Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: Eklektikko - 05.07.2013 12:17:31



Otsikko: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 05.07.2013 12:17:31
Noniin, tässä vihdoin sitten tämä mitä lupailin jossain vaiheessa. Tämä on perusohjeiltaan Mark Hymanin kirjasta The Blood Sugar Solution, jota en itse kuitenkaan suosittelisi ruokavalion pohjaksi: Perusideat insuliinin vaikutuksista ovat kohdallaan, mutta silti mies suosittelee syötäväksi tavaraa jonka glykeeminen indeksi ei ole järjestään matala, lisäksi esitetty ruokavalio on vähärasvainen ja kasvissyöntipainotteinen - ei siis meikäläisen näkökulmansta ihmisen lajinmukaista ravintoa ollenkaan. Mutta opuksessa on erinomaista tietoa insuliinin vaikutuksista ja ihmisen biokemiasta noin ylipäätään, eli suosittelen tietoteoksena ilman ko. ruokavalion noudattamista. (MInä söin ko. kirjan tavoin taannoin kun uskoin virallisesta jaadajaadasta suuren osan, enkä ollut kovinkaan terve.) Olen myös lisäillyt omiani mahdollisiin reaktioihin; esim. ihomuutoksista kirja mainitsee aknen, mutta minä taas saan gluteenista atooppista ihottumaa...

Muttasiis: Ainoa mitä ko. kirja ei kerro on, kuinka kauan pitäisi olla ennen testiä ilman viljaa ja maitoa, koska tämä testi tulee sinä kohtaa kun kirjan neuvoja noudattava on muutenkin ollut ilman niitä vaikka kuinka kauan ja haluaa vain testailla voisiko ne lisätä takaisin ruokavalioon.. Toisaalla mainitsee että suoliston toipumiseen ja tulehduksen rauhoittumiseen voi mennä jopa 12 viikkoa, eli sekös se sitten olisi se ilman-olo-aika ennen testiä?  :o

Itse uskon että lyhyempikin aika ilman ennen testiä riittäisi, Antti Heikkilän mukaan jo 2 viikkoa ilman viljoja poistaa ison osan oireista, jos vaivojen syynä ylipäätään olivat viljat. Eli jokainen pohtikoon osaltaan, itse voisin kuvitella jotain 2 vko - 1 kk välillä. Muttasiis, ensin joka tapauksessa ollaan kokonaan ilman viljoja ja maitotuotteita ja sitten aloitetaan testi.

1) ensin testataan maitotuotteilla
2) syödään niitä 2-3 kertaa päivässä kolmen päivän ajan
3) sitten seurataan reaktioita 72 tunnin ajan (=3 vrk)
4) jos jo syödessä tai seuranta aikana tulee reaktioita, lopetetaan testiaineen syöminen välittömästi
5) maitotestin jälkeen odotellaan 3 vuorokautta ilman maitotuotteita
6) sitten toistetaan samat kohdat gluteenilla/gluteeniviljoilla samoin ohjein

Tässä mahdolliset testiajan reaktiot jotka osoittavat ettei maitotuotteet/gluteeni sovi:
- painonnousua
- ruuanhimot (engl. cravings - voi siis olla yleinen ahmiminen tai tietyt ruuanhimot)
- nesteen kertyminen
- nenän tukkoisuus
- hengitysteiden tukkoisuus
- päänsärky
- "aivosumu" (itse olen taannoin kuvaillut tätä nimellä ruokakooma: sumuinen, hidas olo, pää ei tunnu toimivan)
- muistamisvaikeudet
- mielialaongelmat (masennus, ahdistus, vihaisuus)
- uniongelmat
- nivelkivut
- lihaskivut
- kivut ylipäätään
- uupumus/väsymys
- ihomuutokset (akne, atooppinen ihottuma jne)
- muutokset ruuansulatuksessa (turvotus, kaasu ripuli, ummetus, refluksihäiriö)

Ja lisäisin vielä tähän, että tätä testiä voi varmasti käyttää myös sokeriin: Sain juuri luettua John Yudkinin jo 1960-luvulla alun perin ilmestyneen kirjan Pure, White and Deadly, joka kertoo sokerin vaikutuksista ja siitä löytyi aikamoisia vaikutuksia esim. juuri ruuansulatusmuutosten osalta: esim. sokeri lisää vatsahappojen eritystä parhaimmillaan jopa 20% ja riittävän vahvoina pitoisuuksina (varsinkin tyhjään vatsaan ja nesteissä, kuten limut) aiheuttaa osmoosi-ilmiön kautta välittömiä vaurioita ruuasulatuskanavan limakalvoille aina suusta alkaen.  Nyt ymmärrän miksi karkkien makeus tuntuu suorastaan polttavan suuta...   :o :(

(http://fi.wikipedia.org/wiki/Osmoosi)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 08.07.2013 07:31:15
Olen itse kärsinyt enemmän tai vähemmän nyt vatsaoireista.
Ne tulee ja menee, joskus on monta viikkoa maha huonona, sitten taas voi olla kuukaudenkin ok.

Vähensin maitotuotteiden käyttöä, sitten lopetin sen. Oireet pysyi poissa, mutta palasi. Olen vähentänyt viljojen käyttöä hyvin paljon. Silti on oireita. Pitäisi varmaan kokeilla ihan kokonaan ilman?

Ongelma on se, että minulla on ruoka-allergioita. Esimerkiksi en voi syödä raakana vihanneksia juurikaan, enkä hedelmiä.
Olen miettinyt miten korvaisin esimerkiksi viljat ja maidon. Ilman toista on helppo olla, mutta ilman kumpaakin pelkään, etten saa tarpeeksi kaloreita ja ravinteita, sillä olen hyvin hoikka muutenkin..

Viljoilla saan juurikin sitä mahaa täyteen; puuro ja murot esimerkiksi.

Maidoista taas rahkat ja jugurtit on hyviä välipaloja.

Onko tälläiselle "uusavuttomalle" antaa vinkkejä ns. helpoista tavoista korvata viljat ja maito?  :-[

Aamut aloitan normaalisti puurolla. Olisiko mahdollista säilyttää puuro ruokavaliossa, jos valitsee gluteenittomat kaurahiutaleet. Niitä kuulemma on?
Vai onko ne yhtä haitallisia.

Leivän pois jättö on helppoa.

Aamuisin en kerkiä kokkailemaan kotona, joten puuro on ollut helppo syödä työpaikalla. En voi ruveta kokkailemaan munia ja pekonia arkiaamuisin :D

Kuulisin mielelläni ajatuksia, sillä olen ihan kädetön vielä tämän ruokavalion kanssa..
Epäilen, että minulla stressivatsa yhdistyy tuollaiseen ruoka-aineherkkyyteren ja siitä johtuu ns. ruokailun jälkeinen röyhtäily, turpoaminen, usein aamuisin vatsa sekaisin.

Voisiko kyseessä olla myös hapoton vatsa? Sitä olen epäillyt.

Eksperteiltä mielipiteitä :)



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 08.07.2013 09:37:33
Monilla ihmisillä maidonsieto paranee, kun viljat jätetään  kokonaan pois. (Päinvastoin tämä puolestaan ei taida toimia, ainakaan en ole kuullut kenestäkään, joka olisi ruvennut sietämäään viljaa paremmin jätettyään maitotuotteet pois.)

Ja kyllä, pitäisi kokeilla kokonaan ilman, jotta saisit selville johtuvatko oireesi viljasta vai eivät.

Ruoka-allergioista: Ainoat vihannekset joiden syömisestä raakana on hyötyä ovat salaattivihannekset, eli kaikenlaiset salaatinkaltaiset ja kurkku. Kaikista muista vihanneksista kehosi saa ravinteet paremmin irti, kun syöt ne kypsennettyinä ja rasvan kanssa. Ei siis tarvitse stressata siitä, ettet voi syödä raakoja kasviksia. Modernit jalostetut hedelmät ovat vitaminoituja sokeripommeja, joten jos voit marjoja syödä, et saa hedelmistä mitään erityistä lisäarvoja jonka perään pitäisi haikailla.

Viljojen fytiinihappo kelatoi mineraaleja, eli estää niitä imeytymästä. Niinpä vaikka täysjyvävilja koeputksessa näyttää jonkin verran ravinteikkaalta, käytännössä et siitä paljoa ravinteita saa - paitsi kaloreita sellaisessa muodossa, että se entisestään haittaa ravinteiden saantia:

Hiilihydraatit nimittäin johtavat insuliinineritykseen (sitä kun tarvitaan hiilihydraattien=sokerin käsittelyyn elimistössä) ja insuliini mm. vaikuttaa munuaisiin niin, että virtsan mukana pääsee poistumaan enemmän c-vitamiinia kuin kuuluisi (ja lisäbonuksena suolaa ja virtsahappoa puolestaan ei poistu niin paljoa kuin olisi tarkoitus, jolloin riski kohonneeseen verenpaineeseen ja kihtiin kasvaa). C-vitamiini menee myös soluihin samaa reittiä kuin sokeri ja sokeri 'etuilee', joten suurella hiilihydraattikuormalla se ei pääse soluihin vaikka söisit sitä kuinka paljon. Sokerin käsittely soluissa puolestaan kuluttaa b-ryhmän vitamiineja.

Pienentämällä hiilihydraattimääriä (enkä nyt puhu atkins-tyyppisestä tai ketoosista ollenkaan, vaan vain siitä että jättää vain pois ne eniten insuliinineritystä aiheuttavat eli viljat, perunat/juurekset, sokerit ja modernit sikamakeat hedelmät, ei ole tarvetta laskeskella hiilihydraattimääriä, vain vahtia niiden laatua) pienennät siis vitamiinien tarvettasi merkittävästi.

Pähkinät, jos vain voit niitä syödä, ovat hyvä energian ja ravinteiden lähde. Ja jos maltat kokeilla yllä olevan ohjeen mukaan sekä viljan että maidonsiedon, voi olla että lopulta sitten siedätkin maitotuotteita ja siinä tapauksessa niitä kannattaa ilman muuta syödä; luomumaitorasva on erittäin ravinteikasta.

Minä olen korvannut viljojen kalorit rasvoilla: Luomukermalla, luomuvoilla ja rasvaisella lihalla/kalalla, oliiviöljyllä, pähkinöillä ja manteleilla. Ja kaikki vatsavaivani ovat poistuneet kun olen lakannut syömästä viljoja.

Aamiaiseksi voit syödä vaikka keitettyä kananmunaa jonka voit keittää edellisenä iltana, jos tuntuu ettei ole aikaa muutoin. Se kannattaa syödä voin (jos pystyt syömään) tai kookosrasvan (jos sopii sinulle) kanssa, niin se pitää nälkää paremmin. Itse en syö aaamiasita lainkaan kun ei maistu, lorautanpa vain reippaasti kuohukermaa kahviin. Ihmiset laittavat kuulemma myös kylmäpuristettua kookosöljyä kahviinsa, siinäkin yksi vaihtoehto jos lopulta käy ilmi ettei mikään maitotuote sovi sinulle.



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 08.07.2013 12:25:22
Kiitos, että viitsit jakaa tietojasi :)
Pähkinäallergikko olen myös.

Tuo keitetty muna-aamiainen voisi toimia :) Voita käytän nyttenkin jonkin verran.
Mitä mieltä olet siitä, että kun jättää viljat pois, niin voiko ns. huoletta herkutella rasvoilla vai pitääkö varoa edelleen? Siis meinaan, kun rasvastahan on tehty paholainen, jota pitää välttää. En kyllä ole vältellyt, mutta siis voiko esimerkiksi turvallisin mielin vaikkapa syödä pekonia ja vaikka paistettuja munia leivän sijaan?
Tuntuu, että nykyään on niin pirusti informaatiota kaikkialla ja ne ovat ristiriidassa keskenään. Suurin osa ruokasuosituksista tuntuu olevan ihan kivikautista ja jopa haitallista.

Mun täytyy nyt oikeasti kokeilla sitä koko viljatonta ruokavaliota ja katsoa miten elimistöni siihen reagoi.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 08.07.2013 13:00:49
Rasvasta on tehty paholainen puutteellisella tieteellisellä näytöllä. Suosittelen Gary Taubesin kirjaa Miksi Lihomme, jossa kerrotaan sekä lihomisen että siihen liittyvien sairauksien metaboliasta, kyseessä ei siis ole dieettikirja ollenkaan.

Minä syön yli 100 g kovaa eläinrasvaa joka päivä. Kokonaiskolesteroli laski lukemasta 4,8  lukemaan 4,4 kun lakkasin syömästä viljoja ja aloin syödä rasvaa enemmän.  ;D :D Verenpaine 117/75, paastosokeri 5,1, atooppinen ihottuma ja hengitystieallergiat kadonneet lähes täysin, unentarve tipahtanut tunnilla per vrk, yleinen vireystila parempi, 'aivosumu' tyystin kadonnut, kuten myös vatsavaivat.

Sitäpaitsi HDL kolesteroli - se 'hyvä' kolesteroli - korreloi käänteisesti hiilihydraattikuormaan: Mitä enemmän hiilihydraatteja, sitä matalampi HDL. Tämä suhde on niin vakio, että kun tutkimuksissa ei aina luoteta ihmisten omaan raportointiin kulutetuista hiilihydraateista, se pystytään suurehkolla tarkkuudella varmistamaan HDL-lukemasta. (Tosin ne oikeasti sydäntautiriskejä indikoivat arvot ovat Apo1A ja ApoB sekä niiden välinen suhde, eivät suinkaan ne arvot joilla sitä nyt arvioidaan).

Jos jätät viljat pois, on sinun saatava vastaavat kalorit jostain muualta ja proteiinissa on se ongelma, että suurina määrinä se happamoittaa elimistöä ja lisäksi kroppa muuttaa ylimääräisen proteiinin sokeriksi, eli sitten ollaankin taas lähtöruudussa insuliininerityksen suhteen, vaikka ehkä viljan itsessään aiheuttamat ongelmat jäävätkin pois. Hyvä jos voit syödä voita ja jos on varaa kannattaa investoida luomuvoihin.

Jo 200 vuotta sitten tiedettiin, että ne ovat hiilihydraatit jotka lihottavat ja lihavuuden myötä tulee sitten kasa sairauksia. Vielä 1950-luvullakin oli lääkäreitä, jotka saivat potilaansa laihtumaan ja tervehtymään hiilihydraattirajoituksella. Sen jälkeen kyseenalaisen tieteen perustelema propaganda, joka tuottaa paljon rahaa elintarvike- ja lääketeollisuudelle, on valitettavasti lyönyt läpi voimalla. Onneksi nyt vihdoin on pradigma murtumassa. Mutta ei tarvitse olla ylipainoinen tai diabeetikko hyötyäkseen siitä että vahtaa hiilihydraattiensa laatua (laatua vahtaamalla määrä tippuu lähes automaattisesti sopivalle tasolle), en minäkään ollut.

Muunmuassa Antti Heikkilä on sitä mieltä että jo parissa-kolmessa viikossa näkee oliko vaivojen syynä vilja, joten ei sitä viljatonta niin hirmuisen kauan tarvitse kokeilla. Ja sitten voi vielä tehdä tuon testin jos haluaa. Ja se maidonsieto voi tosiaan parantua viljattomalla niin, ettei molempia tarvitse jättää pois. Maitotuotteiden laatua toki kannattaa myös vahdata: Homogenoitu maito ei ole hyvä idea, onneksi luomumaidot ovat homogenoimattomia, luomukuohukerma myöskin.

Jos pähkinäallergiasi ei ulotu manteleihin, ne ovat erinomaista ravintoa. Samoin voit kokeilla mitä kroppa sanoo esim. auringonkukansiemenistä tai seesaminsiemenistä. (minulle ne eivät sovi, mutta ovat kyllä erinomaista ravintoa)

Ai niin vielä tämä:
Sokeri on vielä paljon pahempi asia kuin viljat. Varsinkin sokeri tyhjään vatsaan, jolloin se aiheuttaa suoraa osmoosivauriota ruuansulatuskanavan limakalvoissa. Ja se on sitten ihan se ja sama onko se vaikka raakaruokosokerin muodossa, tai esim. hedelmätäysmehuna. Sokeri on sokeri on sokeri.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 08.07.2013 13:43:16
Kiitos uudelleen :)

Aion nyt kokeilla viljattomuutta. Lisään sitten samalla rasvaa, sillä tosiaan, en halua laihtua yhtään, mielellään voisin hieman lihoa..
Olisi ihanaa sitten myöhemmin pystyä säilyttämään maitotuotteet ruokavaliossa, sillä pidän niistä kovasti.
Ja ei minulla todellakaan ole mitään sitä vastaan, että saan sitten herkutella voilla ja kermalla :) Minulle parasta herkkua ovat nimen omaan kaikki sellainen mikä on tuhtia rasvaa.. Aiemmin kolesterolini oli koholla ja minulle lääkäri paasasi rasvojen pois jättämisestä, vaikka en aiemmin käyttänyt rasvaa juurikaan. Nyt kun olen viime vuosina syönyt enemmän rasvaa, niin kolesterolini on laskenut  ::) Eli päinvastoin!

Olen niin väsynyt näihin säännöllisen epäsäännöllisiin vatsavaivoihin. Tuntuu välillä ettei ruoka sula millään, sitten välillä koko systeemi on jumissa ja sitten taas yht'äkkiä kaikki solahtaa ruuansulatusjärjestelmän läpi liian nopeasti. Siinä sitten kaikki murinat mahassa ja kuplii ja on turvonnut olo eikä energiaa  :buck2:



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 08.07.2013 22:25:29
Parantuisikohan ihmiskunnan terveyden tila dramaattisesti,
jos kapitalistisesta lääketieteestä päästäisiin tyystin eroon?

Toisin sanoen, lääketeollisuus pitäisi ilmeisesti sosialisoida...

 :o   ???


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: pikkari - 10.07.2013 00:48:06
No aivan varmasti paranisi mutta kun raha puhuu...
Tää menee hieman ohi aiheen mutta ruokavalioon liittyy. Ystäväni on ISO mies 190cm/135kg
Lempiruokana erilaiset makkarat kera kinkkusalaatin ja maidon. Olen koittanut hienovaraisesti sanoa ettei tolla meiningillä pitkälle pötkitä
Nyt alle 30-vuotialla on niin paljon läskiä että testosteroniarvot on alhaalla ja omien sanojensa mukaan kuin pms-oireet päällä.
En olis ikinä uskonut että miehille voi tulla tollasta mutta Eklektikko kirjoitti jo aikasemmin täällä että miehille voi tulla epäedullisia hormonal juttuja ja tosiaan pitää paikkaansa tässä tapauksessa.
Kiukkuinen, kireä, levoton usein. Ei mielenterveysongelmia muuten vaan liikaa kiloja, väärää ruokaa liikaa
Soitti eilen mulle eilen että on aloittanut dieetin ja liikkuu nyt enemmän. Hyvä!
Tolla ruokavaliolla ja kiloilla ei olis montaa vuotta elimistö jaksanut.
Mites sit kun viljat jättää pois on alkoholin laita? Eikö voi juoda bissee lainkaan? Siiderissä on sokeria ja sekin on huono eli mitä alkoholia voi juoda? Kirkasta viinaa? Yäk! Viiniä?


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 10.07.2013 10:17:11
Kysyn vielä lisää :)

Eilen olin ekaa päivää ilman viljoja. Oikeastaan, olin myös ilman perunaa, riisiä.
Röyhtäily väheni jo heti, sen huomasin eilen.

Ongelmani on se, että kun illalla lähdin harrastamaan liikuntaa, huomasin luonnollisestikkin että veto oli vähän vähissä, sillä kasviksista saamani hiilihydraattien määrä oli niin pieni..
Luin tärkkelystoleranssista ja oireeni sopii siihen melko täydellisesti, eli kaikki tärkkelys voi olla tälläiselle ihmiselle haitallista; peruna, riisi, viljat... Mutta miten ihmessä saisin tarpeeksi hiilareita, että jaksan liikkua kunnolla? Vai, onko salaisuus siinä, että hiilareita pitäisi korvata sillä rasvalla? Hurjasti?
Voiko hyvin vähäinen hiilarimäärä olla vaarallinen? Kuinka paljon sinä Eklektikko syöt hiilareita? Grammoissa?

Sitten lueskelin, että vähähiilaridietiksi kutsutaan sellaista, jossa hiilarit on alle 100 tai 70g vuorokaudessa. Löytyy vähän ristiriitaista tietoa.. Laihduttajat kai pitää ne alle 20 grammassa. No joka tapauksessa, tajusin, että minähän ole ollut vähähiilarisella ruokavaliolla jo vuosia, tietämättäni! En olisi arvannut, että ne rajat on noin korkeat. En minä ole viljaa hulluna puputtanut. Lähinnä aamupuuroa, toisinaan muutama peruna päivässä tai vähän muroa, joskus harvoin riisiä perunan tilalla. Mutta määrät melko pieniä.

Leipää joskus.


No, minä en halua laihtua. Minä haluan pitää painoni ja ehkä jopa lihoa. Miten saisin hiilareita, ilman suuria tärkkelysmääriä ja miten saan pidettyä itseni vahvana ja voimissani? Onko salaisuus runsas rasva nimen omaan ja miten paljon sitä tarvitaan?
Olen ihan käsi näiden kanssa :D

Vatsa tosiaan on nyt ollut ainakin parin päivän ajan ok. Ei turvotusta, ei röyhtäilyä, ei ripulia. Eilen söin kaksi munaa, vähän peokonia, kanaa uunivihannesten ja sienien kanssa, fetasalaattia, höyrytettyä parsakaalia voilla, rahkaa. Maitotuotteita haluaisin tosiaan lisätä ruokavalioon takaisin enemmän.



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 10.07.2013 11:03:32
Olikos se niin, että olit allerginen kaikille pähkinöille ja myös manteleille? Jos vain mitään pähkinää/mantelia voit syödä, ne ovat erinomainen hiilihydraatin lähde. Maitotuotteet myös, mutta olikos niin että haluat ensin olla ilman maitotuotteita myös nyt samalla kun testailet viljojen pois jättämistä? (Muokkaus: Viestin lopusta huomasin, että syöt edelleen maitotuotteita, mutta en nyt jaksa koko viestiä muokkailla uudelleen sen mukaiseksi, joten älä välitä alkuosan siihen viittaavista teksteistä.)

Vaikka se sokeri onkin ikävä asia, niin rasva samalla syötynä suojelee vatsaa. Muutama pala tummaa suklaata (vähintään 50% kaakaota) on hyvä hätäkeino saada hiilihydraatteja ennen treeniä. Tai sitten joku hedelmä vaikka, mieluummin kokonainen hedelmä kuin hedelmämehu, kun sokeri on 'kiinni' hedelmän kuiduissa, se on kaikkein vähiten haitallisessa muodossa.

Hiilihydraatteja ei tarvitse liikuntaan sinänsä, ainoastaan räjähtävää voimaa vaativissa suorituksissa saattaa tarvita hiilihydraattilisää. Uskoisin, että sinun kohdallasi kyse ei ole sinänsä siitä että hiilihydraattien vähyys olisi haitannut menoa, vaan siitä että kun juuri vasta olet ne viljat pois jättänyt, olet siirtymävaiheessa sokeripolttoisesta rasvapolttoseksi. Tällöin voi mennä muutamasta päivästä viikkoon ennen kuin insuliinitasot laskevat riittävästi ettei keho koko ajan vaadi sokeria polttoaineeksi ja kroppa oppii käyttämään rasvahappoja suoraan energiaksi. (ketoosia/ketoneita ei siis tarvita, mitokondriot puksuttavat ihan iloisesti energiaa rasvahapoista sellaisenaan, itse asiassa helpommin kuin glukoosista joka vaati ensin 'esikäsittelyn') Ota siis liikunnan suhteen rauhallisesti jonkin aikaa nyt siirtymävaiheessa.

Sinun tulee saada sama kalorimäärä päivässä kuin ennenkin, vaikka et enää söisikään niitä viljoja, mikä tarkoittaa sitä että kaikki on syytä syödä täysrasvaisina versioina ja käyttää rasvaa muutenkin melko huolettomasti. Lisää rasvaa sen mukaan kuin maistuu. Minä syön juustoviipaleetkin nykyään voilisän kanssa, koska jo suutuntuma kertoo että 20% rasvaa juusto on liian vähärasvaista välipalana nälkää pitääkseen.  ;D

Hyvin vähäinen hiilihydraattimäärä ei ole millään tavoin vaarallinen jos saat kaikki tarvitsemasi ravinteet. Laihduttajatkaan eivät välttämättä syö vain 20 g hiilaria päivässä, sen verran syödään jos tieten tahtoen halutaan ketoosiin (moni aloittaa laihdutuksen lyhyellä ketoosijaksolla, koska se häivyttää näläntunnetta ja saa laihtumisen reippaaseen vauhtiin, jatkuva ketoosi ei ole välttämätön laihdutuksessakaan), mutta moni menee ketoosiin jo 50 g hiilareilla. Se 20g on esitetty kirjoissa sen vuoksi, että sillä sinne ketoosiin halutessaan pääsee takuuvarmasti, siinä kaikki.

Vähähiilihydraattinen on vielä 150 g hiilareitakin, ainakin siihen nähden mitä ihmiset yleensä syövät. Sinunhan ei tarvitsisi niitä vahtia ollenkaan, kun et halua laihtua vaan päinvastoin: Ongelmana on tässä nyt vain se, että olet allerginen pähkinöille ja et halua vielä kokeilla sopisivatko ne maitotuotteet kuitenkin (fiksua, koska vasta kun vatsa on viljojen jäljiltä rauhoittunut, selviää se siedätkö maitotuotteita). Niinpä jos et halua mennä alhaisilla hiilareilla, niin sitten on saatava hiilareita vaikka juuri marjoista, hedelmistä tai tummasta suklaasta.  Kasviksista paprika on harvinaisen korkeahiilarinen, mutta se aiheuttaa joillekin vatsaongelmia. JOs voit sitä syödä, siitä niitä saa enemmän kuin kasviksista yleensä.

Jos sinulla ei ole tärkkelysintoleranssia, peruna on usein kaikkein vähiten hankala vaihtoehto, riisi puolestaan viljoista vähiten yleensä ongelmia aiheuttava. Mutta ehkä nekin  kannattaa sitten testata yksitellen tuon ekan viesti ohjeen mukaan vasta sitten kun olet saanut gluteenin ja maitotuotteet testattua?

Itse en laskeskele hiilareita ollenkaan ja melko todennäköisesti minulla ne lukemat asettuvat välille 70-150 g päivässä. Saan hiilihydraattini etupäässä maitotuotteista ja pähkinöistä, mutta onhan niitä ihan kaikissa vihanneksissa ja marjoissakin, vaikkakin todella pieniä määriä.

Ja sitten minulla on kyllä yksi merkittävä poikkeus, joka on sekä viljatuote että teollinen elintarvike: Yosa kaurajugurtti. Käytän makua mustikka-banaani, jossa ei ole lisättyä sokeria ja joka on luomua. Maitohapattaminen hajottaa viljojen myrkyllisiä ainesosia, joten jos ei ole tärkkelysintoleranssia, Yosa voi olla hyvä vaihtoehto. Tavallisesta kauralesepuurosta saan karmean närästyksen, mutta Yosa ei tuota ongelmia. Edelleen kuitenkin ottaisin kokeiluun vasta, kun gluteeni ja maito on jo testattu.  Itse käytän Yosaa sen vuoksi, että teen eväspöperöä töihin kotona itse kefiirisienellä tehdystä kefiiristä. Se on niin äreän hapanta, että se vaatii jotain happamuutta leikkaamaan ja siihen käytän makeutukseksi Yosaa. Mutta ei se pöperön lopputulos ole kyllä silti makeaa tavallisen ihmisen suuhun, tai kovin makeaa edes minun suuhuni; kunhan leikkaa vähän kefiirin happamuutta.

Summa summaruma: Voimattomuus liikunnan yhteydessä on todennäköisimmin siirtymävaiheongelma, sillä ei se pyöräily räjähtävää voimaa vaadi. Rauhallisesti vain liikunnan suhteen viikon verran tms. ja varmista että saat tarpeeksi kaloreita noin ylipäätään.

Eilisen syömisesi, niihin voi lisätä rasvaa näin: Uunivihanneksiin  voita päälle, munien kanssa voita, fetasalaattiin oliiviöljyä, ja kun näemmä niitä maitotuotteita nyt edelleen syöt, niin rasvattoman rahkan vaihto kermarahkaan (rainbowlla on sellainen) tai turkkilaiseen jugurttiin lisää myös helposti rasvaa kokonaisuuteen. Kana nahkoineen, sillä rasva on nahassa ja kuohukermaa ihan mihin vain maistuu.  :) Syömisesi vaikuttivat oikein hyviltä ja monipuolisilta.

Kropalta menee jonkin aikaa sen rasvapolttoisuuden oppimiseen, mutta sitten kun se on sen oppinut ei pitäisi olla isompia ongelmia liikunnankaan kanssa. Ja sitten on vielä sellainen juttu, että ei kaikkien kroppa tykkää todella matalista hiilihydratteista, vaan toiset voivat huonosti hyvin matalilla hiilarimäärillä. Tämä selviää kokeilemalla, jos hiilareiden laatu on hyvä (esim. juuri maitotuotteet, pähkinät jos voit, marjat, tumma suklaa ja se Yosa) niin se ei rasvapolttoisuutta haittaa. Voi olla että sinä olet juuri sellainen ihminen ja saattaa muuten olla että minäkin olen, sillä en ole edes kokeillut mitä tapahtuisi sellaisilla 20-50 g päivässä lukemilla. Minä vahdin vain sitä laatua, enkä määrää ja voi olla että sinulla jäivät vain hiilarit turhan alas juuri nyt. Kovin matala hiilarimäärä ei ole millään tavoin siis vaarallinen, mutta ihan vaarattomastikin voi se kroppa vihjailla huonolla ololla, että nyt niitä haluttaisiin vähän enemmän.  :)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 10.07.2013 11:15:53

Sinun tulee saada sama kalorimäärä päivässä kuin ennenkin, vaikka et enää söisikään niitä viljoja, mikä tarkoittaa sitä että kaikki on syytä syödä täysrasvaisina versioina ja käyttää rasvaa muutenkin melko huolettomasti. Lisää rasvaa sen mukaan kuin maistuu. Minä syön juustoviipaleetkin nykyään voilisän kanssa, koska jo suutuntuma kertoo että 20% rasvaa juusto on liian vähärasvaista välipalana nälkää pitääkseen.  ;D


Juustonani on viime aikoina ollut Oltermanni 17%. Jokin aika sitten ostin
erreyksessä rasvaisempaa versiota (32%?). Se oli jäädä syömäti kun siinä ei
maistunut juuri mikään muu kuin rasva!

  :buck2:  ::)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 10.07.2013 11:29:37
Ehkäpä E:stä pitäisi tehdä diktaattorin valtuudet omaava sosiaali- ja terveysministeri?  ::)

Meillä Suomessa uskotellaan, että olemme tervettä kansaa ja että ruisleipä ja maito ovat terveyttä ylläpitäviä ruokia. Miksi sitten johdamme monen sairauden esiintyvyydessä? Miksi esimerkiksi osteoporoosista on tullut uusi kansantautimme, vaikka maitoa kulutetaan meillä niin paljon? Pekka kysyy.

Sanojensa vakuudeksi Pekalla on näyttää Eurostatin tilastotieto. Sen mukaan vuonna 2009 syntyvä suomalainen poika elää terveenä keskimäärin 57-vuotiaaksi asti, kun taas samana vuonna syntynyt ruotsalainen ja norjalainen voi nauttia elämästään terveenä yli 70-vuotiaaksi. Tilaston mukaan suomalaiset ovat saksalaisia lukuun ottamatta koko EU-alueen sairainta kansaa.


http://olotila.yle.fi/mina/hyvinvointi/pekka-nieminen-muutti-ruokavalionsa-paleoksi

Maito ja leipä ovat siis suurimmat syylliset Suomen kansan sairastuvuuteen?  :o

Hmmm... mutta eikös Ruotsissa lisätä sokeria vähän kaikkeen? Sikäläiset leivätkin
tuppaavat olemaan ällön makeita?? Vai olenko taas kerran aivan kuutamolla??

Olisikohan kuitenkin mentaliteetilla osuutta tuohon sairastuvuuden eroon??
Suomessakin "iloiset" hurrit elävät keskimäärin huomattavasti kauemmin kuin
nyreät ugrit??


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 10.07.2013 11:38:53
Juustonani on viime aikoina ollut Oltermanni 17%. Jokin aika sitten ostin
erreyksessä rasvaisempaa versiota (32%?). Se oli jäädä syömäti kun siinä ei
maistunut juuri mikään muu kuin rasva!

Minä olen varsin hifistelijä juustoissa, koska ne ovat Yosa-kaurajugurtin ohella suunnilleen ainoa syömäni asia jossa tarvitaa tuoteseloste ja ainesosaluettelo: Kaikki juustot joissa tarvitaan happamuudensäätöainetta ja muita lisäaineita diskaan sillä perusteella, että on sitä osattu vuosituhansia juustoja tehdä ilmankin, jos niitä tarvitaan, jossain on jotain vialla: Tavoiteltu ehkä liian pitkää hyllyikää tms.

Syön vain muutamaa juustoa: Rainbowlla on viipaloitu luomugouda jossa ei ole lisäaineita ja palana myytävä kova kypsytetty luomujuusto, jossa ei myöskään ole. Satunnaisesti muita juustoja, mutta kun harvoin syön juustoa kylmänä (joskus välipalana) niin näillä kahdella olen pärjännyt, kun laitan vain lämpimiin ruokiin ja munakkaaseen.

Kaikki juustot eivät vaan ole hyviä, Oltermanni on aika mauton rasvattomampanakin versiona, eikä se 17% mikään järjettömän vähärasvainen ole. Superpallo-edam on ehkä mauttomin juusto kaikista.  :)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 10.07.2013 11:42:46
Ehkäpä E:stä pitäisi tehdä diktaattorin valtuudet omaava sosiaali- ja terveysministeri?  ::)
 ---

Maito ja leipä ovat siis suurimmat syylliset Suomen kansan sairaalloisuuteen?  :o

Hmmm... mutta eikös Ruotsissa lisätä sokeria vähän kaikkeen. Sikäläiset leivätkin
tuppaavat olemaan ällön makeita?? Vai olenko taas kerran aivan kuutamolla??

Ei kiitos diktaattorin tittelille: En halua vastuuta yli 5 miljoonan ihmisen terveydestä, sitäpaitsi aina kun puuttuu toisten vapaaseen tahtoon kerää karmaa, jokainen on vapaa syömään itsensä sairaaksi minun puolestani.

Leipä on minun katsannossani suurin syyllinen.
Maitotuotteet syyllisiä näissä tapauksissa:
- Kyseiselle ihmiselle maito ei vaan sovi, ei laktoosi-intoleranssin vuoksi, vaan sen vuoksi että maitoproteiini ei sovi. Lektiinit jälleen.
- Kyseinen ihminen käyttää vain teollisia 'maito' tuotteita, eli homogenoituja ja lisäaineellisia. Minä käytän kyytön raakamaitoa, luomukuohukermaa, luomujuustoja ja luomumaitoa (pastöroitu mutta ei homogenoitu). Pastörointi on paljon pienmpi paha minun mielestän kuin homogenointi.
- Kyseinen ihminen syö paljon  hiilihydraatteja ja paljon maitorasvaa: Hyväkään rasva ei ole hyvä juttu, jos se yhdistyy sokeriin tai muuten jatkuvasti korkeisiin hiilihydraattimääriin.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 10.07.2013 12:00:14
[ Kyseinen ihminen käyttää vain teollisia 'maito' tuotteita, eli homogenoituja ja lisäaineellisia. Minä käytän kyytön raakamaitoa,


Mistä ihmeestä Suomessa saa kyytön raakamaitoa? Miina Äkkijyrkältä?  :)

Kuinkahan monelle suomalaiselle sitä riittäisi päivittäiseen kohtuulliseen käyttöön?  :o


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 10.07.2013 12:18:35
Hei kiitti :)

Juu, tosiaan pähkinät allergisoi minua ja raa'at hedelmät myös.
Mutta, tosiaan, rasvaa lisää siis. En ole pariin vuoteen lainkaan lätrännyt kevytmaitotuotteiden kanssa muutenkaan. Haluaisin hirveän paljon lisätä maitotuotteita ruokavaliooni. Nyt olen pitänyt sen päivittäisen rahkan mukana, että takaan proteiinin saannin. Kun vaikka syön lihaa, niin ei sitä tule aina hirveästi syötyä.

Minua eniten pelottaa laihtuminen, sillä sitä en missään nimessä halua. Olen hyvin hoikka ja ns. rasvaton kuikelo tyyppi muutenkin.. Siksi hieman juuri pelkään sitä, että kun ihmiset sanoo, että ketoosissakin keho alkaa polttaa kehosta kunnolla rasvaa. Eli jos ymmärsin oikein, mun ei tartte murehtia hiilareista sillä lailla, jos kerran vedän kunnolla laardia :D ?

Mä arvelinkin, että se voi olla ns. alkukankeutta. Keholle voi olla yllätys, kun ei yht'äkkiä saakkaan viljoja.

Ketoosiin 50g hiilareila? Okei, ei ihme, että en ole lihonut. En tuntenut lainkaan noita hiilarimääriä tai suosituksia ja nyt aloin tutkimaan ja miettimään niitä syömiäni määriä, niin yllätyksekseni olen kai ollut jonkin sortin karppaaja ennenkin :D Pyrkimättäni :D
Eli mahdollisesti kehoni on jo osan aikaa polttanut niitä rasvahappoja?

Minä lähinnä kävelen paljon, joogaan ja satunnaisesti uin ja pyöräilen. Eli koska en harrasta mitään räjähtävää liikuntaa, niin tulen pärjäämään?


Lähipäivinä alan kyllä kokeilemaan enemmän maitotuotteita. Niistä saa kaloreita hyvin ja rasvaa ja lisäksi rakastan maitotuotteita. Niistä luopuminen on ollut minulle vaikeampaa kuin viljasta. Olen nyt syönyt vaan sen päivittäisen rahkan lähinnä ja vähän fetaa.
Haluaisn alkaa läträämään kermalla ja homogenoimattomalla runsasrasvaisella maidolla. Puhumattakaan juustoista  :smitten:


En muuten tiennyt että maitotuotteissakin on hiilareita. Sehän olisi mahtava homma! Mä olen aina ollut täysin tietämätön kaloreista. Olen aina syönyt niin paljon että nälkä lähtee enkä ole lihonut. Joskus kun ole nvatsaongelmien takia päässyt laihtumaan niin olen yrittänyt tankata paljon kaloreita (rasvaa) saadakseni kilot takaisin, mutta se on ollut vaikeaa.

Ehkä tää tästä :) Mä opin uutta ja kehityn :D


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 10.07.2013 12:19:58
Meillä Suomessa uskotellaan, että olemme tervettä kansaa ja että ruisleipä ja maito ovat terveyttä ylläpitäviä ruokia. Miksi sitten johdamme monen sairauden esiintyvyydessä? Miksi esimerkiksi osteoporoosista on tullut uusi kansantautimme, vaikka maitoa kulutetaan meillä niin paljon? Pekka kysyy.

Osteoporoosista:
Jos alle puolet ravinnon rasvoista on tyydyttyneitä rasvoja ja/tai rasvojen saanti muuten liian vähäinen, luun uudismuodostus heikkenee.  (lähde: Taija Sompin ja miehensä jonka nimenä en nyt muista kirja Parantavat Rasvat)

Eipä siis yllätä että osteoporoosi on yleisintä vähärasvaisella (ja nekin rasvat kasviöljyjä) ruokavaliolla elävillä naisilla.
(Tämä siis koskien naisia, jotka eivät vielä ole vaihdevuosi-iässä ja ei se siinäkään vaiheessa hyvää tee, ettei saa tyydyttynyttä rasvaa.)

Ei myöskään yllätä se, että osteoporoosi on yleistynyt kolesteroli- ja eläinrasvakammon aikana.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 10.07.2013 12:29:50
Mistä ihmeestä Suomessa saa kyytön raakamaitoa? Miina Äkkijyrkältä?  :)

Kuinkahan monelle suomalaiselle sitä riittäisi päivittäiseen kohtuulliseen käyttöön?  :o

Minä ostan sitä Hakaniemen hallista Helsingistä. Tuottaja on Saloniemen Juustola:
http://www.saloniemenjuustola.fi/

Sivuilta löytyi myös jälleenmyyjälista:
http://www.saloniemenjuustola.fi/jalleenmyyjat.php

Ko. juustolalla on muitakin hyviä tuotteita, sieltä saa myös vuohen raakamaitoa. Sekä kyytön- että vuohenmaitoa saa 3 litran tonkassa, joka on samaa mallia kuin hanaviinit, eli maito on täysin ilmatiiviisti ja säilyy sen vuoksi avatussa tonkassakin noin viikon, paljon pidempään kuin tölkki- ja pullomaidot. Litran pakkauksia on myös, mutta ovat pullossa.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 10.07.2013 13:04:17
Artemikselle: Allergisoivatko mantelit myös? Elleivät, niin sitten mukaan ruokavalioon ilman muuta.

Proteiinista:
Kananmunia (mieluiten luomu) kannattaa suosia, koska ne ovat erinomaista ravintoa, niitä voi syödä ihan niin paljon kuin vain saa alas. Rasvaista kotimaista kalaa (muikku ja silloin tällöin silakka) myös.

Minun on yksinkertaisesti vaikea saada alas riittävästi proteiinia, kun minulla tarve on 70-100 g per päivä, niin sitä varten pitäisi syödä 350-500 grammaa proteiiniruokaa, koska niissä on proteiinia yleensä 20% tai alle. Niinpä olenkin lisännyt ruokavaliooni erinomaisen kotimaisen heraproteiinijauheen: http://www.prot-top.fi/product.asp?sua=1&lang=1&s=15

Tuossa on monta etua: Heraproteiinijauheessa on proteiinia 80%, joten pienemmällä bulkkimäärällä syötävää saa helposti proteiinia. Lisäksi kylmäsuodatettu heraproteiinijauhe sisältää BCAA:ta eli 'branched chain amino acids', haarautuvaketjuisia aminohappoja, jotka ovat superterveellisiä ja erityisesti hellivät mitokondrioita, noita solujemme pikku voimalaitoksia. Tämä on vielä sikahalpaa, kilohinta siis postikulujenkin kanssa alle 15 euroa. (Solgarin Whey to Go, joka on vastaava tuote maksaa 45 euroa per 300 g...)

Ja heraproteiinijauhe on vielä aineenvaihdunnan lopputuotteeltaan emäksistä, eli happo-emästasapainoakin saa pidettyä kuosissa ilman, että täytyy syödä kilokaupalla raakoja vihanneksia.  ;)

Ihmiset menevät ketoosiin kovin eri hiilarimäärillä, jotkut tarvitsevat se 20g, jotkut taas enemmän. Voi olla, että olet jo karpannut huomaamattasi, mutta nyt vasta menit ketoosiin kun jätit ne vähätkin viljat pois. Ketoosin alkuoireisiin ihan itseensä kuuluu ensimmäisinä päivinä voimattomuutta ja huonovointisuuttakin. Ketoosissakin voi kuitenkin lihoa (näin on käynyt joillekin jotka oikein tykkäävät rasvasta ja lihasta), se toki varmistaa rasvapolttoisuuden ja vähentää nälkää, mutta ei ole itsessään laihtumisen tae.

Sen sijaan nyt tuli mieleen yksi tärkeä asia: Monet saavat suurimman osan suolaansa leivästä yms. tuotteista. Lisäksi kun insuliinineritys karpatessa vähenee alkavat munuaiset taas päästää ulos normaalin määrän suolaa virtsan mukana, jolloin jos edelleen karttaa suolaa kuten meitä on kauan neuvottu, voi jäädä suolavajeeseen. Heikko/huono olo voi siis poistua vain pienellä suolalisällä. Voi ihan vaan dipata kostean sormen suolapurkkiin ja nuolaista suolat suuhun, kerran pari päivässä. Mieluiten meri, tai vuorisuolaa, ei teollista.

Minulle kävi tässä taannoin niin; riittävästä magnesiumin saannista huolimatta jalat kramppailivat. Ongelma poistui suolalisällä.

Sinänsä virallisten tahojen vältä suolaa neuvo on ihan järkevä jos syö myös samojen tahojen suosittelemat hirveät hiilihydraattimäärät päivittäin: Silloin tosiaan insuliini vaikuttaa munuaisiin niin, että suolaa ja virtsahappoa ei pääse kehosta ulos riittäviä määriä, c-vitaminia sen sijaan häipyy virtsan mukana enemmän kuin kuuluisi, jolloin sen tarvekin kasvaa.

Kannattaa ruveta vilkuilemaan maitotuotteiden ravintosisältöjä, niistä kertyy yllättävän hyvin hiilareita. Ainoa poikkeus tästä ovat kovat juustot, koska se maitotuotteiden hiilihydraatti on laktoosia ja sitä ei kovissa juustoissa ole.

Sinänsä ruokavaliosi kuulostaa oikein sopivalta sen eilisen perusteella, ehkä vaan lisää rasvaa ja maitotuotteita ja sitten syöt aina kun on nälkä niin paljon että nälkä lähtee.  :)  Ja jos rahkasta okein tykkäät ja kermarahkaa ei löydy, niin sitten vain loraus kuohukermaa rahkan sekaan. Jos juot kahvia maidolla, niin maidon tilalle kuohukermaa.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 10.07.2013 13:06:15
Mistä ihmeestä Suomessa saa kyytön raakamaitoa? Miina Äkkijyrkältä?  :)

Kuinkahan monelle suomalaiselle sitä riittäisi päivittäiseen kohtuulliseen käyttöön?  :o

Minä ostan sitä Hakaniemen hallista Helsingistä. Tuottaja on Saloniemen Juustola:
http://www.saloniemenjuustola.fi/

Sivuilta löytyi myös jälleenmyyjälista:
http://www.saloniemenjuustola.fi/jalleenmyyjat.php


Kiitos. Täytyypä siskolle vinkata. Hän voisi olla ihan täpinöissään...


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 10.07.2013 13:36:28
Kiitos, taas  :)
Hyviä vinkkejä!

Suolaa nautin ihan hyvin. Merisuolaa ja vuorisuolaa.
Alan tsekkailla niitä maitotuotteita ja lisään rasvaa.

Saatan taas kysellä jotain, jos jotain tulee mieleen :) Katsotaan miltä tuntuu taas kun päästään eteenpäin!
Jotenkin sitä pelottaa, kun kaikkialla toitotetaan, että hiilihydraatit on elintärkeitä ja joku Pekka Puska paasaa, että leipää pitäisi syödä 9 palaa päivässä (muistaakseni), että saako sitä nyt kaikkea tarpeeksi, mutta uskon, että niin moni on vanhoilla käsityksillä liikkeellä.

Esimerkiksi luin juttua siitä, että esimerkiksi reumasairauksiinkin voisi olla suuri apu tärkkelyksettömästä ja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta, mutta ei siitä juuri kukaan lääkäri puhu. Äitini kärsii vastaavasta ja hän on vanhankansan naisia. Leipää ja perunaa ja pullaa pitää vetää kamalat määrät päivittäin :P
Uskon, että hänellekkin olisi suuri apu muuttaa ruokavaliotaan, mutta en usko, että hänelle menee perille.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 10.07.2013 14:29:42
Ehkä tähän väliin sopiikin sitten pieni esitys sokeri/rasvapolttoisuuden syvimmästä olemukseswta. Väite, että hiilihydraatit eli glukoosi  olisi mieluisin ja mieluiten ensisijainen polttoaine soluille ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Keho kyllä käyttää glukoosin pois ensimmäisenä, jos sitä elimistössä on, insuliinin avustuksella sen vuoksi, että se on niin myrkyllinen polttoaine. Esitän vertauksen: Leikitään aluksi, että uraani kuluisi kokonaan kun se käytetään ydinvoimalassa, eli ei jäsi sitä ydinjätettä, mutta muutoin olisi ihan samanlaista kuin oikeakin uraani. Noh, jos sinulla tuollaisessa tilanteessa on varastossa sekä uraania että vaikka biodieseliä, ja käyttämätöntä polttoainetta on pakko säilyttää ihmisasutuksen vieressä kunnes se on käytetty, kumman käytät mieluummin ensin, sen säteilevän uraanin vai turvallisesti varastoitavan biodieselin?  ;D

Tottakai kroppa haluaa glukoosista eroon mahdollisimman pian, joten se käytetään aina ensin, jotta päästäisiin mahdollisimman pian turvalliseen rasvapolttoiseen tilaan.

Glukoosi on ongelmallinen jos sitä pyörii ympäriinsä korkean verensokerin muodossa, se sitoutuu elimistön proteiineihin ja tuhoaa soluja, prosessin nimi on glykaatio. Diabeetikoilla korkeat verensokerit kiihdyttävät tätä prosessia, mutta se on käynnissä myös hiljaisempana ja hitaampana kaikilla, jotka ovat jatkuvasti sokeriöpolttoisia, eli syövät suuria määriä hiilihydraattia. Maksaläiskät johtuvat muuten myös glykaatiosta, moni ilmiö jota pidetään normaalina vanhenemisena johtuu glykaatiosta. Diabeetikoilla tämä  vain sitten käy nopeammin, kun sokerit ovat vähän väliä koholla.

Insuliini, jonka eritystä siis kaikki hiilihydraatit aiheuttavat, puolestaan blokkaa/ohittaa todella monien muiden sisäerityshormonien toimintaa tuosta vain myöskin sen vuoksi, että se glukoosi on niin ikävä aine kropassa pyöriessään ja se pitää saada nopeasti sisään soluihin ja käytettyä pois pyörimästä. Luonnonolosuhteissahan hiilihydraatit eivät ole ongelma, koska siellä ne ovat hitaita eli sokeria tulee vähän kerrallaan ja se on sitoutuneena kasvikuituihin, eli glykeeminen indeksi on matala. Ja ei se metsästäjä-keräilijä kovin usein mehiläispesästä hunajaa ryövää tai löydä todella makeita hedelmiä, eli silloin tällöin satunnaiset nopeat hiilihydraatitkaan eivät ole ongelma.

Ongelma syntyy jos ihan joka päivä saa suurimman osan kaloreistaan hiilihydraateista, jolloin sokeria ja insuliinia pyörii jatkuvasti kierrossa ja insuliinitasot pysyvät jatkuvasti ainakin hieman koholla. Kun syö nopeita hiilihydraatteja (täysjyväleipäkin on on nopeaa hiilaria, hapajuurella kohotetun täysjyväruisleivänkin GI on yli 70) jää sitä insuliinia vielä pyörimään sittenkin kun sokerit on jo käytetty. Insuliiini estää kokonaan rasvasoluissa olevan energian pääsyn käyttöön ja myös jopa lihasten omien glykogeenivarastojen käytön: Kun insuliinia on liikkeellä, oletus on että on myös sitä glukoosia veressä ja koska se halutaan ensin pois tuhoja tekemästä, onkin järkeää että kaikki muut energiankäyttö blokataan.  Ongelma nyt vaan on sitten siinä, että jos sitä glukoosia ei ole, mutta insuliinia on, on ainoa keino saada energiaa syödä jotain hiilihydraattipitoista. Eli tulee huono olo ja/tai vastustamaton himo hiilihydraatteihin, vieläpä nopeimpiin sellaisiin. Ja mikään määrä liikuntaa ja vähäkalorisuutta ei sitten auta laihtumaan, koskia insuliiini estää rasvan oton käyttöön omista rasvasoluista.  Hiilihydraattipitoisella vähärasvaisella dieetillä voikin kutistaa lihasmassaansa, koska sieltä keho pystyy tällöin ottamaan energiaa irti.

(Lähde näihin tietoihin: John Yudkin; Pure White and Deadly, on myös suomennettu, löytyy kirjasosta. Samoista aiheista myös siinä Gary Taubesin Why We Get Fat -kirjassa)

Hiilihydraatteja ei kuitenkaan tarvitse kaiken yllläolevan jälkeenkään pelätä, kunhan ottaa omansa lähinnä maitotuotteista, pähkinöistä, kasviksista ja marjoista.  Ja satunnainen karkkipäivä ei haittaa, kannattaa vain miettiä kuinka usein se metsästäjä-keräilijäkään  hunajaa sai käsiinsä, tuskin  edes kuukausittain, saati sitten viikottain tai joka päivä.  :)

Ja ylimääräisen proteiininhan kroppa sitten muuttaa glukoosiksi (glukoneogeneesi), joten proteiiniövereitä kannattaa myös välttää. Rasva ei sen sijaan vaikuta millään tavoin insuliinineritykseen ja siitä kroppa tekee sokeria vain tarvittavat välttämättömät (taaskin glukoneogeneesi) aivoille.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 10.07.2013 14:51:55
Hyvä tietää noista insuliineista ja verensokereista. Hmmm.. minulla ei ole diabetestä mutta olen vuosia saanut silloin tällöin (välillä enemmän tai vähemmän) hypoglykeemisia tiloja.

 
Mielenkiintoista.. Kiitos tiedosta  :)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 10.07.2013 15:07:32
Hypoglykemia iskeekin helposti nopeilla hiilihydraateilla, kun sokerit on käytetty ja edelleen on sitten insuliinia kierrossa. Mutta un nyt mietin sitä kertomaasi eilisen ruokalistaa, niin sellaisella ei niitä pitäisi tulla.  :)

Me elämme nyt tosi mielenkiintoisia aikoja; rasvakammoinen ja hiilihydraatteja pääasialliseksi kalorilähteeksi tuputtava paradigma on tulossa tiensä päähän, mutta vanhat jäärät toki vielä jatkavat - jopa ihan viranomaistaholta THL:stä - sen tuputtamista. Samoin laillistetut ravintoterapeutit, jotka Suomessa kaikki ovat Kuopion "syö täysjyväruista ja rypsiöljyä" yliopiston kouluttamia.

Ruotsissahan on jo hyväksytty - asiaa tuntevien lääkäreiden painostuksen jälkeen - VHH vaihtoehtoiseksi tyypin 2 diabeetikoiden hoitomuodoksi - sehän ehti olla sitä jo 1800-luvulla ennen diabeteslääkkeiden keksimistä. Yleensä Ruotsissa tehdyt fiksut päätökset tulevat Suomeen noin 10 vuoden viiveellä, mutta nyt voisi toivoa, että viive ei olisi ihan noin pitkä.

Täytyy kuitenkin ottaa huomioon - haluan sanoa tämän aiempien saarnojeni lievennykseksi - että se miten paljon ja millaisia hiilihydraatteja kukin sietää, vaihtelee todella paljon. Toisille tulee paha olo alhaisilla hiilihydraateilla, kun taas itsensä VHH:lla oireettomaksi saanut tyypin 2 diabeetikko saattaa joutua menemään loppuikänsä hyvin matalilla, koska pienikin nosto nostaa heti sokereita ja insuliineja kun systeemi on rääkätty aikoinaan vialliseen tilaan. Kokeilemalla se selviää; itse sanoisin että jos ei ole ylipainoa tai diabetesta, riittää hyvin pelkkä hiilihydraattien laadun vahtaaminen ja luonnollisten tyydyttyneiden rasvojen lisääminen ruokavalioon. (Paitsi sille runsaalle promillelle ihmisiä, joilla on familiaarinen hyperkolesterolemia; he joutuvat varomaan niitä tyydyttyneitä rasvoja geenivirheen vuoksi. Silti ei ole pakko puputtaa nopeita hiilihydraatteja.)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 10.07.2013 15:37:20
Voi vinehmo! Nyt hiffasin yht'äkkiä mahdollisen syyn siihen,
miksi varsinkin Jenkkilässä Daavidin tähteä tunnuksenaan
pitävän uskonnon edustajilla näyttäisi olevan huomattava
yliedustus lääkärikunnan ja kenties yleensäkin "terveydenhuollon" piirissä!

Rahan rakastajina he ovat hengenvaarallisia elintapoja (esim. rasvojen välttelemistä) suosittelemalla pitämässä huolta siitä,
 että lääketehtaiden usein surkeilla ja vaarallisillakin tuotteilla riittää kysyntää ??

Yksi tällainen suositus on verenpainelääkityksen aloitustaso. Se on aivan naurettavan
alhainen ainakin sellaisille, joilla ei ole huomattavan paljon muita riskitekijöitä.
Luultavasti tuollaisissa tapauksissa lääkityksestä on vuosien saatossa paljon
enemmän haittaa kuin hyötyä?

 :o


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 10.07.2013 15:57:11
Aika huumoriheitto tuo kylllä on, Sideman.

Ammateilla on taipumus 'periytyä', lääkärin lapset ryhtyvät usein lääkäreiksi ja juutalaisia on ollut paljon lääkäreinä USAssa jo ennen nykyistä rasvakammoa. Näitä nykyisiä suosituksia kertovat potilaille ja niiden mukaan lääkitsevät varmasti oikein hyvässä uskossa hoitotyötä tekevät lääkärit, jotka ovat ihan eri porukkaa kuin lääketehtaiden tutkimuksia tekevät lääkärit ja virallisia suosituksia antavat lääkärit. Ja nämä viimeksi mainitut kyllä toimivat 'kenen leipää syöt, sen lauluja laulat' -periaatteella; joidenkin lääkkeiden kohdalla on täytynyt tehdä useita tutkimuksia ennen kuin on saatu halutut tulokset ja lääke markkinoille.

Käypä hoito-tyyppiset suositukset maailmalla on usein tehty puutteellisten/virheellisten/kikkailtujen tutkimusten perusteella ja niissä ei ole otettu huomioon sitä, mikä määrä porukkaa pitää hoitaa että edes yksi ihminen välttyy ns. päätetapahtumalta. (=päätetapahtumia ovat infarktit jne.)

Ja raha puhuu myös: Suomessa kolesterolilääkitystä pohtivan työryhmän kuudesta jäsenestä viisi oli saanut tutkimusrahoitusta kolesterolilääkkeitä valmistavilta yrityksiltä.  On ehdotettu, että lääketutkimukset otettaisiin pois lääketehtailta puolueettomalle valtion laitokselle, jonka toiminta rahoitettaisiin lääketehtailta kerätyillä maksuilla. Niin kauan kun valmistaja tutkii itse lääkkeensä, on aina mahdollisuus kikkailla tuloksilla ja/tai toistaa tutkimusta kunnes saadaan halutut tulokset.

Runsaat hiilihydraatit muun kivan ohella nostavat myös verenpainetta, esimerkiksi sitä kautta että insuliini estää munuaisia poistamasta normaaleja suolamääriä virtsan mukana.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 10.07.2013 16:38:28
Aika huumoriheitto tuo kylllä on, Sideman.

Ammateilla on taipumus 'periytyä', lääkärin lapset ryhtyvät usein lääkäreiksi ja juutalaisia on ollut paljon lääkäreinä USAssa jo ennen nykyistä rasvakammoa. Näitä nykyisiä suosituksia kertovat potilaille ja niiden mukaan lääkitsevät varmasti oikein hyvässä uskossa hoitotyötä tekevät lääkärit, jotka ovat ihan eri porukkaa kuin lääketehtaiden tutkimuksia tekevät lääkärit ja virallisia suosituksia antavat lääkärit. Ja nämä viimeksi mainitut kyllä toimivat 'kenen leipää syöt, sen lauluja laulat' -periaatteella; joidenkin lääkkeiden kohdalla on täytynyt tehdä useita tutkimuksia ennen kuin on saatu halutut tulokset ja lääke markkinoille.



Aika dramaattisesti määrä on kuitenkin pudonnut vuosien saatossa.
Ehkä he haluavat välttää leimautumisen surkeiksi terveyden vaalijoiksi,
kun diabetes ja muut vastaavat kansantaudit jylläävät lääketieteen "edistysaskeleista"
huolimatta?

Today is National Doctors Day, an observance established in 1933, affirmed by resolution in the House of Representatives in 1958, and established by federal legislation in 1990. The day is observed by mailing greeting cards to doctors and decorating with red carnations the graves of physicians who have died. Jews, who are currently about 2.5 percent of the U.S. population, made up 60 percent of the medical school application pool in 1934 and only 9 percent in 1988. Currently, about 14 percent of American physicians are Jewish. Today is also the birthday of one of the most famous Jewish physicians in history, Moses ben Maimon (Maimonides), born in Cordoba, Spain in 1135. (See our Jewdayo entry for December 13th, his yortsa
yt)

(veri bääd dsouk:)

Doctor: “I’m afraid I have terrible news for you: You have cancer and Alzheimer’s Disease.”
Patient: “Well, at least I don’t have cancer!”


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 10.07.2013 19:35:41
Tuo vitsi oli hyvä, kiitos.  ;D

Itse näen että lääkäreitä on kahdenlaisia: Toiset ovat niitä jotka tekevät käytännön potilastyötä ja aidosti tarkoittavat hyvää, olivatpa ne annetut neuvot sitten kuinka hölmöjä tahansa esim. virallisten suositusten vuoksi. Ja sitten on niitä jotka ovat lääke- ja elintarviketeollisuuden taskussa ja joiden sanomisiin ei voi luottaa pidemmälle kuin mitä pystyy räkäisemään kovassa vastatuulessa.

Lisäksi on sitten tällainen juttu: Lääkäri voi joutua vaikeuksiin, jos neuvoo jotain virallisen paradigman vastaista. Näin meinasi käydä Ruotsissa muistaakseni Annika Dahlqvistille, joka meinasi menettää lääkärinoikeutensa neuvottuaan kakkostyypin diabeetikoita vhh-ruokavaliolle. Eipä sitten lopulta menettänytkään ja nyt vhh on ruotsissa siis vaihtoehtona käypä hoito suosituksissa tyypin 2 diabeetikoiden hoitoon. (Ja muuten insuliinia välttämttä tarvitsevat ykköstyyppiläisetkin saavat insuliinimääriään pienennettyä vhh:lla.)

Mutta Suomessa ollaan vielä siinä tilanteessa, että lääkäri voi moisista suosituksista joutua totisiin vaikeuksiin.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 11.07.2013 00:37:10

Lääkärin ammatti ei  liene kutsumusammatti läheskään yhtä
suuressa määrin kuin surkeasti palkattu ja ajoin äärimmäisen
raskas sairaanhoitajan homma.

Lääkäriksi haluamisen päämotiivit lienevät ammatin suht. hyvä arvostus,
varma työpaikka ja mukiinmenevä palkkataso.

Kuinka paljon tuo sitten vaikuttaa hoidon laatuun, lienee
"anybody's guess"...


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 11.07.2013 07:35:16
Juuri hiljattain luin jutun lääkäreistä suomessa, jotka paasasivat lujaan ääneen siitä, ettei ruokavaliolla diabetestä hoideta vaan lääkkeillä ja insulinilla. Että VHH on haitallinen diabeetikoille. Hullua, että vielä tänä päivänä ei jotkut lääkärit (tai mahdollisesti jopa valtaosa) voi myöntää sitä, että heillä mahdollisesti on vanhentunutta tietoa.

Olin yllättynyt positiivisesti, kun eräs lääkäri isälleni suositteli VHH diettiä verensokereiden takia.

Join eilen täysrasvaista luomumaitoa ja vielä en ole tuntenut vatsanväänteitä tai mitään outoa :) Ihanaa!
Vatsani ei ole pariin päivään mourunnut ja huutanut. Voiko viljojen/tärkkelyksen pois jättö toimia näin nopeasti?

Tunnustellaan taas tänään miltä tuntuu :) Tänään aion nauttia myös vähän rasvaista juustoa. Toivottavasti sekin kohtelee vatsaani ystävällisesti ;)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 11.07.2013 13:53:45
Kyllä se viljojen poisjättö voi nopeastikin toimia, kiva kuulla että maitotuotteita pystyt syömään.

Minä huomaan viljojen vaikutuksen silloin harvoin kun niitä syön: Joskus jos otan palan äidin spelttikakkua, niin hirveä väsymys ja tolkuton piereskely sitten koko loppupäivän...  :P Sen pahempaa kun en kertasyömisistä saa, niin olen silloin tällöin palan ottanut, mutta ei se enää edes maistu kovin hyvälle, kun on tottunut viljoista pois; kaikkien kakkujen ja leipien suutuntuma tuntuu nykyään väärältä; vähän kuin sahajauhoa söisi.

Metaani kun on melkoinen kasvihuonekaasu, niin teen oman osani ilmastonmuutosta vastaan olemalla syömättä viljaa.  ;D


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 12.07.2013 07:49:14
Eilen join lisää rasvamaitoa ja söin kermavaahtoa ja juustoa  ;D Ihanaa käyttää taas maitotuotteita.
Minulla on ollut valtavasti ilman kuplintaa mahassa ennen. Joka päivä. Nyt vatsani on ollut tyyni. Hämmästyttävää!



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 15.07.2013 09:20:03
Mulla olisi taas kysymys :)

Luulisi, että kun syö tuhtia rasvaa ja suhteellisen hyvän kokoisia annoksia pysyisi nälkä poissa, mutta olen huomannut, että minulla on silti nälkä usein.  Voisiko tämä johtua siitä, että kehoni ei ole vielä tottunut viljattomaan ruokavalioon?
Saanko tarpeeksi rasvaa? Esim. eilen söin aamulla voissa paistettuja munia. Söin myös suhteellisen rasvattoman pihvin, mutta lisäsin sen päälle kimpaleen voita. Lisäksi söin illalla salaatin kanssa oliiviöljyä ja tein kermavaahdosta ja rasvaisesta maitorahkasta mustikka rahkaa. Luuletko että tuo määrä on ok? Tai liikaa. Ei kai liian vähän?
Söin kyllä sitten vihanneksia ja sen sellaista myös lisäksi :)

Nyt tänä aamuna söin tuota rahkahässäkkää aamiaiseksi ja mielestäni ihan hyvän satsin. Silti nälkä vaivaa..
Toisaalta, olen hoikka, joten voiko olla, että minun on vaan lisättävä kaloreita entisestään ruokavalioon, että se korvaa ne hiilarit?

Muuten maha on voinut loistavasti.
Ainut vaan, että sellainen pieni voimattomuus on aina välillä, mutta se ei vaivaa koko aikaa. Kuulunee asiaan?


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 15.07.2013 10:00:03
Mulla olisi taas kysymys :)


Muuten maha on voinut loistavasti.
Ainut vaan, että sellainen pieni voimattomuus on aina välillä, mutta se ei vaivaa koko aikaa. Kuulunee asiaan?

Minulla myös tuntuu pahin "sivuvaikutus" gluteenittomaan (ei siis sentään olennaisesti
vähempiin hiilareihin) siirtymisen jälkeen
olevan pieni voimattomuus. Sen huomaa parhaiten siinä kun fillaroidessa mummut
suhahtelevat ohi vanhoilla Jaguaareillaan, LoL!

Varaudu siis siihen, että voimattomuus ei ihan lyhyessä ajassa katoa!


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 15.07.2013 10:07:09
Kyllähän se tottuminen rasvapolttoiseksi jonkin aikaa vie, mutta sinun syömisesi ovat jo aiemminkin olleet sen verran vähähiilihydraattisia, että ei ole välttämättä siitä kyse. Todennäköisin syy on että syöt liian vähän ja ennen kaikkea liian vähän rasvaa.

Kysyt 'luuletko että tuo määrä on ok', mutta et kerro yhtään grammamäärää.  ;D
Eli vastauksena voin sanoa vain, että laatu näytti hyvältä, määristä et edes  kertonut mitään.  ;)
Eihän tuosta luettelosta näe myöskään kuinka  paljon noita sinänsä hyviä rasvoja käytit.

Proteiini on oikeastaan ainoa minkä määrää täytyy vahtia (se ylimäärä kun muuttuu sokeriksi ja voi sitä kautta lisätä nälkää). Kun tiedät paljonko proteiinia päivässä tarvitset ( 1-1,5 g /painokilo ja kun proderuuissa yleensä on alle 20% proteiinia, niin esim. saadaksesi 100 g proteiinia pitää syödä hieman yli 500 g pihviä.) Sen lisäksi syöt sitten niitä hiilihydraatteja joita syöt ja rasvaa sen verran että tulet kylläiseksi ja nälkä pysyy pois vähintään 4 tuntia.

Ellet tule kylläiseksi, pitää syödä enemmän. Ja jos on pienehkö vatsalaukku (esim. minulla on, en kykene hirveisiin kertamättöihin), niin kalorimäärä nousee parhaiten rasvalla. Veikkaan että sinun pitäisi käyttää rasvaa vielä enemmän, eli kalorivaje voi olla yksinkertainen syy nälkääsi.

Tässä  esimerkki siitä miten rasvanpiilottelu käy, eilisiltainen pannuruokani:
100 g naudan jauheliha, rasvaprosentti 17%
15 g voita ja 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
80 g gouda juustoa, rasvaprosentti 22% (melkein valmiiseen päälle sulamaan, valmiina sitten sekoitetaan)
Mausteena henalan salamia palasina noin 30 g, sellainen tyypillinen meetvurstin rasvaprosentti
(kasvisosuutena oli punakaalia ja valkosipulia, mausteina jalapenoviipaleita, suolaa ja intialaista maustesekoitusta)

Minä piilottelen rasvaa pannuruokiin mm. käyttämällä juustoa lämpimissä ruuissa. Kahvin kanssa ja ruuanlaittoon saan päivässä kulumaan 2 dl kuohukermaa.  :) Sellainen määrä rasvaa mitä ihmiset ovat tottuneet yleensä käyttämään mm. paistamiseen ja salaatinkastikkeeseen ei oikein riitä mihinkään, eli pikkuisen pitää läträtä rasvalla - ainakin jos jää nälkäiseksi.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 15.07.2013 10:07:59
Minulla myös tuntuu pahin "sivuvaikutus" gluteenittomaan (ei siis sentään olennaisesti
vähempiin hiilareihin) siirtymisen jälkeen
olevan pieni voimattomuus. Sen huomaa parhaiten siinä kun fillaroidessa mummut
suhahtelevat ohi vanhoilla Jaguaareillaan, LoL!

Varaudu siis siihen, että voimattomuus ei ihan lyhyessä ajassa katoa!

Jos voimattomuus ei katoa viikossa-parissa, ruokavaliossa on jotain pielessä. Tyypillisin virhe on liikaa proteiinia ja liian vähän rasvaa, tekee heikon ja voimattoman, joskus pahoinvoivankin olon.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 15.07.2013 10:17:29
Totta, en maininnut määriä :)
Öljyä lorotin salaattiin noin reilun lorauksen, olisikohan ollut pari ruokalusikallista. Pihvin päälle laitoin voipaketista sellaisen puolen sentin siivun. Munien kanssa "kimpaleen" :D Vaikea sanoa määrää. Ja lisäksi tosiaan vielä se kermavaahto-maitorahka.
Musta tuntuu, että on vaikea oppia siihen, että rasvaa saa ja pitää käyttää. Niin syvälle on aivopesu mennyt..

Mietin, että ehkä tämä ei olekkaan ns. nälkää. Vaan enemmänkin sitä, että olen tottunut vetämään ähkyt hiilareista ja useimmiten olen tullut tosi täyteen. Tätä on jatkunut melko pitkään. Varmaan melkein aina. Ja nyt kun en vedäkkään hiilareita ähkyksi saakka, vaan mahaan jääkin mukava tunne, sellainen ei liian täysi tunne, niin erehdyn luulemaan sitä näläksi.
Kaikki mikä ei ole ähkyä, tuntuu nälältä, ehkä.
Olen pääasiassa ollut energinen, mutta liikuntaa harrastaessa edelleen hieman on puhti poissa. Että ihan kuin ei olisi kaikkia energia käytössä kun alkaa liikkua lujempaa.



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 15.07.2013 10:19:07
Juu ja kiitos proteiinivinkistä.
Täytyy tarkkailla.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 15.07.2013 10:22:27
Näläntunteen signaalitkin voivat tosiaan muuttua ja se tapa jolla kokee nälkää. Minulla on muuttunut enemmän sellaiseksi on/off-tilaksi, jos on nälkä niin se on selkeä ja jos ei ole niin ei tee mieli syödä yhtään mitään. Napostelunhalu on poistunut kokonaan.

Sinä kun et hiilihydraatteja varo erityisesti vaan vain sitä laatua, niin voivat silti jäädä joskus matalammiksi kuin juuri sinulle sopii. Jos alun siirtymäkauden jälkeen tuntuu vielä liikunnan yhteydessä voimattomalta, voi kokeilla pientä hiilihydraattilisää ennen treenejä, maitotuotteet tai pari palaa tummaa suklaata esim.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 15.07.2013 10:42:20
Juu. Minä en varsinaisesti hiilareita varo. Että saa vihanneksista ja maitotuotteista tulla.
Ennen koin nälkäisenä usein niitä hypoglykemiaoireita. Nyt lähinnä kai sellaista "normaalia" nälkää. Enää en ole henkisesti epävakaa  8) tärisevä jne.. Ennen nälkä sai minut hyvin ahdistuneeksi ja kärsimättömäksi ja pyörrytti ja tärisytti jne..
Kai se tosissaan tuntuu erilaiselta, kun on tottunut syömään kaurapuuroa, muroja, perunaa ja leipää. Vaikkakin minulla ne määrät on ollut huomattavasti alhaisemmat kuin monella muulla normaaleina päivinä. Joskus tosin olen vetänyt ihan huolella myös niitä pastaähkyjä jne..

Lounaaksi minulla on uunilohta, reilulla kermalla ;) ja sen kanssa kukkakaalia ja parsakaalia. Nam :)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 15.07.2013 12:14:11
Minulla myös tuntuu pahin "sivuvaikutus" gluteenittomaan (ei siis sentään olennaisesti
vähempiin hiilareihin) siirtymisen jälkeen
olevan pieni voimattomuus. Sen huomaa parhaiten siinä kun fillaroidessa mummut
suhahtelevat ohi vanhoilla Jaguaareillaan, LoL!

Varaudu siis siihen, että voimattomuus ei ihan lyhyessä ajassa katoa!

Jos voimattomuus ei katoa viikossa-parissa, ruokavaliossa on jotain pielessä. Tyypillisin virhe on liikaa proteiinia ja liian vähän rasvaa, tekee heikon ja voimattoman, joskus pahoinvoivankin olon.

Pahoin pelkään, että kyseessä saattaa olla MS-taudin ensioire. Miespuolinen serkkuni
sairastui siihen kai noin 2-kymppisenä. Muitakin pieniä viitteitä minulla on tuohon suuntaan...

 :P


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 15.07.2013 12:42:47
MS-tautihan johtuu siitä, että elimistön oma immuunijärjestelmä hyökkää selkäytimen myeliinitupen soluja vastaan, eli autoimmuunireaktiosta on kyse. Lääketiede sanoo, ettei tiedä mikä sen aiheuttaa. Tauti on yllättäen ruvennut yleistymään viimeisten muutaman vuosikymmenen aikana.

Tai no, yllättäen ja yllättäen: 1960-luvulla tuli se uusi korkeagluteenisempi vehnälajike ja sen jälkeen yleistyi makeuttamisessa glukoosi-fruktoosisiirappi, jonka fruktoosi on sillä tavoin 'irtonaista' glukoosista, että se pystyy pistämään tuosta vain suolinukan lakoon. Ja kun suolinukkaa on tuhoutunut, pääsee niitä ruuan proteiineja suolesta muualle elimistöön. Siellä sitten immuunijärjestelmä herkistyy niille ja ryhtyy hyökkäämään niitä vastaan. Ja sitten se ryhtyy hyökkäämään myös niitä elimistön soluja vastaan, joiden pinnan proteiinien rakenteet muistuttavat tätä ruuan proteiinia jolle herkistyttiin. Ja voilá, meillä on autoimmuunisairaus.

Taipumus sairastua johonkin autoimmuunitautiin toki voi kulkea suvussa, mutta taipumus ei laukea itse sairaudeksi, ellei ensin saada ulkopuolisen tekijän  (esim. ruuan proteiinit vuotavasta suolesta elimistöön päässeinä) sitä autoimmuunireaktiota aikaiseksi.

Tiedän MS-potilaan, joka on täysin oireeton, paitsi jos erehtyy nauttimaan pienenkin määrän gluteenia; kävelyssä huomaa kuulemma jo yhden leipäpalan...

Mutta pelkkää väsymystä yksinään en menisi kyllä ensimmäisenä luulemaan MS-taudiksi... kun olet vähentänyt viljoja/hiilihydraatteja, todennäköisimmät uupumuksen syyt ovat:
a) siirtymävaiheongelmat
b) liikaa proteiinia ja liian vähän rasvaa


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 15.07.2013 13:04:34
Milläköhän lailla nuo autoimmuunisairaudet sitten kehittyy mihinkin suuntaan. Siis autoimmuunisairauksiahan on paljon. Onko se sitten tyyliin geneettinen taipumus vaikkapa johonkin, jonka sitten aktivoi nämä gluteenit?
Meidän suvussamme on hirvittävän paljon näitä sairauksia, jotka olen nähnyt mainittavan viljojen yhteydessä. Sairasta sakkia ja todella suuria viljan kuluttajia. Maaseudulla he ovat tottuneet hurjiin määriin pullaa, leipää, puuroa jne.. Ei tulisi kuuloonkaan heille lopettaa sen syöminen..
Olen melko varma, että meillä on jonkinlainen vilja/gluteeniherkkyys geeneissämme. On sydänsairautta, on kolesterolia, on nivelrikkoa ja reumaa, kihtiä, diabetestä, allergiaa, verenpainetta..

Eli siis se toimii niin, että suolesta pääsee näitä proteiineja muualle kehoon => keho hyökkää itseään vastaan? Hurja juttu!


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 15.07.2013 13:40:20
Epigenetiikka:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Epigeneettinen_periytyminen

Me synnymme tietyllä setillä geenejä, johon sisältyy potentiaalia kaikenlaisiin asioihin, niin hyviin kuin vähän hankalampiinkin. Se, miten nämä geenit sitten elämän aikana menevät 'päälle' ja 'pois päältä' -  eli joko aktivoituvat tuottamaan tiettyä proteiinia tai lakkaavat sitä tuottamasta -  riippuu paljon myös ympäristön vaikutuksesta.

Jos vaikka nyt jollakulla on voimakas geneettinen taipumus kehittää jokin autoimmuunisairaus viljojen proteiinien päästyä suolesta elimistöön, vaaditaan se viljan proteiini + samaan aikaan vuotava suoli, jotta autoimmuunireaktio voi edes syntyä. Niinpä jos vaikka viljoista herkästi reumasairauksia saava syntyy yhteisöön jossa ei käytetä lainkaan viljoja, ei koskaan synny sitä autoimmuunireaktiota eikä siten sairauttakaan. Ja kukaan ei edes saa tietää, että kyseinen suku/geenilinja on tällä tavoin herkkä.

Mutta Suomessa (ja Euroopassa ylipäätään)  on syöty monenlaisia viljoja ihan kaikkien toimesta koko ajan vuosisatoja. Niinpä voi tulla se ajatus, että jossain suvussa sairastutaan johonkin tautiin X helposti, kun totuus on vain että ko. suvussa sairastutaan tautiin X helposti vain jos myös syödään ruoka-aineita Y ja Z.

Kaikki autoimmuunitaudit ovat sitä että keho hyökää omia solujaan vastaan herkistyttyään jollekin elimistön ulkopuoliselle (usein ruoka), mikä hämäävästi muistuttaa pintarakenteiltaan vastaavanlaisia soluja kehossa. Autoimmuunisairaudet ilmestyivät ihmisen riesaksi suunnilleen samaan aikaan, kun maanviljelys alkoi ja alettiin syödä asioita joita aiempien vuosituhansien aikana ei oltu syöty.
Kuten olen aiemmin todennut, vanhin löydetty homo sapiens kallo on 195 000 vuotta vanha, kun maanviljelys on vain korkeintaan
13 000 vuotta - eli semmoinen uusimuotinen hömpötys meidän aineenvaihduntamme ja elimistömme kannalta.

Nykylääketiede ei ole asiasta mitään mieltä erityisesti, vaikka tätä asiaa tutkitaankin ja varovaisesti on tällaisia pohdittukin, mitään sitovia tutkimustuloksia vain ei ole. (Ja hankala niitä on saada; jos kaikki syövät esim. viljoja läpi elämänsä, ei ole sitä vertailuryhmää joka ei söisi ja siten ei sairastuisi) Useimmista autoimmuunisairauksista todetaan vain että syytä ei tunneta.

Kaikki mitä luettelit sukusi sairauksista ei kuitenkaan ole autoimmuunisairauksia, niitä ovat nivelrikko, reuma ja allergia, sekä tyypin 1 diabetes.  Eikä niitäkään välttämättä kaikkia/kaikilla aiheuta juuri gluteeni, sillä viljoissa on paljon muitakin proteiineja.

Nämä luettelemistasi saa sitten aikaan ihan ilman autoimmuunireaktiota suurella hiilihydraattimäärällä ja siitä seuraavalla suurella insuliininerityksellä: Sydänsairaudet, kihti, tyypin 2 diabetes, verenpaine


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 15.07.2013 16:23:56

Syssymmällä on tarkoitus mennä gluteenitestiin, jolloin pitää
nauttia gluteenipitoista ravintoa peräti kuukauden ajan ennen
sitä.

Kaapin uumeniin oli jäänyt muutama hapankorppuviipale,
joten päätin kokeilla sen (hapankorpun) vaikutusta oloon,
koska joka tapauksessa joudun vaihtamaan gluteenipitoiseen
mikäli aion saada suhteellisen varmuuden gluteenin sopimattomuudesta
itselleni.

Ensi vaikutelma oli se, että ruisleipä maistui siis suorastaan
tolkuttoman hyvälle! Mutta se ei tietenkään ole merkki
siitä, että minun on sitä hyvä nauttia.

Voi kuitenkin ennen pitkää tulla eteen tilanne, jossa
toisessa vaakakupissa on esim. atooppisten oireiden selvä
lieventyminen gluteenittomuuden myötä ja toisessa
enimmäkseen melko mauton ja suht. hintava leipätarjonta,
joka vielä saattaa aiheuttaa voimattomuutta, mitä
kuitenkaan en pidä kovin todennäköisenä.

 ???


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 16.07.2013 07:22:08
Minä en aio gluteenia testauttaa, sillä (voin olla väärässä) siihen käsittääkseni joutuu letkua nielemään?  :buck2:
Se voi kyllä minullakin olla oireiden syy. Ajattelin tässä nyt elellä näin ja jossain vaiheessa kokeilen ehkä sitten perunaa, että sopiiko. Eihän perunassa gluteenia ole, mutta kun syy voi myös olla tärkkelys joka ei sovi.. En tiedä :)
En minä niinkään perunaa kaipaa, mutta joskus voisi syödä ja bataatistakin pidän kovasti, mutta on kovin tärkkelyspitoinen.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 16.07.2013 09:01:11
Voi kuitenkin ennen pitkää tulla eteen tilanne, jossa
toisessa vaakakupissa on esim. atooppisten oireiden selvä
lieventyminen gluteenittomuuden myötä ja toisessa
enimmäkseen melko mauton ja suht. hintava leipätarjonta,
joka vielä saattaa aiheuttaa voimattomuutta, mitä
kuitenkaan en pidä kovin todennäköisenä.

Kannattaa ihan oikeasti unohtaa kaupan gluteenittomien leipien valikoima: Paitsi että ovat kalliita ja mauttomia, ovat myös sinulle täysin tarpeettomia noin ravinteiden suhteen. Viljoissa ja muissa linnunsiemenissä ei ole mitään mitä välttämättä tarvitsisit ja ne lisäävät hiilihydraattikuormaan gluteenittominakin. Sitäpaitsi niissä on usein soijaa, jonka ikävistä vaikutuksista  mainittakoon tässä nyt vaikka ihan vain se miehiä naisellistava, miestissit kasvattava vaikutus.  ;D

Tässä itse leivottavien viljattomien leivänkorvikkeiden reseptejä:
http://karppaus.info/resepti/avainsana.php?id=35
http://karppaus.info/resepti/avainsana.php?id=71

Se gluteenitesti kannattaa vain jos
a) haluat sen KELA-korvauksen syödäksesi kaupan tarpeettomia mauttomia gluteenittomia leipiä
b) haluat ehdottoman varmuuden siitä onko sinulla virallisesti keliakia vai ei - gluteeniherkkyyttä ilman keliakiaa ei testi näytä



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 16.07.2013 09:53:51
Voi kuitenkin ennen pitkää tulla eteen tilanne, jossa
toisessa vaakakupissa on esim. atooppisten oireiden selvä
lieventyminen gluteenittomuuden myötä ja toisessa
enimmäkseen melko mauton ja suht. hintava leipätarjonta,
joka vielä saattaa aiheuttaa voimattomuutta, mitä
kuitenkaan en pidä kovin todennäköisenä.

Kannattaa ihan oikeasti unohtaa kaupan gluteenittomien leipien valikoima: Paitsi että ovat kalliita ja mauttomia,


On niissä melko maistuviakin, ainakin Pirjon Pakarin Perunalimppu.
En ole tutkinut onko siinä soijaa, mutta "tissini" eivät ainakaan vielä
ole alkaneet suurentua.

Yksi vaihtoehto voisi olla corn flakes. Maissin voimallahan mm. inkatkin kai pykäsivät
mahtavat rakennelmansa...

 ::)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 16.07.2013 10:27:02
On niissä melko maistuviakin, ainakin Pirjon Pakarin Perunalimppu.
En ole tutkinut onko siinä soijaa, mutta "tissini" eivät ainakaan vielä
ole alkaneet suurentua.

Yksi vaihtoehto voisi olla corn flakes. Maissin voimallahan mm. inkatkin kai pykäsivät
mahtavat rakennelmansa...

 ::)

No jos välttämättä haluat syödä geenimuunneltua maissia mikäpä siinä.  ;D
Tilanne nimittäin on se, että yhtään mistään maissista tai soijasta ei nykyään enää pystytä takaamaan, ettei seassa olisi myös geenimuunneltua. Siihen kun tarvitaan vain se, että ei-geenimuunnellulle pellolle lentää yksi siitepölyhiukkanen sieltä GMO-pellolta.

Peruna ja riisi taitavat olla vähiten hankalat tärkkelyksenlähteet. Sieltä resepteistä et sitten löytänyt mitään mielenkiintoista? Olen itse tehnyt mantelileipää, mutta en enää kaipaa leipämäistä suutuntumaa miltään ruualta, joten sekin sitten jäi. Perunasta voisi luultavasti myös kehitellä jonkun rieskantapaisen suht helposti.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 16.07.2013 10:32:01
On niissä melko maistuviakin, ainakin Pirjon Pakarin Perunalimppu.

Kyseisen limpun tuoteseloste, lihavoituina kaikki syyt olla ostamatta:

vesi, gluteeniton kaurajauho, tapiokatärkkelys, luumumarmeladi [sokeri, vesi, luumusose (25 %), karamellisiirappi, sakeuttamisaineet (E401, E440), happamuudensäätöaineet (E330, E333), säilöntäaine (E202)], tattarijauho, rusina, siirappi, rypsiöljy, perunahiutale, hiiva, suola (1,4 %), pellavarouhe, psyllium, ksantaani. Voimakassuolainen.

Varsinkin tuo ksantaani tuossa loppupuolella, vilkaisepa tämä linkki:
http://finland.somefood.org/?page_id=2087

Lainaus linkin takaa:
"Ksantaanikumi voi aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin mitä keliaakikot saavat syödessään gluteenia sisältäviä tuotteita."

Eli ihan sairaan fiksu lisäaine gluteenittomaan leipään! :idiot2: :o ;D


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 16.07.2013 13:49:48
Varsinkin tuo ksantaani tuossa loppupuolella, vilkaisepa tämä linkki:
http://finland.somefood.org/?page_id=2087

Lainaus linkin takaa:
"Ksantaanikumi voi aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin mitä keliaakikot saavat syödessään gluteenia sisältäviä tuotteita."

Eli ihan sairaan fiksu lisäaine gluteenittomaan leipään! :idiot2: :o ;D

Mutta onhan se kuitenkin "sallittu luomussa". Mielestäni ortoreksia menee
hieman överiksi, jos se rajoittaa syömistä vain muutamaan ruoka-aineeseen... ::)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 16.07.2013 14:38:37
Olennainen kysymys on ehkä kuitenkin tämä:
Kun kerran tunnut saavan gluteenista monenlaisia oireita, saatat saada niitä myös ksantaanista. Eli ihan juuri vain sen takia tuntuisi hassulta, jos valitsisit juuri tuon gluteenittoman leivän, jos vain löydät sellaisia gluteenittomia leipiä, joissa EI ole sitä ksantaania.  :o

Jokainen makunsa mukaan tietenkin. Olenpa vain oppinut, että aina kun tehdään 'tekoruokaa' joudutaan kikkailemaan sekä valmistusaineilla että myös lisäaineilla. Sen vuoksi tsekkaan aina tarkkaan tällaisten erilaisten korvikkeiden yms. tuoteselosteet. Hyvä esimerkki samasta ovat rasvattomat/vähärasvaiset tuotteet: Jokaikiseen on pakko laittaa jotain muunnettua tärkkelystä tms. jotta rakenne saadaan kelvolliseksi.

MInulle henkilökohtaisesti yksi tärkeä pointti on lisäaineiden välttäminen. Enkä vältä niitä mahdolloisen epäterveellisyyden vuoksi, sillä niiden joukosta löytyy ihan ok aineita, kuten vaikkapa nyt askorbiinihappo eli kotoisesti c-vitamiini. Vältän lisäaineellisia ruokia sen vuoksi, että tarve ylipäätään käyttää mitään lisäaineita osoittaa että
a) varsinaiset raaka-aineet eivät ole laadultaan hyvälaatuisia ja/tai
b) tuotteelle suunniteltu hyllyikä on niin pitkä, että en halua syödä niin vanhaa ruokaa
c) se on niin luonnotonta epä/teknoruokaa (=isoäiti ei ruuaksi tunnistaisi) että sitä ei kannata muutenkaan syödä

Ortoreksia on häiriö: Sitten kun ruokien ja niiden sisältöjen pohtiminen alkaa haitata normaalia elämää, katsotaan kyseessä olevan ortoreksia. Se, että minun on yhtä helppoa valita olla syömättä paskaa, kun valita olla syömättä mitään missä tarvitaan lisäaineita (syyt edellä), ei ole millään lailla häiriöksi eikä vie ylimääräistä energiaa tai edes ajatuksen puolikasta.  ;)

(Ihan oikeasti kannattaa tutustua tuoteselosteisiin, tuo kyseinen leipä on oikeastaan kakku, sokeria yli 4 g / 100g.)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 16.07.2013 14:42:02
Mutta onhan se kuitenkin "sallittu luomussa".

Luomu tai se että jokin on 'sallittu luomussa' ei tee yksinään autuaasti. En syö sokeria, vaikka se olisi kuinka luomusokeria. En syö viljaa, vaikka se olisi kuinka luomuviljaa jne.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 16.07.2013 16:00:36
Mutta onhan se kuitenkin "sallittu luomussa".

Luomu tai se että jokin on 'sallittu luomussa' ei tee yksinään autuaasti. En syö sokeria, vaikka se olisi kuinka luomusokeria. En syö viljaa, vaikka se olisi kuinka luomuviljaa jne.

Onhan kai esimerkiksi kahvissa runsaasti erilaisia yhdisteitä, joista tunnetuin
lienee trimetyyliksantiini eli kofeiini. Pitäisikö nekin kaikki tsekata ennenkuin
voi olla varma ettei kahvi tee pikkuhiljaa elimistöllesi jotakin hallaa?

Carcinogens in coffee
Of course, there are negatives. For example, coffee contains 4-methylimidazole, which the US National Toxicology Program (NTP) has identified as a carcinogen. The compound is used to manufacture many products, from dyes to agricultural chemicals and rubber. But it can also form through the Maillard reaction in foods and drinks, particularly those with a caramel flavour such as Cola.7 The levels of 4-methylimidazole in cola drinks are similar to those in coffees, says Takayuki Shibamoto, at the Department of Environmental Toxicology at the University of California, Davis, US.

 ???


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 17.07.2013 08:38:50
Kuule Sideman, kun olet kertonut että gluteenin pois jättäminen on parantanut oloasi ja poistanut erilaisia oireita, niin en näe niuhottamisena huomauttaa, että juuri  nimenomaan se gluteeniton leipä jonka mainitsit, sisältää lisäainetta josta voi saada samanlaisia oireita kuin gluteenista.

Se on se, mihin sinun tuossa viestissäni tulisi kiinnittää huomiota sen sijaan, että alat jauhaa jotain aivan asian vierestä.

Kaikki muu viestissäni oli omia henkilökohtaisia mielipiteitäni teollisesta ruuasta, syö sinä mitä lystäät ja syö vain gluteenin-kaltaisia-oireita aiheuttavia asioita samalla kun välttelet gluteenia, jos se ei ole sinusta yhtään hassunkurista tai epäloogista.

Kuten Pahkasika jo aikoinaan totesi; Lusikka aiheuttaa syöpää. Minun ratkaisuni on välttää syövän kasvua edistäviä asioita, kuten omega6-rasvahappojen liikasaantia ja runsasta insuliinineritystä. Meillä jokaisella alkaa ihan millä ruokavaliolla vain noin 1000 syöpää päivässä. Se ei ole ongelma, jos immuunijärjestelmä on kunnossa, eikä erikseen helli syöpiään 'lannoittamalla' niitä sokerilla ja insuliinilla.



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 17.07.2013 12:02:26
Kuule Sideman, kun olet kertonut että gluteenin pois jättäminen on parantanut oloasi ja poistanut erilaisia oireita, niin en näe niuhottamisena huomauttaa, että juuri  nimenomaan se gluteeniton leipä jonka mainitsit, sisältää lisäainetta josta voi saada samanlaisia oireita kuin gluteenista.


Voi saada! Saattaa olla että hätäisellä lukaisulla käsitin väärin,
mutta eikö kyseessä ole lähinnä allerginen reaktio?

Yksi maapähkinä voi tappaa sille herkän yksilön?

 8)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 17.07.2013 12:53:27
Tekstissä ei mainittu erikseen että olisi allerginen reaktio, mainittiin vain näin:
"Ksantaanikumi voi aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin mitä keliaakikot saavat syödessään gluteenia sisältäviä tuotteita."

Syö sinä ihan mitä lystäät, siitähän tässä ei ole ollenkaan kyse. Jos viesti ei miellytä, älä ammu sanansaattajaa - jätä vain viesti huomiotta ja tee mitä lystäät.

Ei asian tarvitse olla tappava, tai edes voimakkaasti myrkyllinen, jotta sitä kannattaisi välttää. Minä aloin saada tyypillisiä viljansyönnin tuottamia ongelmia vasta yli 30-vuotiaana. En siis syö viljoja, vaikka voisinkin syödä vaikka palan leipää ja maksaa siitä sitten piereskelyllä, vatsavaivoilla, nivelkivuilla ja ihottumalla. Kyseessä ei silloinkaan ole tappava myrkky, tai allerginen reaktio, vaan se että vilja ei ole ihmisen lajinmukaista ravintoa.

On kokonaan eri keskustelun aihe se, että allerginen ihminen voi saada anafylaktisen shokin ja kuolla siihen syötyään aivan milligrammamäärän sitä asiaa jolle on allerginen. Mitä tekemistä sillä on sen kanssa, että gluteenittomassa leivässä järkiheitosti käytetään lisäainetta, joka aiheuttaa samanlaisia oireita kuin gluteeni ja sen kanssa, että asia joka ei ole selkeästi myrkyllinen tai allergisoiva voi silti olla aine joka on epäterveellinen ja jota ei sen vuoksi kannata syödä?


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 17.07.2013 14:15:07
Tekstissä ei mainittu erikseen että olisi allerginen reaktio, mainittiin vain näin:
"Ksantaanikumi voi aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin mitä keliaakikot saavat syödessään gluteenia sisältäviä tuotteita."


Keliakialiiton sivustolta:

Ksantaani

Ksantaani on hyydykeaine, jota valmistetaan bakteerikäymisen avulla sokeriliemestä. Ksantaani antaa leivälle kuohkeutta ja rapean kuoren. Erityisen hyvin ksantaania soveltuu pikkuleipä- että kakkutaikinoihin. Ksantaani sekoitetaan aina jauhoihin. Annostus on pikkuleipätaikinoissa 1 tl/jauhokilo ja esim. pizzataikinoissa 2-3 tl/jauhokilo. Ksantaania myydään kauppanimellä Ksantaani.

Tästä linkistä löydät gluteenittomia reseptejä. Jäsenet pääsevät lukemaan lisää reseptejä extranet-sivuiltamme, joille kirjaudutaan jäsennumerolla.

http://www.keliakialiitto.fi/liitto/horeca/leivontaa_helpottavat_apuaineet_/

 ::)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 17.07.2013 14:22:13
Keliakialiitto saattaa olla tuottajien (elintarviketeollisuus + lääketeollisuus) taskussa samalla tavalla kuin useimmat muutkin 'tautiliitot.'  Diabetesliittokin suosittelee että diabeetikot syövät sen säädetyn määrän täysjyväleipää ja piikittävät sitten vastaavasti enemmän insuliinia. Arvaa minkä vuoksi vain murto-osa tyypin 2 diabeetikoista viitsii kuulua diabetesliittoon?  ;D

Itsehän ruokavaliosi päätät; minun mielestäni viljansyönnin lopettaminen on helpointa kun totuttelee pois viljan suutuntumasta/rakenteesta, jolloin ei kaipaa mitään leivänkorvikkeita oikeiden leipien tilalle. Nykyään leipä tuntuu suussa vääränlaiselta, kuin sahajauhoilta tai pahvilta (vaikka olisikin hyvää ja tuoretta leipää), ei ruualta ollenkaan.

Mutta voihan sitä joo ihan vaan vältellä gluteenia ja syödä sitten kaikkia mahdollisia gluteenittomia tuotteita täysin piittaamatta siitä mitä niihin on ollut pakko laittaa tilalle leipoutumisominaisuuksia varmistamaan, kun se gluteeni on jätetty pois.

Ja ehkä juuri sinä et saa ksantaanikumista mitään oireita jolloin tarinalla on onnellinen loppu. Kunhan vaan ajattelin että sinun on hyvä tietää mistä johtuu jos saat takaisin vanhoja gluteenioireita gluteenitonta leipää syödessäsi. Mutta ei väkisin sitten.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 17.07.2013 14:49:50
Ja tämäkin keliakialiiton sivuilta:
"Keliaakikon ruokavaliosta poistetaan vehnä, ruis, ohra sekä kaikki näitä viljoja sisältävät ruoat ja elintarvikkeet. Poistetut viljatuotteet korvataan gluteenittomilla viljoilla kuten riisillä, maissilla, tattarilla ja hirssillä sekä teollisesti puhdistetulla vehnätärkkelyksellä ja gluteenittomalla kauralla.  Keliakiaruokavalio sisältää gluteenittomia elintarvikkeita, erittäin vähägluteenisia elintarvikkeita sekä ns. gluteenitonta kauraa eli kauraa, joka ei ole tuotantoprosessin missään vaiheessa kontaminoitunut gluteenipitoisilla viljoilla. "

Eli sitä samaa virallisterveellistä viljapropagandaa kuin THL:ltäkin, vaikka moisella on saatu ylipaino ja tyypin 2 diabetes räjähdysmäiseen kasvuun. Kun voisi ihan vaan jättää ne linnunsiemenet pois. Jos näkemys on - kuten Keliakialiitolla - että ihminen tarvitsee välttämättä leipää, niin sitten varmaan onkin käytettävä ksantaanikumia yms, koska gluteenittomien viljojen leipoutumisominaisuudet ovat huonot.

Ja tuo yllä mainittu 'teollisesti puhdistettu vehnätärkkelys:' Gluteeni ei ole venhän ainoa ongelmia aiheuttava osanen. Vehnän proteiinit ovat hankalia syötäviä, vaikka olisivatkin gluteenista puhtaita.

Ja lisäksi keliakialiitto on uhontanut yltä kokonaan yhden gluteeniviljan, jonka suosio on lisäksi ollut nousussa viime aikoina niin, että sitäkin voi löytää myös teollisista elintarvikkeista: Speltti.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 22.07.2013 11:51:49
Aattelin jakaa vähän fiiliksiä :) Olo on mitä parhain! Vatsa ei ole vaivannut sen jälkeen kun viljat jäi pois.
Olo on muutenkin tosi hyvä, ainut vaan, että lihakset menee maitohapoille herkemmin liikkuessa. Liekö syy hiilareiden vähyys juurikin?

Muuten tosi hyvä olla. Ruoka maistuu, syön tuhdisti ja paljon vihanneksia myös.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 22.07.2013 14:35:53
Aattelin jakaa vähän fiiliksiä :) Olo on mitä parhain! Vatsa ei ole vaivannut sen jälkeen kun viljat jäi pois.
Olo on muutenkin tosi hyvä, ainut vaan, että lihakset menee maitohapoille herkemmin liikkuessa. Liekö syy hiilareiden vähyys juurikin?

Muuten tosi hyvä olla. Ruoka maistuu, syön tuhdisti ja paljon vihanneksia myös.


Onko painossa tapahtunut olennaista muutosta?   ???


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 22.07.2013 15:03:11
Ei onneksi ainakaan alaspäin :D
Samassa on pysynyt, mutta olenkin yrittänyt imeä kaloreita reilusti ettei pääse laihtumaan.
Vatsan pullistelu on kyllä poissa. Se sellainen pahaolo turvotus kun on vatsa huonona :)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 22.09.2013 10:25:14
Parin kolmen kuukauden suht. tiukka gluteenittomuus on parantanut iho-oireitani
jopa yli 90-prosenttisesti. Vaikkapa kantapäät eivät kuivuuttaan enää halkeile
juuri ollenkaan.

Myös etupäässä ilmeisesti huonepölyyn liittyvä hengitysteiden ärsyyntyneisyys
helpotti aluksi, mutta on nyt mielestäni pikkuhiljaa tullut jopa pahemmaksi
kuin ennen gluteenittomuutta.

Saattaa olla jopa käynyt niin, että gluteenittomuus on laukaissut verenpainelääkkeeni
tyypillisimmän haittavaikutuksen, kuivan yskän. Kenties lääkkeen teho on samalla
parantunut, mutta se ei paljon lohduta, kun nyt ärsytys tuntuu jossain määrin ulkona
pyöräillessäkin, vaikka lievenee selvästi ulkoilmassa.

Siis ilmeisesti ainakin kahdesta pahasta on valittava pienempi, joka taitaa sittenkin
olla gluteenin aiheuttamat iho-oireet.

Muoks: tietysti jos saisi varmuuden siitä, että yskässä on kyse vp-lääkkeen sivuvaikutuksesta,
voisi pyytää lääkäriltä jotain toista mömmöä...

 :-\


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: NikiT - 25.09.2013 18:17:47
Tai hoida verenpaineesi pois ilman lääkitystä:
- Siisti ruokavaliota vielä, höttö ja e-koodit pois.
- Oikeita, puhtaita asioita tilalle:
- Tee itse ruokasi oikeista tarvikkeista käyttäen paljon värikästä ja vihreää.
- Mukavaa, kropallesi sopivaa stressitöntä liikuntaa.
- Käyppä pari kertaa kupparilla.
- Hyvä homeopaatti auttaa myös saamaan kropan kokonaisvaltaisesti balanssiin.
Ei ole vaikeaa - ihan omia valintoja vain.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 26.09.2013 01:00:15
Tai hoida verenpaineesi pois ilman lääkitystä:

Verenpaineen säätelymekanismi lienee sangen monimutkainen  ja -vaiheihein. Minusta
tuntuu, että minulla on siinä geneettisistä syistä jokin pahan puute niin,
että se ei kyllin nopeasti reagoi hetkittäisiin vaihteluihin tasaamalla niitä, joten esim.
menttaalisista syistä varsinkin systole käyttäytyy kuin jojo, ja sitä rataa...


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: NikiT - 26.09.2013 22:49:19
Ymmärtämättä mitään vastauksestasi, kerronpa vielä oman ukkoni verenpaineen hoidosta.
Mieheni isä on nyykähtänyt aikanaan sydäriin - siinä kai sitä kuuluisaa geeniperimähöpöä.
Reilu kuusi vuotta sitten mieheni verenpaine nousi aikas korkeaksi - sai lääkäriltä näytepakkauksen ja reseptin verenpainelääkkeitä.
Hän otti kaksi tabua - sen jälkeen viskasi näytteet roskiin, ja ettei ala noita syömään.

Siivottiin ruoka vhh:ksi, käytetään reilusti puhdasta eläinperäistä oikeaa rasvaa, reilusti omakasvattamia juureksi, kasviksia, punajuuria, naurista, kaaleja, sipulia, valkosipulia, kurkkua, kurpitsaa, tomaattia, paprikaa ym..., tosi paljon erilaisia marjoja, kotimaisia hedelmiä, luumuja, kirsikoita ym, pähkinöitä, manteleita, rasvaisia, maustamattomia, luomu maitotuotteita, luomulihoja, paljon puhdasta kalaa sekä munia.
Kaikenlaista vihreää tilpehööriä nokkosesta alkaen, oikeita mausteita ym... ja vaikkas mitä.

Mies teki koko viime talvenkin metsätöitä - oikeista töistään on jo ansaitulla eläkkeellä, ja nyt tänä kesänä kahta vuoroa rakennustöitä kahdella eri työmaalla koko kesän. Tiukalla on ollut ruumiillisesti, mutta työn näkyvä jälki saa mielen enempi kuin iloiseksi. Kun tuntee olevansa tosi tarpeellinen.

Kupparilla on käynyt näinä vuosina yhteensä kolme kertaa - ajattelin paiskata ko. lahjakortilla taas vaikka isinpäiväksi.

Jos on ollut jotain vaivaa, niin homeopatilla hoidettu. Nykyään pääasissa minä itse, kun kolmisenkymmentä vuotta olen noiden aineiden kanssa ollut tekemisissä. Ei siis koulutusta, mutta sekä immeis- että eläinpuolen hyvät klassiset homeopaatit ovat neuvoneet ja kannustaneet itsehoitoonkin. Mies tietenkin klassisella tyypitetty ja rakennehoidettu.

Päivittäin kulkee nyt luonnolliset perusvitamiini-hivenainejauheet, vihreät sekä d reilulla annostuksella.
Magnesiumöljy ja - jalkakylvyt muutaman kerran viikossa sydämen terveydeksi.
Alkuvuosina kiinalainen hoitojakso, johon kuului yrtit ja akupunktio.

Siinäs kai tärkeimmät, samalla kun paineet korjaantuivat, niin nuhat ym. pikkuvaivat jäivät myös pois.
Lääkkeetön ukko on terveempi kuin aikoinaan nuorempana - iloinen sekä työteliäs.

Perimästä vielä: mulla oli asiakkaana kivuista kärsivä, tosi tukeva naisimmeinen. Hän valitteli siinä, että hän ei voi liikkua, kun on niin kovasti jaloissa ja nivelissä kipuja. Ja hänellä on geeneissä vielä tuo lihavuus.
Sanoin, että hänen lihavuusgeeninsä sijaitsee hänen nenän ja leuan välissä.
- oli pitkä, pitkä hiljaisuus. Ajattelin, että siinä istuu sitten entinen asiakas.  ;)
Sitten alkoikin nauraa, ja sanoi, että saattaa pitää oikeasti paikkansa. Se niistä geeneistä.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Tiigris - 07.01.2014 12:09:37
Hei Eklektikko! Muistelisin et puhuit joskus että kaura on jotenkin myrkyllinen vilja, vaikka gluteenittomaksi sitä sanotaan... Mikäs sen kauran tekee myrkylliseksi? (jotta voisin perustella tän väitteeni eräälle xD )


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 07.01.2014 12:16:20
Fytiinihappo.

Sitä on kaurassa jopa enemmän kuin gluteeniviljoissa, vaikka niissäkin se on merkittävä terveydellinen haitta.. Se kelatoi mineraaleja, eli estää niiden imeytymisen. Huonolla säkällä myös samalla aterialla syödyt muut mineraalit, ei pelkästään niitä kauran omia. Lisäksi se happamoittaa elimistöä voimakkaasti.  Sillä toki on myös antioksidanttisia ominaisuuksia, mutta haitat ovat minun mielestäni suuremmat, kun antioksidantteja saa helposti vihanneksista, kaakaopavuista jne.

(LIsäksi kauran ravinteet per kalori häviävät kevyesti esim. rasvalle ja vihanneksille, kuten muidenkin viljojen ravinteet. Ravinteita ei ole mitään järkeä laskea per 100g, per kalori on järkevin tapa ja viljat häviävät siinä jotakuinkin kaikelle muulle, paitsi ehkä sahajauholle.)

Lakkasin itse syömästä hapattamatonta kauraa (Yosa kaurajugurttia syön jonkin verran, maitohapattaminen hajottaa fytiinihapon) kun kauralesepuurosta rupesi tulemaan tuntien kamala närästys.

Sitten lisäksi kaikille ei kaura sovi lainkaan, silloin syynä ovat lektiinit jotka ovat ruuan niitä proteiineja jotka toisilla ihmisillä sattuman kauppaa sopivat omien solujen pintarakenteisiin kuin avain lukkoon ja sen vuoksi tuhoavat suolinukkaa, aiheuttavat ns. vuotavan suolen eli sen että näitä proteiineja pääsee verenkierron mukana kaikkialle elimistöön ja siellä ne sitten aiheuttavat autoimmuunireaktioita niissä osissa elimistöä jotka muistuttavat näitä ruuan lektiinejä, sillä immuunijärjestelmä hyökkää tämän jälkeen erityisesti paitsi niiden lektiinien niin myös niitä muistuttavien omien kudosten kimppuun.

Erityisen paljon viljojen lektiinit muistuttavat ihmisten nivelten kudosten rakenteita, eli nivelrikko, nivelreuma, selkärankareuma - kaikki autoimmuunisairauksia nivelissä, kaikkiin saattaa vaikuttaa viljojen syönti. Tiedän itse yhden nivelreumapotilaan joka sanoi että yksikin pala leipää, niin seuraavana päivänä kävelee heti huonommin.

Se on yksilöllistä mikä vilja kellekin sitten tätä aiheuttaa, mutta kaura voi myös tehdä sen.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Tiigris - 07.01.2014 15:55:18
Kiitos vastauksestasi!

Täällä painiskelen näiden asioiden kanssa, kun mulla kaks lasta, joista melkein 3v syö kaikkee muuta paitsi kalaa ja viljoja (paitsi tattari, riisi) ja 8kk vauva ei syö vielä muuta kuin bataattia kiinteistä.. Esikoisella siis oli laajat allergiat ja ajan kanssa, vasta yli 2v:nä alkoi moni ruoka sopimaan.. Nyt juttu on se et kaikkialla tuputetaan kummallekin miten ehdottoman tärkeetä on että siedätän lapsiani noille kotimaisille viljoille...

Koulut ja päiväkodit eivät halua kustantaa erityisruokavalioita. Mulla ei olisi motivaatiota, en haluais opettaa lapsiani syömään jotain turhaa mutta tuntuu että musta tehdään joku pahis jos riistän lapsiltani elintärkeet kotimaiset viljat.................


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 07.01.2014 16:13:42
Kanadan terveysviranomaiset suosittelevat nykyään ensimmäiseksi kiinteäksi ravinnoksi rintamaidon jälkeen kananmunia ja lihaa. Ja juuri siksi että ei sitten ole allergiaongelmia.

KOtimaisille viljoille siedättämiseen ei ole mitään terveydellisiä syitä, päinvastoin: Kannattaako ihan välttämättä antaa pienokaiselle ruokia joiden ruokavalioon mukaan tulo toi ihmislajin riesaksi suht kaikki autoimmuunisairaudet? Siis nivelreuman, selkärankareuman, diabeteksen, MS-taudin, nivelrikon, perhosreuman (lupus) jne. Syöpä ja diabeteskin olivat metsästäjä-keräilijöillä tuntemattomia.

Viljoille siedätyksen lyhytaikainen etu toki on että sitten voi syödä ravitsemuksellisesti järkyttävän paskaa laitosruokaa päiväkodissa ja koulussa, mutta kannattaako siitä maksaa myöhemmin mahdollisesti ilmaaantuvilla sairauksilla? Useimpien elimistö kun kestää viljarääkkiä tuonne yli kolmekymppiseksi, joten vasta sitten aikuisena tulevat ne todelliset terveysvaikutukset esiin, vaikka sitä ennenkin toki on sitten atooppista ihottumaa jne.

Minulta on häipynyt viljojen poisjätön myötä mm. atooppinen ihottuma ja hengitystieallergia jotakuinkin  kokonaan.

Viljoissa ei ole mitään mitä ei saisi muualta pienemmillä terveysriskeillä. KOva sellukuitu mm. lisää suolistosyövän riskiä, se mitä suolistobakteerit haluavat on vihannesten ja marjojen liukoiset kuidut. Ja liukoisia kuituja on muuten lihassakin 20%.

Siedätyshoito on hölmöä ylipäätään: Jos kroppa kerran kertoo että se ei jotain halua, se on silloin oikeassa. Siedätyshoito on vain sitä, että kun kroppaparka huomaa että ei-toivottua tavaraa kuitenkin syödään, se vähentää oireistoa. Pitkäaikaishaitat eivät sillä poistu.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Avicii - 07.01.2014 16:46:14
Koulut ja päiväkodit eivät halua kustantaa erityisruokavalioita. Mulla ei olisi motivaatiota, en haluais opettaa lapsiani syömään jotain turhaa mutta tuntuu että musta tehdään joku pahis jos riistän lapsiltani elintärkeet kotimaiset viljat.................

Samahan tuo oli kun sanoin että en enää anna lapselleni vauvana rokotteita kun sai niin pahoja sivuoireita. Lapsihan vähintää kuolee jos ei niitä ota.
Pysy lujana, anna lapsellesi sitä ruokaa joka on heille hyväksi ja jos olisi mahdollisuus joskus saada ihan allergiatodistus viljoista niin sen paremmin hoituisi noi tarhat ja koulutkin. Mutta jos ei ole allergiaa niin se menee tietenkin vaikeammaksi.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Varjotar - 17.01.2014 22:30:53
Huomasin atooppisten täplien palanneen iholle heti ja tunnistin osan ensimmäisen viestin oireista, kun pitkästä aikaa käytin kastikeainesta ruoassani.
Siellähän ne: maissitärkkelys ja maltodekstriini :buck2:



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 02.03.2014 10:53:09

Huomenna (3.3.2014) loppuu labrakokeita silmällä pitäen kuukausi sitten
aloitettu "gluteenikuuri" (pääasiassa vehnää "kaurakorppujen" muodossa).

Kiintoisaa havainnoida, johtaako se limp dick - ilmiöön... Tuskin sentään!

 ???


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 14.03.2014 01:31:20

Huomenna (3.3.2014) loppuu labrakokeita silmällä pitäen kuukausi sitten
aloitettu "gluteenikuuri" (pääasiassa vehnää "kaurakorppujen" muodossa).

Kiintoisaa havainnoida, johtaako se limp dick - ilmiöön... Tuskin sentään!

 ???

Hmmm....siis labratestiä varten helmikuun alussa startanneen "gluteenikuurin" loppupuolella
kiinnostus vähäpukeisien tytsien katseluun netissä lisääntyi huomattavasti, varsinkin
kun löysin saitin, joka suorastaan pursuaa toinen toistaan sexykkäämpiä kurvittaria.

Kun lakkasin päivittäin syömästä lähinnä vehnään leivottuja "kaurakorppuja", eevan (heprea: havva)
asuisten misujen katselu lakkasi aiheuttamasta dopamiiniryöppyä miltei kuin veitsellä leikaten?

Kyseessä saattaa tietysti olla post hoc, ergo: propter hoc - harha, mutta ellei näin ole, voisiko
seikka olla esim. seuraavanlainen: ruuansulatuskanavani mikrobisto on addiktoitunut gluteeniin,
ja palkitsee sen saamisen seksihormooninen lisääntymisellä tai niiden vaikutuksen voimistumisella?

Totuushan lienee, että myös Homojen yksittäiset aivosolut ovat tyhmiä kuin saappaat, mutta
kun miljardit sellaiset toimivat yhdessä, ne yltävät huimiin älyllisiin suorituksiin. Miksi ei
tuo periaate voisi päteä myös suoliston mikrobikantaan, niin että se ainakin kykenee säätelemään
jokseenkin opportunistisesti ihmisen käyttäytymistä??

 :o ???



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 14.03.2014 11:25:51
voisiko
seikka olla esim. seuraavanlainen: ruuansulatuskanavani mikrobisto on addiktoitunut gluteeniin,
ja palkitsee sen saamisen seksihormooninen lisääntymisellä tai niiden vaikutuksen voimistumisella?

Ei voi.

Bakteeristollasi ei ole opiaattireseptoreja, joten ne eivät koukutu opiaatteihin. Kehollasi sen sijaan on niitä ja se koukuttuu. Se on se sinun kehosi joka on gluteeni/eksorfiinikoukussa, eivät ne bakteerit.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 14.03.2014 12:07:20
voisiko
seikka olla esim. seuraavanlainen: ruuansulatuskanavani mikrobisto on addiktoitunut gluteeniin,
ja palkitsee sen saamisen seksihormooninen lisääntymisellä tai niiden vaikutuksen voimistumisella?

Ei voi.

Bakteeristollasi ei ole opiaattireseptoreja, joten ne eivät koukutu opiaatteihin. Kehollasi sen sijaan on niitä ja se koukuttuu. Se on se sinun kehosi joka on gluteeni/eksorfiinikoukussa, eivät ne bakteerit.

Nyt putosin tyystin kärryiltä. Siis onko gluteeni jonkinlainen opiaatti??   :o

Vertaisin tuota tilannetta esim. seuraavanlaiseen tapahtumaketjuun:
kun suun Streptococcus mutans -bakteerit saavat hiilihydraatteja ravinnostasi,
ne alkavat kai tuottaa happoja, jotka syövyttävät hampaiden kiillettä. Eivätkö
suoliston bakteerit voisi samalla periaatteella tuottaa jotain, mikä lisää
seksihormoonien tuotantoa tai tehostaa niiden vaikutusta?

Noh, jos osoittautuu, että minulla on ainakin lievä ihokeliakia, valitsen epäröimättä
kohtuullisen gluteenin nauttimisen (esim. pari hapankorppua per päivä), mikäli "erohalut" ovat siitä kiinni.

 ::)

Mutta tuotaa lienee eri hankala edes kohtuullisella varmuudella todentaa...


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 14.03.2014 12:16:27
Nyt putosin tyystin kärryiltä. Siis onko gluteeni jonkinlainen opiaatti??   :o

Ja tämän olen kertonut ainakin tusinan kertaa sellaisissakin ketjuissa aiemmin, joissa olet ollut mukana. Ihan oikeastiko olet ehtinyt unohtaa tämän asian, josta vaahtoan aina ihan rasittavuuteen asti kun gluteenista puhutaan?

Tässä tutkimusabstrakti: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/372181

Gluteeni muodostaa ohutsuolessa opioidipeptidi eksorfiinia, joka koukuttaa juurikin sellaisella voimakkuudella kuin mieto syöty opiaatti koukuttaa. Siis vähemmän voimakkaasti kuin opiaatit poltettuna tai piikitettynä (nautintatapa ja siitä seuraava 'kolahduksen' voimakkuus vaikuttaa riippuvuuden syntyyn paljonkin), mutta koukuttaa kuitenkin.

Halujen väheneminen gluteenin loputtua on mitä todennäköisimmin väliaikainen ilmiö: Vieroitus on stressi elimistölle ja sitä kautta riittää vähemmän energiaa mm. libidolle. Kaikkien sukupuolihormonien lähtöaine on kolesteroli, joten rasvaa kannattaa syödä riittävästi, jos haluaa pysyä 'iskussa.'

Sinä tunnut oman raportointisi perusteella vähän 'veivaavan' edestakaisin tuossa gluteeninsyönnissä. Mikä on pisin aika mitä olet ollut ilman? Ehkä tarvittaisiin pidempi vieroitus, ennen kuin vieroitusoireet lakkaavat laskemasta libidoa?

Gluteenilla on niin paljon muitakin ikäviä vaikutuksia kuin sen vaikutukset keliaakikkoihin, että ei sitä kyllä kannattaisi syödä vain sen vuoksi että vieroitusoireet eivät hetkellisesti laskisi libidoa. Gluteeni vaikuttaa jopa aivoihin ja keskushermostoon, (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8598704) eikä mitenkään kivalla tavalla. Niinpä ehkä parempi vaihtoehto voisi olla täysi gluteenittomuus, vaikutukset näet vasta kun olet ollut riittävän kauan ilman.



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 14.03.2014 12:18:33
Eivätkö
suoliston bakteerit voisi samalla periaatteella tuottaa jotain, mikä lisää
seksihormoonien tuotantoa tai tehostaa niiden vaikutusta?

Voisivat varmaan, mutta niillä ei ole mitään motivaatiota tehdä niin, koska ne eivät voi koukuttua opiaatteihin.  ;D

Usko nyt jo, että gluteeni = opiaatti = riippuvuus. Tämän olen kertonut ihan oikeasti todella monta kertaa ketjuissa joita olet sinäkin lukenut ja olemme ihan tainneet keskustellakin tästä aiemminkin.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 14.03.2014 12:49:01
Eivätkö
suoliston bakteerit voisi samalla periaatteella tuottaa jotain, mikä lisää
seksihormoonien tuotantoa tai tehostaa niiden vaikutusta?

Voisivat varmaan, mutta niillä ei ole mitään motivaatiota tehdä niin, koska ne eivät voi koukuttua opiaatteihin.  ;D

Usko nyt jo, että gluteeni = opiaatti = riippuvuus. Tämän olen kertonut ihan oikeasti todella monta kertaa ketjuissa joita olet sinäkin lukenut ja olemme ihan tainneet keskustellakin tästä aiemminkin.

Kysyinkin sitä, onko gluteeni itsessään opiaatti. Mielestäni on perin eri asia, että se muodostaa opiaatteja...  ::)

Oli miten oli, jos "ero(tik)halut" näyttävät olevan gluteenista kiinni, tulen nauttimaan sitä kohtuullisia määriä, jos
mahdollinen ihokeliakia ei äidy kovin pahaksi. Vetäväthän nikotiinin orjatkin sisäänsä vapaaehtoisesti
mitä moninaisimpia myrkkyjä, koska ilman nikotiinia elämä on kuin pilvinen päivä ilman aitan polulla
astelevaa emäntää! (Aleksis Kivi)

Olin miltei vuoden lähes täysin gluteenittomalla dieetillä. Ei se mitenkään kauhealta tuntunut,
mutta yllätyin siitä, että kuukauden gluteenikuurin jälkeen tunsin taas itseni alapään osalta miltei
teinipojaksi. Noh, voihan tuo sattumaakin toki olla...

 ;D



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 14.03.2014 13:03:46
Lopputulema kuitenkin on että kun syöt gluteenia, koukutat kroppasi opiaattiin nimeltä eksorfiini. Pilkunviilaus siitä että miten se eksorfiini lopulta syntyy (eli syntyy ohutsuolessa gluteenin epätäydellisen hajoamisen vuoksi) on aika lailla sivuseikka.

Voi toki olla, että sinun kroppasi on kehittänyt libidon laskun oikein erityisen pitkäkestoiseksi vieroitusoireeksi, tai sitten eksorfiinin saanti jonkin muun mekanismin kautta nostaa libidoasi. Tai sitten jokin muu ruokavaliossasi on pielessä aina silloin kun et syö gluteeenia. Tai sitten gluteenivierotus vaikuttaakin typpioksidikiertoosi, se on nimittäin erektion kannalta olennainen juttu. (Arginiini ja ornitiini auttavat siihen.)

Toisaalta koen että teksteissäsi on ristiriita: Välillä valitat että on liikaa libidoa ja välillä taas ettei ole tarpeeksi.  ;D :)

Keinoja sukupuolihormonien hyvällä tasolla pitämiseen:
Syö riittävästi eläinrasvaa
Syö hiilihydraatteja vain kohtuullisesti ja hyvistä lähteistä
Vältä soijaa aivan kaikissa muodoissaan paitsi perinteisissä (tofu, natto, miso)
Pidä huoli riittävästä sinkinsaannista
Jos on stressiä, ota lisäsinkkiä, sillä sitä tarvitaan stressihormoni kortisolin neutralointiin

Vuosi on kyllä sellainen aika olla ilman gluteenia, että ei enää pitäisi olla kyse vieroitusoireista, vaan syy on jokin muu. Toisaalta yleinen hyvänolontunne (=opiaatin vaikutus) saattaisi lisätä libidoa ihan psykologista kautta, ilman mitään kemiallisia/hormonaalisia vaikutuksia. Tai sitten sattumalta katsot enemmän nettipornoa aina silloin kun syöt gluteenia?  :)

Gluteenin ikävät vaikutukset ovat sen verran laajat ja moninaiset elimistössä (lisää mm. syöpäriskiä) että jos minä olisin sinun asemassasi, kokeilisin ensin kaikki muut keinot saadakseni libidoni itselleni riittävälle tasolle. Ja jos se ei auttaisi, saattaisin pohtia mihin ihmeeseen minä selibaatissa elävä sinkku (ymmärtääkseni sinun tilanteesi on sama?) tarvitsen sitä libidoa niin korkeita tasoja ja onko itsensä myrkyttäminen gluteenilla oikeasti sen arvoista...

Ai niin ja vielä lisäys: Keliakia itsessään näyttäisi aiheuttavan erektiohäiriöitä, ainakin pikaisen googlauksen perusteella näyttäisi siltä: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7200931

Tuon tutkimuslinkin lisäksi löytyi nimittäin kasa keskusteluketjuja, joissa keliaakikot keskustelivat erektio-ongelmistaan ja siitä miten pian gluteeniton ruokavalio ehkä auttaa siihen.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 14.03.2014 13:25:01

Vuosi on kyllä sellainen aika olla ilman gluteenia, että ei enää pitäisi olla kyse vieroitusoireista, vaan syy on jokin muu. Toisaalta yleinen hyvänolontunne (=opiaatin vaikutus) saattaisi lisätä libidoa ihan psykologista kautta, ilman mitään kemiallisia/hormonaalisia vaikutuksia. Tai sitten sattumalta katsot enemmän nettipornoa aina silloin kun syöt gluteenia?  :)


Nykykriteerien mukaan "hyvällä maulla" kuvatut vähäpukeiset ja jopa eevan asuiset tytsit
eivät liene enää varsinaisesti pornoa. Seksiaktien katselu ei kiihota minua enää juuri lainkaan.


 ::)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 14.03.2014 13:31:41
Nykykriteerien mukaan "hyvällä maulla" kuvatut vähäpukeiset ja jopa eevan asuiset tytsit
eivät liene enää varsinaisesti pornoa. Seksiaktien katselu ei kiihota minua enää juuri lainkaan.

Ihmisen tärkein sukupuolielin on aivot.  :)

Onkohan sattumalta eroa siinä määrässä mitä eroottisia kuvia katselet niinä aikoina kun syöt gluteenia ja niinä jolloin et syö? Tai siinä kuinka paljon annat ajatustesi (sinunhan niiden isäntänä pitäisi olla...) askarrella navanaluisissa asioissa milloinkin?


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 15.03.2014 01:37:43
Nykykriteerien mukaan "hyvällä maulla" kuvatut vähäpukeiset ja jopa eevan asuiset tytsit
eivät liene enää varsinaisesti pornoa. Seksiaktien katselu ei kiihota minua enää juuri lainkaan.

Ihmisen tärkein sukupuolielin on aivot.  :)

Onkohan sattumalta eroa siinä määrässä mitä eroottisia kuvia katselet niinä aikoina kun syöt gluteenia ja niinä jolloin et syö? Tai siinä kuinka paljon annat ajatustesi (sinunhan niiden isäntänä pitäisi olla...) askarrella navanaluisissa asioissa milloinkin?

Olen viime aikoina huomannut, että plasebo-vaikutus näyttäisi olevan huomattavasti kimurantimpi
kuin moni edes kykenee kuvittelemaan. Luulisin, että kyseessä on usein mitä suurimmassa määrin
alitajuinen tahi tiedostamaton itsesuggestio. Niinpä eroottisten halujen voimakkuuden tapauksessakin
 saattaa lopulta usein olla mitä suurimmassa määrin kyse juurikin plasebo-vaikutuksesta??

Eikös lääketieteellisissä kokeissa ole mm. havaittu sellainen paradoksaalisehko seikka, että
vaikka koehenkilöt tietäisivät saavansa plasebo-valmistetta, lääkkeellistä vaikutusta saattaa
silti ilmetä, ja joskus jopa voimallisemmin kuin varsinaisella "kemiallisesti vaikuttavalla"
lääkkeellä??!

 ???



Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 15.03.2014 11:53:10
Well, loppujen lopuksi selibaattia haastavilla psykosomaattisilla tiloilla
ei luultavasti ole sittenkään juuri mitään tekemistä gluteenin kera.

Kuten E. totesi, aivot lienevät tärkein sukupuolielin.

Monilla miehellä taitaa panetuksen intensiteetti olla huomattavissa määrin
kiinni onnistumisen kokemuksista. Varsinkin se pätenee meitsin kaltaisiin
luusereihin, jotka harvoin tuntevat onnistuvansa.

Juuri äskön sain tuosta hykerryttävän näytön: kun katsoin Flickr'issä luistellessa
muutama päivä sitten järven jäällä Teiskon maisemissa N8-lla kuvaamaani videota,
se nyki pahanpäiväisesti ranskalaisessa vaatimattomin fiitsörein varustetussa
PC:ssäni, jonka muutamia vuosia sitten hankin varakoneeksi.

http://www.flickr.com/photos/66867356@N02/13135190715/

Koneessa ei ollut edes erillistä näytönohjainta, vaan emolevylle integroitu käsittääkseni
suhteellisen läyhäisin speksein varustettu tshippi, tai mikä lie. Hoksasin koettaa, onnistuisinko
siirtämään vanhemmasta koneesta siihen jälkikäteen hankitun erillisen näytönohjaimen
fransmanniin. Hehän tunnetusti tunkevat mm. autojen moottoritilan niin täyteen, että
siellä ei tahdo mahtua lutvikkaasti suorittamaan huolto- sekä korjaus toimen piteitä.

Sama näyttää  pätevän jossain määrin mm. tietsikkoihin. Onnistuin kuitenkin ujuttamaan
kortin paikoilleen. Ekaksi se oli pettymys, mutta sitten huomasin, että monitori pitääkin
liittää uudemmanmalliseen liittimeen sovitinta hyödyntäen. Ja voilaa, kuva parani silmin nähden,
ja varsinkin nopeuden suhteen tapahtui selkeä parannus.

Kun sitten katselin, kuinka nopsaan vähäpukeiset tytsit ilmestyvät ruudulle uudella grafiikkasuorittimella,
alkoi hanhettamaan niin maan perusteellisesti! LoL! Noinkin vaatimaton onnistuminen lisäsi hetkellisesti
navanalusaktiviteettia.

Tuon perusteella voinen huojentunein mielin jatkaa gluteenittomuutta tarkaillen, kuinka nopeasti
punaiset paukamat häviävät iholta, kun gluteenin tulehduttava(?) vaikutus vähitellen väistyy taka-alalle.
Siis tarvitsematta pelätä sitä, että gluteenittomuus johtaisi täydelliseen limp dick -ilmiöön, mikä
sekään ei ole kivaa, kuten ei hillitön pnetuskaan...

Muuten, selibaatin haasteellisuuden vähentämiseksi miesten kannattanee välttää onnistumisen kokemuksia.
Evoluutio lienee suosinut usein onnistumisen kokevia miehiä muija-rintamalla. Heillä on ilmeisesti
potenssia riittänyt vaikka muille jakaa. It makes mighty sense, doesn't it? Men who succeed, are likely
to be good fathers in the sense that they can provide their children with better living conditions than
us pitiable losers?!

 ::)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 22.03.2014 14:00:32
Hieman OT:

Keliakian primaari testi (transglutaminaasi, IgA, tjsp.) antoi negatiivisen tuloksen (0.6; alle 7 = neg.)

Kun kerroin, että punaisia paukamia alkoi kuitenkin ilmestyä iholle miltei hetkohta, kun aloitin
"gluteenikuurin" verikoetta silmällä pitäen, omalääkäri spekuloi, että kyseessä saattaisi olla ruoka-aineallergia.
Vaan eivätkös ne ole lähinnä lasten ja imeväisten vaivoja?

Lääkäri kuitenkin laittoi minut lisäkuukaudeksi syömään gluteenipitoisia ruoka-aineita toisentyyppistä
keliakiatestiä varten. Joillakuilla lienee IgA puutos, tai mikä lie, joten tuo eka testi voi siksi antaa
väärän negatiivisen tuloksen.

Ekan kuukauden aikana gluteeniviljani oli lähes yksinomaa vehnä, joten ajattelin sulkea pois mahdollisen
vehnäallergian vaihtamalla rukiiseen. Eli jos punaiset paukamat iholla jatkavat eksisteeraamistaan,
kyseessä ei liene ainakaan vehnäallergia...

Onko kellään kokemusta aikuisiän vehnäallergiasta, eli siis minkälaisia oireita siitä saattaapi tulla?

 ???


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 25.03.2014 10:29:26
Hieman OT:


Onko kellään kokemusta aikuisiän vehnäallergiasta, eli siis minkälaisia oireita siitä saattaapi tulla?

 ???

Jepjep, vaikuttaa vahvasti siltä, että kyseessä on vehnäallergia, eikä gluteeniin liittyvä vaiva!

Nimittäin, olen nyt muutaman päivän syönyt viljakoostumukseltaan pelkästään 100-prosenttista ruista sisältäviä leipiä.
Ja voilaa, paukamat kyynärvarsista ovat miltei tyystin annihiloituneet!

Hieman harmillisesti myös kofeiiniton kahvi pääsi loppumaan ja päätin pitää muutaman päivän tauon, jotta
kahvi maistuisi taas hyvemmältä. Siksi harmillisesti, että myös aamulliset sydämentykytykset ovat lakanneet,
enkä nyt voi olla täysin varma kummasta se johtuu. Onhan näet niin, että jos juon päivän aikana sekä decaffia
että teitä (mustaa ja vihreää), taidan de facto juoda kofeiinillista  kahvia, mikä saattaisi olla ainakin osasyynä
sydämentykytyksiin...

Mainittakoon vielä, että näissä jutskissä näyttää lähes aina olevan suo siellä ja vetelä täällä.
Kun em. vaivat ovat miltei tyystin parantuneet, tuli esille verenpainelääkkeen tyypillinen
sivuvaikutus, eli heitehuimaus! Noh, toivottavasti se on merkki siitä, että vp-lääke tehoaa
paremmin...

 ::)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 25.03.2014 11:03:08
No mutta, tuohan helpottaa kyllä elämää aika lailla, jos haluaa syödä THL:n suositusten mukaan paljon sitä täysjyväviljaa.

(Mutta ei se gluteeni mitään terveysruokaa ole, vaikka et olisikaan keliaakikko. Se edelleen sotkee aineenvaihduntaa, nälänsäätelyä ja muodostaa sitä koukuttavaa opiaattia siellä ohutsuolessa.)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 25.03.2014 11:18:00
No mutta, tuohan helpottaa kyllä elämää aika lailla, jos haluaa syödä THL:n suositusten mukaan paljon sitä täysjyväviljaa.

(Mutta ei se gluteeni mitään terveysruokaa ole, vaikka et olisikaan keliaakikko. Se edelleen sotkee aineenvaihduntaa, nälänsäätelyä ja muodostaa sitä koukuttavaa opiaattia siellä ohutsuolessa.)

Mahtavatko erityisesti mm. suomalaiset olla  kuitenkin tottuneempia rukiiseen kuin vehnään, eli
ovat kauemmin "nauttineet" ensinmainittua?

Muoks (Wiki): Lounais-Suomessa vehnää on viljelty jonkin verran jo vuosisatoja, mutta yleiseksi vehnän viljelys tuli Suomessa vasta 1900-luvun kuluessa.[5]


Suomessa rukiin viljely on alkanut viimeistään 500-luvulla eaa.

Eli Suomessa lienee monet sodatkin sodittu lähinnä rukiin voimalla??   ???
-----------------

Tein itse sokerirasitustestin jonkin aikaa sen jälkeen kun vaihdoin tyystin 100-prosenttiseen
rukiiseen, enkä ollut uskoa silmiäni, kun tulos oli niin paljon parempi kuin labrassa tehty (6.7 vs. yli 8; en muista ihan
tarkkaan). Toki on mahdollista, että oma testini oli osin virheellinen (75 grammaa panimosokeria veteen liuotettuna;
parin tunnin odotus, ja mittaus.)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 25.03.2014 11:43:41
Itse asiassa viime aikoina on pikemminkin huomattu, että ruiskaan ei sovi kaikille, eli ei-allergisista ei-keliaakikoista osa sietääkin vaikkapa nyt vehnää paremmin kuin ruista. Ensimmäinen viljelty vilja suomenniemellä taisi olla ohra, jos oikein  muistan.

(Lektiinit, lektiinit ja vielä kerran lektiinit: Suurin osa ruoka-aineista tällä planeetalla on sellaisia että kaikki voivat syödä niitä ongelmitta. Pienempi osa ruoka-aineista on kuitenkin sellaisia, että tietyt ihmiset reagoivat ikävästi tiettyihin niistä ja syynä ovat ihmisen omien solujen pintaproteiinit, jotka sattuvat muistuttamaan liikaa kyseisen ruuan lektiinejä.)

Mutta moderni vehnä on kyllä enemmän jalostettu kuin moderni ruis ja on myrkyllisempi. Että jos vain ruis sopii ja välttämättä haluaa syödä ruoka-ainetta joka häviää 6-0 ravinteissa vihanneksille, kun lasketaan ne ravinteet per kalori eikä per 100g, niin parempi vaihtoehtohan se on kuin vehnä. Onpa vain täysin turha ja tarpeeton ruoka-aine. Ja suurin osa suomalaisten leipomoiden käyttämästä rukiista tulee muuten sitten ulkomailta.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 25.03.2014 12:24:44
Itse asiassa viime aikoina on pikemminkin huomattu, että ruiskaan ei sovi kaikille, eli ei-allergisista ei-keliaakikoista osa sietääkin vaikkapa nyt vehnää paremmin kuin ruista. Ensimmäinen viljelty vilja suomenniemellä taisi olla ohra, jos oikein  muistan.


Niinpä näkyy olevan Wikinkin mukaan:

Ohra on vanhimpia viljeltyjä viljalajeja. Sitä alettiin viljellä Lähi-idässä ehkä jo ennen 10000 eaa. Kuusirivinen ohra ilmestyi noin 6000 eaa.[1] Suomessa ohran viljelys alkoi viimeistään 4200 eaa Jaalassa tehtyjen arkeologisten kaivausten perusteella. Suomessa ohra oli tärkein ruokavilja 1800-luvulle asti, jolloin ruis otti sen paikan.[2] Riisi korvasi ohran ruoanlaitossa Suomessa 1950-luvulla.[3]

Mistähän juontaa sitten juurensa sanonta Nyt otti ohraleipä, käsittääkseni kun on köpelösti käynyt/käymässä?

Oli miten oli, tästä on tullut ehdoton suosikkini täysrukiisista leivistä:

http://www.ruislandia.fi/index.php?page=tuotteet

Varrasleipä (maustettu Himaalayan kristallisuolalla; S-liikkeet myyvät Rainbow'na)

Iltalehti:

Riihimäkeläismies kertoo jättäneensä kaiken vehnän pois vajaat kaksi vuotta sitten jäätyään eläkkeelle. Hän on tarkka ruokavaliostaan, sillä ruokailutottumusten muutos vaikutti merkittävästi miehen terveyteen.

- Paino putosi nopeasti 20 kiloa ja diabetes käytännöllisesti katsoen hävisi, mies kertoo.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: pikkari - 28.03.2014 15:47:47
www.raikasweb.com parasiitit-vaiettu ongelma?


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 28.03.2014 15:56:25
Suomessa on tasan kaksi sisäloista jotka voivat tarttua ihmiseen: Lapamato ja suolinkainen. Nämä voi välttää näin:

Lapamato: Älä syö raakaa järvikalaa, niin ei tule syötyä lapamadon  munia.
Suolinkainen: Jos syöt lannalla lannoitettuja vihanneksia, huuhdo ne hyvin ennen käyttöä, niin ei tule syötyä suolinkaisen munia.

Siinä se sitten olikin suomen osalta. Kyseinen blogi mainostaa i-Herbiä, josta varmaan löytyy rahalla loisenhäätöä joka lähtöön.

Matkailijalla onkin sitten jo vastassaan enemmän kaikenlaista mielenkiintoista loisrintamalla, elefantiasis, unitauti, tulimato, ameebat jne.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: pikkari - 29.03.2014 00:04:46
Googlaa RKTL - Sairaudet ja loiset riistan taakkana ja ihmisten uhkana

Miksiköhän bioresonanssilaite löytää epämääräisten oireiden aihuttajana loiset niilläkin jotka eivät ole kaukomatkailleet? Mistä ne tuli mulle vaikken koskaan ole syönyt raakaa kalaa tai multaisia juureksia, ollut erittäin tarkka käsihygieniasta jo pikkuskidistä asti ym
Olin aivan kauhuissani kun sain tietää niistä. Bioresonanssiterapeutti Marjo Urbanski sanoi mulle että epämääräiset vatsaoireet ja turvotus missä päin kehoa tahansa tarkoittaa 90% varmuudella loistartuntaa.
Oma resoterapeuttini aloitti loishäädön mulle ja nyt ne on pois. Tää vaiva on paljon yleisempi kuin edes tajutaan.
R-terapeutillani on yli 400 asiakasta ja loiset ovat hyvin yleinen vaiva täs joukossa. Näin hän lohdutteli mua kun panikoin tiedosta.
Loiset tarttuvat raskausaikana äidistä sikiöön eli sitä kautta minuun on tullut ne salamatkustajat.
Isäni eturauhassyöpään rt suositteli kahden viikon ananaskuuria. Mato joka aiheuttaa sen syövän, kuolee sinä aikana. Urbanskin mukaan monelta syöpäpotilaalta on löydetty myös imumato.
Nuori naislääkäri ei uskonut loisiin Suomessa ennen kuin hänen ystävänsä kävi läpi loispuhdistuskuurin ja kertoi tälle lääkärille mitä kivaa pöntöstä löytyi.
Loiset aiheuttavat usein laktoosin heikkoa siedettävyyttä sama juttu viljojen suhteen.
Miksiköhän nämäkin ilmiöt vaan lisääntyy?
Allergiat myöskin. Sisäilmaongelmat heikentävät vastustuskykyä jolloin loiset alkavat antaa mitä eriskummallisimpia oireita jotka eivät pelkästään liity vatsaan.
Mun neurologiset häriöt katos häätökuurin jälkeen. Sormet ja vasen nilkka ei elä enää omaa elämäänsä nytkähdellen miten sattuu
Menenkö liian pitkälle jos ajattelen mistälie tulleita marjanpoimijoita...njaa..salaatteja en ainakaan syö liottamatta niitä ensin omenaviinietikassa







Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 29.03.2014 13:23:37
Googlaa RKTL - Sairaudet ja loiset riistan taakkana ja ihmisten uhkana


Vautsi!  En tuota vielä googlannut, mutta poistamani osa artikkelistasi oli
hivuksia pystyyn nostattava.

Valitettavasti virallinen lääketiede ignoreeraa melko suurella todennäköisyydellä
kaikki tuollaiset sairastavuuden mahdolliset selitysmallit, koska jos niitä alettaisiin
ottaa heidän taholtaan tosissaan, huomattava osa terveyden- ja sairaanhoidon
henk. kunnasta voisi joutua kilometritehtaalle?

 :-\


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 31.03.2014 09:54:16
Vielä yksi loinen, jonka voi suomessa saada ja kissanomistajat ovat se riskiryhmä: Toksoplasmoosi. Vaarallinen lähinnä sikiölle jos tartunta tulee raskauden aikana, mutta hämmentävää kyllä, lisää riskikäyttäytymistä ihmisissä jos pääsee hyvin kehoon asettumaan, nimittäin suuntaa aivoihin. Toksoplasmoosi ja malarialoinen sekä jotkin afrikkalaiset loiset kykenevät siirtymään istukkaan ja siitä lapseen, lapamato ja suolinkainen eivät, ovat sen verran isoja kooltaan.

Osa vaihtoehtohoidoista loisiin on huijausta (Hulda Clark ja superzapperinsa; useita puoskarointioikeudenkäyntejä meneillään) ja osa taas sitten on valideja. Näitä loisjuttuja kannattaa pohtia ihan maalaisjärjen ja lääketieteen kannalta myös: Esimerkiksi MS-tauti EI ole selkäydintä syövien loisten tuotosta (kuten Hulda Clark väittää), vaan autoimmuunisairaus, joka ylläripylläri ilmestyi ihmiskunnan riesaksi maanviljelyksen alun jälkeen.

Suomessa on muuten sitten joku yksi harvinainen loinen sitten vielä edellämainittujen lisäksi, joka on mahdollista saada ihan vain kahlaamalla vedessä väärässä paikassa, mutta kuulemma niin harvinainen esiintymiseltään ja lisäksi vaikeasti hmiseen tarttuva että vaatii todella huonoa säkää. Silti yksi kaveri sai sellaisen ja kesti tosiaan vuosikausia ennen kuin löytyi hoitaja joka keksi sen ja sai häädettyä.

Teoreettisesti loisille voisi altistua myös tuontiruuan välityksellä, jos se on jotain mikä syödään kuumentamatta.

Ja HUOM parisuhde tai satunnaisempikin seksi altistaa myös loisille:
Loinen voi tarttua ihmisestä toiseen, eli ei tarvitse itse kaukomatkailla, jos kumppani kaukomatkailee...  :o

Meillä on ihan omat valkosolut loisia varten, eosinofiiliset granulosyytit:
http://www.solunetti.fi/fi/histologia/eosinofiili/

Siihen pääseekö loinen asettumaan taloksi vaikuttaa siis myös immuunijärjestelmän tila, jos on huono immuunivaste niin iskevät helpommin. Kannattaa siis myös pitää immuunijärjestelmä hyvässä iskussa. Ja vaikka myös jutella omille valkosoluilleen.  :)

Lisäys: Voisin Pikkari kuvitella, että kun sinulla on ollut homealtistusta ja siihen liittyviä ongelmia pitkään, niin se on voinut sitten olla rasitteena keholle siten että ne loisetkin pääsevät helpommin asettumaan taloksi?


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: pikkari - 31.03.2014 12:14:41
Mun kohdalla on tapahtunut just noin eli homealtistus laski vastustuskykyä ja sit alkoi tulla ongelmia jotka tämä nykyinen hoitajani määrittelee loisten aiheuttamiksi.
Soitin energiahoitajalle eilen ja kerroin tästä tilanteesta.
Hän sattui olemaan myös resonanssiterapeutti ja kertoi että useat Marjo Urbanskin asiakkaat ovat ottaneet häneen yhteyttä kauhuissaan näistä loisasioista ja niistä järjettömistä lääkemääristä joita Hulda Clarkin oppeja noudattavat resonanssiterapeutit määräävät asiakkailleen.
Tämä energiahoitaja sanoi ettei huonossa kunnossa olevaa elimistöä saa alkaa rääkkäämään kovilla puhdistuskuureilla vaan tukea ja vahvistaa immuniteettia jotta se kykynee itse selvitymään mahdollisista loisista ja bakteereista, viruksista, syöpäsoluista yms
Loisia on hänen sanojensa mukaan meillä kaikilla mutta vasta sitten kun ne alkavat aiheuttaa oireita, tarvitaan hoitoa.
Oli muuten todella rauhoittava vaikutus tällä puhelulla.

Tää hoitaja sanoi että tunnelukot "voivat jäädä vatsaan" aiheuttaen vaikka minkänäköistä häiriötä. Mun kohdalla energiaparannus aloitetaan tunnelukkojen avaamisella ja munuaisten vahvistuksella. Sain ajan syntymäpäiväkseni vielä  :)

Loisten saaminen muilta: olen seurustellut miehen kanssa joka asui kuukausia Intiassa ja matkusteli paljon siinä suunnassa muutenkin ennen kun me tavattiin.
Hänellä oli paha loistartunta ja sitä sit hoidettiin Suomessa kunnon myrkyillä lääkäreiden toimesta mutta toki jotain on voinut jäädä mikä on sit siirtynyt mulle
Kaksi ex-miestäni ovat myös matkustelleet paljon, varsinkin Venäjällä.

En ole halunnut tietää vieläkään niiden ötököiden nimiä ja jotain extraa minussa on vieläkin,kai. Nyt on käytössä Esko Jalkasen Lapin koivutuhkaa sekä basilikauute jota muuten roiskasin lasiin sellasen satsin että vatsa oli tosi outo koko viikonlopun.
Stressin välttäminen on tärkeintä oli vaiva mikä tahansa
Nyt tartun Eckhard Tollen Läsnäolon voimaan ja siirrän ajatukset pois keskiosastani








Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 31.03.2014 13:41:03
On niin rutkasti sulateltavaa, että tähän väliin sopinee pieni kevennys.

Etelä-afrikkalainen TM:n harrastaja David Fiske kertoi eräässä jahuu-gruupissa
vuosia sitten hauskoja anekdootteja Maharishi Mahesh Yogista.

Intiassa pidetyn kurssin aikana keittiöhenkilökunta valitti kärpästen suuresta
määrästä kyökissä. MMY tuli tsekkaamaan tilannetta. Kärpäset lensivät hänen
lähestyessään pois köksästä, mitkä ovesta, mitkä ikkunoista. Maha totesi kokeille,
kaiketi vähän virnuillen, ettei hän näe yhtäkään kärpästä. Kun hän poistui, kärpäset palasivat miltei
välittömästi takaisin.

Kaiketi hän halusi demonstroida jengille, mitä hyötyjä valaistuneisuudesta
voi olla ihan arjen askareissa??

Tiedähäntä, onko tarina tosi, mutta tulee mieleen, että voisikohan jooga-kikoilla
häätää loisia ropastaan?

 ::)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 31.03.2014 14:58:21
Lähinnä voisin kuvitella, että jos on riittävän kovan tason joogi niin silloin on keho terve ja hyvässä tasapainossa. Silloin on sitten se immuunijärjestelmäkin niin hyvässä iskussa etteivät ne loiset pääse edes asettumaan taloksi. Ihminenhän on ihan suunniteltu elämään varsinaisessa mikrobisopassa ja kaikenlaisten loisten  ympäröimänä, eli jos vain immuunijärjestelmä on kunnossa niin ei pitäisi tulla ongelmia.

Mutta nykyisin on kaikenlaista immuunivastetta heikentävää ihmisten elämässä, homealtistukset, omega6-rasvahappojen liikasaanti jne. Ja lisäksi kun sitten suuret määrät ihmisiä kaukomatkailevat ja loiset voivat siirtyä ihmisestä toiseen, niin periaatteessa sitä voi saada tosiaan vaikka matkailevalta ihmiseltä eksoottisenkin loisen tartuntana, vaikka itse ei matkustelisi juuri ollenkaan. Toisaalta kaikki loiset eivät tartu ihmisestä toiseen.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 01.04.2014 09:50:21
Voiko oliiviöljystä saada liikaa omega6 rasvahappoja? Siis jos se on ainoa kasviöljylähde, muuten rasvat tulee kalasta ja eläinrasvasta.
Jos oliiviöljyä syöä muutaman ruokalusikallisen päivässä? Olen niin lahopää etten muista, jos tästä on ollut jo puhetta.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 01.04.2014 10:01:45
Voiko oliiviöljystä saada liikaa omega6 rasvahappoja? Siis jos se on ainoa kasviöljylähde, muuten rasvat tulee kalasta ja eläinrasvasta.
Jos oliiviöljyä syöä muutaman ruokalusikallisen päivässä? Olen niin lahopää etten muista, jos tästä on ollut jo puhetta.

Oliiviöljyssä on aika vähän omegakuutosia ja niitäkin itse asiassa ihminen tarvitsee kyllä, eli ei niitä pidä edes kokonaan vältellä. Nykyajan ongelma vain on se, että suositellut 'hyvät rasvat' ovat kauheita omega6-pommeja, jolloin oikea suhde omega3/omega6 rasvahappojen välillä vääristyy, tulee enemmän niitä omegakuutosia. Pahimmat ovat soijaöljy, auringonkukkaöljy ja vaikka toisin väitetään, myös rypsiöljy. Se näyttää hyvältä koeputkessa, mutta sen omega3 esiasteesta ihmiskeho ei pysty käyttämään hyväkseen  kuin noin 7%, joten lopputulos on että elimistö saa siitäkin enimmäkseen omegakuutosia.

Lisäksi kun ihmiset välttelevät sitä 'pahaa' kovaa rasvaa, niin jää saamatta sitten niitä omegakolmosia, joiden määrää lisäämällä voisi tasapainottaa suurta omegakuutosten saantia. Omega3-rasvahappoja löytyy kalan lisäksi mm. lampaanrasvasta (lampaanrasvassa eniten omegakolmosia kaikista maaeläinten rasvoista) ja laiduntaneen/nurmirehua syöneen lehmän maitorasvasta. Kaikki suomalaiset lehmät, myös tehotuotetut, saavat niin paljon laiduntamista/nurmirehua, että tehotuotettukin suomalainen maitorasva on hyvä omega3 lähde. Kala-allergikko tai kalasta ei-tykkäävä voi siis saada omegakolmoset maitorasvasta ja lampaanlihasta.

Oliiviöljy on ihan omanlaisensa, siinä on muistaakseni myös omega9-rasvahappoa ja hyvin vähän niitä kuutosia. MIssään nimessä et saa liikaa omegakuutosia oliiviöljystä, vaikka käyttäisit sitä kuinka paljon. Voit ihan hyvin myös siis esim. syödä pähkinöitä, joissa on myös omegakuutosia. Epäilen että saan itse suurimman osa omega 6-rasvahapoistani juurikin pähkinöistä. Itse asiassa kaikessa missä on rasvaa on myös niitä omegakuutosia ainakin pikkuisen niiden riittävästä saannista ei tarvitse yleensä erikseen huolehtia.

Jonnekin tämän vaihtoehtohoidot-alueen viestiketjuun olen aikoinaan laittanut linkin oikein hyvään nettiartikkeliin, jossa oli listattu öljyt paremmuusjärjestyksessä nimenomaan omega6-rasvahappojen suhteen. Nyt en vain muista mikä ketju....

Ai niin ja viljansyöjät: Täysjyväviljassa on rasvaa ja se on kaikki niitä omegakuutosia ja lisäksi täysjyväjauho alkaa härskiintyä välittömästi jauhamisen jälkeen. Hifistelijät jauhavatkin itse jauhonsa kotona tästä syystä...


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 01.04.2014 10:58:30
Noniin, onnistuin löytämään sen kasviöljyjä koskevan artikkelin. Englanniksi, mutta erinomainen eli suosittelen. Loppupuolelta löytyy myös listaus siitä mitä öljyjä kannattaa välttää:

"The plant oils that you should avoid due to their high Omega-6 content include:

    Soybean oil.
    Canola oil.
    Corn oil.
    Safflower oil.
    Cottonseed oil.
    Sunflower oil.
    Peanut oil.
    Sesame oil.
    Rapeseed oil.
    Rice Bran oil"


Eli suomeksi nämä öljyt niitä eniten omega6 rasvahappoja sisältäviä ja siten vältettäviä:
Soija
Rypsi.
Maissi
Saflori
Puuvillansiemen
Auringonkukka
Maapähkinä
Seesam
Rypsi
Riisilese

Ja tässä linkki itse artikkeliin http://authoritynutrition.com/are-vegetable-and-seed-oils-bad/


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Artemis - 01.04.2014 11:04:21
Kiitos muistutuksesta :) Hyvä tietää!


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 15.04.2014 00:57:39

Aimo kiintoisaa havainnoida, miten roppa reakoi, kun lähipäivinä alkaa
uudestaan gluteenivapaa dieetti keliakia-verikokeen jälkeen!

 :D


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 27.04.2014 14:30:49

Aimo kiintoisaa havainnoida, miten roppa reakoi, kun lähipäivinä alkaa
uudestaan gluteenivapaa dieetti keliakia-verikokeen jälkeen!

 :D

Noh, toinenkin, käsittääkseni tarkempi keliakia-verikoe antoi negatiivisen tuloksen,
mutta iho-oireet hävisivät pääosin muutaman päivän gluteenittomuuden jälkeen! 

 :o ??? :buck2:


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: sideman - 05.05.2014 22:52:46
Ihan vain "varmuuden välttämiseksi" jatkoin tuota täysrukiisen leivän
syöntiä vielä verikokeen jälkeenkin.

Kun on kanan muisti, en muista enää, söinkö viimeisen gluteenileivän
eilen vai toissapäivänä, mutta tänään vähän aika sitten alkoi taas tulla samoja
oireita kuin ekan kerran gluteenittomuutta testattaessa, eli mm. tuntuu
kuin testosteronit pääsisivät valloilleen, tai jotain: pallit kihelmöi ja hyrrää melkein kuin
teinipojalla!

 :D

Eli joillekuille voinee suositella libidon lisäämisyritykseksi gluteenittomuuskokeilua??

 ???

Lisäys löyhähkösti asiaan liittyen: mitenkähän paljon perinteisiä ruokavalioita noudattavat kiinalaiset ja intialaiset (molempia
yli miljardi?) saavat gluteenia vaikkapa tyypilliseen suomalaiseen verrattuna?

 ::)


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 06.05.2014 08:21:29
Lisäys löyhähkösti asiaan liittyen: mitenkähän paljon perinteisiä ruokavalioita noudattavat kiinalaiset ja intialaiset (molempia
yli miljardi?) saavat gluteenia vaikkapa tyypilliseen suomalaiseen verrattuna?

Pikagooglauksen perusteella ensimmäiset havainnot vehnästä Kiinassa ovat yli 2000 vuotta sitten. Eli vaikka riisiä on ollut ehkä yleisempi vilja, niin kyllä sitä vehnääkin on ihan perinteisesti syöty: http://archaeobotanist.blogspot.fi/2010/07/arrival-of-wheat-in-china.html
Samoin tein on varmaan sitten saapunut myös Intiaan (siitäkin taisi tuossa jotain olla, en lukenut kovin tarkkaan koska metsästin vain vuosilukua).


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 02.09.2014 18:02:21
Hei Evea!

Kaura on melkoinen fytiinihappo-pommi. Fytiinihappo on myrkky, jonka avulla viljat yrittävät estää eläimiä - ihminen mukaan luettuna - syömästä itseään. Fytiinihappo kelatoi mineraaleja (erityisesti rauta, sinkki ja magnesium) eli estää niiden imeytymistä ja myös happamoittaa elimistöä.

Fytiinihappo hajoaa parhaiten maitohapattamalla, liotus ei vielä tee kaurasta syötävää. Itse käytän pieniä määriä kaupan kaurajugurttia eli Yosaa, sen on nimenomaan maitohapatettua kauraa.  Eli liottamalla ei siis haihdu kaurasta yhtään mitään, vaan liotus/maitohapatus hajottaa fytiinihappoa. Liotus ei tosin yksin riitä.  Lakkasin itse syömästä kauralesepuuroa koska sain siitä kauhean närästyksen. En koe tarvitsevani viljoja mihinkään, joten en vain syö niitä ollenkaan. Kaiken saman minkä saa kaurasta, saa muualtakin ja paljon terveellisemmin, paitsi jos se kaura on maitohapatettua. Ehkä sinun suolistollesi riittää se liotus, mutta ole tietoinen että silti sinkin, raudan ja magnesiumin tarpeesi kasvaa jos syöt kauraa kovin paljon.

Erinomainen VHH-keskustelupalsta, jossa on myös valtaisa reseptiosio on Karppaus.info
Tästä keskustelupalstalle: http://karppaus.info/forum/index.php?sid=4436213c798604f3c11a9e2a10833a4c
Ja tästä resepteihin: http://karppaus.info/resepti/

Varsinkin keskusteluosio aloitteleville on hyödyllinen jos mielessä on paljon kysymyksiä, koska luultavasti monet niistä on jo kysytty aikaisemminkin, eli vanhat ketjut voivat olla mielenkiintoisia. Foorumisivun ylälaidasta löytyy myös ABC-wiki ja muuta hyödyllistä infopläjäystä aiheesta.


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: traveller2 - 19.06.2015 16:19:04
Moi! Voitko kertoa energiahoitajan nimen jolla kävit..? Itselläni on ongelma loisten kanssa ja kaipaisin tietoa...


Otsikko: Vs: Maidon ja gluteeninsiedon omatestaus
Kirjoitti: Eklektikko - 22.06.2015 09:37:08
Moi! Voitko kertoa energiahoitajan nimen jolla kävit..? Itselläni on ongelma loisten kanssa ja kaipaisin tietoa...

Keneltä ketjussa itse asiassa kysyt?

Loisista: Onko lääkäri todennut loiset? Jos on, niihin on myös olemassa lääke. Jos ei, niin ota huomioon että kaikenlaista muuta kuin loisia laitetaan nykyään loisten syyksi kaikenlaisten puoskareiden toimesta.

Oletko matkustellut eksoottisissa maissa, tai syönyt suomalaista järvikalaa raakana? Siinä ne suomalaisen keinot saada loisia yleisimmin ovat. Tosin suojaamaton seksi jonkun sellaisen kanssa, joka on matkustellut eksoottisissa maissa ja saanut sieltä loisen, voi tuoda pikku asukin kehoon myös ilman omaa matkailua.