Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Paralleelit?  (Luettu 13595 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Enki
Vieras
« : 13.12.2005 15:50:04 »

Mitä ovat paralleelit ja "parallel aspects" mm. Astrolog 5.4 -ohjelmassa?
tallennettu
Lunea
Supermoderaattori
Kohtuuastroilija
*****
Viestejä: 133



Profiili
« Vastaus #1 : 13.12.2005 17:23:33 »

Paralleeliaspekti (yhdensuuntaisaspekti) syntyy, kun planeettojen tai kartan muiden pisteiden deklinaatio (kulmaetäisyys ekvaattorilta isoympyrää pitkin kohti napaa) on sama. Planeetat ovat tässä samalla puolella päiväntasaajaa, ja aspekti tulkitaan kuten yhtymä.

Kontraparalleeliaspektissa deklinaatio on sama, mutta planeetat ovat eri puolilla ekvaattoria. Tulkitaan kuten oppositio.

Astro.comista löytää yhdensuuntaisaspektit, kun klikkaa kartan yläpuolella kohtaa 'Click to get the additional tables'. Sieltä esiin tulevassa taulukossa deklinaatioasteet ovat otsikon 'Declination' alla. Kun kahden planeetan asteluku (korkeintaan asteen orbilla) ja perässä oleva kirjain (N tai S) on sama, kyseessä on paralleeliaspekti. Kontraparalleeliaspektissa toisella asteluvulla on perässään S- ja toisella N-kirjain.

Yhdensuuntaisaspektien sanotaan olevan jopa voimakkaampia kuin tavallisen yhtymän tai opposition. Esimerkiksi omalla kartallani AC, Uranus ja Pluto ovat tarkassa paralleeliaspektissa, minkä kyllä koen hyvinkin osuvaksi. (Tosin Uranus on väljässä yhtymässä askendenttiini muutenkin.)

Deklinaatioita kannattaa seurata myös transitoivien planeettojen suhteen, sillä niiden kautta syntyvät 'yhtymät' saattavat selittää paljon sellaisia asioita, joita tavalliset transiitit eivät kerro.
tallennettu
Enki
Vieras
« Vastaus #2 : 13.12.2005 17:28:50 »

Kiitos tiedoista, Lunea! Smiley

Vielä jatkokysymys, merkitäänkö nämä paralleelit aspektitaulukoissa kahdella pystyviivalla? Ja kontraparalleeli taitaa olla sama merkki lyhyellä poikkiviivalla? Näin päättelisin.
tallennettu
Lunea
Supermoderaattori
Kohtuuastroilija
*****
Viestejä: 133



Profiili
« Vastaus #3 : 13.12.2005 19:05:05 »

Jep!   Smiley

Paitsi että pystyviivat ovat vinoja.

 
tallennettu
Enki
Vieras
« Vastaus #4 : 14.12.2005 16:08:01 »

Pääsin vasta tutkailemaan mainitsemaasi linkkiä astro.com:ssa. Näyttäisi siltä, että paralleeleja minulla on

Kuu - Jupiter (orbi 00°28')
Merkurius - Mars (orbi 00°05')
Venus - Chiron (orbi 00°44')
Jupiter - 3.huone (orbi 00°02') (ja vastaava kontra-paralleeli 9.huoneeseen)
Saturnus - 11.huone (orbi 00°03') tekee myös tavallista yhtymää 02° orbilla
Uranus - 6.huone (orbi 00°04') (ja vastaava kontra-paralleeli 12.huoneeseen)

ja kontra-paralleeleja mm.

Uranus - Pluto (orbi 00°21').

Ei jättänyt rauhaan se, kun sanoit, että paralleeliaspektit voivat olla jopa voimakkaampia kuin normaalit yhtymät ja oppositiot. Miksi niistä sitten puhutaan niin vähän?
tallennettu
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #5 : 26.04.2010 11:47:01 »

Nostan ylös tämänkin vanhan ketjun, kun OOB-planeettoja tarkastellessa tämäkin asia nousi esiin.

Omalta kartaltani löytyy näitä aika tavalla:

Paralleelikonjuktiot:
Kuu ja Aurinko 0°15 S-S (orbi ja suunta, S eteläinen, N luonnollisestikin pohjoinen)
Jupiter ja Mars 0°06 S-S
ASC ja Ceres 0°06 N-N

Kontraparalleellit:
Mars ja Saturnus 0°51 S-N
Jupiter ja Saturnus 0°57 S-N
Saturnus ja Neptunus 0°32 N-S
Aurinko ja Juno 0°00 S-N
Kuu ja Juno 0°15 S-N
tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
Suljin
Astro-nauttija
****
Viestejä: 760



Profiili
« Vastaus #6 : 26.04.2010 12:08:01 »

Äh, minä en käsitä, miten nämä katsotaan.. Huh

Uranus 22°37'58" S
Pholus 22°37'25" N

Onko tässä kontraparalleeli?
Voiko näitä edes katsoa asteroideista?

Mercury 0°38'48" S
Venus 0°31'19" S

Onko tämä jo liian kaukana paralleelikonjuktiosta?
tallennettu

Vain mielikuvituksesi on rajana
ancelica
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 294



Profiili
« Vastaus #7 : 28.04.2010 12:10:04 »

Nyt ei mennyt ollenkaan jakeluun! Apua joku?  Smiley

Siis katsonko Astro.comista, natal chart ja sitten view the additional tables ja sitten aspekti-taulukosta vai deklinaatioita vertaamalla?  Huh
« Viimeksi muokattu: 04.05.2010 11:13:18 kirjoittanut ancelica » tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #8 : 01.05.2010 19:33:31 »

Yhdensuuntaisaspektien sanotaan olevan jopa voimakkaampia kuin tavallisen yhtymän tai opposition.

Mielenkiintoista.. auringoltani kun muuten löytyy hyvin vähän aspekteja, mutta sitten näistä tulee sellainen sumppu kuin:
 aurinkosaturnusneptunus yhtymässä, joihin vielä oppositiossa  jupiter
nämä kaikki ovat 22o ja 23o ovat vielä yhtymässä
 venus ja  uranus


Voi aurinkoparkaa.  Wink Sen lisäksi että on neptunuksen ja pluton tarkassa keskipisteessä, pitää sitä vielä tätäkin kautta noiden hitaiden planeettojen painostaa.
Tunnen nimittäin kyllä sen painostuksen aika vahvasti, eikä minulle ole niin helppoa antaa sen auringon loistaa, kuin mitä lähes aspektittomalta planeetalta voisi olettaa.

Venus-uranus yhtymä taas kyllä pisti naurattamaan.  Grin Taitaa pitää aikalailla paikkansa..
tallennettu
ghede
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 314


Profiili
« Vastaus #9 : 22.09.2014 17:45:33 »

Tulkintaa paralleeliaspekteille:

http://www.cafeastrology.com/natal/declinationsparallels.html

Ilmeisesti on olemassa myös paralleelikeskipisteitä. Ainakin astro.comissa nuo näkyy, kun valitsee "keller style" (w.midpoints) ja painaa additional tables (pdf). Rullaa aukeavaa sivua alaspäin niin tulee vastaan "Parallell aspects between natal planets" -otsake, jonka alapuolelle on eritelty keskipisteet.
« Viimeksi muokattu: 22.09.2014 17:50:39 kirjoittanut ghede » tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #10 : 22.09.2014 23:48:27 »

Kiitos linkistä ghede.  Smiley

Aika vähän on tästä aiheesta onnistunut saada juttua aikaiseksi. Mutta eipä mullekaan ihan ominta alaa ole, että suoralta kädeltä voisin jotakin heittää. Vois tutkailla näitä tässä taas..
tallennettu
ghede
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 314


Profiili
« Vastaus #11 : 23.09.2014 11:45:54 »

Olepa hyvä. Joo, tää on tarvinaisempi aihe astrologiassa, mutta silti noita paralleeleja pidetään merkittävinä aspekteina ja niiden vaikutusta verrataan ihan tavalliseen yhtymään ja oppositioon. Itseltäni löytyy parelleeliaspektit vain Venuksen ja Marsin sekä Saturnuksen ja Neptunuksen väliltä. Nähdäkseni jos kaksi planeettaparia on jo valmiiksi oppositiossa tai yhtymässä keskenään niin ne ovat myös usein paralleeliaspektissa kuten mun Venuksen ja Marsin kohdalla.
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #12 : 25.09.2014 21:09:02 »

Blogilinkkejä aiheesta:

http://astrologiantaika.wordpress.com/2011/02/10/samantasoisuuksia/
http://astrologiantaika.wordpress.com/2011/06/27/kertausta-paralleeleista/
http://emelianauringonpaluut.fi/?cat=15&lang=fi&id=122

Ja pari mielestäni keskeistä lainausta sieltä nostan tähän:

"Paralleeli on siis rinnakkaisuus, josta voimme päätellä, että planeetoilla on tällöin jotakin yhteistä ja samansuuntaista tekeillä. Paralleeli on ”melkein kuin” yhtymä, mutta sen luonne ei välttämättä ilmene yhtä avoimesti kuin yhtymän. Paralleelin toiminta voi olla peitellympää, kuin se olisi taustavaikuttaja. Käytän tässä ilmaisuja välttämättä ja voi, sillä paralleeleissa on eroavaisuuksia. Jos planeetat ovat aspektin kautta yhteydessä toisiinsa, on paralleeli tässä tapauksessa voimakkaasti vahvistava tekijä, ja kahden planeetan energian yhteinen voima on näkyvää. Mutta jos planeetoilla ei ole kulmien kautta kosketusta, mutta samantasoinen kulku, näiden planeettojen energia on hiljaisesti samaa mieltä keskenään. Kenties meteliä pitämättä ja kaikenlaista osoittelua välttäen, mutta yhteinen sävel on siellä kuitenkin. Ajatellanpa astrologiassa paljon tutkittua Marilyn Monroen karttaa (helposti löydettävissä astrodatabankista). Auringon ja Pluton välillä ei ole kulmaa, mutta ne ovat paralleelissa. Kyseessä voi olla magneettinen vaikutus, mikä ei vaikuta vallankäytöltä tai manipuloinnilta – mutta koukussa olet." -Taikablogi

"Puhtaimmillaan ja selkeimmillään paralleelit ja kontraparalleelit toimivat kun taivaankappaleiden välillä ei ole aspektia. Aspekteissa ne vahvistavat olemassa olevaa aspektia ja niiden välistä kulmaa suuntaan tai toiseen." -Emelian





Paralleelien juju piilee siis edellisen perusteella luonnollisemmassa, näkymättömämmässä ilmenemisessä. Niiden vaikutus on olemassa, vaikkei sitä kukaan osaa pukea sanoiksi tai henkilöä ei kuvailtaisi niiden ominaisuuksilla, ne vain ovat, jokseenkin itsestäänselvyyksinä. Niitä ei vain kukaan yleensä ajattele, analysoi tai kyseenalaista. Jos kysyttäisiin, onko tämä henkilö tälläinen, ei osattaisi vastata onko. Vai mitä mieltä olet ghede omien tutkailujesi perusteella?

Mielenkiintoista tässä on tuo oma auringon ja saturnuksen paralleeliyhtymäni. Olemuksessanihan ei ole mitään mikä loisi käsitystä auktoriteetista, mutta tuo paralleeliyhtymä voisi toimia sen kaiken alla. En osaa sanoa, mutta jokseenkin on ollut sellainen olo, että mulla on jotakin jollakin en tiedä millä tavalla toimivaa auktoriteettia välillä. Tästä en tosin osaa sanoa tarkemmin, ehkä pitäisi kysyä muilta, ja heillä voikin olla erilainen näkemys asiasta.  Cheesy Auringon ja neptunuksen paralleeliyhtymä taas toisi luonnollista kytkeytymistä maailman energioihin, jota nyt taas tukee muutenkin vetinen karttani. Venuksen ja uranuksen paralleeliyhtymä taas, joo, se ei ole suora yhtymä, ei hypi silmille, vaan kaikki erikoinen tai spontaani on vain ihan luonnollista ihmissuhteissani, kukaan tuskin pitää mieltymyksiäni outoina tai toimintaani impulsiivisena, vaikka rehellisesti sanottuna viehätyn aina erikoisuudesta ja olen hyvin monesti toiminut spontaanisti..
tallennettu
ghede
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 314


Profiili
« Vastaus #13 : 28.09.2014 21:48:20 »



Vai mitä mieltä olet ghede omien tutkailujesi perusteella?


Vaikea sanoa, kun en ole niitä pahemmin tutkaillut. Kai niillä jokin vaikutus on. Kuulostanpa tylsältä ja sitä olenkin. Johtuu varmaan siitä, että itselläni ne eivät ole mitenkään erityisen korostuneessa asemassa kartalla. Toisaalta tuli syötyä tuossa ylisuuri annos hernemaissipaprikoita, joten se kyllä turvottaa rautaisemmankin miehen ajatuksenkulun. Olen myös liian kiimaisella päällä, jotta saisin jotain järkevää kirjoitettua ylös.
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #14 : 29.09.2014 09:43:48 »

Eipä mitään, eipä tämä aihe niitä helpoimmin tartuttavia olekaan.  Smiley
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: