Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Uudehko dieetti?  (Luettu 4234 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8221


Profiili
« : 22.06.2015 12:37:47 »


http://news.sciencemag.org/biology/2015/06/short-term-fasting-may-improve-health

For two 4-day periods each month, middle-aged mice dined on low-protein, low-calorie chow. The rest of the month, they could nosh as much as they wanted.

The mice outlived their peers by an average of 3 months, a substantial amount for the rodents, and they displayed numerous signs of better health. As the researchers report online today in Cell Metabolism, the mice shed fat and were 45% less likely to fall victim to cancer.

 Cheesy
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 22.06.2015 13:00:31 »

Se nyt on jo ihmisilläkin moneen kertaan todettu että MONENlaiset pätkäpaastoilut ovat terveellisiä, yhden vuorokauden sisäisestä paastosta alkaen (14-16 tuntia syömättä - yöuni lasketaan mukaan) aina 2/5 systeemiin, jossa mennään 2 pv viikossa alikaloreilla.

Sen sijaan hiirten osalta muistuttaisin seuraavaa:

1) Jos syö sellaista p**kaa, mitä näille hiiriparoille syötetään tutkimuksissa, mitä enemmän paastoa sen parempi, sen verran karmeaa räkää eläinparat joutuvat syömään. Kas tässä, uutisessa oli linkki tutkimuksen täyteen tekstiin:

"The day 1 diet consists of a mix of various low-calorie broth powders, a vegetable medley powder, extra virgin olive oil, and essential fatty acids; day 2–4 diet consist of low-calorie broth powders and glycerol."

Että vaikka tuossa onkin neitsytoliiviöljyä, siinä on myös epämääräinen "essential fatty acids" joka vakioidussa hiirten rehussa on useimmiten teollista transrasvaa tai palmuöljyä. 'Low calorie broth powders" sekä "vegetable medley powder" eivät myöskään ole mitään mitä ihmisenä suostuisin syömään.

2) Testihiiret ovat geneettisesti vakioituja, tietynlaisia ominaisuuksia omaaviksi jalostettuja. Ihminen ei ole.

3) Ihminen ja hiiri eroavat toisistaan melko paljon aineenvaihdunnaltaan: Esimerkiksi hiiri pystyy hajottamaan viljojen fytiinihappoa paljon tehokkaammin kuin ihminen ja osaa tuottaa myös tarvitsemansa c-vitamiinin ihan itse kropassaan.

Että hiiritutkimuksista en kyllä varsinkaan tällaisella 'pussiruoka' -ruokavaliolla tekisi yhtään mitään johtopäätöksiä muita kuin sen, että mitä useammin nimenomaan tuollaisen skeidan syönnistä pidättäytyy, sen parempi.  Grin

Eikä kyseessä ole mikään uudehko dieetti, vaan saman muodissa olevan asian uudelleenpyöritys jälleen uudella hiirikokeella, jonka tulokset eivät sano oikeastaan mitään ihmisestä. Muuta kuin sen mikä jo tiedettiin: MONENlainen pätkäpaastoilu on terveellistä.
« Viimeksi muokattu: 22.06.2015 13:03:20 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: