Sivuja: [1] 2 3 4
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Chironin aspektit ja Kvintiilit  (Luettu 134717 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« : 24.06.2011 01:14:11 »

Chiron edustaa kartalla “syvimpiä haavojamme”. Se näyttää meille ne osa-alueet elämästämme ja psyykkeestämme, jotka kaipaavat lisää itsetuntoa ja itsensä arvostamista, ja joilla meillä on tapana ylikompensoida itseämme. Näillä alueilla meillä on tapana vain antaa ja antaa ja antaa, kunnes me opimme kasvattamaan omaa itseluottamustamme. Chiron kuvastaa turvattomuutta, häpeää, syyllisyyttä ja omalla tavallaan myös alistuneisuutta. Tunnemme loppumatonta tarvetta todistella itseämme Chiron elämän osa-alueilla, kunnes hoksaamme, että itsensä todisteleminen ei toimi milloinkaan! Se tekee meistä vain entistä onnettomampia.

Chiron Aurinko aspektit
Nämä ovat haastavia aspekteja, joissa saatamme tuntea itsemme aikaansaamattomiksi, esimerkiksi luovuuden ja itsensä ilmaisun alueilla. Eritoten nuoruudessa ilmenee esiintymiskammoa ja ujoutta, pelkoa ”nähdyksi tulemisesta”, sekä pelkoa omasta loistosta. Nämä ovat niitä lapsia, jotka piilottavat piirustuksensa pöytälaatikkoon tai pulpettiin. He ovat hyvin usein perheen ”keskimmäisiä lapsia” ja he saattavat kokea, että lapsuudessaan heidän luovuuttaan tukittiin. Tämän aspektin ihmiset huolehtivat usein aivan turhaan omasta esiintymisestään, tuntien itsensä murskatuiksi, jos heitä kritisoidaan. Omasta epävarmuudestaan huolimatta he ovat mestareita tsemppaamaan muita! Tässä kohtaa Chironin ”opettaja”-ominaisuus tulee esiin. Vahvan Chironin ihmiset ovat usein hyviä inspiroimaan muita, pitämään heille kannustuspuheita, tarjoamaan ystävällistä neuvoa ja niin edelleen – ja silti, heidän on vaikeaa parantaa itseään näillä samoilla keinoilla.

Chiron Kuu aspektit

Nämä ovat haastavia aspekteja, joissa saatamme tuntea olomme epämukavaksi joutuessamme ilmaisemaan emotionaalisia tarpeitamme. Heillä on murjottuna tapana sanoa ”Olen kunnossa” ja syyttää sitten muita siitä, etteivät he huomaa kyseisestä kommentista kuinka heidän sielunsa kumisee tyhjyyttään! Heillä on taipumusta tunnedraamailuun. Riippuen kuun paikasta kartalla tämä aspekti ilmentää itseään joko piilossa muilta tai muille näkyen. Tunnetasolla heillä voi olla mukanaan ”pohjaton kaivo” – tunne siitä, että emotionaalinen tyydytys ja täyttymys ovat aina käsivarren mitan liian kaukana heistä. Tämän aspektin äidit saattavat syyttää  itseään siitä, etteivät he tee tarpeeksi lastensa eteen. On mahdollista, että tämän aspektin ihmiset päästävät tunteensa ryöppyämään ulos ja tuntevat jälkeenpäin itsensä nolostuneiksi tai kiusaantuneiksi, jonka jälkeen he lähtevät peittelemään ja välttelemään tunteenpurkauksen aiheuttajaa.

Chiron Merkurius aspektit

Tämän aspektin ihmiset saattavat tuntea vain harvakseltaan tyytyväisyyttä kommunikointiin; sekä siihen miten kommunikoidaan ja mistä kommunikoidaan. Ilmaistako itseä vai eikö ilmaista – siinä kysymys vaikealle aspektille. Jonain päivänä henkilö saattaa puhua pälättää korvat irti kuulijalta, tuntea siitä myöhemmin syyllisyyttä, joka johtaa siihen pisteeseen, että henkilö vetäytyy hiljaiseen sisimpäänsä eikä puhu mitään. He voivat myös pyörittää päässään uudestaan ja uudestaan muiden kanssa käytyjä keskusteluja ja soimata itseään siitä mitä he ovat sanoneet tai jättäneet sanomatta.

Chiron Venus aspektit

Näillä aspektilla on taipumuksena vain antaa ja antaa ja antaa taas läheisissä ihmissuhteissa (myös rakkaussuhteissa) ja pelätä suunnattomasti hylätyksi tulemista, eritoten rakkauden kohteen toimesta. Riippumatta siitä miten paljon he tekevät puolisonsa hyväksi heistä tuntuu, ettei se ikinä ole tarpeeksi. Aikaisemmat hylätyksi tulemisen kokemukset tai muut parisuhteissa ilmenneet ongelmat auttavat heitä kuitenkin oppimaan rakkaudesta suunnattoman paljon, ja he voivat oppia näin ymmärtämään erittäin paljon ihmisten välistä kanssakäymistä.  Tämän tiedon käyttöön otto henkilökohtaisella tasolla on Chiron Venuksen haaste, sillä heidän täytyy ensin parantaa itse itsensä pelosta, etteivät he olisi ”tarpeeksi hyviä” muille.  Heidän on opittava rakastamaan itseään ja huolehdittava siitä, että kumppani tulee heitä puolitiehen vastaan.  Heitä saattavat viehättää kumppanit, jotka kaipaavat apua, mutta vaikeassa aspektissa ollessaan he eivät välttämättä saa takaisin kumppaniinsa uhraamasta energiastaan huomiota tai kiitosta.

Chiron Mars aspektit

Tämän aspektin päähaasteena on oppia pyytämään mitä haluamme tai olemaan itsetietoisia. He saattavat pyydellä jälkeenpäin anteeksi ”räjähtelemisiään”, itsetietoisuuttaan tai toiveitaan – jotenkin he vain tuntevat niistä syyllisyyttä. Mars voi ilmaista itseään epätavallisesti ja tulla esiin räjähdyksinä, koska tämän aspektin ihmisiä vaivaavat itsetunnon puute omia toiveita kohtaan tai tyytymättömyys siihen, etteivät heidän toiveensa täyty. Tämä voi ilmetä myös fyysisenä kömpelyytenä tai ”ujoutena”. Heidän on opittava hyväksymään omat halunsa ja vihan tunteensa normaaleina, jotta kun he ilmaisevat niitä, he ilmaisisivat ne luonnollisesti ja itsevarmasti.
« Viimeksi muokattu: 26.06.2011 18:21:35 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #1 : 26.06.2011 18:21:09 »

Aurinko kvintiili/bikvintiili Kuu (Sun Quintile or Bi-Quintile Moon)
Rakaastat luovuutta. Nautit suuresti nerokkaista ja luovista töistä sekä peleistä. Vanhemmalla iälläsi tämä aspektiasetelma pitää sinut nuorekkaana, etkä tylsisty helposti, koska elämä on sinulle aina jännittävä seikkailu.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Merkurius (Sun Quintile or Bi-Quintile Mercury)
Mielestäsi erittäin älykäs persoona on henkilö, joka pystyy ilmaisemaan ideansa luovasti sen sijaan, että hän vain ymmärtäisi jonkin asian toimintatavan tai painaisi mieleensä pelkkiä yksityiskohtia.  Tämä näkemyksesi vaikuttaa moniin päätöksiisi elämässä, ihmisiin, joiden kanssa olet tekemisissä sekä valitsemaasi elämäntiehesi.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Venus (Sun Quintile or Bi-Quintile Venus)
Vaadit monia erilaisia kanavointitapoja luovalle, älykkäälle ja esteettisen herkälle ilmaisevalle luovuudellesi. Olipa kyseessä sitten taide, musiikki, viihde tai pelit, sinulla on taito luoda visioita, jotka antavat uuden henkäyksen niihin asioihin, joita se koskettaa.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Mars (Sun Quintile or Bi-Quintile Mars)
Sinulla on taipumusta kehittää luovia tapoja tavoitteidesi saavuttamiseksi. Sen sijaan, että ryntäisit kohti haasteita, sinulla on kyky keksiä hienovaraisia etenemistapoja, jotka ovat suin päin ryntäilyä paljon tehokkaampia ongelmanratkaisijoita. Voit menestyä hyvin urheilussa tai kisoissa, jotka vaativat fyysistä kuntoa sekä luovuutta, kuten myös vahvuutta ja voimaa.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Jupiter (Sun Quintile or Bi-Quintile Jupiter)

Ammattilliset ympyrät sekä bisnesmaailma sopivat sinulle erinomaisesti. Nautit tuottavasta, luovasta, yritteliäästä, menevästä ja eloisasta elintavasta, joka kumpuaa eteesi tuottavasta bisnesmaailmasta tai ammatillisesta maailmasta.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Saturnus (Sun Quintile or Bi-Quintile Saturn)
Sinä huomaat muita herkemmin sen, että jokin mainetta niittänyt työ tai teos on oikeastaan vain variaatio jo keksitystä työstä/teoksesta. Nautit todellista mestarintaitoa ja originaalisuutta vaativasta taiteesta, musiikista ja kirjallisuudesta. Arvostat niitä kaikkein eniten.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Uranus (Sun Quintile or Bi-Quintile Uranus)
Voit menestyä aloilla, jotka vaativat luovuutta ja nokkeluutta. Arvostat luovuutta ja teknillinen osaaminen ei ehkä kiehdo sinua niinkään paljon, toisin kuin innovaatiot. Sinussa elää lämminsydäminen puoli, joka nauttii vitseistä, peleistä, kaikenlaisesta nerokkuudesta ja vapaudesta, joka ei joudu tylsyyden kahlimaksi.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Neptunus (Sun Quintile or Bi-Quintile Neptune)
Sinulla on luontainen kyky arvostaa ja ymmärtää erilaisia taiteellisia tyylejä. Sinulle on helppoa ymmärtää kuinka unelmia, toiveita, innostusta ja uskonollisia näkemyksiä voidaan ilmaista luovasta perinteiden, musiikin, taiteen tai elintavan kautta. Sinulla on rikas mielikuvitus ja herkkyyttä, joita ilmennät omassa luovuudessasi.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Pluto (Sun Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Sinulla on luovuuden potkua, joka antaa sinulle mahdollisuuden ilmaista itseäsi suuremmin ja vaikuttavammin kuin muut. Löydät helposti asioihin luovia ratkaisuja ja nautit kisoista tai kilpailusta, joka vaatii nokkeluutta sekä voimaa, että tahdonvoimaa. Yllätystilanteissa toimit sulavasti ja kohtaat haasteet hyvin. Nautit haasteista, joko itseäsi tai muita vastaan.


Kuu kvintiili/bikvintiili Merkurius (Moon Quintile or Bi-Quintile Mercury)
Sinulla on suuri taipumus ja mielenkiintoa mytologioita tai legendoja kohtaan. Saatat myös olla kiinnostunut antropologiasta. Mielestäsi erilaiset luovat tavat, joilla eri kulttuurit vastaavat elämän erinäisiin haasteisiin, ovat mielenkiintoista.

Kuu kvintiili/bikvintiili Venus (Moon Quintile or Bi-Quintile Venus)
Nautit suhteista, jotka tuovat mukanaan jännittäviä kokemuksia, ja sinä myös etsit tällaisia suhteita. Nauru, pelit ja yhdessä oppiminen ovat sinulle todennäköisesti tärkeämpää kuin fyysinen vetovoima. Todennäköisesti sinä olet se, joka vastaa asuntonne sisustamisesta luovalla, joskin hieman epätavallisella ja herkällä tavalla. Tällaista samanlaista makua ja herkkyttä ei välttämättä ole muilla perheeseesi kuuluvilla jäsenillä. Jos sinulla ei ole kyseisiä taitoja, voi se kieliä siitä, että olet tukahduttanut ja kieltänyt tämän puolen itsestäsi ja vapauttamalla luovuuteesi, tämä hauskuutta rakastava puolesi voi täyttää tyhjän kolon elämästäsi.

Kuu kvintiili/bikvintiili  Mars (Moon Quintile or Bi-Quintile Mars)
Kilpaileminen on sinusta hauskaa. Haluat voittaa, mutta sitäkin enemmän arvostat kisaajaa, joka "pakottaa" sinut kehittämään omaa pelitaktiikkaasi ja strategioitasi voittaaksesi. Rakastat kilpailua ja jos voitat, siitä seuraavaa juhlintaa. Olet kilpailuhenkisin samanmielisten ihmisten seurassa. Sinulle leikki on kuin työnteko muille ja työnteko kuin leikki muille.

Kuu kvintiili/bikvintiili Jupiter (Moon Quintile or Bi-Quintile Jupiter)
Etsit ympäristöjä, jotka ovat nautittavia ja kiinnostavia. Kun muut ovat päämääriensä ja vastuidensa kiireiden täyttämiä, sinä osaat etsiä nautittavia paikkoja, joissa nauru, luovuus ja ilo elävät. Olitpa rikas tai köyhä tai olipa lähtökohtasi elämään mikä tahansa, löydät päivittäiseen elämääsi mielenkiintoa ja luovuutta peleistä, juhlista, eri etnisyyksistä tai ihan vain nauttimalla luovuudesta ja mielenkiintoisesta tavasta katsoa maailmaa. Voit myös auttaa muita piristymään ja pääsemään murheistaan olemalla avoin sille mikä kiinnostaa ja kehottamalla heitä nauttimaan elämästään.

Kuu kvintiili/bikvintiili  Saturnus (Moon Quintile or Bi-Quintile Saturn)

Jotta luovuutesi pääsisi täyteen kukoistukseensa sinun on saatava olla ajoittain yksin. Et ole mikään erakko, mutta oma uniikki ja yksilöllinen luova voimasi kehittyy omien heijastuksiesi kautta, joihin pääset kosketuksiin ollessasi yksin. Tutkimalla mestareiden originaaleja töitä voi olla sinulle eduksi. Sinulla on kyky kehittää uusia tapoja ja malleja, jotka ovat hyödyllisiä ja käytännöllisiä.

Kuu kvintiili/bikvintiili Uranus (Moon Quintile or Bi-Quintile Uranus)
Sinä improvisoit ja rikot vanhoja, perinteisiä toimintamalleja. Tunnet olosi vapaaksi ja riemastuneeksi saadessasi ilmaista itseäsi spontaanisti ja hyvällä tavalla sopimattomasti. Voit kehittää itsellesi hyvän huumorintajun ja kiinnostua komediasta tai peleistä.

Kuu kvintiili/bikvintiili Neptunus (Moon Quintile or Bi-Quintile Neptune)

Sinulla on luova mielikuvitus. Arvostat mielikuvituksekkaita tarinoita, taidetta ja musiikia. Unesi voivat olla hyvin voimakkaita. Taide tai musiikki on hyvä kanava sinulle, olipa kyse omien töiden luomisesta tai toisten luoviin töihin tutustumisesta.

Kuu kvintiili/bikvintiili Pluto (Moon Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Nautit todennäköisesti elokuvista, leikeistä, kirjoista, runoista tai muista luovista töistä, jotka käsittelevät kuolemaa, kateutta tai ihmisen psykologista monimuotoisuutta ja psyykkeen pimeitä puolia. Sinulla on kyky ilmaista syviä tuntemuksia luovasti. Olet ehkä kiinnostunut erilaisista musiikin ja taiteen muodoista, eritoten primitiivisistä tai hyvin ekspressiivisistä.

Kuu kvintiili/bikvintiili Venus (Mercury Quintile or Bi-Quintile Venus)
Sinulla on oma tapasi tehdä asiat luovasti ja sovitkin töihin, jotka vaativat luovuuden käyttöä. Et ole niitä, jotka oppivat toistamalla samaa asiaa uudestaan ja uudestaan. Opit parhaiten, kun annat itsellesi aikaa ja tilaa lähestyä ja ymmärtää asiaa älykkyydellä ja neroudella, sekä tutkimalla muiden saamia neron leimauksia, sillä tällainen saa sinut innostumaan useista erilaisista päämääristä tai toimintatavoista.

Kuu kvintiili/bikvintiili Mars (Mercury Quintile or Bi-Quintile Mars)
Et koskaan kadota lapsenomaista rakkauttasi oppimistä kohtaan, mutta saatat kokea perinteiset opetustavat tylsiksi ja mentaalisesti kuluttaviksi. Nautit siitä, että saat tietää kuinka asiat toimivat ja olet hyvin fiksu, mutta opettajat, jotka keskittyvät ulkoamuistamisen opettemiseen tai pieniin yksityiskohtaisiin trivia-tyyppisiin tiedonmurusiin saattavat tehdä vain pelkkää hallaa oppimisinnostuksellesi. Olet luova ajattelija ja jos koulutus on liian kankeaa, pääsee tämä ajattelijan potenttaalisi esiin vasta aikuisiällä. Sinun kannattaisi etsiä uraa, joka tukee luovaa ajattelua ja analysointia.

Kuu kvintiili/bikvintiili Jupiter (Mercury Quintile or Bi-Quintile Jupiter)

Nautit suunnattomasti uusista ideoista ja näkökulmista. Tiedät paljon asioita sieltä ja täältä ja mielestäsi erinäiset filosofiat, tyylit ja lähestymistavat asioihin ovat mielenkiintoisia. Et ole niin tiukka mielipiteissäsi kuin muut tai suhtaudut muita suopeammin erilaisiin ideoihin ja ajatuksiin.

Kuu kvintiili/bikvintiili Saturnus (Mercury Quintile or Bi-Quintile Saturn)

Sinulla on kyky kehittää oma tyylisi tai uniikki lähestymistapasi asioita kohtaan. Yhdistelet malleja, konsepteja ja tekniikkoja toisiinsa tai keksit jotain, joka on uniikkia ja persoonallisesti miellyttävintä sinulle. Jos kehityt jollain osa-alueella mestariksi saakka, kokeilet ja leikit uusilla, erilaisia malleilla kunnes kehität uuden mallin, joka sopii persoonalliseen tyyliisi.

Kuu kvintiili/bikvintiili Uranus (Mercury Quintile or Bi-Quintile Uranus)
Sinulla on epätavallisen luova mieli ja tarvitse kanavoita avoimelle mielellesi. Menestyt aloilla, joilla tuotteet tai palvelut ovat jatkuvan kehityksen alaisuudessa, ja jotka vaativat nerokkuutta. Sopeudut uusiin ideoihin hyvin ja huomaat niiden potentiaalin heti muiden vielä nyrpistellessä sille nenäänsä. Nautit fiksuista ideoista, olivatpa ne uusia keksintöjä, uutta teknologiaa, uutta lähestymistapaa taiteeseen tai musiikkiin tai muuhun elämän osa-alueeseen, ilman että asia sotkisi henkilökohtaisia vastuualueitasi. Kun muilla on tekosyitä, kuten liian vähän aikaa oppia jotain uutta, sinä heittäydyt uuden pyörteisiin pelotta.

Kuu kvintiili/bikvintiili Neptunus (Mercury Quintile or Bi-Quintile Neptune)
Sinulla on vahva mielikuvitus ja arvostat suuresti fantasiaa. Et koskaan menetä lapsenomaista ihmetystäsi tai taikuuttasi. Menestyt luovaa mielikuvitusta vaativilla aloilla.

Kuu kvintiili/bikvintiili Pluto (Mercury Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Arvostat sitä, että työt tehdään intohimolla. Nautit ajoittain siitä, että olet kirjojen, tutkimusten, elokuvien, urheilun tai muun aktiviteetin totaalisissa lumoissa. Sinulla on kyky kehittää mestarilliset taidot tai erikoisosaamista yhdistelemällä luovuuttasi ja keskittymiskykyäsi.

Venus kvintiili/bikvintiili Mars (Venus Quintile or Bi-Quintile Mars)

Olet luova persoona. Viihdyt erityisesti ympyröissä, joissa ihmiset ovat luovia ja leikkisiä. Tavanomainen ja yksinkertainen ympäristö tylsistää sinua. Lisäät väriä ja potkua mihin tahansa mitä teet ja arvostat enemmän itsetehtyä kuin massatuotannon tuotosta. Romanttisissa suhteissa ja aviolitossa olet omillillasi henkilön kanssa, joka on intohimoinen, luova tai leikkisä, ja joka yllättää sinut silloin tällöin.

Venus kvintiili/bikvintiili Jupiter (Venus Quintile or Bi-Quintile Jupiter)

Sinulla on syvä kunnioitus hyvää taidetta kohtaan ja saatat olla syvästi kiinnostunut kulttuurillisista aktiviiteeteistä ja viihteistä. Arvostat ja tuet luovuutta ja taidetta. Urheilu, pelit ja muu viihde voi olla innostavaa, mutta välttelet urheilua, joka korostaa kilpailua ja kuria luovuuden ja ilon sijaan.

Venus kvintiili/bikvintiili Saturnus (Venus Quintile or Bi-Quintile Saturn)
Jokaisella on lempikappaleensa, -värinsä, -taiteilijansa ja -tyylinsä, mutta eritoten sinulle ne oat todella tärkeitä ja voimakkaita. Kun jonkun tyylin, designin, konseptin, kuvan tai arkkitehtuurin voima ja ydin saavat huomiosi, sinä huumaannut siitä täysin. Sinulla on voimakas arvostus ja herkkyyttä erilaisia designeja tai konsepteja kohtaan, joilla on oma, uniikki voimansa. Voit, esimerkiksi, arvostaa erilaisia taiteellisia tai musiikillisia tyylisuuntauksia.

Venus kvintiili/bikvintiili Uranus (Venus Quintile or Bi-Quintile Uranus)

Huumori, musiikki, viihde, pelit tai urheilu sekä kaikenlainen luovuus ovat sinulle hyvin tärkeitä. Selviät kyllä ihan kiitettävästi tasaisessa, valmiiksi pureskellussa rutiinissa, mutta heräät todella henkiin ja olet elementissäsi, kun saat nauraa, leikkiä ja olla hassutteleva. Lapset saattavat tuoda esiin sinusta parhaat piirteesi leikkisyyden ja luovuuden osalta. Erilaisten musiikkisuuntausten, tanssisuuntausten ja teatterisuuntausten tutkiminen voi olla sinusta mielenkiintoista.

Venus kvintiili/bikvintiili (Venus Quintile or Bi-Quintile Neptune)
Sinulla on vahva taipumus taiteisiin. Sinulla on elävä mielikuvitus ja kyky visualisoida asioita eri tavoin. Olet herkkä ja saatat kokea vaikeaksi elää karkeiden, tylsien ja kovien ihmisten kanssa.

Venus kvintiili/bikvintiili Pluto (Venus Quintile or Bi-Quintile Pluto)

Arvostat taidetta, joka on tehty intohimolla ja tunteella. Sinulla on ehkä ystäviä ja työtovereita useista erilaisista sosie-ekonomisista taustoista, koska et ole pinnallinen, eikä tällaisilla asioilla ole sinulle näin ollen väliä.

Mars kvintiili/bikvintiili Jupiter (Mars Quintile or Bi-Quintile Jupiter)
Olet hyvä löytämään luovia ratkaisuja ongelmiin. Sen sijaan, että seuraisit valmiiksi tallattua polkua, sinulla on kyky löytää luovia tapoja päämääriesi saavuttamiseksi. Nautit strategioiden ja luovien suunnitelmien tekoja. Mittaat menestystä kykynä kehittyä ja kasvaa alueilla, jotka ovat mielenkiintoisia, luovia, viihdyttäviä tai kulttuurillisia.

Mars kvintiili/bikvintiili Saturnus (Mars Quintile or Bi-Quintile Saturn)
Toimit hyvin luovissa projekteissa, etenkin jos ne vaativat tiukkaa keskittymiskykyä ja antaumuksellisutta. Voit olla hyvä käsityöläinen, kirjoittaja, puutarhuri tai muun luovan alan toimija.

Mars kvintiili/bikvintiili Uranus (Mars Quintile or Bi-Quintile Uranus)
Sinulla on tarve revitellä ajoittain. Tarvitset elämääsi yllätyksiä ja seikkailuja, olipa se sitten hiihtoretki vuorille tai epätavallisen tai spiritualistisen musiikin kuuntelua. Jos elämäsi on tasaista, itseään toistavaa rutiinia, tarvitset ajoittain irtiottoa tästä arjesta, jotta voisit olla oma spontaani ja vapaa itsesi. Olet elementissäsi ja koet eläväsi, kun voit seikkailla, kokeilla, leikkiä, yllättyä ja olla luova.

Mars kvintiili/bikvintiili Neptunus (Mars Quintile or Bi-Quintile Neptune)

Tavallisten, käytännöllisten tuotteiden tai palveluiden tuottaminen ei ole sinun juttusi. Sinulle sopii työ, johon voit purkaa luovuuttasi ja mielikuvitustasi. Fantasia ja fiktio viehättävät sinua ja mielikuvituksekkaat ideat ihastuttavat sinua suuresti.

Mars kvintiili/bikvintiili Pluto (Mars Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Sinulla on kyky jättää persoonallinen, luova jälkesi kaikkeen tekemääsi. Sinulla on hyvä kestävyys ja innostut haasteista. Jaksat hyvin tilanteissa kuin tilanteissa ja pyrit aina etsimään nerokkaita ratkaisuja haasteisiin.

Jupiter kvintiili/bikvintiili Saturnus (Jupiter Quintile or Bi-Quintile Saturn)
Olet hyvä järjestelemään uudelleen ja jälleensuunnittelemaan asioita ja löytämään vaihtoehtoja, jotka ovat hyödyllisiä ja tehokkaita.

Jupiter kvintiili/bikvintiili Uranus (Jupiter Quintile or Bi-Quintile Uranus)

Nautit elämästä ja toennäköisesti hyvistä golf-peleistä, hiihtoretkistä, sekä ajoittain konserteista tai muista esityksistä. Arvostat viihdettä ja mieltä ylentäviä kokemuksia ja onnistutkin löytämään niitä riippumatta siitä missä asut.

Jupiter kvintiili/bikvintiili Neptunus (Jupiter Quintile or Bi-Quintile Neptune)

Arvostat ja nautit hyvin mielikuvityksellisesta taiteesta, vaatetuksesta ja musiikista. Todennäköisesti omistat joitakin erittäin mielenkiintoisia koriste- tai taide-esineitä.

Jupiter kvintiili/bikvintiili Pluto (Jupiter Quintile or Bi-Quintile Pluto)

Sinulla on synnynnäinen sivistyksen ja kulttuurin arvostus. Arvostat myös menestystä, joke vetää sinua puoleena osallistumaan erilaisiin menestykkäisiin tapahtumiin.  Saavuttat tavallisesti suuria.

Saturnus kvintiili/bikvintiili Uranus (Saturn Quintile or Bi-Quintile Uranus)
Arvostat uusia näkökulmia ja olettamuksia, vaikka ne olisivatkin muien mielestä outoja tai epätavanomaisia. Olet todennäköisesti hyvin tietoinen erilaisista taidesuuntauksista, poliittisista tai sosiaalisista systeemeistä jne. ja pidät tätä monimuotoisuutta mielenkiintoisena.  

Saturnus kvintiili/bikvintiili Neptunus (Saturn Quintile or Bi-Quintile Neptune)
Sinulla on intuitiivinen kyky ymmärtää erilaisia uskontoja ja filosofioita sekä kyky arvostaa eri kulttuurien luontaisia, erilaisia arvostus- ja tärkeysasteikoita.

Saturnus kvintiili/bikvintiili Pluto (Saturn Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Voit olla hyvin kriittinen ja omata tiukkoja mielipiteitä erilaisia kulttuureita, elintapoja tai taitesuuntauksia kohtaan. Turhuus, ylenpalttisuus, huono etiikka, sotkuisuus ja tehottomuus älykkäissä tai taiteellisissa töissä voi saada sinut pettymään pahoin.

Uranus kvintiili/bikvintiili Neptunus (Uranus Quintile or Bi-Quintile Neptune)
Arvostat erilaisia musiikki- ja taideteoksia ja olet hyväksyvä sekä herkkä vakaalle, sivistyneelle luovalle neroudelle. Arvostat luovuutta ja mielikuvitusta, joka on inspiroivaa, piristävää ja ihmetystä herättävää.

Uranus kvintiili/bikvintiili Pluto (Uranus Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Sinulle tekee hyvää nauttia peleistä, juhlista, urheilutapahtumista tai seikkailuista, jotka vaativat luovia ratkaisuja, naurua tai yllätyksiä. Tarvitset elämääsi ajoittain yllätyksiä ja seikkailua.

Neptunus kvintiili/bikvintiili Pluto (Neptune Quintile or Bi-Quintile Pluto)

Sinulla on vahva ja tarkka maku musiikin, taiteen ja elintapojen suhteet. Sinua viehättävät tietyt etniset tyylit, sekä taide ja musiikki, joissa on vahva intohimon palo.
« Viimeksi muokattu: 27.06.2011 13:34:47 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
Liekku
Astroholisti
*****
Viestejä: 1167Profiili
« Vastaus #2 : 26.06.2011 19:46:06 » Ompa taas hyvää perusteellista tietoa,  kiitos AthaMaarit.
tallennettu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6369


Profiili WWW
« Vastaus #3 : 26.06.2011 20:13:44 »

Mikä sulla on lähteenä Chironin tulkinnalle?
Chiron kuvastaa turvattomuutta, häpeää, syyllisyyttä ja omalla tavallaan myös alistuneisuutta.
Toivottavasti kukaan ei takerru tähän lauseeseen tulkitessaan omaa Chironiaan,
tuota viisainta kentaureista.
tallennettu
meimi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1020


Astrotumpelo


Profiili
« Vastaus #4 : 26.06.2011 20:49:39 »

Tuhannesti kiitoksia!  Kyllä minä ainakin allekirjoitan aivan sanasta sanaan kohdan  Kuun ja Chironin aspektista.  Mulla se sattuu olemaan juurikin se hiertävä Kvinkunssi.  Ja neliö Merkuriukselle vieläkin tarkempi.
tallennettu

aurinko jousimies  kuu vaaka  askendentti kauris  merkurius jousimies  venus skorpioni  mars jousimies  keskitaivas jousimies

Punainen Resonoiva Taivaanvaeltaja
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #5 : 26.06.2011 22:56:48 »

Mikä sulla on lähteenä Chironin tulkinnalle?
Chiron kuvastaa turvattomuutta, häpeää, syyllisyyttä ja omalla tavallaan myös alistuneisuutta.
Toivottavasti kukaan ei takerru tähän lauseeseen tulkitessaan omaa Chironiaan,
tuota viisainta kentaureista.


Käytän Cafe Astrologya pääasiassa, mutta etsin tarvittaessa tietoa myös muualta. Chironhan kuvastaa Haavoittunutta Parantajaa ja ymmärsin itse tuon lauseen niin, että ne haavat meissä voivat olla turvattomuuden, häpeän, syyllisyyden tai alistuneisuuden haavoja. Esimerkiksi minulla on Chironille aspektiaan tekee Merkurius (joka on vielä asemoitunut Kaloihin) ja minulle puhumisen puolella olevat haasteet itseni kanssa ovat suurimpia haasteita, joita olen tahkonut kovasti - ja osaltani edelleenkin. Turvattomuus siitä, että paljastan itseni puheillani toisille. Häpeää ja syyllisyyttä siitä, etten osaa keskustella niin sulavasti ja jouhevasti kuin "muut" tai vastaavasti aikaisempien keskustelujen sanomisten tai sanomattajättämisten tuomaa häpeää ja syyllisyyttä, sekä tietysti alistuneisuutta siihen, että muut dominoivat keskustelutilanteita minun ollessani hiljaa. Tämä oli erityisen raskasta teini-iässä.

Olen oppinut koko ajan paremmin pois tästä, mutta edelleen löydän itseni tilanteista, joissa koen vaikean Chironinin ja Merkkani Kalani ongelmalliseksi - ja pysyn vaiti. Hyvää treeniä ovat mm. täällä tiedon jakaminen, puhuminen, tulkintojen tekeminen ja kirjoittaminen. Lisäksi olen ollut pitämässä erinäisiä luentoja, joissa on PAKKO puhua. Olen ensi viikolla menossa pitämään isoa kansallista luentoa, jota odotan jännityksellä!
« Viimeksi muokattu: 26.06.2011 22:58:43 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6369


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 26.06.2011 23:29:43 »

Reagoin tuohon häpeä -sanaan, joka mielestäni on jotain sellaista,
jota kenenkään ei pitäisi eikä tarvitsisi tuntea,
koska siitä pois-oppiminen on tässä luterilaisen kasvatuksen saaneissa aikas työlästä.
Syyllisyydentunne on ihan tervettäkin välillä, omatunto pelittää,
mutta häpeä on jotenkin ihmisarvoa alentavaa. leimaavaa,
enkä haluaisi, että kenellekään syntyy assosiaatiota
että  chiron = häpeä,
koskapa se ei sitä todellakaan ole,
sanoo "astrologian opettaja"  chiron jupiter aspect_opp ceres uranus aspektillaan.
Chiron oli astrologian opettaja yhden tulkinnan mukaan,
toisen tulkinnan mukaan hän oli alunperin opettaja Atlantiksen mantereelta.
Chironin jälkeläinen, Thea oli myös näkijä ja astrologi,
jonka nimi merkitsee "Kuun valaisijaa"
ja tästä syntyy  Chironiin liitettävä viisauksien siirtäminen isältä tyttärelle.
(Chiron -sisäinen opas, Astro Logos juhla 2001 / Ritva H. Rantanen)
Siis jotta pointtina, ettei
se ole ihan niin yksselitteistä,
tää Chironinkaan tulkinta,
astrologiassa,
minusta,
mutta siis,
suomentamalla näitä juttuja saat ihmiset kiinnostumaan,
ja ehkä sitä myöten myös pohtimaan,
ja ehkä myös etsimään tietoa,
koskapa yks Chironiin liitettävistä asioista on etsintä..
mut sisäistätkö sä ite oikeesti sen mitä sä kirjoitat,
jotta onko se sama kuin jos ite alkasin suomentaa englanninkielistä kemian kirjaa kemian opiskelijoille,
meinaan, että tarkkana saa olla,
miten jotkut asiat kääntää,
ne kun jäävät tänne sitten sinun käännöksenä elämään,
ja suurin osa tästä populasta (luulisin, sorgen) on sellasta, joka ei kyseenalasta,
vaan ottaa helppona nakkina, kiitos ja seuraa perässä kuin sopulilauma.
Huomaa, että mulla on  chiron aspect_opp uranus neitsyt
ja yksityiskohtiahan minä viilaan ja kyseenalaistan,
aina ja jatkuvasti.
Eikä tässä ole mitään henk.kohtasta vaan pohdintaa ystävänkin kokemuksesta,
kuinka vaikeaa englanninkielisen astrologisen tekstin suomentaminen on.
Että työtä se vaatii.

Onnea sinne luennolle!
Huomaatkos miten omalla  jupiter chiron kalat  "koettelen" sinun  chironmerkurius aspektia,
tai sitten en..
« Viimeksi muokattu: 26.06.2011 23:37:54 kirjoittanut nikki » tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #7 : 27.06.2011 01:52:53 »

Suomenna sen mukaan, mitä siellä lukee (enkä olen ihan taukki englannin kielessä), mutta kuten sanottua, tulkintatapoja on useita. Korjauksia ja omia näkemyksiä sekä kokemuksia saa ja pitääkin aivan ehdottomasti jakaa näissä ketjuissa, jotta tietomäärä kasvaisi ja syvenisi! Se tämän prosessin tarkoitus on - jakaa tietoa.

Itse en koe häpeää negatiivisena sanana, se on minulle sinänsä neutraali negatiivinen aspekti kuten masennus, suru, kielteisyys, takertuminen ymv. Jokainen tietysti tulkitsee sanoja ja sanomisia oman ymmärryksensä, kokemuksensa ja assosisaatioidensa mukaisesti. Se on vähän tätä samaa sarjaa esimerkikin "Ajattele koiraa"-kanssa, jolloin jokainen muodostaa sanasta "koira" mielessään omanlaisensa, oman itsensä kokemusten, tiedon ja ajatusten kanssa korreloivan käsitteen koirasta. Smiley Jollekulle se on sylipuudeli, jota hemmotellaan. Toiselle se on pelottava ja kuriton, iso koira. Kolmannelle se on lapsuuden ensi koira ja siihen liittyvä rakkaus. Kaikki kuitenkin ajattelevat koiraa.

Sanoja on hyvä korjailla, mutta niihin tarkertuminen niin hyvässä kuin pahassa ei - minusta - ole pidemmän päälle sopivaa, jos se häiritsee kokonaiskuvan näkemistä. Minulla oli kerran asiakas, joka ei kyennyt näkemään tulkintani tarkoitusta, koska yksi ainoa sana häiritsi häntä siinä. Jos hän olisi sivuuttanut sen, tekstikin olisi aennut, mutta hän ei ollut edes halukas siihen (ja se hänelle suotakoon). Tämän seurauksena kaikki se, mitä tulkinnassa luki, peittyi totaalisesti yhden sanan alle - muuta asiakas ei pystynyt näkemään.

Eli, astrolaiset: Jos jokin sana tai sanonta loukkaa omaa itseä, sen pitää antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ihan kaikessa!

Astrologiaa opiskelen itsekin tässä tämän prosessin aikana. Jos tänne pääsee kielikukkasia, syytän siitä enemmänkin alkuperäistä, käyttämääni lähdettä kuin omaa englanninkielen taitoani (koska olen käyttänyt kieltä päivittäin aktiivisesti viimeiset 15 vuotta sekä vastaanottajana että tuottajana, joskin opiskeltavaahan riittää aina!)  coolsmiley

Muuta lisättävää minulla ei tähän aiheeseen ja prosessin kuvaukseen ole, sillä olen laiska paskiainen, joka ei jaksa vääntää "kumpi on oikeessa"-kisaa coolsmiley Grin Asiantuntijat voivat lisätä ketjuun sinne kuuluvaa infoa ja jatkaa keskustelua vapaasti, sillä se on erittäin suotavaa!
« Viimeksi muokattu: 27.06.2011 01:57:29 kirjoittanut AthaMaarit » tallennettu
meimi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1020


Astrotumpelo


Profiili
« Vastaus #8 : 27.06.2011 09:37:54 »

Ja vaikka suuri osa meistä lukijoista on astrologiaa aloittelevia sopuleita, on silti todella tärkeää saada tällaisia suomennoksia, sillä niitä ei juuri mistään löydy.  Meikäläisen kouluenglanti ei ainakaan riitä lukemaan ja ennenkaikkea ymmärtämään kaikkia vivahteita, mitä englanninkielisissä teksteissä vilajaa.

Ja hän, joka on kuunnellut enemmän kuin yhtä astrologian opettajaa, on voinut todeta, että jokaisella on oma tulkintansa astrologian saralla.  Niistä vaan on poimittava ne, mitkä ittestä tuntuu sillä hetkellä oikeilta.  Ja jos myöhemmin alkaa tuntua siltä, ettei se olekaan niin, voi taas kuunnella ja lukea jotain itseään viisaampaa.  Jopa minäkin ymmärtämätön sopuli olen jo tajunnut, ettei kaikki olekaan niin, kuin ensin suu ja silmät pyöreinä kuvittelin/kuulin/hämmästelin.  Tai ehkä onkin, mutta tajuan sen vasta myöhemmin.

Joka merkissä ja planeetassa on hyvät ja huonot ominaisuudet.  Ei negatiivisista puolista pidä vetää hernettä nenuun.  Ne on niitä oppimisen paikkoja meille jokaiselle.  Jatka vaan, AthaMaarit hyvää työtäsi.
tallennettu

aurinko jousimies  kuu vaaka  askendentti kauris  merkurius jousimies  venus skorpioni  mars jousimies  keskitaivas jousimies

Punainen Resonoiva Taivaanvaeltaja
ptv
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 84


Profiili
« Vastaus #9 : 27.06.2011 11:10:21 »

Suuret kiitokset AthaMaaritille käännöstyöstäsi. Näin minäkin pääsen vertaamaan useampia eri lähteitä. Astrologia on minulle vielä niin uutta, että tuottaa vaikeuksia ymmärtää välillä suomeksikin.
Itse teen niin, että jos en ymmärrä tai hyväksy, niin katson mahdollisimman monesta lähteestä sen saman asian, niin johan valkenee tai sitten ei.
Kiitokset vielä kaikille muillekin, jotka jaksavat välittää ja tuovat oman näkökantansa asiaan.
tallennettu

Aurinko ja kuu vesimies, nousu kaksonen,
punainen rytminen taivaanvaeltaja
mateve
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 700Profiili
« Vastaus #10 : 29.06.2011 11:33:53 »

On iloa lukea teidän tekstejä sillä eikö totuus ole jokaisen korvien välissä?       Saada erillaisia näkökantoja asiaan, se on tavallaan "koululaisen" perustan rakentamista, ja jokainen on koululainen/opettaja. Kun tietää kirjoittajan  aurinko  merkurius niin siinä samalla saa tapakasvatusta asioihin ja voi verrata omaa käsittelykykyä ja valita sen mikä tuntuu itselle oikealta. Astrologia on niin monikerroksinen, ei turhaan puhuta tikkaista jota kiivetään. Parasta tässä on se että huomaa jossain vaiheessa että askeleita ylöspäin on otettu, ahkeralla työllä ja ennenkaikkea tietoisuuden kasvattamisella. Onko se itse ansaittua, usein on, mutta sitten tulee tilanteita jossa vain huomaa että on autettu kehittymisessä ja se on kyllä aina Ihme, myös erillaisia tapoja käsitellä asioita ovat mielenkiintoisia. Kiitos myös minulta, on hienoa olla ja tutkia sitä kuka on, hypätä astrokartan keskelle, katsoa asioihin missä monet vaikuttajat ohjaavat samanaikaisesti myös monessa kerroksessa.  knuppel2  angel  smitten
Ihanaa hellettä kaikille....
Mateve
tallennettu

mateve
Päivi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1482Profiili
« Vastaus #11 : 29.06.2011 13:26:48 »

sorppa tyhmyyteni, mutta tarkottaakos noi ny mitä. siis onksne  aspect_con vai  aspect_inc vai aspect_opp vai mitä? vai kaikkia  noita?
tallennettu

Jos valitset sen, mitä haluat, saat sen. Jos et valitse, elät sen kanssa, mitä saat.
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #12 : 29.06.2011 16:42:07 »

Kvintiilit eivät näy Astron kartalla, vaan ne täytyy seikkailla katsomaan muualta, esimerkiksi Astro.comista Smiley

Kvintiili kansainvälinen symboli on yleensä pieni q.
tallennettu
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #13 : 30.06.2011 10:51:07 »

Mulla ei ole kuin yksi tapahtuma  chiron :lle ja se on  aspect_con MC:n kanssa.  chiron harka ja  keskitaivas oinas

Onko tämä nyt hyvä vai huono asia? Siis ei mitään järisyttäviä ja vaikeita asioita odotettavissa, kun tapahtumiakaan ei ole?  Huh
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328Profiili
« Vastaus #14 : 30.06.2011 15:10:08 »

Nämä ovat syntymäkartta-aspekteja, eivät transiitteja tekeviä aspekteja, joten en ainakaan itse osaa sanoa onko vaikutus samanlainen vai erilainen.

Pitää ronkkia jostain syntymäkartan Chiron Nousumerkki-aspekti, kun se näköjään uupuu edellisestä lähteestäni Smiley
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4
  Tulostusversio  
 
Siirry: