisellä saattaa olla näissä heikkouksia, etenkin jos oma energia ei ole tasapainossa.

PUU

Puuihmiset ovat puoleensavetävän energisiä ja tuntuu, että ei ole mitään mitä he eivät voi saavuttaa. Tämä johtuu siitä, että Puu kasvaa ylöspäin. Tie on avoinna suoraan taivaaseen, eikä puuihminen jää odottamaan muita, jotka ovat yleensä hitaampia. Puuihminen on yleensä suorittaja, jolla on monta puupalikkaa yhtä aikaa ilmassa, tai monta versoa yhtä aikaa itämässä. Puuihmisen energia tuntuu muiden mielestä hengästyttävältä, mutta Puulle itselleen kaikki tapahtuu helposti, orgaanisesti. Kasvu tapahtuu luonnostaan kun se alkuun on laitettu.

 

Yang Puu on täysikasvuinen, voimakas puu, joka hallitsee kasvualustaansa ja on taistellut tiensä lehvästön huipulle, nauttimaan auringonpaisteesta. Yin Puu löytyy ruohonjuuritasolta, ja sillä on vielä pitkä matka edessä. Se on itänyt siemenestä ja heiluu hentona ja vaaleanvihreänä tuulessa. Se on alttiimpi tulla tallotuksi ja joutuu kilpailemaan muiden versojen kanssa ravinteistaan.

 

Puu on juurinensa yleensä hyvin verkostoitunut, sillä se ymmärtää, että ei täällä maailmassa yksin kukaan pärjää. Vahvat juuret ja yhteys muihin ovat Puulle tärkeitä. Puilla on kokonaan oma kommunikointiverkostonsa pinnan alla ja ne tietävät aina kenen puoleen kääntyä. Puuihmisiä luonnehtiikin optimismi ja elämään luottaminen. Vaikka Puulla on kova kiire kasvaa, se ei unohda muita matkasta.

 

Puuenergia liittyy kiukkuun, joka asuu maksassa (ja jonka voimme valjastaa käyttövoimaksi), sekä käsivarsiin ja jalkoihin, joilla me osaltamme kurotamme ylemmäs ja askellamme edemmäs. Jos sinulla on näiden kanssa ongelmia, et ole puuenergiasi kanssa aivan tasapainossa.

TULI

Tuli-ihmisen lämminsydämisyys näkyy ja kuuluu kauas. Voiko Tuli-ihminen muuta tehdäkään kuin paistaa kirkkaana? Yang Tuli on aurinkokuntamme keskus, joka valaisee jokaisen päivämme ja pitää meidät hengissä. Ilman auringon energiaa meitä ei olisi. Yin Tuli on puolestaan se pienempi liekki, jota tarvitsemme kotimme lämmitykseen ja valonlähteeksi pimeään. Pienikin liekki luo valon ja varjon.

Tuli-ihmisiä pidetään lahjakkaina, ekstrovertteina, elämän estradeille kiipeävinä. Opettaja, laulaja tai näyttelijä voi olla itse-elementiltään Tulta, sillä toisten eteen nouseminen tarvitsee sisäisen tulen varmuutta.

Tuli on arvaamatonta energiaa, sillä yhtälailla kuin se on meille aivan välttämätöntä, se voi myös karata käsistä ja polttaa maan karrelle, vieden kaiken savuna mennessään. Ihmisen oma liekkikin voi olla näyttävä tai hillitty, käytös voi mennä överiksi tai into sammua kokonaan. Tulen käsittely on taito sinänsä, oli kyseessä sitten Yang Tulipallo taivaalla tai Yin Tulisielu.

Tuli liitetään kehossa sydämeen, verenkiertoelimistöön ja silmiin. Sekä sydämellä että silmillä näemme elämässä eteenpäin. Jos sinulla on sydänvaivoja tai silmäongelmia, Tulienergiassa on jokin tukos, tai sitä on liikaa. Liian paljon hyvää voi kääntyä huonoksi, oli elementti mikä tahansa.

MAA

Mikään ei ole niin vakaata kuin kallio, Yang Maan esikuva. Maa voi olla myös vetistä, upottavaa savimaata tai multaa, kaiken hedelmällisyyden perustaa, eli Yin Maata. Siksi yin-maaenergia yhdistetään äitiyteen, naisellisuuteen, lantioon ja ruoansulatuselimistöön. Se ottaa vastaan, ravitsee ja antaa uudelle kasvulle mahdollisuuden. Nainen, jonka karttaa maaenergia hallitsee, voi hyvinkin ottaa äidin roolin vakavasti, jopa omistautua suurperheen äidiksi.

Maa voi olla myös kovaa, kuivaa, periksiantamatonta, kuin vuori josta pääsee läpi vain räjäyttämällä. Sellainen puoli löytyy Yang Maalta. Jos tunnet miehen, jonka kartalla on vahva Yang Maa, hänen sinnikkyytensä voi olla jopa pelottavaa.

Maa liittyy myös luottamukseen, arvokkuuteen. Sitä ei voi kukaan sinulle ammentaa, vaan sen on tultava sisältäpäin. Maaihmisillä tätä sisäistä selkärankaa on muita enemmän, siksi heihin yleensä luotetaan kuin kallioon.

Jos sinulla on ongelmia luottamuksen kanssa tai fyysiseltä puolelta löytyy vatsa- ja suolistovaivoja, maaenergiassa on jotain häikkää.

METALLI

Metalli-ihmiset mielletään helposti jäykkiksiksi, jotka eivät tingi mielipiteistään. Yritäpä vääntää Metalli-ihmiselle jotain rautalangasta ja muuttaa tämän asennetta! Niin, se menee vaikeaksi vänkäämiseksi. Sopuisamman ja neuvottelukykyisemmän Yin Metallin kanssa pääsette taivuttamaan rautalankaa yhdessä ja pääsette jonkinlaiseen sopuratkaisuun, mutta Yang Metallin kanssa on sama kuin takoisi lekalla aivokoppaa - kyllä siellä helisee sisällä, mutta mikään ei taida käytännössä muuttua. Muutoshalukkuuden kun on tultava sisältäpäin.

Metallienergia liitetäänkin oikeudenmukaisuuteen, rohkeuteen ja periaatteisiin. Niitä kaikkia Metalli-ihmisiltä todellakin löytyy. Parhaimmillaan Metalli-ihminen onkin päättäväinen, rehellinen, oikeudentuntoinen ja itsevarma. Kolikon toinen puoli onkin sitten uppiniskaisuutta ja vaikeutta luottaa toisiin.

Metallienergian alaisuudessa ovat keuhkot, hengityselimet, iho, hiukset ja luut, kaikki ainekset, jotka pitävät meidät kasassa, kuin metallinen haarniska. Jos sinun on vaikea luottaa ihmisiin tai elimistösi oireilee näiden kehonosien kautta, sinulla voi olla vielä työstämistä oman metallielementtisi kanssa.

MIKÄ ON SINUN ITSE-ELEMENTTISI?

Oletko Vettä, Puuta, Tulta, Maata vai Metallia? Entä oletko näiden elementtien yin- vai yang-puolta?

Pääset selvyyteen omasta itse-elementistäsi tutustumalla kiinalaiseen Neljän Pilarin astrologiseen tulkintaan. Tilaa omasi ja ota syntymäpäivän mukainen elementtisi haltuun!

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...