Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 48
1  Tervetuloa, aloita täältä. Myös ohjeet ja ongelmien ratkaisut! / Uudet käyttäjät / Vs: Outo outojen joukossa : 29.10.2016 13:50:09
Tervetuloa! Olen itsekin käännynnäinen: Kristillisyys -> Ateismi -> Buddhalaisuus -> Yleinen henkisyys tai panteismi sekamelska. Tiede & Henkisyys yhdistyvät varmasti. Minulla on Neptunus & Uranus yhtymässä Keskitaivaaseen, joten aihe kiinnostaa. Käsittääkseni statistiikan ja matematiikan tieteenhaarasta kiinnostuneet huomaavat usein jossain vaiheessa, että sattumaa ei ole olemassakaan. Kvanttifyysikot ovat huomanneet, että tietoisuuden keskittyminen vaikuttaa heidän kokeiden tuloksiinsa siinä onko partikkeli tuolla vai täällä. Sähköinen Universumi-teorian tiedemiehet hieman naureskelevat tuollaiselle tutkimiselle, koska tutkija ja tutkimuksen kohde ovat saman eetterin sisällä (muodostuu luultavasti neutrinoista, muistutuksena 99,99 % universumin energiasta on plasmaa, joka on loistava sähkönjohtaja) ja jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Heidän teoriassaan neutrino on pienimmän massan omaava partikkeli, jota on ympärillämme kovassa vauhdissa jatkuvasti joka puolella "odottaen" suurempaa sähkövarausta. Näitä laajempiin näkemyksiin heränneitä tieteilijöitä löytyy jatkuvasti enemmän joka tieteenhaarasta. Tuo massoista erkaantuminen on enemmän sääntö kuin poikkeus, kun tietyistä asioista kiinnostuu. Jänniä aikoja. Smiley
2  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Yliluonnolliset kokemukset : 10.10.2016 12:34:24
Jooh. Tuli erästä toista kautta eteen tälläiset lauseet.

Gabor Mate: "When you shut down emotion, you're also affecting your immune system, your nervous system. So the repression of emotion, which is a survival strategy, then becomes a source of physiological illness later on."

Johon eräs psykologian alan koulutuksen omaava ihminen vastasi: "Carl Gustav Jung would say that it is an attempt on blocking the expression of the unconscious, which very often, when unrecognised, manifests itself in the form of symptoms. So shutting down the emotion is not a solution, but not shutting it down might be not enough."

Eli lyhyesti, tunteiden rajoittaminen on selviytymismekanismi, joka voi jäädä päälle. Kun sanoit, että sellainen tunnehaarniska on ilmaantunut, niin se ilmaantuu (Ja oireet) psykologian mukaan jos alitajunnan (voi nähdä myös osana yliminää) viestit on blokattu jostain syystä. Jonkin taiteen tekemisen kautta voisi esimerkiksi päästä käsiksi niihin tunteisiin ja aiheisiin, joiden on tarkoitus tulla käsiteltäväksi alitajunnasta. Jung on suositellut mandalan piirtämistä, se on ihan kivaa, eikä turhan vaativaa. Voi tehdä millaisen vain. Sellaistakin metodia voi tutkia kuin "Active imagination".
3  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: auttaminen : 09.10.2016 14:00:57
Miten voit saada pääkivun "niiltä jotka ottavat sinusta selvää", jos olet kieltänyt ettei sinuun voi "kajota"? Logiikkani ei aivan pysty yhdistämään näitä asioita keskenään. Itselläni olisi taipumus miettiä, että olen syönyt, juonut tarpeeksi vettä ja "olenko liikaa ajatuksissani" jos pääkipua ilmenee. Ja niin edelleen. Oletus, että muut voivat aiheuttaa sinulle pääkivun, vaikka olet vielä sen kieltänyt, on melkoisen korkealentoinen. Neitsyenä lähtisin itse liikkeelle perusasioista, enkä uskoisi moisiin ulkopuolisten "kajoamisiin", jota ei välttämättä ole edes missään muodossa tapahtunut.
4  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: Yliluonnolliset kokemukset : 09.10.2016 13:55:00
Tsemppia muutokseen! Suuri muutos sisältää usein kipuja tai tuskaa, sitä voisi verrata Itsensä synnytyskipuihin. Paljon on itselläni ollut kipuja kehossa, etenkin selässä, sekä itkemistä ilman mitään erityistä syytä. Se on vapauttavaa. Kunhan saa pelot ja epätoivon sivummalle, niin pystyy itkemään täysin vapautuneesti ja tulevaa kehitystä ilolla odottaen.

"B. olin rakentanut itselleni tunnetason haarniskan,"

Mielestäni ylempään lauseeseen kiteytyy hyvin osa muutoksesta mitä pyysit. Tunteet avautuvat, tietoisuus mahdollisesti yhdistyy enemmän sydämen tasolle. Tuollaisen pyynnön jälkeen, minulla itselläni olisi taipumus todeta, että se on oma yliminäni joka "tökkii". Miksi ajatella mitään muuta? Mitä hyötyä siitä on? Tekee vain maailmankuvasta heikomman, jos uskoo, että jotkin ulkopuoliset voimat voivat pilata elämäsi. Toivottavasti asia kehittyy parhain päin.
5  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Foorumilaisten syntymäkartat : 10.08.2016 19:13:53
Ahaa, ymmärrän. Sitä en ymmärrä miksi asiat tehdään noin hankalaksi. Grin No kukin tavallaan. Itse olen intuitiivisesti päätynyt tähän suuntaan, kuten esim. Darkstar Astrologykin tietääkseni. Jos mietitään miten energia kulkee tähdistä maapallolle, se tulee oman järkeni mukaan Auringon kautta. Myös varmaankin suoraan tähdistä maapalloon, jolloin se luultavasti kulkeutuu napojen kautta maan keskukseen ja ilmakehään jollain tapaa. Asiaan liittyy varmasti paljon muutakin. Diana K. Rosenbergin (30 vuoden kokemus kiintotähdistä, mm. Robert Handin ystävä.) 1500 sivuisesta 2-osaisesta kirjasta pari pätkää:

"Some have suggested that only the brightest stars, and/or those close to the ecliptic, should be used by astrologers. I have not found this to be a valid approach; first, because even more than the stars themselves, the full constellation figures, including those above and below the ecliptic, carry important messages and second, because some rather dim stars produce powerful effects."

Toinen teksti pätkää pienen kvanttifysiikka-alustuksen jälkeen:

"It has become apparent to me that the universe is not a place but has, rather, the nature of thought. It is imprinted upon and within us; I strongly take issue with the idea that if a star cannot rise (and therefore will never be visible) at a particular location or birthplace it should not be used in the birth chart. For instance, the great 1st-magnitude star Canopus, Argo Navis, is never seen from Shelter Island, New York, yet its degree of celestial longitude exactly culmites, with the Sun on a client's chart who was born there; her parents went to great trouble to arrange for her to be born on their boat, and traveling on water has been major part of her life. Another client, born Jewish in Chicago has Venus and Neptune (the latter co-ruler of his 9th house of religion) aligned in celestial longitude with stars of Crux, the Southern Cross in far southern skies, and although Crux is never visible above 34 degrees north geographic latitude, and thus is not visible in the place of his birth, he became a convert to Christianity. After years of research it has become apparent to me that all of the sky belongs to all of humanity, without strictures or curtailments relating to birth latitudes, longitudes or visual passages. The universe is not "out there" - it is within and a part of all of us, our co-creation with God; each of us resides at the focal center of our personal universe, and the entire cosmos is both with and outside of each of us. Every member of the human race, whatever his or her latitude of birth, is heir to, and part of, the entirety of the cosmos.

'He who learns must suffer. And even in our sleep
pain that cannot forget falls drop by drop upon the heart,
until in our despair, and against our will, comes wisdom to us
by the awful grace of God'
-Aeschylus, The Agamemnon, 435 BCE

The stars represented on each horoscope mark, I believe, the points where a soul will be most intensely and constantly tested. The tests are acute, the failures (sometimes public) devastating, but while the victories are uplifting, they are usually hidden away from others. There is rarely a publicity when a thief quietly decides to turn his or her life around; a person prone to anger and violence who has learned to contain his or her rage will get no medal for it; an accountant who has resisted the impulse to embezzle funds gets no pat on the back - and can't even tell anyone about it! These are victories nonetheless; quiet victories of the soul struggling against the darkness, anguish and temptation. Cirlot's dictionary of Symbols has, under "star":

As a light shining in the darkness,
a star is a symbol of the spirit...
it stands for the forces of the spirit
struggling against the forces of darkness.

-Diana K. Rosenberg, Apr 9, 2011"
6  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Kuunsolmu ja Karma : 10.08.2016 16:03:29
-zillic- Karma voi olla myös hyvää, uskomuksia ja mitä odottaa on hyvä aina tarkkailla. Kannattaa tuon Neptunuksen kanssa varoa, ettei usko ihan kaikkiin asioihin mitä eteen tulee. Itselläni oli jonkin aikaa sitten neptunus aspect_con askendentti ja siinä sai olla aika varuillaan, että pysyy maadoitettuna.
7  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Foorumilaisten syntymäkartat : 10.08.2016 13:01:00
Ghede eikös tuo ole sama kuin katsoisi longituden mukaan, mikä sijaitsee minkäkin kohdalla? Lähimpänä IC:tä on Al Hecka härästä ja MC:tä Shaula skorpionista. Fomalhaut on alle asteen sisällä Askendentistä, tuntuisi että se kyllä vahvistaa oppiläksyjen ja haasteiden määrää jo aikaisin elämässä. Minulla on oikeastaan jokainen planeetta ja piste melko tarkasti jonkun kiintotähden kohdalla. Tunnen erään ihmisen, jolla on Antares asteen päästä noususta ja häntä on purrut skorpioni sekä käärme ja ollut muun muassa autokolarissa, sekä muuta vastaavaa. Erittäin herkkä ihminen, mutta silti melkoinen taistelijasielu - hänellä on myös Mars Skorpionissa. No Suomessa tuo ei ole ihan samalla tavalla mahdollista.
8  Muita keskusteluaiheita / Selvänäkö ja ennustukset / Vs: Hillary: Whore of Babylon? : 09.08.2016 13:58:23
Ottamatta enempää kantaa Hillary vs. Trump farssiin ja hajoita & hallitse taktiikkaan kansan kesken, tässä on mielenkiintoisia näkemyksiä näistä vaaleista. En pidä tästä blogista noin muuten, turhan kärkästä ja sinkoilevaa touhua, mutta tätä kautta sain asiasta tietoa. Kyse on wikileaksin sähköposteista ja vaaleista noin muutenkin.

" Se "luotettava suomalainen valtamedia" ei ole oikeastaan ollenkaan kommentoinut sitä, että hakkeroiduista Hillary Clintonin meileistä löytyy todisteet siitä, että juuri Hillary Clinton ulkoministerinä päätti aloittaa sodan Syyriassa ja aseisti sekä ISIStä että Al Qaidaa. Ehkä tämä ei ole näiden "luotettavien valtamedioitten" päätoimittajien mielestä mikään uutinen. En tiedä. "

" En tiedä millä perusteilla "luotettava valtamedia" valikoi uutisensa, mutta jos heillä, kuten meillä kaikilla englantia osaavilla, on tieto siitä, että Hillary Clintonin ehdokkuus Yhdysvaltain presidentin vaaleissa perustuu demokraattisen puolueen esivaalien massiivisen väärennökseen ja totaaliseen vaalivilppiin, luulisi senkin jo olevan uutinen. "

" Mutta se, että tämän tiedän julkituonut ilmiantaja ja demokraattisen puolueen sisäpiiriin kuulunut nouseva poliittinen tähti murhataan heti uutisen julkaisun jälkeen, on uutinen. Sen pitäisi olla uutinen. "

http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/08/uutinen-jonka-luotettava-valtamedia.html
9  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Foorumilaisten syntymäkartat : 08.08.2016 21:56:45
Oops tuli nimi tuohon tiedostoon. Trickster archetype vauhdissa, no samapa tuo. Sinikiviuhko, joku luuli minua täällä luulla naiseksi alussa, heh, ehkäpä sinä. No tämä silmäkin voi antaa siihen suuntaan mielikuvia. Enpä tuollaista ole ritsasta kuullut aiemmin. Se tuli vain intuitiolla oman nimeni kirjaimista. Jotain virkaa voi olla myös Ritsaa verrattaessa Jouseen - tuota Jousimiestä kun on jonkun verran kartalla. Karttani oikeastaan näyttää viritetyltä ritsalta. Luulin ritsan olevan enemmän poikien lelu. Smiley

Ave, kuin myös. Luulin tosiaan vanhemmaksi, kun tekstit ovat usein kypsiä ja kuin jonkun pidempäänkin psykologiaa lukeneen/tutkineen kirjoittamia. Ja noinhan se varmasti on, kyllä teksteistä yleensä huomaa esimerkiksi onko synastriassa osumia ja minkälaisia. Ihmissuhteissa nuo plutoniset ilmenevät ainakin niin, että olen varsinkin nykyään melkoisen erakoitunut, heh. Noh, onneksi on internet, enkä kyllä oikeastaan kaipaakaan mitään kovin pinnallisia ihmissuhteita.
10  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Herätätkö tunteita muissa? : 28.07.2016 13:24:59
Kyllä kyllä Ginger86. Olisi varmaankin pitänyt sanoa vielä selvemmin viestissä, että on tuossa Eklektikolla pointtinsa. Mutta tosiaan, mielestäni tunteet on hyvä hyväksyä sellaisenaan ja antaa niiden tulla ja mennä, kuten ajatustenkin. Sitä kautta voi päästä vapautuneeseen vuorovaikutukseen kaiken kanssa ja kasvaa kuin puu tuulessa huojuen, tunteet virraten vuolaasti sisimmästä.
11  Muita keskusteluaiheita / Muita kokemuksia / Vs: Herätätkö tunteita muissa? : 28.07.2016 12:55:46
Ja kommentti ketjun  otsikkoon:
Minä (eikä kukaan muukaan) en herätä tunteita kenessäkään.
Ihmiset herättävät itse itsessään tunteita sillä mitä ajattelevat siitä mitä minä teen tai sanon, tai ihan vaikka vain ajatuksillaan minun olemassaolostani.

Kuulostaa hieman erikoiselta näkemykseltä. Ihmiset herättävät tunteita ainoastaan ajatuksillaan asioista? Kyllä minulla tulee ihmisistä tunnereaktio ihan ensinäkemältä jo - minulle se on aivan luonnollinen asia. En tarvitse siihen ajattelua vaikka ajattelukin onnistuu kyllä tunteita nostamaan. Yllä on myös hyviä kommentteja asiasta. Tunteiden, alitajunnan ja varjon tarkkailun kun lopettaa, niin siinä kyllä heikkenee myös oppiminen elämän eri tilanteissa. Liian "valossa" ei kannata olla, olen sitä itse kokeillut. Mutta kukin tavallaan, kokemushan sen kertoo, millaiseksi se elämä muuttuu ja mitä tilanteita eteensä houkuttaa.

Edit. Tuo lainaus tuo mieleeni C.G. Jungin funktiot, joista toinen on akseli Tunteet - Ajattelu. Vaikuttaisi tuon lauseen perusteella, että vaaka on tällä hetkellä pitkälti kallellaan ajattelun puolelle. Mutta tuohan on vain pieni pätkä tekstiä ja muutenkin keskitietä olemme kaikki oppimassa.
12  Astro special / Yleistä / Vs: Parasta tässä päivässä : 14.07.2016 11:04:53
Downtempo, minä haluankin, että minulle sanotaan jos teen toisten mielestä jotain väärää. Eli kyse ei ole nyt hyvästä ja pahasta, vaan Oikeasta Toiminnasta, joka tapahtuu minulle useimmiten intuition kautta. Hieman harvemmin sensaation. En yritä kontrolloida tilannetta, sanon vain asian, päästän irti, nauran ja jatkan matkaa. Eklektikko tuo oma ketju voisi olla se paras vaihtoehto, jos kyseistä toimintaa on pakko tällä foorumilla jatkaa. Heihei. Wink
13  Astro special / Yleistä / Vs: Parasta tässä päivässä : 13.07.2016 23:22:29
Ginger86, juurikin näin! Aivan sama minulle miten muiden asioiden kohdalla, mutta jos jatkuvasti leimataan tummaihoisia, maahanmuuttajia tai juutalaisia, niin se on rasismia. Sama jos leimataan, että "Valkoiset ovat sitä ja tätä." Race-ism.. vaikka olemme kaikki yksilöitä ja samaa lajia. Miesten ja naisten yleistyksistäkin ja muustakin voisi sanoa jotain. Mutta siis Downtempo tämä on tärkein pointtini, eikö se ole aivan ymmärrettävää, että asia tuodaan esiin? Jos aina ollut niin ja näin, niin eikö asioita voisi parantaa tässä hetkessä? Suurien ihmisryhmien leimaamiseen tai rasismiin puuttuminen ei ole toisen sananvapauden estämistä. Enkä minä edes pystyisi estämään, siksi tuon asian esille.
14  Astro special / Yleistä / Vs: Parasta tässä päivässä : 13.07.2016 22:24:46
Niin pointtini on vaan, että millä tahansa keskustelupalstoilla internetissä tulisi olla jonkinlainen moderointi, etenkin jos sinne ilmestyy jatkuvalla syötöllä ihmisryhmiä leimaavia uutisia. Nyt tätä sidemanin floodaamista on tullut varmaan jo vuoden ajan. Tämä ei ole kuitenkaan hommaforum tai vastaava. Aktiivisia jäseniä voi vaikka pyytää siihen jos ei itse kykene, kuten vaikka sinua. En minäkään saa palkkaa tuosta toisesta moderoinnista, vaan teen sitä oppimisen ja ihmisten auttamisen kannalta. Kyse ei ole nyt mistään ainaisesta syyttelystä vaan ihan silmillä nähtävistä asioista, joita totean. Sideman ja vaikkapa Seppo voivat jatkaa suuntaansa aivan hyvin näinkin. Kunhan sanoin asioista, jotka häiritsevät ja joille pysyisi myös jotain tekemään. Tämä on kuitenkin ainoita suomenkielisiä henkisiä foorumeita Suomessa.
15  Astro special / Yleistä / Vs: Parasta tässä päivässä : 13.07.2016 21:14:10
Näinhän se on downtempo. No sanoin mikä on tässä päivässä parasta. Välillä on pakko sanoa mitä ajattelee, koska muuten mitään muutosta ei luultavasti tapahdu - sanomattomuutta on tässä jo muutaman kuukauden välein kokeiltu. Mutta valintojen maailma, etenkin foorumin ylläpitäjän puolesta. Moderoin internetissä kohtalaisen isoa ryhmää, joten keskityn enemmän siihen ja selailen tätä enää satunnaisesti. Lähes täydellinen moderoimattomuus ja säännöttömyys (etenkin rasismin lietsonnassa ja vastaavissa) on heikentävä seikka etenkin henkisellä keskustelupalstalla. Harmittaa enemmän muiden puolesta. Mutta jokaiselle jotakin tässä maailmassa. Smiley Ehkä joku perustaa joskus uuden foorumin. Sushi oli hyvää tänään ja nyt pizzaa!
Sivuja: [1] 2 3 ... 48