Sivuja: [1] 2 3 ... 6
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: kompositiokartan tulkintaa  (Luettu 140741 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ave^^
Vieras
« : 19.11.2010 12:35:13 »

Yritin hakea, mutta täällä ei näköjään vielä ollut ketjua missä tutkaillaan kompositiokarttoja.  Smiley Elikkäs, kompositiokartta keskipistemenetelmällä lasketaan laskemalla kahden ihmisen kartoista kaikkien pisteiden keskipisteet, ja näistä syntyy oma kartta, kuin yhteisenergia jota nämä kaksi ihmistä yhdessä toteuttavat.
Esimerkiksi jos toisen aurinko on 5 astetta härkää ja toisen 5 astetta kalaa, osuu kompositiokartan aurinko 5 asteeseen oinasta. Suhteen perusenergia toimii silloin oinasmaisella tavalla, vaikka molempien osapuolten auringot ovat erityyppisissä merkeissä. Kartan saa helposti tehtyä astro.comissa.

Ja sitten, esittelyjen jälkeen  Wink, keskustelua kompositiokartan eri tekijöistä, onko siellä joitain "hyviä" tai "huonoja" asetelmia? Kitkaisia, kipinöiviä tai tylsistyttäviä? Onko joitain aspekteja mitä esim romanttisessa suhteessa kompositiokartalta "pitäisi" löytyä? Omia kokemuksia?  angel
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #1 : 19.11.2010 13:07:13 »

Jatkan seuraavaan viestiin kun en viitsinyt aloitusviestiä sotkea.  Smiley
Tutkailin kompositiokarttaa nykyisen miesystäväni kanssa.
kuu ja saturnus löytyvät täsmälleen samasta asteesta. Tämän kai pitäisi luoda pysyvyyttä? Jotkut sanovat jopa että saturnuksen kontaktit ovat välttämättömiä jos pysyvän pitkäaikaisen suhteen haluaa.  Huh Vielä en voi kommentoida, kohtuu lyhyen aikaa tässä ollaan vasta oltu.
Seiskahuoneessa on eniten tavaraa, neptunus mars kuunsolmu merkurius. aurinko on jo kahdeksannen huoneen puolella. Seiskahuonehan on se perinteinen suhdehuone, varsin erilaisia energioiltaan vain nuo kappaleet.
pluto viitoshuoneessa iski silmään heti. Pluton huonesijaintihan kertoo yleensäkin kartalla aina sen kohdan mikä voi muodostua pahimmillaan jopa pakkomielteeksi, joka tapauksessa jostain voimakkaasta motivaation lähteestä. Yllättävän paljon on lasten tekeminen ollut esillä melkein ihan alusta asti. Ja asiat, joita tässä viime aikoina olen nyt saanut tietää väkisinkin tuppaavat tähän hommaan mukaan, se vain on niin halusi tai ei.. Toinen tulkinta vitoshuoneesta olisi kai että suhde kukoistaa niin kauan kuin se on romanssin henkinen, tai sitten se pohjimmiltaan aina tulee olemaan sen henkinen siellä arjen alla (onko se mahdollista?  Wink Grin). Voisi tulkita niinkin että molempien pitää päästä toteuttamaan itseään vapaasti, jotta suhde onnistuisi.
12. huoneessa ovat chiron ja jupiter.. Tässähän pitäisi siis olla jotain henkisen parantamisen teemaa.. jupiter tuolla mukana onneksi varmaankin auttaa kipeissä asioissa. Mutta, varsin syvä haavojen puhdistamisen sijainti kyllä.. Tästä olisi kiva kuulla jos jolla kulla olisi kommenttia..
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525Profiili WWW
« Vastaus #2 : 19.11.2010 14:43:51 »

Muistaakseni näistä on ollut keskustelua, mutta äkikseltään löysin vain tällaisen linkin, jossa on kuvailtu suhdekarttoja yleensä:

http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=2630.0

Taidan pistää tämän pysyväksi aiheeksi, toivottavasti saadaan hyvää analyysia suhdekartoista.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525Profiili WWW
« Vastaus #3 : 20.11.2010 00:32:47 »

Saturnuksen ja Kuun yhtymä voi olla hieman ongelmallinen, koska se voi kertoa pidättyvyydestä tunteiden ilmaisussa, mikä altistaa aina myös vieraantumiselle. Mainitsemasi perheen perustaminen voi olla hyvinkin tärkeä asia teille molemmille, mutta siinäkin voi olla mutkia matkassa. Mutta kyllähän Saturnus on vahva pitkän linjan parisuhteilijoiden suhdekartoilla.

Olen joskus vilkaissutkin nykyisen mieheni ja itseni kompositiokarttaa, mutta kurkkasinpa uudestaan.  Smiley Pari vuotta melkoisen myrskyisää yhteiseloa takana ja useamman kerran olen yrittänyt heittää miehen pihalle siinä onnistumatta. Nyt on ollut hyvin rauhallista jo useamman kuukauden ajan. Meille on syntynyt myös lapsi, mikä osaltaan aiheutti suhteen turbulenssia, ei lasta kuitenkaan oltu suunniteltu. Lapsi on kuitenkin mainio pikku vesseli ja molemmat vanhemmat rakastavat häntä kovasti.

No, kompositiokartta on Leijonapainotteinen, Aurinko, AC, Venus, Jupiter ja Merkurius löytyvät tästä merkistä. Aurinko on vahvasti 12. huoneen puolella, muut planeetat yhtymässä askendenttiin. Kuu on Kaloissa, 8. huoneessa, mistä se tekee opposition Neitsyessä sijaitseville Uranukselle ja Plutolle, ja voe pojat, sen kyllä huomaa! Saturnus sijaitsee Oinaassa MC:llä, mistä se tekee pelkkiä helppoja aspekteja Auringolle, Jupiterille ja Venukselle. Uranusta ja Plutoa lukuunottamatta kaikki planeetat ovat joko vesi- tai tulielementeissä. Liekö tuo ihmekään, että suhteessa välillä räiskyy. Hieman tällainen taiteilijaliitto, lyhyesti kuvaillen. Meillä myös Kuun ja Uranus-Pluton oppositio voi viitata siihen, että suhde alkoi etäsuhteena ja että melko nopeasti piti tehdä pakottavistakin syistä tehdä päätöksiä siitä, miten suhteessa edetään. Kummallakaan ei ollut kuitenkaan varaa ravata jatkuvasti 600 km päässä. Mies sitten muutti minun luokseni.

tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Iloinen lumikki
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 173Profiili
« Vastaus #4 : 20.11.2010 10:31:42 »

Yritin tehdä kompositiokartan astro.com:ssa exän ja mun kartoista. Koska en ole vieläkään
toipunut ikävästä, asia kiinnostaa.
Kakkoshuoneessa meillä on eniten tavaraa: Jupiter, t-risti, Neptunus ja kuu.
 aurinko on yksi aste oinasta 7 huoneessa.  kuu on skorpparissa.
 merkurius 29 astetta kaloissa
 saturnus 20 astetta jouskaria
 uranus: 9 astetta leijonaa
 neptunus: 3 astetta skorpparia
 chiron: 18 astetta vesimiestä
Mitään tästä en ymmärrä, mutta se pisti silmään, että venus on aika lähellä AC:llä ja aurinko
aika tarkasti DC:llä, mitä sitten tarkoittaakin, olisipa kiva tietää?

Terv. Musta iloinen lumikki smitten
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525Profiili WWW
« Vastaus #5 : 20.11.2010 12:52:10 »

Olettehan pistäneet merkille, että astro.comissa saa myös valmista konetulkintaa kompositiokartoista, kannattaa hyödyntää ja käyttää asian opiskeluun.

2. huoneen planeettapainotuksesta minull tulee mieleen varsin turvallisuushakuinen suhde, joka on jossain määrin myös epäluottamuksen tai mustasukkaisuuden värittämä (Skorpioni-Kuu), vaikka Oinas-Aurinko samalla korostaa itsenäistymisen kaipuuta ja ehkä jonkinlaista kilpailuhenkisyyttäkin partnereiden kesken. Pahimmilllaan Oinas-Aurinko/Skorpioni-Kuu muodostavat jonkinlaisen taisteluparin, kuumista tunteista ei ole puutetta, mutta ehkä harmoniakin olisi joskus kiva juttu. 7. huoneen Aurinko kertoo ehkä pyrkimyksestä siihenkin suuntaan, mutta jotenkin tulee mieleen, että olisiko kyseessä ollut tilanne, jossa molemmat korostavat itsenäisyyttään, mutta silti jotenkin elävät toistensa kautta. Tai oletteko mahdollisesti näyttäytyneet ihmisten ilmoilla sopuisana malliparina?
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Ave^^
Vieras
« Vastaus #6 : 20.11.2010 12:52:37 »

Saturnuksen ja Kuun yhtymä voi olla hieman ongelmallinen, koska se voi kertoa pidättyvyydestä tunteiden ilmaisussa, mikä altistaa aina myös vieraantumiselle. Mainitsemasi perheen perustaminen voi olla hyvinkin tärkeä asia teille molemmille, mutta siinäkin voi olla mutkia matkassa. Mutta kyllähän Saturnus on vahva pitkän linjan parisuhteilijoiden suhdekartoilla.

Tuon tunteiden ilmaisun puutteen tunnustan kyllä ihan omaksi ongelmakseni (venus kauris ja kuu 12.huoneessa). Vaikka en aina tuosta miehestäkään oikein saa selvää, hän välttelee totuuksien esille tuomista tai kaivelemista omasta itsestään vastaamalla minulle usein vain kyllä sä tiedät. En tiedä. Muttei vastausta vain silti tule.. Tuollaisen kun kuitenkin kompositiokartasta löytää ja yhdistää synastriassa olevaan tarkkaan auringon ja neptunuksen yhtymään, voidaan liikkua vaarallisilla vesillä sen suhteen tietääkö kumpikaan todella mitä tässä oikein tapahtuu. Tuo kompositiokartan kuusaturnusyhtymä on kuitenkin oinaassa, mikä on mielenkiintoista siksikin ettei kummankaan omalta kartalta löydy oinasta. Yleensä ottaen kaikki elementit ja laadut ovat harvinaisen tasaisesti jakautuneet kompositiokartalle.
Lisäilen vielä, että tämä on kyllä ensimmäinen suhde minulla jossa en tunne pienintäkään taipumusta panikoida ja lähteä karkuun. Tuntuu ettei minua voisi pelottaa oikein mikään.. Liekö sitten juuri saturnuksen ja oinaan yhdistelmä kuulle. Tuo saturnusoinas-energia on minusta sellaista että jonkin asian tullessa henki on "nyt tämä selvitetään eikä jätetä roikkumaan", sellainen henki minulla ainakin tässä on.
« Viimeksi muokattu: 20.11.2010 13:36:42 kirjoittanut Ave^^ » tallennettu
Iloinen lumikki
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 173Profiili
« Vastaus #7 : 20.11.2010 13:23:33 »

En usko, että ulkopuolisille näytimme mitään. Hänen vapaudenkaipuunsa oli kyllä niin suuri,
että ero oli väistämätön. Minä taas olen kovin omistushaluinen ja takertuva. Totta puhuen,
kaipaan myöskin itse vapautta. Olisin hänellekin sitä suonut, mutta hän katseli muita sillä silmällä,
että kuka tahansa olisi ollut mustasukkainen knuppel2
Jotenkin koen, että hänessä oli paljon samaa piilossa, kuin mitä minussa on näkyvissä. Jotain
sellaista, mitä ei olisi halunnut itseltään löytyvän. Ehkä minut oli tuotu hänen elämäänsä opiksi smitten

Kiitos ajatuksista angel
t.Musta iloinen lumikki
tallennettu
Iloinen lumikki
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 173Profiili
« Vastaus #8 : 20.11.2010 13:38:54 »

                   Hei Lilli,

Voitko vielä kertoa, minkälainen palkki sieltä astro.comista valitaan, jotta saa sitä tulkintaa
kompositioista? Voiko siihen muuttaa päiviä? En saa tulemaan muuta kuin pyöreitä karttoja,
ilman mitään tulkintaa? smitten smitten smitten

Kiitos vielä avusta
t. Musta iloinen lumikki angel
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525Profiili WWW
« Vastaus #9 : 20.11.2010 14:00:50 »

astro.comista löytyy tulkintaa, kun valitset Free horoscopes ja sieltä joko Partner Horoscope (lyhyt kirjallinen tulkinta) tai AstroClick Partner. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa tulee näkyviin kompositiokartta, jonka planeettoja klikkailemalla saat tulkintaa ko. planeetan sijainnista merkissä huoneessa ja aspektissa johonkin toiseen planeettaan/akseliin.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525Profiili WWW
« Vastaus #10 : 20.11.2010 14:58:28 »

www.cafeastrology.com on erittäin informatiivinen englanninkielinen sivusto ja pistän sieltä tähän pari linkkiä kompositiokartoista:

Yleistä kompositiokartoista:

http://www.cafeastrology.com/compositechart.html

Kompositiokartan planeetta-aspektit:

http://www.cafeastrology.com/composite_chart_planetary_aspects.html

Kompositiokartan merkit ja huoneet:

http://www.cafeastrology.com/compositechartdetails.html
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #11 : 20.11.2010 18:59:37 »

Tämä ei taas millään liity tähän aiheeseen, mutta LUki häiriöni teki kepposen ja luin topicin "Kompostikarttana".


Kiitos ja anteeksi.  Grin
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3525Profiili WWW
« Vastaus #12 : 20.11.2010 19:37:01 »

Ensin nämä kompositiot pitää tutkia, ennen kuin kompostiin heitetään..  CheesyProgressiiviset kompositiot ovat myös varsin mielenkkiintoisia, nehän kertovat siitä, miten suhde etenee ja kehittyy. Meillä tuli ensitapaamiselle sangen dynaaminen kartta, Leijona--painotus oli vaihtunut Neitsyt-painotukseksi, peräti 6 planeettaa ( aurinko kuu merkurius venus uranus pluto) ja askendentti yhtenä rykelmänä pr-askendentin tuntumassa! Kuu tarkasti yhtymässä Plutoon, Venus tarkoin askendentilla.Mies muutti luokseni, kun Kuu siirtyi tarkkaan yhtymään Uranuksen kanssa. Viime kesä oli oikein huonoa aikaa:  saturnus aspect_opp kuu. Nyt Kuu on liikkunut jo pidemmän aikaa Vaa´assa ja oppositio Saturnukselle sen kuin etääntyy.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Iloinen lumikki
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 173Profiili
« Vastaus #13 : 20.11.2010 19:45:30 »

Joo, kiitos Lilli hyvästä opastuksesta astro.comiin. Tein mulle ja exälle kompositiokartan ja
oli kyllä aika hyvä ollakseen mun ja exän kartta, voi, voi Cry

Mukavaa iltaa toivoo Musta iloinen lumikki Smiley
tallennettu
viuhtindu
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 35


Profiili
« Vastaus #14 : 21.11.2010 17:02:43 »

osaisko joku sanoa, mitkä planeetat ovat kompositiokartalla eniten tai vähiten tärkeitä? Tai siis pitääkö esim. uranukselle ja neptunukselle antaa yhtä paljon painoa kuin kuulle ja venukselle tms?
tallennettu

Nousu rapu
Aurinko vaaka 5.h
Merkurius vaaka 5.h
Kuu rapu 3.h
Venus vaaka 5.h
Mars kaksonen 12.h
Sivuja: [1] 2 3 ... 6
  Tulostusversio  
 
Siirry: