Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

20.2.2019

Parisuhdeterapiaa: Kiinalainen astrologia vs länsimaalainen astrologia

Kiehtova, mutta samalla haastava, astrologian aihepiiri on pariskunnan karttojen vertailu. Sekä kiinalainen, että länsimainen astrologia tarjoavat työkaluja siihen, mikä määrittää miehen ja naisen yhteistä kemiaa. Se onkin mysteeri, johon ehkäpä vain astrologia voi lopulta tarjota kattavia selityksiä.

Kiinalainen astrologia ja parisuhteen karttavertailu

Kiinalaisessa astrologiassa syntymäpäivän mukainen päivänpilari paljastaa eniten ihmisen parisuhdekäyttäytymisestä sekä siitä millainen partneri ylipäätään kiinnostaa. Jotkut etsivät aina pientä pelastajaa, joka on arjessa tukena ja johon voi nojailla, kun ei itse tahdo pysyä pystyssä. Heillä on kuvaannollisesti käsi aina rakastaan kohti ojossa. Joku muu taas kokee, että haluaa seistä nimenomaan itsenäisenä ja tasavertaisena rakkaansa rinnalla, eikä olla kenestäkään riippuvainen. Sitten on niitä, jotka elävät toisesta huolehtimisen kautta, haluavat antaa omastaan ja ilahduttaa toista kerta toisensa jälkeen.

Tätä käyttäytymistä tutkitaan viiden elementin kierron pohjalta. Jos sama elementti toistuu päivänpilarissa (esim. Vesi-Rotta, tuplasti Vettä), henkilö etsii samanvertaista suhdetta. Jos päivänpilarin eläin on vaikkapa Metalli-Koira (Metallia ja Maata), silloin henkilö kaipaa tukea puolisoltaan (Maa edeltää Metallia, ruokkii sitä). Päivänpilarissa ensin tulet sinä itse (ns. itse-elementti) ja sen alta, eläimen kohdalta, löytyy kumppani. Sinä itse olet siis elämäsi tärkein ihminen, ja olet kumppanisi ”harteilla”!

Jos parisuhdepilarissasi on esimerkiksi Tuli-Sika, niin silloin Sian, eli kumppanin, luontainen elementti Vesi alkaa sammuttaa sinun sisäistä Tultasi, ja olette kontrolliasetelmassa. Se voi näkyä yhteenottoina oikeassa elämässä, tai että kaikesta ei aina päästä yhteisymmärrykseen. Se on vähän kuin toisella olisi sankollinen kylmää vettä aina valmiina kun kumppanin kanssa yrittää kommunikoida.

Tämä on tietenkin vasta hyvin raakaa esianalyysiä, mutta havainnollistaa hyvin, miten kaikki palaa kiinalaisessa astrologiassa aina viiteen elementtiin ja sen kiertoihin. Ja nyt puhuttiin vasta perusenergiasta yhden ihmisen kartan sisällä. Asiat monimutkistuvat kun otetaan toisen ihmisen kartta viereen ja aletaan vertailla.

Yksinkertaisemmin voidaan kuitenkin tutkia ihan vaan pelkkiä eläimiä. Jos toisen kartalla on hyvin voimakkaita yang-eläimiä, kuten Hevosta, Tiikeriä, Lohikäärmettä ja Apinaa, ja kumppanin kartta koostuu herttaisista jänösistä, pehmeistä lampahista ja pienistä possuista, niin onhan siinä toinen eittämättä alakynnessä. Toinen voi olla saaliseläin, toinen saalistaja. Kummalta lähtee ensin nirri?

Yin Yang

Vastaus on, että voimakas yang jyrää heikomman yinin, niin se vain menee. Mutta tässäkin näkyy maailmankaikkeuden tasapaino: yin ja yang, molempia tarvitaan. Pelkkää yang-energiaa heijastava pariskunta tarvitsee viilennystä tunteilleen, sillä meno on aikamoista. Ja jos yin-ihmiset pistävät hynttyyt yhteen, eivät varmaankaan saa niitä enää siirrettyä kaappiin asti, yang-energian puuttuessa.

Itselläni kaikki kartan eläimet ja elementit ovat maskuliinista yangia. Olen siis naiseksi hyvä jätkä, sekä suhteessa aloitteentekijä. Siitä voisi myös päätellä, että toisen osapuolen on hyvä osata antaa vähän periksi, tai voi joutua jyrätyksi. Entisellä kumppanillani oli sattumoisin kartta täynnä yin-pilareita, joten pysyimme hyvin kosmisessa yin-yang-tasapainossa. Minulla naisena oli miehinen puoli vahvana, ja kumppanilla miehenä oli feminiininen puoli tasapainossa.

Parisuhdepilarini paljastaa lisäksi, että minä olen suhteessa se tukea antava osapuoli, joka kokee tyydytystä, kun voi olla toiselle lempeästi läsnä. Niin kaikki tasapainottuu. Kartan kaikki pienet osatekijät täytyy ottaa huomioon, jotta syntyy kokonaiskuva – ensin yhdestä pariskunnan osapuolesta, sitten toisesta ja lopulta heidän energioistaan yhdessä.

Länsimaalainen astrologia ja parisuhteen karttavertailu

Yhteistä rakkauden kemiaa ja fyysistä vetovoimaa tutkitaan myös länsimaisen astrologian puolella, vain eri terminologiaa ja tutkintatapaa käyttäen. Aivan samalla tavalla kuin vastakohdat voivat vetää ensin toisiaan puoleensa, ne voivat jossain vaiheessa alkaa myös hylkiä toisiaan. On kuin kääntäisi magneetin navat vastakkain – ne eivät ota enää yhteen, vaan vetovoima alkaa löytyä jostain muualta.

Länsimainen parisuhdetulkinta tutkii omalta osaltaan kuinka paljon pariskunnalla on yhdistäviä tekijöitä ja kuinka paljon ollaan nokkapokassa. Jos toinen käyttäytyy luontaisesti aivan eri tavoin kuin itse tekisi, pinnan kiristymistä ei liene voi välttää. Milloin se sitten vallan napsahtaa rikki ja poikki riippuu juuri siitä kuinka paljon omaan parisuhteeseen haluaa panostaa. 

Parisuhdekartoitusta tehtäessä, olipa apuvälineenä sitten Kiinan malli vai länsimainen tähtikartta, on hyvä tietää, onko pari ollut yhdessä vasta hetkisen ja herännyt nyt alkuhuuman haihtumiseen ja miettii mikä vikana, kun suksi ja seksi ei enää luista niin kuin ennen. Silloin voidaan tutkia mikä on suhteessa vallitseva pitkän linjan energia, kun alkuvaiheen ihanat hormonihuurut on kulutettu loppuun.

Toisilla pareilla taas voi olla takana jo puoli elämää yhdessä ja mieleen saattaa hiipiä ajatus, että voisiko vaihtamalla saada jollain lailla parempaa, nuorempaa, kenties notkeampaa. Fiksua on toki selvittää astrologinen yhteensopivuus ennen kuin alkaa tehdä peruuttamattomia päätöksiä puoleen tai toiseen. Uuden kumppanin tutkiminen astrologisesti on aina kutkuttavaa. Omasta vakikumppanistakin voi paljastua uusia puolia, jotka kannustavat jatkamaan yhdessä.

Parisuhteen ei koskaan pitäisi olla itsestäänselvyys

Välillä silti tuntuu, että autoakin huolletaan enemmän kuin parisuhdetta. Tutkitaan ajetut kilometrit, puunataan ja vahataan ja käydään vaihtamassa öljyt. Tämä kaikki siksi, että kun jotain sattuu, vakuutus korvaa. Mikään vakuutus ei korvaa sitä, että oma suhde ajautuu kolariin. Se on pahimmillaan täystuho eikä parisuhteen kaskoa ole vielä keksitty. Vai onko..?

Parisuhdetulkinnasta on paljon apua, kun haluaa oikeasti ymmärtää miten kumppanin päänsisus on rakennettu ja millaista synergiaa meillä oikein on. Välillä sitä pitää oikein jäädä pohtimaan, jotta saa ahaa-elämyksiä. Mehän muutumme elämän varrella molemmat, ja yhtäkkiä vastassa voikin olla ihan uusi kumppani, siinä samassa ihmisessä, jonka kanssa asut.

Oma parisuhdevinkkini on yksinkertaisesti kosketus ja ymmärrys. Ja ymmärrätte toisianne niin paljon paremmin tutkimalla astrologian saloja. Ne avaavat parhaimmillaan ovet sepposen selälleen rakkauden tulipunaiseen salonkiin.

Jos haluat tutkia lähemmin omaa parisuhdettasi ja sen tilaa länsimaalaisen astrologisen karttavertailun avulla, voit tehdä sen tilaamalla Parisuhde Paremmaksi tulkinnan täältä.

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...