Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 73
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Paluu karttojen tulkinta  (Luettu 632045 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
enska
Vieras
« Vastaus #30 : 31.10.2006 20:49:56 »

No siis solar arc lasketaan samaan malliin kuin proge, jos olen Tähtipolun neuvoja oikein ymmärtänyt..
Esim jos olet 30-vuotias, proge-kartalla siirrät 30 vuorokautta eteenpäin kalenteria ja katsot missä mitäkin luuraa..Erityisesti nopeakiertoisten planeettojen kohdalta voi löytyä ihan uusia transiitteja rx-karttaan nähden.

Mutta solar arc-kartalla lasketaan 30 ASTETTA eteenpäin, myös hitaita planeettoja eli esim. jos rx-kartalla pluto on 29 neitsyttä, siirrät sen 29 asteeseen Vaakaa..Ja taas eikun syntyneitä aspekteja katsomaan..

Tässähän voi ottaa varmaan ne miditkin huomioon...Rakkaussuhteissa tietenkin Venus-midejä kannattaa tarkkailla. Esim se vuosi (jota aion joskus ajan antaessa myöten tutkailla) oli tässä mielessä jännä..Ap-nousu osuu tarkaaan yhtymään venus-mars-midiin..Turha varmaan selittääkään mitä ko. vuoteen muun muassa sisältyi  coolsmiley
tallennettu
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #31 : 01.11.2006 18:05:31 »

   Energiapisteiden tarkastelu ja toiminnan ajoittaminen
Auringon Paluu –kartalla  (s.102->)


 aurinko transitoiden kiertäessään Paluu –karttaa on kontaktissa useisiin taivaankappaleisiin ja pisteisiin, jolloin toimintaa nousee pintaan ja ilmenee.

Koska Aurinko elähdyttää kaikkea mihin se koskettaa Paluu –taivaankappale, joka osuu sen aspektin kohdalle on mukana todellisissa asioissa / toimissa joita tapahtuu.

Nämä voidaan yleensä ajoittaa erittäin tarkasti päivään, jolloin kontakti on tarkka.

Näistä asioista riippuen, yleensä on esillä kaksi tai enemmän toisiinsa liittyviä tapahtumia, ensimmäisen ilmentyessä Auringon yhtymässä planeettaan ja jälkeen päin toimintaa sekstiilin, neliön, kolmion ja/tai opposition kohdalla, tai mikä alkaa yhtymässä voi ottaa askeleen edemmäs sekstiiliin ja lopulta huipentua neliössä tai oppositiossa.

Kovat kontaktit huomataan paremmin kuin pehmeät sekstiilit ja kolmiot. Nämä myöhemmät kontaktit yleensä vastaavat pehmeää lipumista riippuen aiheesta, eikä yleensä ole tarvetta toimenpiteisiin, vaikkakin jos näinä aikoina on enemmän toimintaa se saattaa olla tulos stressistä kovien aspektien aikana. Tuolloin yksilö on pakotettu toimimaan tai saavuttamaan kontrolli jälleen.

Vaikkakin jokainen taivaankappale, joka on kontaktissa tuottaa oman luonteensa mukaista toimintaa,  aurinko kontaktit omaan Paluu (ja radix) asemaansa kuvailee tätä merkitystä melko hyvin.

Tr.  aurinko  aspect_squ ja  aspect_opp Paluu tai radix  aurinko vastaa huipuissaan yksilön pyrkimyksiä henkilökohtaiseen menestykseen tai elämänkohtalon täyttymykseen.

1. aspect_squ , joka seuraa syntymäpäivää kolmen kuukauden kuluessa ilmentyy sellaisten tapahtumien huippuna, jotka osoittavat tarvittavia myönnytyksiä / sopeutumisen kohtia nykyisellä polulla. Yleisesti me olemme joko aloittaneet kokonaan uuden polun edellisen synttärin aikaan, tai olemme tehneet joitakin muutoksia edelliselle polullemme. Tällä tasolla näemme alkuperäiset ponnistelujemme tulokset ja tavat. Jos häiriöitä ilmenee, tämä on aika tehdä tarkistuksia.

 aspect_opp :ssa löydämme viimeisten 6 kuukauden panostusten tulokset. Tämä on ponnistelujen kohokohta ja tällöin koemme millaisen menestyksen tai epäonnistumisen nyt tapahtuvat tapahtumat tuovat tullessaan. Nyt voimme valita jatkaa samalla linjalla, jos olemme menestyneet, mutta jos olemme epäonnistuneet täytyy meidän tässä pisteessä päästä eroon tappioista, uudelleen järjestyä ja pohtia uusia valintoja. Jos siirrytään takaisin valmistelu -tasolle tässä vaiheessa, seuraavat 6 kuukautta ovat todennäköisesti omistetut kotiläksyille ja ensimmäiset todelliset merkit eteenpäin ponnisteluista eivät saavu ennen seuraavaa syntymäpäivää.

Viimeinen tr.  aurinko  aspect_squ , 3 kk ennen seuraavaa synttäriä -nykyinen vaihe päättyy ja toinen huippu saavutetaan. Tämä vastaa uutta tietoa ja/tai omaperäistä ajatusta, jota vaalitaan seuraavat 3 kuukautta. Mikäli olemme olleet menestyksekkäitä aikaisemmissa panostuksissamme, tässä vaiheessa meille esitellään täydentävät tavat soveltaa tätä tietoa tulevaisuudessa. Mikäli olemme olleet epäonnisia viime aikaisissa pyrkimyksissä, nyt on aika luoda silmäys uuteen suuntaan toimissa.

 aurinko kontaktit Paluu –kartan Akseleihin / kulmiin vastaa suuria toiminnan huippuja vuoden aikana. Aktiivisuus alkaa kiihtyä kun  aurinko lähestyy Akseleita, huippuja, ja sitten laantuu sen siirtyessä kauemmas.

1. Ja 10. Huoneen kärki ovat poikkeuksellisia aktiivisuuden pisteitä. On myös viisasta ennakoida tärkeää toimintaa kun  aurinko koskettaa kartan Hallitsijaa, erityisesti yhtymässä.

 aurinko myös kiihdyttää ja tuo esiin toiminnan hajottavuuden liittyen tärkeisiin kuvioihin Paluu –kartalla, kun sen kontaktit tarkentuvat. Etsi huomattavia kuvioita, jotka yhdistävät taivaankappaleet tarkoissa aspekteissa ja valmistaudu tapahtumiin kun  aurinko ylittää minkä tahansa noista taivaankappaleista.
 
Usein jätetään huomaamatta että, mikäli Paluu –kartalla on useita taivaankappaleita lähes samassa asteessa, eri merkeissä, tästä asteluvusta tulee herkkä. Kun  aurinko tavoittaa jonkin näistä asteluvuista, missä tahansa merkissä, se aktivoi monta taivaankappaletta samanaikaisesti, joten näiden transiittien päivät usein vastaavat merkittäviä tapahtumia.

Epätavallisen aktiivinen kausi on odotettavissa kun  aurinko kohtaa taivaankappaleen, joka on Akselilla. Koska Akseli ilmentää Auringon energioiden ulospääsyn tietä ja taivaankappale heijastaa valmiiksi ainutlaatuista energioiden kasaumaa tuossa pisteessä, alue on suuresti vahvistettu tärkeiden asioiden tapahtumiselle. Samaan aikaan, energian ulosvirtauksen seurauksena on selkeä ja keskittynyt suunta. Akseli, planeetta, aspektit ja huone, jota planeetta hallitsee, antavat  käsityksen oletettavasta lähteestä ja millaista aktiivisuutta ilmenee.

Jos  aurinko, transitoidessaan huoneessa, tekee harvoja tai ei lainkaan aspekteja, merkki ja huone osoittaa aktiivisen toiminnan alueen ja tyypin, vaikkakin toimet ovatkin lieviä.

Ei kannata kuitenkaan jättää huomaamatta aspekteja Onnen Pisteeseen, Kuunsolmuihin tai  vertex :n, koska nämä voivat olla myös melko merkityksellisiä kontakteja.

Yleisesti  vertex osoittaa karman tekijät käytännössä, Onnen Piste kerran-elämässä mahdollisuuden. Kuunsolmuilla on tapana virkistyä Auringosta ja usein heijastavat erityisen huomattavaa tapahtumaa.

Toinen huomattava piste on, kun  aurinko osuu Johtavan merkin ensimmäiseen asteeseen. Tarkista muodostuuko tällöin mikään tarkoista aspekteista, koska nämä Auringon asemat ovat erityisen herkkiä. Oinas Pisteiksi kutsutut asteet ovat 0 º  oinasrapuvaaka ja  kauris . Kun taivaankappale osuu näille asteille viittaa huomiota herättäviin tapahtumiin ja kauaskantoisiin oloihin. Varomaton sivulause ja yksilön henkilökohtaiset suhteet nousevat julkisuuteen. Ihmiset, jotka eivät tavallisesti kuulu piireihin, joutuvat niihin ja saavat paljon vaikutusvaltaa.

Voimakkaimmat aspektit on  aspect_conaspect_squ tai  aspect_opp tr.  aurinko :sta toiseen taivaankappaleeseen tai pisteeseen Paluu –kartalla, joka sijaitsee jollain noista asteista. On melko varmaa, että herätät jonkin verran huomiota juuri näinä aikoina. Ulkopuolista apua voidaan tarvita tai ammatillista asiantuntijaa konsultoidaan. Yksi asia on varmaa: mitä tahansa tapahtuu, sillä on suuri vaikutus ja tapahtuma iskostuu muistoihin.

Ryhmittele tarkat päivät, kun tr.  aurinko tekee suotuisia aspekteja taivaankappaleisiin, jollain näistä asteista, koska tämä antaa loistavan mahdollisuuden olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Tulevat pimennykset tulisi myös huomioida, mikäli ne stimuloivat tärkeitä kuvioita tai pisteitä Paluu –kartalla. Ne ovat melko voimallisia silloinkin kun osuvat huoneen kärjelle.


Vielä erikseen tulkitaan sitten Auringon tekemät aspektit Auringon Paluu -kartalla toisiin taivaankappaleisiin ja niille on omat tulkintansa.

Sitten vielä on olemassa Auringon Paluu Ketjut, joista hetken kuluttua...
tallennettu

Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #32 : 01.11.2006 18:34:04 »

Auringon Paluu Ketjut (s.111->)

Suosituin ylistys Auringon Paluu –kartalle on sen 13. Kuun Paluun (Lunar return) ketju vuoden aikana. Kuun Paluu toimii ikään kuin siltana, yhdistäen päivittäiset vaihtelut ja tapahtumat tuoden esiin Auringon Paluulla näkyvän potentiaalin.

Tätä karttaa voidaan verrata niin radix- kuin Auringon Paluu –karttaan. Tärkeimmät yhteydet Kuun Paluun taivaankappaleista, Auringon Paluu –kartan taivaankappaleisiin välittää monia yksityiskohtia.

Näiden ketjujen sisällä yleensä yksi tai useampi kartoista osuu yksiin Auringon Paluu –kartan kanssa; Nousevan merkin, huoneiden kärkien ja merkittävien planetaaristen asemien puolesta. Tämä on vuoden kaikkein tapahtumarikkain periodi ja henkilö voi odottaa avautuvan merkittäviä tapahtumia, jotka on luvattu Auringon Paluu –kartalla.

Toiset erityiset tekijät, joita katsella ovat Oinas Pisteen asteella, tai siihen liittyvillä muilla asteilla, olevat taivaankappaleet. Dynaamiset tapahtumat liittyen tähän taivaankappaleeseen käyvät toteen. Huone, jota tuo taivaankappale hallitsee ja kaikki tekijät sen ympärillä tulisi tarkastaa.

Toinen Paluu Ketju ja myös Auringon Paluun ylistys on Kuukausittainen Paluu (Anlunar Return). Silloin tarkastellaan radix –Kuun sijaan Auringon Paluu –Kuuta sen palatessa 28 päivän välein samaan sijaintipaikkaan, jossa se oli Auringon Paluu –kartalla.


Tämä Anlunar Return on siis käytännössä sama asia kuin Auringon Paluu Kuu. Ja siitä lisää myöhemmin...

tallennettu

Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #33 : 01.11.2006 19:32:21 »

Auringon Paluu Kuu (s.111->)

Runsaasti yksityiskohtia saadaan kun katsotaan missä merkissä ja huoneessa AP  kuu sijaitsee yhdessä sen tekemien aspektien kanssa.
Seuraavien ohjeiden mukaan pitäisi olla melko helppoa määrittää erityiset ympäristölliset tekijät koko AP –periodin ajalla. Nopeimmin liikkuvana Kuu toimii mittarina heijastaen hetkittäisiä heilahteluja ja sysäyksiä päivittäisessä elämässä. AP-  kuu merkki ja huone sijainti ilmentää mitä on odotettavissa henkilökohtaisissa ja kotoisissa oloissa vuoden kuluessa.
Se kertoo millainen vauhti on kotona, henkilökohtaisissa asioissa ja heijastaa vastakaikua, jota herätämme toisissa.
 
AP  kuu merkki ilmentää henkilön herkkyyttä tunne-elämän asioissa. Esimerkiksi Rapu- Kuu on herkempi kuin Kuu Vesimiehessä.
Yleisesti, jos AP –Kuu tekee neliöitä moniin radix –taivaankappaleisiin, erityisesti radix- :kuu:tai radix- askendentti , on tarve tehdä joitakin henkilökohtaisia myönnytyksiä ja joustoja, jotta tiedostettaisiin vallitseva potentiaali. Tällainen välttämätön tarve havaitaan usein lähellä Paluu hetkeä.

Jos AP  kuu tekee myönteisiä aspekteja radix asemaansa, toimet ja ympäröivät olosuhteet eivät vaadi niin paljoa myönnytyksiä tunnetasolla.

Uusi  kuu AP –kartalla ilmentää raikasta sisään tulevaa energiaa ja uusia alkuja liittyen huonesijaintiin. Tämä liittyy radix huoneeseen, jossa Uusi Kuu sijaitsee ja on tietenkin seuraa radix- Aurinkoa. Mahdollisuus saattaa tasapainoon ihmisluonteen vastakkaiset elementit ja muodostaa kestäviä yhteenliittymiä on voittamattomia.

Täysi  kuu edustaa ulos työntyvän energian huippua. Jokin on kiertänyt täyden ympyrän ja aikaansaannokset ovat käsillä. Tämä prosessi tulee tapahtumaan Aurinko-Kuu parin huone- ja merkkiasemissa ja seuraukset näkyvät aspekteissa, joita ne vastaanottavat.

Lisäksi AP -Kuuta voidaan edistää koko kartan lävitse 1 asteen verran/ kk, näin voidaan saada selville tärkeitä kuukausia kun Kuu ylittää Akselin tai tekee merkittäviä aspekteja.

Koska tahansa kun edistetty- Kuu ottaa tarkan kontaktin toiseen taivaankappaleeseen se heijastuu tapahtumina.


Lisäksi tietenkin AP- Kuun sijoittuminen kuhunkin huoneeseen tulkitaan erikseen, mutta niitä en ala tänne kaikkia kirjoittelemaan...  buck2

Tässä oli nyt tämä Auringon Paluun osuus... Tämän lisäksi kartat voidaan tehdä Kuun-, Merkuriuksen-, Venuksen-, Marsin-, Jupiterin- ja  tietenkin Saturnuksen Paluulle. 
tallennettu

Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2366


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #34 : 02.11.2006 10:28:40 »

Kiva, että olet Emelia jaksanut nähdä näin paljon vaivaa ja suomentanut hirmu pitkät pätkät ap-juttua! Smiley Kuten Stareyes totesi, olisi varmasti kysyntää ihan "virallisillekin" suomenkielisille käännöksille näistä kirjoista.

Suosituin ylistys Auringon Paluu –kartalle on sen 13. Kuun Paluun (Lunar return) ketju vuoden aikana. Kuun Paluu toimii ikään kuin siltana, yhdistäen päivittäiset vaihtelut ja tapahtumat tuoden esiin Auringon Paluulla näkyvän potentiaalin.

Tästä pätkästä piti kysymäni, että mistä englannin sanasta olet kääntänyt tuon ylistys-sanan? Se jotenkin kuulosti korvaani tuossa oudolta, enkä oikein saanut kiinni sen merkityksestä. idiot2
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #35 : 02.11.2006 15:27:31 »

Kiva, että olet Emelia jaksanut nähdä näin paljon vaivaa ja suomentanut hirmu pitkät pätkät ap-juttua! Smiley Kuten Stareyes totesi, olisi varmasti kysyntää ihan "virallisillekin" suomenkielisille käännöksille näistä kirjoista.

Suosituin ylistys Auringon Paluu –kartalle on sen 13. Kuun Paluun (Lunar return) ketju vuoden aikana. Kuun Paluu toimii ikään kuin siltana, yhdistäen päivittäiset vaihtelut ja tapahtumat tuoden esiin Auringon Paluulla näkyvän potentiaalin.

Tästä pätkästä piti kysymäni, että mistä englannin sanasta olet kääntänyt tuon ylistys-sanan? Se jotenkin kuulosti korvaani tuossa oudolta, enkä oikein saanut kiinni sen merkityksestä. idiot2

Heh...
Tuo sana oli compliment = ylistää.. ehkä olisi pitänyt laittaa suitsutus... kohteliaisuudenosoitus tuntui tuossa lauseessa yhtä vieraalta, kuin imartelu tai muut vaihtoehdot, joita elisan sanakirja antoi:

imarrella (liehakoida, syn: imarrella, hännystellä, liehiä, liehitellä, mairitella, makeilla, mielistellä, pokkuroida)
kaksimielinen yleiskieli (syn: siveetön, epäsiveellinen, haureellinen, häpeällinen, hävytön, immoraalinen, irstas, kaksimielinen, likainen, moraaliton, paheellinen, pornografinen, rieta, rivo, ruokoton, räävitön, siivoton, sopimaton, synnillinen, säädytön, turmeltunut, törkeä)
kohteliaisuudenosoitus
kohteliaisuus substantiivi, yleiskieli
kohteliaisuus
onnitella yleiskieli
tervehdys yleiskieli
terveiset yleiskieli
ylistää (syn: kiittää, kehua, suitsuttaa, ylistää)

Muutenkin englannin kielessä käytetään runsaasti samoja sanoja, joten kääntäessäni olen yrittänyt käyttää suomenkielen monipuolista sanavarastoa, jotta teksti ei olisi tylsää luettavaa...

Totta on, että astrologian opuksia saisi olla enemmän suomeksi... Johtuneeko siitä etteivät kielenkääntäjät ole astrologiasta kiinnostuneita tai siihen perehtyneitä.. Kustantajille voisi kyllä vihjaista, että kyllä näille teoksille ostajia varmasti olisi.
tallennettu

Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798Profiili WWW
« Vastaus #36 : 02.11.2006 16:34:08 »

No niin.. arvasin että näin tässä käy... crazy2

 aurinko aspektit  saturnus stimuloi kunnianhimoa ja itseluottamuksen voimia. Aikaisemmat ponnistukset, huomion kiinnittäminen tekemisiin ja itsekuri ovat usein seuraus vastuun ja velvollisuuden asemasta näinä aikoina.

Mahdollisuudet tavallisesti nousevat esiin oltaessa tekemisissä kauaskantoisiin kokemuksiin liittyvien ihmisten kanssa, alueella joka liittyy henkilön omiin tavoitteisiin. Tämä voi olla vanhempi henkilö tai mentor/ opastaja.
Pitkäntähtäimen liittoutuma tai yhteisyritys voi alkaa ja liiketoimet ovat yleisesti korostuneet.

Hankalassa aspektissa tämä voi olla testauksen aikaa, jolloin yksilö on pakotettu kohtaamaan vastoinkäymisiä tai tekemään uhrauksia. Näiden tapahtumien tarkoitus on vakauttaa ja vahvistaa ihmistä ottamaan enemmän vastuuta, joka pohjaa realistiseen näkemykseen kyvyistä. Epätäydellisyydet tulee kohdata rahellisesti ja pyhästi (solemnly). Silloin tällöin, näihin testeihin liittyy fyysinen elinvoimaisuus tai terveys tai esimiesasema.
Muut tekijät kartalla vahvistavat tätä potentiaalia.

 aurinko ollessa aspektissa  neptunus stimulaatio kohdistuu mielikuvitukseen, sympatioihin ja tunteisiin. Tämän aspketin myötä tietoisuuden ja alitajunnan välinen harso on nostettu pois. Tunteista nouseva voima mahdollistaa yhteyden perimmäiseen ilmaisunmuotoon tai henkeen / ilmapiiriin (spirit).

Silloin tällöin kauan vaalittu unelma käy toteen tämän aspektin aikana, ja mahdollisuuksia henkisen valaistumisen ja kehityksen saavuttamiseen on yllinkyllin ympärillä.

Saattaa olla voimakkaita visioita tai enteiden kokemisia, siitä mihin suuntaan tapahtumat etenevät. Toisaalta yksilö voi tuntea henkistä hämmennystä / sekavuutta (confusion). Epämääräiset huolet taustalla tekevät mielen levottomaksi ja on vaarana tulla harhaanjohdetuksi idealistisen luonteen yllytyksestä.

Aspekti liitetään usein alkoholin tai muiden huumaavien aineiden kanssa tekemisissä olemiseen, ja joskus matkusteluun.


Jälleen on hyvä muistaa että aspektit toimivat sen mukaan mitä syntymäkartalla löytyy, sillä syntymäkartta eli radix olet sinä ja AP -kartta vain edustaa sitä mihin voit tämän vuoden aikana edetä..
« Viimeksi muokattu: 02.11.2006 16:35:52 kirjoittanut Emelia » tallennettu

Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497Profiili WWW
« Vastaus #37 : 02.11.2006 22:08:57 »

Koska olet skorppari, 2007 AP karttasi on jo alkanut vaikuttaa ja jatkuu 1.5 v..  Wink

Hmm, ei se minusta näin mene? Eikö se ole niin, että jos on synttärit tänä vuonna vaikka 11.11.06, niin silloin se 2006/2007 kartta tulee käyttöön silloin 11.11.06 ja sitten ensi vuonna 11.11.07 tulee käyttöön 2007/2008 kartta. Jos on taas syntynyt alkuvuodesta, kuten minä, minulla on nyt ollut koko vuoden käytössä 2006/2007 kartta, kun taas nyt kun ensi vuonna 4.1.07 täytän vuosia, saan käyttööni 2007/2008 kartan. Kaikilla se kartta "kestää" ihan yhtä kauan käytössä.
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497Profiili WWW
« Vastaus #38 : 02.11.2006 22:53:42 »

Eikös Lunea tuolla toisessa ketjussa sanonut että kartat menee 3 kk päällekkäin ja ovat 18 kk voimassa..

"Koska syntymäpäiväsi on joulukuussa, on tämän vuoden AP-kartallasi (Leijona-AC) vaikutusta aina tuonne maaliskuun lopulle asti. Syyskuusta saakka on tuleva AP-karttasikin (Vaaka-AC) alkanut virittäytymisensä, eli siihen liittyviä teemoja saattaa nousta esille jo nyt."

Jaa-a, tällaisesta en ole kuullut mitään.  Shocked Ainakin Astro.com näyttää minulle, että vuoden 2007/2008 solar return alkaa minulla 4.1.2007, kuten myös ystäväni (Synt. 11.12) Solar return kartta on hänen syntymäpäivästään alkaen 2006/2007 kartta.  Shocked
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
enska
Vieras
« Vastaus #39 : 02.11.2006 23:11:08 »

Auringonpaluukartta on voimassa n. 18 kuukautta. Uuden kartan teemat alkavat nousta esille jo kolmisen kuukautta ennen syntymäpäivää, ja vanhan kartan vaikutus tuntuu (hiljalleen hiipuen) vielä kolme kuukautta syntymäpäivän jälkeen. Puolen vuoden ajan toiminnassa on siis kaksi karttaa samanaikaisesti. Aika outoa olisikin, jos jokaisena syntymäpäivänä tapahtuisi jokin radikaali yhtäkkinen muutos.


Tuossa siis Lunean maininta toisesta AP-topicista..

Mutta es. Ebenia, jos olet syntynyt 4.1
uusi AP 07 alkaa vaikuttamaan siis 4.10-06
ja vanha AP, eli -06 lakkaa vaikuttamasta 4.4-07

sitten AP 07 on siis voimassa 4.4-08
astro.com näyttää siis ihan oikein 07/08

ja jos GS on syntynyt joulukuun alussa
AP 07 on alkanut vaikuttaa syyskuun alussa 06
vaikuttaen maaliskuulle 08
siitä siis se 18 kk...
« Viimeksi muokattu: 02.11.2006 23:15:26 kirjoittanut Lemniskata » tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2366


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #40 : 03.11.2006 10:48:06 »

Heh...
Tuo sana oli compliment = ylistää.. ehkä olisi pitänyt laittaa suitsutus... kohteliaisuudenosoitus tuntui tuossa lauseessa yhtä vieraalta, kuin imartelu tai muut vaihtoehdot, joita elisan sanakirja antoi

Ahaa, kiitos. Smiley Monesti käännetyissä teksteissä jään miettimään jotain kohtaa, että mitäköhän se on mahtanut olla englanniksi - kaikki kielen rakenteet ja etenkään idiomit kun eivät helposti käänny suomeksi. Tuossakin kyse taitaa olla tavasta sanoa tietty asia eli pitäisi nähdä koko teksti englanniksi, suomeksi ei tosiaan mikään noista compliment-sanan käännöksistä oikein kuulosta sujuvalta. Mutta siinäpä se probleema aina tuleekin, että mikä sitten on vastaava suomenkielinen tapa sanoa asia, varsinkaan jos vakiintunutta sellaista ei välttämättä edes vielä ole. Näillä erikoisaloilla taitaa asia olla useinkin näin. Joudun työssäni joskus kääntämään erikoissanastoa sisältävää tekstiä ja se on välillä tosi hankalaa. Samoin tuo astrologian sanastonkaan kääntäminen ei varsinaisesti taida olla helpoimmasta päästä, eli hatunnosto tosiaan sinulle kun olet hommaan jaksanut ryhtyä! Smiley

Englanti on kyllä melko erilainen kieli kuin suomi siinä mielessä, että suomessahan on todella rikas sanavarasto. Englannissa taas käytetään paljon näennäisesti samoja sanoja kuten totesit, mutta niiden todellinen merkitys selviää ainoastaan siitä kontekstista, missä niitä käytetään. Siitä syystähän nämä netin ym. käännöskoneet tuottavat yleensä melko riemastuttavaa tekstiä. Smiley Tarvitaan siis ihminen väliin, kuten astrologista karttaakin tulkatessa.

Noista ap-kartan vaikutusajoista - olen samoilla linjoilla tuossa kuin Lunea, että karttojen teemat voivat varmastikin mennä usein limittäin. Ap-karttahan kuvaa elämässä meneillään olevia asioita, jotka eivät useinkaan ala tai lopu mitenkään on-off-kytkimellä. Tietysti selvyyden vuoksi voi ajatella ap-kartan alkavan "noin" syntymäpäivästä ja loppuvan "noin" seuraavaan syntymäpäivään. Itsekin kuitenkin olen alkanut kurkistella ensi vuoden maaliskuussa alkavaa ap-karttaani jo nyt, kuulostellen milloin sen teemoja alkaa tulla esiin. Ja se kuunpaluukarttahan kertoo aina tarkemmin tietyn kuukauden erityisteemat, jos on aikaa niitä tutkailla.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
kultainen sulka
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 570Profiili
« Vastaus #41 : 03.11.2006 10:55:41 »


^^GS^^,
Minun  saturnus tulevalla kartalla myös 2.huoneessa, parempi siellä kuin 5.huoneessa, ei tässä mitään maallista mammonaa olla haalimassakaan. Ja Tulevalla kartalla taas 5.huoneessa  kuu  jupiter ja  pluto  Smiley

tallennettu

ASC Vaaka
Aurinko &  Merkurius Skorpionissa
Kuu Vaa * assa
Venus & Mars Jousimiehessä
             ***
* Sininen lunaarinen yö  *
Sanani
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 154Profiili
« Vastaus #42 : 03.11.2006 11:45:30 »

Mitenkäs tuossa paluukartassa otetaan huomioon synnyinpaikka?
Kerkesin jo väkertää itselleni ja miehelleni paluukartat, mutta totta tosiaa, tulipa mieleen, täytyykö siinä olla nykyinen asuinpaikka, eikä synnyinpaikkakunta? Esim. itse olen syntynyt Oulussa ja nykyään Helsingissä.

Anteeksi tyhmät, mutta niin olennaiset kysymykset Embarrassed
tallennettu
Elämänilo
Astroholisti
*****
Viestejä: 6358


Iloa, Valoa ja Rakkautta kaikille


Profiili
« Vastaus #43 : 03.11.2006 11:56:17 »

Kerkesin jo väkertää itselleni ja miehelleni paluukartat, mutta totta tosiaa, tulipa mieleen, täytyykö siinä olla nykyinen asuinpaikka, eikä synnyinpaikkakunta? Esim. itse olen syntynyt Oulussa ja nykyään Helsingissä.

Hei "Ilmatar"


Ymmärrykseni mukaan, laitetaan se paikkakunta,
jossa asuu sinä vuonna,
kun AP-kartan tulkinnan halutaan alkavan


Eli AP-kartan teko www.astro.com

Free horoscopes

1. Valitse (http://www.astro.com/im/sel_chart.gif) Extended chart selection
2. Valitse karttavalikosta Solar return chart
3. Tarkista alhaalta kohta "reference place"
ja tarvittaessa klikkaa linkkiä & muuta paikkakunta
4. Tarkista, että päivämäärävalikon vuosi on se, josta haluat ap-kartan alkavan
5. Valitse Click here to show the chart. smitten   Elämänilo    smitten
« Viimeksi muokattu: 03.11.2006 12:06:04 kirjoittanut Elämänilo » tallennettu

aurinko merkurius mars neptunus vaaka , askendentti vesta neitsyt , venus IC saturnus juno skorpioni , jupiter uranus pluto leijona , chiron ceres kauris , kuu pallas kuunsolmu jousimies , MC harka
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2366


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #44 : 03.11.2006 14:29:56 »

Mitenkäs tuossa paluukartassa otetaan huomioon synnyinpaikka?
Kerkesin jo väkertää itselleni ja miehelleni paluukartat, mutta totta tosiaa, tulipa mieleen, täytyykö siinä olla nykyinen asuinpaikka, eikä synnyinpaikkakunta?

Ilmatar, et kysele ollenkaan tyhmiä. Smiley Tässäkään asiassa kun ei ole mitään sataprosenttisen oikeaa sääntöä.

Olen itse opiskellut ap-karttojen tekoa netistä ja Mary Fortier Shean kirjasta, hän neuvoo käyttämään sitä sijaintia jossa auringonpaluun hetkellä on ollut ja sitä olen siis käyttänyt toistaiseksi, mielestäni ainakin yleisellä tasolla tuntuu toimivan. Kuitenkin esim. Juhani Nummelan mukaan ap-kartta tehtäisiin sille paikkakunnalle, jolla todennäköisimmin elää ja asuu tulevan vuoden. Lisäksi olen antanut itselleni kertoa, että jotkut, kuten astrologi Robert Hand, tekevät ap-karttoja myös syntymäpaikkakunnan mukaan. Yleisiä käytäntöjä on siis ainakin kolme, minkä lisäksi toiset astrologit vielä ottavat huomioon prekession vaikka kartat ovat trooppisella systeemillä tehtyjä, toiset taas eivät. Tässäkin olen itse keltanokkana seurannut toistaiseksi M. F. Shean linjaa olla käyttämättä prekessiota (Astro.comin "automaattikartoissa" ei tätä otetakaan huomioon), mutta ainakin Risto Vartiainen puhuu prekession puolesta 30 vuoden kokemuksella. Itse en ole ihan hiffannut miksi prekessiota pitäisi ap-kartoissa käyttää, kun sitä ei trooppisessa astrologiassa käytetä muutenkaan, mutta ainahan voi tehdä omia kokeiluja, jos on matemaattisempi tyyppi. Minä menen näissä mieluiten aina KISS-periaatteen mukaan (= Keep It Simple, Stupid! Cheesy). Astro.com sanoo FAQ:ssaan aiheesta yksiselitteisesti näin:

Lainaus
Q: Do you offer precession correction in transits or solar return charts?

A: No we don't. Because we do not consider the method logical and consistent in itself.
Tropical astrology uses a frame of reference which moves with the rhythm of the Sun-Moon-Earth system. The technique of "precession correction" breaks this system trying to introduce a notion of "natal birth marks in absolute space". This is false on several levels:
The reference frame it introduces is not absolute, it translates and rotates with the (fast) movement of the solar system within the galaxis. A transiting planet does never return to the point in absolute space where it once was.
The concept of "return charts" and of transits altogether is - on a deeper level - a symbolic concept rather than a physical concept. It should therefore be applied in a consistent symbolic system and not in an inconsistent potpourri of systems.

If you want to get around precession, we recommend to do "sidereal" astrology with one of its unprecessed reference frames. We don't think it makes sense to mix incompatible systems.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 73
  Tulostusversio  
 
Siirry: