Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

2.12.2020

Oletko oikealla raiteella?

Maailma tuntuu kulkevan kahta eri raidetta. Meille tarjotaan oikeaa ja väärää infoa, eikä kaikilla ole medianlukutaitoa tai läpivalaisukatsetta, joka kertoisi mikä tieto kulloinkin pitää paikkansa ja mikä ei. Viranomaisetkin vaihtavat mielipiteitään harva se päivä, sillä perimmäinen totuus tuntuu olevan kiven alla piilossa. Täytyy itse valita mihin uskoo ja ketä kuuntelee – muttei aivan sokeasti. Välillä sumentavat läpät ovatkin omilla silmillä, ja silti vakaasti uskoo olevansa itse oikeassa.

Kaikki omat ajatukset eivät kuitenkaan ole viisaita, tai edes totta, ja niiden pitäisi antaa jatkaa matkaa sinne mistä tulivatkin. Se ajatus, jota jatkuvasti toistat, muodostaa sinun todellisuutesi. Se tieto, mihin uskot, ja ne sanat, jotka ääneen lausut, alkavat toteutua sinun elämässäsi, sillä tilaat sitä koko ajan lisää omaan kokemuspiiriisi. Kaikkien ihmisten omista totuuksista muovautuu lopulta suurempi kokonaisuus. Luomme yhdessä tämän maailman, omien ajatustemme kautta. Sana – ja ajatus – tulee todeksi. Siksi suurista asioista unelmointi kannattaa aina ja pessimisti todellakin pettyy.

Kuka on oikeassa?

Kyseenalaistamisen taito on arvokas työkalu omassa pakissa. On hyvä laittaa jonkinlainen suodatin itsensä ja muun maailman väliin, ettei ota kaikkea niin henkilökohtaisesti ja niin syvälle itseensä. Ne omat ajatuksetkin pitää kyseenalaistaa aina silloin tällöin, ellei jopa päivittäin. Se, että ihminen uskoo vain omaan totuuteensa ja kieltää täysin toisten näkemykset, on tunnetusti johtanut lukuisiin sotiin ja pienempiinkin kahnauksiin. Oikeassaolemisen oikeutus ryöstäytyy silloin käsistä. ”Minä” on aina mielestään oikeassa!

Nyt koko maailma, Pohjois-Amerikka etunenässä, on kahtiajakautunut, niihin, jotka ovat oikeassa, ja niihin, jotka ovat väärässä. Riippuu tietysti siitä, kenen puolelta katsotaan. Sama vastakkainasettelu toistuu kautta koko Telluksen, sillä meidän maailmankuvamme perustuu polariteettipareille, vastakohdille. Seilaamme henkisesti vaihtoehtojen välillä, kallistumme suuntaan, sitten toiseen. Asioiden arvottaminen on koko ajan käynnissä. Peilaamme myös itseämme jatkuvasti ulkomaailmaan ja mietimme, olemmeko turvassa. Siihen liittyy vahvasti se, kenen sanomaa haluamme kuunnella, uskoa ja totella.

Kenen puolella ollaan?

Valintoja on siis väkisinkin tehtävä tässä vastakohtien maailmassa, sillä harva voi jäädä tuleen makoilemaan, ei-kenenkään-maalle, toisten luotisadetta todistamaan. On valittava oma puoli tarinasta, tehtävä jonkinlainen ratkaisu siitä, kenen joukkoihin lähtee mukaan. Osa valinnoista on tietoisia, osa täysin näkymättömissä meille itsellemmekin. Silti sinunkin on valittava oman totuuden raiteesi, ja pysyttävä sillä, koska muuten yksi jalka lähtee yhteen suuntaan ja toinen vastakkaiseen suuntaan. Siitähän seuraa sitten ilkeä nykäisy nivusissa, kun vastavoimat vetävät sinua keskeltä kahtia.

En osaa sanoa kuinka kauan tällainen taistelevat Virtaset -asetelma vielä pysyy pystyssä täällä maapallolla, tai kuinka kauan tämä kahtiajakautunut ristiriitaisuus oireilee meissä itsessämme, kun emme tunne itseämme eheäksi ympäristön paineissa. Kuormitumme sukupolvi sukupolvelta yhä enemmän tästä sisäisestä ja ulkoisesta taistelusta, jatkuvasta jokapäiväisestä draamasta, selviytymisestä ja eloonjäämisestä. Tuo taistelu kuplii pinnan alla niin kotona, perheissä ja ihmissuhteissa, työpaikoilla, bisnesmaailmassa kuin politiikassa. Luonto tuo oman taistelunsa esiin tsunameina, hurrikaaneina, metsäpaloina ja maanjäristyksinä. Joka paikassa järisee ja vavahtelee, myös mielemme ja kehomme sisällä.

Onhan tämä väsyttävää puuhaa, rikkoa vanhat kaavat ja saada vauhtia kolmannen ulottuvuuden mataliin energioihin. Siihen, että saadaan koko maapallo nostettua viidennen ulottuvuuden värähtelyyn, hyväksyntään ja iloon, yhteishenkeen, menee vielä jokunen tovi. Sitä kohti meitä kuitenkin viedään kaikilla näillä muutoksilla.

Tällä energeettisellä matkalla henkiseen hyvänolon kotiin voimme kaikki hetken miettiä, mikä on se oma totuus ja oma tie. Että olenko oikealla raiteella, matkalla valoon vai syvemmälle varjoon. Molemmat reitit ovat meille auki. Voimme itse valita.

Kaksi raidetta

Yhdessä suunnassa on raide, joka vie pimeyteen, omiin varjoihimme – mutta vaara ja jännityshän kiehtoo ihmistä. Joskus joudumme ajelemaan pidemmänkin kierroksen oman mielen mustissa onkaloissa ennen kuin valoa alkaa kajastaa. Hienon maisemareitin sijaan joutuukin oman elämänsä kauhujunaan, joka puksuttaa mielen sisällä pimeässä ja tuottaa karmaisevia traumoja ja pelkotiloja, osa jopa muistoja menneistä elämistä. Joskus uudetkin ongelmat hyppivät ihan silmille, yllättäen nurkan takaa.

Tuolta taas löytyvät erinäköiset raiteet, erilainen kyyti, joka vie hitaasti puksuttaen ylöspäin. Aika on tuskastuttavan pitkä, kun odottaa, että tuo mateleva possujuna pääsee vihdoin könyämään mäen harjalle, pilvien yläpuolelle. Mutta kun sinne vihdoin pääsee, niin mitkä maisemat! Suorastaan häikäisee.

Kun totuttelemme silmiämme pikkuhiljaa valoon, meidän kannattaa ottaa evääksi reissulle vähän suvaitsevaisuutta ja erottelukykyä – ainakin sen verran, ettemme lähde vääntämään toisten raiteita mutkalle ja pakottamaan heitä omalle reitillemme. Kaikkien on ajettava omat kierrokset läpi, usein juuri sen pimeän tunnelin kautta, ja tutustuttava omiin varjopuoliimme ennen kuin valoa alkaa pilkottaa.

Joskus tuo kiertoajelu on turhauttavan pitkä, eikä loppua ankeille kyläpahasille näy, mutta yleensä aina saavutaan ehjinä määränpäähän. Silloin voi vapauttaa pallon jalastaan, ottaa rampauttavat kahleet käsistään ja irrottaa silmien edessä olleen siteen, ja todeta, että olinkin koko ajan oikealla raiteella, omassa totuudessani, oppimassa ihmisyyden läksyjä. Olipa hurja ja silmiä avaava reissu. Kaiken sen vaivan ja istumalihasten väärti.

Vuosi Elämääsi -tulkinta antaa astrologisia vinkkejä siihen, mistä tienristeyksestä kannattaa tulevana vuonna kääntyä eri raiteelle, ja milloin kannattaa jatkaa suoraan jo valitsemallaan tiellä. Bonuksena saat 2 x Tarot 5 korttia -tulkintaa, jotka antavat lisävalaistusta elämän tiukkoihin valintapaikkoihin ja suunnanmuutoksiin.

Terveisin
Virpi Karjalainen

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...

Tilaa Astrokalenteri

Aloita matkasi kohti korkeampaa tietoisuutta kulta-ajassa

Kulta-ajan tekijänä Astrokalenterin avulla voit tutkia itsensä ja kosmoksen välistä suhdetta kulta-ajassa. Oppiessasi tunnistamaan erilaisia kosmisia kulta-ajan syklejä karttasi syntymätekijöiden kanssa, luot itsellesi merkityksellisempää ja tietoisempaa elämää kulta-ajassa ja sen tekijänä.

Lue lisää