Sivuja: [1] 2 3 ... 73
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Paluu karttojen tulkinta  (Luettu 724576 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« : 01.09.2006 17:58:26 »

Ajattelin, että tänne olisi hyvä kerätä kaikenlaista tietoa KAIKKIEN PALUU KARTTOJEN TULKINNASTA YLEISESTI, koska tällä hetkellä on monta samoihin asioihin liittyvää ketjua auki..  angel

Paluiden perusteet (Celeste Teal; Identifying Planetary Triggers s. 80 ->)

Paluu kartan kesto riippuu minkä planeetan paluusta on kyse; Kuun paluu kestää vain 28 päivää, Saturnuksen paluu toistuu 29 vuoden välein.

Prog. –kartan teemat tulisi olla selvillä; planeetat, merkit ja huoneet ovat avaimia erilaisiin asioihin, ihmisiin ja tapahtumiin, ja mikäli prog. teema ei ole selvillä avain planeettoja voidaan tulkita väärin paluukartalla.

Kulmat ja niiden kärjet paluukartoilla osoittavat energioiden keskittymiä, joten planeetat kulmilla ovat melko voimakkaita, olivat radix tai paluu planeettoja.

Paluu kartan planetaaristen energioiden vapautuminen heijastaa tarkasti tulevien tapahtumien luonteen.

Myöhemmällä paluu planeetan/luminaarin transiitilla kulmien yli on taipumus laukaista tapahtumia, erityisen voimallisia jos on samalla kontaktissa yhteen tai useampaan angulaariseen planeettaan samanaikaisesti.

Nouseva radix planeetta lähes aina selittää vallitsevaa ilmapiiriä jotka liittyvät paluu planeetan ilmentämiin asioihin ja tapahtumiin.
Toimii samaan tapaan kuin Horaari Askendantti ja nousevan radix –planeetan kuviot prog. Kartalla.
Tämä radix planeetta selittää millaista toimintaa on tulossa.

Nämä planetaariset toiminnot liittyvät planetaarisen paluun hallitsemiin asioihin ja tapahtumiin, jos ne nousevat ensimmäisinä.
 kuu ilmentää vaihtelevuutta, matkustelua tai joskus muuttoa
 aurinko on suojeleva luonteeltaan ja sitä voidaan pitää mahdollisuuksien, edistyksen ja kunnian osoittajana.
 merkurius voi ilmentää matkailua tai nuorten ihmisten kanssa tekemisissä olemista, läheisiä sukulaisia tai tärkeitä päätöksiä ja sopimuksia.
 venus on melko suojeleva ja takeena myönteisistä asioista. Se voi osoittaa toimintaa nuorten naisten tai heidän asioidensa parissa.
 mars joskus osoittaa uutta yritteliäisyyttä tai tavallisemmin konflikteja, jopa sairauteen tai onnettomuuteen saakka.
 jupiter yleensä osoittaa myönteisiä asioita, usein korkeassa arvossa ja asemassa olevien yhteyksien kautta. Sitä voidaan pitää suojelun ja/tai onnekkuuden merkkinä lähitulevaisuudessa.
 saturnus yleensä näyttää viivytyksiä, mutta myös usein heijastaa yksilön itsekurin harjoittamista, joka johtaa jonkinasteiseen saavutukseen yhteydessä paluu planeettaan. Joskus se varoittaa turhauttavista esteistä tai nykyisten toimien päättyvän pettymykseen. Pohjimmiltaan yksilö on pakotettu käytännöllisempään näkökulmaan ja lähestymistapaan.
 uranus ilmentää asioiden odottamattomia käänteitä, joka voi olla myönteistä tai kielteistä. Muut kartan tekijät tulee ottaa huomioon.
 neptunus ehdottaa vanhojen yhteyksien ”liuottamista” ja uusien  muodostamista. Toisaalta se voi ilmentää houkutusta, hämmennyksen pilviä, harhaanjohtamista tai pettämistä, ja toisaalta äärimmäistä unien/ unelmien tajuamista. Se on neutraali planeetta ja yleiset kuviot näyttävät katsotaanko sen valoisaa vai pimeää puolta.
 pluto liittyy voimaan/valtaan ja kontrolli asioihin, joskus taloudellisten tai tuellisten asioiden ilmentäjä, yleensä heijastaa pakkomielteistä käytöstä.


Koska kyseessä on planeetan paluu radix asemaan, sen tila ja potentiaali radix –kartalla on määrittää ratkaisevalla tavalla paluun potentiaalia ja tapahtumia. On tärkeää muistaa että tapahtumat ilmentävät radix –kartan potentiaalia.
Uusi tai Täysi Kuu paluu kartalla on erityisen merkittävä kaikilla, mutta erityisesti Auringon tai Kuun Paluu kartoilla.

Uusi Kuu näyttää jonkin uuden alun ja energioiden tiivistymän alueella joka yleensä lisää innostusta. Sen merkki ja huone antavat tarkempaa tietoa ja mikäli ei ole haitallisia aspekteja tähän kuvioon, se on yleensä suosiollinen.
-Usein tunne nuorentumisesta tai elähtymisestä Uuden Kuun alueella ja erityisen voimakas jos se on huoneen kärjellä.

Täysi Kuu ilmentää aikaansaannoksia.
-Usein osoittaa yhteisen panostuksen huipun merkissään ja huoneessaan.
-Yleensä heijastaa jonkin asteisesti jännitteisyyttä, jonka tuloksena on ponnistus ja äärimmäinen energian kulutus.

Hieman vähemmän suotuisa kun Uusi Kuu, joskus heijastellen eripuraista asioiden päätöstä tai polkujen eroamista. Kaikki osatekijät tulee ottaa huomioon.

Planetaarisen paluun kartalla nämä tekijät ovat ajoittain yhteydessä paluuta tekevän planeetan  ilmentäviin tapahtumiin ja asioihin.

Kuun solmujen ja pimennysten huikean merkityksen lisäksi on muutamia muita erityisiä pisteitä, jotka paljastavat paljon yksityiskohtia kun löytyvät korostuneina paluilta.

Oinas Pisteen aste ja siihen liittyvät asteet ovat erityisen merkityksellisiä. Näitä ovat johtavien merkkien ensimmäinen aste tai 0 astetta Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris.

Planeetan varauksen tai kulman kärjelle osumisen aktivoima Oinas Pisteen aste, osoittaa aina ulkopuolisten asiantuntijoiden läsnäoloa. Jotensakin voimakkaita tapahtumia seuraa, usein kauas kantoisin haarautumin. Kartan yleisilme näyttää mahdollisuudet ja asteella sijaitseva planeetta ilmentää tarkkaa itse tapahtumaa.
Usein paluu planeetan tekemä transiitti Oinas Pisteen asteeseen laukaisee mahdollisuudet / jännitteen (potential).

Toinen erityisen kiinnostuksen kohde on Plejadit (Pleiades) / Seulaset eli Seitsemän sisarusta
Sijoittuvat tällä hetkellä Härän viimeiselle asteelle ja Kaksosen ensimmäiselle .
Nämä asteet tulee huomioida epäluuloisesti vain jos siellä on ikävästi aspektoitunut planeetta tai ikävästi aspektoitu kulman kärki osuu sille.
Sen on huomattu olevan merkitsevä sairaudessa tai onnettomuuksissa.
Yhdistetään ”nyyhkiviin sisaruksiin” ja suruun.

Paluu kartalla peruuttava planeetta, tai planeetta joka ylittää paluu kartan sijaintipaikkansa kaksi tai kolme kertaa.

Sinä päivänä kun planeetta ohittaa tuon asteen, joka sillä oli/ on paluu kartalla, tapahtumat tai asiat jotka tuohon taivaankappaleeseen liitetään nousevat pinnalle.
 
Samoja planeettojen, huoneiden ja merkkien, sekä planetaaristen korostumien merkityksiä ja avainsanoja voidaan käyttää tulkittaessa radix-, progressio- tai paluu –karttoja – ainut ero on vain vaikutuksen pituudessa.

Radix / natal -kartta ilmentää elämänpituisia pyrkimyksiä.

Progressio –kartta ilmentää olosuhteita keskimäärin kolmen kuukauden ajalle.

Paluu kartta näyttää teemoja paluun ajalle ja liittyy paluuta tekevään planeettaan yhdistettyihin asioihin.
« Viimeksi muokattu: 02.09.2006 16:04:44 kirjoittanut Emelia » tallennettu

Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #1 : 01.09.2006 18:43:46 »

Merkin ja huoneen korostuminen (s.83->)

Huone/ merkki korostuu kun siellä on  askendentti, paluuta tekevä planeetta tai ruuhkaa esim. stelliumin muodossa tai siellä oleva planeetta / piste aspektoi tai hallitsee muuten karttaa.

Huoneet heijastelevat samoja periaatteita kuin merkit, joihin ne liitetään, joten 1. Huoneessa planeetta toimii samalla lailla kuin Oinaassa. Näin ollen oinasmaisuus korostuu, vaikka kyseisessä merkissä ei olisikaan yhtään taivaankappaletta.

Vastakkaiset merkit ja huoneet edustavat saman asian kahta puolta, mutta koemme ne erilailla, siksi myös vastakkaisen merkin/ huoneen hallitsemat asiat, ihmiset ja tapahtumat tulee ottaa huomioon tulkintaa tehtäessä.

Ensimmäiset 6 merkkiä ja huonetta horisontin (AC-DC) alapuolella heijastavat yksilön kykyä soveltaa periaatteita, kun taas horisontin yläpuolella olevat 6 merkkiä ja huonetta osoittavat samojen periaatteiden heijastumista ulkomaailmaan.

Planetaarisesti korostunut 1. Huone tai Oinas
keskittää huomion yksilön yksilölliseen tapaan lähestyä maailmaa ja perusreaktioita ärsytykseen. Mahdollisuudet tai takapakit tulevat henkilökohtaisen aloitekyvyn tai uuden yritteliäisyyden kautta. Ilmentää korkeasti yksilöllistä  luonteeltaan aktiivista työtä, joka vaatii itsevarmuutta ja topakkuutta ja pioneerihenkeä. Vastaa päätä ja koko fyysistä ruumista. Vaikuttaa päänsäryn, huimauksen, hermosäryn tai kuumeen kautta terveyteen. Avain sanat: ” Minä olen.”

Korostunut 2. Huone tai Härkä
 suuntaa huomion materiaaliseen omaisuuteen ja kaikenlaisiin resursseihin, mukaan lukien fyysiset, psyykkiset, emotionaaliset, henkiset ja hengelliset. Pyrkimys on kohti oman aseman vahvistamista vakauttamalla/ lujittamalla ja resurssien viisaalla käytöllä. Mahdollisuudet tai menetykset liittyvät yrityksiin lisätä resursseja ja kartuttaa omistuksia. Voi ilmentää toimia joihin liittyy rahoittajat tai pankkiirit. Vastaa kurkun aluetta ja kilpirauhasta. Vaikuttaa terveyteen kurkunpään, poskionteloiden ja kurkun ongelmien kautta. Avain sana: ”Minulla on.”

Korostunut 3. Huone tai Kaksosten

merkki suuntaa huomion muuttoliikkeeseen, kuljettamiseen ja yksilön suhteeseen lähiympäristöön. Painottaa kaikenlaista kommunikaatiota ja muodollisten sekä epämuodollisten sopimusten kehittelyä. Mahdollisuudet ja takapakit yksilön ideoiden ymmärtämisen  ja niiden muotoilemisen kautta.  Ilmaisee tapahtumia, joihin liittyvät sisarukset, sukulaiset ja naapurit. Vastaa keuhkoja ja hermojärjestelmää. Vaikuttaa terveyteen keuhkokuumeen, keuhkoputken sairauksien, keuhkopussin, astman, henkisen ahdistuksen ja kireyden tai hermostollisten häiriöiden kautta. Avain sana: ”Ajattelen.”

Korostunut 4. Huone tai Rapu
korostaa kotiympyröitä, perhettä ja vanhempia, kuin myös kykyä osata hakea aikaisempien kokemusten varastosta keinoja, joilla selviytyä nykyisistä olosuhteista. Koti on turvapaikka aineiston henkiselle sulattelulle. Mahdollisuudet ja menetykset liittyvät kotiasioihin tai naisiin ja heidän asioihinsa. Voi ilmentää tapahtumia, jotka liittyvät vanhempiin, muuttoon, tai kiinteistöjen perimiseen. Vastaa vatsaa, rintoja, palleaa, munasarjoja ja kohtua. Vaikuttaa terveyteen ruuansulatus häiriöiden kautta. Avainsana: ”Tunnen.”

Korostunut 5. Huone tai Leijonan merkki
keskittää huomion yksilöllisyyteen ja itseilmaisuun. Yksilöllä on mahdollisuus kouriintuntuvasti vaikuttaa perittyihin tai synnynnäisiin kykyihinsä ja itsen laajentamiseen. Mahdollisuudet ja takapakit voivat liittyä kaikkia mielihyvän muotoja, viihdettä, harrastuksia, romantiikkaa ja lapsia, näiden ollessa itseilmaisun halun eläviä ilmentymiä. Voi ilmoittaa lapsen syntymästä tai lapseen liittyvistä tapahtumista. Vastaa sydäntä ja selkäydintä. Vaikuttaa sydän vaivojen, anemian tai selkärankaan liittyvien vaivojen kautta. Avainsana: ”Haluan.”

Korostunut 6. Huone tai Neitsyen

merkki korostaa yksilön työtä ja kykyjä  hyödyntää voimavaroja. On tarve tehdä lähiympäristön hienosäätöjä.  Mahdollisuudet ja menetykset liittyvät täydellisyyden tavoitteluun, kykyyn käyttää työkaluja viisaasti, sekä luonnonlakien lainalaisuuteen ja sen ymmärtämiseen. Ilmentää vapautta olla käytettävissä ja kehittyä alueilla jotka vaativat yksityiskohtien huomiota. Voi merkitä rientoja työssä tai työkavereiden kanssa. Vastaa keskivartaloa, sisäelimiä ja käsiä. Vaikuttaa terveyteen yleissairauksien ja infektioille alentuneen vastustuskyvyn kautta. Avainsana: Analysoin.”

Korostunut 7. Huone tai Vaaka
suuntaa huomion kaikkiin kokonaisuuksiin ja tapahtumiin, jotka auttavat täydentää ja pyöristää yksilön kokemusta maailmasta laajemmin ja yksilön paikkaa siinä. Mahdollisuudet ja takaiskut liittyvät ihmissuhteiden muodostamiseen, sekä henkilökohtaisten että työelämän. Väärinymmärrykset voivat johtaa vihollisen saamiseen. Polarisaatio 1. Huoneen kanssa jossa yksilön ainutlaatuinen maailmankokeminen muovautuu kumppanuuksien kautta. Ilmoittaa tapahtumista liittyen avioliittoon tai liikekumppanuuteen. Vastaa munuaisia. Vaikuttaa terveyteen munuaissairauksien, diabeteksen ja virtsatievaivojen kautta. Avainsana: ”Tasapainotan.”

Korostunut 8. Huone tai Skorpionin merkki
asettaa huomion yksilön kykyihin lujittaa ja vahvistaa maailmanlaajuisista ihmissuhteista ja kumppanuuksista saatuja voimavaroja. Mahdollisuudet ja menetykset ilmenevät toisten tuen saavuttamisen  ja/tai  resurssien muuntamisena olosuhteiden korjaamiseksi ja parantamiseksi. Polariteetti  2. Huoneeseen, jossa henkilökohtaisesti ansaitut pääomat ovat liittyneet yhteen yhteistyössä toisten kanssa. Voi ilmentää tapahtumia jotka liittyvät lainan antajiin, vakuutusyhtiöihin tai veroihin. Vastaa lisääntymiselimiä ja kuonanerityselimiä. Terveyteen voi vaikuttaa murtumat, erittäin tarttuvat taudit ja seksuaalielinten sairaudet. Avainsana: ”Haluan”.

Korostunut 9. Huone tai Jousimiehen merkki
asettaa huomion lähiympäristön ulkopuoliseen maailmaan ja tapoihin joilla yksilö luo uusia kontakteja, joko lennokkaan kommunikaation tai matkustamisen kautta. Mahdollisuudet ja mullistavat muutokset voivat liittyä yksilön kykyyn tutkailla, edetä, ilmaista abstrakteja ideoita tai tuotoilla filosofisia teorioita ja saada ne hyväksytyiksi. Polariteetti 3. Huoneeseen, jossa peruskäsitteet ovat kääntyneet laajemmaksi teoriaksi. Voi ilmentää tapahtumia liittyen kaukana asuviin sukulaisiin, ohjaajiin/opettajiin tai hengenmiehiin. Vastaa reisiä ja lanteita. Vaikuttaa terveyteen henkisen jännitteisyyden/ kireyden ja veren puutteellisen hapen saannin kautta. Avainsana: ”Näen”.

Korostunut 10. Huone tai Kauriin merkki

korostaa ammatillisuutta, julkista mainetta ja asemaa maailmassa. Liittyy yksilön tietoisiin ponnisteluihin kohti tavoitteita ja ansaitakseen julkisen kunnioituksen. Mahdollisuudet ja takaiskut liittyvät yksilön kykyyn luoda menestyksekäs julkinen imago kertyneiden kokemusten pohjalta. Tilaisuus hankkia edistystä ja ottaa  raskaampia velvollisuuksia. Polariteetti 4. Huoneeseen, josta itse- ymmärrys ja henkilökohtainen turvallisuus heijastuvat arvatenkin tullen viranomaisten ja laajemman yleisön tarkasteltaviksi. Osoittaa tapahtumia joihin liittyvät vanhemmat tai viranomaiset. Vastaa luita, niveliä, hiuksia ja ihoa. Vaikuttaa terveyteen vilun, reumatismin tai kovettumien ja känsien kautta. Avainsana: ”Käytän.”

Korostunut 11. Huone tai Vesimies

keskittää huomion yksilön kykyyn ilmaista yksilöllisyyttään laajemmassa maailmassa. Vastaa ystävyyssuhteiden ja ryhmäsiteiden muodostumista tarkoituksena laajempi itseilmaisu lisääntyneen hyväksynnän, tuen ja kannatuksen kautta. Mahdollisuudet tai mullistukset liittyvät yhteenliittymiin, joko henkilökohtaisiin, työ tai sosiaalisiin. Vastapuolella sijaitsee  5. Huone missä  itseilmaisun hedelmät saavuttavat kollektiiviset kehut ja tunnustuksen koko ryhmän edustamisesta. Tapahtumat liittyvät ystäviin ja järjestöihin liittymisiin. Vastaa verenkiertojärjestelmää ja sääriä. Vaikuttaa terveyteen hermostollisten sairauksien, kramppien ja suonikohjujen kautta. Avainsana: ”Teidän.”

Korostunut 12. Huone tai Kalojen merkki

kohdistaa huomion ponnisteluihin parantaa suhdetta maailmaan laajemmassa mittakaavassa ja hienosäätöön elämässä yleensä. Mahdollisuudet ja epäonnistumiset liittyvät  yksilön kykyyn  sopeutua elämäntilanteisiin, vääristelemättä , koskien yksilön omia heikkouksia. Ilmentää lopputuloksia ja kokeilun aikaa, kuin myös vapautta huolehtia vähemmän onnekkaista ja työskennellä taustalla. Polaarisuus 6. Huoneen kanssa jossa luonnonlakien lainalaisuuksien ymmärtäminen sisältää alitajuisia lakeja. Voi ilmaista tapahtumia joihin liittyy tervehtyminen tai kuntoutuminen. Vastaa jalkoja ja vaikuttaa terveyteen yleissairauksien ja kasvaneen sairauksien vastustuskyvyn kautta. Avainsana: ”Uskon”.
« Viimeksi muokattu: 02.09.2006 16:04:15 kirjoittanut Emelia » tallennettu

Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #2 : 30.09.2006 14:46:36 »

Huh.. Tämäkin aihe on jäänyt viime aikojen kiireiden vuoksi ihan retuperälle, mutta tässä Auringon Paluu -karttoja tutkaillessani ja Celeste Tealin neuvoja kokeillessani tein mielenkiintoisen löydön, joka liittyy Auringon Paluu -karttaan...

Nimittäin kun käy vuoden Kuun paluita lävitse (Lunar return), jossain vaiheessa vuotta Kuun Paluu -kartan Akselit ja/tai huoneiden kärjet ja/tai taivaankappaleet ovat samoissa merkeissä kuin Auringon paluu -kartalla - tämä on aikaa jolloin tapahtuu AP -kartalla "luvattuja asioita".

Toinen huomion arvoinen kohta on Aries Point eli Oinas Piste, joka on 0 astetta Oinasta ja siihen liittyvät muut pisteet eli 0 astetta Rapua, Vaakaa ja Kaurista.

Omalla kohdallani tämän vuoden AP-kartan Akselit ovat juuri noisa johtavissa merkeissä ( askendentti vaakakeskitaivas rapu , IC  kauris , DC  oinas ) ja ensi vuoden toukokuussa Akselit ovat Kuun Paluu -kartalla tasan 0 astetta jokaista merkkiä!!!  Shocked  Shocked  Hui!! Mitähän tuolloin oikein tapahtuu...?
tallennettu

taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #3 : 01.10.2006 09:57:13 »

Kiitos Emelia  Smiley , hienoa että viitsit tehdä tällaisia opastuksia tänne  smitten .Minun kaltaisilleni aloittelijoille tämä on todella suuri apu kun yrittää ymmärtää karttoja eikä kirjastosta löydy mitään aiheesta kertovaa !
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #4 : 01.10.2006 14:30:26 »


Miten astro.comissa tehdään paluukartta muille kuin auringolle ja kuulle? Vai voiko siellä tehdä?   Huh

t:zillic

Eihän siellä voi... Mutta osoitteessa http://www.horozcope.com
voi...
tallennettu

Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #5 : 01.10.2006 17:16:10 »

Jatkan taas Celeste Tealin kääntämistä... Aiheena siis Paluiden perusteet teos on Identifying Planetary Triggers

Seuraavassa on kyseessä siis planetaarinen toiminta; taivaankappaleen korostuminen. Taivaankappaleen asema kartalla korostuu sen sijoittuessa Akselille (erityisesti  askendentti tai  keskitaivas ) tai ollessa runsaasti aspektoitu tai ahdistettu (afflicted) neliöiden ja oppositioiden kautta.

Omalla 2006/2007 AP -kartallani on korostunut  venus , koska kartan  askendentti on  vaaka ja radix - venus  aspect_con AP - askendentti ja lisäksi tr.  venus  aspect_con  saturnus  aspect_sex AP - askendentti

Planetaarinen toiminta (s.86-89)

Seuraavia merkityksiä voidaan huomioida tutkiskellessa luminaarin tai taivaankappaleen korostuneisuutta paluu kartalla.

Korostunut Aurinko
Painottaa vaikutusvaltaa, arvovaltaa, kunniaa, parrasvaloja, vakiintuneita tai pysyviä olosuhteita, tavoitteisiin pääsyä, suojelusta, yksilöllistä tietoisuutta, luomisvoimaa, ylpeyttä ja isää, aviomiestä tai miehistä elementtiä. Jos Aurinko on korostunut ja ahdistettu (neliöity ja oppositioitu) yksilön toimintakyky on estynyt. Ilmentää tarvetta muokata määrätietoista asennetta jos painostuksen toinen osapuoli on Neptunus tai Saturnus ja tarvetta itsehillintään ja rauhalliseen mielialaan jos kyseessä on Mars, Uranus tai Jupiter.

Korostunut Kuu
Painottaa julkisuutta, henkilökohtaista suosiota, levottomuutta, tunteita, vaihtelevuutta ja muutoksia, vaistoja, herkkyyttä, hoivaavaa luonnetta, äitiä, vaimoa tai naisellista elementtiä, kotielämää ja kotia. Jos korostunut ja ahdistettu, vaikeudet henkilökohtaisissa ihmissuhteissa voivat olla seurausta sisään suunnatuista tunteista. On tarve suunnata sympatia ulospäin ja kohti toisia.

Korostunut Merkurius
Painottaa muuttoliikettä, matkustamista, lukemista, kirjoittamista, puhumista, ideoiden/ ajatusten levittämistä, opiskelua ja yksityiskohtaista työtä, kykyä käsittää ajatuksia, veljiä, siskoja, sukulaisia, nuoria ihmisiä, ja lapsia. Jos korostunut ja ahdistettu, yliaktiivinen mielentila johtaa älyllisten energioiden hukkaamiseen kun aikaisempien päätösten pätevyys ja ansiot tulevat jatkuvasti kyseenalaistetuiksi. Osoittaa tarvetta suunnata huomiota yksityiskohtiin ja tarkoitukselliseen maltillisuuteen ongelmien ratkaisuissa ja sitten päästää irti ongelmasta.

Venus korostuneena
Ilmentää rakkautta, avioliittoa, romanssia, mielihyvää, taloudellisia saavutuksia, harmonian etsinnän taipumusta, esteettistä herkkyyttä, sopeutumisen taitoa, nuorta naista ja vaimoa. Jos Venus on näkyvä ja ahdistettu, valtava tarve harmoniaan, hyväksyntään tai kiintymykseen johtaa tunnepuolen pettymykseen. Tuloksena tunteiden pettymyksestä suhteettomat vaikutukset. Ilmentää tarvetta hioa tasapuolisuutta ja järkeä hallita tunteellisia haluja ja tajuta ettei elämä aina mene mukavasti ja virheettömästi jos henkilökohtainen kasvu jatkuu.

Korostunut Mars

Painottaa energiaa, yritteliäisyyttä, halua/ kiihkeyttä (passion), aloitteellisuutta, kovaa työtä, kärsimättömyyttä, tulta, tulehdustiloja, riitoja, vihamielisyyttä, hajottavia taipumuksia, nuoria miehiä, aviomiestä tai maskuliinisia tyyppejä. Jos Mars on korostunut ja ahdistettu, ongelmia tulee seurauksena energian väärin suuntaamisesta. Yksilön pitäisi harjoittaa viileää harkintaa todennäköisiä toiminnan seurauksia kohtaan ja pidättäytyä toimimasta liian hätäisesti, tylysti tai tarmokkaasti. Liiallinen energia kohdistetaan hyvin toimimalla mieluummin toisten kuin itsen hyväksi.

Jupiter korostuneena

Osoittaa painotuksen kasvuun tai kunniaan, laajentumiseen, kehitykseen, suojeluun, taloudellisiin saavutuksiin, iloon, kiinnostukseen hyväntekeväisyyteen, matkustamiseen, laillisiin seremonioihin tai – asioihin, uskontoon ja filosofiaan. Jos Jupiter on korostunut ja ahdistettu taipumus kohti yliöoptimismiin, huolimattomuuteen/ holtittomuuteen  ja hillittömyyteen nousee huolimatta älyllisestä kaukokatseisuudesta ja harkinnasta. Pitäisi ohjata harkintaa ja järkeä punniten tilanteisiin tarttumisen tärkeys, erityisesti jos niihin liittyy riski.

Saturnus korostuneena
Painottaa vakauttamista, kokoonvetäytymistä, kristalloitumista, tarvetta itsekuriin, menetystä, viivästymiä, rajoituksia, estymiä, pettymyksiä, kiittämättömyyttä, kovuutta, rehellisyyttä / lahjomattomuutta, kovaa työtä, vastuita, itsekkyyttä, isää, viranomaisia ja vanhoja ihmisiä. Jos Saturnus on korostunut ja ahdisteltu saattaa ilmetä itseluottamuksen puutetta. Rohkeus, toivo ja päättäväisyys seurauksina viivästyksistä ja esteistä kehityksen tiellä. Samalla kun yksilön pitää hyväksyä kärsivällisyyden ja energian säästämisen tarve ja vastustaa ikäviä vaikutuksia mielialaan, tulisi myös pysyä sosiaalisissa yhteyksissä toisiin.

Korostunut Uranus
Luo valokeilan epätavallisiin kehityskulkuihin, uusien kiinnostuksen kohteiden heräämiseen, uusiin ja epäedullisiin yhteyksiin, mielen kiihokkeisiin, valistuneisuuteen, odottamattomiin ja äkillisiin muutoksiin ja järkyttymiseen. Jos Uranus on korostunut ja ahdistettu on taipumus liialliseen jännitykseen ja levottomuuteen.  Halu toimia jollain lailla, huolimatta mitä se lopulta maksaa, johtaa hankaluuksiin omassa yhteisössä. Viittaa tarpeeseen ymmärtää että esiin tulleet hajottavat olosuhteet ovat suunnitellut ravistelemaan yksilö ulos vanhoilta urilta , jotka ovat saattaneet olla kehityksen esteenä ja herättää yksilö tuleville mahdollisuuksille.

Neptunus korostuneena
Näyttää painotuksen esteiden siirtoon, siteiden löystymiseen, hajaannukseen, kaukomatkoihin, erityisesti meri –tai ilmateitse, ekstaasiin, ilmentää pitkään vaalittuja unelmia, levotonta tyytymättömyyttä, pettymystä, petollisuutta, vilpillisyyttä, hylkäämistä ja uhrautuvaisuutta. Neptunus voi osoittaa liiallista mielikuvitusta tai taipumusta kuluttamiseen korostuneena ja ahdistettuna. Tunteet estävät asioiden tarkan arvioimisen ja niiden tarkastelun oikealla terävyydellä. Muokkaa positiivista ajattelua/ näkökulmaa, käytä maalaisjärkeä ja keskitä huomio työn sovellusten tasapainottamiseen, epämääräisen ajelehtimisen ja unelmoivan idealismin sijaan.

Korostunut Pluto
Osoittaa painotuksen uusien alkujen, muodonmuutoksen, uudelleen syntymän, karsinnan, pakonomaisuuden, kompromisseista kieltäytymisen, kuoleman, uudelleen suuntautumisen ja tuhon alueilla. Jos Pluto on korostunut ja ahdistettu, aiemmin piilevät hajottavat taipumukset nousevat pintaan leppymättömien olosuhteiden ja alitajuisten viettien kautta. Riittävä  itsen eheyttäminen kasvattaa mahdollisuuksia haitallisiin tuloksiin, jotka kumpuavat oudoista pakkotiloista. Tulisi suunnata viileään riippumattomuuteen ja analysoida sisäisiä motiiveja kiihkottomasti.

Koska on havaittava yhteys hallitsevien asenteiden ja niiden tilanteiden joista itsemme löydämme välillä, tietoinen panostus hallita ajatuksia voi tosiasiassa torjua ahdistetun taivaankappaleen haitallisia ilmentymiä. Ajatukset johtavat toimiin ja positiiviset ajatukset johtavat positiivisiin tilanteisiin.

Tuskin koskaan tulee aikaa, jolloin kaikki taivaankappaleet olisivat ahdisteltuja samaan aikaan. Yleensä on jokin rauhoittava ja tyynnyttävät voima, raskaasti ahdistettujen aspektien aikaan. Kaikki planetaariset aspektit ovat osallisia, yksikään ei mitätöi toista, mutta niiden vaikutus voi lieventyä.

Esimerkiksi Auringon hankala aspekti Saturnukseen samaan aikaan kun helppo Jupiteriin; toinen viittaa viivytyksiin, väsyneeseen terveyteen ja puurtamiseen kun toinen tuo tullessaan suotuisia asioita, onnea ja turvaa. Koska ne tapahtuvat yhtä aikaa, Jupiterin palkkiot eivät ole niin mahtavia kuin toisessa tilanteessa olisi, muttei Saturnuksen haasteetkaan ole niin masentavia kuin ilman Jupiterin avustavaa aspektia olisi.
tallennettu

Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #6 : 01.10.2006 17:42:17 »

Seuraavaksi käynkin sitten Auringon Paluu -kartan tulkinnan kimppuun...  Cheesy

Mutta teen sen täällä vain yleisesti eli en lähde kääntämään esim. AP -Auringon tai -Kuun merkitystä kaikissa huoneissa / merkeissä ja aspekteissa kartoilla.

Yritän kyllä vastailla mahdollisiin kysymyksiin parhaani mukaan... Olen nyt aika innostunut tästä, sillä alan hiljalleen oivaltamaan kuinka näitä Paluu -karttoja tutkaillaan...  Cheesy
tallennettu

enska
Vieras
« Vastaus #7 : 01.10.2006 19:08:15 »

Jaahas..pitihän se katsoa millainen tuo AP 2007 on korostuneen planeettansa puolesta..
Leijona nousee, ykköshuoneessa 8 asteen päässä ascilta Saturnus
Oinas kympin kärkenä, ysihuoneen puolella venus 3 asteen päässä MC:ltä

Eli mikä on korostunut planeettani ensi vuonna: Aurinko, Saturnus, Mars vai Venus? uglystupid2 uglystupid2
tallennettu
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #8 : 01.10.2006 20:09:36 »

Hmm... Kirjoittelen täällä just noita juttuja... ja aikas mielenkiintoisen kysymyksen esitit...

Onko Saturnus tr. Saturnus vai radix -Saturnus?
Missä huoneessa Aurinko on?

Nousu -Leijona korostaa tietenkin Aurinkoa ja sen omaa merkkiä samalla. Mutta Venus MC:llä on kartan huomattavin taivaankappale. Nämä eivät sulje pois toisiaan mitenkään.

Vielä olis pari sivua käännettävänä, enkä taida tänään ihan kaikkea jaksaa, mutta piakkoin...  buck2


tallennettu

Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #9 : 02.10.2006 21:15:14 »

Heips taas...
Tässä tulee nyt sitten vähäsen lisää apuja Auringon Paluu -kartan tulkintaan..Auringon Paluu  -kartta ja sen tulkinta (s.92-98)

Samanlaista kuin syntymäkartan tulkinta, paitsi että se kehittyy vuoden sisällä täyteen kypsyyteensä, kun syntymäkartan potentiaalia kehitetään läpi elämän.

Jos AP kartta muistuttaa radix –karttaa, nouseva merkki ja aste samat, on kyseessä erityisen merkityksellinen vuosi. Tapahtumat jotka liittyvät henkilökohtaisiin pyrkimyksiin ja johtamisen valtaan tulevat vaikuttamaan suuresti pitkälle tulevaisuuteen. Mitä korostuneempi Aurinko on radix –kartalla, sitä suurempi kantavuus tärkeille saavutuksille on kun AP –kartan huoneiden kärjet läheisesti tuplaavat radixin huoneita. Useat aspektit Aurinkoon paluukartalla voimistavat tätä vaikutusta.

Useat radix –kartan tulkinnasta tutut jutut voidaan suoraan siirtää AP –kartan tulkintaan.

-Taivaankappaleiden määrä elementeissä.
-Taivaankappaleiden määrä laaduissa.


Yksi merkki nousee korostuneesti esiin
Esim. runsaasti taivaankappaleita ilmamerkeissä ja vakaissa merkeissä paljastaa, että tulevaa aikaa ilmentää Vesimiehen ominaisuudet riippumatta onko kyseisessä merkissä ainuttakaan taivaankappaletta. Vesimies on vakaa ilmamerkki.

Pallonpuoliskojen tarkastelu

MC –IC akseli 
vasen – oikea/ itä- länsi   (MC eli Keskitaivas pohjoisessa ja Imum Coeli eli Keskiyö etelässä)
Kun vasen / itäinen puolisko sisältää lähes kaikki taivaankappaleet yksilö voi tietoisesti tahtoen hallita tapahtumia, toimia aloitteellisesti ja ottaa tilanteet haltuun.
Kun valtaosa taivaankappaleista on oikealla/ läntisellä puoliskolla tapahtumat tulevat toisten aloitteesta, jolloin on erityinen huolehtiminen ja tarve liittyy yhteistyöhön.

Askendentti –Deskendentti akseli (ylä-alapuoli)
Suurimman osan  taivaankappaleista sijoittuminen kartan yläpuoliskoon osoittaa kiinnostuksen ulkonaisiin seikkoihin tai asioihin jotka liittyvät suuriin ryhmiin. Tämä korostuma antaa objektiivisen näkökulman ja ulospäinsuuntautuneet  taipumukset.
Jos suurin osa taivaankappaleista kansoittaa alapuolta kyseessä on sisäänpäin kääntyneet taipumukset ja ajatusten keskittäminen henkilökohtaisiin asioihin.

Lisäksi karttaa voidaan tarkastella sen mukaan kuinka taivaankappaleet ovat kartalla asettuneet seitsemän eri muodon perusteella. (Tasaisesti jakautunut, kiikkulauta, veturi, kimppu, kulho, viuhka ja epämääräinen.)

Kartan yleisten tarkastelujen jälkeen siirrytään tarkempiin tarkasteluihin

Taivaankappaleet joille kannattaa antaa erityistä huomiota sis.  Askendantin hallitsijan, sekä kartan huomattavimman taivaankappaleen MC: itä tai länsi puolella. Huomattavin taivaankappale ei ole tärkeämpi kuin akselin/ kulman läheisyydessä oleva taivaankappale, mutta mikäli muita erityisen korostuneita taivaankappaleita ei ole, se saa etusijan. (Askendantti on tärkein ja toiseksi tärkein on MC.)

Taivaankappale joka aspektoi sekä Aurinkoa että Kuuta on erityisen tärkeä sillä se koskettaa kahdella tärkeällä tasolla vaistomaisella tai henkilökohtaisella tasolla kuin myös olennaisella ja yksilöllisellä tasolla.

Taivaankappaleiden yleinen toisiinsa liittyminen tulee huomioida. Saattaa olla kaksi tai kolme kokonaisuutta joissa taivaankappaleet linkittyvät toisiinsa, mutta eivät muihin kokonaisuuksiin, ilmentäen yksilön hankaluuksia saattaa erilaisia pyrkimyksiä yhteen.

Mikäli taivaankappaleet ovat kaikki yhteen liittyneet, sisäinen tasapaino voi kompensoida hankalia aspekteja.

Taivaankappale, joka ei aspektoi lainkaan ilmentää ominaisuuksia, jotka jäävät ilmaisematta, koska ne eivät liity mihinkään eikä löydy väylää jonka kautta ne virtaisivat tehokkaasti.

Nouseva merkki tulee ottaa huomioon tarkkaan koska persoonallisuus ottaa omakseen useita tuon merkin ominaisuuksia ja pyrkimykset ilmentävät tuohon merkkiin liitettyjä asioita. Käytä avainsanoja aloittaessasi tulkintaa.

Askendenttia tai mitä tahansa huonetta tarkasteltaessa, vakaat merkit tuovat vakauden tai pysyvyyden; joustavat osoittavat vaihtelua tai valmistelu vaiheen; johtavat merkit ilmentävät henkilökohtaista toimintaa.

Lisätessä elementit paljastuu toiminnan aloitteellisuus tulimerkeissä; älylliset kiinnostuksen kohteet ilmamerkeissä; ja psykologiset asiat vesimerkeissä.

Edelleen otettaessa huomioon tietyt merkit saadaan selville vielä tarkemmat määrittelyt nousevasta merkistä, kuin myös kaikista huoneista ja asioista joita ne hallitsevat.

Esimerkki:  Jos Skorpioni nousee, tiedetään että on muutoksen aika. Tuollaiset muutokset kumpuavat psykologisista tarpeista, jotka ovat luonteeltaan ovelia mutta peräänantamattomia.
Muodonmuutokset jotka tapahtuvat vaikuttavat yksilön vakauteen ja Pluton sijainti ja aspektit, hallitsevana planeettana, kuin myös muut 1. Huoneen taivaankappaleet paljastavat minkä tyyppisiä muutoksia tarvitaan.

Angulaariset merkit (eli Kulmien / Akseleiden merkit)
Ilmentävät normaalisti eniten tulevaa trendiä, ellei jokin muu huone/ merkki ole raskaasti kansoitettu, jolloin tuon merkin luonteenomaiset piirteet ja/tai asiat liittyen korostuneeseen huoneeseen täytyy myös ottaa huomioon.

Syntymäkartan huone, joka on Askendantilla, on erittäin tärkeä ja sille tulee antaa erityishuomio myös. Koska Askendentti on suuren energian ilmentymän alue, sen olosuhteet ja ympäristö tuottaa ihanteellisen ulostulon tapahtumille ja asioille, jotka liittyvät tähän syntymäkartan huoneeseen. Tuon huoneen ihmiset, asiat ja toimet saavat runsaasti huomiota.

Auringon huone paluu kartalla valaisee jonkin verran tärkeää aluetta. Saavuttamisen halu saattaa liittyä tuon huoneen hallitsemiin ihmisiin ja asioihin. Usein on mahdollisuus saavuttaa tuon alueen täydellinen hallinta. Jonkin verran mestarillisuutta epäilemättä periodin jälkeen on todisteena, joskus hämmästyttävässä määrin, riippuen kuinka mahdollisuuksia on käytetty ja haasteita otettu vastaan.

Paluu kartoilla huoneiden polariteettitekijä täytyy myös ottaa huomioon, koska vastakkaiset huoneet edustavat saman periaatteen kahta puolta.
Kun Auringon huone on eniten paljastava, sen vastakkaisen huoneen hallitsemat ihmiset ja asiat tulee myös ottaa huomioon.
Muutamia johtolankoja joilla saadaan Auringon huoneen tulkintaan lisää materiaalia;

Keskeisiä olosuhteita ja tapahtumia vastaavat kulmahuoneet: 1-4-7-10. Aurinko näissä huoneissa viittaa käännekohtiin elämässä ja poikkeukselliseen toimintaan. Asioita tapahtuu!!

Vakaiden merkkien huoneiden ,  2-5-8-11  voidaan sanoa edustavan resursseihin  ja/tai henkilökohtaisiin arvoihin liittyviä asioita. Lisäksi ne yleensä edustavat lopputuloksia, päättymisiä ja mahdollisuuksia vakauteen.

Joustavien merkkien huoneet osittavat siirtymävaiheita, vaihtelevuutta ja valmistelua. Nämä ovat 3-6-9-12 huone. Vaikka tämä onkin vähän epämääräinen alue kartalla, valmistelut tällä portaalla edistää henkilökohtaista kasvua ja on tärkeää myöhemmälle kehitykselle ja pitkäntähtäimen saavutuksille. Nyt otetut askeleet usein jäävät taustalle, eivätkä saavuta kypsyyttä kunnes myöhemmässä kehityksen myöhemmässä vaiheessa, joskus seuraavan paluun alussa.

Lisä tarkennusten saamiseksi tarkastellaan kolminaisuuksia:
1-5-9 huoneita pidetään luovina huoneina; ne vastaavat innostuneita tulihuoneita ja ovat johdattavia kehitykselle joka kumpuaa luovuudesta.
2-6-10 huoneet ovat materiaalisia huoneita, liittyen käytännöllisiin maamerkkeihin. Osoittavat panostusta kasvattaa ammatillista turvallisuutta, näihin ansaitsemisen perusalueisiin keskittymisen kautta.
3-7-11 huoneet liittyvät ja vastaavat älyllisiä ilmamerkkejä. Ne ilmentävät painotusta liittoutumien ja kumppanuuksien muodostamiseen, kuin myös perustamiseen ja aktiivisuuteen aseman parantamiseen.
4-8-12 huoneet heijastavat alitajuisia haluja ja vastaavat tunteellisia vesimerkkejä. Näitä mystisiä huoneita hallitsee sisäinen kasvu ja itseymmärrys, joka johtaa ulkoiseen kehitykseen.

Mikäli paluu kartalla Aurinko on kulmalla ja/tai tiukasti kuvioissa toisten taivaankappaleiden kanssa, on tulossa melko tapahtumarikas vuosi ja paluu periodi tullee alkamaan aktiivisen toiminnan purkauksella. Jos Aurinko on kulmahuoneessa, ensimmäinen kolmannes vuodesta ja Aurinkoon liittyvät asiat ovat korostuneet. Jos Aurinko on maamerkkien huoneessa, periodin keskivaiheilla ilmenee lisääntyvää aktiivisuutta ja viimeisellä kolmanneksella kun Aurinko sijaitsee ilmamerkkien huoneessa.

Kun pelkästään Auringon huonesijainti yleisesti pelkiltään riittää jäsentämään aktiivisimman ajanjakson, kannattaa myös katsoa karttaa yleisesti – onko jossain näistä sektoreissa enemmän taivaankappaleita.

Tässä perusasiat; seuraavaksi tutkitaan kartalta taivaankappaleet, jotka ovat lähinnä yhtymässä mihin tahansa kartan neljästä Akselista ts. 1., 4., 7.  tai 10. Huoneen kärjellä. Sille tulee antaa etusija karttaa tulkittaessa. Näiden taivaankappaleiden edustamat asiat ovat merkittäviä tekijöitä, jotka ilmentävät liikehdintää jota tapahtuu ajanjakson aikana. Askendentti ja MC ovat voimakkaammat sijainnit, kuin 4. Ja 7. Huoneen kärjet, ellei muut tekijät ilmaise toisin.

Koska kartan kulmien eli Akselien kärjet ovat juuri ne pisteet, joissa energia tiivistyy ja voimistuu, tapahtumat jotka liittyvät näillä kulmilla sijaitsevien taivaankappaleiden luonteeseen saavat loistavan tilaisuuden purkautua.
Angulaarit-  eli kulmahuoneiden (1., 4., 7.,10. Huone)  kärjillä sijaitsevat taivaankappaleet paljastavat isot teemat AP- kartan koko periodille planetaarisen luonteensa ja aspektiensa mukaan. Koska kulmahuoneet ovat voimallisia energian ilmentymien pisteitä, niiden kärjiltä löytyviin taivaankappaleisiin liittyvät tapahtumat saavat erinomaisen purkautumistien. Taivaankappaleen radix –asema ja yhteenliittymät ovat tärkeitä, jotta voidaan varmistaa mahdolliset vaikutukset.
Aivan kärjillä sijaitsevien taivaankappaleiden lisäksi myös kauempana sijaitseviin taivaankappaleisiin liittyvät asiat ilmentävät energian vuodatuksen olemuksen, kulmahuoneenluonne kertoo missä se ilmenee ja merkki näyttää kuinka se tulee esiin ja miksi.

Kaikkien paluu –karttojen kohdalla syntymäkartan taivaankappaleet tulee sisällyttää karttaympyrälle, jotta löydettäisiin tärkeät yhteydet paluu –taivaankappaleisiin tai huoneiden kärkiin. Radix –taivaankappaleet paluu kartan kulmalla tuottaa myös ihanteellisen ympäristön tuoda esiin synnynnäisiä mahdollisuuksia ja siis yhtä merkitseviä kuin paluu taivaankappaleet kulmilla.

Vuosi jolloin Auringon Paluu osoittaa Auringon uudelleen ottavan kontaktia useisiin taivaankappaleisiin, joita se aspektoi syntymäkartalla on huomattavan tärkeä ja useita merkitseviä tapahtumia ilmenee. Tilanteet ja olosuhteet, jotka nousevat esiin tämän paluun aikaan edesauttavat mahdollisuutta hyödyntää kaikkea syntymäkartan tarjoamia mahdollisuuksia. Sillä ei ole merkitystä mikä aspekti on, pääasia että yhteys näiden kahden taivaankappaleen välillä on uudelleen luotu.

Aina tulee pitää mielessä radix –kartan Auringon suhde toisiin taivaankappaleisiin tulkittaessa paluu –aspektin merkitystä – syntymäkartan aspekti on aina etusijalla määrittämässä myöhemmän aspektin potentiaalia ja mahdollisuuksia kahden taivaankappaleen välillä.

Esimerkki: Jos Aurinko neliöi paluu kartan taivaankappaleeseen, johon se oli syntymäkartalla oppositiossa, on raskaat olosuhteet todennäköisempiä, jos nämä olisivat muodostaneet syntymäkartalla vaikkapa kolmion. Sama neliö paluu kartalla on edelleen merkitsevä, vaikka radixilla olisikin ollut kolmio, mutta tilanne selviäisi helpommin yksilön hyväksi. Toisinsanoin paluu kartan trini Auringosta taivaankappaleeseen, jota se syntymäkartalla neliöi edustaa mahdollisuutta työstää ja selvittää ainakin osaksi syntymäkartan aspektin aiheuttamia hankaluuksia elämässä. Vaikka hankaluuksia ilmenee, yksilön pitäisi tehdä kaikkensa suotuisan lopputuloksen saamiseksi.

Jos Aurinko toistaa syntymäkartalta löytyvän suotuisan aspektin, on aika jolloin erityislaatuiset mahdollisuudet näyttävät putoavan suoraan syliin.

Seuraavat johtolangat kannattaa pitää mielessä tarkasteltaessa Paluu karttaa itsessään.
Auringon raskaat aspektit Paluu kartalla ovat todennäköisesti starttina paineille ja stressille, kun Aurinko muodostaa apekteja kulkiessaan vuoden aikana koko kartan lävitse. Aurinko vaikuttaa kaikkiin taivaankappaleisiin, joita se kulkiessaan koskettaa, mutta yhteys jonka se muodostaa taivaankappaleeseen johon sillä on aspekti Paluu kartalla sisältää suuremman merkityksen. Myös syntymäkartan taivaankappaleisiin muodostuvat aspektit tulee ottaa huomioon, erityisesti jos ne voidaan yhdistää Paluu kartan taivaankappaleeseen yhtymän tai Paluu kartan Akselin kautta.

Hyvin aspektoitunut Aurinko Auringon Paluu –kartalla tarjoaa suuren helpotuksen tulevana vuonna tavoitteisiin pääsemisessä. Korkeissa asemissa oleviin henkilöihin muodostetut yhteydet voivat paljastaa heidän kykynsä toimia astinlautana suuriin saavutuksiin. Esimiehet osoittautuvat todennäköisesti suopeiksi ja tukea antaviksi. Haitalliset aspektit Aurinkoon selittää ihmisiä, jotka kyseenalaistavat ponnisteluja ja erilaisia vastaantulevia esteitä.

Jupiter, Venus tai Aurinko mukavassa aspektissa kartalla Kulman kärjelle merkitsee yleisesti vuotta jolta voi odottaa erityisiä tapahtumia ja sattumia. Ellei kartalta löydy muita vastakkaisia suuria teemoja, nämä ilmentävät täyttymyksen ja onnellisuuden vuotta. Samoin kartan hallitsijan hyvä aspekti on onnekas.


Palaan tulkinnan hienosäätöön myöhemmin...  buck2
« Viimeksi muokattu: 19.11.2006 13:49:43 kirjoittanut Emelia » tallennettu

Lilja-82
Vieras
« Vastaus #10 : 03.10.2006 21:36:08 »

Todellakin WAU!

Heräsi todella paljon ajatuksia.

Minä alan olemaan "kypsä" tähän tämän vuoden paluukarttaani...  Grin
Joten odottelen mielenkiinnolla...

Kuu on seuraavalla paluukartalla tarkasti Asc.llä Kauriissa eli se viittaisi siis vahvasti muutoksiin? Kuten myös Aurinko 9. huoneessa...
 Cheesy jospa jotain sittenkin alkaisi tapahtua...  :Smiley Jähmeästä Kauris vaikutuksesta huolimatta...

Täytyy tutkailla vielä tarkemmin aspekteja etc, mutta siis WAU!  Cheesy
tallennettu
Lilja-82
Vieras
« Vastaus #11 : 03.10.2006 21:53:57 »

Hyvä tavaton. Ilmeisesti koko vuoden voi huomata AP kartassaan uutta...
Tajusin vasta, että tän vuoden ap kartassa ollu Jupiter yht. Asc.
joka on suojelua jne. ja 12.huoneen puolella, Skorpparissa, joten ilmankos enkelit ovat tänä vuonna kiinnostaneet.  Smiley

Kuun paluu puolella nää akselit oli samat toukokuussa ja ne menee aina vuosi = yks kuukausi periaatteella eli ens vuonna ap ja kuun paluu kartat muistuttaa toisiaan kesäkuussa. hmm...
tallennettu
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #12 : 16.10.2006 13:30:01 »


No sitten kysyn vielä, että onko niin että AP kartta vaikuttaa kyseisenä vuonna enemmän kuin syntymäkartta vai miten nämä toimii suhteessa toisiinsa?

Hurraa Aurinko!


(http://images.google.fi/images?q=tbn:kqJKIgDY4i45dM:www.noaanews.noaa.gov/stories2005/images/sun-soho011905-1919z.jpg)

Heips Golden Sphinx!!

Olen täällä jossain vaiheessa tätä ketjua kirjoittanutkin, mutta kertaus on aina paikallaan, siis...

Radix eli syntymäkartta olet sinä itse, kaikki ne ominaisuudet ja mahdollisuudet, jotka sinulle on syntymäsi hetkellä annettu ja joihin koko elämäsi ajan pyrit ja joiden toteutuminen riippuu paljon siitä millaisia valintoja teet.

Paluu kartta on tietyn periodin kartta. Tuo periodi voi vaihdella 28 vuorokaudesta (Kuun kierto) 28 vuoteen (Saturnuksen paluu).

Auringon Paluu -kartta on voimassa aina siitä hetkestä lähtien kun Aurinko on samassa asemassa kuin syntymän hetkellä, siihen kun se seuraavan kerran n. vuoden kuluttua on samassa pisteessä.

Aurinko liitetään minään, joten Auringon paluu -kartta kuvaa niitä henkilökohtaisen kasvun ja toiminnan mahdollisuuksia, joita kullakin on käytettävissä tuon kyseisen periodin aikana.

Kun radix -kartta kypsyy, kasvaa, valmistuu ja toimii koko elämän ajan, Auringon Paluu tekee saman vuoden aikana.

Toisin sanoen siis, radix -taivaankappaleiden aspektit AP-kartan akseleihin, huoneisiin ja taivaankappaleisiin ovat suhteessa toisiinsa. Kaikki vaikuttavat toisiinsa, mutta parhaiten pystyy hyödyntämään ne mahdollisuudet (aspektit) joilla on pohjaa radixilla.. Esim.  askendentti  aspect_sex  kuu AP- kartalla toimii tehokkaammin, jos nämä kaksi muodostavat jonkin aspektin toisiinsa radixilla (sinussa).

Esim. jos  kuu  aspect_opp  pluto Auringon paluu kartalla ja  kuu  aspect_sex  pluto radixilla, tuo aspekti toimii radix -kartan luonteella, joten aspekti ei niin rankka olekaan... Ja samoin ap -kartan kaikki ikävät aspektit eivät kosketa välttämättä lainkaan, jos niillä ei ole suoraa tai välillistä yhteyttä toisiinsa radixilla.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2006 14:13:31 kirjoittanut Emelia » tallennettu

Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622Profiili
« Vastaus #13 : 16.10.2006 19:27:53 »

Jaahas..pitihän se katsoa millainen tuo AP 2007 on korostuneen planeettansa puolesta..
Leijona nousee, ykköshuoneessa 8 asteen päässä ascilta Saturnus
Oinas kympin kärkenä, ysihuoneen puolella venus 3 asteen päässä MC:ltä

Eli mikä on korostunut planeettani ensi vuonna: Aurinko, Saturnus, Mars vai Venus? uglystupid2 uglystupid2

Minulla myös leijona nousevana, saturnus ihan kiinni askendantissa, oinas kymppihuoneen kärkenä ja aurinko siellä 10.huoneessa  Smiley
tallennettu
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #14 : 22.10.2006 12:37:32 »

Sinänsä aika mielenkiintoista tutkia juuri Auringon Paluuta... Sieltähän löytyy niin vahvuudet, kuin kehittymisen mahdollisuudet... Mutta viime aikoina olen miettinyt onko tuo kaikki positiivista, vai ei?

Englannin kielessä käytetään sanaa potential, joka merkitsee mahdollisuutta ja ominaisuutta, voimavaraa... Onko se positiivista?

Omalla tämän vuoden AP -kartallani ovat korostuneet 10. ja 4. huone ja tällä hetkellä kyllä niihin liittyvät asiat ovatkin kovasti tapetilla, mutta pystynkö itse vaikuttamaan asioiden kulkuun, vai olenko vain Auringon Paluu -kartan mahdollisuuksien vastaanottaja?

Celeste Teal sanoo, että teemme jatkuvasti valintoja ja nuo valinnat on kirjoitettu radix-, progressio- ja paluu -kartoille, mutta entä ne valinnat joita toiset tekevät puolestamme ja joihin ei itse voi vaikuttaa?

Lähinnä omalla kohdalla tuo ura, työ ja elämänpäämäärät 10. huoneen kautta on ollut pohdinnan alla... Työt tässä nykyisessä tehtävässä päättyvät helmikuun loppuun, eikä työnantaja ole toistaiseksi ainakaan
ole vihjannut jatkomahdollisuuksista...

Fyysisestä ja konkreettisesta muutosta ei kartta kerro mitään, joten se ei ole ainakaan sen puolesta "suotuisa"... Undecided
tallennettu

Sivuja: [1] 2 3 ... 73
  Tulostusversio  
 
Siirry: