Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 227
1  Muita keskusteluaiheita / Vaihtoehtohoidot / Vs: Auttavat kasvit : 06.10.2020 08:47:00
Keräsin kuluneen kesän aikana paljon kasveja ja nyt kun verkkokaupoistakin saa mukavasti kaikenlaista tarviketta, niin olen valmistanut niistä pelkän teen sijaan myös voiteita, shampoita, hoitoaineita, yrttiöljyjä, saippuoita, huulirasvoja yms. Olen löytänyt melko paljon vanhoja rohdoskasveja, ja kun puolisen vuotta on mennyt sairastaessa, on ollut ainakin käyttökohteita.

Joka tapauksessa suosikkikasvikseni muodostui mesiangervo.

Se sisältää salisyylihappoa, samaa ainetta, mitä on asperiinissa. Se ei sovi salisyyliallergikoille eikä verenohennuslääkitystä käyttäville.

Mesiangervosta olen tehnyt öljyä, tinktuuraa ja teetä, joista ensin mainittua olen purkittanut myös salvaksi. Mesiangervosalva on oikeastaan yleislääke ihottumiin, koviin kantapäihin, lihas- ja hermosärkyihin, hyönteisten pistoihin, ruhjeisiin ynnä muihin kolotuksiin. Olen kokeillut sitä jopa päänsärkyyn suoraan otsalle siveltynä ja se auttoi. Tinktuura on sitten sisäiseen käyttöön ja sitä voi käyttää särkylääkkeen sijaan. Mesiangervon kukkia ja lehtiä voi käyttää ruuanlaitossakin ja olen nähnyt kakkureseptejä, joihin on näitä lisätty. Mesiangervoteekin on ihan hyvää, ja auttaa erilaisiin särkyihin. Lisukkeeksi voi pistää vielä sitruunaruohoa, jos sellaista sattuu olemaan, joka sekin auttaa ainakin päänsärkyyn.

Olen kerännyt myös mäkikuismaa, joka on kukkinut runsaana koko kesän. Siitäkin olen tehnyt öljyjä, voiteita ja tinktuuraa. Mäkikuismahan on hyvin monipuolinen kasvi ja se tehoaa ainakin lievään masennukseen. Masennus ei ole nyt kuitenkaan ollut ongelmana, vaan olen kokeillut sitä lapsen vatsavaivoihin (yhdessä siankärsämön ja kamomillan kanssa) sekä ensiavuksi palovammoihin. Palovammoihin - siis tyypillisesti sellaisiin, että keittiössä poltat kätesi kuumalla liedellä - mäkikuismaöljy on jokseenkin yhtä tehokas ensiapu kuin aloe vera. Kun kädelle levittää mäkikuismaöljyä ja vielä kipuun mesiangervosalvaa, niin aika vähillä vammoilla selviää. Mäkikuismalla on melkoinen lista mahdollisia sivuvaikutuksia, joista valolle herkistyminen on yksi. Itse saan keväisin melko helposti valoallergian, ja esim. mäkikuismaa sisältäviä voiteita käytän vain öisin.

Keväällä keräsin kuusen pihkaa ja keitin siitä pihkaöljyä. Osan kovetin salvaksi. Pihkasalva toimii lähes kuin antibiootti ja tehoaa sitkeisiinkin, tulehtuneisiin haavoihin. Jotkut saavat pihkasalvasta avun koviin kantapäihin, mutta minulla mesiangervosalva oli siihen parempi. Tärkein käyttökohde pihkasalvalla oli keväiseen hengitystietulehdukseen, joka ei ollut parantuakseen. Rintaan siveltynä se auttoi oireisiin selvästi. Eräs tuttava sai käsiinsä tekemääni pihkaöljyä ja kokeili sitä verratain pahaan psoriasikseensa. Tähän se auttoi selvästi ja välittömästi.

Eteeriset öljyt ovat olleet myös ahkerassa käytössä. Yllä mainitun hengitystietulehduksen takia kokeilin höyryhengitystä mm. piparminttuöljyllä, sitruunaruoholla ja eukalyptuksella terästettynä. Yötä vasten hengiteltynä oli vain niin piristävää, että nukkumisesta ei tullut enää mitään.  2funny Sinänsä kyllä auttoi oireisiin.

Lähistöllä kasvoi myös ukontulikukkaa, jota nimitetään myös köhäruohoksi. Valmistin siitä tinktuuraa ja olen kokeillut flunssan oireisiin. Sisäisesti nautittuna en huomannut mitään erityistä vaikutusta, mutta kun flunssan oireisiin voi kuulua myös kipeät korvat, niin kokeilin tinktuuraa niihinkin. Pumpulipuikolla pikkuisen tinktuuraa ihan korvakäytävän suulle (ei siis työnnetä syvälle sisään) ja annetaan rohdon tehdä tehtävänsä. Oli siitä apua. Samaan vaivaan voi ukontulikukasta valmistaa myös öljyn, jolloin sitä sanotaan kuningasöljyksi.

Siankärsämöstä
olen valmistanut myös tintuuraa, ja se on ollut käytössä esim. vatsavaivoihin. Verenvuotoa tyrehdyttävä vaikutus on tullut myös todettua. Myös nukula eli sydämenvahvistusyrtti on ollut kokeilussa, ja olen pitänyt siitä kovasti. Se on auttanut nousevan verenpaineen aiheuttamiin oireisiin, mm. päänsärkyyn. Verenpaine sinänsä ei ole kuitenkaan sillä laskenut, mutta en käytäkään päivittäin.
2  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Kvintiilit kartalla (synastria ja kompositiokartalla) : 27.02.2020 10:20:40
Suhde kuulostaa karmiselta tai joltain muulta vastaavalta "sielujen sopimukselta". On minullakin näitä, että joku ihminen putkahtaa pitkän hiljaisuuden jälkeen takaisin elämään. Romanttiset suhteet voivat olla taas hetken romanttisia, mutta ne voivat olla myös jotain muuta.

Olisi kiva nähdä tuo synastria ihan karttana.
3  Astro special / Astro special / Vs: Planeettojen liikkeitä vuonna 2020 : 21.02.2020 12:14:11
Kiitos, meryem. Olin tehnyt vastaavat tällekin vuodelle, mutta muistin vasta nyt, että en ole niitä tänne kirjannut. Onneksi ei tarvinnut.
4  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Kvintiilit kartalla (synastria ja kompositiokartalla) : 20.02.2020 12:31:14
Kvintiili on pikkuaspekti, joka merkitään karttaan Q:lla. Kulma saadaan jakamalla ympyrän asteluku 360 viidellä, mistä saadaan tulokseksi 72 astetta. En ole nähnyt paljonkaan kvintiilitulkintoja synastriassa, mutta syntymäkartoilla niiden ajatellaan liittyvän lahjakkuuteen ja ehkä vähän hurjaan elämään, elämään "veitsenterällä".
5  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Solar Arc - elämän merkkivuosien kartoittaja : 20.02.2020 12:25:54
Abelide, astro.com -sivustolla on kyllä laskuri aurinkokaaridirektioillekin. Löytyy kohdasta Extended Chart Selection, ja sieltä Chart type -valikosta etsit vaihtoehdon Natal and Solar Arc direction, niin aurinkokaaret näkyvät syntymäkarttaa vasten. On siellä sellainenkin vaihtoehto, missä on pelkät aurinkokaaret, mutta edellinen vaihtoehto on selkeästi parempi.
6  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: Vastavaikuttavat transiitit? : 01.11.2019 18:16:25
Eivät nuo varsinaisesti vastavaikuttajia ole. Jupiterille osuva transiitti kohdistuu enemmän sosiaaliseen tehtävään ja yhteiskunnallisiin asioihin kuin varsinaisesti identiteettiin. Uranus-Jupiter -transiitin aikana lupaillaan tietysti kaikkea lottovoitosta lähtien, mutta sehän on samalla ikäkausitransiitti, eivätkä kaikki ikätoverit varmaankaan sitä lottovoittoa saa... Mutta joku ikäluokka voi vaikkapa valmistua koulusta näinä aikoina, tehdä opinnäytetyötä tai muuta julkaisua, tai jokin poliittinen päätös on ikäluokalle edullinen.

Neptunuksen ja Auringon neliö on sitten paljon henkilökohtaisempi transiitti. Kerran totesin erään pitkäaikaisen Neptunus-transiittisuman jälkeen, että ihan kuin olisi ollut monta vuotta pilvessä ja yhtäkkiä pää vain selvisi.
7  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Osaisiko joku tulkita karttaani? : 31.10.2019 10:21:04
Haa! Astrologin painajainen! Napapiirin pohjoispuolella syntyneet kartta, jossa huoneet heittävät häränpyllyä. Saattaisin kokeilla tasahuoneita tässä tapauksessa.

Vahva kaurispainotus siinä näyttää olevan, vaikka sinänsä Aurinko ja nousumerkki ovatkin Jousimiehessä. Kuumerkki on Vaaka. Tulee mieleen sellainen menevä, hyväntuulinen ja ihmisystävällinen maailmanparantajatyyppi ja ulkoilmaihminen, joka on kuitenkin yllättävänkin varovainen tietyissä asioissa, esimerkiksi sitoutumisessa (parisuhteeseen). Voit kyllä ihastua nopeasti ja aloittaa suhteita fyysiseen vetovoimaan perustuen, mutta suhteet voivat mennä nopeasti tahtojen taistoksi ja kilpailuhenkiseksi riitelyksi, mikä on omiaan aiheuttamaan varovaisuutta myöhemmissä suhteissa.

Voisihan tästä muutakin sanoa, mutta ehkä tämä riittää näin aluksi.
8  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Aurinko ja kuumerkin tulkintaa? : 31.10.2019 10:05:59
Aivan oikein analysoit, löydät itseäsi enemmän kuu- kuin aurinkomerkistäsi. Tämä on melko tavallista etenkin naisilla. Ei sillä, etteikö aurinkomerkillä ole väliä ja Auringon ja Kuun keskinäisellä suhteellakin. Kauris-Oinas-luonne voi olla ajoittain melko hankala ja särmikäs, koska kyseessähän on johtajatyyppi, joka joskus pyrkii johtajuuteen silloinkin, kun ei ole siihen valmis. Auktoriteettiongelmat ovat tavallisia ainakin nuorempana. Ehkä sitten vanhempana on helpompaa, kun omaa auktoriteettia ja asiantuntemusta on tarpeeksi. Kurinalaiset ja pitkäjänteiset projektit ja harrastukset kehittävät luonnetta.

Rapu-nousu vaikuttaa ulkonäköösi ja ulkoiseen energiaasi. Voit olla melko herttaisen oloinen, helposti lähestyttävä ihminen. Monet nousuravut ovat herkkiksiä ja tämän ominaisuuden kanssa ei ole aina helppo oppia elämään.

Tällaisella kartalla perustetaan joskus perhe aikaisin (etenkin jos sinulla on Aurinko 7. huoneessa). Korostan sanaa joskus. Silloin on pakko opetella tuota Kauriin vastuunottoa jo varhaisessa vaiheessa. Sitten toinen vaihtoehto on se työlle omistautuminen.

9  Astro special / Ihmissuhdeastrologia / Vs: Minkälaiseen ihmistyyppiin rakastut? : 13.02.2019 09:41:37
Olen udellut aika monen ex-poikaystävän syntymäajat, ja niistä huomasin, että olen mennyt aika usein  mars  vaaka edellä suhteeseen. Olen siis viehättynyt AC-Vaaoista. Olipa minulla pitkäaikainen mieskin, jolla oli nousumerkki Oinaassa. Tästä voisi päätellä, että libidon pörinä on ollut pariutumisessa enemmän asialla kuin muut, oikeasti oleellisemmat asiat.  2funny Libido on lakannut pörisemästä enkä ihastu nykyään kehenkään. Venus ei tunnu olevan mitenkään tärkeä ihmissuhteissani, paitsi kun se on 1. huoneessa, niin vastakkainen sukupuoli on siihen omalla tavallaan reagoinut.

Toinen planeetta, joka on ollut tärkeä ihmissuhteissa, on ollut Aurinko. Se onkin parempi vaihtoehto kuin tuo Mars. Sitten toisaalta on ollut paljon karmaan viittaavia osumia, mitkä ne eivät ole olleet ollenkaan kivoja. Ongelmatapauksiakin on ollut - voisin tietysti syyttää karmaa siitä, mutta ehkä syynä on vain oma, surkea arvostelukyky. kun hormonit ovat ottaneet vallan.

On minulla tyyppikin. Se on sellainen taiteellinen nörtti tai nörtähtävä taiteilija. Monesti nämä ovat myös keksijätyyppejä. Nämä ominaisuudet löytyvät myös minusta itsestäni.
10  Astro special / Julkkiskartat / Vs: Olli Lindholm : 13.02.2019 09:10:30
Olli Lindholmin tapausta on pohdittu myös facebookin astrologiaryhmissä. Kellonaikakin hänelle on: 3:15 eli on nouseva Jousimies. Ilmeisesti Merja Hirvisaarelta on tuo aika. Kuollessaan Jupiter nousulla ja progressiivinen uusikuu Kaksosissa varsin tarkkana. Näitä 54-55 -vuotiaina kuolleita on nyt ollut jonkun verran myös omassa tuttavapiirissä, ja kaikilla siis proge-uusikuu.
11  Astro special / Julkkiskartat / Vs: Suomalaisten julkkisten nousumerkkejä : 04.10.2018 08:04:32
Täällä on taas jonkin verran lisäyksiä, joten nostelen aihetta.
12  Astro special / Julkkiskartat / Vs: Tuhansittain julkkiskarttoja : 28.02.2018 12:38:49
Tässä on pari uudempaa sivustoa, joilta voi hakea julkkiskarttoja, jonka lisäksi niillä on varsin monipuoliset työkalut tutkimusta helpottamaan:

https://www.astro-seek.com/
https://astro-charts.com/
13  Astro special / Astro special / Vs: Paralleelit ja kontraparalleelit : 20.02.2018 17:08:02
Aiheesta löytyi tällainenkin keskustelu:

https://www.astro.fi/forum/index.php?topic=1580.0
14  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Narsistiset piirteet kartalla : 14.02.2018 14:06:53
Keskusteluja aiheesta

Narsismi
Itsekeskeisyys, omanapaisuus jne
15  Astro special / Ennustava astrologia / Vs: helppiä progressioiden kanssa? : 31.01.2018 09:15:42
Kiitos paljon Lilli! Viime aikoina onkin tullut paljon vanhoja ystäviä takaisin elämään. Mutta voisiko tuo oppositio tuoda liikettä myös rakkauselämään?

Eihän se mahdotonta ole. Tuo Venus-Kuu -oppositio ei kyllä tuo mitään äkkirakastumisia, ellei sitten transiittipuolella ole jotakin mielenkiintoista meneillään. Pikemminkin jotakin, joka voi kehittyä ystävyydestä rakkaudeksi.
Sivuja: [1] 2 3 ... 227