Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

7.3.2019

Kuukausipilari: unelmia ja toimistohommia

Neljän Pilarin kartassa kuukausipilari otetaan tarkasteluun vuosipilarin jälkeen. Iällisesti olemme edenneet jo nuoreen aikuisuuteen, sillä kuukausipilari edustaa aikajaksoa n. 16-17 vuotiaasta reiluun kolmeenkymppiin. Tämä on sitä aikaa, kun päätämme elämämme suuret suuntalinjat. Lähdemme opiskelemaan, valmistumme pää täynnä tietoa ja astumme työelämään.

Kuukausipilari on siis merkityksellinen elämänpolkumme kannalta. Se elementti ja eläin, mikä kuukausipilariin osuu, kertoo siitä, miten opiskelemme ja omaksumme tietoa. Olemmeko nopeita oppimaan, säkenöikö meillä polla salamannopeasti vai pitääkö opittua kerrata ja soveltaa käytäntöön, ennen kuin alkaa avautua. Toiset eläimet ovat nopeita, toiset tykkäävät edetä verkkaiseen tahtiin. Tämä epäilemättä heijastuu siihen, kuinka nopeasti saat asiasisällöt haltuun ja paperit ulos opinahjosta. Joillakin ei teoria pysy ollenkaan päässä, vaan kädentaitojen kautta on helpompi hahmottaa maailmaa. Ja tämä kaikki on ookoo: kyse on vain meidän luontaisista taipumuksistamme.

Kun sitten nopeammin tai hitaammin, eli omaan tahtiimme, olemme selättäneet opiskeluajan, on edessä suuri etappi elämässä: siirtyminen töihin, jonkinnäköisen sorvin ja rahakoneen eteen. Kun jotain tässä elämässä täytyy tehdäkin, jotta saa opintolainat maksettua, omaa kattoa pään päälle, ruokaa kaappiin ja huvituksia iltojen iloksi. Mistä napista ja vivusta painamalla sinä saat leipäsi ja tilinauhasi, on taas kuukausipilarin määrittämää.

Kuukausipilarista minulle tulee usein mieleen Leevi & The Leavingsin kappale Unelmia ja toimistohommia, sillä siinä lauletaan eläimistä: "Olen työpaikan sonni, porsas sekä apina". Siinähän tulee jo kiinalaisen astrologian eläimiä kunnolla mukaan! Apina, Sika sekä Härkä. Näillä kaikilla on hyvin erilaiset työskentelytavat ja käytöstavat työyhteisössä myös. Härkä raataa epäitsekkäästi pitkää päivää, eikä pysty jättämään hommiaan kesken, kovin velvollisuudentuntoinen, turvallisuushakuinen ja luotettava kun on. Härän tärkeysjärjestyksessä materia tulee usein hengen ravintoa ennen. Apina on puolestaan työpaikan sosiaalinen ilopilleri, jolta kuulee parhaat juorut ja sutkautukset, ja joka haluaa tehdä asiat nopeasti suitsait pois tieltä. Se tuntee kaikki ja kaikki tuntevat Apinan. Sika taas ottaa rauhallisesti, nautiskelee elämästä ihan arkea myöten, eikä jaksa stressata turhasta. Kaikki tulee kyllä hoidettua ajallaan ja lopussa kiitos seisoo sekä bonukset kilahtavat omalle tilille.

Kuukausipilariin osuva eläin elementtinsä kanssa on siis se meidän toiminnallinen puolemme, joka menee ja touhuaa ja saa aikaan. Se määrittelee meidän lahjakkuuttamme ja luontaisia taipumuksiamme, joita voimme hyödyntää paitsi työelämässä niin myös harrastuksissamme. Samalla se tietysti kertoo jotain heikkouksistamme ja asioista, joissa haluaisimme vähän oikaista.

On ihan turha yrittää pitää vaikkapa Tuli-Hevosta yksin jossain toimiston nurkassa tekemässä puuduttavaa rutiinityötä. Tulielementin läpeensä sytyttämä Tuli-Hevonen, kesän ja etelän lapsi, on kuumaverinen polle, joka kaipaa ulos tunkkaisesta sisäilmasta, ja ravaamaan näyttävästi pitkin maailmaa. Annetaan sen laukata itsemäärittelemäänsä vapauteen!

Olisi sääli, jos kuukausipilarin osoittama eläin ei pääsisi oikeuksiinsa, vaan joutuisi tukahduttamaan oikean luontonsa ja pitämään talenttejaan piilossa. Ennen pitkää uraa on vaihdettava oikeammanlaiseen, jos koko ajan käy sisäinen ristiriita sen työn kanssa mitä tekee, ja sen kanssa millainen oikeasti olet. Ja mehän muutumme elämänkokemuksen myötä. Se mikä ensin oli nuoren aikuisen unelma-ammatti, hyvin harvoin on sitä enää keski-iän kypsemmällä puolen. Alamme ymmärtää paremmin sitä kuka olemme, ja mitä oikeasti haluamme tehdä. Siinä kuukausipilarin sisältämä energia ja eläin on tärkeänä osviittana. Jotkut asiat meiltä vaan onnistuvat ihan heittämällä, ja toisten parissa saa puurtaa eikä oikein mitään tulosta tule näkyviin. Tämä antaa jo vinkin siitä, keskitätkö energiasi oikeisiin juttuihin.

Kuukausipilari tekee aina tiiviisti yhteistyötä vuosipilarin, meidän ulkoisen olemuksemme, ja päivänpilarin, meidän syvimmän persoonamme, kanssa. Tässäkin näkyy se, että yksikään astrologisen karttamme eläimistä ei tule toimeen yksin, vaan siellä se koko konkkaronkka tekee yhteistyötä juuri sinun hyväksesi. Eikö olekin hyvä tunne, kun tiedät, että sisälläsi tapahtuu niin paljon pinnan alla, ja sinulla on aina suojeleva voimaeläin mukanasi? Ja peräti neljin kappalein! Varsinainen tehotyötiimi, joka pitää puoliasi joka tilanteessa.

Kiinalaisen astrologian Neljän Pilarin tulkinta antaa sinulle paitsi tietoa kuukausipilaristasi, myös selvityksen siitä, mitä muita eläimiä kartaltasi löytyy. On aika ottaa työelämään eläimellinen draivi päälle!

Upeaa Tuli-Jäniksen maaliskuuta toivottaen,

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...