Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Seppo Tanhua

Seppo Tanhua

17.11.2019

Uusin raamatun käännös ja astrologia

RAAMATTU ILMAN MANIPULOIVAA USKONTOA

Vatikaanissa säilytyksessä olevat vanhan testamentin toistaiseksi alkuperäisimmät Hepreankieliset kirjakääröt (17kpl) ovat Vatikaanin virallisen kääntäjän Mauro Biglion ja hänen työryhmänsä toimesta käännetty italian ja englannin kielelle sanatarkasti alkuperäistekstistä.

Heti aloittaessani tämän uuden käännöksen lukemisen, ymmärsin tulleeni maailmaa ja ihmismieliä järkyttävän tiedon alkulähteille. Tiedon, joka uskomattoman yksityiskohtaisesti antaa vastauksen tiedemiehiä ja tutkijoita piinanneeseen kysymykseen nykyihmisen selittämättömän nopeasta evoluutiosta apinaihmisestä nykyiseen Homo Sapiens versioon. Myös astronomia ja astrologia olivat olemassa erittäin korkealle kehittyneinä jo 3000v ennen ajanlaskun alkua. Jo silloin tiedettiin planeettojen tarkat kiertoajat, pimennykset ja planeettojen ylitykset etukäteen. Nämä tekstit selittävät miten se oli mahdollista, mutta ne on jätetty pois nykyisestä raamatusta, kuten monta muutakin uskonnon kannalta ratkaisevaa yksityiskohtaa.

Raamatusta on tehty paljon käännöksiä ennen sen asettumista nykyiseen muotoonsa

Vikipedia: ”Vanha testamentti kirjoitettiin noin vuosina 1000-160 eaa, ja monissa sen kirjoissa on eri-ikäisiä kerrostumia. Ennen kirjoittamista ne ovat levinneet suullisena perimätietona. Vanhaan testamenttiin kuuluu 39 (Vulgatassa 46, ortodoksisessa Raamatussa 51) kirjaa. Niiden alkuperäinen kieli oli enimmäkseen heprea, arameaa esiintyy vain muutamissa kirjakääröissä. Vanhan testamentin alun Toora eli viisi Mooseksen kirjaa saivat kanonisen (esikuvallisen/uskonnollisen) muotonsa 300–200-luvuilla eaa., ja koko Vanha testamentti noin vuonna 100 jaa.”

Ensimmäinen raamatunkäännös tehtiin Egyptissä asuvia kreikkaa puhuvia juutalaisia varten noin 250 eaa. Hepreankielisen Raamatun kaikki kirjat oli käännetty kreikaksi ensimmäisen vuosisadan jaa. alussa. Teokseen sisällytettiin myös hellenistisellä ajalla syntyneitä, heprealaiseen Raamattuun kuulumattomia, tekstejä. Tuloksena oli Septuaginta, heprealaista Raamattua laajempi kreikankielinen pyhien kirjoitusten kokoelma.

Kuuluisimmat raamatunkäännökset ovat kreikankielinen Septuaginta (Vanha testamentti), latinankielinen Versi Vupgata, Lutherin saksankielinen käännös vuodelta 1534 sekä englanninkielinen King James Bible vuodelta 1611. Ruotsiksi Uusi testamentti käännettiin vuonna 1526, koko Raamattu 1541, ja uudet käännökset 1917 ja 2000.

Suomenkielinen raamattu on sekin kokenut monta vaihetta sitten Mikael Agricolan ennen nykyistä virallista ”Uusi kirkkoraamattu” versiota

Se Wsi Testamentti (Mikael Agricola) (1548), painoksesta riitti kaikkiin noin 125 silloiseen Suomen kirkkoon yksi kappale, joihinkin kouluihin, rikkaille ja kuninkaalle.
Biblia, Se on Coco Pyhä Raamattu Suomexi (1642), painos 1 200 kpl. Käännös alkoi vuonna 1604 kuningas Kaarle IX käskystä.
Wanhan Biblian revisio (1683/1685)
Biblia (1776)
Biblian revisio (Koetusraamattu) (1859)
Uusi testamentti (väliaikaiseen käyttöön otettu suomennos) (1913)
Pyhä Raamattu (1933/1938)
Uusi kirkkoraamattu(1992) virallinen kirkkoraamattusuomennos
 

Raamatun vanhimmat käsikirjoitukset ovat Kuolleenmeren kirjakääröjen katkelma

Vanhimmat niistä ovat peräisin 200- ja 100-luvuilta eaa. Raamattua alettiin kirjoittaa jo satoja vuosia aikaisemmin. Koska ne kirjoitettiin hauraalle materiaalille, papyrukselle ja pergamentille, kirjakääröjä jouduttiin jäljentämään useaan otteeseen. Raamatun jäljentämisestä tulikin muinaisessa Israelissa ammatti.

Ammattijäljentäjät olivat äärimmäisen tarkkoja työssään, ja he kunnioittivat jäljentämiään sanoja. Jäljentäjäksi käännetty sana on "sofer", joka viittaa laskemiseen ja muistiin merkitsemiseen. He laskivat, mikä oli Pentateukin (Raamatun viisi ensimmäistä kirjaa) keskimmäinen kirjain, mikä oli kunkin kirjan keskimmäinen virke ja kuinka monta kertaa jokainen (heprealaisten) aakkosten kirjain esiintyi kaikissa Vanhan testamentin kirjoituksissa. Jottei Raamatun tekstistä olisi jäänyt pois yhtäkään kirjainta, he eivät laskeneet pelkkiä sanoja, vaan myös kirjaimet. Heidän sanotaan pitäneen lukua 815 140:stä Vanhan testamentin eri kirjaimesta.

Jäljentäjät eivät saaneet kirjoittaa mitään ulkomuistista, ja heidän piti käyttää asianmukaisesti vahvistettua jäljennöstä lähtötekstinään. Kaikki uudet käsikirjoitukset piti lukea tarkkaan läpi ja virheelliset kappaleet piti tuhota. (Wikipedia)

Nämä vanhimmat löydetyt tarkat tallennukset ovat jo useiden vuosien ajan olleet Mauro Biglion työpöydällä

Näihin ilman ekumeniaa ja uskonnon vaikutusta käännettyihin teksteihin tutustuminen antaa aivan uuden kuvan ennen kaikkea Ihmisen luomiskertomuksesta, sillä alkuperäisissä vanhan testamentin pohjana olevissa kirjakääröissä ei puhuta mitään maailman luomisesta. Ihmisen luomiskertomus sitten onkin kuin tieteiselokuvasta.

Mauro on esitellyt käännöstyötään kymmenissä suurissa tapahtumissa ympäri maailmaa ja hänestä on tehty lukuisia dokumentteja ja haastatteluita pääasiassa italialaisen median toimesta, mutta myös englannin kielellä. Valtamedia ei ole toistaiseksi uutisoinut Mauron käännöksiä, mutta aivan varmasti ne ovat tulossa, ja melko varmasti niistä julkaistavasta kirjasta tulee maailmanlaajuinen bestseller jo lähiaikoina.

Joku sisäinen pakko ajaa minua tämän aiheen äärelle ja hankkimani tiedon jakamiseen. Koko ihmiskunnan kiehtova historia näiden kirjoitusten valossa saa minun osaltani ensi-iltansa Roomaan järjestettävällä matkalla 15.-19.5.2020, Ilmoittaudu tästä.

Astromatka Roomaan 15.-19.5.2020

”Matka Rasilan” järjestämälle matkalle mahtuu mukaan noin 20 osanottajaa. Yksi onnellinen voittaa tämän matkan loppuvuoden Astrokisassa, johon voi osallistua tästä linkistä:

Astron Rooman matka kisa

(Jos voitto osuu jo matkan varanneelle, palautetaan ennakkomaksu heti arvonnan jälkeen)

2020 Kevään, kesän ja syksyn luennoilla käsittelen tätä aihetta eri puolilla Suomea ja ehkä siitäkin tulee jakoon jonkinlainen videokooste ensi vuoden jouluun mennessä. 

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...

Tilaa Astrokalenteri

Aloita matkasi kohti korkeampaa tietoisuutta kulta-ajassa

Kulta-ajan tekijänä Astrokalenterin avulla voit tutkia itsensä ja kosmoksen välistä suhdetta kulta-ajassa. Oppiessasi tunnistamaan erilaisia kosmisia kulta-ajan syklejä karttasi syntymätekijöiden kanssa, luot itsellesi merkityksellisempää ja tietoisempaa elämää kulta-ajassa ja sen tekijänä.

Lue lisää