Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Värikartta ja neljä vuodenaikaa  (Luettu 103009 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Q
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 382


Profiili
« Vastaus #30 : 26.03.2006 22:20:14 »

Ihonvärini on kalvakan kellervänharmaa, ei sellainen kaunis ruskea taikka rusoposkisen kuulas. Silmät ovat siniharmaat. Hiukset sitä suomalaiskansallista maantien väriä aavistus punakeltaista pigmenttiä niissä. Näkisiköhän joku väritietoinen sielunsa silmin mitä voisin kokeilla? Jos tuo yli 20 v kestänyt mustan valtakausi vähän murenisi.. :Smiley

Veikkaisin näiden tietojen pohjalta omaa värivuodenaikatyyppiäni, Vaaleaa Kevättä, vaikka siniharmaat silmät kyllä toisaalta viittaisivat sinne kesän puolelle...ellei niissä ole aavistusta vihreää?

Kuulostaako tutulta...

Kokonaisvaikutelma: Pehmeä ja herkkä
Hiukset: Useimmiten vaaleat tai kellertävän harmaat
Iho: Vaalea, nosrunluusta pehmeään beigeen. Hyvin vähän vastakohtaisuutta hiusten- ja ihonvärin välillä
Silmät: Siniset, sinivihreät, akvat, vaaleanvihreät

 Huh
tallennettu
enska
Vieras
« Vastaus #31 : 26.03.2006 22:28:19 »

Kiitos kiitos katjaq ja alzbeta
hmm.. ihonväri on just tuo beigen kalvakka ja silmät..valitettavasti ei mitään noitamaista vihreyttä..
Tuo hiusvärikin kuulostaa suht lähelle menevältä. Ehkä ei mikään kovin vaalea kuitenkaan..
Eli katjaq, mitäs Vaalea kevät sitten käyttää? Jotain tummia sävyjä jooko jooko?
tallennettu
luminant mermaid
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 178


"Elämästä myöhästyy se, jolla on aina kiire."


Profiili
« Vastaus #32 : 27.03.2006 09:28:24 »

On näköjään herättänyt keskustelua... smiley6600  smitten

Kun värivuodenaikoja on satoja, sieltä löytyy mös tummia keväitä ja vaaleita syksyjä. Olen reilun viiden vuoden aikana tehnyt ptkälti toista tuhatta värianalyysiä. Sinisiä, ruskeita tai vihreitä silmiä löytyy kaikista vuodenajoista. Se kokonaisuus, Color Alliance (=värien liitto) kertoo ne omat värit ja ns. vuodenajan. Ja yhdessä löydämme ja hyväksymme asiakkaani kanssa ne hänen omat värinsä. Iho, hiukset ja silmät ovat ne luonnollisimmat ja parhaimmat perusvärit vaatetukseenkin, siksi niiden on näytettävä hyvältä ja soinnuttava toisiinsa. Kysynkin aina, voisitko kuvitella pitäväsi tämän väristä vaatetta. Jos vastaus on ei, jatkamme oikean värisävyn etsintää. Ja sävyjähän löytyy, en ole laskenut, mutta ainakin sata. Ja näiden parhaiden omien värien perusteella tietokone valitsee juuri oikeat sävyt siihen henkilökohtaiseen palettiin. Sitten tietokoneen ohjeiden mukaan käsin poimitaan ne sopivat 40 väriä vaateväripalettiin. Sieltä löytyy tummempia ja vaaleampia sävyjä jokaiselle.
 smitten
Mielestäni astrologiassa ja värianalyyseissä on paljon yhteistä. Ja kun otetaan mukaan koko persoona, pukeutumistyyli jne, siitä tulee tosi mielenkiintoista. Ja minusta tässä ei haeta pelkästään väriä ja tyyliä, vaan sitä omaa hyvää oloa ja itseluottamusta. Vuodenajat jaetaan jin (=naisellinen) ja jang (=maskuliininen) tyyppeihin, samoin tyylipersoonallisuudet, kasvojen muodot ja vartalonmuodot. Oletko tyttömäisen dramaattinen, kuten Aira Samulin. Tai lähes pelkästään dramaattinen kuten Kirsti Paakkanen. Vai naisellisen luonnollinen kuten Riitta Väisänen. Vaiko hyvin klassinen tai hieman maskuliininen bisnes-city.
 smitten
Saatat näyttää liian naiselliselta, jos pukeudut hempeisiin pastellisävyihin, sinulla on kaareva vartalo ja vaikka sydämenmuotoiset kaarevat kasvot ja olet vaaleahiuksinen kevät tai kesä. Liian maskuliiniselta taas saatat näyttää, (siis jos puhutaan nyt naisista) jos pukeudut tummiin tai vastakohtaisiin väreihin, sinulla on kulmikkaat kasvot ja suora vartalo (ei löydy vyötäröä vaikka kuinka etsisi) ja vielä pukeutumistyylisi on dramaattinen tai maskuliininen.
 smitten
Jin ja jang pitäisi saada aina jonkinlaiseen tasapainoon... useimmiten se tapahtuu luonnostaan tai sitten kun halutaan saada aikaan tietynlainen vaikutelma itsestään. Esim. Tanja Karpela, joka on hyvin naisellinen, hänen pukeutumistyylinsä eduskunnassa on varsin maskuliininen, istuvia, mutta väljiä housuasuja, joissa kaareva vartalo ei liikaa korostu. Tummempia värejä  ja vastakohtaisempia väriyhdistelmiä luomaan uskottavuutta. Olisi lentänyt kuin leppäkeihäs eduskunnasta, jos olisi pukeutunut liian naisellisesti. Eihän "pelkkä missi" voi olla uskottava ja osata mitään.
 smitten
Hinnoista sen verran. Riippuu siitä, teenkö yksittäin vai ryhmälle. Ja mitä tehdään. Muutamasta kympistä muutamaan sataan euroon. Analyysi, väripaletti ja meikki noin sataviisikymmentä. Pidän myös luentoja ja kursseja aiheista (Toivottavasti ei mennyt mainonnan puolelle). Jos niihin käyttämättömiin ja hetken mielijohteesta ostettuihin vaatteisiin siellä vaatekomerossa pistäisi hinnan, niin äkkiä kertyy se satanen tai kaksi niistä virheostoksista. Omien värien ja tyylin löytäminen tuo järkevyyttä vaateostoksiin.
 smitten
Oletko miettinyt, että kun ostat jotain uutta, se sopii ainakin kolmen jo olemassa olevan vaatteen kanssa käytettäväksi?
(http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_18_2.gif)
tallennettu

*nouseva Vaaka
*aurinko Härässä
*kuu Kaksosissa
*merkurius Oinaassa
*venus Kaksosissa
*mars Ravussa
*Punainen Resonoiva Maa
luminant mermaid
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 178


"Elämästä myöhästyy se, jolla on aina kiire."


Profiili
« Vastaus #33 : 27.03.2006 13:18:51 »

VUODENAJAT JA NIIDEN VÄRIT (=värisävyt)  smitten

Kevät: Väritys on lämmin, eloisa ja vilkas. Värit ovat kirkkaita, raikkaita ja lämpimiä ja niissä on kullan häivähdys."

Kesä: Väritys on viileä, hillitty ja hienostunut. Värit ovat hiukan harmahtavia tai sinertävään vivahtavia."

Syksy: Väritys on lämmin, runsas ja maanläheinen. Värit ovat lämpimiä sadonkorjuun värejä ja kullankeltaiseen vivahtavia murrettuja värejä."

Talvi: Väritys on viileä ja huomiota herättävä. Värit ovat tummia ja voimakkaita, vaaleita ja jäänkylmiä tai kirkkaita ja puhtaita."

TUMMUUSASTEET  smitten

Vaalea: väriyhdistelmissä on vaaleita ja keskivahvoja värejä. Myös parhaat yksittäiset värit ovat vaaleasta keskivahvaan.

Todellinen, aito, tasavärinen: väriyhdistelmissä on keskivahvoja värejä yhdistettynä tummempiin väreihin. Parhaat yksittäiset värit ovat keskivahvoja.

Eloisa eli tumma: parhaiten sopivat väriyhdistelmäni ovat voimakkaat ja tummat värit yhdessä. Parhaat yksittäiset värit ovat kirkkaita ja voimakkaita.

Vastakohtainen: parhaiten sopivat vaaleat ja tummat värit yhdessä, korostuksena jokin kirkas väri. Parhaat yksittäiset värit ovat tummia tai kirkkaita ja voimakkaita.

ESIMERKKEJÄ  smitten

Todellinen Korallinpunainen Kevät  Wink

Coraline - Korallinpunainen: "Hiusten väri, joka on kellanpunaisesta ruskeaan, korostaa kauniisti sinivihreitä silmiä, joiden sävy on syvästä vihreänsinisestä ja pehmeästä harmaansinisestä loistavaan merenvihreään. Ihon värisävyjä ovat pehmeä kullanruskea, beige ja kermanvaalea."

Todellinen Kristallinen Kesä  Cheesy

Crystaline - Kristallinen: "Ihon värisävy on pehmeä ja murrettu pinkki, säämiskä tai norsunluu. Hiukset ovat pehmeän keski- tai vaaleanruskeat, niissä voi joskus olla aavistus punervaa. Silmät ovat vihreät tai lempeän harmaanvihreät, joskus jopa tummat taitetun umbranvihreät."

Vastakohtainen Indigonsininen Syksy  Cool

Indigo - Indigonsininen: "Pehmeän tai syvän kullanruskeat tai punaruskeat hiukset näyttävät kauniilta ihoa vasten, jonka värisävy on persikka-pinkki, kermanvaalea beige tai vaalea kullanruskea. Silmien väri on sinisen tai sinivioletin alueelta: harmaanvioletti, siniharmaa tai syvä indigonsininen."

Vaalea Kuninkaallinen Talvi  Smiley

Royale - Kuninkaallinen: "Hienostuneet ihonvärit - beige, norsunluu, vaalea oliivi ja kalpea roosa - luovat hätkähdyttävän vastakohdan teräksenharmaalle, siniharmaalle tai syvän turkoosille silmien värille. Hiusten väri on vaalein hopeanharmaa tai syvimmän ruskea tai musta.

Näitä erilaisia ihania kolmiosaisia nimityksiä (=vuodenaikoja) löytyy lähes neljäsataa... meitä on siis moneksi...

 :Smiley   smitten
Jos vielä spekuloidaan...  uglystupid2   miksi näitä vuodenaikoja voidaan sekoittaa keskenään...  smitten

 coolsmiley Kesä ja talvi ovat viileitä.

 Wink Kevät ja syksy ovat lämpimiä.

 Huh Kesä ja syksy ovat murrettuja, kesä harmaalla taitettu, syksy sekä harmaalla että keltaisella.

 Smiley Kevät ja talvi ovat puhtaita ja kirkkaita, talvi puhtain (ei keltaista tai harmaata sekoitettu väreihin), kevään väreissä kullan hohtoa.

Suurin osa suomalaisista kuvittelee olevansa syksyjä, mutta ovatkin kesiä. Kun näytän oikeat värit, niin asia kyllä selvenee, useimmille. Syksyn värit ovat meistä kaikista ihania katsella, mutta vaatteina näyttävät tunkkaisilta ja likaisilta muiden vuodenaikojen kuin syksyjen päällä.
 smitten
Ja oikeasti pitää muistaa, että tarvitsemme joitain värejä ihan muihin tarkoituksiin kuin pukeutumiseen. Värit ovat myös terapiaa (siihenkin aion vielä perehtyä lisää, lisää, lisää ... omaa värikarttaa voi lukea myös terapeuttisesti). Mutta ne kulloisenkin mielentilan värit voisi myös valita omasta väriskaalastaan...  ja tuntea itsensä niiden avulla vahvaksi. Ja muistaa myös, että kaikkia värejä löytyy kaikille, kyse on oikeasta sävystä.

Joten
... kesät ja talvet, porkkanaa poskeen ...   (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_54.gif)
... tai löhöämään oranssinruskeaan nojatuoliin ...      (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_5_4.gif)

... syksyt ja keväät kirsikoiden kimppuun... (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_4_42.gif)
... tai sisustamaan violetillä ... (http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_5_41.gif)
... tai ajelemaan fuksian punaisella automobiililla ... (http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_2_115.gif)
tallennettu

*nouseva Vaaka
*aurinko Härässä
*kuu Kaksosissa
*merkurius Oinaassa
*venus Kaksosissa
*mars Ravussa
*Punainen Resonoiva Maa
Q
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 382


Profiili
« Vastaus #34 : 27.03.2006 15:01:08 »

olen varmaan siis jonkinlainen kevät, joka voi suosia myös voimakkaita värejä.

Kirkas Kevät

kokonaisvaikutelma: Kirkas ja vastakohtainen
hiukset: Keskiruskeista tummanruskeisiin; tummat, harmaita raitoja
iho: Hyvin vaalea ja läpikuultava. Posliini, norsunluu tai kirkas beige
silmät: Hyvin kirkkaansiniset, sinivioletit, virheät tai kirkkaan pähkinänruskeat

Miltäs kuulostais sign? Tuoltahan ainakin silmienvärisi löytyisi, se orvokinsini (=sinivioletit?).

Kirkkaalle keväälle ainakin sopii erittäin hyvin kissankellonsiniset, violetti, purppura, turkoosi, lehmusken/koivun vihreä. Kultaiset keltaiset ja monet raikkaansäsyiset vaaleanpunaiset/pinkit (ei kuitenkaan selkeästi kylmät fuksiat tms)

Epäedullisimpia kirkkaalle keväälle ovat beige, kamelinruskea ja likaiset ruskean sävyt. Ne vievät kirkkauden silmistä ja saavat ihon näyttämään kelmeältä.

Kirkkaan kevään ja pehmeän kesän (jota ensin tarjosin) välillä on siis vissi ero. Jos sulle siis nimenomaan passaavat parhaiten kirkkaat ja puhtaat värit murrettujen ja pehmeiden sijaan, niin todennäköisesti olet tämä, eli kirkas kevät. Mutta jälleen kerran, arvailuahan tämä vain on Wink
tallennettu
Q
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 382


Profiili
« Vastaus #35 : 27.03.2006 17:12:07 »

(http://www.carolthompsoncosmetics.com/id-19//ImgUpload/P_H0400_846161.jpg)
Tuo on nyt vähän kehno kuva, mutta enpä parempaakaan tähän löytänyt. Kai siitä jonkun aavistuksen kevään värimaailmasta saa. Kirkas kevät valitkoon sieltä kirkkaimmat ja raikkaimmat sävyt, Lämmin lämpimimmät ja Vaalea...no, itse vaaleana sanoisin, että kaikki sävyt tuota tumminta ruskeaa, kirkkainta oranssia ja kahta tumminta sinisen sävyä (laivasto) lukuunottamatta sopivat.
tallennettu
Pallaskissa
Astro-nauttija
****
Viestejä: 920



Profiili
« Vastaus #36 : 27.03.2006 17:35:37 »

Onpas täällä ollut ihanan rönsyävää ja VÄRIKÄSTÄ keskustelua  Smiley!

Olen käynyt joskus vuosikausia sitten värianalyysissä, ja analyysin tekijä tarkisti moneen kertaan ja puisteli päätään, kun tulokseksi tuli vääjäämättä Talvi. Tekijä oli kälyni, toki ihan koulutettu ammattilainen Wink Perhe kun oli ollut sitä mieltä, että 13-vuotiaana alkanut mustiin pukeutuminen oli vain "välivaihe" elämässäni, kas kun tuota vaihetta on kestänyt jo yli 20 vuotta... Hih. Olisipa ihan mukavaa käydä uudelleen analysoitavana, jos saisi vielä jonkin tarkemman alaryhmän  Cheesy

Oma väritykseni on siis seuraavanlainen: iho on hyvin vaalea ja herkästi punastuva, kuten nousuravuilla usein, Alzbeta huomio Smiley. Hiukset ovat luonnostaan vaihdelleen lapsuuden "strawberry blondesta" nykyiseen punertavan ruskeaan, joskin välillä ne ovat ollet värjättyinä mitä moninaisimpiin sävyihin, pitkään pikimustaksi. Oranssihiuksisena iho näytti ihan vihertävältä  Shocked. Silmäni ovat harmaanvihreät, ja niissä on hyvin tummat iiristen reunat (voimakas kontrasti kuulemma "talvisilmille" tyypillistä) ja keltaisia pilkkuja mustuaisen ympärillä. Silmäni myös vaihtavat väriä ihan vedenvihreiksi kun suutun, olen kuumessa tai saan päänsäryn  Grin

Olen siis aina viihtynyt mustassa, ja nyttemmin kun olen pikkuhiljaa tuonut muitakin värejä pukeutumiseeni, huomaan että minulle sopii hyvin valkoinen, violetin sävyt, kirkkaan vihreä ja monet "puhtaat" värit. Erittäin huonosti minulle käyvät oranssit ja ruskealla taitetut sävyt. Kuitenkin osa vaaleanpunaisista ja turkooseistakin näyttäisi käyvän? Samoin harmaalla taitetut.

Hmm, äitini on Syksy, veljeni Kesä ja isä oli todennäköisesti Talvi... Puolisoni on "oliivi-ihoinen" suomalainen, hyvin tumma väreiltään ja aivan ilmiselvä Talvi. Vaikka minä olen kalpea ja hän tummempi-ihoinen, on ihomme hyvin samansävyinen pohjaväriltään. Tyttärestämme ei vielä oikein osaa sanoa Smiley

EDIT: Huomatkaa, moninkertaisena Vaakana värit ovat minulle äärimmäisen tärkeitä Cheesy
« Viimeksi muokattu: 27.03.2006 17:38:02 kirjoittanut Pallaskissa » tallennettu

aurinko vaaka
kuu kalat
askendentti rapu
Alzbeta
Vieras
« Vastaus #37 : 27.03.2006 18:27:56 »

Heh, ihanaa että muutkin olette innostuneet.  laugh

Tuohon oranssiin paitaani ja talveen palatakseni... Tajusin, että se kuva otettiin syksyllä, joten olin ruskettunut ja lisäksi koska oli tietty "en kehtaa näyttäytyä missään ilman meikkiä" -teinivaihe menossa niin siinä on vielä päällä kilo jotain halpis aurinkopuuteria, jonka oikeasta sävystä kukaan ei mene takuuseen... Tosin täytyy tunnustaa, että osasin tuohon aikaan meikata paremmin kuin nykyään...  :Smiley  Tongue

Mutta siis ehkä ihoni ei ole ihan luonnollisen värinen siinä. Kun taas se analyysi tehtiin minulle talvella ja ei ollut mitään meikkiä. Se edellä mainuttu fuksia näytti kieltämättä kasvojani vasten aivan uskomattoman hyvältä. Se analyysia tehnyt nainenkin heilutteli sitä kangaspalaa ja oli että oh la la tyyppisesti.. no ehkä hieman dramatisoin...  Grin mutta siis ihoni oli tosiaan tyypillisessä talvi lookissaan kuiva ja punoittavia läiskiä siellä täällä...  buck2 siitä huolimatta ne talven värit varsinkin juuri tuo fuksia onnistui tekemään kasvoistani raikkaan, pirteän ja kuulaan näköiset.  Smiley

Näin ollen siis hiuksenikaan eivät kesän vaalentamina ole oikean väriset, vaikka ei olisi mitään väriä missään. hah.  :Smiley

En ehkä ole ihan kaikista klassisin tyyppiesimerkki talvesta, mutta uskoisin aika vahvasti että talvi kuitenkin. Kesäinen luonto ei muutenkaan ole kaikista paras tausta talven voimakkaille väreille. ne hyppivät silmille olivat sitten kenen päällä tahansa...  Huh Siksi automaattisesti sen mustanvaiheen jälkeen olen kesällä yrittänyt tietoisesti pukeutua vaaleampiin sävyihin.

Olen siis aika varma, että kyllä se talvi taidan olla. Kuitenkin... Mutta pidän mieleni avoimena...

Mitä muuten siihen punasteluun tulee niin en tunnusta... mutta myönnän... Tosin olen sitä mieltä, että ihoni alkaa punottaa herkästi ja se on eri asia kuin punastuminen. Ainakin koen sen näin. Kyllä joskus punastelen, mutta harvemmin. Silmät näyttävät minullakin tietyssä valossa todella vihreiltä, vaikka muuten ovat vihertävän harmaat. Kaverini sanoi joskus, että silmäni näyttävät merenvihreiltä. Joistakin valokuvista olen huomannut itsekin.

Muuten, olisi tosiaan mukavaa, jos KatjaQ voisit laittaa ne muidenkin vuodenaikojen väripaletit näkyville, jos sinulla vain on?

Muuten tuosta mustan ja talvien suhteesta vielä muistui mieleeni yksi jostain lukemani tarina... Äiti oli kevät ja olisi halunnut tyttärensä pukeutuvan myös heleä sävyisiin mekkoihin. Kun taas tytär aina halusi mustaa. Äiti ei ymmärtänyt tätä yhtään, mutta sitten vei tytön värianalyysiin ja tyttöhän oli talvi.  Smiley

Kyllä musta on aina musta. Elegantti ja upea väri. Ainakin talvien mielestä.  Wink
tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #38 : 27.03.2006 20:56:29 »

(http://www.carolthompsoncosmetics.com/id-19//ImgUpload/P_H0400_846161.jpg)
.... Kirkas kevät valitkoon sieltä kirkkaimmat ja raikkaimmat sävyt, Lämmin lämpimimmät ja Vaalea...no, itse vaaleana sanoisin, että kaikki sävyt tuota tumminta ruskeaa, kirkkainta oranssia ja kahta tumminta sinisen sävyä (laivasto) lukuunottamatta sopivat.

KIITTI  Cheesy kaikille muilekin ihanista vinkeistä ja linkeistä  smitten
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
*Nikita*
Vieras
« Vastaus #39 : 24.04.2006 19:19:13 »

No niin herätin eloon tän keskustelun kun päätin, että etin sellasen avattaren, jolla vois olla samanväriset hiukset ku mitä mulla luonnostaan tuolta aikas valtavasta juurikasvusta nyt hyvin näkyy. Ton avattaren ihonväri ei oo ollenkaan samanlainen ku mulla tai en tiedä( niin nää tietokonekuvat kun ne värit varmasti näyttää teillä erilaiselta ku mulla, mutta yritys hyvä) mutta siis noi hiukset vois olla aika lähellä. Huomasin ihmeekseni että ihan niinku mulla oikeesti olis punertavaa vivahdetta hiuksissa kun kattoo auringon valossa. Sellasta vaaleen punertavanruskeeta.

Hyvä tavaton ilmeisesti hiusten väri todella muuttuu iän myötä. Ohimoilla oli harmaata. Ei ne kyllä silti vieläkään minkään väriset oo, mutta sentään jotain punertavan ja vaaleenruskeen sävyjä siellä on kuitenkin.  Grin  :Smiley

Ei ihan noin punertava mitä tossa kuvassa, mutta sinnepäin.

Silmät on vihreet ja niissä näky hauskoja kultasia pilkkuja.  laugh

Toivottavasti saatte jotain tolkkua.  laugh
« Viimeksi muokattu: 24.04.2006 20:19:26 kirjoittanut *Nikita* » tallennettu
*Nikita*
Vieras
« Vastaus #40 : 24.04.2006 20:15:02 »

No jaa kyllä aika eksoottinen olo tulee kun tarkemmin katselee niin tuntuu kuin hiusten, silmien ja ihonväri olisivat kaikki aivan eri sävymaailmoistaan.  Grin Paitsi hiusten ja silmien väri tuntuu menevän hiukan yksiin... Ilmankos pidänkin silmistäni ja hiuksistani eniten kuten täällä toisaalla tilitin.

Kieltämättä nyt tuli sellainen pieni houkutus, että mitä jos...  :Smiley

Kun sitä punapigmenttiäkin tosiaan näkyy pilkahtelevan niin sehän voisi olla mielenkiintoista. Ja menee sitten uudestaan vaikka sinne analyysiin.

Katsomaan vaihtuuko se Talvi Kesäksi...  smitten Vai kenties jopa kevääksi...
 Huh

Ymmärrän nyt miksi sellaiset yksilölliset värikartat ovat suosittuja, koska noissa vuodenajoissahan on lueteltu aina niitä vaihtoehtoja ja ne on ne päätyypit, mutta kun tosiaan en ole varmasti ainoa, jolla nämä geneettiset väriominaisuudet eivät ole aivan prikulleen värikartan mukaan.  laugh

Niin hienoa Sign, että löysit ne omat värisi. Kyllä se todella piristää ilmettä kun näkee itsekin, että kasvot näyttävät terveiltä ja silmät, kirkkailta kuten kirkkaalla keväällä pitääkin.  Wink Smiley
« Viimeksi muokattu: 24.04.2006 20:23:33 kirjoittanut *Nikita* » tallennettu
valonkantaja
Vieras
« Vastaus #41 : 24.04.2006 20:22:08 »

Osaisko kukaan sanoa, mihin vuodenaikaan minä sijoittuisin?

Iho: Kalpea, punertava, hieman pisamainen kesällä. En rusketu muuten kun pienen kärventymisen kautta. Ja sehän vasta fiksua onkin...  Wink

Hiukset: Lapsena olivat "kullanvalkoiset", sitten niistä tuli punertavankellertävän vaaleat, sitten meni punertavuus pois ja maantienharmaus puski päälle. Ovat nyt värjätyt, mutta luulusin niiden olevan sellaiset keskitummat pehmeän harmahtavanruskeat voimakkaalla kultapigmentillä. Öh, ei vois vaikeemmin ilmaista...  idiot2 Mutta melko tummat tähän kalpeuteeni nähden, ripseni ja kulmakarvani ovat melkein mustat...

Silmät: Hyvin vaaleat sinivihreän harmaat, mustuaisen ympärillä selvästi erottuvat okrankeltaiset reunat... Iiristen ympärillä tummat paksut reunat.

Olen todella kiitollinen, jos joku jaksaa antaa jotain pientä tulkintaa!  smitten Talvi ja kesä en varmastikkaan ole.
tallennettu
Q
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 382


Profiili
« Vastaus #42 : 24.04.2006 20:35:37 »

Huomasin ihmeekseni että ihan niinku mulla oikeesti olis punertavaa vivahdetta hiuksissa kun kattoo auringon valossa. Sellasta vaaleen punertavanruskeeta.

Silmät on vihreet ja niissä näky hauskoja kultasia pilkkuja.

Hmm...tämä kuvaus saa mut entistä enemmän epäilemään tuota sinulle aikoinaan tehdyn värianalyysin paikkansapitävyyttä Huh En tietenkään sinua ole nähnyt, mutta jos tämän kertomasi perusteella pitäisi jotain arvata, niin en kyllä ehdottaisi lainkaan Talven kylmiä, tummia sävyjä sinulle. En edes Kesän viileitä ja murrettuja.

Kaiken aiheeseen liittyvän tietämykseni/tuntemukseni valossa väittäisin sinua Kevääksi ennen muuta! Vihreä ja punainenhan ovat lämpimiä värejä, silmien kultaiset pilkut vain lisäävät lämpöä entisestään.

Olen muuten aina ihaillut tuollaista sign?:n mainitsemaa strawberry blond sävyä hiuksissa -enkä koskaan ole nähnyt sellaista muilla kuin ihka aidoilla Kevät-ihmisillä. Tyttärellänikin on tietyssä valossa tuon sävyinen tukka, ei ehkä ihan yhtä huikean kaunis, kuin puhtain ja kirkkain mansikkablondi, koska hiukan tummempi...ja eihän sitä vielä tiedä mihin suuntaan muuttuu kasvaessa, mutta kuitenkin. Punapigmenttiä löytyy siis, parhaiten huomaa auringonvalossa tai vihertävää taustaa vasten (vastavärithän korostavat toisiaan). Ominaisuus, joka kulkeutuu isänsä äidin puolen suvusta, vaikka onkin hypännyt yhden polven yli (miehelläni ei tuota punapigmenttiä erota). Minulta taas tulee vaaleus (ja olen oman elossa olevan sukuni ainokainen).

Tyttärenikin siis on väritykseltään Kevät, vaalea sellainen. Joskin iän myötä saattaa muuttua lämpimäksi Kevääksi (hiusten punaisuus voimistuu). Ihan poissuljettuja eivät kyllä ole Kesätkään, sillä lapsilla tosiaan tuo värimaailma saattaa vielä muuttua melko radikaalistikin.

Mutta no, se tyttärestäni. *Nikita* en nyt muista oletko tuolla aijemmin jo kuvaillut ihosi sävyä, mutta voisitko vielä sen tehdä? Se on kuitenkin tärkeä osa väritystä myös. Onko siinä sitten sellaista viileyttä/kylmyyttä ja sinervää sävyä, joka alunperin on saanut värianalyysin tekijän arvioimaan sinut Talveksi? Joskus tosiaan voi olla niin, että joku palapelin palanen ei oikein tunnu sopivan kuvaan ja ihon, silmien ja hiusten värimaailman välillä on hienoista ristiriitaa. Silloin täytyy katsoa kokonaisuutta, ei yskityiskohtia. Edes viileä/sinervä ihonväri ei riitä tekemään sinusta Talvea/Kesää, jos hiuksissa ja silmissä on selvästi lämmin sävy. Samoin esim vedenvihreät silmät eivät yksistään tee ihmisestä Kevättä, jos hiukset ovat vaikkapa maantienharmaat ja ihossa selkeästi viileä sävy.

Lainaus
monesti se lähellä omaa oleva väritys on kuitenkin paras...minäkin olen vihdoin kymmenen vuoden jälkeen palannut siihen omaan keskiruskeaan, vaikkei se olekaan mikään äärimmäisen eksoottinen...

Tohon sign?:n juttuun vielä, että saman olen todennut minäkin liioittelematta kaikki sateenkaaren sävyt läpikäytyäni (mm. violetti, turkoosi, kirkkaan keltainen, aniliininpunainen, paloautonpunainen, musta, tummanruskea, lähes kaikki saatavilla olevat punasävyt...). Parhaimmalta ja luonnollisella, harmonisimmalla tavalla kauneimmalta näytä kuitenkin omassa vaaleassa värissäni, joka onkin nyt ollut jo useamman vuoden vallalla. Eipä sekään niin kovin eksoottinen ole, ei dramaattinen kuten musta (joka monta vuotta loi kohtalokkaan kontrastin vaalealle iholleni), eikä supersexy niin kuin joku platinablondi, jossa eräs ystävättäreni oli kyllä aikas namu. Jotkut jutut näyttävät sittenkin paremmalta muiden päässä/päällä, kuin itsellä. Oma väri tuo parhaiten esille silmien värin, joka sekin on oikeastaan aika viehättävä, kun rajut värit hiuksissa eivät vie huomiota niistä pois. Luonnollinen vaaleuteni saa myös ihoni hehkumaan nätimmin, kuin tummat tai viileät sävyt, jotka tekivät helposti väsyneen oloiseksi, kun imivät kaiken värin pois naamasta.

Ehkäpä joskus *Nikita* rohkenetkin kokeilla, miten kaunis luonnostasi voisit ollakaan Wink.

Ai niin ja se piti vielä lisäämäni, että useimmilla aurinko- jousimies ystävilläni ja tuttavillani on tuollaista punapigmenttiä hiuksissaan (ja myös ihossaan). Hekin lähes poikkeuksetta Keväitä väritykseltään ovat. Etkös sinäkin *Nikita* jouskari ollut :Smiley. Tää punapigmentti sääntö on omassa elämässäni niin hyvin paikkansa pitänyt, että nykyään epäilenkin jokaista punertava tukkaista ihmistä Jousimieheksi -etenkin, jos he tapaavat vielä saada punakkuutta ihoonsakin intoillessaan jostakin, nolostuessaan (joka jouskareilla kyllä oman kokemukseni mukaan melko harvinaista on) tai auringossa oleillessaan.
tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #43 : 24.04.2006 20:42:43 »

hauska ja asiallinen värikertomus KatjaQ Smiley
tallennettu
Q
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 382


Profiili
« Vastaus #44 : 24.04.2006 20:43:48 »

Olitkin *Nikita* jo ehtinyt väliin kirjoittaa omat aavistuksesi ja kyllähän se sieltäkin se Kevät löytyi, jotta usko pois vaan Wink

Valonkantaja on Kevät myös, Vaalea tai Lämmin. Keväillä on kultaisen kellertävä sävy maantienvärisessäkin tukassa, jopa vielä silloinkin, kun vanhana alamme harmaantumaan. Kunnes sitten vihdoin valkohapsina muutumme luultavasti mekin Vaaleiksi Kesiksi, kun lämmin hehku ihostammekin katoaa ja kerran kirkkaina hohtaneet silmät samenevat ja harmaantuvat.

...että niin ne värit muuttuvat Smiley
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9
  Tulostusversio  
 
Siirry: