Astro Foorumi

Astro special => Syntymäkartan tulkintaa => Aiheen aloitti: Hiisitär - 24.06.2011 01:14:11



Otsikko: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Hiisitär - 24.06.2011 01:14:11
Chiron edustaa kartalla “syvimpiä haavojamme”. Se näyttää meille ne osa-alueet elämästämme ja psyykkeestämme, jotka kaipaavat lisää itsetuntoa ja itsensä arvostamista, ja joilla meillä on tapana ylikompensoida itseämme. Näillä alueilla meillä on tapana vain antaa ja antaa ja antaa, kunnes me opimme kasvattamaan omaa itseluottamustamme. Chiron kuvastaa turvattomuutta, häpeää, syyllisyyttä ja omalla tavallaan myös alistuneisuutta. Tunnemme loppumatonta tarvetta todistella itseämme Chiron elämän osa-alueilla, kunnes hoksaamme, että itsensä todisteleminen ei toimi milloinkaan! Se tekee meistä vain entistä onnettomampia.

Chiron Aurinko aspektit
Nämä ovat haastavia aspekteja, joissa saatamme tuntea itsemme aikaansaamattomiksi, esimerkiksi luovuuden ja itsensä ilmaisun alueilla. Eritoten nuoruudessa ilmenee esiintymiskammoa ja ujoutta, pelkoa ”nähdyksi tulemisesta”, sekä pelkoa omasta loistosta. Nämä ovat niitä lapsia, jotka piilottavat piirustuksensa pöytälaatikkoon tai pulpettiin. He ovat hyvin usein perheen ”keskimmäisiä lapsia” ja he saattavat kokea, että lapsuudessaan heidän luovuuttaan tukittiin. Tämän aspektin ihmiset huolehtivat usein aivan turhaan omasta esiintymisestään, tuntien itsensä murskatuiksi, jos heitä kritisoidaan. Omasta epävarmuudestaan huolimatta he ovat mestareita tsemppaamaan muita! Tässä kohtaa Chironin ”opettaja”-ominaisuus tulee esiin. Vahvan Chironin ihmiset ovat usein hyviä inspiroimaan muita, pitämään heille kannustuspuheita, tarjoamaan ystävällistä neuvoa ja niin edelleen – ja silti, heidän on vaikeaa parantaa itseään näillä samoilla keinoilla.

Chiron Kuu aspektit

Nämä ovat haastavia aspekteja, joissa saatamme tuntea olomme epämukavaksi joutuessamme ilmaisemaan emotionaalisia tarpeitamme. Heillä on murjottuna tapana sanoa ”Olen kunnossa” ja syyttää sitten muita siitä, etteivät he huomaa kyseisestä kommentista kuinka heidän sielunsa kumisee tyhjyyttään! Heillä on taipumusta tunnedraamailuun. Riippuen kuun paikasta kartalla tämä aspekti ilmentää itseään joko piilossa muilta tai muille näkyen. Tunnetasolla heillä voi olla mukanaan ”pohjaton kaivo” – tunne siitä, että emotionaalinen tyydytys ja täyttymys ovat aina käsivarren mitan liian kaukana heistä. Tämän aspektin äidit saattavat syyttää  itseään siitä, etteivät he tee tarpeeksi lastensa eteen. On mahdollista, että tämän aspektin ihmiset päästävät tunteensa ryöppyämään ulos ja tuntevat jälkeenpäin itsensä nolostuneiksi tai kiusaantuneiksi, jonka jälkeen he lähtevät peittelemään ja välttelemään tunteenpurkauksen aiheuttajaa.

Chiron Merkurius aspektit

Tämän aspektin ihmiset saattavat tuntea vain harvakseltaan tyytyväisyyttä kommunikointiin; sekä siihen miten kommunikoidaan ja mistä kommunikoidaan. Ilmaistako itseä vai eikö ilmaista – siinä kysymys vaikealle aspektille. Jonain päivänä henkilö saattaa puhua pälättää korvat irti kuulijalta, tuntea siitä myöhemmin syyllisyyttä, joka johtaa siihen pisteeseen, että henkilö vetäytyy hiljaiseen sisimpäänsä eikä puhu mitään. He voivat myös pyörittää päässään uudestaan ja uudestaan muiden kanssa käytyjä keskusteluja ja soimata itseään siitä mitä he ovat sanoneet tai jättäneet sanomatta.

Chiron Venus aspektit

Näillä aspektilla on taipumuksena vain antaa ja antaa ja antaa taas läheisissä ihmissuhteissa (myös rakkaussuhteissa) ja pelätä suunnattomasti hylätyksi tulemista, eritoten rakkauden kohteen toimesta. Riippumatta siitä miten paljon he tekevät puolisonsa hyväksi heistä tuntuu, ettei se ikinä ole tarpeeksi. Aikaisemmat hylätyksi tulemisen kokemukset tai muut parisuhteissa ilmenneet ongelmat auttavat heitä kuitenkin oppimaan rakkaudesta suunnattoman paljon, ja he voivat oppia näin ymmärtämään erittäin paljon ihmisten välistä kanssakäymistä.  Tämän tiedon käyttöön otto henkilökohtaisella tasolla on Chiron Venuksen haaste, sillä heidän täytyy ensin parantaa itse itsensä pelosta, etteivät he olisi ”tarpeeksi hyviä” muille.  Heidän on opittava rakastamaan itseään ja huolehdittava siitä, että kumppani tulee heitä puolitiehen vastaan.  Heitä saattavat viehättää kumppanit, jotka kaipaavat apua, mutta vaikeassa aspektissa ollessaan he eivät välttämättä saa takaisin kumppaniinsa uhraamasta energiastaan huomiota tai kiitosta.

Chiron Mars aspektit

Tämän aspektin päähaasteena on oppia pyytämään mitä haluamme tai olemaan itsetietoisia. He saattavat pyydellä jälkeenpäin anteeksi ”räjähtelemisiään”, itsetietoisuuttaan tai toiveitaan – jotenkin he vain tuntevat niistä syyllisyyttä. Mars voi ilmaista itseään epätavallisesti ja tulla esiin räjähdyksinä, koska tämän aspektin ihmisiä vaivaavat itsetunnon puute omia toiveita kohtaan tai tyytymättömyys siihen, etteivät heidän toiveensa täyty. Tämä voi ilmetä myös fyysisenä kömpelyytenä tai ”ujoutena”. Heidän on opittava hyväksymään omat halunsa ja vihan tunteensa normaaleina, jotta kun he ilmaisevat niitä, he ilmaisisivat ne luonnollisesti ja itsevarmasti.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Hiisitär - 26.06.2011 18:21:09
Aurinko kvintiili/bikvintiili Kuu (Sun Quintile or Bi-Quintile Moon)
Rakaastat luovuutta. Nautit suuresti nerokkaista ja luovista töistä sekä peleistä. Vanhemmalla iälläsi tämä aspektiasetelma pitää sinut nuorekkaana, etkä tylsisty helposti, koska elämä on sinulle aina jännittävä seikkailu.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Merkurius (Sun Quintile or Bi-Quintile Mercury)
Mielestäsi erittäin älykäs persoona on henkilö, joka pystyy ilmaisemaan ideansa luovasti sen sijaan, että hän vain ymmärtäisi jonkin asian toimintatavan tai painaisi mieleensä pelkkiä yksityiskohtia.  Tämä näkemyksesi vaikuttaa moniin päätöksiisi elämässä, ihmisiin, joiden kanssa olet tekemisissä sekä valitsemaasi elämäntiehesi.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Venus (Sun Quintile or Bi-Quintile Venus)
Vaadit monia erilaisia kanavointitapoja luovalle, älykkäälle ja esteettisen herkälle ilmaisevalle luovuudellesi. Olipa kyseessä sitten taide, musiikki, viihde tai pelit, sinulla on taito luoda visioita, jotka antavat uuden henkäyksen niihin asioihin, joita se koskettaa.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Mars (Sun Quintile or Bi-Quintile Mars)
Sinulla on taipumusta kehittää luovia tapoja tavoitteidesi saavuttamiseksi. Sen sijaan, että ryntäisit kohti haasteita, sinulla on kyky keksiä hienovaraisia etenemistapoja, jotka ovat suin päin ryntäilyä paljon tehokkaampia ongelmanratkaisijoita. Voit menestyä hyvin urheilussa tai kisoissa, jotka vaativat fyysistä kuntoa sekä luovuutta, kuten myös vahvuutta ja voimaa.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Jupiter (Sun Quintile or Bi-Quintile Jupiter)

Ammattilliset ympyrät sekä bisnesmaailma sopivat sinulle erinomaisesti. Nautit tuottavasta, luovasta, yritteliäästä, menevästä ja eloisasta elintavasta, joka kumpuaa eteesi tuottavasta bisnesmaailmasta tai ammatillisesta maailmasta.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Saturnus (Sun Quintile or Bi-Quintile Saturn)
Sinä huomaat muita herkemmin sen, että jokin mainetta niittänyt työ tai teos on oikeastaan vain variaatio jo keksitystä työstä/teoksesta. Nautit todellista mestarintaitoa ja originaalisuutta vaativasta taiteesta, musiikista ja kirjallisuudesta. Arvostat niitä kaikkein eniten.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Uranus (Sun Quintile or Bi-Quintile Uranus)
Voit menestyä aloilla, jotka vaativat luovuutta ja nokkeluutta. Arvostat luovuutta ja teknillinen osaaminen ei ehkä kiehdo sinua niinkään paljon, toisin kuin innovaatiot. Sinussa elää lämminsydäminen puoli, joka nauttii vitseistä, peleistä, kaikenlaisesta nerokkuudesta ja vapaudesta, joka ei joudu tylsyyden kahlimaksi.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Neptunus (Sun Quintile or Bi-Quintile Neptune)
Sinulla on luontainen kyky arvostaa ja ymmärtää erilaisia taiteellisia tyylejä. Sinulle on helppoa ymmärtää kuinka unelmia, toiveita, innostusta ja uskonollisia näkemyksiä voidaan ilmaista luovasta perinteiden, musiikin, taiteen tai elintavan kautta. Sinulla on rikas mielikuvitus ja herkkyyttä, joita ilmennät omassa luovuudessasi.

Aurinko kvintiili/bikvintiili Pluto (Sun Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Sinulla on luovuuden potkua, joka antaa sinulle mahdollisuuden ilmaista itseäsi suuremmin ja vaikuttavammin kuin muut. Löydät helposti asioihin luovia ratkaisuja ja nautit kisoista tai kilpailusta, joka vaatii nokkeluutta sekä voimaa, että tahdonvoimaa. Yllätystilanteissa toimit sulavasti ja kohtaat haasteet hyvin. Nautit haasteista, joko itseäsi tai muita vastaan.


Kuu kvintiili/bikvintiili Merkurius (Moon Quintile or Bi-Quintile Mercury)
Sinulla on suuri taipumus ja mielenkiintoa mytologioita tai legendoja kohtaan. Saatat myös olla kiinnostunut antropologiasta. Mielestäsi erilaiset luovat tavat, joilla eri kulttuurit vastaavat elämän erinäisiin haasteisiin, ovat mielenkiintoista.

Kuu kvintiili/bikvintiili Venus (Moon Quintile or Bi-Quintile Venus)
Nautit suhteista, jotka tuovat mukanaan jännittäviä kokemuksia, ja sinä myös etsit tällaisia suhteita. Nauru, pelit ja yhdessä oppiminen ovat sinulle todennäköisesti tärkeämpää kuin fyysinen vetovoima. Todennäköisesti sinä olet se, joka vastaa asuntonne sisustamisesta luovalla, joskin hieman epätavallisella ja herkällä tavalla. Tällaista samanlaista makua ja herkkyttä ei välttämättä ole muilla perheeseesi kuuluvilla jäsenillä. Jos sinulla ei ole kyseisiä taitoja, voi se kieliä siitä, että olet tukahduttanut ja kieltänyt tämän puolen itsestäsi ja vapauttamalla luovuuteesi, tämä hauskuutta rakastava puolesi voi täyttää tyhjän kolon elämästäsi.

Kuu kvintiili/bikvintiili  Mars (Moon Quintile or Bi-Quintile Mars)
Kilpaileminen on sinusta hauskaa. Haluat voittaa, mutta sitäkin enemmän arvostat kisaajaa, joka "pakottaa" sinut kehittämään omaa pelitaktiikkaasi ja strategioitasi voittaaksesi. Rakastat kilpailua ja jos voitat, siitä seuraavaa juhlintaa. Olet kilpailuhenkisin samanmielisten ihmisten seurassa. Sinulle leikki on kuin työnteko muille ja työnteko kuin leikki muille.

Kuu kvintiili/bikvintiili Jupiter (Moon Quintile or Bi-Quintile Jupiter)
Etsit ympäristöjä, jotka ovat nautittavia ja kiinnostavia. Kun muut ovat päämääriensä ja vastuidensa kiireiden täyttämiä, sinä osaat etsiä nautittavia paikkoja, joissa nauru, luovuus ja ilo elävät. Olitpa rikas tai köyhä tai olipa lähtökohtasi elämään mikä tahansa, löydät päivittäiseen elämääsi mielenkiintoa ja luovuutta peleistä, juhlista, eri etnisyyksistä tai ihan vain nauttimalla luovuudesta ja mielenkiintoisesta tavasta katsoa maailmaa. Voit myös auttaa muita piristymään ja pääsemään murheistaan olemalla avoin sille mikä kiinnostaa ja kehottamalla heitä nauttimaan elämästään.

Kuu kvintiili/bikvintiili  Saturnus (Moon Quintile or Bi-Quintile Saturn)

Jotta luovuutesi pääsisi täyteen kukoistukseensa sinun on saatava olla ajoittain yksin. Et ole mikään erakko, mutta oma uniikki ja yksilöllinen luova voimasi kehittyy omien heijastuksiesi kautta, joihin pääset kosketuksiin ollessasi yksin. Tutkimalla mestareiden originaaleja töitä voi olla sinulle eduksi. Sinulla on kyky kehittää uusia tapoja ja malleja, jotka ovat hyödyllisiä ja käytännöllisiä.

Kuu kvintiili/bikvintiili Uranus (Moon Quintile or Bi-Quintile Uranus)
Sinä improvisoit ja rikot vanhoja, perinteisiä toimintamalleja. Tunnet olosi vapaaksi ja riemastuneeksi saadessasi ilmaista itseäsi spontaanisti ja hyvällä tavalla sopimattomasti. Voit kehittää itsellesi hyvän huumorintajun ja kiinnostua komediasta tai peleistä.

Kuu kvintiili/bikvintiili Neptunus (Moon Quintile or Bi-Quintile Neptune)

Sinulla on luova mielikuvitus. Arvostat mielikuvituksekkaita tarinoita, taidetta ja musiikia. Unesi voivat olla hyvin voimakkaita. Taide tai musiikki on hyvä kanava sinulle, olipa kyse omien töiden luomisesta tai toisten luoviin töihin tutustumisesta.

Kuu kvintiili/bikvintiili Pluto (Moon Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Nautit todennäköisesti elokuvista, leikeistä, kirjoista, runoista tai muista luovista töistä, jotka käsittelevät kuolemaa, kateutta tai ihmisen psykologista monimuotoisuutta ja psyykkeen pimeitä puolia. Sinulla on kyky ilmaista syviä tuntemuksia luovasti. Olet ehkä kiinnostunut erilaisista musiikin ja taiteen muodoista, eritoten primitiivisistä tai hyvin ekspressiivisistä.

Kuu kvintiili/bikvintiili Venus (Mercury Quintile or Bi-Quintile Venus)
Sinulla on oma tapasi tehdä asiat luovasti ja sovitkin töihin, jotka vaativat luovuuden käyttöä. Et ole niitä, jotka oppivat toistamalla samaa asiaa uudestaan ja uudestaan. Opit parhaiten, kun annat itsellesi aikaa ja tilaa lähestyä ja ymmärtää asiaa älykkyydellä ja neroudella, sekä tutkimalla muiden saamia neron leimauksia, sillä tällainen saa sinut innostumaan useista erilaisista päämääristä tai toimintatavoista.

Kuu kvintiili/bikvintiili Mars (Mercury Quintile or Bi-Quintile Mars)
Et koskaan kadota lapsenomaista rakkauttasi oppimistä kohtaan, mutta saatat kokea perinteiset opetustavat tylsiksi ja mentaalisesti kuluttaviksi. Nautit siitä, että saat tietää kuinka asiat toimivat ja olet hyvin fiksu, mutta opettajat, jotka keskittyvät ulkoamuistamisen opettemiseen tai pieniin yksityiskohtaisiin trivia-tyyppisiin tiedonmurusiin saattavat tehdä vain pelkkää hallaa oppimisinnostuksellesi. Olet luova ajattelija ja jos koulutus on liian kankeaa, pääsee tämä ajattelijan potenttaalisi esiin vasta aikuisiällä. Sinun kannattaisi etsiä uraa, joka tukee luovaa ajattelua ja analysointia.

Kuu kvintiili/bikvintiili Jupiter (Mercury Quintile or Bi-Quintile Jupiter)

Nautit suunnattomasti uusista ideoista ja näkökulmista. Tiedät paljon asioita sieltä ja täältä ja mielestäsi erinäiset filosofiat, tyylit ja lähestymistavat asioihin ovat mielenkiintoisia. Et ole niin tiukka mielipiteissäsi kuin muut tai suhtaudut muita suopeammin erilaisiin ideoihin ja ajatuksiin.

Kuu kvintiili/bikvintiili Saturnus (Mercury Quintile or Bi-Quintile Saturn)

Sinulla on kyky kehittää oma tyylisi tai uniikki lähestymistapasi asioita kohtaan. Yhdistelet malleja, konsepteja ja tekniikkoja toisiinsa tai keksit jotain, joka on uniikkia ja persoonallisesti miellyttävintä sinulle. Jos kehityt jollain osa-alueella mestariksi saakka, kokeilet ja leikit uusilla, erilaisia malleilla kunnes kehität uuden mallin, joka sopii persoonalliseen tyyliisi.

Kuu kvintiili/bikvintiili Uranus (Mercury Quintile or Bi-Quintile Uranus)
Sinulla on epätavallisen luova mieli ja tarvitse kanavoita avoimelle mielellesi. Menestyt aloilla, joilla tuotteet tai palvelut ovat jatkuvan kehityksen alaisuudessa, ja jotka vaativat nerokkuutta. Sopeudut uusiin ideoihin hyvin ja huomaat niiden potentiaalin heti muiden vielä nyrpistellessä sille nenäänsä. Nautit fiksuista ideoista, olivatpa ne uusia keksintöjä, uutta teknologiaa, uutta lähestymistapaa taiteeseen tai musiikkiin tai muuhun elämän osa-alueeseen, ilman että asia sotkisi henkilökohtaisia vastuualueitasi. Kun muilla on tekosyitä, kuten liian vähän aikaa oppia jotain uutta, sinä heittäydyt uuden pyörteisiin pelotta.

Kuu kvintiili/bikvintiili Neptunus (Mercury Quintile or Bi-Quintile Neptune)
Sinulla on vahva mielikuvitus ja arvostat suuresti fantasiaa. Et koskaan menetä lapsenomaista ihmetystäsi tai taikuuttasi. Menestyt luovaa mielikuvitusta vaativilla aloilla.

Kuu kvintiili/bikvintiili Pluto (Mercury Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Arvostat sitä, että työt tehdään intohimolla. Nautit ajoittain siitä, että olet kirjojen, tutkimusten, elokuvien, urheilun tai muun aktiviteetin totaalisissa lumoissa. Sinulla on kyky kehittää mestarilliset taidot tai erikoisosaamista yhdistelemällä luovuuttasi ja keskittymiskykyäsi.

Venus kvintiili/bikvintiili Mars (Venus Quintile or Bi-Quintile Mars)

Olet luova persoona. Viihdyt erityisesti ympyröissä, joissa ihmiset ovat luovia ja leikkisiä. Tavanomainen ja yksinkertainen ympäristö tylsistää sinua. Lisäät väriä ja potkua mihin tahansa mitä teet ja arvostat enemmän itsetehtyä kuin massatuotannon tuotosta. Romanttisissa suhteissa ja aviolitossa olet omillillasi henkilön kanssa, joka on intohimoinen, luova tai leikkisä, ja joka yllättää sinut silloin tällöin.

Venus kvintiili/bikvintiili Jupiter (Venus Quintile or Bi-Quintile Jupiter)

Sinulla on syvä kunnioitus hyvää taidetta kohtaan ja saatat olla syvästi kiinnostunut kulttuurillisista aktiviiteeteistä ja viihteistä. Arvostat ja tuet luovuutta ja taidetta. Urheilu, pelit ja muu viihde voi olla innostavaa, mutta välttelet urheilua, joka korostaa kilpailua ja kuria luovuuden ja ilon sijaan.

Venus kvintiili/bikvintiili Saturnus (Venus Quintile or Bi-Quintile Saturn)
Jokaisella on lempikappaleensa, -värinsä, -taiteilijansa ja -tyylinsä, mutta eritoten sinulle ne oat todella tärkeitä ja voimakkaita. Kun jonkun tyylin, designin, konseptin, kuvan tai arkkitehtuurin voima ja ydin saavat huomiosi, sinä huumaannut siitä täysin. Sinulla on voimakas arvostus ja herkkyyttä erilaisia designeja tai konsepteja kohtaan, joilla on oma, uniikki voimansa. Voit, esimerkiksi, arvostaa erilaisia taiteellisia tai musiikillisia tyylisuuntauksia.

Venus kvintiili/bikvintiili Uranus (Venus Quintile or Bi-Quintile Uranus)

Huumori, musiikki, viihde, pelit tai urheilu sekä kaikenlainen luovuus ovat sinulle hyvin tärkeitä. Selviät kyllä ihan kiitettävästi tasaisessa, valmiiksi pureskellussa rutiinissa, mutta heräät todella henkiin ja olet elementissäsi, kun saat nauraa, leikkiä ja olla hassutteleva. Lapset saattavat tuoda esiin sinusta parhaat piirteesi leikkisyyden ja luovuuden osalta. Erilaisten musiikkisuuntausten, tanssisuuntausten ja teatterisuuntausten tutkiminen voi olla sinusta mielenkiintoista.

Venus kvintiili/bikvintiili (Venus Quintile or Bi-Quintile Neptune)
Sinulla on vahva taipumus taiteisiin. Sinulla on elävä mielikuvitus ja kyky visualisoida asioita eri tavoin. Olet herkkä ja saatat kokea vaikeaksi elää karkeiden, tylsien ja kovien ihmisten kanssa.

Venus kvintiili/bikvintiili Pluto (Venus Quintile or Bi-Quintile Pluto)

Arvostat taidetta, joka on tehty intohimolla ja tunteella. Sinulla on ehkä ystäviä ja työtovereita useista erilaisista sosie-ekonomisista taustoista, koska et ole pinnallinen, eikä tällaisilla asioilla ole sinulle näin ollen väliä.

Mars kvintiili/bikvintiili Jupiter (Mars Quintile or Bi-Quintile Jupiter)
Olet hyvä löytämään luovia ratkaisuja ongelmiin. Sen sijaan, että seuraisit valmiiksi tallattua polkua, sinulla on kyky löytää luovia tapoja päämääriesi saavuttamiseksi. Nautit strategioiden ja luovien suunnitelmien tekoja. Mittaat menestystä kykynä kehittyä ja kasvaa alueilla, jotka ovat mielenkiintoisia, luovia, viihdyttäviä tai kulttuurillisia.

Mars kvintiili/bikvintiili Saturnus (Mars Quintile or Bi-Quintile Saturn)
Toimit hyvin luovissa projekteissa, etenkin jos ne vaativat tiukkaa keskittymiskykyä ja antaumuksellisutta. Voit olla hyvä käsityöläinen, kirjoittaja, puutarhuri tai muun luovan alan toimija.

Mars kvintiili/bikvintiili Uranus (Mars Quintile or Bi-Quintile Uranus)
Sinulla on tarve revitellä ajoittain. Tarvitset elämääsi yllätyksiä ja seikkailuja, olipa se sitten hiihtoretki vuorille tai epätavallisen tai spiritualistisen musiikin kuuntelua. Jos elämäsi on tasaista, itseään toistavaa rutiinia, tarvitset ajoittain irtiottoa tästä arjesta, jotta voisit olla oma spontaani ja vapaa itsesi. Olet elementissäsi ja koet eläväsi, kun voit seikkailla, kokeilla, leikkiä, yllättyä ja olla luova.

Mars kvintiili/bikvintiili Neptunus (Mars Quintile or Bi-Quintile Neptune)

Tavallisten, käytännöllisten tuotteiden tai palveluiden tuottaminen ei ole sinun juttusi. Sinulle sopii työ, johon voit purkaa luovuuttasi ja mielikuvitustasi. Fantasia ja fiktio viehättävät sinua ja mielikuvituksekkaat ideat ihastuttavat sinua suuresti.

Mars kvintiili/bikvintiili Pluto (Mars Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Sinulla on kyky jättää persoonallinen, luova jälkesi kaikkeen tekemääsi. Sinulla on hyvä kestävyys ja innostut haasteista. Jaksat hyvin tilanteissa kuin tilanteissa ja pyrit aina etsimään nerokkaita ratkaisuja haasteisiin.

Jupiter kvintiili/bikvintiili Saturnus (Jupiter Quintile or Bi-Quintile Saturn)
Olet hyvä järjestelemään uudelleen ja jälleensuunnittelemaan asioita ja löytämään vaihtoehtoja, jotka ovat hyödyllisiä ja tehokkaita.

Jupiter kvintiili/bikvintiili Uranus (Jupiter Quintile or Bi-Quintile Uranus)

Nautit elämästä ja toennäköisesti hyvistä golf-peleistä, hiihtoretkistä, sekä ajoittain konserteista tai muista esityksistä. Arvostat viihdettä ja mieltä ylentäviä kokemuksia ja onnistutkin löytämään niitä riippumatta siitä missä asut.

Jupiter kvintiili/bikvintiili Neptunus (Jupiter Quintile or Bi-Quintile Neptune)

Arvostat ja nautit hyvin mielikuvityksellisesta taiteesta, vaatetuksesta ja musiikista. Todennäköisesti omistat joitakin erittäin mielenkiintoisia koriste- tai taide-esineitä.

Jupiter kvintiili/bikvintiili Pluto (Jupiter Quintile or Bi-Quintile Pluto)

Sinulla on synnynnäinen sivistyksen ja kulttuurin arvostus. Arvostat myös menestystä, joke vetää sinua puoleena osallistumaan erilaisiin menestykkäisiin tapahtumiin.  Saavuttat tavallisesti suuria.

Saturnus kvintiili/bikvintiili Uranus (Saturn Quintile or Bi-Quintile Uranus)
Arvostat uusia näkökulmia ja olettamuksia, vaikka ne olisivatkin muien mielestä outoja tai epätavanomaisia. Olet todennäköisesti hyvin tietoinen erilaisista taidesuuntauksista, poliittisista tai sosiaalisista systeemeistä jne. ja pidät tätä monimuotoisuutta mielenkiintoisena.  

Saturnus kvintiili/bikvintiili Neptunus (Saturn Quintile or Bi-Quintile Neptune)
Sinulla on intuitiivinen kyky ymmärtää erilaisia uskontoja ja filosofioita sekä kyky arvostaa eri kulttuurien luontaisia, erilaisia arvostus- ja tärkeysasteikoita.

Saturnus kvintiili/bikvintiili Pluto (Saturn Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Voit olla hyvin kriittinen ja omata tiukkoja mielipiteitä erilaisia kulttuureita, elintapoja tai taitesuuntauksia kohtaan. Turhuus, ylenpalttisuus, huono etiikka, sotkuisuus ja tehottomuus älykkäissä tai taiteellisissa töissä voi saada sinut pettymään pahoin.

Uranus kvintiili/bikvintiili Neptunus (Uranus Quintile or Bi-Quintile Neptune)
Arvostat erilaisia musiikki- ja taideteoksia ja olet hyväksyvä sekä herkkä vakaalle, sivistyneelle luovalle neroudelle. Arvostat luovuutta ja mielikuvitusta, joka on inspiroivaa, piristävää ja ihmetystä herättävää.

Uranus kvintiili/bikvintiili Pluto (Uranus Quintile or Bi-Quintile Pluto)
Sinulle tekee hyvää nauttia peleistä, juhlista, urheilutapahtumista tai seikkailuista, jotka vaativat luovia ratkaisuja, naurua tai yllätyksiä. Tarvitset elämääsi ajoittain yllätyksiä ja seikkailua.

Neptunus kvintiili/bikvintiili Pluto (Neptune Quintile or Bi-Quintile Pluto)

Sinulla on vahva ja tarkka maku musiikin, taiteen ja elintapojen suhteet. Sinua viehättävät tietyt etniset tyylit, sekä taide ja musiikki, joissa on vahva intohimon palo.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Liekku - 26.06.2011 19:46:06


 Ompa taas hyvää perusteellista tietoa,  kiitos AthaMaarit.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: nikki - 26.06.2011 20:13:44
Mikä sulla on lähteenä Chironin tulkinnalle?
Chiron kuvastaa turvattomuutta, häpeää, syyllisyyttä ja omalla tavallaan myös alistuneisuutta.
Toivottavasti kukaan ei takerru tähän lauseeseen tulkitessaan omaa Chironiaan,
tuota viisainta kentaureista.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: meimi - 26.06.2011 20:49:39
Tuhannesti kiitoksia!  Kyllä minä ainakin allekirjoitan aivan sanasta sanaan kohdan  Kuun ja Chironin aspektista.  Mulla se sattuu olemaan juurikin se hiertävä Kvinkunssi.  Ja neliö Merkuriukselle vieläkin tarkempi.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Hiisitär - 26.06.2011 22:56:48
Mikä sulla on lähteenä Chironin tulkinnalle?
Chiron kuvastaa turvattomuutta, häpeää, syyllisyyttä ja omalla tavallaan myös alistuneisuutta.
Toivottavasti kukaan ei takerru tähän lauseeseen tulkitessaan omaa Chironiaan,
tuota viisainta kentaureista.


Käytän Cafe Astrologya pääasiassa, mutta etsin tarvittaessa tietoa myös muualta. Chironhan kuvastaa Haavoittunutta Parantajaa ja ymmärsin itse tuon lauseen niin, että ne haavat meissä voivat olla turvattomuuden, häpeän, syyllisyyden tai alistuneisuuden haavoja. Esimerkiksi minulla on Chironille aspektiaan tekee Merkurius (joka on vielä asemoitunut Kaloihin) ja minulle puhumisen puolella olevat haasteet itseni kanssa ovat suurimpia haasteita, joita olen tahkonut kovasti - ja osaltani edelleenkin. Turvattomuus siitä, että paljastan itseni puheillani toisille. Häpeää ja syyllisyyttä siitä, etten osaa keskustella niin sulavasti ja jouhevasti kuin "muut" tai vastaavasti aikaisempien keskustelujen sanomisten tai sanomattajättämisten tuomaa häpeää ja syyllisyyttä, sekä tietysti alistuneisuutta siihen, että muut dominoivat keskustelutilanteita minun ollessani hiljaa. Tämä oli erityisen raskasta teini-iässä.

Olen oppinut koko ajan paremmin pois tästä, mutta edelleen löydän itseni tilanteista, joissa koen vaikean Chironinin ja Merkkani Kalani ongelmalliseksi - ja pysyn vaiti. Hyvää treeniä ovat mm. täällä tiedon jakaminen, puhuminen, tulkintojen tekeminen ja kirjoittaminen. Lisäksi olen ollut pitämässä erinäisiä luentoja, joissa on PAKKO puhua. Olen ensi viikolla menossa pitämään isoa kansallista luentoa, jota odotan jännityksellä!


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: nikki - 26.06.2011 23:29:43
Reagoin tuohon häpeä -sanaan, joka mielestäni on jotain sellaista,
jota kenenkään ei pitäisi eikä tarvitsisi tuntea,
koska siitä pois-oppiminen on tässä luterilaisen kasvatuksen saaneissa aikas työlästä.
Syyllisyydentunne on ihan tervettäkin välillä, omatunto pelittää,
mutta häpeä on jotenkin ihmisarvoa alentavaa. leimaavaa,
enkä haluaisi, että kenellekään syntyy assosiaatiota
että  :chiron: = häpeä,
koskapa se ei sitä todellakaan ole,
sanoo "astrologian opettaja"  :chiron: :jupiter: :aspect_opp: :ceres: :uranus: aspektillaan.
Chiron oli astrologian opettaja yhden tulkinnan mukaan,
toisen tulkinnan mukaan hän oli alunperin opettaja Atlantiksen mantereelta.
Chironin jälkeläinen, Thea oli myös näkijä ja astrologi,
jonka nimi merkitsee "Kuun valaisijaa"
ja tästä syntyy  Chironiin liitettävä viisauksien siirtäminen isältä tyttärelle.
(Chiron -sisäinen opas, Astro Logos juhla 2001 / Ritva H. Rantanen)
Siis jotta pointtina, ettei
se ole ihan niin yksselitteistä,
tää Chironinkaan tulkinta,
astrologiassa,
minusta,
mutta siis,
suomentamalla näitä juttuja saat ihmiset kiinnostumaan,
ja ehkä sitä myöten myös pohtimaan,
ja ehkä myös etsimään tietoa,
koskapa yks Chironiin liitettävistä asioista on etsintä..
mut sisäistätkö sä ite oikeesti sen mitä sä kirjoitat,
jotta onko se sama kuin jos ite alkasin suomentaa englanninkielistä kemian kirjaa kemian opiskelijoille,
meinaan, että tarkkana saa olla,
miten jotkut asiat kääntää,
ne kun jäävät tänne sitten sinun käännöksenä elämään,
ja suurin osa tästä populasta (luulisin, sorgen) on sellasta, joka ei kyseenalasta,
vaan ottaa helppona nakkina, kiitos ja seuraa perässä kuin sopulilauma.
Huomaa, että mulla on  :chiron: :aspect_opp: :uranus: :neitsyt:
ja yksityiskohtiahan minä viilaan ja kyseenalaistan,
aina ja jatkuvasti.
Eikä tässä ole mitään henk.kohtasta vaan pohdintaa ystävänkin kokemuksesta,
kuinka vaikeaa englanninkielisen astrologisen tekstin suomentaminen on.
Että työtä se vaatii.

Onnea sinne luennolle!
Huomaatkos miten omalla  :jupiter: :chiron: :kalat:  "koettelen" sinun  :chiron: /  :merkurius: aspektia,
tai sitten en..


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Hiisitär - 27.06.2011 01:52:53
Suomenna sen mukaan, mitä siellä lukee (enkä olen ihan taukki englannin kielessä), mutta kuten sanottua, tulkintatapoja on useita. Korjauksia ja omia näkemyksiä sekä kokemuksia saa ja pitääkin aivan ehdottomasti jakaa näissä ketjuissa, jotta tietomäärä kasvaisi ja syvenisi! Se tämän prosessin tarkoitus on - jakaa tietoa.

Itse en koe häpeää negatiivisena sanana, se on minulle sinänsä neutraali negatiivinen aspekti kuten masennus, suru, kielteisyys, takertuminen ymv. Jokainen tietysti tulkitsee sanoja ja sanomisia oman ymmärryksensä, kokemuksensa ja assosisaatioidensa mukaisesti. Se on vähän tätä samaa sarjaa esimerkikin "Ajattele koiraa"-kanssa, jolloin jokainen muodostaa sanasta "koira" mielessään omanlaisensa, oman itsensä kokemusten, tiedon ja ajatusten kanssa korreloivan käsitteen koirasta. :) Jollekulle se on sylipuudeli, jota hemmotellaan. Toiselle se on pelottava ja kuriton, iso koira. Kolmannelle se on lapsuuden ensi koira ja siihen liittyvä rakkaus. Kaikki kuitenkin ajattelevat koiraa.

Sanoja on hyvä korjailla, mutta niihin tarkertuminen niin hyvässä kuin pahassa ei - minusta - ole pidemmän päälle sopivaa, jos se häiritsee kokonaiskuvan näkemistä. Minulla oli kerran asiakas, joka ei kyennyt näkemään tulkintani tarkoitusta, koska yksi ainoa sana häiritsi häntä siinä. Jos hän olisi sivuuttanut sen, tekstikin olisi aennut, mutta hän ei ollut edes halukas siihen (ja se hänelle suotakoon). Tämän seurauksena kaikki se, mitä tulkinnassa luki, peittyi totaalisesti yhden sanan alle - muuta asiakas ei pystynyt näkemään.

Eli, astrolaiset: Jos jokin sana tai sanonta loukkaa omaa itseä, sen pitää antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ihan kaikessa!

Astrologiaa opiskelen itsekin tässä tämän prosessin aikana. Jos tänne pääsee kielikukkasia, syytän siitä enemmänkin alkuperäistä, käyttämääni lähdettä kuin omaa englanninkielen taitoani (koska olen käyttänyt kieltä päivittäin aktiivisesti viimeiset 15 vuotta sekä vastaanottajana että tuottajana, joskin opiskeltavaahan riittää aina!)  :coolsmiley:

Muuta lisättävää minulla ei tähän aiheeseen ja prosessin kuvaukseen ole, sillä olen laiska paskiainen, joka ei jaksa vääntää "kumpi on oikeessa"-kisaa :coolsmiley: ;D Asiantuntijat voivat lisätä ketjuun sinne kuuluvaa infoa ja jatkaa keskustelua vapaasti, sillä se on erittäin suotavaa!


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: meimi - 27.06.2011 09:37:54
Ja vaikka suuri osa meistä lukijoista on astrologiaa aloittelevia sopuleita, on silti todella tärkeää saada tällaisia suomennoksia, sillä niitä ei juuri mistään löydy.  Meikäläisen kouluenglanti ei ainakaan riitä lukemaan ja ennenkaikkea ymmärtämään kaikkia vivahteita, mitä englanninkielisissä teksteissä vilajaa.

Ja hän, joka on kuunnellut enemmän kuin yhtä astrologian opettajaa, on voinut todeta, että jokaisella on oma tulkintansa astrologian saralla.  Niistä vaan on poimittava ne, mitkä ittestä tuntuu sillä hetkellä oikeilta.  Ja jos myöhemmin alkaa tuntua siltä, ettei se olekaan niin, voi taas kuunnella ja lukea jotain itseään viisaampaa.  Jopa minäkin ymmärtämätön sopuli olen jo tajunnut, ettei kaikki olekaan niin, kuin ensin suu ja silmät pyöreinä kuvittelin/kuulin/hämmästelin.  Tai ehkä onkin, mutta tajuan sen vasta myöhemmin.

Joka merkissä ja planeetassa on hyvät ja huonot ominaisuudet.  Ei negatiivisista puolista pidä vetää hernettä nenuun.  Ne on niitä oppimisen paikkoja meille jokaiselle.  Jatka vaan, AthaMaarit hyvää työtäsi.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: ptv - 27.06.2011 11:10:21
Suuret kiitokset AthaMaaritille käännöstyöstäsi. Näin minäkin pääsen vertaamaan useampia eri lähteitä. Astrologia on minulle vielä niin uutta, että tuottaa vaikeuksia ymmärtää välillä suomeksikin.
Itse teen niin, että jos en ymmärrä tai hyväksy, niin katson mahdollisimman monesta lähteestä sen saman asian, niin johan valkenee tai sitten ei.
Kiitokset vielä kaikille muillekin, jotka jaksavat välittää ja tuovat oman näkökantansa asiaan.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: mateve - 29.06.2011 11:33:53
On iloa lukea teidän tekstejä sillä eikö totuus ole jokaisen korvien välissä?       Saada erillaisia näkökantoja asiaan, se on tavallaan "koululaisen" perustan rakentamista, ja jokainen on koululainen/opettaja. Kun tietää kirjoittajan  :aurinko:  :merkurius: niin siinä samalla saa tapakasvatusta asioihin ja voi verrata omaa käsittelykykyä ja valita sen mikä tuntuu itselle oikealta. Astrologia on niin monikerroksinen, ei turhaan puhuta tikkaista jota kiivetään. Parasta tässä on se että huomaa jossain vaiheessa että askeleita ylöspäin on otettu, ahkeralla työllä ja ennenkaikkea tietoisuuden kasvattamisella. Onko se itse ansaittua, usein on, mutta sitten tulee tilanteita jossa vain huomaa että on autettu kehittymisessä ja se on kyllä aina Ihme, myös erillaisia tapoja käsitellä asioita ovat mielenkiintoisia. Kiitos myös minulta, on hienoa olla ja tutkia sitä kuka on, hypätä astrokartan keskelle, katsoa asioihin missä monet vaikuttajat ohjaavat samanaikaisesti myös monessa kerroksessa.  :knuppel2:  :angel:  :smitten:
Ihanaa hellettä kaikille....
Mateve


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Päivi - 29.06.2011 13:26:48
sorppa tyhmyyteni, mutta tarkottaakos noi ny mitä. siis onksne  :aspect_con: vai  :aspect_inc: vai :aspect_opp: vai mitä? vai kaikkia  noita?


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Hiisitär - 29.06.2011 16:42:07
Kvintiilit eivät näy Astron kartalla, vaan ne täytyy seikkailla katsomaan muualta, esimerkiksi Astro.comista :)

Kvintiili kansainvälinen symboli on yleensä pieni q.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: SanctAstra - 30.06.2011 10:51:07
Mulla ei ole kuin yksi tapahtuma  :chiron: :lle ja se on  :aspect_con: MC:n kanssa.  :chiron: :harka: ja  :keskitaivas: :oinas:

Onko tämä nyt hyvä vai huono asia? Siis ei mitään järisyttäviä ja vaikeita asioita odotettavissa, kun tapahtumiakaan ei ole?  ???


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Hiisitär - 30.06.2011 15:10:08
Nämä ovat syntymäkartta-aspekteja, eivät transiitteja tekeviä aspekteja, joten en ainakaan itse osaa sanoa onko vaikutus samanlainen vai erilainen.

Pitää ronkkia jostain syntymäkartan Chiron Nousumerkki-aspekti, kun se näköjään uupuu edellisestä lähteestäni :)


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Hiisitär - 30.06.2011 16:08:18
Minäpä keräilen tänne puuttuvia kvintiilejä sitä mukaa, kun ehdin (koska minulla on muutakin elämää kuin Astro, ainakin vielä) :coolsmiley: Tässä tulisi nyt Merkkarin kvintiilit.

Ihan kaikista en voi ihan kaikkea välttämättä löytää, koska tiedot ovat yleensä murusina ympäri nettiä ja niiden etsiminen vie pienen ikuisuuden. Tarkoitukseni on keskittyä kartan päätekijöihin, joten ne ovat etusijalla.

Ilmoitelkaa, jos jotain puuttuu, niin koetan ehtiä jossain vaiheessa etsimään puuttuvat tiedot ja kääntämään ne suomeksi.
Myös muut saavat suomentaa kvintiilejä vapaasti!

Nämä ovat luettavissa molemmin päin, kuten syntymäkartan aspektit yleensäkin ovat.


Merkurius kvintiili Venus (Mercury quintile Venus)


Sinulla on kyky ilmaista tunteitasi verbaalisti, saatat hyvinkin olla runoilija tai luova kirjailija. Jos et, olet ainakin taitava kommunikoija ja pystyt pukemaan helposti sanoiksi sellaisetkin asiat, joihin muiden sanat eivät riitä. Ilmaisullinen tyylisi on originelli ja jännittävä, pystyt herättelemään ihmisten tunteita, kiihottamaan heidän mieliään ja inspiroimaan heidän uskollisuuttaan.

Merkurius kvintiili Mars (Mercury quintile Mars)
Sinulla on erittäin merkittävä taito kommunikoida unelmiesi ja intohimojesi kanssa, ilmaisullisuutesi on erinomaista ja sinulla on voimakas vaikutus kuulijoihisi. Olet ehkä erikoistunut motivoimaan kuulijoitasi, tai ehkä olet puheterapeutti tai muu puheen ammattilainen. Tyylisi kommunikoida on originelli, jännittävä, yllättävä, joskus glamourinen ja aina dynaaminen.

Merkurius kvintiili Jupiter (Mercury quintile Jupiter)
Olet erittäin älykäs, sinulla on kyky tarttua suuriin suunnitelmiin sekä työskennellä myös pienien yksityiskohtien kanssa menestyksekkäästi, sekä kommunikoida vaikeaselkoistenkin asioiden kanssa vaivatta.  Koska olet verbaalisessa kommunikaatiossa sekä älyllisessä käsityskyvyssä erinomainen, saatat menestyä kirjoittajana, julkaisijana, opettajana tai henkisenä opettajana.

Merkurius kvintiili Saturnus (Mercury quintile Saturn)

Voit olla diplomaattinen yhteyshenkilö, koska sinulla on kyky kommunikoida sekä johtoasemassa olevien henkilöiden kanssa, sekä uskallusta myös puhua heille. Sinulla on kyky tehdä tylsistäkin asioista jännittäviä tai vähintään kiinnostavia. Tapasi kommunikoida jopa kuoleman vakavista asioista on originelli, joskus leikkisä tai humoristinen, usein kuitenkin yllättävä ja ennalta-arvaamaton. Lyhyesti siis, sinulla on todellinen kyky herättää ja ohjailla kuulijoittesi mielenkiintoa.

Merkurius kvintiili Uranus (Mercury quintile Uranus)
Sinulla on erityinen mieli. Sinua pidetään ehkä nerona, koska pystyt aistimaan asioita ja saamaan ennakkoaavistuksia muita vahvemmin. Tapasi ilmaista ideoitasi voi olla mitä epätavanomaisin, olet kykenevä ilmaisemaan uusia ja originellejä kokonaisuuksia niin, että muiden on helppo ymmärtää ne. Saatat kommunikoida pyyteettömällä ja laajakatseisella tavalla. Sinut tunnetaan omaperäisyydestäsi.

Merkurius kvintiili Neptunus (Mercury quintile Neptune)
Sinulla on todellinen kyky pystyä kommunikoimaan henkisistä totuuksista, mystiikasta ja symboliikasta. Sinulle voi olla kyky kirjoittaa lauluja, tehdä runoja tai tuottaa kirjallista materiaalia aiheista, jotka eivät ole tästä maailmasta. Olet erinomainen tarinanakertoja ja tapasi kertoa tarinoita on dramaattinen, jännittävä, originelli ja vangitseva. Olet erittäin intuitiivinen ja ehkäpä hiemän glamouriin taipuvainen.

Merkurius kvintiili Pluto (Mercury quintile Pluto)
Sinulla on erinomainen kyky ilmaista kaikkein kielletyimpiä, hämärimpiä tai salamyhkäisiä aiheita, sekä analysoida psykologisia toimintamalleja. Sinulla on myös kyky iskeä aina asioiden naulan kantaan, joten sinusta tulisi todennäköisesti erittäin hyvä tutkija tai rikostutkija. Psykologinen terapian antaminen voi olla sinulle luontaista, koska pystyt ymmärtämään ja puhumaan asiat läpi niin, että muutkin ymmärtävät ne.

Merkurius kvintiili Chiron (Mercury quintile Chiron)
Sinulla on erinomainen kyky ymmärtää ja kommunikoida holististen parantamismekanismien kanssa ja laajentaa oman olemassaolomme käsitteitä useampaan ulottuvuuteen (mieli-ruumis-sielu-jne). Olet tietoinen kehon ja mielen yhteydestä sekä mielen parantavasta voimasta. Saatat löytää ja jakaa muiden kanssa monia oivalluksia opastaessasi sekä muita että itseäsi itsensäparantamisen maailmaan.

Merkurius kvintiili Ceres (Mercury quintile Ceres)
Sinulla on taito kommunikoida tukevalla ja hoivaavalla tavalla. Tämä kyky luo sinulle mahdollisuuksia auttaa muita ymmärtämään heidän eron tai menetyksen kokemyksiaan. Voit olla erinomainen terapeutti, varsinkin vanhempi-lapsi-asioissa sekä aiheissa, jotka liittyvät kiintymykseen ja irtipäästämiseen. Ymmärrät luontaisesti näiden dynamiikkaa ja tapasi ilmaista ymmärryksesi originellista ja joskus jopa dramaattisesti on tehokasta.

Merkurius kvintiili (Pallas) Athene (Mercury quintile Pallas Athene)
Olet erittäin älykäs. Olet itsenäinen, luova ja itseriittoinen, ja sinulla on korkealle kehittynyt sosiaalisen etiikan taju. Jos heittäydyt mukaan politiikkaan, vastuualueesi voivat keskittyä taiteellisiin tai sosiaalisiin asioihin. Sinulla kun on luontainen kyky ymmärtää näitä aiheita ja ilmaista niitä originellisti, dramaattisesti ja joskus jopa yllättävillä tavoilla. Tämä antaa sinulle etulyöntiaseman muihin nähden ja avaa sinulle ovia menestykseen.

Merkurius kvintiili Juno (Mercury quintile Juno)
Sinulla on erinomainen kyky ymmärtää ja kommunikoida selkeästi ihmissuhteisiin ja sitoutumiseen liittyvissä asioissa. Voit olla hyvä parisuhdeterapeutti tai puhua avioliiton sosiaalisten roolien ja mallien puolesta muuttaen niitä paremmaksi.  Kykysi keskustella ja kuvittaa sitoutuneen parisuhteen dynamiikkaa on todellinen lahjasi; tyylisi ilmaista asioita on originelli, jännittävä ja dramaattinen, ja teet vaikutuksen kuulijoihisi.

Merkurius kvintiili Vesta (Mercury quintile Vesta)
Sinulla on taito ymmärtää ja ilmaista henkisiä lakeja, yksilökohtaista oikeudenmukaisuutta ja puhtautta. Olet ehkä henkisen elämän puolestapuhuja, ja tapasi kommunikoida on originelli, dramaattinen, vangitseva ja hyvin tehokas. Mielesi on loistava apuvälineesi, kun tutkin omaa antaumuksellisuuttasi totuudellesi ja elämän tiellesi.

Merkkari aurinko olikin jo aiemmassa listassa :)


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Eileithyia - 01.07.2011 11:23:51
Minulla on vain yksi kvintiili ja se on auringon ja noususolmun välillä. Oisko siitä mitään tietoa...?  ???


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Hiisitär - 08.07.2011 12:47:47
Tuo on Chironin sijainti, ei aspekti. Ketjussa on tarkoitus keskittyä aspekteihin, ei merkki- tai huonesijainteihin (jos niihin ei oteta aspekteja mukaan). En siis ainakaan itse osaa vastata. Suosittelen, että teet asiasta oman ketjun, jolloin se huomataan ja joku osannee vastata siihen :)


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Peto81 - 24.07.2011 19:18:51
Minulla on  :chiron: :aspect_con: :keskitaivas:  :chiron: :aspect_sex: :aurinko:  :chiron: :aspect_squ: :merkurius: sekä  :chiron: :aspect_sex:  :mars:.  Osaako joku näistä jotakin kertoa?  :)

Aivan aloittelijana täällä siis kirjoitan, kiinnostusta olisi nyt vaikka ja kuinka mutta kolmen alle 4-vuotiaan kanssa on sekä ajasta että unesta puutetta niin ettei keskittymiskyky tahdo riittää paneutumiseen tällä hetkellä.. :(  


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Corvus Leonis - 15.10.2011 20:48:52
Sanotaan, että Chiron ei voi olla Yodin eli jumalansormen kärkenä, mutta olen vakuuttunut että ainakin mulla on ja olen yrittänyt ratkoa tätä kyseistä Chiron-arvoitusta, joka on siis tällainen: Chiron 8.huoneessa kvinkunssissa Aurinkoon Skorpionissa (huomio kiinnittyy tuohon 8.huone-Skorpioni-yhteyteen) sekä Jupiteriin Kauriissa. (Chiron on myös oppositiossa Venukseen ja Uranukseen, mutta tämän osion kuviosta olen ratkaissut ihan konkreettisella tasolla.)

Aurinko ja Jupiter ovat siis sekstiilissä keskenään. Chiron on myös bi-kvintiilissä Plutoon Skorpionissa, eli tulee tällainen 8.huone-Pluto-Skorpioni-yhteys, voisi muuten sanoa että selvästi tässä on kliseinen kuolema-raha-seksi-verotus-teema, mutta tuota Jupiterin funktiota tässä Yod-yhtälössä en ihan käsitä.  ???


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Venku - 02.04.2012 23:00:46
"Chiron Venus aspektit
Näillä aspektilla on taipumuksena vain antaa ja antaa ja antaa taas läheisissä ihmissuhteissa (myös rakkaussuhteissa) ja pelätä suunnattomasti hylätyksi tulemista, eritoten rakkauden kohteen toimesta. Riippumatta siitä miten paljon he tekevät puolisonsa hyväksi heistä tuntuu, ettei se ikinä ole tarpeeksi. Aikaisemmat hylätyksi tulemisen kokemukset tai muut parisuhteissa ilmenneet ongelmat auttavat heitä kuitenkin oppimaan rakkaudesta suunnattoman paljon, ja he voivat oppia näin ymmärtämään erittäin paljon ihmisten välistä kanssakäymistä.  Tämän tiedon käyttöön otto henkilökohtaisella tasolla on Chiron Venuksen haaste, sillä heidän täytyy ensin parantaa itse itsensä pelosta, etteivät he olisi ”tarpeeksi hyviä” muille.  Heidän on opittava rakastamaan itseään ja huolehdittava siitä, että kumppani tulee heitä puolitiehen vastaan.  Heitä saattavat viehättää kumppanit, jotka kaipaavat apua, mutta vaikeassa aspektissa ollessaan he eivät välttämättä saa takaisin kumppaniinsa uhraamasta energiastaan huomiota tai kiitosta. "

Tuosta tunnistin kyllä täysin itseni ja toiminta- ja ajatusmallini. En osaa syntymäkarttaani tulkita ( vielä ) joten osaisko joku kertoa, että mitä tarkoittaa kun chiron on härässä huoneessa seitsemän? Mitään muita ei ole seiskahuoneessa kuin tuo juuri. Ja nyt juuri menossa tuo chironin ohitus kartallani, tai alkanut. Kiitos etukäteen!  :smitten: Kaipa minäkin nämä opin vielä..


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Hiisitär - 04.04.2012 15:07:26
Chiron Härästä sanotaan seuraavaa:

Tämä asetelma kielii turvattomuudesta ja vakaan elämän perustuksen puutteesta. Nämä ihmiset saattavat jäädä roikkumaan asioihin, ihmisiin ja tilanteisiin, joista olisi pitänyt päästää irti jo ajat sitten.  He janoavat rakkautta, mutta eivät anna sille sen oikeaa arvoa. Sen sijaan he juoksevat minkä tahansa asian, ihmisen tai tilanteen perässä, joka antaa heille turvaa tai fyysistä nautintoa. He saattavat olla hamstraajia, keräilijöitä, talousneuvojia tai sijoittajia - ainakin heillä on kykyjä kyseisillä aloilla. Heillä saattaa olla elämässään useampi rakastaja kerrallaan yhtä aikaa, tai vastaavasti useampi eri tulonlähde yhtäaikaa, sillä he eivät mielellään sijoita kaikkea yhteen ainoaan kohteeseen.  Riippuen Venuksen sijainnista ja Chironin huonesijainnista, he saattavat olla joko lahjottavissa olevia tai itsekkäitä, mutta mitä he loppu viimeksi aina haluavat on rakkaus, suoja ja turva. Heidän henkilökohtaisena paranemisen oppiäksynä on oppia luottamaan elämän virtaan ja päästämään irti ihmisistä, tilanteista ja asioista tarpeen vaatiessa.


Chiron seiskahuoneessa

Chiron assosioituu aikaisessa elämänvaiheessa saamiimme emotionaalisiin haavoihin. Seiskahuone voi kieliä torjutuksi tulemisen tunteesta parisuhteissa, mahdollisesti myös lapsuudessa koettuun vanhempien avioeroon tai vanhemmista, jotka olivat etäisiä toisilleen. Saatat mennä naimisiin nuorella iällä ja käydä läpi useamman avioliiton tai läheisen parisuhteen. Olet hyvin empaattinen, jopa psyykkinen. Sinun tulee löytää tasapaino itsesi ja kumppanisi välillä. Muista, että et ole vain yksi persoona. Sinussa on useita eri kerroksia. Löydä Itsesi ja Muista Kuka Olet.



Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: minsa - 04.04.2012 16:06:32
"Chiron Venus aspektit
Näillä aspektilla on taipumuksena vain antaa ja antaa ja antaa taas läheisissä ihmissuhteissa (myös rakkaussuhteissa) ja pelätä suunnattomasti hylätyksi tulemista, eritoten rakkauden kohteen toimesta. Riippumatta siitä miten paljon he tekevät puolisonsa hyväksi heistä tuntuu, ettei se ikinä ole tarpeeksi. Aikaisemmat hylätyksi tulemisen kokemukset tai muut parisuhteissa ilmenneet ongelmat auttavat heitä kuitenkin oppimaan rakkaudesta suunnattoman paljon, ja he voivat oppia näin ymmärtämään erittäin paljon ihmisten välistä kanssakäymistä.  Tämän tiedon käyttöön otto henkilökohtaisella tasolla on Chiron Venuksen haaste, sillä heidän täytyy ensin parantaa itse itsensä pelosta, etteivät he olisi ”tarpeeksi hyviä” muille.  Heidän on opittava rakastamaan itseään ja huolehdittava siitä, että kumppani tulee heitä puolitiehen vastaan.  Heitä saattavat viehättää kumppanit, jotka kaipaavat apua, mutta vaikeassa aspektissa ollessaan he eivät välttämättä saa takaisin kumppaniinsa uhraamasta energiastaan huomiota tai kiitosta. "

Tuosta tunnistin kyllä täysin itseni ja toiminta- ja ajatusmallini. En osaa syntymäkarttaani tulkita ( vielä ) joten osaisko joku kertoa, että mitä tarkoittaa kun chiron on härässä huoneessa seitsemän? Mitään muita ei ole seiskahuoneessa kuin tuo juuri. Ja nyt juuri menossa tuo chironin ohitus kartallani, tai alkanut. Kiitos etukäteen!  :smitten: Kaipa minäkin nämä opin vielä..

Mulla on  :chiron: urahuoneen kärjellä joten mä käyn läpi elämän karmaa aika pian kun tulossa yhtymä, niitä opetuksia mitä en ole oppinut ns parhaillaan kun Pluto/Saturnus/Uranus jyllää ura/arki/koti huoneissani. Chironhan käytännössä opettaa ja kouluttaa välillä vähän rankemmankin kautta jos on tullunna karmaa hankittua tässä elämässä :) Eli siis se toisalta antaa haastetta ettei asiat mene niinkuin haluaisi; kapuloita rattaisiin mutta toisaalta sitten parantaa kun käsittelee asian eli ns parantaa itsensä niiltä vaikeilta asioilta mitkä on olleet vaikeita tms.
Sulla kun se on parisuhdehuoneessa niin kyllähän se varmaan niin menee, että ihmissuhteiden kautta sinä noita jollain tavalla käyt esim. parisuhteessa tai vaikka ystävien, auttaako käsittämään Chironin tarkoitusperiä kun esitän sen omasta näkökulmastani ?

Auttoiko yhtään ?


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Venku - 07.04.2012 14:44:55
Jeps, kiitos, ymmärrän taas vähän paremmin!


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Venku - 07.04.2012 14:58:04
Chiron Härästä sanotaan seuraavaa:

Tämä asetelma kielii turvattomuudesta ja vakaan elämän perustuksen puutteesta. Nämä ihmiset saattavat jäädä roikkumaan asioihin, ihmisiin ja tilanteisiin, joista olisi pitänyt päästää irti jo ajat sitten.  He janoavat rakkautta, mutta eivät anna sille sen oikeaa arvoa. Sen sijaan he juoksevat minkä tahansa asian, ihmisen tai tilanteen perässä, joka antaa heille turvaa tai fyysistä nautintoa. He saattavat olla hamstraajia, keräilijöitä, talousneuvojia tai sijoittajia - ainakin heillä on kykyjä kyseisillä aloilla. Heillä saattaa olla elämässään useampi rakastaja kerrallaan yhtä aikaa, tai vastaavasti useampi eri tulonlähde yhtäaikaa, sillä he eivät mielellään sijoita kaikkea yhteen ainoaan kohteeseen.  Riippuen Venuksen sijainnista ja Chironin huonesijainnista, he saattavat olla joko lahjottavissa olevia tai itsekkäitä, mutta mitä he loppu viimeksi aina haluavat on rakkaus, suoja ja turva. Heidän henkilökohtaisena paranemisen oppiäksynä on oppia luottamaan elämän virtaan ja päästämään irti ihmisistä, tilanteista ja asioista tarpeen vaatiessa.


Chiron seiskahuoneessa

Chiron assosioituu aikaisessa elämänvaiheessa saamiimme emotionaalisiin haavoihin. Seiskahuone voi kieliä torjutuksi tulemisen tunteesta parisuhteissa, mahdollisesti myös lapsuudessa koettuun vanhempien avioeroon tai vanhemmista, jotka olivat etäisiä toisilleen. Saatat mennä naimisiin nuorella iällä ja käydä läpi useamman avioliiton tai läheisen parisuhteen. Olet hyvin empaattinen, jopa psyykkinen. Sinun tulee löytää tasapaino itsesi ja kumppanisi välillä. Muista, että et ole vain yksi persoona. Sinussa on useita eri kerroksia. Löydä Itsesi ja Muista Kuka Olet.

Juu kyllä mä olen ollut aina semmonen "roikkuja" jonka on ollut tosi vaikee päästää asioista irti ja jatkaa matkaa, tätä olen kyllä nyt viime vuodet kovasti harjoitellut ja oppinut luottamaan siihen, että kaikki menee niinku pitääkin, että voin päästää irti. Niin ja rakkautta, suojaa ja turvaa olen etsinyt ennen hirveellä vimmalla ja nyt ymmärtänyt että se kaikki tulee minusta itestäni, eikä mistään ulkopuolelta. Toki rakkautta kaipaa aina, mutta on merkitys muuttunut.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Kuuhilda - 07.04.2012 21:56:25
Löytyy merkuriuksen  :aspect_kvi:  :kuunsolmu:...liekkö jotain sellaista, että ilmaisuni, kommunikointini, yleensäkin tapani ajatella ja tuoda itseni julki edesauttaa minua kohti solmuni läksyjen oppimista, ja niiden läpi?
 ???
Ja sitten on vertex  :aspect_kvi:  :pallas: sekä  :vesta: :aspect_kvi: :keskitaivas:
Löytyisikö heistä mitään sanottavaa?

Haa!
Tässäkö siis selitys mm. mun esiintymiskammolle?
Hyvin pätee kaikki, mitä Atham. on kirjoittanut  :-\

 :chiron: :aspect_squ: :aurinko:
 :aspect_sex:   :venus: :aspect_con: :mars:
 :aspect_tri:  :merkurius:
Ja mikä lie puolitoistaneliö  :neptunus:, vaikkei persoonallinen olekaan.
Plus melkein kaikkien junojen ja kumppaneiden kanssa aspektissa.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Syringe - 11.08.2012 12:51:02
Mmh, mulla on :chiron: 10. huoneessa ja :skorpioni:, ja kieltämättä hieman huolestuttaa tämä. En sitten tiedä tästä asetelmasta hirveästi mitään, mutta se ei tunnu mitenkään positiiviselta. Ja tämä chiron on :aspect_sex: :aurinko:, ja :aspect_squ: :mars: sekä :aspect_tri: :jupiter:.. Mmh, pitäisi alkaa selvittää tätä sotkua nyt tässä jossainvaiheessa. Ja uranus on taas :aspect_squ: :chiron:.. Mmh.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: minsa - 11.08.2012 21:05:06
Hei Syringe,

pakko kommentoida kun sulla on upeat sijainnit, urahuoneessa skorpioni kuvaa yrittäjää, Chiron taas yksinkertainen kun tarkoittaa sitä, että susta voi tulla vaikka parantaja tai opettaja, vaikka astrologikin jos sitä haluat ettei tuo ole yhtään paha, päinvastoin upea kun sut on kuin luotu yrittäjäksi.. aspektit mitä laitoit ei ole huonot mutta kartta on kokonaisuus eli toki sitä pitäisi katsoa kokonaan mutta sun pitäisi olla onnellinen tuollaisesta asetelmasta..

 :smitten:

Minna


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: minsa - 11.08.2012 21:18:21
Jupiter laajentuminen niin sen vois ajatella vaikka Kauriin kautta niin et teet liikaa töitä jollain saralla ajoittain jotta saat käsityksen mitä tarkoitan laajentumisella.. Yodin leikkauspistettä kannattaa seurata mitä transiitteja siihen iskeytyy kun silloin se transformaatio Yodin asioihin tapahtuu.

Minna

Sanotaan, että Chiron ei voi olla Yodin eli jumalansormen kärkenä, mutta olen vakuuttunut että ainakin mulla on ja olen yrittänyt ratkoa tätä kyseistä Chiron-arvoitusta, joka on siis tällainen: Chiron 8.huoneessa kvinkunssissa Aurinkoon Skorpionissa (huomio kiinnittyy tuohon 8.huone-Skorpioni-yhteyteen) sekä Jupiteriin Kauriissa. (Chiron on myös oppositiossa Venukseen ja Uranukseen, mutta tämän osion kuviosta olen ratkaissut ihan konkreettisella tasolla.)

Aurinko ja Jupiter ovat siis sekstiilissä keskenään. Chiron on myös bi-kvintiilissä Plutoon Skorpionissa, eli tulee tällainen 8.huone-Pluto-Skorpioni-yhteys, voisi muuten sanoa että selvästi tässä on kliseinen kuolema-raha-seksi-verotus-teema, mutta tuota Jupiterin funktiota tässä Yod-yhtälössä en ihan käsitä.  ???


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Syringe - 11.08.2012 22:57:44
Ai :Dd Taidan olla aika pihalla nyt tästä mun kartasta ja kaikesta siihen liittyvästä, kuten varmaan huomaat. Mutta kiitos nyt tästäkin hirmuisesti. :3 Toivon tosiaan, että se on sitten hyvä juttu jaja näin.

Hei Syringe,

pakko kommentoida kun sulla on upeat sijainnit, urahuoneessa skorpioni kuvaa yrittäjää, Chiron taas yksinkertainen kun tarkoittaa sitä, että susta voi tulla vaikka parantaja tai opettaja, vaikka astrologikin jos sitä haluat ettei tuo ole yhtään paha, päinvastoin upea kun sut on kuin luotu yrittäjäksi.. aspektit mitä laitoit ei ole huonot mutta kartta on kokonaisuus eli toki sitä pitäisi katsoa kokonaan mutta sun pitäisi olla onnellinen tuollaisesta asetelmasta..

 :smitten:

Minna



Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: minsa - 12.08.2012 20:29:36
Sitä oppii joka päivä jotain uutta.. ihan rennosti vaan niin pääset karttaasi sisälle  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Syringe - 12.08.2012 22:08:48
Hahah, toivotaan! (:
Sitä oppii joka päivä jotain uutta.. ihan rennosti vaan niin pääset karttaasi sisälle  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Ohraz - 30.11.2012 17:44:44
Mitä tarkoittaa kun kartassani Chiron on huoneessa 10 sekä planeetoista Jupiter? Olen aiemmin käynyt näkijän luona ja hän on
sanonut, että olen selvännäkötaitoinen mutta vielä en osaa keskittyä siihen kunnolla.  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Corvus Leonis - 30.11.2012 21:44:26
Kesti omituisen kauan tajuta että mun kartalla on Yod, jonka kärkenä on Chiron, ja pitkään ihmettelin mitä se oikein tarkoittaa, kun omaa sellaisen. (Ne muut planeetat kuviossa ovat Aurinko ja Jupiter.) Enimmäkseen nuo Chironin kvinkunssit noihin tuovat sellaisen epämääräisen tunteen, että jokin on pahasti vialla. Koska Chiron on Kaksosissa ja tekee mulla opposition Venukseen ja Uranukseen, olen alkanut hiffata että kyseessä on asioista, joihin luulen olevani kykenemätön, (Kaksonen liittyy vahvasti tietotaitoon) ja vedän myös puoleeni ihmisiä, jotka luulevat että joko minä tai he itse eivät pysty johonkin, johon aivan selvästi pystyvät. :idiot2:



Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: t.touhula - 23.04.2013 15:41:16
Jopas taas tein löytöjä ja tämä vain siksi, että myöhäistyin bussista. Piti muka tekemäni tarpeellisia asioita tänään. No ne jäävät huomiselle tai perjantaille, kun taas on niin kiirus viikko, ettei mitään rajaa. Pikku palasina purtava leipänsäkin, että ehtii edes jotain syödä.
Tarkoitan, että nuo aspektitulkinnat jättivät minut bussista.  :laugh: :D
On se niin mukavaa syyttää kaikkea itsen ulkopuolista hyvistäkin asioista elämässä. Koskahan opin tällaisen kiertoilmauksellisuuden ihan sielua vääntämättä. :-\


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: mervijaana - 25.01.2014 03:51:03
Juu, kyllä hyvin käry Chironin ajatukset,
en ole kyllä mikään ujo, mutta samaa löytyy.
Tunteet saan nyt iän myötä jo purkaa vapaasti
ja nautin jo elämästä, ja välillä taas otan
itseeni, kun en jaksa enää paapoa ihmisiä ympä
rillä, joilta en olekaan saanut apua, kun itse olen
tarvinnut. Oppia ikä kaikki, sano kissa kun Akalla
pöytää pyyhki, kyllä nolotti ja hävetti kun rahat
meni ja nimi. En vaan ilennyt siipalle sanoa.
kyllä minä lainasin lisää lainaan, odotan lottovoittoa,
tai velkajärjestelyyn pääsy auttaa. Pitäisi vain oppia
kaikki mikä ei tapa, se vain tekee vahvemmaksi ja sanan Ei kiitos, en maksa, tilaa,tai anna
rahaa. Oma vika, mutta nyt vei osansa huijaritkin, mitäs oon niin sinisilmäinen.
Ihanan lämpimiä kommentteja, hyvä tietää, mitä muut ajattelee. :vaaka: nouseva :kaksoset: :uglystupid2: :knuppel2: :laugh:


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: t.touhula - 30.01.2014 14:33:54
Kesti omituisen kauan tajuta että mun kartalla on Yod, jonka kärkenä on Chiron, ja pitkään ihmettelin mitä se oikein tarkoittaa, kun omaa sellaisen. (Ne muut planeetat kuviossa ovat Aurinko ja Jupiter.) Enimmäkseen nuo Chironin kvinkunssit noihin tuovat sellaisen epämääräisen tunteen, että jokin on pahasti vialla. Koska Chiron on Kaksosissa ja tekee mulla opposition Venukseen ja Uranukseen, olen alkanut hiffata että kyseessä on asioista, joihin luulen olevani kykenemätön, (Kaksonen liittyy vahvasti tietotaitoon) ja vedän myös puoleeni ihmisiä, jotka luulevat että joko minä tai he itse eivät pysty johonkin, johon aivan selvästi pystyvät. :idiot2:




Voisiko olla niin, että joudut opettelemaan noitten oppositiossa olevien asiat uudelleen tässä elämässä... Nousi vaan mieleeni.

Itselläni huomasin transitiokartoissani  :jupiter: in tekevän kvinkunssia  :chiron: ille. Ilmankos hoitoihin ja terveystietoon liittyvät asiat ovat nyt valtakunnallisessa valokeilassa. Ja minätyttö senkun myhäilen. Tuli yllättäen semmoinen munkki tielle, ettei sitä voinut ohittaa.
Lisäksi eilen tuli suitsutusta tilaisuuden jälkeen, että puheeni ja lauluni kuulemma oli   "jälleen kerran" parantavaa. Hiukan oli vaikeaa saada jalat ylttämään maahan, mutta onneksi tänä ammuna -hih! tarkoitin a-a-muna olo tuntui ihan normaalin vakaalta. Euforia otti ja hävisi, yhtä pikapikaa kuin oli tullutkin. Eihän sitä syyllisyyttä hyvistä asioista voi useita päiviä kantaa.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: sari - 06.02.2014 21:13:04
 
   Moikka.Mitäs chiron oppositio venukselle meinaa??Venus neitsyessä ja chiron kaloissa.Kiitos jos kerrotte jotain..


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: t.touhula - 07.02.2014 14:28:12

   Moikka.Mitäs chiron oppositio venukselle meinaa??Venus neitsyessä ja chiron kaloissa.Kiitos jos kerrotte jotain..

Heitän ihan mutu-tuntumalla, että oma Venus-puolesi kärsii Khironin vaatiessa hoitamaan muita. Olenko oikeassa - en tiedä. Ihan hetken oivalluksen heitin (enhän ole nähnyt karttaasi -enkä siis tiedä minkälaisia kaloja = vanhaa tietoa-  olet syönyt), tosin mietin sitä yön yli. Luin eilen ja   :2funny:  nyt jo tuli mutu-tuntuma.
No heh! Elämä on kivaa, kun elää täysillä ja vieläpä ihan omanlaistaan laiffia. Siis ikävätkin asiat, joita taas jotkut varpailletallojat heittivät tielleni. Kateuttaan vaan. Eivät tajua, että iloisuus  kumpuaa sisimmästä, ei ulkoisten onnenkantamoisten tuomana.
 :smitten:  :coolsmiley:  :angel:


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Corvus Leonis - 07.02.2014 22:25:21
Voisiko olla niin, että joudut opettelemaan noitten oppositiossa olevien asiat uudelleen tässä elämässä... Nousi vaan mieleeni.

Voi olla. Mun nykyisen kumppanin  :aurinko: on yhtymässä mun Chironiin joten "elän" tuota Chironia nyt ihan kirjaimellisesti hänen kauttaan... Kaiken lisäksi hänellä itsellään on nataalina  :aurinko: :aspect_con: :chiron: ja kumpikin väljässä yhtymässä Venukseen ja oppositiossa Uranukseen, minkä vuoksi hiffaan nyt miten tuo koko Venus-Uranus-Chiron-sotku ilmenee ulkopuolisen silmin...

Sanotaan näin että tässä on kohdattu ja avattu jos jonkinlaisia psykologisia lukkoja puolin ja toisin, mutta se "mitä" tässä on avautunut, on astrologisesti ironista: hänen puoleltaan mustasukkaisuutta ja omistushalua (on siis Au-Kaksonen !) ja omalta osaltani pinnallisuutta ja älyllisyyttä (olen Au-Skorpioni)  ::)


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Lilli - 08.02.2014 14:28:59
Voisiko olla niin, että joudut opettelemaan noitten oppositiossa olevien asiat uudelleen tässä elämässä... Nousi vaan mieleeni.

Voi olla. Mun nykyisen kumppanin  :aurinko: on yhtymässä mun Chironiin joten "elän" tuota Chironia nyt ihan kirjaimellisesti hänen kauttaan... Kaiken lisäksi hänellä itsellään on nataalina  :aurinko: :aspect_con: :chiron: ja kumpikin väljässä yhtymässä Venukseen ja oppositiossa Uranukseen, minkä vuoksi hiffaan nyt miten tuo koko Venus-Uranus-Chiron-sotku ilmenee ulkopuolisen silmin...

Sanotaan näin että tässä on kohdattu ja avattu jos jonkinlaisia psykologisia lukkoja puolin ja toisin, mutta se "mitä" tässä on avautunut, on astrologisesti ironista: hänen puoleltaan mustasukkaisuutta ja omistushalua (on siis Au-Kaksonen !) ja omalta osaltani pinnallisuutta ja älyllisyyttä (olen Au-Skorpioni)  ::)

Ei se Kaksonenkaan ole immuuni mustasukkaisuudelle, vaikka näin hän itse mieluusti kuvittelisi. Periaatteessa Kaksonen kuitenkin sietää mustasukkaisuutta heikosti muissa ja vielä heikommin itsessään, eli sehän voi olla hänen kannaltaan jopa peruste suhteen lopettamiselle. Siis peruste on ettei tarvitsisi elää moisen kauhean tunteen kanssa.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Corvus Leonis - 17.02.2014 16:33:12
Ei se Kaksonenkaan ole immuuni mustasukkaisuudelle, vaikka näin hän itse mieluusti kuvittelisi. Periaatteessa Kaksonen kuitenkin sietää mustasukkaisuutta heikosti muissa ja vielä heikommin itsessään, eli sehän voi olla hänen kannaltaan jopa peruste suhteen lopettamiselle. Siis peruste on ettei tarvitsisi elää moisen kauhean tunteen kanssa.

Tuo on sentään ihan avoimesti myöntänyt olevansa mustis, ja kaiken lisäksi sanoi että mun ei-mustasukkaisuus on hänen mielestään välinpitämättömyyttä, joka on suorastaan kehoitus mennä etsimään joku muu - mutta tätä ei kuulemma halua tehdä. Että kyllä vain, tässä demonstroidaan kuinka Kaksonen kiristää Skorpionilta sitoutumista. :idiot2:




Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: t.touhula - 20.02.2014 12:51:58
Voisiko olla niin, että joudut opettelemaan noitten oppositiossa olevien asiat uudelleen tässä elämässä... Nousi vaan mieleeni.

Voi olla. Mun nykyisen kumppanin  :aurinko: on yhtymässä mun Chironiin joten "elän" tuota Chironia nyt ihan kirjaimellisesti hänen kauttaan... Kaiken lisäksi hänellä itsellään on nataalina  :aurinko: :aspect_con: :chiron: ja kumpikin väljässä yhtymässä Venukseen ja oppositiossa Uranukseen, minkä vuoksi hiffaan nyt miten tuo koko Venus-Uranus-Chiron-sotku ilmenee ulkopuolisen silmin...

Sanotaan näin että tässä on kohdattu ja avattu jos jonkinlaisia psykologisia lukkoja puolin ja toisin, mutta se "mitä" tässä on avautunut, on astrologisesti ironista: hänen puoleltaan mustasukkaisuutta ja omistushalua (on siis Au-Kaksonen !) ja omalta osaltani pinnallisuutta ja älyllisyyttä (olen Au-Skorpioni)  ::)

Pitipä antaa ajan kulua, jotta ymmärrän miten tämä minua koskee. Itselläni on 12h puolelta  :chiron: löyhässä  :aspect_con: ssä   :askendentti: iin, joten ...
oivalsin, miksi lähelleni aina hakeutuu immeisiä, jotka eivät ole itsestään kovinkaan selvillä.
Ja että minua korpee porukka, joka kuvittelee olevansa AITOa ihmisrotua, vaikka mielisteleekin minkä ennättää ja sillä kuvittelee voivansa saada toiset tekemään puolestaan asioita. No huh! Eipä minuun pure. Ilkeimmilläni olen luvannut auttaa heitä kuuntelemalla samalla, kun mielistelijä tekee kanssani muuttoani. Tietenkin molemmin puolin ilmaiseksi.

Helppo tapa opettaa moni ihminen auttamaan vastavuoroisesti. Osa kiroaa kuuluvasti juostessaan 'vielä äsken kovin kipeällä jalallaan' kaaauuuuaaas minusta.

 ::)  :D


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Corvus Leonis - 24.02.2014 13:37:52

oivalsin, miksi lähelleni aina hakeutuu immeisiä, jotka eivät ole itsestään kovinkaan selvillä.
Ja että minua korpee porukka, joka kuvittelee olevansa AITOa ihmisrotua, vaikka mielisteleekin minkä ennättää ja sillä kuvittelee voivansa saada toiset tekemään puolestaan asioita. No huh! Eipä minuun pure. Ilkeimmilläni olen luvannut auttaa heitä kuuntelemalla samalla, kun mielistelijä tekee kanssani muuttoani. Tietenkin molemmin puolin ilmaiseksi.

Helppo tapa opettaa moni ihminen auttamaan vastavuoroisesti. Osa kiroaa kuuluvasti juostessaan 'vielä äsken kovin kipeällä jalallaan' kaaauuuuaaas minusta.

 ::)  :D

Ehkäpä mun pitääkin vaan sanoa tuolle Kaksoselle että menkööt vain mun puolestani vaihtamaan uuteen (ellei sillä sitten jo ole joku salahoito jossain) niin loppuisi ainakin tuo emotionaalinen kiristäminen. Ei mulla ole mitään intoa roikkua epäterveissä ihmissuhteissa, mieluummin yksin - tai kymmenen kanssa yhtäaikaa. :angel:
Kaveritkin valittaa että ennen seurustelua olin paljon spontaanimpi ja hauskempi, kyllä se vähän kertoo että jotain mätää tässä on.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: ghede - 14.09.2014 20:36:34
Mulla chironin merkittävimmät aspektit ovat kolmio auringolle ja oppositio neptunukselle. Chariklo taitaa olla isompi Kentauri kuin Chiron. Kyseinen kappale on yhtymässä Kuuni kanssa.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: t.touhula - 02.10.2014 11:13:14
Heititpä hyvän vinkin, taidankin tarkistaa ton Chariklon omaltakin kartaltani. Mutta mitä se edustaa tulkinnallisesti?

Hallo ghede!  :smiley6600:


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: ghede - 02.10.2014 18:57:32
Hei T.Touhula, tässä jotain Chariklosta:

"Tulevaisuuden näkeminen, todellisuuden kyseenalaistaminen, tutkimus, mielikuvitus, kyynisyys, skeptisismi, spekulaatio, obsessio, kauneus, lumous, viehätysvoima, loisto, ihailu, kuuluisuus, karisma, ennakolta mieltyminen, roolileikit, sosiaalinen hierarkia, turvattomuus, rajat, vieraantuminen, hyväksynnän tarve, tarve valintoihin ihmissuhteissa, ehdollinen hyväksyntä, ensivaikutelman perusteella toimiminen, pettävä ulkoinen vaikutelma tai ensimmäinen emotionaalinen vastaus."

Kyseinen lainaus on tältä sivulta, jonka äsken löysin:

http://ametisti.net/astrologia/asteroidi.html





Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: t.touhula - 23.10.2014 18:50:01
ghede!
Vihdoin luen tuota vastaustasi. Mietin: Onkohan mun kartalla lainkaan tuota merkkiä, kun en tunnu kaipaavan minkäänlaista hyväksyntää. Ainakaan en osaa sitä tunnistaa, kun viihdyn niin p*run hyvin yksikseni. Kohta taas pistän puikot suihkimaan ja siinä meneekin sitten ensi viikko. Jouluenkeliksi lupautunut pianisti kaipaa siipiä joulumessuun...

Oi ku ihanaa. Tuli lunta viis senttiä tänään puolen päivän aikoihin. Nyt on mun vuodenaika. Ens kesälle pitää keksiä jostain loukko minne suojautua porottavalta auringolta, etten säihkeelläni pimennä sitä.  :2funny:  :D  ;)

Koittakaa kestää. Tänään tullut oivalluksia enemmän kuin yks mummu tarvii.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: jiallana - 19.12.2014 19:03:30
Heipsan!
Täällä tällainen "alkuastroilija" ihmettelee - kartallani Chiron tekee Auringon, Kuun, Marsin, Jupiterin, Venuksen ja Saturnuksen kanssa yhtymää/oppositiota/neliötä/sekstiiliä - kenen kanssa mitäkin. Eli kun nuo kaikki planeetat ovat jotenkin Chironin kanssa tekemisissä, niin mitä siitä sitten pitäisi päätellä..? Luenko sitten nuo kaikki edellä mainitut kuvaukset ja olen myöskin niitä kaikkia? Ja missä on kuvaukset Chironista ja Saturnuksesta/Jupiterista?

Ööööö...???  :o


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Ritsa - 19.12.2014 20:25:18
No niitä kaikkia voit heijastaa itseesi ja katsoa miten pitää paikkansa. Ei ne suoraan kerro mitään todellista, mutta antavat vihjeitä mahdollisista piirteistä. Katso ensinnäkin, että mitkä planeetat ovat omissa merkeissään, huoneissaan tai muuten vahvoja. Katso myös ensin persoonalliset planeetat, koska ne vaikuttavat lähimmin elämiimme. Ja ehkä ensin kiinnittäisin huomiota tarkimpiin aspekteihin ja sitten siirtyisin väljempiin. Netin hakukoneilla löytää aika paljon infoa eri aspekteista, varsinkin jos osaa englantia. Kannattaa aina muistaa se kokonaisuus. Nuo kaikki aspektit kuvaavat osaa itsestäsi ja energioistasi, mutta muista myös se, että kaikissa ihmisissä vaikuttaa kaikki merkit, vaikka siellä ei olisi planeettoja. Painotukset ovat vain erilaisia.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: jiallana - 19.12.2014 21:06:12
No niin  :D Pikasilmäilin tuostä näkökulmasta karttaani ja tosiaankin - kiitos!! Aika hieno fiilinki, kun kartan suht ympäripyöreistä luonnehdinnoista löytää juurikin ihan konkreettisia juttuja tyyliin "joo, mä tiedän mikä tuo haaste on". Jej! Tosin kaiken riemun keskellä hiukan tuskastuttaa joidenkin aspektien kohdalla - mistä ihmeestä ammentaa noiden haasteiden voittamiseen tarvittava itsetietoisuus ja kypsyys...huh heijaa!
Kiitos Ritsa, avasi asiaa  :) Ja avasi taas lisää tätä astrologiaakin - tämähän on kuin pullataikina, paisuu vaan ja joka suuntaan!


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: Ritsa - 19.12.2014 21:46:53
Heh, ole hyvä vaan. Hauska tuo pullataikina kuvaus! Se on aika epeli, joka yhden elämän aikana oppii astrologian kaikki kiemurat. Eipä tuossa muuta tarvitse, kuin hyväksyä itsensä sellaisena kuin on ja on ollut, niin asioiden käsittely helpottuu huomattavasti. Kohdata vaikeitakin asioita ja päästää irti, koska ne eivät määrittele sinua - ellet niin halua. Kumminkin vaikeimmissa aspekteissa jne. piilee mielestäni suurin mahdollisuus ja voima.


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: jiallana - 20.12.2014 00:49:06
Tykkäisin tosta sun kommentista, josko tässä nyt olisi sellainen tykkäysnappula. Eikä oikein sopivanmoista päätäkään löydy tuolta hymiörivistä... Mutta tosiaan, näinhän se on elämässä, hyväksymistä ja irtipäästämistä. Ja jännä juttu, että etenkin tämän astrologiainnostuksen myötä olen yllättänyt itseni toisinaan ajattelemasta, että onpa aikamoinen elämä annettu joillekin ihmisille täällä. Ja syitä asioihin hahmottaa (ainakin yrittää) syvemmältä/hieman eri suunnasta kuin ennen.
Ja sitten vielä, mikä onnellisinta - sitä on kuitenkin loppuviimeksi kovin tyytyväinen omiin tähtien asentoihinsa, vaikka siinä sitten olisikin ristiä jos jonninmoista.  :smitten:


Otsikko: Vs: Chironin aspektit ja Kvintiilit
Kirjoitti: t.touhula - 20.12.2014 15:25:01
Tietäiskö kukaan, mitä transitoiva  :mars: luuratessaan  :chiron: illa tarkoittaa. Kertooko, että alan taas hoitaa kädettömien asioita vai, että kädettömät sotkeutuu mun elämään? Semmoista on ollut hiukan tarjolla. No. Eipä mittään. Tuli huudettua kurkku käheeks yhen hömppäilijän sotkuista.  :uglystupid2: