Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

28.3.2019

Vastakarvaan: eläimet törmäyskurssilla

Kiinalaisen astrologian mukaista karttaa voi tulkita monesta eri lähtökohdasta käsin. Tällä kertaa tutkimme kiinalaisen horoskoopin eläimiä, jotka ovat törmäyskurssilla keskenään. Näitä kutsutaan vastakkaisiksi eläimiksi.

Meillä ihmisillä nousee välillä karvat pystyyn vaistomaisesti, kun kohtaamme toisen henkilön, jossa on mielestämme jotain epäilyttävää. Emme välttämättä pysty selittämään sanallisesti, mikä siinä toisessa mättää, mutta laitamme heti "luukut kiinni" ja vetäydymme kauemmas. Jos emme fyysisesti pysty ottamaan etäisyyttä, niin henkisesti ainakin sulkeudumme itseemme ja vältämme kontaktia.

Myös eläimet tekevät tämän vaistonsa varassa. Ne aistivat vaaran ja pakenevat, tai valmistautuvat hyökkäykseen. Silloin voi olla tosi kyseessä, eikä aikaa tuhlattavana.

Vastapeluri

Kiinalaisesta Neljän Pilarin peruskartasta löytyy neljä eläintä. Jokaisella eläimellä on oma vastapelurinsa. Sanotaan, että eläimet törmäävät toisiinsa tai ovat vastakkaisia eläimiä. Termi vastakkainen eläin johtuu siitä, että kiinalaisen horoskoopin eläimet sijaitsevat ympyräkaavion vastakkaisilla laidoilla.

Kiinalaisessa astrologiassa eläimet esitetään aina tietyssä järjestyksessä mm. ilmansuuntien, vuodenaikojen ja elementtien mukaan. Kiinalaisen metafysiikan takaa löytyy hienovarainen järjestelmä, jonka lainalaisuuksia hyödynnetään niin fengshuissa, astrologiassa kuin kiinalaisessa lääketieteessäkin.

Törmäyskurssilla

Kun tutkit omaa Neljän Pilarin karttaasi ja sen eläimiä, kannattaa kiinnittää huomiota siihen mitkä eläimet ottavat keskenään yhteen. Törmäyskurssi saattaa löytyä monella eri tapaa: kartallasi voi olla pysyvä törmäys eläinten kesken, jos vastakkaiset eläimet sijaitsevat aivan vierekkäin, eli vierekkäisissä pilareissa. Jos väliin tunkee toinen eläin sovittelijaksi, törmäystä ei pääse syntymään. Silloin palaa rauha maahan, ja ihmisten ja eläinten välillä on hyvä tahto.

Jos kartalla on pysyvä törmäys, vaikkapa vuosi- ja kuukausieläimen kesken, sinulla voi olla ristiriitoja tai suoranaista suukopua vanhempiesi, sisarustesi tai isovanhempiesi kanssa. Sinä itse olet aina päivänpilarissa, ja jos se ottaa asiakseen törmätä muihin kartan pilareihin, sinullakin alkaa jollain ihmissuhderintamalla keittää yli.

Jos törmäys osuu päivänpilarin ja tuntipilarin, eli lapsipilarin kesken, suhteessa omiin lapsiin on jokin kipukohta, tai lapsia on esimerkiksi vaikea saada. Tulkintamahdollisuuksia on yhtä paljon kuin erilaisia ihmiskohtaloita, mutta kartan osoittamasta törmäyspaikasta pääsemme jo suoraan sisään eniten hiertävään aiheeseen.

Riitaisa kartta

Joillakin on syntyjään "riitaisa" kartta, jossa törmätään paljon. Yleensä se sitten väkisinkin näkyy oikeassa elämässä ihmissuhdeongelmina. Toisten kartassa taas ei ole yhtään pysyvää törmäystä. Mutta myös kaikkein sovinnaisimmatkin meistä, ne pehmolampaat, säikyt jänikset ja leppoisat possut, voivat kohdata yllättäviä törmäyksiä muihin eläimiin. Hyvä esimerkki siitä on vuosieläimen energian aiheuttama törmäys. Nyt kun elämme Maa-Sian vuotta 2019, ne joiden kartalla on Käärme, joutuvat tiukkaan välikäteen, sillä Sika ja Käärme ovat vastakkaisia eläimiä. Samoin Käärmeen vuonna Sialla on vuorostaan pelko pepussa, kun se ei tiedä millaista hyökkäystä Käärmeen taholta on odotettavissa.

Vastakkaisen eläimen vuosi

Kun sinulla on meneillään vastakkaisen eläimen vuosi, eli ns. yhteenottovuosi, on syytä pitää matalaa profiilia. Asioita kannattaa kypsytellä eikä venyttää voimavarojaan äärimmilleen. Oma hyvinvointi on aina tärkeintä, kun karttasi eläimet alkavat törmäillä keskenään. Kun et heitä ensimmäistä kiveä, säilyt itsekin ehjempänä, sopisi törmäysvuoden yleisohjeeksi. Tämä pätee suurien, kunnianhimoisten projektien käynnistämiseen, rahoitusriskeihin ja kenties peräti avioliittoon astumiseen. Sillä jos menee vastakkaisen eläimen vuonna naimisiin (etenkin jos törmäys osuu päivänpilarin eläimeen, joka edustaa kumppania), niin mitäs se voisi uudelle yhteiselämälle luvata? Niin, jonkinlaista vastakkainasettelua ainakin. Suhteessa saattaa tulla sanomista ja suukopua.

Perheenjäsenten kartat

Tästä päästäänkin kumppanin ja perheenjäsenten kiinalaisiin karttoihin. Törmäys eläinten kesken voi löytyä myös eri ihmisten kartoista, kun verrataan läheisten karttoja ja pilareita toisiinsa. Jos sinä olet Kukko, ja sydämenvalittusi on Jänis, niin jokin voi hiertää välejänne. Miksi? Viiden elementin teorian mukaan Kukon metallienergia leikkaa herkän Jäniksen puuelementtiä, kuin kirves halkoa, tai ehkä pikemminkin kuin ruohonleikkuri ruohoa, hienovaraisemmasta yin-energiasta kun on kyse sekä Jäniksessä että Kukossa. Ei siis tule lekasta päähän, mutta sanat voivat vähän tässä suhteessa sivaltaa, tai voi esiintyä vaikeuksia ymmärtää toisen näkökantoja. Vastakkaiset eläimet ovat ikään kuin ummikkoja, puhuvat keskenään eri kieltä, eikä tulkkia tai sovittelijaa näy missään.

Jokaisella eläimellä on kuitenkin onneksi vain yksi ainoa riitapukari. Yleensä on kyse vastakkaisesta tavasta ajatella ja käyttäytyä. Ristiriita on siis lähinnä luonteiden erilaisuutta, eikä suinkaan avointa riidanhaastamista. Joskus vastakkainen eläin voi myös tuoda ihmissuhteeseen nimenomaan kipinää ja haastetta. "Ärsyttävä" ystävä saakin sinut ajattelemaan jostain asiasta eri lailla kuin olisit itse osannut ajatella. Siksi voikin olla virkistävää hakeutua erilaiseen eläimelliseen seuraan ja tutkia millä tavalla reagoit itsellesi vastakkaiseen energiaan.

Kiinalaisen kartan törmäysenergia on kiehtova aihe, joka kannattaa pitää mielessä ainakin tutkimalla vuosieläimiä suhteessa oman kartan eläimiin. Mitä elämässäsi tapahtuu, kun vuoden eläin törmää johonkin karttasi pilariin? Jos törmäys osuu esimerkiksi kuukausipilariin, alkaako työelämässä myllerrys, tai miten sujuu vuorovaikutus sisaruksiin tai vanhempiin? Entä jos törmäys osuu päivänpilariin, eli ns. parisuhdepilariin - alkaako suhteessa uusi aikakausi, miten lähin ihmissuhde reagoi törmäyksen alla?

Törmäyskurssilla

Kun oman vuosipilarisi eläin törmää vuoden eläimeen, vaikutus ulospäin on ehkä kaikkein näkyvin. Itselläni meni Koiran vuonna ns. koko pakka uusiksi (mies, työ, omat asenteet), kun Lohikäärmeeni jäi Koiran energian jalkoihin. Törmäysvuoden muutokset voivat olla yllättäviä ja ravisuttavia, mutta kaikki tapahtuu ajallaan. Pysähtyneisyys ei vie elämää eteenpäin, ja siksi tarvitaan välillä kunnon rysäys, jotta uusiudumme. Vaikka sitten väkipakolla.

Kaikki me törmäilemme joskus toisiimme, se vaan kuuluu elämään. Kun tiedostat missä kohti sinulla on potentiaalia joutua törmäyskurssille, se tuottaa ahaa-elämyksiä. Ai sen takia en tule anopin kanssa toimeen, hän on vastakkainen eläimeni! Tai ilmankos en saanut sitä uutta työpaikkaa Rotan vuonna, kun karttani Hevonen siitä pillastui.

Jos palat halusta päästä tutkimaan milloin sinulla on törmäystä, missä kohti karttaa ja kenen kanssa, niin oman kiinalaisen Neljän Pilarin tulkintasi voit tilata täältä.

PS: Yinin ja yangin energiakierron mukaisesti elämä ei voi koskaan olla pelkkää törmäystä, joten seuraavalla kerralla tutkimmekin sitten eläinystäviä ja -liittolaisia. Törmäilyn jälkeen on aika hieroa sovintoa!

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...