Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

18.4.2019

Yinin ja yangin ikuinen paritanssi

Kaikilla on näin pääsiäisviikolla tuoreessa muistissa, että Jumala loi maan ja taivaan 40-tuntisen työviikon puitteissa, ja sitten huilasi sunnuntain katsoen kaikkia saavutuksiaan. Hän loi tyhjästä, pimeästä ja pysähtyneestä tilasta eli yinistä jotain suurta ja mahtipontista, joka oli täynnä energiaa ja valoa - eli yangia.

Tarvittiin alkuaineita, jotta näkyvä maailma saatiin kasaan (onneksi Jumalalla on rajattomat resurssit). Lopputulos, jota kaikki voimme todistaa, on enimmäkseen Vettä, mutta mukana on tietenkin myös Maata, Puuta, Tulta ja maan sisuksista löytyvää arvokasta Metallia. Kaikki elämän edellytykset kun löytyvät viidestä elementistä.

Kiinalaisen metafysiikan mukaan kaiken alullepanija oli Tao, tyhjyys ja ykseys, josta elämä kumpusi kuin runsaudensarvesta, jakautuen aina vain pienempiin osasiin, täyttäen lopulta koko maan.

Energia ympärillämme

Olipa käsityksemme maailman ja elämän synnystä sitten millainen tahansa, niin taidamme kaikki uskoa energiaan. Tuo energia väreilee ympärillämme, se väreilee meissä, se väreilee ihmisten välillä. Ja jotta energian kipinä voi syttyä, siihen tarvitaan kaksi napaa, kaksi polariteettia. Siihen tarvitaan yiniä ja yangia. Ne synnyttävät kaiken näkyvän - ja näkymättömän - liikkeen, joka pyörittää maailmaa. Maailmankaikkeutta.

Myös meissä ihmisissä yin ja yang vuorottelee, sillä puhdasta yiniä tai yangia ei voi olla. Aina tarvitaan ripaus toista vastapuolta, jotta energian liike pysyy käynnissä. Äärimmäinen esimerkki yinistä on kuolema - ja yangista syntymä. Yhdessä nämä luovat dynaamisen elämänpyörän, sillä ilman syntymää ei ole kuolemaakaan.

Yin & Yang astrologisella kartallasi

Henkilökohtaisella tasolla, kun tutkimme ihmisen kiinalaista astrologista karttaa, yin tuo esiin luonteen vetäytyvämmät, hillitymmät ja hallitummat piirteet. Puolet horoskooppieläimistä ovat yiniä, puolet yangia, mikä tietenkin näkyy ihmisen luonteessa. Se, millainen kattaus yin- tai yang-eläimiä karttaasi on eksynyt, kertoo omaa kieltään sinusta. Toiset astelevat ylpeinä rotukoirina elämän kilpailukehässä mitalia odottaen, kun taas aremmat lymyävät häntä koipien välissä nurkkia pitkin välttäen ihmiskontakteja. Usein olemme sekoitus tätä, "sekarotuisia", ja vedämme tilanteen mukaan sopivan roolin esiin.

Jos yin on kartalla liian voimakas, ihmisestä voi tulla vetelä banaani, jolta puuttuu aloitekykyä, ilmaisukykyä, seurallisuutta. (Talvella, kun yin on voimakkaimmillaan, tuntuu juuri siltä.) Jos ihminen on todella yin, hänestä voi tulla kynnysmatto, jonka yli muut kävelevät, tai seinäruusu, jota ei erota tapetista. Siksi aina tarvitaan kunnon tujaus yangia, jotta jotain alkaa tapahtua. Kesällä, kun yang on voimakkaimmillaan, olemme kaikki yhtäkkiä valoisia, rohkeita, täynnä energiaa ja tulevaisuudenuskoa. Jos oma yang-puoli on heikko ympäri vuoden, sitä täytyy alkaa tietoisesti kehittää.

Tähän kenties perustuu myös raamatullinen vertauskuva naisesta helisevänä astiana, jota täytyy ensin kumistimella soittaa, jotta tuo värähtely tuottaa sulosointuja. Pelkkä kumistin ei tuota ääntä, eikä pelkkä äänimalja yksinään ala soida, mutta yhdessä nuo kaksi tuottavat maailmaan uskomattomia värähtelyjä ja sointuja, joita voisi kuunnella tuntikausia. Kun käyt kerran äänimaljarentoutuksessa, pääset ideasta kunnolla jyvälle.

Alkuräjähdys

Tuosta yinin ja yangin alkuräjähdyksestä, kun malja laitetaan ekaa kertaa voimallisesti soimaan, alkaa niiden ikuinen piirileikki, kuin kissan ja hiiren takaa-ajo. Astrologinen karttasi kertoo tarkemmin, että oletko sinä kissa, joka jahtaa, vai hiiri, jota jahdataan. Eli onko sinussa enemmän aloitteellista "otan ohjat omiin käsiini" -yangia vai vetäytyvää "katsotaan nyt ensin mitä muut tekevät" -yiniä.

Se, onko kartan tärkein tekijä, eli itse-elementtisi, yiniä vai yangia, antaa tästä jo erittäin hyvän viitteen. Entäs sitten kun tulee koko kartan täydeltä samaa energiaa? Kun Neljä Pilaria ovat kaikki yangia, tai kaikki yiniä?

Koska yang on maskuliinista energiaa ja yin on feminiinistä energiaa, tämä heijastuu ihmisestä ei pelkästään luonteenpiirteissä, vaan myös välillä ihan fyysisestä olemuksesta. Jos miehellä on kaikki pilarit yangia, hän on todella "miehinen mies", äijien äijä. Jos naisella on kaikki pilarit yiniä, hän voi olla siro, hentoääninen, hyvin naisellinen nainen.

Tai sitten voi mennä niinkin, että miehellä on kaikki pilarit yiniä, ja naisella kaikki pilarit yangia. Tällöin yin-mies voi olla hontelo, herkkä, hieman naisellinen - ja yang-nainen voi olla tukevarakenteinen, matalaääninen, asenteiltaan ja olemukseltaan maskuliininen, jätkämäinen nainen.

Itselläni koko kartta on pelkkää yangin kumistinta, joten minussa on paljon maskuliinista, kärsimätöntä energiaa. Ei siis ihme, etten jaksa odottaa muiden aloitteita, vaan teen ne itse. Naisellisia puolia taas täytyy erikseen korostaa, jotta en vallan näyttäisi olemukseltani liian miehiseltä. ”Kenenkäs poika se sinä olet”, minulta kerran kysyttiin. Niinkin voi käydä, jos naisen kartta on yang-painotteinen. Ja jos miehen kartta on yin-painotteinen, häntä voidaan luulla puhelimessa kerta toisensa jälkeen naiseksi, äänen perusteella. Nämä ovat esimerkkejä suoraan elävästä elämästä.

Miten on sinun laitasi?

Onko syntymäpäivän mukainen itse-elementtisi yiniä vai yangia? Entä millainen kokonaisenergiakattaus kartassasi on, maskuliininen, feminiininen vai niiden välimuoto? Tämän kaiken saat selville, kun tutkit omaa kiinalaisen astrologian mukaista karttaasi.

Jos Neljän Pilarin tulkinta puuttuu vielä plakkarista, sen tilaamalla pääset tutkimusmatkalle omaan yiniin ja yangiisi sekä niiden vuorovaikutukseen. Siihen ikuiseen paritanssiin, joka vastakkaisten energioiden välillä vallitsee. Ei muuta kuin jalalla koreasti!

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...