Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

4.4.2019

Kolmen kopla ja kahden kimppa – ollaan ystäviä

Kiinalaisessa astrologiassa eläimet voivat muodostaa erilaisia liittoja ja ystävyyssuhteita keskenään. Tänään onkin aika tutkia miten liittoutumisstrategiat otetaan käyttöön niin rahanteossa kuin rakkaudessa. Unohdetaan siis hetkeksi päätön törmäily eläinten välillä ja sen nostattama pieni paniikinpoikanen viime viikolta. Jospa emme silittäisikään toisiamme vastakarvaan, vaan ottaisimme esille vanhan hyvän neuvon: "jos sinä rapsutat minua, niin minä rapsutan sinua". Juuri tuolta korvan takaa, tai sieltä lapojen välistä, minne kukaan ei yksin yllä.

Kaikkihan piilee lopulta yhteistyössä, -ymmärryksessä ja synergiassa, joten liittoudutaan ja ystävystytään näin eläinten kesken. Kun yhtälöön otetaan yhden tai kahden muun eläimen energia, alkaakin tapahtua huikeita asioita. Isot asiat tehdään aina yhdessä, toisten tuella.

Ilmansuuntien yhdistyminen: saman vuodenajan eläimet

Eläimet voidaan jakaa keskenään ryhmiin esimerkiksi ilmansuuntien mukaan. On olemassa ilmansuuntien liittoja, joissa kaikki eläimet edustavat samaa vuodenaikaa. Esimerkiksi Tiikeri, Jänis ja Lohikäärme muodostavat Itäisen Puun liiton. Tämä tuo kartalle paljon lisää keväisen kasvun puuenergiaa. Kesän kuumaveriset eläimet Käärme, Hevonen ja Lammas puolestaan saavat aikaan kunnon rovion ja helleaallon yhdessä ja sytyttävät astrologisen kartan tuleen. Syksyiset Apina, Kukko ja Koira tekevät oman liittonsa ja takovat kartalle lisää metallia. Talven eläimet Sika, Rotta ja Härkä lähtevät yhdessä pimeälle avantouintireissulle, sillä niiden vesienergia saa astrologiselle kartalle aikaan varsinaisen rapakon, josta ei kastumatta pääse yli.

Jos sinun Neljän Pilarin kartaltasi löytyy tällainen eläinkolmikko (kaikki eläimet tarvitaan mukaan), kyseisen vuodenajan energia on sinulla voimakkaana läsnä. Voit miettiä mitä tuo vuodenaika ja sen edustama energia sinulle merkitsee, sillä se voi olla joko helppoa tai vaikeaa energiaa. Ei kaikille esimerkiksi kevään valo ja energiaryöpsäys tunnu hyvältä, toiset suorastaan taipuvat sen alla kaksinkerroin ja alkavat potea kevätmasennusta. Silloin puuelementin energia voi olla sinulle hankalaa ja liiaksi voimia vievää.

Vielä löytyy yksi erikoisuus, nimittäin ilmansuuntien yhdistelmä, jossa on yksi eläin kustakin vuodenajasta: Lohikäärme keväästä, Lammas kesästä, Koira syksystä ja Härkä talvesta. Tämä on kaikkien liittojen äiti ja hyvin harvinainen. Kaikkien eläinten tulee olla kartalla yhtä aikaa läsnä, kukaan ei voi puuttua joukosta.

Ilmansuuntien yhdistyminen kartalla, oli se sitten mikä vain edellä mainituista, on kaikkein voimakkain mahdollinen yhdistelmä eläinten kesken. Jos sinulta sellainen löytyy, et ole niin altis ulkopuolisille törmäyksille ja vaikutteille, vaan seisot tukevammin omilla käpälilläsi - onhan sinulla vankka eläintiimi vieressä, joka ei sinua koskaan hylkää.

Kolmen maallisen oksan yhdistyminen: liittolaiset

Tarkastellaan sitten toisenlaista kimppakivaa, eli kolmen maallisen oksan, eli eläimen, yhdistelmää. Kun Sika, Jänis ja Lammas liittoutuvat, syntyy uutta luovaa puuenergiaa. Nämä eläimet tajuavat kuinka pitkälle humaanin ja toinen toistaan kuuntelevan yhteistyön voimalla voikaan päästä. Tässä on kaikki mahdollisuudet harmoniseen pitkäjänteiseen kehitystyöhön, ja työpaikoilla näiden eläinten tiimit ujuttautuvat maaliin asti ottamalla kaikki osapuolet huomioon. Nämä eläimet eivät kavahda inhimillisiä tunteita, vaan ovat omanlaisiaan tunnejohtajia, henkilökemioiden asiantuntijoita.

Omalla kartalla tällainen eläinkatras osaa kuunnella ja antaa omasta ajastaan muille. Tämä puun kolmikko tietää miten toisten mielipiteisiin voi vaikuttaa ja kääntää tilanteet omaksi edukseen - ja kaikkien eduksi. Tulokset tulevat pikkuhiljaa kerrytellen, ei millään kertarykäisyllä.

Sitä varten ovat nimittäin Apina, Rotta ja Lohikäärme, jotka laittavat aina tuulemaan ja hihat heilumaan saman tien. Näillä intopiukassa olevilla eläimillä ei ole kärsivällisyyttä odotella, tämän piti olla valmis jo eilen! Jos jotain pitää saada nopeasti aikaan, kerää nämä eläimet yhteen ja anna niille vapaat kädet. Tuloksia syntyy varmasti, mutta älä mene kesken kaiken kyselemään missä mennään. Ei näillä ole aikaa vastailla varmistelijoiden kysymyksiin. Nyt on sellainen into ja näyttämisenhalu päällä, että oksat pois. Kiitos ja kiiltävät pokaalit ojennetaan vasta lopussa, kun kaikki on valmista. Kyseessä on ns. veden kolmikko, jonka yhteinen optimistinen ja toteuttamishaluinen energia soljuu pakottomasti eteenpäin, kaikkien esteiden ohi ja yli. Vesi hiertää tiensä kivenkin läpi, ja niin tekee tämäkin porukka.

Jos omalla kartallasi on tällainen tehotiimi, sinulla on varmasti monta rautaa yhtä aikaa tulessa ja kaikki aika menee niiden rautojen kääntelemiseen ja takomiseen. Aika on hei rahaa, ja sitä ollaan tässä parhaillaan tekemässä. Älä nyt tule siihen häiritsemään, meillä on just nyt yksi juttu kesken... tai siis aika montakin!

Tulta päin, sanovat sen sijaan Tiikeri, Hevonen ja Koira, jotka puolustavat omia näkemyksiään henkeen ja vereen asti ja tekevät sen parhaiten yhdessä. Tässä kolmikossa on järkähtämätöntä energiaa, lähestulkoon uppiniskaisuutta yhdistyneenä rohkeuteen ja rehellisyyteen. Kuka tästä tulikolmikosta pääsee läpi, tekee jo lähestulkoon ihmeitä. Tuli? Kyllä, nämä kolme yhdessä muodostavat ns. tulen kolmion ja palavat kirkkaana soihtuna näyttäen muille tietä. Impulsiivisuuden, vaistonvaraisuuden ja tunteidensa ohjaamina näillä taistelijoilla on tähtäimessään vähintään maailman rauha. Joskus yhteisen hyvän edestä täytyy vähän taistellakin, eikä Tiikeri, Hevonen tai Koira väisty kesken taistelun. Etenkään toistensa tukemina.

Toiset eläimet taas, kuten Käärme, Kukko ja Härkä, eivät tartu aseisiin tai sanan säilään, vaan laittavat sen sijaan viisaat päänsä yhteen. Niiden aivoissa alkaa vilkkua pieni piirilevy yhä kiivaammin ja ajatukset alkavat ottaa kipinää. Toisinaan saattaa kuulua yhteen ääneen Heureka! kun taas keksittiin yhdessä jokin uusi mullistava idea. Jos joku osaa suunnitella, analysoida ja tähdätä pitkälle, se on joku näistä eläimistä. Kun tämän kolmikon ideat saadaan käytäntöön asti, siitä riittää iloa kaikille jokapäiväiseen elämään. Pelkkä idea hehkulampusta ei kauaa valaise, ellei sitä myös toteuteta - ja nythän ollaan jo led-valoissa saakka menossa. Siihen on tarvittu näiden visionäärien vetoapua.

Käärme, Kukko ja Härkä muodostavat yhdessä metallin kolmion, mikä tarkoittaa, että niiden teräksisiä hermoja ja metallinlujaa päättäväisyyttä ei horjuta mikään. Kaikkiin pitkälle tulevaisuuteen tähtääviin projekteihin tarvitaan yksi tällainen eläin, mutta mieluiten tietysti koko kopla. Jos omalla kartallasi on tällainen eläinkattaus, olet varmaankin jo Nobelisi ansainnut - tai nimesi on ainakin listalla odottamassa vuoroaan!

Puolikas yhdistyminen: heikoin lenkki

Eikä siinä vielä kaikki. Näistä ylläesitellyistä kolmikoista voidaan ottaa itse asiassa vain kaksi eläintä sivuun, ja jättää yksi jäähylle, ja niiden henkilökemiat toimivat vieläkin erittäin hyvin. Rotta ja Apina tulevat oikein hyvin keskenään toimeen ihan ilman Lohikäärmettäkin, ja Koira ja Hevonen ovat hyvää pataa keskenään vaikka Tiikeri olisikin juuri nyt omilla metsästysreissuillaan. Tällaista kolmen koplan vähenemistä vain kahden kaupaksi nimitetään puolikkaaksi yhdistymiseksi, ja se on vaikutukseltaan paljon heikompi kun kaikki kolme eivät enää ole läsnä. Kun yksi on joukosta poissa, hommat kyllä toimivat, ei siinä mitään, mutta jotain ikään kuin puuttuu. (Viiden pisteen vihje: puuttuva eläin voi tulla mukaan vuosieläimenä, onnenpilarista tai vaikka kaverin kartalta.)

Kahden maallisen oksan yhdistyminen: salaiset ystävät

Otetaan vielä lisää esimerkkejä yhteisistä kuvioista eläinten kesken. Nämä seuraavat eläimet eivät tarvitse kolmatta pyörää, vaan nauttivat täysin siemauksin toistensa seurasta, ihan vain sinä ja minä ja salaiset haaveet... Nyt saattaa iskeä lemmenhuuma!

Kahden eläimen yhdistelmiä muodostavat Rotta ja Härkä, Sika ja Tiikeri, Jänis ja Koira, Kukko ja Lohikäärme, Käärme ja Apina sekä Hevonen ja Lammas. Jos sinun kartallasi on tällaiset eläimet vierekkäin nojailemassa toisiinsa, niin ihmissuhteissasi on hyvää harmoniaa. Sama juttu, jos sinulla ja perheenjäsenilläsi on näitä eläimiä pilareissanne - tekin tulette mainiosti juttuun keskenänne.

Tätä kahden kimpan sääntöä voi muuten soveltaa osittain myös vuosienergioiden tarkkailuun: Sian vuosi tekee hyvää Tiikereille, Koiran vuosi oli kiva Jäniksille, ja niin edelleen.

Kiinalainen astrologia on siis yhtä eläinten, energioiden ja vuodenaikojen välistä liittoutumista. Se on samanmielisten yhdistymistä keskenään. Niinhän se menee oikeassa elämässäkin - tunnemme vetoa tietyntyyppisiin ihmisiin, aina kerran toisensa jälkeen. Näissä ihmisissä on meille sopivaa hehkua tai tuttua energiaa, ja kuin magneetti vedämme toisiamme puoleemme, oli se sitten ystävinä, yhteistyökumppaneina tai rakastettuina. Taustalla voi hyvinkin olla kiinalaisen astrologian osoittama eläinten liitto, sopusointu ja ystävyys.

Voit nyt tutkia omaa ja lähipiirisi karttoja, jotta pääset paremmin jyvälle ovatko eläimenne liittoutuneet yhteen ja millä tasolla. Jos oma Neljän Pilarin astrologinen tulkinta puuttuu vielä, voit tilata sen tästä.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...