Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

4.2.2019

Maa-Sika 2019

Tervetuloa eläimelliseen meininkiin uuden kiinalaisen astrologisen vuoden käynnistyessä! 4. helmikuuta siirrymme taas uusiin energioihin ja poksautamme kiinalaiset tuontiraketit komeasti taivaalle Maa-Sian vuoden kunniaksi. 

Helmikuu on Kiinassa jo alkavan kevään aikaa, ja orastavalla puuelementin energialla on hyvä pistää omat toiveet kasvamaan satoa syksyksi. Valaistaan siis vähän tarkemmin, millainen vuosi meille oikein on tulossa.

MILLAINEN ELÄIN SIKA OIKEIN ON?

Perus-Siat ovat huolettomia kavereita, jotka elävät tässä hetkessä. Niiden huumorintajuinen ja pingottamaton olemus saa ympärillä olevat ihmiset rentoutumaan. Juhlia rakastava Sika ei jätä iloisia hetkiä väliin. Kiirettä voi siis pitää tänä vuonna, kun rientää kutsuista ja kekkereiltä toisiin saparo suorana!

Tulevaisuudenuskoinen Sika on antelias, rehellinen ja tahtoo kaikille hyvää. Sika tekee aina sinnikkäästi töitä oman hyvinvointinsa eteen, mutta se nauttii työnteosta eikä ota siitä liikaa stressiä. Sika onkin varsinainen tasapainottelija ja mindfullnessin taitaja! Se joustaa ja joustaa, mutta ei koskaan napsahda. Vielä tiukoissakin paikoissa Sian huulilla karehtii elämänmyönteinen hymy.

Sika on verkostoitumisen mestari. Sen sisäsyntyinen kupliva innostus vetää muita mukavia ihmisiä puoleensa. Sialta voimme siis oppia myönteisen asenteen ja yhdessä tekemisen pitkälle kantavaa voimaa.

Vuoden 2019 eläin on Maa-Sika.

Maa-Sika on hillitty ja järkevä. Maa-Sialla on sorkat tukevasti maan kamaralla ja maalaisjärkeä mukana kaikissa puuhissaan. Talousasioissa se ei sikaile, vaan pitää huolta, että rahat riittävät ja uutta on tulossa.

Maa-Sika on realisti, joka ei kaipaa extreme-elämyksiä, vaan luottaa arjen vakauteen, ja siihen, että arki kantaa myös huomiseen. Maa-Sika ei odotakaan, että elämä olisi aina helppoa ja hilpeää, vaan se pystyy sietämään myös vaikeampia kausia. Maa-Sian vuosi voikin olla merkittävä edistysaskel kohti korkeampia energioita, mutta se ei vielä lupaa viedä sinua suoraan taivaisiin. Ensin täytyy kiivetä kohti tavoitteita, ja selättää tielle osuvat esteet. Maa-Sian kärsivällisyydellä se kyllä lopulta onnistuu.

Vapaa-ajallaan Maa-Sika rakastaa sekä kotona hyggeilyä että seuranpitoa kylillä ja kaupungeilla. Se viettää monipuolista elämää, ja kaipaa kokonaisvaltaista harmoniaa niin ympärillään kuin itsessään. Tähän mekin tulemme Maa-Sian vuonna pyrkimään: sisäiseen tasapainoon. Tasapaino löytyy ääripäät tiedostamalla ja sitten asettumalla juuri siihen keskipisteeseen, jossa elämän eri osatekijät asettuvat kauniisti keskenään balanssiin.

VUODEN ELEMENTIT: YIN MAA JA YIN VESI

Maa-Sian vuosi tuo tullessaan maaelementin ja vesielementin yhteiset energiat. Yin Maa on muhevaa multaa, hedelmällistä peltomaata ja uutta kasvua synnyttävä pehmeä, äidillinen alusta. Sian luonnollinen elementti Yin Vesi edustaa tihkuvaa kosteutta, staattisempaa vettä, joka kastelee hitaasti mutta varmasti. Kun laitetaan nämä kaksi energialaatua yhteen, saadaankin mutavelliä. Vuoden varoitus siis on: kaiva kurahousut esille!

Taaksejäänyt Maa-Koiran vuosi 2018 oli karu tapaus useimmille meistä, sillä Yang Maan kaksoisvaikutus oli painostavaa, kuormittavaa energiaa. Maa-Koiran asettama taakka hartioilla tuntui varmasti jo niska-hartialinjassa kivistävästi. Emme vieläkään pääse kokonaan Maan jähmeästä ja rajoittavasta energiasta irti, mutta kova, maskuliininen ja tinkimätön Yang Maa on nyt muuttunut pehmeäksi, feminiiniseksi ja hedelmälliseksi Yin Maaksi, joka antaa periksi. Sen kanssa on periaatteessa helpompi tehdä kompromisseja, sillä se mukautuu ja muovautuu, sitä voi muokata mieleisekseen. Kalliota ei voi kuin räjäyttää, mutta perunamaata voi kääntää lapiolla. Tässä onkin Yang Maan ja Yin Maan olennainen ero.

Sian luontainen elementti Vesi tekee hyvää kaikenlaiselle kasvulle, sillä ilman vettä meillä kaikki paikat kuivuu ja kuolee. Kurittavan Maa-Koiraisän jälkeen hellämielisempi Maa-Sikaäiti tuntuukin siis virkistävältä kuin kevyet sadepisarat kasvoilla.

Alkuvuodesta energia on kevyempää, sillä Vettä ei ole liikaa ja kevään kasvu kuluttaa sitä omiin tarpeisiinsa. Kesällä, kun tulinen vuodenaika kuumentaa tunteita, Vettä varsinkin tarvitaan viilentäjäksi ja raikastajaksi.

Loppuvuodesta Vettä voi olla kuitenkin jo liikaa. Auringon lämpö ei sitä enää haihduta, eikä keväinen viherkasvu sitä kuluta. Vettä alkaa kertyä, taivaaltakin sitä sataa, ja syksyllä saamme hypellä vesilammikoiden yli. Vesi saattaa jopa tulvia yli äyräiden. Vesielementti liittyy paitsi talveen, niin myös alaspäin pyrkivään energiaan. Se vaikuttaa mielialaan, joka sekin lähtee laskemaan.

Kun Veteen sekoitetaan pehmeää Maata, savea tai multaa, kuten Maa-Sian vuonna tapahtuu, Vedestä tulee likaista, se alkaa sumentua, ja niin voi käydä ajatuksillemmekin. Varsinainen mutavelli onkin luvassa Maa-Sian vuoden loppua kohti kuljettaessa. Hommaa siis kunnon sadekamppeet, sillä meno voi olla yllättävän kosteaa vuotta 2020 kohti mentäessä.

Hyvänä uutisena on kuitenkin se, että luonnostaan iloinen ja reipas Sika pitää hyvää mieltä yllä ja tartuttaa sitä ympärilleen. Sen nautiskelijan luonne ei anna meidän vaipua kokonaan synkkyyteen, vaan voihan siellä mutalammikossa myös piehtaroida sydämensä kyllyydestä ja ottaa ilon irti siitäkin kokemuksesta. Rapataan niin että roiskuu!

Maa-Sian vuodella 2019 on meille nimittäin paljon tarjottavaa. Maailma ei ole koskaan samanlainen kuin se oli vuotta aiemmin. Maa-Sian vuoden kattaus on monipuolinen. Se kutsuu meitä nautintojen pariin, sillä tarvitsemme kyllä kevyempää, välillä jopa kevytmielistä asennetta Maa-Koiran kurimuksen jälkeen.

Maa-Sialla on onneksi myös älliä ja kokemuksen rintaääntä mukana kaikessa mitä se tekee, eli ihan holtittomaksi meno ei silti ylly. Meillä on siis lupa nauttia, kunhan hieman katsomme toisia huomioiden, ettemme jätä sikolättiä jälkeemme. Sikailun jälkeen pitäisi siis pistää paikat siistiksi, ja se onkin eräs vuoden teemoista. Ihminen on porsastellut niin kauan luonnonvarojen kustannuksella, että siihen on nyt tultava joku roti.

Eletään siis ihmisiksi Maa-Sian vuonna 2019 ja pidetään huolta sekä toisistamme että maapallosta.

Vuosiennusteet eri eläimille löytyvät Astro.fi-sivustolta, ja voit ladata ne myös e-kirjan muodossa.

Maa-Sian vuoden ennuste eri eläinmerkeille

 

Palaa blogi listaan

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...