Sivuja: 1 ... 11 12 [13]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Syömisen karma  (Luettu 99969 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
body electric
Astroholisti
*****
Viestejä: 1090



Profiili
« Vastaus #180 : 02.06.2015 12:42:10 »

Tyypillinen viikonloppupäänsärky kyllä harvemmin johtuu siitä että ois niin kauheesti suunnitelmia ja sitten keho sanoo: NO!! Toki joidenkin kohdalla näin voi olla.

Oman henk.koht. kokemukseni ja monen muun kohdalla viikonloppupäänsärky- tai kammottava migreeni johtuu usein siitä että viikolla tsemppaa, juo kahvia ja yrittää olla saamatta päänsärky- tai muutakaan kohtausta ja sitten kun viikonloppu tulee, niin elimistö antaa periksi ja "antaa" sen migreenin tulla. Elimistö ei toisin sanoen tiedä että siinä on kyseessä kivulias ilmiö, vaan elimistö on kokenut sen niin ikäänkuin henkilö olisi esim pidätellyt ripulikohtausta ja sitten kun lopulta menee pöntölle niin se tulee voimalla ja ehkä joutuu juoksemaan moneen kertaan.

Voimakas päänsärky tai migreeni voi tulla ja tuleekin monelle myös erilaisten vaativien periodien jälkeen joiden aikana ihminen on pysytellyt skarppina ja hereillä - ja sitten kun kaikki on ohi, elimistö rentoutuu useinkin juuri jonkinlaisella fyysisella reaktiolla.
Tyypillisä ovat esim em migreenit, lisäksi flunssa, painajaisia monta yötä peräkkäin, ihottumat, tai täydellinen burn-out esim luovan prosessin jälkeen.

Mulla oli aikoinaan yks duuni joka oli masentava ja stressaava ja jouduin siinä vielä työskentelemään pahassa asennossa käsitellen sellasia laattoja ( joista sain vielä ihottuman ). Viikolla oli sellasta raskasta mutta ei päänsärkyä. Sitten kun viikonloppu koitti olin suunnitellut ihan vaan rentoutuvani, siis ei mitään suuria suunnitelmia, mutta heräsin aina jo viideltä aamulla hirvittävään migreeniin.
Tätä kesti viitenä peräkkäisenä viikonloppuna ja otin sitte lopputilin  knuppel2
tallennettu

.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #181 : 02.06.2015 12:55:53 »

Tyypillinen viikonloppupäänsärky kyllä harvemmin johtuu siitä että ois niin kauheesti suunnitelmia ja sitten keho sanoo: NO!! Toki joidenkin kohdalla näin voi olla.

Paitsi että esimerkiksi äidilläni joka ei kärsi migreenistä tai päänsärystä muuten juuri lainkaan asia oli ns. ruuhkavuosina juurikin kuten kirjoitin ja hän itsekin on nyt jälkikäteen eläkepäivillään sitä mieltä että se johtui nimenomaan tarpeesta levätä. Kun käy päivätöissä, aviomies ei tee mitään kotitöitä (tämä oli 1970-lukua...) ja koko viikonloppu on buukattu täyteen kodihoitoa niin sehän johtaa 7-päiväiseen työviikkoon, ellei pistä vaikka sitten päänsäryn kautta itselleen stoppia.

Päänsärky on myös tukahdutettujen vihan tunteiden yleisin fyysinen ilmenemismuoto, kyse voi siis olla myös siitä Kärsin itse säännöllisistä  migreenin kaltaisista päänsäryistä (ei auroja, mutta valonarkuus & kuvotus kyllä) siihen saakka, kunnes aloin selkeästi mutta asiallisesti ilmaista itseäni silloin kun tarvis on, sen sijaan että olisi vaan kerännyt painetta sisälleni. Ne eivät kysyneet ajankohtaa vaan tulivat ihan milloin vain ja vähintään muutamia kertoja kuukaudessa.

Toisaalta sitten aika usein voi käydä myös kuten kirjoitit: Se kroppa voi (alitajuisesta pyynnöstämme luultavasti) myös lykätä sopivampaan hetkeen vaikka päänsärkyä tai flunssaa, joka iskee sitten kun vapaa-aika alkaa...
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #182 : 02.06.2015 13:39:19 »

Kryonilta on kysytty myös syömisestä ja lihan syömisestä tässä kysymykset ja vastaus niihin:

(11) QUESTION: I’ve recently started to read some of the Kryon material and I find it one of the more comforting channellings I’ve read. Thank you very much. Here are my questions: With respect to diet, I’ve recently done quite a lot of (private) research on it. First Ayurvedic-based vegetarianism, then macrobiotic-based veganism, then vegan raw foodism, then more paleo-based raw foodism (that is, raw foodism that includes flesh products that are raw), and so on. I’ve never managed to actually follow any diet in the long term, it was more about shedding light and adding perspective to what I eat. But from all these, I ended up more confused, because it seems our digestive system is like that of a cat, our teeth are similar to those of omnivores, yet it also appears that our stomach was not designed to digest grains and raw vegetables.

In addition, I sympathize with the long-held view of the moral consequences of eating meat, and I adopt the position of personally not eating anything I wouldn’t be able (psychologically speaking) to kill myself. Therefore I occasionally eat fish. I don’t know if that’s the right view. My question is, can you shed more light on diet, especially the truths in eating everything raw? And is vegetarianism a good way to go, as after so many years of research, its seems some nutrients, or at least their bio-availability, is much more easily obtained through eating flesh products? Or should I eat what my biological ancestors in the near past have eaten (I’m Jewish with German or Polish—Jewish and non-Jewish ancestors)?

(12) QUESTION: Dear Kryon, I first must comment on how impressed I am with the intelligence and thought that everyone has put into their questions. And the answers are satisfying as well. My question has to deal with health. What is the best diet for optimum health? Should we go back to the Old Testament and keep kosher guidelines? Or is being vegan the way to go? Does eating unhealthy and carrying excessive weight interfere with the activation of DNA components and moving forward spiritually? Is there a specific diet we all should be following? Is there a specific exercise we should be doing?

ANSWER:Everything you’ve all said is intelligent, correct to some degree, and honored. The Human body has many elements of the other animals that your biology evolved from, and shows that basic core evolution is real. You are a combination of much of earth’s past. That means your diversity is at the top of the ladder—very high.

The real issue here is that many try to make diet issues generic for all Humanity. However, you are all very different, not only chemically, but energetically. Therefore the studies of diet based on blood types, birth months, and even energy fields are valid. The truth is this: Find the diet that suits these unique things about you and use them. Don’t make the mistake of believing that what you discover for you is for everyone. This also goes for eating meat. If all Humans decided not to eat meat, the Human race would suffer greatly since there isn’t enough developed farmland to feed all of you.

There is appropriateness in everything you mentioned, including the raw elements, and even the kosher ones (originally developed intuitively so that you’d stay away from diseased food). But it isn’t for everyone. The solution will eventually be to provide a test that will help you know what is best for each Human diet-wise, and then hold no judgment of others who have a different solution. These tests are actually here, but they haven’t been combined yet. It’s another feature of your constant linearity and compartmentalization that within your science you have sequestered pieces and parts of the solution and given them all important names, as though each one was the final solution or a final system. The truth is that they must be combined.

Therefore, find the diet that works for the individual Human, and don’t place a generic label on studies you find that work for you. They’ll work for those like you, but not for all. Start with the blood types, then move to other unique features that make you all very different. Oh . . . and don’t forget your karmic group (Kryon smile).

(Teksti peräisin täältä: http://kryon.com/inspiritmag/archives/Q-A%20archives/2005-Q%26A/Q%26A-2ndquarter05.html)
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #183 : 02.06.2015 13:56:25 »

Ja tämä analyysi toteaa lihansyönnin ja paksunsuolen/peräsuolen syövän välistä yhteyttä koskevista tutkimuksista näin:

"In conclusion, the state of the epidemiologic science on red meat consumption and CRC is best described in terms of weak associations, heterogeneity, an inability to disentangle effects from other dietary and lifestyle factors, lack of a clear dose-response effect, and weakening evidence over time."

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/25941850/

Että sikäli näyttöä terveydellisestä pikakarmasta siinä suhteessa ei ainakaan näyttäisi olevan.  Grin

Mutta kuten olen aiemminkin todennut tässä ketjussa: Eri ihmisille sopii erilainen ravinto, ja välittömän 'pikakarman' saa ihan itselleen syömällä asioita, jotka eivät omalle kropalle sovi. Ei minullekaan sovi esim. sianliha tai kylmäpuristettu kookosöljy, vaikka ne periaatteessa ovat ihan hyvää ravintoa karppaajankin näkökulmasta, eli menevät LCHF-määritelmään (Low Carb High Fat).

Ja vaikka kuinka viljaa dissaan noin yleisesti, on osa ihmisistä senkin syömiseen sopeutunut aikojen saatossa. (Poislukien 1960-luvulla kehitetty moderni mutanttivehnä, johon kenelläkään ei ole ollut aikaa sopeutua... mm. kymmeniä aivan uusia proteiineja, vähän lajikkeesta riippuen.)
« Viimeksi muokattu: 02.06.2015 14:05:07 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Iko
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 106


Profiili
« Vastaus #184 : 02.06.2015 19:04:30 »

Kun kerran 7 chakra on nyt otettu esille tässä keskustelussa, niin senhän pitääkin olla auki niin paljon kun mahdollista, seurauksena tosin kova taistelu egon ja korkeamman välillä.
Tämä on niin sanottu uuden liiton tie, vanha tie oli avata chakrat yksitellen alhaalta ylös jossain luolassa gurun valvonnassa.

(ego itse asiassa tarkoittaa vanhoissa teksteissä - sitä mikä syntyy uudelleen, ja persoona on se mikä elää vain kerran, mutta nykyään egolla tarkoitetaan näköjään myös persoonaa, ja persona taas on latinaa ja tarkoittaa ”ääni jonkin läpi” näyttelijöiden käyttämä maski/naamio, myös tätä käytetään miten sattuu tyyliin "Buddha oli suurin persoona joka maailmassa on ollut ... no oliko Buddhalla persoona?")  

Uusi tie on turvallinen koska se ei johda pahempaan egoismiin, koska egon on mahdotonta nähdä korkeampaa... se on oppositiossa siihen nähden ... silloin kun ego herää, korkeampi katoaa, ja ihminen puhuu oman egonsa äänellä jopa omaa korkeampaa vastaan ja kadottaa sen siten ehkä pitkäksikin aikaan. Egoisti, materialisti ei ole sitä ikinä edes ehkä löytänyt.

Nykyään tämä kaikki siis tapahtuu ihan normi elämässä, mutta ihminen joutuu menemään aikamoisen mankelin läpi (läpi ahtaan portin)
Jos jotkut energiat tuntuu raskaalta, se on vain tietyn vaiheen läpikäyntiä, se on juuri sitä taistelua alemman ja ylemmän välillä.
Ei niitä pidä juosta karkuun, jos näin tekisimme, silloin toteutamme alemman tahtoa.
Kaikki pitää ottaa vastaan mikä eteen tulee.

Mutta mitä tehdä niille 6 muulle chakralle?
Ne avautuu vasta tarvittaessa, itse niitä ei siis avata, esimerkiksi jos libidon pitää kadota, niin se katoaaa kuin itsestään, eikä vanhaan tapaa selibaatin kautta ... tämä siis jos käpyrauhasen pitää toimia,
Käpyrauhanen selvänäköisesti katsoen on se mikä aloittaa prosessin, ja se saa myös saa aivolisäkkeen toimimaan, aivolisäke on käpyrauhasen palvelija, pelkällä aivolisulla me nähdään sinne psyykkiseen osastoon.
Kävyn pitäisi syvän-unen aikana olla toiminnassa.
Sinne psyykkiseen maailmaan on hyvin helppo nähdä, ja kuka tahansa voi tehdä niin, siihen riittää yksinkertainen hengitysharjoitus, 3 chakra on siinä tärkeässä roolissa, mutta sinne korkeampaan katsominen vaatii jotain aivan muuta

Ne välähdykset ja värähtelyt silmäkulmassa ja se kirkas piste, ei vielä ole käpyrauhasesta, vaan esiaste sille
« Viimeksi muokattu: 02.06.2015 23:40:57 kirjoittanut Iko » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #185 : 03.06.2015 09:30:25 »

Tiedoksi lukijoille, jotka saattavat ihmetellä ketjun  näin syntynyttä sekavuutta:

Nimimerkki Ikon tuossa edellä oleva viesti on lähes, mutta ei aivan sama kuin se, jota kommentoin eilen viestilläni (jossa on lainauksia siitä Ikon edellisestä viestistä jos jotakuta kiinnostaa mitä on nyt jätetty pois) joka on aiempana tässä ketjussa.  Jostain syystä nimimerkki Iko on poistanut kyseisen viestin ja kirjoittanut nyt tämän uuden, joka on suurilta osin samanlainen. Hieman hämmentävää minusta...  Shocked Ehkä Iko voisit kertoa miksi?

Mutta jotta ketjua olisi helpompi lukea, kommentoin nyt  sitten uudelleen tämän uuden viestin samoilla kommenteilla kuin eilen sikäli kun viestikin on sama.  Grin

Lainaus
Jos kerran 7 chakra on nyt otettu esille tässä keskustelussa, niin senhän pitääkin olla auki niin paljon kun mahdollista, seurauksena tosin kova taistelu egon ja korkeamman välillä.

Kuten olen todennut, olen osannut sen avata itse jo vuosikymmeniä, vaikka silloin lapsena en edes tiennyt mistä on kyse. Tärkeä pointti on kuitenkin, että osaan MYÖS sulkea sen/ säätää sitä pienemmälle silloin kun en halua aistia liikaa muista ihmisitä. Kuten vaikka 3000 ihmisen viikonlopputapahtumassa tms. EI se 7. chakran tila ole mikään kiveen kirjoitettu ja pysyvä sillä hetkellä kun sen avaa tai sulkee, vaan parhaimmillaan sitä voi itse säädellä - ja maalaisjärkeä käyttäen nimenomaan. En koe saavani mitään hengellistä hyötyä siitä, että palloilen esim. isossa massatapahtumassa seiska ammollaan.

7. chakra aukeaa isommalle myös kun: On yön nukkumatta/univajeessa, syö liian vähän/kylmää ruokaa ja KRAPULASSA! Alkoholi avaa 7. chakran apposen ammolleen ja siitä johtuu se vähän säikähtänyt olo kankkusessa. On luonnonkansoja, jotka kokevat humalatilan ei-toivotuksi sivuvaikutukseksi, koska nauttivat alkoholia nimenomaan saadakseen sen krapulan, eli seiskan auki.  Grin

Lainaus
Ei niitä pidä juosta karkuun, jos näin tekisimme, silloin toteutamme alemman tahtoa.
Kaikki pitää ottaa vastaan mikä eteen tulee.

Juu, hyvä on ottaa vastaan kaikki mitä eteen tulee, mutta nyt onkin kyse siitä, että ei kannata IHAN ITSE aiheuttaa itselleen ongelmia availemalla se seiska apposelleen ja lähtemällä sitten vaikka suureen ihmisjoukkoon. Tai jos niin tekee, niin sitten suu suppuun eikä valiteta asiasta, koska se oli itse aiheutettua!

Kaikelle on aikansa ja paikkansa ja henkinen kehitys ei mitenkään kärsi siitä että käyttää myös maallista järkeä. Päin vastoin: Pelkkä hengellinen yksin ilman maallista on aivan yhtä hankalaa ja potentiaalisesti haitallista kuin pelkkä maallinen ilman  hengellistä.

Lainaus
Ne avautuu vasta tarvittaessa, itse niitä ei siis avata, esimerkiksi libido tulee katoamaan kuin itsestään, eikä vanhaan tapaa selibaatin kautta ... tämä siis jos käpyrauhasen pitää toimia,

MIksi libidon  ylipäätään pitäisi kadota? Seksikin voi olla voimallinen HENKINEN kokemus myös!

Paastoaminen, selibaatti jne. olivat tarpeen aiemmin matalien värähtelyjen aikana: Ne auttoivat nostamaan värähtelyjä niin, että monenlaiset hengelliset pyrinnöt olivat mahdollisia. Nyt värähtelyt ovat korkeammalla kuin koskaan aiemmin planeetan historiassa ja nousu jatkuu edelleen. Tästä syystä tavalliset seksiä ja gastronomista herkuttelua harrastavat pulliaiset pystyvät puolivahingossa asioihin, joita varten ennen piti paastota selibaatissa vuorenhuipulla vaikka kuinka kauan.   Grin
« Viimeksi muokattu: 03.06.2015 09:41:04 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Iko
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 106


Profiili
« Vastaus #186 : 03.06.2015 10:28:54 »

Se että tuleeko lihansyönnistä karmaa ?

Ellet ole ns. Ekle-karman fani, haluaisin jälleen kerran muistuttaa että karmaa on sekä "hyvää" että "huonoa",
ja koko prakRtin eli luomakunnan toiminta on karmaa eli , öh, toimintaa.

karman   n. action, deed, work, esp. holy work, sacrifice, rite; result, effect; organ of sense; the direct object (g.); fate, destiny.


Jäi vastaamatta tähän.

Karma, syyn ja seuraksen laki ... mielestäni jopa se "paha" karma on meille oikeesti hyvää karmaa ... vaikka meidän persoona ei siitä pidä.
 Cheesy
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #187 : 03.06.2015 10:53:00 »

Karma, syyn ja seuraksen laki ... mielestäni jopa se "paha" karma on meille oikeesti hyvää karmaa ... vaikka meidän persoona ei siitä pidä.
 Cheesy

Hyvin sanottu; tuo dualistinen hyvä/paha sanapari hämää sen tajuamista että se 'paha' karma tuo mukanaan sielulle arvokasta oppmista.

Ja itselleni on käynyt myös niin, että monasti ihan tämä ihmispersoonanikin on jälkikäteen sitten alkanut nähdä tällaisia 'paha karma' tapahtumia positiivisessa valossa: Kun jonkin aikaa kuluu, sitä usein tajuaa mikä oli tapahtuessaan ikävän kokemuksen  hyöty ja opetus.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
body electric
Astroholisti
*****
Viestejä: 1090



Profiili
« Vastaus #188 : 07.06.2015 12:43:22 »

Eiköhän se niin ole että jos sellasta ikävää ja rankkaakin ei koskaan ihmiselle tapahdu niin ei ihminen oikein kokonaisvaltaisesti mitään opi - Jostain syystä tämänkaltaisen ihmisen mitä me olemme kerta kaikkiaan täytyy oppia paljonkin asioita kantapään kautta.

Mielestäni varsinainen sivistys on aina ensisijaisesti lukeneisuutta, eli se opitaan kirjoista - turha länksyttää mistään sydämen sivistyksestä jos ihminen ei lue mitään eikä ota mistään mitään selvää.

Samaten henkinen kehitys on monen kohdalla henkilökohtaista ja oman itsen tiedostamista olentona, ihmisruumiina, ajattelevana olentona, sieluna ja tiettynä nimettynä persoonana ( rooli ) täällä maailmassa, mutta kaikki nämä eivät voi kehittyä yhdessä pelkästään jonkun oman hyvän päämäärän ja ideologian pohjalta, esim jonkun sellaisen joka on ylevää, korkealentoista ja silleen.
Sitten vasta kun tulee eteen tosielämän karheita ongelmia - ja jollain tapaa selviää niistä, ei pelkästään konkreettisesti vaan niin että ne voimistavat ja kirkastavat tietoisuutta ja sitä mitä pystyy antamaan muille ja ITSELLE opitun pohjalta, niin silloin ihminen on astunut pari askelta eteenpäin.

Usein ihminen valitsee kuitenkin hankalissa elämäntilanteissa hirveen hädän, epätoivon, välittömästi yhteys "ammattiauttajiin" etc.
Nää ammattiauttajat muuten saa paljon pahaa aikaiseksi koska ne on usein koulutettu siihen että jokainen on ensisijaisesti syyllinen kunnes syyttömäksi todetaan. Toisin kuin juridiikassa Suomessa jossa kuka tahansa on lähtökohtaisesti syytön kunnes syylliseksi todetaan.

Ammattiauttajien materialistinen, ateistinen ja standardinormitettu elämänkatsomus estää monen ihmisen henkisen kehityksen.

Itse en em. hemmojen kanssa olekaan juuri vuosiin ollut tekemisissä mutta takavuosina .... knuppel2
Ja dramaattinen, pöyristyttävä oikeustapaus jota olen perusteellisesti seurannut kertoo että ihan samassa mutaisessa pisteessä nämä sosiaalitantat ( sukupuolesta riippumatta ) ovat edelleen.
tallennettu

.
Sivuja: 1 ... 11 12 [13]
  Tulostusversio  
 
Siirry: