Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus  (Luettu 83698 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #15 : 10.07.2013 12:18:35 »

Hei kiitti Smiley

Juu, tosiaan pähkinät allergisoi minua ja raa'at hedelmät myös.
Mutta, tosiaan, rasvaa lisää siis. En ole pariin vuoteen lainkaan lätrännyt kevytmaitotuotteiden kanssa muutenkaan. Haluaisin hirveän paljon lisätä maitotuotteita ruokavaliooni. Nyt olen pitänyt sen päivittäisen rahkan mukana, että takaan proteiinin saannin. Kun vaikka syön lihaa, niin ei sitä tule aina hirveästi syötyä.

Minua eniten pelottaa laihtuminen, sillä sitä en missään nimessä halua. Olen hyvin hoikka ja ns. rasvaton kuikelo tyyppi muutenkin.. Siksi hieman juuri pelkään sitä, että kun ihmiset sanoo, että ketoosissakin keho alkaa polttaa kehosta kunnolla rasvaa. Eli jos ymmärsin oikein, mun ei tartte murehtia hiilareista sillä lailla, jos kerran vedän kunnolla laardia Cheesy ?

Mä arvelinkin, että se voi olla ns. alkukankeutta. Keholle voi olla yllätys, kun ei yht'äkkiä saakkaan viljoja.

Ketoosiin 50g hiilareila? Okei, ei ihme, että en ole lihonut. En tuntenut lainkaan noita hiilarimääriä tai suosituksia ja nyt aloin tutkimaan ja miettimään niitä syömiäni määriä, niin yllätyksekseni olen kai ollut jonkin sortin karppaaja ennenkin Cheesy Pyrkimättäni Cheesy
Eli mahdollisesti kehoni on jo osan aikaa polttanut niitä rasvahappoja?

Minä lähinnä kävelen paljon, joogaan ja satunnaisesti uin ja pyöräilen. Eli koska en harrasta mitään räjähtävää liikuntaa, niin tulen pärjäämään?


Lähipäivinä alan kyllä kokeilemaan enemmän maitotuotteita. Niistä saa kaloreita hyvin ja rasvaa ja lisäksi rakastan maitotuotteita. Niistä luopuminen on ollut minulle vaikeampaa kuin viljasta. Olen nyt syönyt vaan sen päivittäisen rahkan lähinnä ja vähän fetaa.
Haluaisn alkaa läträämään kermalla ja homogenoimattomalla runsasrasvaisella maidolla. Puhumattakaan juustoista  smitten


En muuten tiennyt että maitotuotteissakin on hiilareita. Sehän olisi mahtava homma! Mä olen aina ollut täysin tietämätön kaloreista. Olen aina syönyt niin paljon että nälkä lähtee enkä ole lihonut. Joskus kun ole nvatsaongelmien takia päässyt laihtumaan niin olen yrittänyt tankata paljon kaloreita (rasvaa) saadakseni kilot takaisin, mutta se on ollut vaikeaa.

Ehkä tää tästä Smiley Mä opin uutta ja kehityn Cheesy
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #16 : 10.07.2013 12:19:58 »

Meillä Suomessa uskotellaan, että olemme tervettä kansaa ja että ruisleipä ja maito ovat terveyttä ylläpitäviä ruokia. Miksi sitten johdamme monen sairauden esiintyvyydessä? Miksi esimerkiksi osteoporoosista on tullut uusi kansantautimme, vaikka maitoa kulutetaan meillä niin paljon? Pekka kysyy.

Osteoporoosista:
Jos alle puolet ravinnon rasvoista on tyydyttyneitä rasvoja ja/tai rasvojen saanti muuten liian vähäinen, luun uudismuodostus heikkenee.  (lähde: Taija Sompin ja miehensä jonka nimenä en nyt muista kirja Parantavat Rasvat)

Eipä siis yllätä että osteoporoosi on yleisintä vähärasvaisella (ja nekin rasvat kasviöljyjä) ruokavaliolla elävillä naisilla.
(Tämä siis koskien naisia, jotka eivät vielä ole vaihdevuosi-iässä ja ei se siinäkään vaiheessa hyvää tee, ettei saa tyydyttynyttä rasvaa.)

Ei myöskään yllätä se, että osteoporoosi on yleistynyt kolesteroli- ja eläinrasvakammon aikana.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #17 : 10.07.2013 12:29:50 »

Mistä ihmeestä Suomessa saa kyytön raakamaitoa? Miina Äkkijyrkältä?  Smiley

Kuinkahan monelle suomalaiselle sitä riittäisi päivittäiseen kohtuulliseen käyttöön?  Shocked

Minä ostan sitä Hakaniemen hallista Helsingistä. Tuottaja on Saloniemen Juustola:
http://www.saloniemenjuustola.fi/

Sivuilta löytyi myös jälleenmyyjälista:
http://www.saloniemenjuustola.fi/jalleenmyyjat.php

Ko. juustolalla on muitakin hyviä tuotteita, sieltä saa myös vuohen raakamaitoa. Sekä kyytön- että vuohenmaitoa saa 3 litran tonkassa, joka on samaa mallia kuin hanaviinit, eli maito on täysin ilmatiiviisti ja säilyy sen vuoksi avatussa tonkassakin noin viikon, paljon pidempään kuin tölkki- ja pullomaidot. Litran pakkauksia on myös, mutta ovat pullossa.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #18 : 10.07.2013 13:04:17 »

Artemikselle: Allergisoivatko mantelit myös? Elleivät, niin sitten mukaan ruokavalioon ilman muuta.

Proteiinista:
Kananmunia (mieluiten luomu) kannattaa suosia, koska ne ovat erinomaista ravintoa, niitä voi syödä ihan niin paljon kuin vain saa alas. Rasvaista kotimaista kalaa (muikku ja silloin tällöin silakka) myös.

Minun on yksinkertaisesti vaikea saada alas riittävästi proteiinia, kun minulla tarve on 70-100 g per päivä, niin sitä varten pitäisi syödä 350-500 grammaa proteiiniruokaa, koska niissä on proteiinia yleensä 20% tai alle. Niinpä olenkin lisännyt ruokavaliooni erinomaisen kotimaisen heraproteiinijauheen: http://www.prot-top.fi/product.asp?sua=1&lang=1&s=15

Tuossa on monta etua: Heraproteiinijauheessa on proteiinia 80%, joten pienemmällä bulkkimäärällä syötävää saa helposti proteiinia. Lisäksi kylmäsuodatettu heraproteiinijauhe sisältää BCAA:ta eli 'branched chain amino acids', haarautuvaketjuisia aminohappoja, jotka ovat superterveellisiä ja erityisesti hellivät mitokondrioita, noita solujemme pikku voimalaitoksia. Tämä on vielä sikahalpaa, kilohinta siis postikulujenkin kanssa alle 15 euroa. (Solgarin Whey to Go, joka on vastaava tuote maksaa 45 euroa per 300 g...)

Ja heraproteiinijauhe on vielä aineenvaihdunnan lopputuotteeltaan emäksistä, eli happo-emästasapainoakin saa pidettyä kuosissa ilman, että täytyy syödä kilokaupalla raakoja vihanneksia.  Wink

Ihmiset menevät ketoosiin kovin eri hiilarimäärillä, jotkut tarvitsevat se 20g, jotkut taas enemmän. Voi olla, että olet jo karpannut huomaamattasi, mutta nyt vasta menit ketoosiin kun jätit ne vähätkin viljat pois. Ketoosin alkuoireisiin ihan itseensä kuuluu ensimmäisinä päivinä voimattomuutta ja huonovointisuuttakin. Ketoosissakin voi kuitenkin lihoa (näin on käynyt joillekin jotka oikein tykkäävät rasvasta ja lihasta), se toki varmistaa rasvapolttoisuuden ja vähentää nälkää, mutta ei ole itsessään laihtumisen tae.

Sen sijaan nyt tuli mieleen yksi tärkeä asia: Monet saavat suurimman osan suolaansa leivästä yms. tuotteista. Lisäksi kun insuliinineritys karpatessa vähenee alkavat munuaiset taas päästää ulos normaalin määrän suolaa virtsan mukana, jolloin jos edelleen karttaa suolaa kuten meitä on kauan neuvottu, voi jäädä suolavajeeseen. Heikko/huono olo voi siis poistua vain pienellä suolalisällä. Voi ihan vaan dipata kostean sormen suolapurkkiin ja nuolaista suolat suuhun, kerran pari päivässä. Mieluiten meri, tai vuorisuolaa, ei teollista.

Minulle kävi tässä taannoin niin; riittävästä magnesiumin saannista huolimatta jalat kramppailivat. Ongelma poistui suolalisällä.

Sinänsä virallisten tahojen vältä suolaa neuvo on ihan järkevä jos syö myös samojen tahojen suosittelemat hirveät hiilihydraattimäärät päivittäin: Silloin tosiaan insuliini vaikuttaa munuaisiin niin, että suolaa ja virtsahappoa ei pääse kehosta ulos riittäviä määriä, c-vitaminia sen sijaan häipyy virtsan mukana enemmän kuin kuuluisi, jolloin sen tarvekin kasvaa.

Kannattaa ruveta vilkuilemaan maitotuotteiden ravintosisältöjä, niistä kertyy yllättävän hyvin hiilareita. Ainoa poikkeus tästä ovat kovat juustot, koska se maitotuotteiden hiilihydraatti on laktoosia ja sitä ei kovissa juustoissa ole.

Sinänsä ruokavaliosi kuulostaa oikein sopivalta sen eilisen perusteella, ehkä vaan lisää rasvaa ja maitotuotteita ja sitten syöt aina kun on nälkä niin paljon että nälkä lähtee.  Smiley  Ja jos rahkasta okein tykkäät ja kermarahkaa ei löydy, niin sitten vain loraus kuohukermaa rahkan sekaan. Jos juot kahvia maidolla, niin maidon tilalle kuohukermaa.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« Vastaus #19 : 10.07.2013 13:06:15 »

Mistä ihmeestä Suomessa saa kyytön raakamaitoa? Miina Äkkijyrkältä?  Smiley

Kuinkahan monelle suomalaiselle sitä riittäisi päivittäiseen kohtuulliseen käyttöön?  Shocked

Minä ostan sitä Hakaniemen hallista Helsingistä. Tuottaja on Saloniemen Juustola:
http://www.saloniemenjuustola.fi/

Sivuilta löytyi myös jälleenmyyjälista:
http://www.saloniemenjuustola.fi/jalleenmyyjat.php


Kiitos. Täytyypä siskolle vinkata. Hän voisi olla ihan täpinöissään...
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #20 : 10.07.2013 13:36:28 »

Kiitos, taas  Smiley
Hyviä vinkkejä!

Suolaa nautin ihan hyvin. Merisuolaa ja vuorisuolaa.
Alan tsekkailla niitä maitotuotteita ja lisään rasvaa.

Saatan taas kysellä jotain, jos jotain tulee mieleen Smiley Katsotaan miltä tuntuu taas kun päästään eteenpäin!
Jotenkin sitä pelottaa, kun kaikkialla toitotetaan, että hiilihydraatit on elintärkeitä ja joku Pekka Puska paasaa, että leipää pitäisi syödä 9 palaa päivässä (muistaakseni), että saako sitä nyt kaikkea tarpeeksi, mutta uskon, että niin moni on vanhoilla käsityksillä liikkeellä.

Esimerkiksi luin juttua siitä, että esimerkiksi reumasairauksiinkin voisi olla suuri apu tärkkelyksettömästä ja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta, mutta ei siitä juuri kukaan lääkäri puhu. Äitini kärsii vastaavasta ja hän on vanhankansan naisia. Leipää ja perunaa ja pullaa pitää vetää kamalat määrät päivittäin Tongue
Uskon, että hänellekkin olisi suuri apu muuttaa ruokavaliotaan, mutta en usko, että hänelle menee perille.
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #21 : 10.07.2013 14:29:42 »

Ehkä tähän väliin sopiikin sitten pieni esitys sokeri/rasvapolttoisuuden syvimmästä olemukseswta. Väite, että hiilihydraatit eli glukoosi  olisi mieluisin ja mieluiten ensisijainen polttoaine soluille ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Keho kyllä käyttää glukoosin pois ensimmäisenä, jos sitä elimistössä on, insuliinin avustuksella sen vuoksi, että se on niin myrkyllinen polttoaine. Esitän vertauksen: Leikitään aluksi, että uraani kuluisi kokonaan kun se käytetään ydinvoimalassa, eli ei jäsi sitä ydinjätettä, mutta muutoin olisi ihan samanlaista kuin oikeakin uraani. Noh, jos sinulla tuollaisessa tilanteessa on varastossa sekä uraania että vaikka biodieseliä, ja käyttämätöntä polttoainetta on pakko säilyttää ihmisasutuksen vieressä kunnes se on käytetty, kumman käytät mieluummin ensin, sen säteilevän uraanin vai turvallisesti varastoitavan biodieselin?  Grin

Tottakai kroppa haluaa glukoosista eroon mahdollisimman pian, joten se käytetään aina ensin, jotta päästäisiin mahdollisimman pian turvalliseen rasvapolttoiseen tilaan.

Glukoosi on ongelmallinen jos sitä pyörii ympäriinsä korkean verensokerin muodossa, se sitoutuu elimistön proteiineihin ja tuhoaa soluja, prosessin nimi on glykaatio. Diabeetikoilla korkeat verensokerit kiihdyttävät tätä prosessia, mutta se on käynnissä myös hiljaisempana ja hitaampana kaikilla, jotka ovat jatkuvasti sokeriöpolttoisia, eli syövät suuria määriä hiilihydraattia. Maksaläiskät johtuvat muuten myös glykaatiosta, moni ilmiö jota pidetään normaalina vanhenemisena johtuu glykaatiosta. Diabeetikoilla tämä  vain sitten käy nopeammin, kun sokerit ovat vähän väliä koholla.

Insuliini, jonka eritystä siis kaikki hiilihydraatit aiheuttavat, puolestaan blokkaa/ohittaa todella monien muiden sisäerityshormonien toimintaa tuosta vain myöskin sen vuoksi, että se glukoosi on niin ikävä aine kropassa pyöriessään ja se pitää saada nopeasti sisään soluihin ja käytettyä pois pyörimästä. Luonnonolosuhteissahan hiilihydraatit eivät ole ongelma, koska siellä ne ovat hitaita eli sokeria tulee vähän kerrallaan ja se on sitoutuneena kasvikuituihin, eli glykeeminen indeksi on matala. Ja ei se metsästäjä-keräilijä kovin usein mehiläispesästä hunajaa ryövää tai löydä todella makeita hedelmiä, eli silloin tällöin satunnaiset nopeat hiilihydraatitkaan eivät ole ongelma.

Ongelma syntyy jos ihan joka päivä saa suurimman osan kaloreistaan hiilihydraateista, jolloin sokeria ja insuliinia pyörii jatkuvasti kierrossa ja insuliinitasot pysyvät jatkuvasti ainakin hieman koholla. Kun syö nopeita hiilihydraatteja (täysjyväleipäkin on on nopeaa hiilaria, hapajuurella kohotetun täysjyväruisleivänkin GI on yli 70) jää sitä insuliinia vielä pyörimään sittenkin kun sokerit on jo käytetty. Insuliiini estää kokonaan rasvasoluissa olevan energian pääsyn käyttöön ja myös jopa lihasten omien glykogeenivarastojen käytön: Kun insuliinia on liikkeellä, oletus on että on myös sitä glukoosia veressä ja koska se halutaan ensin pois tuhoja tekemästä, onkin järkeää että kaikki muut energiankäyttö blokataan.  Ongelma nyt vaan on sitten siinä, että jos sitä glukoosia ei ole, mutta insuliinia on, on ainoa keino saada energiaa syödä jotain hiilihydraattipitoista. Eli tulee huono olo ja/tai vastustamaton himo hiilihydraatteihin, vieläpä nopeimpiin sellaisiin. Ja mikään määrä liikuntaa ja vähäkalorisuutta ei sitten auta laihtumaan, koskia insuliiini estää rasvan oton käyttöön omista rasvasoluista.  Hiilihydraattipitoisella vähärasvaisella dieetillä voikin kutistaa lihasmassaansa, koska sieltä keho pystyy tällöin ottamaan energiaa irti.

(Lähde näihin tietoihin: John Yudkin; Pure White and Deadly, on myös suomennettu, löytyy kirjasosta. Samoista aiheista myös siinä Gary Taubesin Why We Get Fat -kirjassa)

Hiilihydraatteja ei kuitenkaan tarvitse kaiken yllläolevan jälkeenkään pelätä, kunhan ottaa omansa lähinnä maitotuotteista, pähkinöistä, kasviksista ja marjoista.  Ja satunnainen karkkipäivä ei haittaa, kannattaa vain miettiä kuinka usein se metsästäjä-keräilijäkään  hunajaa sai käsiinsä, tuskin  edes kuukausittain, saati sitten viikottain tai joka päivä.  Smiley

Ja ylimääräisen proteiininhan kroppa sitten muuttaa glukoosiksi (glukoneogeneesi), joten proteiiniövereitä kannattaa myös välttää. Rasva ei sen sijaan vaikuta millään tavoin insuliinineritykseen ja siitä kroppa tekee sokeria vain tarvittavat välttämättömät (taaskin glukoneogeneesi) aivoille.
« Viimeksi muokattu: 10.07.2013 14:39:02 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #22 : 10.07.2013 14:51:55 »

Hyvä tietää noista insuliineista ja verensokereista. Hmmm.. minulla ei ole diabetestä mutta olen vuosia saanut silloin tällöin (välillä enemmän tai vähemmän) hypoglykeemisia tiloja.

 
Mielenkiintoista.. Kiitos tiedosta  Smiley
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #23 : 10.07.2013 15:07:32 »

Hypoglykemia iskeekin helposti nopeilla hiilihydraateilla, kun sokerit on käytetty ja edelleen on sitten insuliinia kierrossa. Mutta un nyt mietin sitä kertomaasi eilisen ruokalistaa, niin sellaisella ei niitä pitäisi tulla.  Smiley

Me elämme nyt tosi mielenkiintoisia aikoja; rasvakammoinen ja hiilihydraatteja pääasialliseksi kalorilähteeksi tuputtava paradigma on tulossa tiensä päähän, mutta vanhat jäärät toki vielä jatkavat - jopa ihan viranomaistaholta THL:stä - sen tuputtamista. Samoin laillistetut ravintoterapeutit, jotka Suomessa kaikki ovat Kuopion "syö täysjyväruista ja rypsiöljyä" yliopiston kouluttamia.

Ruotsissahan on jo hyväksytty - asiaa tuntevien lääkäreiden painostuksen jälkeen - VHH vaihtoehtoiseksi tyypin 2 diabeetikoiden hoitomuodoksi - sehän ehti olla sitä jo 1800-luvulla ennen diabeteslääkkeiden keksimistä. Yleensä Ruotsissa tehdyt fiksut päätökset tulevat Suomeen noin 10 vuoden viiveellä, mutta nyt voisi toivoa, että viive ei olisi ihan noin pitkä.

Täytyy kuitenkin ottaa huomioon - haluan sanoa tämän aiempien saarnojeni lievennykseksi - että se miten paljon ja millaisia hiilihydraatteja kukin sietää, vaihtelee todella paljon. Toisille tulee paha olo alhaisilla hiilihydraateilla, kun taas itsensä VHH:lla oireettomaksi saanut tyypin 2 diabeetikko saattaa joutua menemään loppuikänsä hyvin matalilla, koska pienikin nosto nostaa heti sokereita ja insuliineja kun systeemi on rääkätty aikoinaan vialliseen tilaan. Kokeilemalla se selviää; itse sanoisin että jos ei ole ylipainoa tai diabetesta, riittää hyvin pelkkä hiilihydraattien laadun vahtaaminen ja luonnollisten tyydyttyneiden rasvojen lisääminen ruokavalioon. (Paitsi sille runsaalle promillelle ihmisiä, joilla on familiaarinen hyperkolesterolemia; he joutuvat varomaan niitä tyydyttyneitä rasvoja geenivirheen vuoksi. Silti ei ole pakko puputtaa nopeita hiilihydraatteja.)
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« Vastaus #24 : 10.07.2013 15:37:20 »

Voi vinehmo! Nyt hiffasin yht'äkkiä mahdollisen syyn siihen,
miksi varsinkin Jenkkilässä Daavidin tähteä tunnuksenaan
pitävän uskonnon edustajilla näyttäisi olevan huomattava
yliedustus lääkärikunnan ja kenties yleensäkin "terveydenhuollon" piirissä!

Rahan rakastajina he ovat hengenvaarallisia elintapoja (esim. rasvojen välttelemistä) suosittelemalla pitämässä huolta siitä,
 että lääketehtaiden usein surkeilla ja vaarallisillakin tuotteilla riittää kysyntää ??

Yksi tällainen suositus on verenpainelääkityksen aloitustaso. Se on aivan naurettavan
alhainen ainakin sellaisille, joilla ei ole huomattavan paljon muita riskitekijöitä.
Luultavasti tuollaisissa tapauksissa lääkityksestä on vuosien saatossa paljon
enemmän haittaa kuin hyötyä?

 Shocked
« Viimeksi muokattu: 10.07.2013 15:42:07 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #25 : 10.07.2013 15:57:11 »

Aika huumoriheitto tuo kylllä on, Sideman.

Ammateilla on taipumus 'periytyä', lääkärin lapset ryhtyvät usein lääkäreiksi ja juutalaisia on ollut paljon lääkäreinä USAssa jo ennen nykyistä rasvakammoa. Näitä nykyisiä suosituksia kertovat potilaille ja niiden mukaan lääkitsevät varmasti oikein hyvässä uskossa hoitotyötä tekevät lääkärit, jotka ovat ihan eri porukkaa kuin lääketehtaiden tutkimuksia tekevät lääkärit ja virallisia suosituksia antavat lääkärit. Ja nämä viimeksi mainitut kyllä toimivat 'kenen leipää syöt, sen lauluja laulat' -periaatteella; joidenkin lääkkeiden kohdalla on täytynyt tehdä useita tutkimuksia ennen kuin on saatu halutut tulokset ja lääke markkinoille.

Käypä hoito-tyyppiset suositukset maailmalla on usein tehty puutteellisten/virheellisten/kikkailtujen tutkimusten perusteella ja niissä ei ole otettu huomioon sitä, mikä määrä porukkaa pitää hoitaa että edes yksi ihminen välttyy ns. päätetapahtumalta. (=päätetapahtumia ovat infarktit jne.)

Ja raha puhuu myös: Suomessa kolesterolilääkitystä pohtivan työryhmän kuudesta jäsenestä viisi oli saanut tutkimusrahoitusta kolesterolilääkkeitä valmistavilta yrityksiltä.  On ehdotettu, että lääketutkimukset otettaisiin pois lääketehtailta puolueettomalle valtion laitokselle, jonka toiminta rahoitettaisiin lääketehtailta kerätyillä maksuilla. Niin kauan kun valmistaja tutkii itse lääkkeensä, on aina mahdollisuus kikkailla tuloksilla ja/tai toistaa tutkimusta kunnes saadaan halutut tulokset.

Runsaat hiilihydraatit muun kivan ohella nostavat myös verenpainetta, esimerkiksi sitä kautta että insuliini estää munuaisia poistamasta normaaleja suolamääriä virtsan mukana.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« Vastaus #26 : 10.07.2013 16:38:28 »

Aika huumoriheitto tuo kylllä on, Sideman.

Ammateilla on taipumus 'periytyä', lääkärin lapset ryhtyvät usein lääkäreiksi ja juutalaisia on ollut paljon lääkäreinä USAssa jo ennen nykyistä rasvakammoa. Näitä nykyisiä suosituksia kertovat potilaille ja niiden mukaan lääkitsevät varmasti oikein hyvässä uskossa hoitotyötä tekevät lääkärit, jotka ovat ihan eri porukkaa kuin lääketehtaiden tutkimuksia tekevät lääkärit ja virallisia suosituksia antavat lääkärit. Ja nämä viimeksi mainitut kyllä toimivat 'kenen leipää syöt, sen lauluja laulat' -periaatteella; joidenkin lääkkeiden kohdalla on täytynyt tehdä useita tutkimuksia ennen kuin on saatu halutut tulokset ja lääke markkinoille.



Aika dramaattisesti määrä on kuitenkin pudonnut vuosien saatossa.
Ehkä he haluavat välttää leimautumisen surkeiksi terveyden vaalijoiksi,
kun diabetes ja muut vastaavat kansantaudit jylläävät lääketieteen "edistysaskeleista"
huolimatta?

Today is National Doctors Day, an observance established in 1933, affirmed by resolution in the House of Representatives in 1958, and established by federal legislation in 1990. The day is observed by mailing greeting cards to doctors and decorating with red carnations the graves of physicians who have died. Jews, who are currently about 2.5 percent of the U.S. population, made up 60 percent of the medical school application pool in 1934 and only 9 percent in 1988. Currently, about 14 percent of American physicians are Jewish. Today is also the birthday of one of the most famous Jewish physicians in history, Moses ben Maimon (Maimonides), born in Cordoba, Spain in 1135. (See our Jewdayo entry for December 13th, his yortsa
yt)

(veri bääd dsouk:)

Doctor: “I’m afraid I have terrible news for you: You have cancer and Alzheimer’s Disease.”
Patient: “Well, at least I don’t have cancer!”
« Viimeksi muokattu: 10.07.2013 16:43:21 kirjoittanut sideman » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #27 : 10.07.2013 19:35:41 »

Tuo vitsi oli hyvä, kiitos.  Grin

Itse näen että lääkäreitä on kahdenlaisia: Toiset ovat niitä jotka tekevät käytännön potilastyötä ja aidosti tarkoittavat hyvää, olivatpa ne annetut neuvot sitten kuinka hölmöjä tahansa esim. virallisten suositusten vuoksi. Ja sitten on niitä jotka ovat lääke- ja elintarviketeollisuuden taskussa ja joiden sanomisiin ei voi luottaa pidemmälle kuin mitä pystyy räkäisemään kovassa vastatuulessa.

Lisäksi on sitten tällainen juttu: Lääkäri voi joutua vaikeuksiin, jos neuvoo jotain virallisen paradigman vastaista. Näin meinasi käydä Ruotsissa muistaakseni Annika Dahlqvistille, joka meinasi menettää lääkärinoikeutensa neuvottuaan kakkostyypin diabeetikoita vhh-ruokavaliolle. Eipä sitten lopulta menettänytkään ja nyt vhh on ruotsissa siis vaihtoehtona käypä hoito suosituksissa tyypin 2 diabeetikoiden hoitoon. (Ja muuten insuliinia välttämttä tarvitsevat ykköstyyppiläisetkin saavat insuliinimääriään pienennettyä vhh:lla.)

Mutta Suomessa ollaan vielä siinä tilanteessa, että lääkäri voi moisista suosituksista joutua totisiin vaikeuksiin.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« Vastaus #28 : 11.07.2013 00:37:10 »


Lääkärin ammatti ei  liene kutsumusammatti läheskään yhtä
suuressa määrin kuin surkeasti palkattu ja ajoin äärimmäisen
raskas sairaanhoitajan homma.

Lääkäriksi haluamisen päämotiivit lienevät ammatin suht. hyvä arvostus,
varma työpaikka ja mukiinmenevä palkkataso.

Kuinka paljon tuo sitten vaikuttaa hoidon laatuun, lienee
"anybody's guess"...
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3622



Profiili
« Vastaus #29 : 11.07.2013 07:35:16 »

Juuri hiljattain luin jutun lääkäreistä suomessa, jotka paasasivat lujaan ääneen siitä, ettei ruokavaliolla diabetestä hoideta vaan lääkkeillä ja insulinilla. Että VHH on haitallinen diabeetikoille. Hullua, että vielä tänä päivänä ei jotkut lääkärit (tai mahdollisesti jopa valtaosa) voi myöntää sitä, että heillä mahdollisesti on vanhentunutta tietoa.

Olin yllättynyt positiivisesti, kun eräs lääkäri isälleni suositteli VHH diettiä verensokereiden takia.

Join eilen täysrasvaista luomumaitoa ja vielä en ole tuntenut vatsanväänteitä tai mitään outoa Smiley Ihanaa!
Vatsani ei ole pariin päivään mourunnut ja huutanut. Voiko viljojen/tärkkelyksen pois jättö toimia näin nopeasti?

Tunnustellaan taas tänään miltä tuntuu Smiley Tänään aion nauttia myös vähän rasvaista juustoa. Toivottavasti sekin kohtelee vatsaani ystävällisesti Wink
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
  Tulostusversio  
 
Siirry: