Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

14.3.2019

Päivänpilari kannattelee minää ja meitä

Kiinalaisessa Neljän Pilarin astrologiassa kaiken (luu)ytimestä löytyy päivän pilari. Se saadaan suoraan syntymäpäivästä ja on koko kartan tärkein osio, sillä se paljastaa ihmisen sisimmän olemuksen ja tunne-elämän. Nyt ollaan minuuden, oman tunteilla reagoivan ydinpersoonallisuuden kanssa tekemisissä. Päivänpilarin eläin menee siis tärkeysjärjestyksessä vuosieläimen ohi, vieläpä kirkkaasti kirmaten.

Päivänpilari on aina voimassa, läpi elämän, siinä missä enemmän lapsuuteen kuuluva vuosipilari jää vanhetessa vähän vähemmälle huomiolle, tuntipilarin vastaavasti noustessa eletyn elämän myötä koko ajan tärkeämmäksi. Kartan keskellä sijaitseva päivänpilari ei heikkene eikä horju, vaikka sinä harha-askelia elämän varrella ottaisitkin.

Päivänpilari kuvaa lisäksi erityisesti ikäkautta n. 33-ikävuodesta 48-vuotiaaksi asti. Voisikin melkein sanoa, että 40 vuoden molemmin puolin tulet vielä enemmän omaksi itseksesi. Olet silloin koko ajan kehittyvän persoonallisuutesi ytimessä ja otat paikkasi elämän kulussa luontaisesti, itseesi koko ajan enemmän luottaen.

Tätä ydinminuutta määrittää erityisesti itse-elementti, toiselta nimeltään Päivänmestari. Se kertoo mitä elementtiä pohjimmiltasi edustat, eli oletko Vettä, Puuta, Tulta, Maata vai Metallia. Kun nämä voidaan vielä erotella yiniin ja yang-laatuun, saadaan 10 erilaista persoonallisuustyyppiä, jotka voivat vielä olla joko vahvoja tai heikkoja kartan tarkemman tulkinnan mukaan. Heikot itse-elementit voivat olla hyvinkin kehityskelpoisia ihmisiä, jotka ovat valmiita kehittämään itseään jos maailma ei muuten muutu, kun taas vahvat itse-elementit voivat olla hyvinkin kaavoihinsa kangistuneita jääräpäitä, jotka olettavat maailman mukautuvan oman mallinsa mukaan. Vasta kartan syvällinen tarkastelu antaa tästä paremmin osviittaa.

On kiehtovaa tutkia BaZi-kartan kaikkia eri osa-alueita, mutta itse-elementin selville saaminen voi tuottaa suuriakin ahaa-elämyksiä. Itse-elementti kertoo ensin 10 kaunista ja sitten vielä pari todella ikävää puolta luonteestasi. Se on kuin ottaisit peilin käteesi ja näkisit yhtäkkiä, että olet kyllä todella kaunis, mutta et todellakaan virheetön. Olet kaikkine karvoinesi eläimellisen inhimillinen, täydellinen kaikessa epätäydellisyydessäsi!

Paljastavan itse-elementin alta löydämme lempieläimesi, eli kainalossasi viihtyvän karvaisen kumppanisi. Päivänpilari ei nimittäin puhu vain sinusta itsestäsi, niin kiehtova aihe kuin se onkin, vaan se ottaa myös parisuhteen tarkastelun alle. Millaisia tyyppejä vedät kerta toisensa jälkeen puoleesi tai minkälainen mies-/naistyyppi sinua helposti viehättää. Entä millainen dynamiikka suhteeseen muodostuu, mistä mahdollisesti alkaa ensin hiertää ja millaista käytöstä itse ylläpidät rakkaussuhteessa. Tätä kaikkea voidaan tarkastella päivänpilarin sekä päivän eläimen kautta.

Sinulla on aina hyvin läheinen suhde päivänpilarin eläimeen, olet sen kanssa "naimisissa". Jos päivänpilarisi on vaikkapa Maa-Lammas, sinun itse-elementtisi on tuolloin Yin Maa, ja kumppaniasi edustaa tuo Lammas. Nämä ovat molemmat samaa elementtiä, eli Maata, joten voidaan jo lyhyesti sanoa, että pariskunta "muistuttaa" toisiaan ja liitossa on harmoniset ainekset. Ehkä ollaan yhdessä vielä aika staattisia ja vakaita, kenties jopa muutosvastaisia, kun kerta liikkumattoman maa-aineksen kanssa ollaan tekemisissä.

Vesi-Hevosen tai Tuli-Rotan sisäisissä väleissä vallitsee Veden ja Tulen ristiriita, jompikumpi höyryää ja toinen liekehtii, eikä yhteisymmärrystä aina löydy. Vastaavasti Puu-Kukon ja Metalli-Jäniksen sisältä löytyy Puun ja Metallin leikkaavaa energiaa, jolloin toinen on aina hieman alakynnessä, kenties veitsenterävien sutkautusten kohteena. Nämä elementtien väliset kontrollisuhteet heijastuvat silloin myös parisuhteeseen. Elementaalista, rakas Watson!

Joten kun tahdot ymmärtää kenen kanssa haluat elämäsi suurimmat tunteet jakaa, ota tarkasteluun sekä oma päivänpilarisi että potentiaalisen kumppanin päivänpilari. Vertaa molempien itse-elementtejä toisiinsa, ovatko ne harmoniassa keskenään vai löytyykö sieltä viiden elementin teorian mukainen kontrolliasetelma. Ota sitten selvää eläimistä: ovatko parisuhde-eläimenne tukkanuottasilla vai onko niillä heti hyvä yhteisymmärrys keskenään.

Pelkkää päivänpilaria tutkimalla saat roppakaupalla lisätietoa niin itsestäsi kuin rakkaussuhteistasi. Ketäpä ei kiinnostaisi tietää, millaista elementtiä suonissasi virtaa tai millainen eläin sytyttää sinut!

Pääset tutkimaan omaa tilannettasi tilaamalla Neljän Pilarin karttasi tästä: Neljän Pilarin BaZi-tulkinta

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...