Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: Henja - 13.11.2007 21:55:43Otsikko: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Henja - 13.11.2007 21:55:43
tervehdys :)
Luulisin että tästä on ollut foorumilla puhutta, mutta koska en löytänyt rykäsen kysymykseni tähän: Onko kenelläkään tietoa Hapan-Emäs tasapainosta? Mitä se tarkoittaa? Miten tasapainoon pääsisi jne. Itse olin mittauksessa todella happamasta päästä, eli kovin mietityttää. Ilmeisesti kehon PH:n tulisi olla ainakin 7?

Kiitoksin.
henju


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Ippuska - 13.11.2007 22:34:36
Ravintoon runsaasti hedelmiä ja vihanneksia & Valmarin juomaa (apteekista)  :)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Happo-em%C3%A4s_-tasapaino

http://www.lifenet.fi/index.php?id=37
 :smitten:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: daana - 21.12.2007 09:11:16
Heippa  :)

Stressi happamoittaa elimistöä. Se mitä syömme voimme vaikuttaa happo- emäs tasapainoon. Ruoat jotka happamoittaa elimistöä ovat: kaikki maitotuotteet, kaikki lihat, kalat, kahvi, appelsiini, vehnä, ruis, ohra, kaura ym.
Emästä tuottavat ruoka-aineet ovat: kaikki vihannekset raakana jos vihannekset keittää niin ne muuttuvat happamiksi, joten ota keitin liemi talteen ja käytä se,  kaikki hedelmät, vaikka greippi on hapan niin se muuttuu elimistössä emäksiseksi, taateli, viikuna, vesi ym.

Luontaistuote kaupoissa on myös emäs jauhetta. Sen pitäisi muuttaa elimistöä emäksisemmäksi.

Jos elimistö on hapan niin se tuo mukanaan myös erilaisia oireita. esim nivelkipuja ym.

Kirjastossa on varmaankin kirjoja joissa on tarkempi lista ruoka-aineista.

  ;) Toivoo: daanaOtsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: maarita - 21.12.2007 16:08:50

https://www.astro.fi/foorumi/index.php?topic=3255.msg32851#msg32851

Löytyi tällainen topic


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 08.12.2008 09:34:43
Muistakaapa sellainen asia ruuasta: Kaikki valmisruuat, tai puolivalmiit ruuat joita on valtavan paljon käsitelty ja ovat kaikkein happamanpia. Niitä ei suositella paljon syötäväksi.

Liha on erittäin hapanta (sitäkin hyvin maltillisessa määrin) ja täysjyväruisleipä myöskin.

Laittelen tarkemmin tietoa tulemaan kunha kerkiän :)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 08.12.2008 10:01:32
Erilaiset kipu- ja särkytilat lievittyvät elimistön happamuuden laskun myötä. Kivut lievittyvät ja loppuvat  (ei aina kokonaan, jos kyseessä elimistö krooninen happamuustila) samalla, kun emäsylimäärä kasvaa ja happamat aineet kudoksissa vähenevät.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 09.12.2008 09:34:11
Happo-emäs-tasapaino epäkunnossa:

Masennus, liikalihavuus, (diabetes), väsymys...

Suositellaan mm suolakylpyjä suolavedessä (kannattaa alan asiantuntijalta kysyä tarkemmin)

Myöskin jalkakylpyjä suolavedessä joka saa elimistän kuona-aineet liikkeelle.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 05.02.2009 18:09:16
http://terveystuotteet.net/epages/Kaupat.sf/?ObjectPath=/Shops/Terveystuotteet/Products/202

Tsiikailkaapas tuo linkkivinkki :)

- Elimistö välivarastoi ylimääräiset happamat aineet sidekudoksiin, mikä heikentää kudosten toimintaa. Kipu ja jäykkyys lihaksissa, etenkin aamuisin, ovatkin tyypillisiä piilohappamuuden oireita. Muita oireita voivat olla väsymys, hiivatulehdukset, päänsärky, närästys, suolisto-ongelmat, immuunipuolustuksen heikkeneminen, ihon ja kynsien sekä hiusten huono kunto. Pidempään jatkuessaan kehon happoylijäämä voi aiheuttaa luuston heikkenemistä.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Eklektikko - 06.02.2009 11:30:26
Kaikki maitotuotteet EIVÄT ole happoa muodostavia!

Useimmat juustot ovat, eritoten kovat juustot. Voi on puolestaan neutraali.

Maito ja piimä/jugurtti ovat sen sijaan erittäin emästä muodostavia. Okei, jos maito on teollista, eli sekä pastöroitu että homogenoitu, se voi hyvinkin muodostaa happoa. Teollisista "maitojuomista" kuten kaikesta muustakin teollisesti muunnellusta, kannattaa pysyä visusti erossa muutenkin.

Kuitenkin piimät ja jugurtit tehdään siten, että lähtömaito on vain pastöroitua ja  sitten maitohappobakteerit tekevät loput. Piimät ja jugurtit ovat itse asiassa  elävää ravintoa, niiden maitohappobakteerit ovat eläviä.

Itse jätän joskus piimätölkin lämpimään päiväksi ihan juuri siksi, että pikku lactobacillukset oikein heräisivät lämpimässä virkeämmiksi. Lisäksi toivotan niille tervetuloa yhteistyöhön, kun juon piimää tai jugurttia.  ;D

Turha mollata siis maitotuotteita, ainakaan piimää ja jugurttia. Itse vahdin monen muun ravintoasian lisäksi myös happo-emästasapainoa ja maitotuotteilla on merkittävä osuus ravintoni emäspuolella.

Voi muuten tehdään pohjoismaissa perinteisellä menetelmällä, eli maito hapatetaan ja sitten "kirnutaan" koneellisesti piimästä rasva eroon. Muualla maailmassa valmistus on teollista, happamattomasta maidosta vain lingotaan rasva erilleen. Pohjoismainen voi maistuukin ihan erilaiselta kuin voi muualla maailmassa.

Ainakin meille karjapaimentolaisen aineenvaihdunnalla varustetuille (veriryhmä B) maitotuotteet ovat erinomaisen hyvä happo/emästasapainon säätäjä. Mutta homogenoituja maitotuotteita kehotan välttämään, se muuttaa maitoa pois luonnollisesta tilastaan paljon enemmän kuin pastörointi.

t. Eklektikko


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Eklektikko - 06.02.2009 12:22:35
Ja vielä toisen oikaistavan asian huomasin:

Kun vihannekset keitetään, emästä muodostavat aineet jäävät keitinveteen.
Vihannekset muuttuvat happoa muodostaviksi juu, mutta VAIN jos jätetään
se ketinvesi juomatta tai käyttämättä ruuanlaittoon.

Vihannessoppa siis on neutraalia tai emäksistä. Perunoiden keitinvesi
kannattaa juoda, tai käyttää ruuan kanssa tarjottavan kastikkeen pohjaksi.

Itse teen paljon ruokia valurautapannulla, siinä jää myös vihannesten mehut
itse ruokaan, jolloin ei tule sitten happovoittoisia vihanneksia.

Sama muuten koskee hedelmiä: Eli jos nyt sitten haluaa jostain syystä
keittää hedelmänsä, niin keitinvesi kannattaa sitten juoda.

t. Eklektikko


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Tiigris - 06.02.2009 12:41:17
Mä juon aina vihannesten keitinvedet juuri tuon takia.  :)

Vaikka aluksi parsa- kukkakaali ja porkkana-kombinaation keitinvesi maistui vähän oudolle, niin nykyään tykkään siitä ihan hurjasti.. Juo sen sellaisena sopivan lämpöisenä, niin on kuin jotain eksoottista lämmittävää teetä joisi.  ;)

Niin ja monet vihannekset menettävät emäksisyyttä kun ne kuoritaan.. Siksi kannattaa ostaa luomua ja syödä kuorineen. Luomuhedelmät/vihannekset ovat muutenkin emäksisempiä kuin muut.

Avocado on muistaakseni yksi emäksisimpiä kasveja..

Valkoinen vehnä ja valkoinen sokeri, kahvi, alkoholi, tupakka, pahimpia elimistön happamoitsijoita..


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Ippuska - 06.02.2009 17:44:01
....

Ainakin meille karjapaimentolaisen aineenvaihdunnalla varustetuille (veriryhmä B) maitotuotteet ovat erinomaisen hyvä happo/emästasapainon säätäjä. Mutta homogenoituja maitotuotteita kehotan välttämään, se muuttaa maitoa pois luonnollisesta tilastaan paljon enemmän kuin pastörointi.

t. Eklektikko

No nythän sekin selvisi, että miksi aina ilahdun kovasti kommenteistasi Eklektikko - olethan verisukulaiseni  ;) siis samaa paimentolaisten B-veriryhmää  :D

Suosimme maitotuotteita myös. Täysmaitoon olemme siirtyneet, se ei taida olla homogenoitua, ei ainakaan sitä mainita purkissa.  Vatsa tykkää siitä, mut'ei esim. sinisestämaidosta  :o

 :smitten: :smitten:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 24.08.2009 11:08:44
Onko kukaan kokeillut Pascoen emäsjauhetta? Uskoisin että kärsin ylihappamesta kehosta. Jatkuvat lihaskivut ja väsymyskin painaa usein. Ruokavalioni sisältää paljon happamia.. kahvi, liha, viljat, sokeri ja pahin kaikista.. tupakka..

Voisiko tuollainen jauhe olla avuksi?


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 24.08.2009 11:55:46
Katsopa Artemis tämä linkki ennenkuin alat mitään Pascoe-emäsjauhetta ajattelemaan:

http://www.kehologi.fi/pages/02.html

Vaatii todella lujaa kärsivällisyyttä ja tahtoa kun aikoo muuttaa ruokavalionsa tasapainoisemmaksi. Noi sun luettelemat ruoka-aineksi mitä nautit ovat usein syötynä huonoksi. Ihonkin hyvinvointiin on todella huomattava vaikutus kun olet sinut hapan-emäs tasapainon kanssa.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Norna - 24.08.2009 12:05:41
 Olen ymmärtänyt että etikkahappo toimisi kehossa emästä tuottavaksi, vaikka se hapan itsessään onkin. Tuossa T-H:n linkissä se on tietysti happo, mutta ei mainita mitään miten se muuntautuu kehossa, samaa mietin myös sitruunan/sitruunahapon suhteen. Minulle tulee joskus suoranainen tarve juoda omenaviinietikkaa vedellä lantrattuna!


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 24.08.2009 12:29:46
Hei TH, kiitos linkistä :)

Tiedätkö kun mun on niin vaikea saada noita emäksisiä juttuja. Olen allerginen ylipuolelle noista. En voi syödä hedelmiä enkä raakoja vihanneksia :( Sen takia varmaan olenkin hapan..

Ajattelin kuitenkin vähentää lihan, kahvin, maidon ja sokerin käyttöä. Ja ottaa lisäksi kokeiluun tuon tasapainottavan jauheen. Kokeilen myös liikkua vieläkin enemmän ja lopettaa stressaamisen. Olen maailman stressiherkin ihminen..


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 24.08.2009 13:01:01
Suosittelen pistäytymään luontaistuotakaupassa ja kysele sieltä Shindele's-mineraalijauhetta. Tällä foorumilla on ollut tuosta jauheesta jo aiemmin puhetta. Koska sulla on noita allergioita voi olla juuri niin, että et mitenkään voi saada ruokavaliostasi kaikkia tarvitsemia hiven- ja kivennäisaineita. Jokin hyvä vitamiinilisä ois sulle hyvä kanssa. B-vitamiinilisää suosittelen sinulla myöskin jossa on kaikki B-ryhmän vitamiinit. Lihan jos aiot jättää pois, niin silloin sinkin puute voi olla, mutta sinkkiähän saa täysjyväviljasta esimerkiksi.

Jos on tarve kysyä lisää laita mulla yksäriä! :)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 25.08.2009 08:20:04
Kiitti T-H  :smitten:. Mä vedän jo b-vitamiinia purkista, samoin c-vitamiinia. Pakko se on kun en voi tosiaan syödä mitään oikeita vitamiinin lähteitä.

Mä ostin tuon Pascoen. Mä kokeilen eka sitä. Sitten koklaan sitä shindeleniä.
Olen nyt ottanut kaksi annosta Pascoeta. Eka minkä jo nyt huomasin, on maku suussa. Se on.. hmm.. neutraalimpi. Ei mulla paha maku ole aiemminkaan ollut suussa mutta nyt on jotenkin ihan erilainen.. NEUTRAALIMPI :D
Tänä aamuna huomasin ettei lihakset ole ihan niin jumissa, liekö sitten mielikuvitusta tai placebo vaikutus :D Vai voiko nämä tehota niin nopeasti?

Lihaa aion vähentää, en kyllä lopeta..

Mittasin virtsan ph:n. Kun siinä paketissa tuli liuskoja mukana.
Mulla oli ilmeisesti aika hapan keho kun ph oli jossain neljässä??? Täytyy tänään kokeilla uudestaan :) Eikös se seiska ole ihanteellinen? Neutraalihko?

Miten olet itse kokenut? Oletko huomannut eron, siis jos aiemmin olet ollut hapan :D ja olet muuttanut ruokavaliota? Mitä kaikkea olet huomannut kehossasi ja olossasi?


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 25.08.2009 08:33:01
Hyvä Artemis ku olet jo päässyt alkuun :). En osaa sanoa tuohon onko se placebo-vaikutusta, mutta kun lihakset ovat oikeen jumissa olleet niin magnesius illalla otettuna viikon ajan tekee jo huomattavia vaikutuksia. Ja totta on se, että kun elimistö muuttuu vähitellen emäksiseen päin, katoaa lihaskivut esim. Tähänkin on olemassa iha artikkelija kunhan löytäisin jostain...

Itse en oo koskaan käyttänyt mitään emäksisiä jauheita kuten Pascoe-emäsjauhetta. Kun siirryin uuteen ruokavalioon, se on pitkän ajan kuluessa tapahtunut. En voi kertoa näin kaikkien nähden mitkä tekivät ajoivat minut siihen (ei kuitenkaan mitkään perintötekijät) vaan ihan muuta tekijät. Rankka väsymys, vatsakivut, pahoinvointi, voimattomuus ja ärtyneisyys loppuivat/laantuivat. Tuolloin esiintyi myös ripulia eikä tullut kunnon ulostetta. Kun aloitin kanssa tuon Shindele's-mineraalijauheen käytön niin olotilani on ollut virkeämpi ja energisempi; on siis vaikuttanut kokonaisvaltaisesti koko kehoon. Väsymystä laannuttaa sitten B-vitamiinit. Olen helposti stressaavaa tyyppiä, että välillä se tekee tepposia, mutta kun muistaa rauhoittaa mielensä arjesta iltaisin, niin se tekee hyvää. Hyvät yöunet siihen päälle vielä.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 25.08.2009 08:46:57
Samoja oireita itselläkin on ollut. Paitsi että minulla magnesium ei tepsinyt.. Se auttaa levottomiin jalkoihin mutta esim. ei selän jumittamiseen. Kai koska selkäni on kaikkien hierojien ja terapeuttien mielestä todella jumissa


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 25.08.2009 10:54:50
Mulla poistui nuo lihaskivut ruokavaliota muuttamalla. Magnesiumia olen joskus käyttänyt vain lieviin lihaskipuihin. Päänsärkykin josta olen kärsinyt huomattavan lailla, on ne pahimmat migreenintapaiset oireet hävinneet. Juon myös vettä vähintään 1,5L päivittäin. Tosin kaikenlaiset sokerista/vehnästä olevat herkut ja suolaiset olen melkeen jättänyt pois. Joskus saatan napostella vähän, mutta hyvin harvoin.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 25.08.2009 11:00:41
No itseasiassa viikkoja kestänyt pieni päänsärky oli tiessään jo tänä aamuna.. outoa :)
Ja tosiaan kaksi annosta olen ottanut sitä juomaa.

Mulla on siitä ikävä että rakastan kaikkea sokerista, lihaisaa ja pullaista.. Aion silti sallia itselleni herkuttelua mutta vaikkapa vain kerran viikossa.

Katsotaan miten tämä olo tästä kehittyy :) Olisi ihana päästä eroon selän kivuista jotka ovat vaivanneet lähes vuoden putkeen :(


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 25.08.2009 11:09:57
Hyvältä kuulostaa. Se linkki minkä laitoin tänne jo aiemmin. Siinä sanottiin, että KAIKKEA SAA SYÖDÄ kunhan muistaa kohtuuden. Hyvä sääntö ois se, esim että ruoka-aterialla on lautasella sopusoinnussa hapanta ja emäksistä. Eli lyhykäisyydessään näin; jos perunaa ja lihaa, silloin kaveriksi jotain kasviksia ja juomaksi esim vettä (ei mitään raskasta juomaa), ruisleipää siinä vielä lisänä ja jotain hyvää levitettä, mutta jättää pois sen juusto- makkara-kinkkuviipaleen.

Kun tän asia oivaltaa niin olokin helpottuu. :)

Ja jos sulla on pyörä niin lähde sen kanssa ajelemaan. Teet muistaakseni istumatyötä niin siitä hän se selkä jumittuu...

Kärsivällisyyttä sinulle! :)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 25.08.2009 11:31:11
Kiitos vinkeistä TH. Toi onkin hyvä. Sillä esim. kurkkua pystyn syömään ja se on kuulemma hyvin emäksistä, eikö? Sitä vaan rouskuttamaan pihvin kera :D
Tosiaan, kohtuus kaikessa.

Joo, mä yritän olla kärsivällinen. Toivottavasti alkaa helpottamaan :)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 25.08.2009 12:53:06
Emäksiset kasvikset:

- Kurkku, ilman siemeniä
- keräsalaatti
- Tomaatti
- varsiselleri, vaalea
- porkkana
- pinaatti
- purjo-
- ruohosipuli
- kaalit
- peruna, kuorittu
- sipuli
- meloni, ilman siemeniä

Marjoista ja hedelmistä siis kaikki (paitsi puolukka) ovat emäksisiä.

Happoa lisäävät:

- Viljatuotteet
- Leivät
- Pähkinät
- Eläinkunnan tuotteet

Muut:

- Margariini
- Oliiviöljy


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 25.08.2009 13:03:40
Hmm.. hyvä kuulla että tuo sipuli josta kovasti pidän on emäksisissä. Sitä kun voin syödä jopa raakana :)Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 25.08.2009 13:05:09
Aivan. Sipuli raakana mm puhdistaa verisuonia. Anna mennä vain...  :-* mulla raakana vaan tippuu vedet silmistä ;D mutta muutoin kyllä tykkään sipulista...


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Eklektikko - 25.08.2009 13:32:18
Happoa lisäävät:

- Viljatuotteet
- Leivät
- Pähkinät
- Eläinkunnan tuotteet

Muut:

- Margariini
- Oliiviöljy

Kaikki ylläoleva ei pidä paikkaansa ihan sellaisenaan:

Viljat tuottavat happovoittoisen palamistuloksen aineenvaihdunnassa vain idättämättöminä.
Idätetty vilja ja siitä kuivattamalla valmistettu "leipä" ovat siis emäsvoittoisia.

Pähkinöistä manteli ja hasselpähkinä ovat aineenvaihdunnan palamistulokseltaan
NEUTRAALEJA: Ei niin happoa, kuin emästäkään.

"Eläinkunnan tuotteet" eivät ole automaattisesti happovoittoisia:
Voi on neutraali!

Maitotuotteet ovat ERITTÄIN emäksisiä! Itselläni erittäin merkittäviä happo-emästasapainon tasapainottajia ovat nimenomaan hapanmaitotuotteet.

Toisaalta:
Kasvikset/hedelmät keitettynä ovat happoa tuottavia PAITSI, jos myös keitinvesi käytetään, jolloin palamistulos on emäksinen tai neutraali.

Kaikki meistä eivät pärjää vegaaniravinnolla (tukka lähtee, ellen syö punaista lihaa...), joten on mukavaa että myös eläinkunnan tuotteista löytyy emäksisiä, ei niin ettenkö tykkäisi myös vihanneksista ja hedelmistä, mutta eivat ne minua loputtomiin innosta.

t. Eklektikkö


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 25.08.2009 13:52:44
Lisään tähän vielä, että olen lukenut artikkeleita kuinka monien vegaanien elimistö on yhtä hapan kuin lihansyöjillä, koska he eivät syö riittävän täysipainoista ja käsittelemätöntä ruokaa.

Kaikkea voi syödä toki, mutta kunhan osaa se tasapainottelun.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 26.08.2009 06:31:58
Hmmm.. kun muistaakseni luin että juurikin maitotuotteet ovat happamia??? ainakin juusto? Olenko siis väärässä?


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 26.08.2009 07:35:09
Juusto ja kananmuna ovat happamia. Hapanmaitotaloustuotteista hyviä ovat etenkin piimä sellainen johon on maitohappobakteereja lisätty.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Posti - 26.08.2009 08:22:06
Tämä on mulle tosi tärkeä ketju eli jatkakaa keskustelua ja antakaa infoa. Mnäkin haluan löytää sen tasapainoisen ruokailumallin enkä aina puputtaa leipäpalasta juustolla. Kaikki kuvailemanne happamat oireet löytyvät maksimissaan eikä Pascoe ole vielä auttanut. Itse asiassa en sen vuoksi ole enää sitä muistanut ottakaan pitkään aikaan. Ilmeisesti pitäisi tehdä myös radikaali muutos ruokavaliossa saadakseen helpotusta. Toisaalta Pascoeta voi siis ottaa useamminkin päivässä? Pitäisköhän lisätä annostusta ja alkaa samalla opiskelemaan tosissaan näitä ruokavaliojuttuja.  :-\


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 26.08.2009 09:07:08
Posti, entäs tää http://www.valmarin.fi/index.html

Luin tuollaisestakin tuotteesta. En tiedä onko hyvä koska en ole vielä kokeillut :)

Ostin eilen kurkkua ja pupelsin sitä innolla illalla :D sitten mittasin myöhemmin ph:n ja se oli jo noussut!!! Eli oli jo kutosessa :) Selkäkivut ovat kovat edelleen, mutta toisaalta, siinä varoteltiin että aluksi voi pahentua ennenkuin alkaa olo paranemaan. Tiedä häntä sitten..
Testi kuitenkin jatkuu :)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Ippuska - 26.08.2009 09:20:59
Minä kuulun Valmarin faneihin  :smitten:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 26.08.2009 09:25:43
Tutustukaa tähän ohjelmaan: KYSY PAULALTA. RADIO-OHJELMA "TERVEYDEN TUKIPILARIT" RADIOASEMA GROOVELLA 91,1 MHZ AINA TIISTAISIN KLO 10-11. UUSINTA GROOVELLA TORSTAISIN KLO 17 JA SUOMIPOPILLA SUNNUNTAISIN KLO 9.

Itse ohjelmasta: http://www.terveydentukipilarit.fi/tt/index.php

PS. Todella hyvää faktatietoa elimistöstä ja ruoka-aineista. Juuri näistä asioista joista olenkin jo täällä aiemmin kirjoittanut.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 26.08.2009 09:27:45
Kiitos vinkistä TH, taas :)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 26.08.2009 09:29:48
Mm Akne, ihottumat, erilaiset näpyt, jopa luomet, syylät ja se  diabetes ovat tulosta elimistän huonosto/sairaalloisesta epätasapainosta. Toki en ole mikään ravitsemusasiantuntija, mutta jos kiinnostaa terveysuutiset ja lukee artikkeleja, ns paneutuu syvällisemmin niin alkaa löytyä totuuksia ongelmiin.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 26.08.2009 09:47:03
Luonnollisestikin :)

Iho, hiukset jne.. ovat hyvä mittari. Ihon kunnosta voi päätellä paljon. Itselläni on ollut ns. akne vaihe, ylikuiva iho jne.. ja kyllä silloin on kehossa ollut jotain pahasti vialla.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 26.08.2009 09:52:47
Näinpä se on. Kun tutustutte tuohon kyseiseen ohjelmaan, niin uskallan jo nyt sanoa, että se saattaa pysäyttää useamman teistä paikalleen miettimään; "että näinkä olen syönyt, ja nämä oireethan mulla on". Fakta iskee todella vasten kasvoja! Ja mikä tuntuu vaikealta niellä, on se, että puhdas valkea vehnä on pahin elimistön tulehduttaja -siteeraten Paulaa tässä nyt.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 26.08.2009 10:22:03
Sen voin uskoa! Ja sokeri, eikö vain.

Mikäköhän siinä on että esim. minäkin himoitsen kaikkea sellaista mikä on "kiellettyä". Juuri nuo vehnäherkut, sokeri, rasva..


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 26.08.2009 11:33:56
Tähänkin oli joki selitys mutten nyt muista. Naiset etenkin kuukautisten aikaan tai ennen kuukautisia syövät kuin hevoset ja olo on sitten sen mukainen. Masennus on yks tekijä mikä "käskee" ihmisen mättämään kaikenlaista tuollaista moksaa sisäänä. Ja toisilla on vain niin luontainen taipumus makeannälkään ettei oikeen voi pysyä erossa.

Kyllä mä aina silloin tällöin ostan suklaata ja etenkin salmiakkia. Ne tekevät välillä sielulleni tavattoman hyvää :smitten:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Eklektikko - 28.08.2009 09:44:01
"Hei miten on höyryttämällä kypsennettyjen kasvisten laita? Muuttuvatko ne silloinkin happamiksi?"

Kaikki kypsennetyt kasvikset ovat aina palamistulokseltaan happamia. Emäksisyys löytyy siitä keitinvedestä TAI höyrytysvedestä. Eli olipa kypsennystapa mikä tahansa, keitinvesi on myös käytettävä ravinnoksi, muuten lopputulos on  hapan.

(Mikroaaltouunia ei kannata käyttää, koska se kääntää osan ruuan proteiineista "vääräkätisiksi," jolloin ruuan ravintoarvo laskee reilusti. Ja joo, happoa tulee.)

"Mikäköhän siinä on että esim. minäkin himoitsen kaikkea sellaista mikä on "kiellettyä". Juuri nuo vehnäherkut, sokeri, rasva."

Gluteeni ja valkoinen sokeri muodostavat suolistossamme EXORFIINEJA. Nämä ovat siis opiaatinkaltaisia aineita, vrt. endorfiini, joka on sisäsyntyinen samankaltainen aine.

Toisin kuin endorfiinit, exorfiinit eivät ole meille hyväksi. Lisäksi ne koukuttavat, siis aiheuttavat riippuvuutta, joka on sitten juuri yhtä voimakasta, kuin opiaattiriippuvuus yleensäkin on.

Gluteenia on vehnässä, rukiissa ja ohrassa, on ihan se ja sama onko kyseessä kokojyvä vai putsattu jauho. Tosin valkoiset vehnäjauhot ovat kaikkein rankin exorfiinintuottaja.

Eli: Kun lopetat gluteenin tai sokerin käytön, mieliteko niihin johtuu ensisijaisesti tästä kemiallisesta riippuvuudesta opiaatin kaltaiseen aineeseen.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Artemis - 28.08.2009 12:55:57
Eklektikko, kiitos. Olen siis ns. koukussa herkkuihin. Tosin tiedättekös mitä? Olen aina himoinnut sokerisia herkkuja mutta nyt kun aloin nauttimaan emäsjauhetta, ei ole tullut edes mieleen syödä sokeria??!! Outoako?
Sama keksipaketti on ollut kaapissa jo viikon enkä ole ahminut sitä kuten yleensä :) Mistä se johtuu`?


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 28.08.2009 13:23:27
Shindele'sin mineraalijauheen käytön jälkeen mulla ei ole tehnyt juuri suklaata enempää mitään herkkuja mieli. Ja hyvin pärjää! :)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: alanna - 30.08.2009 22:16:49
Moi kaikki!

Tää topicci herätti meikäläisenkin mielenkiinnon kun tuntuu, että viimeaikoina on osunut monta lehtijuttua silmiin joissa puhutaan juuri tästä hapan-emäs tasapainosta. Olen lukenut tässä samalla Edgar Caycen tietoihin perustuvaa kirjaa "Ravinto ja ruumiin temppeli" missä on paljon asiaa aiheesta. Täytyy kyllä tunnustaa, etten oo vielä lukenut tuota opusta hirveän tarkasti ja osa jutuista menee vähän yli hilseen. Esim. jotkut emäksiset ruoka-aineet yhdessä saavatkin aikaan happamoitumista, am I right?  :idiot2:

Eli lisää tietoa ja varsinkin käytännön vinkkejä ruokailuun olisi kiva kuulla ;)

Itse aloitin vähähiilihydraattisen ruokavalion pari kuukautta sitten. En oo mitenkään turhan tarkka, mutta jätin perunan, viljat ja sokerin pois. Ja tällä tiellä aion pysyä, olo on paljon parempi kuin aikaisemmin ja ihokin paremassa kunnossa! Eikä enään turvota! Makeanhimo on kadonnut kokonaan. Joskus kyllä tulee syötyä tummaa suklaata mutta that's it.

Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 31.08.2009 08:07:13
Sellaisen vinkin annan teille, että jos/kun elimistö on liian hapan (esim Pascoe-emäsjauheen mukana on se ph-mitta) niin aloitatte emäspitoisten ruoka-aineiden käytön lisäämällä sitä runsaammin ruokavalioon. Ja sitten kun alkaa tuntumaan olotila paremmalta, voi lisätä sekaruokavaliota syövä siihen hapanta mukaan. Kun täällä moni empii, että ei tiiä mitenkä syödä emäksisiä ja happamia ruoka-aineksia, yksin vai yhdessä. Kyllä se hyvän/huonon olotilan tuntee sisällänsä.

Ja sen kahvin tilalle vois ottaa virheän teen rinnalle! Aloittaa vaikka muutaman aamun kokeeksi vihreällä teellä kun kahvi on sellainen happoa tuottava nautintoaine.

Kokeiltaa ja kirjottakaa tuntemuksia miltä alkaa tuntumaan :)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Posti - 02.09.2009 13:51:25
Hyviä juttuja taas!  :) Olen yrittänyt jo kuukausikaupalla vähentää kahvin juomista, mutta vanhoista tavoista on tosi vaikea luopua. Yrittäminen siis jatkuu edelleen.  :) Tuota Valmarinia olen suunnitellut kokeilevani kanssa, mutta en ole vielä ostanut sitä. Siellä Valmarin-sivulla luki, että juo pitkin päivää ja se ei yleensä koskaan toimi mulla. Jos en saa huikata kerralla, niin unohdan ottaa pitkin päivää.  :( Ruokavalion muuttaminen on kanssa työlästä ja onneksi viime kesänä sain siihen selityksenkin. Yhdellä luennolla kuulin, että emäksiset ruuat maistuvat tosi pahalta, jos on itse kovasti hapan. Tämän pystyn allekirjoittamaan ja siksi on tosi vaikeeta syödä emästä. Yksinkertaisesti on vastenmielistä syödä päättäväisesti pahanmakuisia ruokia. Sen verran olen nautiskelija, ettei se tunnu onnistuvan. Siispä T-H:n vinkki lisätä aluksi emästä ottamatta mitään pois on erinomainen.   :smitten:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 03.09.2009 10:21:54
Itselläni meni reilu 2 vuotta tähän kaikkeen uuteen tottuakseen. Totta kait se vaatii itseltään paljon, mutta ei se mitenkään vaikeaa ole. Tsemppiä teille ja muistakaa, että ei saa olla liian -pinna kireellä- meininkiä tämän asian kanssa.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Elämänilo - 04.09.2009 17:03:32

Hei Ystäväin

HAPANKAALI

Hapankaali on laihduttajan unelmaruokaa,
koska se sisältää vain 18 kcal/67 kj/ 100g
ja kiihdyttää aineenvaihduntaa.
Painonvartijoiden pistetaulukossakin hapankaali saa 0 pistettä
eli on yksi niistä ruoka-aineista, joita saa syödä rajatta.

C-vitamiinipitoisuus on hapankaalin tunnetuimpia ominaisuuksia.
C-vitamiinia hapankaalissa on 20mg/100g.
Tämä kattaa jo lähes puolet päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta.
Lisäksi hapankaali sisältää runsaasti erilaisia entsyymejä,
B 12 vitamiinia, koliinia ja asetyylikoliinia.
Myös E-vitamiinia tuotteessa on runsaasti
.
Hapankaali valmistetaan maitohappokäymisellä.
Hapattamisen vitamiinit säilyttävä vaikutus
on tunnettu jo 1700-luvulta lähtien,
vaikkei tuolloin vitamiineja ollut edes osattu nimetä.
Saksassa, jossa tuotteella on pitkät perinteet,
hapankaalia käytettiin tuolloin
hoitamaan ummetusta, haavoja, kihtiä ja sokeritautia.

Viime aikoina maitohappokäymistä on tutkittu laajasti
uusin menetelmin, mm. mikrobiologian avulla.
Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimukset
ovat antaneet viitteitä kaalin ja hapankaalin
vähentävästä vaikutuksesta syöpäriskiin.
Luontaislääkinnässä hapankaalia käytetään
haavaumien, tulehdusten, sienitautien
sekä ruoansulatushäiriöiden hoidossa.


Lisäksi paitsi kaalilla myös maitohappobakteereilla
on paljon muita positiivisia terveysvaikutuksia.

Maitohappobakteereja on luonnostaan ruuansulatuskanavassa,
vaikka ei nauttisikaan maitoa.
Niitä saadaan tuoreista kasviksista, hapankasviksista
kuten hapankaalista, juustoista, piimästä
ja muista hapatetuista maitotuotteista
.
Hapankaalin maitohappobakteerikanta
syntyy spontaanin käymisen tuloksena

toisin kuin hapatettavien maitovalmisteiden,
joihin meijereissä lisätään kullekin ominaista tiettyä bakteerikantaa.

Maitohappokäyminen tarjoaa monia etuja.
Ruoasta tulee mm. ihmisen elimistölle helpommin sulavaa.
Tämä auttaa vatsaongelmiin, jopa maha- ja suolistohaavoihin.
Vaikutus perustuu terveen bakteerikannan lisääntymiseen
ja suoliston oman bakteerikannan vahvistumiseen.
Lisäksi hapot tasaantuvat.
Tästä seuraa ruoansulatuksen paraneminen
ja ärtyneen vatsan rauhoittuminen.

Paitsi että maitohappokäyminen
takaa tuotteelle pitkän säilyvyyden,
se tuo myös esiin kaalissa piilevät aromit,
jotka ovat hapankaalille ominaisia.

Tämä lähdetieto:
http://www.rasilaisenhapankaali.fi/

 :smitten:Elämänilo  :smitten:
Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Elämänilo - 04.09.2009 17:16:04

Hei Ystäväin

Lueskelin ketjun läpi. Hyviä vinkkejä olette toisillenne antaneet.  :-*

***************************

VARO HAPPO-YLIJÄÄMÄÄ


- syö kalsiumia luustostasi  :o
- aiheuttaa kaikenlaisia kuonaantumis sairauksia  :o

Nykyihminen on liian hapan.
Monet taudit, kiputilat, iho-ongelmat ja allergiat
juontavat juurensa liian happamasta kehosta.

Liikahappamuus voi aiheuttaa mm. reumaa, nivelrikkoa,
osteoporoosia, lihassärkyjä, migreeniä, korkeaa verenpainetta
ja kolesterolia, vatsa- ja suolisto-ongelmia, turvotusta,
iho-ongelmia, hiustenlähtöä, selluliittia sekä masennusta,
apaattisuutta ja ärtyisyyttä.

****************************

PAHOIN HAPOTTAVIA RUOKA-AINEITA: :o

+ Lihatuotteet
+ Maitotuotteet (paitsi voi)
+ Sienet
+ Hunaja (eläinsoluja)
- Tee (vahvahappo)
- Valkoviini
- Olut
- Etikka
- Sitrushedelmät (paitsi sitruuna)
- Hiiva (sieni)
- E-lisäaineet (vältä erityisesti E950, 951)
- Valkaistut jauhot
- Valkaistu sokeri

LIEVÄSTI HAPOTTAVIA RUOKA-AINEITA ???

* Kala
* Kahvi
* Luomusokeri
* Voi
* Kananmuna

HAPPAMUUTTA NEUTRALOIVIA RUOKA-AINEITA :)

* Sitruuna
* Marjat kuorineen
* Hedelmät kuorineen
* Luomuvilja
* Hapanleipä
* Idut
* Kasvikset, juurekset (karotenoidit+flavonoidit kuoriosissa)
* Punaviini
* Soijatuotteet
* Hapankaali
* Luomuruokaöljy
* KAIKKI LUOMUNA, jos vain mahdollista *

VARO MARGARIINEJA  :o
- käytä voita kohtuullisesti

RUOKA-AINEIDEN OIKEA YHDISTELY ON MYÖS TÄRKEÄÄ

kts. Liite

***************************

SEKARUOAN SYÖJÄN SUOLISTOSSA
85 % mädättäjäbakteereita
15 % hajottaja bakteereita

KASVISSYÖJÄN SUOLISTOSSA
15 % mädättäjä bakteereita
85 % hajottaja bakteereita

KAIKKI EI SOVI KAIKILLE
- tervettä järkeä mukaan

Hyvä alku uudelle elämäntavalle alkaa suolihuuhteluilla
- kotona
- suolihuuhtelijalla

VESI VANHIN VOITEHISTA

- runsaasti puhdasta vettä (mieluiten lähdevettä)
- vesipullo mukaan

Lisäksi ulkoisesti voit nopeuttaa kehosi puhdistautumista
emäksisellä suola kylpy-hoidolla.

Uusin löytöni on Goji-marja ( Lycium barbarum )
:D

Goji-marjoja pidetään maailman ravinteikkaimpana hedelmänä,
ja niissä on lukuisia erilaisia ravintoaineita.

Ne sisältävät 21 eri mineraalia,
mm. rautaa, kalsiumia, kaliumia, kromia, kuparia,
mangaania, magnesiumia, natriumia, seleeniä,
fosforia ja sinkkiä.

Lisäksi niissä on runsaasti antioksidantteja,
vitamiineja ja kivennäisaineita
.
Goji-marjoissa on 500 kertaa
enemmän C-vitamiinia kuin appelsiineissa ja
12 kertaa enemmän proteiinia kuin omenoissa ja mansikoissa.
Lisäksi marjat sisältävät 18 aminohappoa
sekä vitamiineja A, B1, B2, B6 ja E.
Betakaroteenia niissä on enemmän kuin porkkanoissa


 :smitten:Elämänilo  :smitten:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Ippuska - 04.09.2009 18:08:51
 ??? Miltä tuo Goji-marja ( Lycium barbarum ) mahtaapi maistua  ::)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Elämänilo - 04.09.2009 18:31:28
??? Miltä tuo Goji-marja ( Lycium barbarum ) mahtaapi maistua  ::)

Hei "Ippuska"

Goji-marja ( Lycium barbarum )

Aurinkokuivattuna ravintorikas hedelmä.

Tunnetaan myös nimellä "wolfberry",
on himalajan vuoristoalueella esiintyvä pieni, 1-2cm pitkä,
0,5-1cm halkaisijaltaan oleva soikea marja.
Se sisältää erittäin runsaasti ja monipuolisesti
vitamiineja ja hivenaineita.

Goji-marja tulee Tiibetistä ja kasvaa korkealla Himalajan rinteillä.
Oranssinpunaiset, pienet, soikeat marjat maistuvat
kirsikan ja karpalon sekoitukselta.
Marjat ovat tuoreina makeita, mehukkaita ja herkullisia.
Kuivattuina ne muistuttavat rusinoita.


 :smitten:Elämänilo  :smitten:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: T-H - 05.09.2009 06:32:01
Elämänilo! Laittaisitko vielä tästä jonkin ohjeen? Olis hyvä olla tässä topikissa jos joku haluaa tätä kokeilla kotona :)

---> Lisäksi ulkoisesti voit nopeuttaa kehosi puhdistautumista
emäksisellä suola kylpy-hoidolla.Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Elämänilo - 07.09.2009 22:40:40
Elämänilo! Laittaisitko vielä tästä jonkin ohjeen? Olis hyvä olla tässä topikissa jos joku haluaa tätä kokeilla kotona :)

---> Lisäksi ulkoisesti voit nopeuttaa kehosi puhdistautumista
emäksisellä suola kylpy-hoidolla.Hei "T-H"

Ruokailussa tulee välttää happoa tuottavia ruokia.
- listassa merkattu + merkillä

pH-Emässuolaa myyviä hoitoloita löytynee eri puolelta suomea. :smitten:Elämänilo  :smitten:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Ippuska - 08.09.2009 10:30:42
Lainaus
..kirsikan ja karpalon sekoitukselta..

^  Kiitti Elämänilo  :smitten:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Posti - 08.09.2009 15:35:44
Nyt on Valmarin ostettu ja kyllä on muuten pahan makuista litkua. Yritän "nautiskella" sitä nyt 3-4 kertaa päivässä ja katsotaan miten käy.  :)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: nousukuu - 15.03.2010 23:07:25
Minäkin ostin tänään Valmarinia, ja hyi h....tti, se maistuu suoraan sanottuna lähinnä kuin joltain teolliselta k...lta :P :buck2:

Sain ohjeen, että laittaa lasikannuun laimean seoksen (lorauttaa siihen arviolta päiväannoksen), ja juo sen päivän mittaan. En sitten tiedä onko se parempi. Täytyy kokeilla molempia tapoja. Pääasia kai se on että se tulee juotua, kai se yhtälailla päätyy elimistöön. Ehkä otan kriteeriksi sen, että makuelämykset on mahdollisimman pieniä.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: indiima - 16.03.2010 09:55:57
Valmarin maistuu ihan vanhalle kissankuselle. Vähän helpommin alas saa sen jauheen, mikäköhän sen nimi oli...no, hapan-emäspitoisuuden tasapainotusjauheen.

Minulla ei ole hetkeen ollut närästysongelmaa: tein seuraavia saadakseni kyseisen vaivan pois:

- lopetin kiukun tunteiden nielemisen ja ärsyyntymisen
- aloin urheilla ja hikoilla VALTAVASTI
- saunominen
- puhdas vesi nautittuna sisäkautta
- kahvin ja alkoholin annoksien pienennys (muuta en vieläkään juo kuin valkkaria tai punkkua: ei mene alas, kun tietää mitä siitä seuraa.)
- laulaminen edelleen aktivoi pallean ja ruokatorven toimimaan niin reippaasti, että hiukan röyhtäyksiä pukkaa, sitten -> makuulle, etusormet korviin, rauhoitus. Jostain syystä mulla auttaa.

Haluaisin ostaa kaiken luomuna, mutta mutta joko laiskuus tai tuotteiden korkeampi hinta ovat tähänasti olleet - näköjään - estämässä toiveeni toteuttamista.

Tsemppiä närästysvaivaisille ja tulkoon vatsalaukkuun rauha ja sopusointu!  :laugh:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: nousukuu - 16.03.2010 14:50:22
Kahvinlopettajille haluaisin kertoa yhden kokemukseni, tämä voi tosin olla vähän ufo juttu. Itse olen kahviyliherkkä, mutta aina välillä on ollut kausia jolloin sitä tuli juotua. Vaikka ei edes paljon, niin silti siitä tuli levoton ja sekava olo (kun pikainen piristävä vaikutus oli mennyt ohi). Sama juttu mustan teen kanssa mutta se ei läheskään niin paha.

Joulun jälkeen minulla oli flunssa ja sitten tuli alilämpöä. Maaritan vinkin (http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=31047.msg259133#msg259133) innoittamana kokeilin tulista chili-"teetä". Flunssassahan ei juuri kahvia tai mustaa teetä tee mieli, joten ne jäi juomatta. Erikoista tässä oli se, että ei tullut mitään vieroitusoireita, ja luulen että se johtuu siitä chilijuomasta.

Joskus talvella tuli telkusta joku juttu, missä joku mies selitti että kahvin lopettamisen yhteydessä pitää pitää huoli siitä että veri kiertää aivoissa (hän oli selittänyt tätä lääkärille ja pyysi verenkiertoa auttavaa lääkettä, no lääkäri ei tajunnut, vaan passitti miehen psykiatriseen pakkohoitoon syynä "harhakuvitelma" siitä että oireet johtuvat kofeiinista, joka on jo poistunut elimistöstä).

Eli se chili vilkastutti verenkiertoa, ja luulen että sen takia ei kofeiinivieroitusoireita tullut. Tämä on tietysti yksilöllinen kokemus.

En malta olla sanomatta kahvista vielä yhtä asiaa. Jos sitä on pakko juoda, niin juo tuoreena! Vanhassa kahvissa on sinihappoa, joka on tappava myrkky (ei sitä tietenkään ole tappavaa annosta kahvissa, muutenhan kaikki kahvinjuojat olisi hautuumaalla). Sinihappoa alkaa muodostua heti kun kuuma vesi koskettaa puruja, joten mitä pikemmin sen kahvin saa heitettyä huiviin siitä hetkestä lukien, sen parempi. Joku sanoo että 4 minuuttia olisi aikaraja (toteutuu kyllä pressopannulla), itse pidin jotain 10 min ihan riittävänä.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Eklektikko - 16.03.2010 14:57:53
Kofeiinin vierotusoireissa ei ole mitään mystistä, eikä niillä ole myöskään mitään tekemistä verenkierron vilkkauden tai vilkastuttamisen kanssa.

1) Kun aloittaa kofeiinin käytön, se täyttää tietylle välittäjäaineille tarkoitettuja reseptoreja aivoissa.

2) Ei hätää, kroppa näppäränä vempeleenä kasvattaa lisää ko. reseptoreja.

3) Kahvinjuojalla on sitten isompi määrä näitä reseptoreja, osa alkuperäisille välittäjäaineille ja osa kofeiinille.

4) Kun kahvinjuonti lakkaa, osa reseptoreista jää tyhjäksi ja tästä seuraa vieroitusoireita, eritoten päänsärkyä ja tukkoista & vetämätöntä oloa.

5) Ylimääräiset reseptorit häviävät muutamassa päivässä kofeiinin nauttimisen lakattua, jolloin vieroitusoireet lakkaavat.

Teessä on myös kofeiinia, joskin pienempiä määriä. Aikanaa lopetin kahvin juonnin joksikin aikaa, eikä vieroitusoireita tullut, kun vaihdoin lennosta vihreään teehen. Mutta sitten kun lopetin sen vihreän teenkin juonnin ja vaihdoin yrttiteehen (=ei kofeiinia), tulivat ne vieroitusoireetkin.
(Nykyisin juon kahvia, se tuntuu sopivan minulle kun taas teestä ei vatsa pidä.)

Chilin nauttiminen varmasti helpottaa lähes mitä tahansa, sillä se saa aikaan endorfiinin erittymistä. Chili myös koukuttaa, luultavasti osin ko. syystä, mutta koukkuna vaaraton, sillä kapsasiinilla (=se chilin vaikuttava aine) on monia terveysvaikutuksia.

Kahvi kannattaa juoda tuoreena, tuoreessa kahvissa on antioksidantteja mutta ne haihtuvat noin 20 minuutissa kahvin valmistamisesta.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: nousukuu - 16.03.2010 15:11:21
Kiitos Eklektikko, se selvensi asiaa! :)  Hienoa että jaat arvokasta tietämystäsi täällä! :coolsmiley:  - ja korjaat erinäisiä huuhaa-käsityksiä ::)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: nousukuu - 18.03.2010 10:35:15
Tietääkö joku mihin se Valmarinin vaikutus oikein perustuu? Käytännössä aine on natriumsitraattia ja sitruunahappoa suhteessa 4:1 (+hiukan etanolia ja jotain suoloja). Tuote ei vaikuta laisinkaan luontaistuotteelta, vaikka luontaistuotekaupassa myydäänkin.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Ippuska - 18.03.2010 11:26:13
Tietääkö joku mihin se Valmarinin vaikutus oikein perustuu? Käytännössä aine on natriumsitraattia ja sitruunahappoa suhteessa 4:1 (+hiukan etanolia ja jotain suoloja). Tuote ei vaikuta laisinkaan luontaistuotteelta, vaikka luontaistuotekaupassa myydäänkin.

http://www.valmarin.fi/kysymyksia.html


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: nousukuu - 18.03.2010 12:30:56
Kiitos, sieltähän se löytyi ainakin suuri piirtein, ja muutenkin oli paljon hyödyllistä tietoa. :)

Mietin vaan sitä, onko sitruunahapolla sama vaikutus. Sillähän ei ole väliä onko ruoka-aine hapan vai emäksinen, paitsi hampaiden ja naaman kannalta (ja Valmarin itsessään on myös happaman puolella mikäli oikein mittasin), vaan sillä mitä kudosnesteisiin päätyy. Vai käykö sitruunaa syödessä niin, että kudosnesteisiin päätyykin happoa?

Joku vähän luomumpi vaihtoehto kiinnostaa... Eikä haittaa vaikka makukin olisi miellyttävämpi. Tietysti ruokavalion korjaus on pääasia mutta tässä vaiheessa tarvii vähän "ensiapua".


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Eklektikko - 18.03.2010 13:30:17
Kertaus siitä, mitä happo-emästasapainolla tarkoitetaan:

Ruoka-aineen ph:lla eli happamuudella ei ole tekemistä tämän asian kanssa.
Kyse on siitä, muodostaako ravintoaine elimistössä 'palaessaan' palamistuotteena
epäorgaanisia happoja vai epäorgaanisia emäksiä.

Esimerkki:
Sitruuna maistuu happamalta ja on ph-arvoltaan hapan, mutta sen palamistulos on emäksinen.

Karkeasti ottaen, emästä muodostavat:
Kaikki tuoreet vihannekset ja hedelmät
Idätetyt viljat
Keitetyt vihannekset (ja hedelmät) jos myös keitinvesi nautitaan. (Emäkset jäävät keitinveteen)
Maito, piimä, jugurtti, tuorejuusto ym. 'tuore'maitovalmisteet

Ja happoa muodostavat:
Lähes kaikki proteiinipitoiset ruoka-aineet, eli liha, kala jne
Raa'at hedelmät ja vihannekset (vihertävä banaani ei siis ole terveellinen!)
Kaikki viljat idättämättöminä
Kovat juustot

Neutraaleja ovat:
Manteli, hasselpähkinä, voi

Eli vielä kerran:
Ruoka-aineen mausta tai ph-arvosta ei voi arvioida sen palamistulosta!

Kroppa neutraloi ravinnon tuottamia epäorgaanisia happoja muodostamalla niistä epäorgaanisten emästen kanssa suoloja, jotka poistuvat virtsan mukana. Emästä tulisi saada eri arvioiden mukaan 3-5 kertainen määrä happoihin nähden, jotta neutralointi onnistuu.

Jos ravinto on palamistulokseltaan happovoittoinen, elimistö varastoi hapot kroppaan. 'Turvallisimpia' varastopaikkoja ovat rasvakerros ja sidekudokset, joten ne varastot täytetään ensin.

Eräs mielenkiintoinen teoria lihavuudesta: Jos ravinto on kovin happovoittoista, saattaa kroppa kerätä ylimääräistä rasvaa vaikka kaloreita ei saa liikaa, koska se haluaa lisää 'turvallista' tilaa happojen varastointiin. Tämä on vain teoria, mutta on myös kuultu rasvaimuista terveydenhuollon  henkilökunnalta, että poistettu rasva on ollut väriltään tummaa ja haissut hyvin pahalta...

Ne 'turvalliset' happovarastot ovat sekasyöjillä yleensä täynnä noin 35-vuotiaana ja siitä alkaakin sitten elintasosairauksien yleistyminen, kun happoa on pakko ruveta varastoimaan haitallisempiin paikkoihin.

Oma vinkkini, jos maitotuotteet sopivat:
Piimä, jugurtti ja maito (tosin vältä homogenoitua, käytä luomumaitoa) ovat erittäin emäksisiä. Niinpä jos ei halua puputtaa loputtomasti raakoja vihanneksia ja hedelmiä, voi syömiään happoruokia neutraloida myös näillä maitotuotteilla. Itselleni ei enää happoruoka maistu, ellen saa sen kanssa lasillista piimää...  ;)


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: nousukuu - 18.03.2010 14:00:56
Sitruuna maistuu happamalta ja on ph-arvoltaan hapan, mutta sen palamistulos on emäksinen.

Miksi sitten Valmarin on/olisi parempi kuin pelkkä sitruuna (+mineraalit)?


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Eklektikko - 18.03.2010 14:43:33
Lainaus
Miksi sitten Valmarin on/olisi parempi kuin pelkkä sitruuna (+mineraalit)?

Jaa, vaikea sanoa, kun itse olen sen kannalla että pitäisi säätää ruokavalioa emäksisempään suuntaan, pikemminkin kuin käyttäää tuollaisia valmisteita. Luontaistuotekaupoissa on kaikenlaisia emäsjauhoja myöskin ja niiden idea on siinä, että ne ovat juuri noita epäorgaanisia emäksiä, eli kroppa voi käyttää niitä suoraan happojen neutralointiin. Olettaisin Valmarinin toimivan samalla tavoin. Ja uskon myös, että se on ihan se ja sama mistä ne emäkset saat happojen neutralointiin, kunhan vain saat ne jostain. Se voi olla Valmarin, jonkin muu valmiste, tai sitten ihan vain syömäsi ruoka.

Teoriassa on kyllä ihan sama mistä saat jotkin tietyt aineet. Jos siis koostat itse seoksen samoissa suhteissa samoista aineista, kuin Valmariinissa niin tuloskin on tietenkin sama, vaikka tökötti olisikin omaa kotitekoista sellaista.

Mutta onko järkeä syödä jotain kallista luontaisvalmistetta lopun ikää, kun samaan pääsee säätämällä sitä ruokavalioa? Esim näin:
Tuoremaitotuotteita, siis luomumaito, piimä, jugurtti - jos sopivat sinulle, ovat hyvin emäksisiä.
Jos keität vihanneksia, käytä myös keitinvesi ruuaksi.
Syö paljon tuoreita vihanneksia/hedelmiä/marjoja
Vähennä näitä: Valkoinen sokeri, idättämättömät viljat, eläinproteiinit.Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: nousukuu - 18.03.2010 14:56:18
Teoriassa on kyllä ihan sama mistä saat jotkin tietyt aineet. Jos siis koostat itse seoksen samoissa suhteissa samoista aineista, kuin Valmariinissa niin tuloskin on tietenkin sama, vaikka tökötti olisikin omaa kotitekoista sellaista.

Niin eihän siinä muuta tarvisi kuin sitruunamehua (tai suoraan sitruunahappoa), ja sitten jotenkin mittaa ja laskee paljonko soodaa tarvitaan jotta tulee sama suhde, ja sekoittaa. Ja loraus viinaa ja ripaus mineraalisuolaa.

Lainaus
Mutta onko järkeä syödä jotain kallista luontaisvalmistetta lopun ikää

Niinpä, ei.

Toinen kysäri perään: Tietääkö kukaan mistä Valmarinin sitraatti (tai sitruunahappo + emäs) on peräisin? Koetin katsoa Valmarinin sivuilta mutta en löytänyt joskin ihan joka sanaa en lukenut. Koetin muutenkin etsiä tietoa onko se luontainen vai synteettinen mutten löytänyt.

Muoks.

    - Laitoin valmistajalle kysymyksen asiasta, kerron sitten täällä jos saan vastauksen.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: nousukuu - 19.03.2010 10:51:19
Synteettistä on.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: nousukuu - 19.03.2010 18:25:44
-ilmoitus-

Annetaan vähän käytetty Valmarin-pullo hyvään kotiin.

-ilmoitus-


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Asterix - 19.03.2010 19:02:38
-ilmoitus-

Annetaan vähän käytetty Valmarin-pullo hyvään kotiin.

-ilmoitus-

Hmmp, auttaakos se tasapainottamaan värähtelyn meikäläisen Jouskarimiehessä..? ::)
Jos mie sanoisin sille, että kuule, nyt ois mahottoman hyvää taikajuomaa sulle
ja simsalabim, se ei olisi niin tosikko hapannaama enään! :D ;D :2funny:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Elämänilo - 29.03.2010 12:45:09

    :smitten: :smitten: :smitten:

Hei Elämänilo!

Tri Hayn kaavio on mielenkiintoinen. Jos syö proteiinia yhdellä aterialla, niin kuinka pitkä väli pitää olla voidakseen syödä esim. leipää tai muita hiilihydraatteja.

Hei "Evea"

Sääntö koskee yhtä ateria-kertaa.
Seuraavalla aterialla voit syödä hiilihydraatteja ilman proteiinipitoisia ruokia.

 :smitten:Elämänilo  :smitten:


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: nousukuu - 22.04.2010 11:05:10
Nyt kun on ollut viikkoja syömättä suklaata* ja kääretorttua, on kaupassa ihan sama käveleekö kassalle karkki- vai vaippahyllyn ohitse, kummastakaan ei tee mieli ostaa mitään. :P

Muutenkin tuntuu että marketissa 90% tavarasta on ihan turhaa.

_________________
* Lukuunottamatta itse tehtyä: tummaa kaakaojauhetta ja voita/kookosrasvaa sekaisin kahvikupissa, maun mukaan ehkä hitunen intiaanisokeria.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: body electric - 29.04.2010 19:34:54


Eräs mielenkiintoinen teoria lihavuudesta: Jos ravinto on kovin happovoittoista, saattaa kroppa kerätä ylimääräistä rasvaa vaikka kaloreita ei saa liikaa, koska se haluaa lisää 'turvallista' tilaa happojen varastointiin.

Ne 'turvalliset' happovarastot ovat sekasyöjillä yleensä täynnä noin 35-vuotiaana ja siitä alkaakin sitten elintasosairauksien yleistyminen, kun happoa on pakko ruveta varastoimaan haitallisempiin paikkoihin.
Ihan mielenkiintonen teoria lihomisesta. Käytännössä on kuitenkin todettu että nimenomaan valkosten hiilihydraattien vaikutus haiman insuliinieritykseen muodostaa elimistöön ylimäärästä rasvaa, ja sen lisäks sokeripitoset tuotteet. Kaikkein lihottavinta on yhdistelmä valkosta viljaa (tai viljaruokia ylipäätään) + rasvaa.
Rasvaset ruuat ilman noita hiilihydraatteja ja sokeria ei sinänsä lihota, paitsi transrasva jota on esim useissa valmis- ja roskaruuissa.

Elintasosairaudet johtuu suurelta osin just siitä että ihmiset syö nykyään niin paljon pastaa, pizzaa, sokeripitosia tuotteita, transrasvapitosia ruoskaruokia etc.
Proteiinia - lihaa, kalaa etc, voi syödä aika huoleti lihomatta tai sairastumatta, riippuu tietysti miten ne on valmistettu ja missä kasvatettu.

Jos vegetaristi syö paljon hiilihydraatteja ja vähän hyvälaatusia rasvoja, niin eipä se ole mikään terveellinen dieetti, vihannekset ja marjat auttaa jonkun verran, ehkä.

Muuten en kommentoi tota happo-emäs-juttua, voi olla perääkin, kunhan muistaa olla vetämättä valkosia viljatuotteita ja sokeria naamariinsa, syödä riittävästi proteiinia.
Ja huonolaatusia rasvoja on: kasvimargariinit, transrasvat (niit on aika paljon myös kasvimargariineissa), rypsiöljy, auringonkukkaöljy.
Hyviä: voi, kookosöljy tai kookosrasva.


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Ippuska - 29.04.2010 20:30:57
Hmm muistaakseni tuo kookosrasva ei taasen sopinut veriryhmä B:lle  ::) muistaako kukaan tarkemmin?

Mistä lähtien rypsi- ja auringonkukkaöljy on ollut huonolaatuista rasvaa?  :-\  Eikös ainakin kylmäpuristetut sellaiset ole hyviä?  ???


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: body electric - 02.05.2010 19:00:05
En ole itse varsinaisesti tiedenainen eikä mulla oo kotilaboratoriota, joten en oikeastaan voi ehdottomasti tietää mikä rasva on niin taikka näin hyvää - ed. viestissäni ilmasin ikäänkun totuutena tai ihan omana mielipiteenä sen, että piti kirjottaa: "Nykyään puhutaan paljon siitä tai väitellään..." - Niin, siis nykyään on tosiaan paljonkin ihmisiä joiden mielestä rypsi- ja auringonkukkaöljy "sopii lähinnä traktoriöljyiks", esim anttiheikkila.com - toiset tietenkin on sitä mieltä että just kylmäpuristettu rypsiöljy (esim kotimainen) on terveellistä - Monet on sitä mieltä että nimenomaan kylmäpuristetty neitsytkookosöljy on terveellistä -

Ja ihan luontaistuotekaupan tädin kanssa kun juttelin niin hän sano että voi on yks kaikkein terveellisimpiä ruuanlaittoon.....
Tässä parin vuoden sisään on ollu tutkimus Yhdysvalloissa siitä että maito- ja tyydytetyillä ja ns. kovilla rasvoilla ei sitte oliskaan mitään yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin.
Mutta kun nää tutkimukset muuttuu 7 vuoden välein   :D


Otsikko: Vs: Hapan-Emäs tasapaino
Kirjoitti: Ippuska - 02.05.2010 19:59:58
 :D Voita ei mikään VOITA  :smitten:

(sorry OT!