Sivuja: [1] 2 3 ... 6
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Hapan-Emäs tasapaino  (Luettu 86357 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Henja
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 71



Profiili
« : 13.11.2007 22:55:43 »

tervehdys Smiley
Luulisin että tästä on ollut foorumilla puhutta, mutta koska en löytänyt rykäsen kysymykseni tähän: Onko kenelläkään tietoa Hapan-Emäs tasapainosta? Mitä se tarkoittaa? Miten tasapainoon pääsisi jne. Itse olin mittauksessa todella happamasta päästä, eli kovin mietityttää. Ilmeisesti kehon PH:n tulisi olla ainakin 7?

Kiitoksin.
henju
tallennettu

Aurinko*OInas***Kuu*Kalat***Nouseva*Skorppiooni
Punainen Kristalli Lohikäärme
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #1 : 13.11.2007 23:34:36 »

Ravintoon runsaasti hedelmiä ja vihanneksia & Valmarin juomaa (apteekista)  Smiley

http://fi.wikipedia.org/wiki/Happo-em%C3%A4s_-tasapaino

http://www.lifenet.fi/index.php?id=37
 smitten
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
daana
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 30


Profiili
« Vastaus #2 : 21.12.2007 10:11:16 »

Heippa  Smiley

Stressi happamoittaa elimistöä. Se mitä syömme voimme vaikuttaa happo- emäs tasapainoon. Ruoat jotka happamoittaa elimistöä ovat: kaikki maitotuotteet, kaikki lihat, kalat, kahvi, appelsiini, vehnä, ruis, ohra, kaura ym.
Emästä tuottavat ruoka-aineet ovat: kaikki vihannekset raakana jos vihannekset keittää niin ne muuttuvat happamiksi, joten ota keitin liemi talteen ja käytä se,  kaikki hedelmät, vaikka greippi on hapan niin se muuttuu elimistössä emäksiseksi, taateli, viikuna, vesi ym.

Luontaistuote kaupoissa on myös emäs jauhetta. Sen pitäisi muuttaa elimistöä emäksisemmäksi.

Jos elimistö on hapan niin se tuo mukanaan myös erilaisia oireita. esim nivelkipuja ym.

Kirjastossa on varmaankin kirjoja joissa on tarkempi lista ruoka-aineista.

  Wink Toivoo: daana

tallennettu
maarita
Astroholisti
*****
Viestejä: 1080



Profiili
« Vastaus #3 : 21.12.2007 17:08:50 »


https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=3255.msg32851#msg32851

Löytyi tällainen topic
tallennettu

*Aurinko, Venus ja Neptunus Neitsyt
*Nouseva Vaaka
*Kuu, Saturnus ja Uranus Härkä
*Merkurius, Pluto ja Ceres Leijona
*Mars Kauris
*Jupiter Oinas
*Chiron Rapu

*Maya, Sininen Magneettinen Kotka
*Kiinalainen Jänis
T-H
Astroholisti
*****
Viestejä: 1988



Profiili
« Vastaus #4 : 08.12.2008 10:34:43 »

Muistakaapa sellainen asia ruuasta: Kaikki valmisruuat, tai puolivalmiit ruuat joita on valtavan paljon käsitelty ja ovat kaikkein happamanpia. Niitä ei suositella paljon syötäväksi.

Liha on erittäin hapanta (sitäkin hyvin maltillisessa määrin) ja täysjyväruisleipä myöskin.

Laittelen tarkemmin tietoa tulemaan kunha kerkiän Smiley
tallennettu

OINAS - pässinpää

* Nousu Neitsyt
* NativeAmerican Haukka
T-H
Astroholisti
*****
Viestejä: 1988



Profiili
« Vastaus #5 : 08.12.2008 11:01:32 »

Erilaiset kipu- ja särkytilat lievittyvät elimistön happamuuden laskun myötä. Kivut lievittyvät ja loppuvat  (ei aina kokonaan, jos kyseessä elimistö krooninen happamuustila) samalla, kun emäsylimäärä kasvaa ja happamat aineet kudoksissa vähenevät.
tallennettu

OINAS - pässinpää

* Nousu Neitsyt
* NativeAmerican Haukka
T-H
Astroholisti
*****
Viestejä: 1988



Profiili
« Vastaus #6 : 09.12.2008 10:34:11 »

Happo-emäs-tasapaino epäkunnossa:

Masennus, liikalihavuus, (diabetes), väsymys...

Suositellaan mm suolakylpyjä suolavedessä (kannattaa alan asiantuntijalta kysyä tarkemmin)

Myöskin jalkakylpyjä suolavedessä joka saa elimistän kuona-aineet liikkeelle.
tallennettu

OINAS - pässinpää

* Nousu Neitsyt
* NativeAmerican Haukka
T-H
Astroholisti
*****
Viestejä: 1988



Profiili
« Vastaus #7 : 05.02.2009 19:09:16 »

http://terveystuotteet.net/epages/Kaupat.sf/?ObjectPath=/Shops/Terveystuotteet/Products/202

Tsiikailkaapas tuo linkkivinkki Smiley

- Elimistö välivarastoi ylimääräiset happamat aineet sidekudoksiin, mikä heikentää kudosten toimintaa. Kipu ja jäykkyys lihaksissa, etenkin aamuisin, ovatkin tyypillisiä piilohappamuuden oireita. Muita oireita voivat olla väsymys, hiivatulehdukset, päänsärky, närästys, suolisto-ongelmat, immuunipuolustuksen heikkeneminen, ihon ja kynsien sekä hiusten huono kunto. Pidempään jatkuessaan kehon happoylijäämä voi aiheuttaa luuston heikkenemistä.
tallennettu

OINAS - pässinpää

* Nousu Neitsyt
* NativeAmerican Haukka
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 06.02.2009 12:30:26 »

Kaikki maitotuotteet EIVÄT ole happoa muodostavia!

Useimmat juustot ovat, eritoten kovat juustot. Voi on puolestaan neutraali.

Maito ja piimä/jugurtti ovat sen sijaan erittäin emästä muodostavia. Okei, jos maito on teollista, eli sekä pastöroitu että homogenoitu, se voi hyvinkin muodostaa happoa. Teollisista "maitojuomista" kuten kaikesta muustakin teollisesti muunnellusta, kannattaa pysyä visusti erossa muutenkin.

Kuitenkin piimät ja jugurtit tehdään siten, että lähtömaito on vain pastöroitua ja  sitten maitohappobakteerit tekevät loput. Piimät ja jugurtit ovat itse asiassa  elävää ravintoa, niiden maitohappobakteerit ovat eläviä.

Itse jätän joskus piimätölkin lämpimään päiväksi ihan juuri siksi, että pikku lactobacillukset oikein heräisivät lämpimässä virkeämmiksi. Lisäksi toivotan niille tervetuloa yhteistyöhön, kun juon piimää tai jugurttia.  Grin

Turha mollata siis maitotuotteita, ainakaan piimää ja jugurttia. Itse vahdin monen muun ravintoasian lisäksi myös happo-emästasapainoa ja maitotuotteilla on merkittävä osuus ravintoni emäspuolella.

Voi muuten tehdään pohjoismaissa perinteisellä menetelmällä, eli maito hapatetaan ja sitten "kirnutaan" koneellisesti piimästä rasva eroon. Muualla maailmassa valmistus on teollista, happamattomasta maidosta vain lingotaan rasva erilleen. Pohjoismainen voi maistuukin ihan erilaiselta kuin voi muualla maailmassa.

Ainakin meille karjapaimentolaisen aineenvaihdunnalla varustetuille (veriryhmä B) maitotuotteet ovat erinomaisen hyvä happo/emästasapainon säätäjä. Mutta homogenoituja maitotuotteita kehotan välttämään, se muuttaa maitoa pois luonnollisesta tilastaan paljon enemmän kuin pastörointi.

t. Eklektikko
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #9 : 06.02.2009 13:22:35 »

Ja vielä toisen oikaistavan asian huomasin:

Kun vihannekset keitetään, emästä muodostavat aineet jäävät keitinveteen.
Vihannekset muuttuvat happoa muodostaviksi juu, mutta VAIN jos jätetään
se ketinvesi juomatta tai käyttämättä ruuanlaittoon.

Vihannessoppa siis on neutraalia tai emäksistä. Perunoiden keitinvesi
kannattaa juoda, tai käyttää ruuan kanssa tarjottavan kastikkeen pohjaksi.

Itse teen paljon ruokia valurautapannulla, siinä jää myös vihannesten mehut
itse ruokaan, jolloin ei tule sitten happovoittoisia vihanneksia.

Sama muuten koskee hedelmiä: Eli jos nyt sitten haluaa jostain syystä
keittää hedelmänsä, niin keitinvesi kannattaa sitten juoda.

t. Eklektikko
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Tiigris
Astroholisti
*****
Viestejä: 3615



Profiili
« Vastaus #10 : 06.02.2009 13:41:17 »

Mä juon aina vihannesten keitinvedet juuri tuon takia.  Smiley

Vaikka aluksi parsa- kukkakaali ja porkkana-kombinaation keitinvesi maistui vähän oudolle, niin nykyään tykkään siitä ihan hurjasti.. Juo sen sellaisena sopivan lämpöisenä, niin on kuin jotain eksoottista lämmittävää teetä joisi.  Wink

Niin ja monet vihannekset menettävät emäksisyyttä kun ne kuoritaan.. Siksi kannattaa ostaa luomua ja syödä kuorineen. Luomuhedelmät/vihannekset ovat muutenkin emäksisempiä kuin muut.

Avocado on muistaakseni yksi emäksisimpiä kasveja..

Valkoinen vehnä ja valkoinen sokeri, kahvi, alkoholi, tupakka, pahimpia elimistön happamoitsijoita..
tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #11 : 06.02.2009 18:44:01 »

....

Ainakin meille karjapaimentolaisen aineenvaihdunnalla varustetuille (veriryhmä B) maitotuotteet ovat erinomaisen hyvä happo/emästasapainon säätäjä. Mutta homogenoituja maitotuotteita kehotan välttämään, se muuttaa maitoa pois luonnollisesta tilastaan paljon enemmän kuin pastörointi.

t. Eklektikko

No nythän sekin selvisi, että miksi aina ilahdun kovasti kommenteistasi Eklektikko - olethan verisukulaiseni  Wink siis samaa paimentolaisten B-veriryhmää  Cheesy

Suosimme maitotuotteita myös. Täysmaitoon olemme siirtyneet, se ei taida olla homogenoitua, ei ainakaan sitä mainita purkissa.  Vatsa tykkää siitä, mut'ei esim. sinisestämaidosta  Shocked

 smitten smitten
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #12 : 24.08.2009 12:08:44 »

Onko kukaan kokeillut Pascoen emäsjauhetta? Uskoisin että kärsin ylihappamesta kehosta. Jatkuvat lihaskivut ja väsymyskin painaa usein. Ruokavalioni sisältää paljon happamia.. kahvi, liha, viljat, sokeri ja pahin kaikista.. tupakka..

Voisiko tuollainen jauhe olla avuksi?
tallennettu
T-H
Astroholisti
*****
Viestejä: 1988



Profiili
« Vastaus #13 : 24.08.2009 12:55:46 »

Katsopa Artemis tämä linkki ennenkuin alat mitään Pascoe-emäsjauhetta ajattelemaan:

http://www.kehologi.fi/pages/02.html

Vaatii todella lujaa kärsivällisyyttä ja tahtoa kun aikoo muuttaa ruokavalionsa tasapainoisemmaksi. Noi sun luettelemat ruoka-aineksi mitä nautit ovat usein syötynä huonoksi. Ihonkin hyvinvointiin on todella huomattava vaikutus kun olet sinut hapan-emäs tasapainon kanssa.
tallennettu

OINAS - pässinpää

* Nousu Neitsyt
* NativeAmerican Haukka
Norna
Vieras
« Vastaus #14 : 24.08.2009 13:05:41 »

 Olen ymmärtänyt että etikkahappo toimisi kehossa emästä tuottavaksi, vaikka se hapan itsessään onkin. Tuossa T-H:n linkissä se on tietysti happo, mutta ei mainita mitään miten se muuntautuu kehossa, samaa mietin myös sitruunan/sitruunahapon suhteen. Minulle tulee joskus suoranainen tarve juoda omenaviinietikkaa vedellä lantrattuna!
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 ... 6
  Tulostusversio  
 
Siirry: