Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

13.2.2019

Kiinalainen astrologia - Milloin vuosieläin vaihtuu?

Ajattelin ottaa nyt tammikuista Härkää sarvista oikein helmikuun Tiikerin otteella ja käsitellä kiinalaisen astrologian kuumaa perunaa: sitä, milloin vuosi oikein vaihtuu. Tästä eivät kaikki kiinalaista astrologiaa harjoittavat ole ihan samaa mieltä, joten älä erehdy kuvittelemaan, että vain minä olisin oikeassa. Mutta oma vankka mielipiteeni minulla silti on.

Fengshuissa vuosi vaihtuu aina 4. helmikuuta. Silloin on se aika vuodesta, kun aletaan juhlia ja Kiinassa etenkin lomailla. Pari viikkoa menee sellaisessa juhlahumussa, että ei paremmasta väliä. Kovin haluaisin kokea sen itsekin paikan päällä. Tiesitkö, että kiinalainen uusivuosi on maailman eniten juhlittu tapaus?

Kiinalaisen astrologian puolella ei kuitenkaan voida sanoa, että 4. helmikuuta vaihtuu aina myös vuosieläinmerkki. Itse luotan siihen varsinaiseen päivään, jolloin kiinalainen vuosi oikeasti vaihtuu. Kyllä, tänä vuonna 2019 nuo napsahtivat nätisti yhteen, mutta esimerkiksi viime vuonna 2018, kiinalainen uusivuosi vaihtui vasta 16. helmikuuta. Minun laskujeni mukaan ennen 16. helmikuuta 2018 syntyneet ovat vuosieläimeltään Kukkoja, ja jälkeen syntyneet taas ovat Koiria. Tällä on kauaskantoisia vaikutuksia siinä vaiheessa, kun ruvetaan astrologista karttaa oikein syvällisesti tekemään ja tulkitsemaan. Jos vuosieläin menee jo "väärin", koko kartta alkaa notkua liitoksissaan.

Tammi-helmikuussa syntyneillä on siis "rankempaa", kun ovat ikäänkuin kahden energian välissä. Ollako Käärmettä vai Lohikäärmettä, sitä olen itsekin joutunut pohtimaan. 14. helmikuuta syntyneenä minut aina yritetään tuupata Käärmeiden joukkoon. Kiinalainen uusivuosi vaihtui kuitenkin vuonna 1977 vasta 18. helmikuuta, joten kyllä minä itseni Lohikäärmeeksi lasken. Sitäpaitsi minulla on siihen erittäin hyvät perustelut.

Tunnen paljon Tuli-Käärmeitä, jotka ovat syntyneet samana vuonna kuin minä, 1977. Tunnen myös muutamia voimakastahtoisia Lohikäärmeitä, jotka eivät mielipiteitään säästele, ja tunnistan, mikä meitä oikein erottaa, muukin kuin pelkkä Lohi-etuliite.

Kuten juuri tällä viikolla eräälle Tuli-Käärmeelle juttelin, Käärme ei koskaan pitäisi sellaista itsensä likoon laittavaa blogia kuin minä. Käärme haluaa tarkkailla muita ja pohtia pitkään, pitää omat asiat vähän piilossa, ja avautuu vain lähimmilleen. Ei toitota omia intiimejä asioitaan pitkin maita ja mantuja kuten eräskin tuntemanne Lohikäärme.

Käärme ei myöskään erityisemmin kaipaa estradille, kun taas Lohikäärmeen silmiin syttyy palo ja kipinät, kun se kuulee, että nyt olisi mahdollisuus ottaa yleisö haltuun. Olen aina ollut valmis nousemaan esiin, vaikka vähän ujostuttaisikin ja hermostuttaisi etukäteen. Kun tulee h-hetki, sitten annetaan palaa. Epäonnistumisen ja naurunalaiseksi joutumisen riski on vaan otettava.

Fengshui- ja BaZi-opettajani Kirsi Niemelä kommentoi myös ulkoista olemustani sanoen, että tuo on niin lohikäärmemäinen takki mikä sinulla on päälläsi. Jo lapsesta pitäen halusin erottua pukeutumisellani ja Karttulan kylän raitilla nähtiin välillä villejä väriyhdistelmiä, joita nykyään nähdään täällä Turussa. Keltainen jakkutakki, vihreät housut, viininpunaiset kengät, harmaa herrainlakki ja monivärinen kravatti - siinä vähän muisteloa teinivuosien garderoobistani. Kuka muu pukeutuisi niin paitsi huomiota janoava ja itsevarma Lohikäärme? Mustissa vaatteissa minulla on aina hieman epämukava olo, koska häviän suomalaisten tummanpuhuvaan massaan.

Olen myös analysoinut elämäni onnenpilareita Lohikäärmeen mukaan, ja se kaikki natsaa kohdalleen. Elän juuri parhaillaan Koiran onnenpilaria, joka omalla kohdallani merkitsee aiemmin piilossa olleen lahjakkuuden tulemista näkyväksi. Eli vaikka Koira on törmäyskurssilla Lohikäärmeeni kanssa, ja asettaa suuria haasteita elämään, viimeksi juuri Koiran vuonna 2018, niin Koira antaa myös lihaisan luun sovinnon eleeksi. Jos Koira vie minulta jotain, ja puraisee kunnolla, niin saan silti jotain vastineeksikin. Vähän sidetarpeita ja desinfektioainetta ainakin.

Sillä jos en olisi vuosieläimeltäni Lohikäärme, miksi sitten menetin työpaikkani juuri oman eläimen vuonna 2012? Jos en olisi Lohikäärme, miksi menetin elämänkumppanini juuri vastakkaisen eläimen, Koiran, vuonna? Jos en olisi Lohikäärme, miksi Koiran onnenpilari toi esiin kaiken piilossa olleen lahjakkuuteni visuaalisuuden ja sanailun saralla? Vuosiluvut osuvat hyvin kohdalleen Koiran esiinmarssin kanssa.

Kun sitten teen oman karttani Käärmeenä, nämä eivät enää natsaakaan kohdilleen. En saa mitään tuntumaa omiin elämäntapahtumiini Käärmeen puvussa. En koe salailevaa, itseensä vetäytyvää ja tietoa pimittävää Käärmettä millään lailla omaksi eläimeksi. Olen aina ollut pikemminkin salaisuudet vuotava, suoraan sanova Lohikäärme, juuri se jonka avatessa kitansa vastuu siirtyy savolaisittain kuulijalle.

Tämä on se syy, miksi tekemäni kiinalaisen astrologian Neljän Pilarin tulkinta käyttää vuoden vaihtumiseen juuri sitä varsinaista päivää, jolloin kiinalainen vuosi vaihtuu kunakin vuonna toiseen. Kukin astrologi päättää itse mitä systeemiä käyttää ja minkä mukaan tulkinnat tehdään.

Vinkiksi sinulle, joka nyt sitten pähkäilet, että oletko vuosieläimeltäsi esimerkiksi Apina vai sittenkin sitä seuraava Kukko:

Jos olet syntynyt alkuvuodesta, kahden erilaisen vuosienergian välissä, niin lue molempien eläinten peruskuvaukset ja tutki itseäsi. Onko sinulla enemmän Apinan ominaisuuksia, vai tunnistatko itsesi ehdaksi Kukoksi? Voit olla vähän jalka molemmissa leireissä. Jokaisella on kuitenkin arvokas sisäsyntyinen näppituntuma omaan persoonaan ja käyttäymiseen, ja se voikin olla suurena apuna, kun pohditaan kumpi vuosieläin valitaan kartan pohjaksi.  

Jos haluat tutkia itseäsi vuosieläimen pintaa syvemmältä, tutustu myös Astro.fi-sivuilla myynnissä olevaan Neljän Pilarin tulkintaani. Siitä selviää paitsi tuo vuosieläin, niin myös kartan muut eläimet sekä tuikitärkeä persoonan tukipilari, eli syntymäpäivän mukainen itse-elementti.

Tavataan taas eläimellisissä merkeissä!Vaikka Sika otti nyt tälle vuodelle ohjat, niin kyllä se Lohikäärme tuolla taustalla odottaa vuoroaan. Kiinalaisessa astrologiassa Lohikäärme on aina muodissa!

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian asiantuntija

P.S Olen avannut tänään blogi hakemiston, mistä voit käydä lukemassa muutaman muunkin Kiinalaisen astrologiaan liittyvä blogini.  Siirry hakemistoon tästä.

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...