Astro Foorumi

Astro special => Ihmissuhdeastrologia => Aiheen aloitti: Ave^^ - 19.11.2010 11:35:13Otsikko: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Ave^^ - 19.11.2010 11:35:13
Yritin hakea, mutta täällä ei näköjään vielä ollut ketjua missä tutkaillaan kompositiokarttoja.  :) Elikkäs, kompositiokartta keskipistemenetelmällä lasketaan laskemalla kahden ihmisen kartoista kaikkien pisteiden keskipisteet, ja näistä syntyy oma kartta, kuin yhteisenergia jota nämä kaksi ihmistä yhdessä toteuttavat.
Esimerkiksi jos toisen aurinko on 5 astetta härkää ja toisen 5 astetta kalaa, osuu kompositiokartan aurinko 5 asteeseen oinasta. Suhteen perusenergia toimii silloin oinasmaisella tavalla, vaikka molempien osapuolten auringot ovat erityyppisissä merkeissä. Kartan saa helposti tehtyä astro.comissa.

Ja sitten, esittelyjen jälkeen  ;), keskustelua kompositiokartan eri tekijöistä, onko siellä joitain "hyviä" tai "huonoja" asetelmia? Kitkaisia, kipinöiviä tai tylsistyttäviä? Onko joitain aspekteja mitä esim romanttisessa suhteessa kompositiokartalta "pitäisi" löytyä? Omia kokemuksia?  :angel:


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Ave^^ - 19.11.2010 12:07:13
Jatkan seuraavaan viestiin kun en viitsinyt aloitusviestiä sotkea.  :)
Tutkailin kompositiokarttaa nykyisen miesystäväni kanssa.
:kuu: ja :saturnus: löytyvät täsmälleen samasta asteesta. Tämän kai pitäisi luoda pysyvyyttä? Jotkut sanovat jopa että saturnuksen kontaktit ovat välttämättömiä jos pysyvän pitkäaikaisen suhteen haluaa.  ??? Vielä en voi kommentoida, kohtuu lyhyen aikaa tässä ollaan vasta oltu.
Seiskahuoneessa on eniten tavaraa, :neptunus: :mars: :kuunsolmu: :merkurius:. :aurinko: on jo kahdeksannen huoneen puolella. Seiskahuonehan on se perinteinen suhdehuone, varsin erilaisia energioiltaan vain nuo kappaleet.
:pluto: viitoshuoneessa iski silmään heti. Pluton huonesijaintihan kertoo yleensäkin kartalla aina sen kohdan mikä voi muodostua pahimmillaan jopa pakkomielteeksi, joka tapauksessa jostain voimakkaasta motivaation lähteestä. Yllättävän paljon on lasten tekeminen ollut esillä melkein ihan alusta asti. Ja asiat, joita tässä viime aikoina olen nyt saanut tietää väkisinkin tuppaavat tähän hommaan mukaan, se vain on niin halusi tai ei.. Toinen tulkinta vitoshuoneesta olisi kai että suhde kukoistaa niin kauan kuin se on romanssin henkinen, tai sitten se pohjimmiltaan aina tulee olemaan sen henkinen siellä arjen alla (onko se mahdollista?  ;) ;D). Voisi tulkita niinkin että molempien pitää päästä toteuttamaan itseään vapaasti, jotta suhde onnistuisi.
12. huoneessa ovat :chiron: ja :jupiter:.. Tässähän pitäisi siis olla jotain henkisen parantamisen teemaa.. jupiter tuolla mukana onneksi varmaankin auttaa kipeissä asioissa. Mutta, varsin syvä haavojen puhdistamisen sijainti kyllä.. Tästä olisi kiva kuulla jos jolla kulla olisi kommenttia..


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 19.11.2010 13:43:51
Muistaakseni näistä on ollut keskustelua, mutta äkikseltään löysin vain tällaisen linkin, jossa on kuvailtu suhdekarttoja yleensä:

http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=2630.0

Taidan pistää tämän pysyväksi aiheeksi, toivottavasti saadaan hyvää analyysia suhdekartoista.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 19.11.2010 23:32:47
Saturnuksen ja Kuun yhtymä voi olla hieman ongelmallinen, koska se voi kertoa pidättyvyydestä tunteiden ilmaisussa, mikä altistaa aina myös vieraantumiselle. Mainitsemasi perheen perustaminen voi olla hyvinkin tärkeä asia teille molemmille, mutta siinäkin voi olla mutkia matkassa. Mutta kyllähän Saturnus on vahva pitkän linjan parisuhteilijoiden suhdekartoilla.

Olen joskus vilkaissutkin nykyisen mieheni ja itseni kompositiokarttaa, mutta kurkkasinpa uudestaan.  :) Pari vuotta melkoisen myrskyisää yhteiseloa takana ja useamman kerran olen yrittänyt heittää miehen pihalle siinä onnistumatta. Nyt on ollut hyvin rauhallista jo useamman kuukauden ajan. Meille on syntynyt myös lapsi, mikä osaltaan aiheutti suhteen turbulenssia, ei lasta kuitenkaan oltu suunniteltu. Lapsi on kuitenkin mainio pikku vesseli ja molemmat vanhemmat rakastavat häntä kovasti.

No, kompositiokartta on Leijonapainotteinen, Aurinko, AC, Venus, Jupiter ja Merkurius löytyvät tästä merkistä. Aurinko on vahvasti 12. huoneen puolella, muut planeetat yhtymässä askendenttiin. Kuu on Kaloissa, 8. huoneessa, mistä se tekee opposition Neitsyessä sijaitseville Uranukselle ja Plutolle, ja voe pojat, sen kyllä huomaa! Saturnus sijaitsee Oinaassa MC:llä, mistä se tekee pelkkiä helppoja aspekteja Auringolle, Jupiterille ja Venukselle. Uranusta ja Plutoa lukuunottamatta kaikki planeetat ovat joko vesi- tai tulielementeissä. Liekö tuo ihmekään, että suhteessa välillä räiskyy. Hieman tällainen taiteilijaliitto, lyhyesti kuvaillen. Meillä myös Kuun ja Uranus-Pluton oppositio voi viitata siihen, että suhde alkoi etäsuhteena ja että melko nopeasti piti tehdä pakottavistakin syistä tehdä päätöksiä siitä, miten suhteessa edetään. Kummallakaan ei ollut kuitenkaan varaa ravata jatkuvasti 600 km päässä. Mies sitten muutti minun luokseni.Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Iloinen lumikki - 20.11.2010 09:31:42
Yritin tehdä kompositiokartan astro.com:ssa exän ja mun kartoista. Koska en ole vieläkään
toipunut ikävästä, asia kiinnostaa.
Kakkoshuoneessa meillä on eniten tavaraa: Jupiter, t-risti, Neptunus ja kuu.
 :aurinko: on yksi aste oinasta 7 huoneessa.  :kuu: on skorpparissa.
 :merkurius: 29 astetta kaloissa
 :saturnus: 20 astetta jouskaria
 :uranus:: 9 astetta leijonaa
 :neptunus:: 3 astetta skorpparia
 :chiron:: 18 astetta vesimiestä
Mitään tästä en ymmärrä, mutta se pisti silmään, että venus on aika lähellä AC:llä ja aurinko
aika tarkasti DC:llä, mitä sitten tarkoittaakin, olisipa kiva tietää?

Terv. Musta iloinen lumikki :smitten:


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 20.11.2010 11:52:10
Olettehan pistäneet merkille, että astro.comissa saa myös valmista konetulkintaa kompositiokartoista, kannattaa hyödyntää ja käyttää asian opiskeluun.

2. huoneen planeettapainotuksesta minull tulee mieleen varsin turvallisuushakuinen suhde, joka on jossain määrin myös epäluottamuksen tai mustasukkaisuuden värittämä (Skorpioni-Kuu), vaikka Oinas-Aurinko samalla korostaa itsenäistymisen kaipuuta ja ehkä jonkinlaista kilpailuhenkisyyttäkin partnereiden kesken. Pahimmilllaan Oinas-Aurinko/Skorpioni-Kuu muodostavat jonkinlaisen taisteluparin, kuumista tunteista ei ole puutetta, mutta ehkä harmoniakin olisi joskus kiva juttu. 7. huoneen Aurinko kertoo ehkä pyrkimyksestä siihenkin suuntaan, mutta jotenkin tulee mieleen, että olisiko kyseessä ollut tilanne, jossa molemmat korostavat itsenäisyyttään, mutta silti jotenkin elävät toistensa kautta. Tai oletteko mahdollisesti näyttäytyneet ihmisten ilmoilla sopuisana malliparina?


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Ave^^ - 20.11.2010 11:52:37
Saturnuksen ja Kuun yhtymä voi olla hieman ongelmallinen, koska se voi kertoa pidättyvyydestä tunteiden ilmaisussa, mikä altistaa aina myös vieraantumiselle. Mainitsemasi perheen perustaminen voi olla hyvinkin tärkeä asia teille molemmille, mutta siinäkin voi olla mutkia matkassa. Mutta kyllähän Saturnus on vahva pitkän linjan parisuhteilijoiden suhdekartoilla.

Tuon tunteiden ilmaisun puutteen tunnustan kyllä ihan omaksi ongelmakseni (:venus: :kauris: ja :kuu: 12.huoneessa). Vaikka en aina tuosta miehestäkään oikein saa selvää, hän välttelee totuuksien esille tuomista tai kaivelemista omasta itsestään vastaamalla minulle usein vain kyllä sä tiedät. En tiedä. Muttei vastausta vain silti tule.. Tuollaisen kun kuitenkin kompositiokartasta löytää ja yhdistää synastriassa olevaan tarkkaan auringon ja neptunuksen yhtymään, voidaan liikkua vaarallisilla vesillä sen suhteen tietääkö kumpikaan todella mitä tässä oikein tapahtuu. Tuo kompositiokartan kuusaturnusyhtymä on kuitenkin oinaassa, mikä on mielenkiintoista siksikin ettei kummankaan omalta kartalta löydy oinasta. Yleensä ottaen kaikki elementit ja laadut ovat harvinaisen tasaisesti jakautuneet kompositiokartalle.
Lisäilen vielä, että tämä on kyllä ensimmäinen suhde minulla jossa en tunne pienintäkään taipumusta panikoida ja lähteä karkuun. Tuntuu ettei minua voisi pelottaa oikein mikään.. Liekö sitten juuri saturnuksen ja oinaan yhdistelmä kuulle. Tuo saturnusoinas-energia on minusta sellaista että jonkin asian tullessa henki on "nyt tämä selvitetään eikä jätetä roikkumaan", sellainen henki minulla ainakin tässä on.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Iloinen lumikki - 20.11.2010 12:23:33
En usko, että ulkopuolisille näytimme mitään. Hänen vapaudenkaipuunsa oli kyllä niin suuri,
että ero oli väistämätön. Minä taas olen kovin omistushaluinen ja takertuva. Totta puhuen,
kaipaan myöskin itse vapautta. Olisin hänellekin sitä suonut, mutta hän katseli muita sillä silmällä,
että kuka tahansa olisi ollut mustasukkainen :knuppel2:
Jotenkin koen, että hänessä oli paljon samaa piilossa, kuin mitä minussa on näkyvissä. Jotain
sellaista, mitä ei olisi halunnut itseltään löytyvän. Ehkä minut oli tuotu hänen elämäänsä opiksi :smitten:

Kiitos ajatuksista :angel:
t.Musta iloinen lumikki


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Iloinen lumikki - 20.11.2010 12:38:54
                   Hei Lilli,

Voitko vielä kertoa, minkälainen palkki sieltä astro.comista valitaan, jotta saa sitä tulkintaa
kompositioista? Voiko siihen muuttaa päiviä? En saa tulemaan muuta kuin pyöreitä karttoja,
ilman mitään tulkintaa? :smitten: :smitten: :smitten:

Kiitos vielä avusta
t. Musta iloinen lumikki :angel:


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 20.11.2010 13:00:50
astro.comista löytyy tulkintaa, kun valitset Free horoscopes ja sieltä joko Partner Horoscope (lyhyt kirjallinen tulkinta) tai AstroClick Partner. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa tulee näkyviin kompositiokartta, jonka planeettoja klikkailemalla saat tulkintaa ko. planeetan sijainnista merkissä huoneessa ja aspektissa johonkin toiseen planeettaan/akseliin.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 20.11.2010 13:58:28
www.cafeastrology.com on erittäin informatiivinen englanninkielinen sivusto ja pistän sieltä tähän pari linkkiä kompositiokartoista:

Yleistä kompositiokartoista:

http://www.cafeastrology.com/compositechart.html

Kompositiokartan planeetta-aspektit:

http://www.cafeastrology.com/composite_chart_planetary_aspects.html

Kompositiokartan merkit ja huoneet:

http://www.cafeastrology.com/compositechartdetails.html


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: SanctAstra - 20.11.2010 17:59:37
Tämä ei taas millään liity tähän aiheeseen, mutta LUki häiriöni teki kepposen ja luin topicin "Kompostikarttana".


Kiitos ja anteeksi.  ;D


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 20.11.2010 18:37:01
Ensin nämä kompositiot pitää tutkia, ennen kuin kompostiin heitetään..  :DProgressiiviset kompositiot ovat myös varsin mielenkkiintoisia, nehän kertovat siitä, miten suhde etenee ja kehittyy. Meillä tuli ensitapaamiselle sangen dynaaminen kartta, Leijona--painotus oli vaihtunut Neitsyt-painotukseksi, peräti 6 planeettaa ( :aurinko: :kuu: :merkurius: :venus: :uranus: :pluto:) ja askendentti yhtenä rykelmänä pr-askendentin tuntumassa! Kuu tarkasti yhtymässä Plutoon, Venus tarkoin askendentilla.Mies muutti luokseni, kun Kuu siirtyi tarkkaan yhtymään Uranuksen kanssa. Viime kesä oli oikein huonoa aikaa:  :saturnus: :aspect_opp: :kuu:. Nyt Kuu on liikkunut jo pidemmän aikaa Vaa´assa ja oppositio Saturnukselle sen kuin etääntyy.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Iloinen lumikki - 20.11.2010 18:45:30
Joo, kiitos Lilli hyvästä opastuksesta astro.comiin. Tein mulle ja exälle kompositiokartan ja
oli kyllä aika hyvä ollakseen mun ja exän kartta, voi, voi :'(

Mukavaa iltaa toivoo Musta iloinen lumikki :)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: viuhtindu - 21.11.2010 16:02:43
osaisko joku sanoa, mitkä planeetat ovat kompositiokartalla eniten tai vähiten tärkeitä? Tai siis pitääkö esim. uranukselle ja neptunukselle antaa yhtä paljon painoa kuin kuulle ja venukselle tms?


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 21.11.2010 16:09:36
Noin näppituntumalla sanoisin, että kannattaa tarkistaa ovatko hitaat planeetat aspektissa akseleihin tai henkilökohtaisiin planeettoihin (Aurinko, Kuu, Venus, Merkurius, Mars), jolloin niiden merkitys voimistuu.

Pistin tuossa merkille, että minulla on useita kertoja ollut suhde, jossa kompositiossa Kuu on tullut Kaloihin ja tämä on muodostanut opposition Uranukselle ja Plutolle. Lievästi sanottuna melko repiviä suhteita.  :o Pitänee ruveta välttämään miehiä 60-luvulla syntyneitä miehiä, joilla on Kuu Jousimiehen lopussa, Kauriissa tai Vesimiehen alussa.  :buck2:


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: viuhtindu - 21.11.2010 20:06:07
juu, itsellä kuun ja venuksen tulkitseminen parhaiten hallinnassa, muut planeettatulkinnat tökkivät, nuo hitaammat planeetat varsinkin aikas hepreaa :D


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Ave^^ - 22.11.2010 12:13:53
Kompositiokarttojahan voi tutkailla myös katsomalla, minkälaisia kulmia se tekee omalle kartalle. Tällöin saa selville miten suhde vaikuttaa itseen ja mikä merkitys sillä on. Sama homma totta kai myös sille toiselle osapuolelle.  :)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 23.11.2010 11:32:33
Evea, käytin ihan keskipistetekniikkaa. Ensitapaamiselle olen piirtänyt erikseen syntymäkartan, kun hetkikin on muutaman minuutin tarkkuudella hyvin muistissa.

7. huoneen painotus kuvastaa varmastikin suhdetta, jossa puhalletaan yhteen hiileen, ollaan kovasti me-henkisiä ja muistetaan huomioida kaikessa tekemisessä toinen. Kauris-painotuksella kannattaisi varmaan perustaa yhteinen yritys tai muuten työskennellä yhdessä. AC-Kaksoset: paljon puhetta, tekstinviestien vaihtoa tai reissun päällä oloa?  :laugh:


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Marja-Leena - 27.11.2010 12:39:09
Olen tässä yrittänyt tulkita omaa kompositiokarttaamme, mutta erään jenkkiversion mukaan planeettamme ovat "polarisoituneet". Voisiko joku fiksumpi kertoa, mitä tuo polarisoituminen käytännössä (ja muutenki) tarkoittaa. Mielestäni suhteemme on kaikin puolin toimiva, mutta .....


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Päivi - 28.11.2010 21:06:23
mulla on jotain ihmeyhteyttä erään miehen kanssa. oon tavannu sen 9v , lyhyen suhteen jälkeen muutin eri paikkakunnalle ja edelleen se mies kaivaa takaraivossa. eilen sitten selvis etten välttämättä oo yksinäni tässä tunteessa.. näkyykö mitään tästä kartasta?hyvää ?huonoa? mikä tässä vetää ja miks?


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: viuhtindu - 05.12.2010 23:51:52
nyt kaipaisin kovasti vastausta tällaiseen asiaan:

elikkäs tutkailin tässä mieheni ja minun karttaa ja mieheni vanhempien karttaa. sieltä paljastui että huonejako on molemmil kartoilla melkein asteelleen sama ja kun minun ja mieheni  :aurinko:  :merkurius: ja  :venus:  :neitsyt: , niin hänen vanhemmillaan nuo planeetat  :kalat:. ja nuo tietysti vastakkaisissa huoneissa myös. osaisiko joku valasta että miten pitäs tulkita?


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Suljin - 19.02.2011 01:10:51
Mä itse tässä totesin kun kompositiokarttoja tutkiskelin,
että kompositiokarttoja todellakin täytyy tutkia progressiivisesti..

Vaikka aloittaisit suhteen vasta nyt, sinun täytyisi heti katsoa
tämän vuoden progressiivinen kompositiokartta, muutoin se voi
antaa virheellistä kuvaa suhteestanne.. itselleni avautui hyvin
paljon kun tajusin tämän :)

Ja tätä tutkimaan aloin kun löysin sattumoisin tekstejä,
jotka pitivät omalla kohdallani paikkaansa ja yritin ensin löytää
niihin yksinkertaisella tapaa syitä.. Loppujen lopuksi katsoin
kompositiokartan ja lähes jo annoin periksi kun sieltäkään
ei löytynyt.. mutta sitten katsoin progressiivisen komposition ja
siellähän se oli, mitä etsiinkin!


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Suljin - 09.04.2011 20:20:40
Itse sanoisin, että jokainen aspekti kertoo kyllä suhteen silloisesta
tilanteesta, mutta tunnetusti joku aspekti pomppaa paremmin
esille kuin toinen / on vahvempi kuin toinen..

Etsitkö sitten jotain tiettyä?

Suosittelen kiinnittämään huomiota myös saturnukseen, sen
huonesijainteihin ja aspekteihin.. Juno voisi kuvastaa parisuhteen
"roolia"

Kyllä mä suosittelen noi muutkin asteroidit tosissaan ottamaan,
jos siltä tuntuu, eiköhän ne oman osansa kerro, mutta en ole
itse niihin vielä syvemmin tutustunut kompositiokartoilla..

Tai karmaan itseasiassa olen, eli kyllähän se näkyy, jos on
karmallinen suhde :)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Suljin - 10.04.2011 13:15:28
Tuntuuko tällä hetkellä, että ei oikein tiedä, missä mennään?

Voipi olla, että ei suurempia tapahdu ennen kuin tuo
neptunuksen yhtymä lähtee, näkisin sen hidastavana
tekijänä.. vähän, että voi tuntua suhteen olevan ikään kuin
vain unelmaa, mutta mitään varsinaista ei tapahdu..

Mutta huomio tuohon kompositiokarttaanne, että
nousukalat on harvinainen Suomessa ja oikea
syntymäkellonaika olisi hyvä olla tiedossa kun kompositiota
alkaa kunnolla tarkastelemaan :)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: mouru - 08.08.2011 23:42:30
En olekkaan aiemmin oikein näitä kompositiojuttuja tutkinut, mutta nyt tuli tarkasteltua mun ja erään henkilön kompositio karttaa. Mulla on ollut tässä semmonen vahva tunne siitä että tää henkilö ois sielunkumppani/sielunperhettä tai muuta vastaavaa :)

Hmm... Pystyykö kompositio karttaa verrata mun omaan syntymäkarttaani? Nimittäin oma ASC-DC-akseli sijoittuu täsmälleen samaan kohtaan, kuin kompositiossa  :juno: (sekä 1 asteen orbilla  :aurinko: ja  :chiron: junon kummallakin puolella) :aspect_opp: :saturnus: ?

Synastriassa meillä on kummankin auringot yhtymässä junoihin :)

Kompositiokartalla on eniten tavaraa tuossa leijonanmerkissä, meinaako tää sitä että 'välinen energiamme' on sisältää eniten leijomaista laatua?

Sitten myös kompositiokartan  :jupiter: on yhtymässä pojan  :aurinko: ja mun  :juno: :vaaka: ja tekee kolmiota  :mars: ja  :saturnus: josta muodostuu kartalle semmonen iso vesikolmio.

Huoneet tuossa kartassa menee päin metsiä kun en pojan tarkkaa syntymä kellonaikaa tiedä, mutta eikös nuo planeetat kuitenkin ihan oikein pysy suunnilleen :p


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 09.08.2011 10:40:52
Silloin kun syntymäkellonaikaa ei ole tiedossa, en välttämättä ryhtyisi piirtelemään kompositiokarttoja, menee siis niin harakoille. Synastriasta saa enemmän irti, vaikka silloin siitäkin jää oleellista tietoa puuttumaan ilman huonejakoja. Ensitapaamisen kartta on mielestäni paras niissä tapauksissa, kun syntymätiedot ovat puutteelliset. Tämä tietenkin edellyttää sitä, että ensitapaamisen ajankohta on jäänyt ainakin melko tarkasti mieleen.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: unknown - 03.11.2011 23:42:56
Silloin kun syntymäkellonaikaa ei ole tiedossa, en välttämättä ryhtyisi piirtelemään kompositiokarttoja, menee siis niin harakoille.

Riippuu vähän mitä tarkastelee. Ei kyllä suuret linjat mene yhtään harakoille. Esim. minulla erään henkilön kanssa paljon plutokontakteja persoonallisiin planeettoihin. Eipä se syntymäkellonaika silloin noita juuri heilauttele, korkeintaan kuun osalta ehkä.

Mitäs olette muuten mieltä kompositiokartan planeettojen aspekteista vuotuiseen astrokiertoon? Oletetaan vaikka esimerkiksi, että kompositiokartan aurinko on oinaassa 15 asteen paikkeilla. Näkyykö yhtymä mitenkään suhteessa/kanssakäymisessä niinä huhtikuisina päivinä, kun aurinko vaeltaa samojen astelukujen tietämissä?


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 10.11.2011 22:37:52
Uusi yritys! Olinkin tehnyt kompositiokartan ja synastrian puolelle meni sekin viesti  ;D

Eli voisiko joku avata minulle tätä ja mahdollisuuksia tässä mahdollisessa suhteessa?Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 08.02.2012 16:27:43
Enemmän ja vähemmän menneitä ja tulevia ( :idiot2: ) suhteita selanneena, on pluto ollut milloin 7.huoneessa, milloin 5.huoneessa ja seuraavaksi varmaan 4.huoneessa. Onko plutolle jotain sopivaa huonesijaintia? Entäs  :venus:?


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: kosmonautti - 08.02.2012 20:37:24
Jos Chiron on nousulla, onko kyseessä laastarisuhde, vai muutenko vaan parannellaan toisiamme?  :knuppel2:  :aurinko: 4. huoneessa on kait hyvä, mutta  :uranus: DC:llä ei niinkään.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 08.02.2012 22:14:18
Liitän tähän nyt yhden kartan. Mä oon ihastunut noihin asteroideihin  ;D

Lilith löytyy 12.huoneesta, salaista hauskaa seuraa?? Miten tuo  :kuu:  :askendentti::n tuntumassa?
Jos joku haluaa tulkita, tai löytyy samoja niin keskustelen ja kuulostelen enemmän kuin mielelläni.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 08.02.2012 22:21:36
Jos Chiron on nousulla, onko kyseessä laastarisuhde, vai muutenko vaan parannellaan toisiamme?  :knuppel2:  :aurinko: 4. huoneessa on kait hyvä, mutta  :uranus: DC:llä ei niinkään.

Tuo chiron löytyy yhdestä kompositio kartasta herran kanssa, jonka kanssa ei sitten tullutkaan yhtään mitään. Se oli ku kananlento, mutta kana ei ole vieläkään tipahtanut, häiritään toisiamme säännöllisen epäsäännöllisesti mutta kylläkin platonisesti.  :uranus: löytyy 6.huoneesta ja 5.huoneessa on tavaraa hirmuisesti... Tässä tosin  :chiron: on ravun merkissä ja nousu myös.
Huokaisen syvään aina tämän herran muistaessani tai uneen tupsahtaessaan  :knuppel2:


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: nikki - 08.02.2012 22:55:38
trius
Lilith  :leijona: minuutintarkka  :aspect_squ: :juno: :harka: :aspect_squ: :ceres:rx  :vesimies:
että ei se Lilith yksin..
seksuaalisuus, avio ja kakarat yhteensovitettavana
erroottisen jännitteen ja tiedostamattoman flirtin kera  :pluto: :skorpioni: :aspect_kvi: :venus: :kaksoset:


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 09.02.2012 11:09:09
trius
Lilith  :leijona: minuutintarkka  :aspect_squ: :juno: :harka: :aspect_squ: :ceres: rx  :vesimies:
että ei se Lilith yksin..
seksuaalisuus, avio ja kakarat yhteensovitettavana
erroottisen jännitteen ja tiedostamattoman flirtin kera  :pluto: :skorpioni: :aspect_kvi: :venus: :kaksoset:


Kiitos nikki!  :smitten:
Vasta nyt huomasin nuo samat asteet, kun sen sanoit! Olenpa ollut sokea  ::)
Voin kertoa että ensikohtaamisessa oli vetoa jota en ole ennen tuntenut ja se molemminpuolisuus näkyi. Kuitenkin tämä herra tuntuu ottavat asiat myös vakavasti, viitaten tuohon avioon ja kakaroihin.

Kompositiokartan onnenpiste makaa mun karttani lilithin päällä.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: kosmonautti - 09.02.2012 22:05:24
Trius:
Tuo chiron löytyy yhdestä kompositio kartasta herran kanssa, jonka kanssa ei sitten tullutkaan yhtään mitään. Se oli ku kananlento, mutta kana ei ole vieläkään tipahtanut, häiritään toisiamme säännöllisen epäsäännöllisesti mutta kylläkin platonisesti.

Tässä mun tapauksessa ei olla vieläkään kunnolla lähdetty lentoon! Saapi nähdä josko koskaan.  ;)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 10.02.2012 09:00:16

Tässä mun tapauksessa ei olla vieläkään kunnolla lähdetty lentoon! Saapi nähdä josko koskaan.  ;)

Hmm, ehkä se matalalento onkin parempi sana kuvaamaan :) Oikeestaan ei ottanut tuulta alleen vaikka olosuhteet ei olis paremmat voinut olla. Tää jää ikuiseks kaverisuhteeks.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Solararc - 06.04.2012 17:31:09
Löytyipä tämä ketju kun yritin haeskella tietoa kompositiokartoista. Kun meillä kumppanin kanssa on sellainen hauska kuvio, että Noususolmu on tarkalleen Ascendantilla. Merkkaisiko tämä suhde siis jotain merkittävää meille molemmille? Suhde on vielä alkutekijöissään, mutta tuntuu kuitenkin jotenkin merkittävältä. Entäpä transiitit kompositiokarttaan? Nimittäin mehän saamme sitten tuon Noususolmun paluun ensi vuonna, mikäli siis suhde jatkuu sinne asti ;-) Ja kun tämä Noususolmu on näin merkittävässä paikassa niin ilmeisen merkittävä tapahtuma tämä voisi olla? Tällä hetkellä Jupiter tekee kompositiokartalla transiittia descendentille. :smitten:


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: minsa - 21.05.2012 01:37:15
Solararc,

kyllä tuo musta on merkittävää suunnanmuutosta kohti sitä mitä pitäisikin kulkea kun
noususolmun merkkiä kohti sitä elämässä tulisi muutenkin mennä. Vielä kun ASC niin
kyllä se musta on merkittävä jos tuolloin tapaa jonkun ellei sitten joku Neptunus ole
oman kuunsolmusi päällä vaikka hämärtämässä silmiäsi tms.
Tutkailin tuossa Kuunsolmujen materiaalejani kun tämä alkoi kiinnostaa mutta enpäs
löydä mitään siitä kun on ASClla.. ikävä kyllä. Olen tosin menossa kesällä kuunsolmujen
kurssille niin pitääpi muistaa kysyä siellä tuosta asiasta. 

Jupiter on kyllä merkittävässä paikassa, hih tulipas mieleen mahtaakos parisuhteenne
alkaa kohta "laajentua"  :knuppel2:

Muistetaan kuitenkin, että missä tahansa Jupiter onkin, niin onnea se ei tuo ilman että
tekee asioille myös jotain..

Mielenkiintoiset taitaa olla ajat edessä kun Venus lähtee perääntymään. Kannattaa siis
kurkistella mitä aspekteja syntymäkartallasi on kun Venus saapuu 15 asteeseen Kaksosia.
(max 5 orbin väli on hyvä pitää kun sitä suurempi kulma toiseen planeettaan ei välttämättä
enää toimi eli katso vain tarkimmat mahdolliset niin näet mitä aspekteja sinulla on)

-M-


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Solararc - 25.06.2012 12:20:21
Kiitos minsa,

En huomannutkaan vastaustasi ennen kuin nyt.

Ja todella, suhde on vieläkin voimissaan. Tuo noususolmu-ajatus kyllä kuulostaa mielenkiintoiselta, ehkä tämä on joku meidän yhteinen suunta mitä menemme. Ja se yhteinen taival, on se sitten kuinka pitkä tahansa, antaa meille jotain erittäin tärkeää oivallettavaa. Ehkä jotain tämän suuntaista. Meillä molemmilla on takana vaikeat suhteet, eli tämmöinen aikuinen suhde on kyseessä.

Mitenkähän tuo laajentuminen näyttäytyy, ei nyt ainakaan vielä yhteenmuutolla. Eikä siihen taida olla ihan realistisia mahdollisuuksia vielä hetkeen (olen kahden lapsen yh-äiskä, en halua sotkea lapsien elämää turhaa ennen kuin olen ihan varma). 

Tuo Venuksen perääntyminen osui(osuu) omalla kohdallani ihan nappiin, itselläni Venus killittää 17 Kaksosissa :-)
Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Solararc - 25.06.2012 12:35:37
Itse asiassa, mitä enemmän tuota meidän kompositiokarttaa tutkailee, sitä enemmän tulen vakuuttuneeksi siitä että tämä toimii. Siis miten muuten voi olla niin että meidän progressiivisella kompositiokartalla oli tapaamishetkellämme progressiivinen uusikuu täsmälleen mieheni natal Venuksen kohdalla. Toinen jännä juttu on että progressiivinen kompositiokartan aurinko lähestyy mieheni natal Venusta.  :smitten: Että herkkää on, herkkää on :-)
Tai sitten mää vaan katselen näitä juttuja ruusunpunaisten lasien läpi  :angel:


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: minsa - 25.06.2012 16:22:11
Juu ja silloin kun kuunsolmut on progella AC/DC akselilla niin ASC 1 huone tarkoittaa hätätilaa tunteissa; levottomuutta ja paineita voi vaikka olla parisuhteissa ja DCn puolelta sit taas tulee se et muut ihmiset auttaa siinä ongelmassa mikä on kun itse ei kykene auttaan itseään niin esim. partneri tietämättään avittaa...

Paljon paljon rakkautta vaan..  :-*

 :smitten:

-M-


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Solararc - 27.06.2012 08:38:16
No toivotaan näin että rakkautta piisaa  :smitten:

S-arc  ;)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Stareyes - 09.08.2012 19:11:55
no meillä tuli tällainen yhteenveto:

Sun in the Eleventh House
The composite Sun here indicates that no matter what the purpose of the relationship, the two of you will be able to get along with each other.
It is an especially good placement for marriage, because in the long run, friendship is one of the most important elements in cementing a marital relationship.
The Sun in this position is a good indication that you will share common hopes for the future, and you will work together to attain them, which is a desirable trait in any relationship.
A well-placed eleventh-house Sun indicates that the two of you can function as a small group in your own right and that together you will find it easy to relate in larger groups.
With this placement, even a business or professional relationship is likely to develop a strong personal dimension as well.

Sun Opposition Venus
This is one of the strongest indications of a love relationship between two people, even in a friendship. It does not primarily indicate a sexual relationship; instead it signifies love, pure and simple. The attraction indicated by this aspect is so powerful that it can bring together people who are incompatible by ordinary criteria.
If the relationship is laden with conflicts, even a strong feeling of love between you may turn to hatred. In most cases, however, this will be a very fine personal relationship.

Moon in the Second House
The composite Moon in the second house indicates that this relationship will bring out the needs you both have for emotional and material security. In fact, you may have come together because of those needs.
You will have a strong sense of shared values, which will help to reinforce you as a couple against the outside world. Because of this shared feeling, your relationship will grow strong even when there are considerable difficulties between you. But the need for security could keep you together even when that is not the best solution for either of you.
Particularly if this is a marital relationship, you might be trapped into staying together because of what you own rather than because the relationship is working well. Like everything else, possessions must be kept in their place.
Nevertheless, the security that this relationship can offer should be one of its strongest points and should help keep you together when the going gets tough.

Venus in the Fourth House
The effects of Venus in the fourth house of the composite chart are felt in the most intimate and inward areas of your relationship. On the psychological level you have a great concern for beauty in your most personal surroundings.
A fourth-house Venus simply indicates that in this relationship the principles of love and beauty are strong and prominent, although they are expressed most clearly in your intimate personal lives. This placement is usually an excellent indication for an intimate love relationship.

Mars Conjunct Ascendant
The conjunction of composite Mars and Ascendant can be a source of either strength or difficulty. It signifies a relationship in which ego energies run high, so it is very important that the two of you get along well.
This aspect is an indication that the two of you will have some fairly spectacular disagreements. You both are too busy being individuals with your own points of view to really relate to each other. Probably you will irritate each other instead of making each other feel good. If the energy of this aspect works out in this difficult way, the two of you must first settle whether or not you want to have a relationship.
If other indications are favorable, composite Mars on the Ascendant can be very useful for your relationship. Together you make a very strong combination, which other people may see as formidable opposition. Needless to say, this is an excellent indication for any relationship in which there is work to be done.
Astrological Data used for Short Report - Partner
for My Husband (male)
born on 27 June 1961local time    4:55 pm
in Forssa, FIN
   
U.T.   14:55
23e38,60n49   sid. time   10:51:26
PLANETARY POSITIONS
planetsigndegree
SunCancer   5°41'54in house 8
MoonSagittarius   23°12'54in house 2
MercuryCancer   5°29'28in house 8
VenusTaurus   20°11'18in house 7
MarsLeo   29°11'42in house 9
JupiterAquarius   5°30'42in house 3
SaturnCapricorn   28°05'28in house 3
UranusLeo   23°08'13in house 9
NeptuneScorpio   8°40'54in house 12
PlutoVirgo   5°57'31in house 9
True NodeLeo   28°29'00in house 9

HOUSE POSITIONS (Placidus)
AscendantScorpio   14°11'57
2nd HouseSagittarius   12°44'53
3rd HouseCapricorn   26°30'06
Imum CoeliPisces   11°25'12
5th HouseAries   11°07'05
6th HouseTaurus   0°31'19
DescendantTaurus   14°11'57
8th HouseGemini   12°44'53
9th HouseCancer   26°30'06
Medium CoeliVirgo   11°25'12
11th HouseLibra   11°07'05
12th HouseScorpio   0°31'19
and Stareyes (female)
born on 22 December 1965local time    3:55 am
in Forssa, FINU.T.   01:55
sid. 23e38, 60n49time   09:31:12

PLANETARY POSITIONS
planetsigndegree
SunCapricorn   0°00'37in house 2
MoonSagittarius   20°57'09in house 2
MercurySagittarius   8°17'40in house 2
VenusAquarius   9°53'41in house 3
MarsCapricorn   29°05'48in house 3
JupiterGemini   25°44'22in house 8
SaturnPisces   11°43'42in house 4
UranusVirgo   19°37'46in house 10
NeptuneScorpio   21°08'16in house 1
PlutoVirgo   18°28'15in house 10
True NodeGemini   4°37'54in house 8
HOUSE POSITIONS (Placidus)
AscendantScorpio   2°09'20
2nd HouseScorpio   28°18'38
3rd HouseCapricorn   5°27'32
Imum CoeliAquarius   20°23'53
5th HousePisces   23°46'09
6th HouseAries   16°19'55
DescendantTaurus   2°09'20
8th HouseTaurus   28°18'38
9th HouseCancer   5°27'32
Medium CoeliLeo   20°23'53
11th HouseVirgo   23°46'09
12th HouseLibra   16°19'55
Composite Horoscope midpoint method
PLANETARY POSITIONS
planetsigndegree
SunLibra   2°51'15in house 11
MoonSagittarius   22°05'01in house 2
MercuryVirgo   21°53'34in house 10
VenusAries   0°02'30in house 4
MarsScorpio   14°08'45in house 1
JupiterAries   15°37'32in house 5
SaturnAquarius   19°54'35in house 3
UranusVirgo   6°22'59in house 10
NeptuneScorpio   14°54'35in house 1
PlutoVirgo   12°12'53in house 10
True NodeCancer   16°33'27in house 9

HOUSE POSITIONS (Placidus)
AscendantScorpio   8°10'38
2nd HouseSagittarius   5°31'45
3rd HouseCapricorn   15°58'49
Imum CoeliPisces   0°54'33
5th HouseAries   2°26'37
6th HouseAries   23°25'37
DescendantTaurus   8°10'38
8th HouseGemini   5°31'45
9th HouseCancer   15°58'49
Medium CoeliVirgo   0°54'33
11th HouseLibra   2°26'37
12th HouseLibra   23°25'37
2 tuntia sekosi tämän kartan tekoon täällä astrossa  :o :angel: :buck2:
Uskokaa huviksenne, mutta tää oli työlästä  ???


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: JPpaukku - 20.08.2012 12:03:53
 :aurinko: YHTYMÄ  :venus: samaa tekstiä astro.comissa kuin em oppositio!

Onko kellään kokemusta/tietoa tietääkö kompostikartan  :mars:  :aspect_opp: muu kova aspekti  :pluto: aina väkivaltaa?Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Kuuhilda - 21.09.2012 06:14:47
Hei osaisko joku kertoa, mitä vois meinata, kun kompositiokartalla Vertex on tasan DC;llä? Jotain kohtalonomaista taitaa olla.
Asc on  0  :oinas: ja MC 0  :kauris:..akselit järjestyksessä  ::)
Kaikki muutenkin tuntus olevan erittäin sopivasti kohdallaan tuolla kartalla.

 ???Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: minsa - 22.09.2012 01:15:17
Mä oon alkanut kattoon compoja niin kun askendantti lähinnä kuvaa ensi tapaamista eli siis suhteen alkua ja kun Asc kuvaa ihmisen toimintaa niin vastaavasti compolla kuvaa tapaa toimia yhdessä noin niinku ulospäin näkyen kun taas suhteen päätöstä kuvaa 12. huone. ASCsta sen verran et voi katsoa missä huoneessa sen hallitsija on kun siitäkin voi päätellä jonkin verran jo itse suhteen kestävyydestä vaikka kartta on tietty kokonaisuus mutta osviittaa se antaa. Parisuhteen käynnistymisvaiheessa Aurinko taas on se näkyvin elementti ja jos Aurinko ei aspektoi niin sit voi kokea et parisuhteesta puuttuu vähän niinku toi suunta. Sit kun ollaan sitouduttu niin 7. ja 8. huone kertoo sit taas pyrkimyksistä. Henkilökohtaiset planeetat tietty merkkaa.

Katoithan sä sitä tähän tyyliin aspektien kanssa (luetaan siis kuin radixia mutta parina) ilmeisesti vaikka aloinkin miettiä?!

Kun öö - Oinas ei kauheesti kompromisseihin taivu eli vaikka avointa kommunikointia ja dynamiikkaa on niin tuo kompromissi aika todennäköisesti nousee kynnykseksi. MC viittaa urapariin.

Vertex ei siis kohdistunut radixin henkilökohtaiseen planeettaan tai akselille tai progen akselille, jos nyt oikein ymmärsin niin osumia ei ollut. Tuossa Vertexissä on se kääntöpuoli, ei se aina ole täydellinen juttu kun se voi olla myös täysin päinvastainen riippuen tietty synastriasta eli kattoisin synastriasta vertexin kun se kertoo kuitenkin sen ei ulkopuolisille näkyvän kemian eli en niin noteerais compon vertexiä kun miellän et se kuvaa ulkopuolisille näkyvää osaa mikä ei ole se sisäinen dynamiikka.

Noista asteista, mietin sitä et jos ajatellaan et jomman kumman tai molempien syntymäajat hiukan heittää kun tuossahan ollaan siinä tilanteessa et molemmilla on lopun / alun lukemia kun päästään 0 asteeseen niin jos heittää niin ASC ei välttämättä ole tuo vaan Kalat kun tässä ollaan nyt niin rajatapauksessa kun toihan voi olla vartista kiinni ja kun aika harvoin kätilö on kello kädessä eli ei meidän syntymät useinkaan ole tarkkoja ja vartti ajassa  voi muuttaa tän. Ymmärrätsie mitä mie tarkotan kun itseasiassa tuo unelmoiva Kalat ASC olis kompromissiin kykenevä jos kartta muuten suosii mutta tosiaan ne kellonajat on tuossa ratkaiseva tekijä.

Alle vartin heitto radixilla harvoin muuttaa mitään mutta rajatapauksissa tuossa melko todennäköisestikin voi muuttaa compon joten sen vuoksi epäilen vahvasti et todennäköisesti muuttuu compo joten jos epäilet vähänkään niin tarkista ajat ja niiden erot kun vartin helposti ilmoitettu syntymäaika heittää niin se todennäköisesti muuttaa compon kun 0 asteessa. Rajatappaus, ikävä kyllä.

Onks sulta jäänyt jotain mulle tänään kertomatta kun en mää oo tästä vielä kuullu ?  :smitten:

Minna


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 27.02.2013 17:46:28
Tässä ois jännä kompositiokartta ja mua mietityttää eniten tuo  :kuunsolmu: :aspect_opp: :pluto: 3 asteessa!

Miehen syntymäkartalle ei ole tarkkaa kellonaikaa, joten akselit, huoneet, vertex, onnenpiste ja kuun asteet EIVÄT pidä paikkaansa, miehen kartta on kellonajalle 12.

Minun  :mars: :venus: keskipiste on 7  :kaksoset: ja kompositiossa  :mars: 8  :kaksoset:
Miehen  :mars: :venus: keskipiste on 18  :leijona: ja kompositiossa samassa lukemassa!

Tää ei oo sattumaa tää on kohtaloo
tää on kaikki tässä nyt

https://www.youtube.com/watch?v=FUK3nKxBb5E


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: nikki - 03.03.2013 12:51:53
Kappaletta lainaten:
..jäisit kun mä pyydän Psyche  :skorpioni: ( Eros häipyi aina aamun tullen..)
sull on terävä pää..  :pallas: :kauris:
liian monta kättä ilman taluttajaa..   :chiron: :juno: :kaksoset:
ja avot
jumalansormihan se siinä,
Psyche  :skorpioni: :aspect_sex:  :pallas: :kauris:
ja yodin kärjeksi  :chiron: :juno: :kaksoset:
ja
Psychen ja Eroksen tarinassa viipyen,
 :pluto: Alasolmu  :aspect_kvi: Eros
ja Pluton seurana Erosta vastaava, tai Amor sitä vastais paremminkin,
Cupido (kaipuu).


Hirveen vähän oon kompositiokarttoja tutkinut,
kun jotenkin itelle nuo synastrian yhtymät viehättää enämpi..


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 05.03.2013 20:49:54
Nikki ihana  :smitten:

Tuo tarinan muotosi vastaisi viimeisintä kohtaamista hyvinkin ja keskustelun aiheita :)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 15.06.2013 08:30:33
Tässä ois nyt kompositiokartta, herran kanssa, jonka tarkka syntymäaika tiedossa ja jonka kanssa suhde toimii sekä henkisellä&fyysisellä tasolla. Tulkintaa? Voin valaista sitten enempi tätä :)

Astro.com kertoo näin  :aurinko: :aspect_con: :kuu:
"With Sun conjunct Moon in the composite chart, the two of you will have a single-mindedness of purpose that is usually lacking in other relationships. This aspect is especially good in the chart of a love relationship. It indicates that you are truly complementary partners.

Your relationship has the potential for bringing something new into the world. This position indicates that you are somehow more complete as a partnership than as individuals. "

Areena on teidän  ;)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 15.06.2013 10:30:53
Tässä ois nyt kompositiokartta, herran kanssa, jonka tarkka syntymäaika tiedossa ja jonka kanssa suhde toimii sekä henkisellä&fyysisellä tasolla. Tulkintaa? Voin valaista sitten enempi tätä :)


Mukava nähdä joskus toimivien suhteiden karttoja. Ensimmäisenä pistävät silmään Vaaka-nousu ja Venuksen sijainti MC:llä sekä tuo jo aiemmin mainitsemasi Aurinko-Kuu -yhtymä. Kartan plaeetat ovat enimmäkseen itäpuolella, joten tulee mieleen, että tässä kummankin itsenäisyys säilyy hengenheimolaisuudesta huolimatta. Varsin tasaveroinen suhde ja tekisin teistä työkavereitakin, vaikka jotakin perheyritystä pyörittämään. Haastavia aspekteja on vähän, joten mahdollisissa ristiriidoissa ette varmaankaan ota liian jyrkkää tai jääräpäistä kantaa, vaan pyritte sovittelemaan asioita hyvässä hengessä.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 15.06.2013 10:58:45
Lilli, juurikin näin :) Molemmilla on omat juttunsa ja niille annetaan tilaa.
Mitään perheyritystä ei ole, eikä varmaan sellaista perustetakaan, ainakaan ihan lähiaikoina. Muuten työasioista puhuttaessa toimintatapamme on aika samanlainen ja tekeväinen.

Kuljetaan käsi kädessä julkisilla paikoilla, aika hempeetä, vaikuttaisikohan siihen enemmän tuo  :venus: :rapu:.
Pohdin tätä kompositiokarttaa suhteessa omaan karttaani, sillä tuo  :kuu: tulee vain asteen päähän mun  :askendentti:
Eikös kompositiokartan osumat kerro siitä, mitä suhde antaa elämään?
 
Tuo  :neptunus: :aspect_tri: :kuu: :aurinko: tuo varmaan sitä tuntua, että unelmathan tässä täyttyvät. Ehkä hieman jopa vaaleanpunaiset lasit silmillä?
 :juno: :aspect_sex: lilith varmaan aika hyvä tai sujuva kuvio, ei liikaa särmää.

nikki osannee kertoa Pholuksen ja vertexin merkityksestä 7.huoneessa?
Eros :aspect_squ: Psyche?


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 15.06.2013 11:18:20

Kuljetaan käsi kädessä julkisilla paikoilla, aika hempeetä, vaikuttaisikohan siihen enemmän tuo  :venus: :rapu:.


Minulla tuli mieleen Venuksen sijainnista MC:llä, että olettekohan te ihan mahdottomia kyyhkyläisiä ulkopuolisten silmissä..


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: nikki - 15.06.2013 12:28:09
käsi kädessä julkisilla paikoilla
ois minusta  :chiron: :kuunsolmu: :aspect_ssx: :jupiter: :rapu:, ( :chiron: käsi,  :kaksoset: käsi,  :kuunsolmu: kohtaaminen,  :jupiter: julkiset paikat ..)
siinä on kyllä henkistäkin oppia ja polkua,
ja jotenkin siitä vaan helposti tuli tää mieleen:
http://www.youtube.com/watch?v=qEl_AG16IrI (http://www.youtube.com/watch?v=qEl_AG16IrI)

----
Face me, my dear one.. and unveil the grace in thine (sinun) eyes
Turn to me, dear one, turn thy face,
and unveil for me in thine eyes, their grace.

Pholus  :aspect_opp: Sappho

 :vertex: on  :aspect_con: :mars: :harka:
jos tuo  :vertex: osuu johkii omalle,
niin se ehkä kertos
mitä
tässä
kerran elämässä
sinapinsiemenestä kasvaa.. :angel:Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 17.06.2013 11:56:03
Kiitos teille  :smitten:

Tuo komposition  :vertex: osuu miehen  :chiron: lle.  :aspect_sex: miehen kuu ja  :aspect_tri: miehen  :saturnus:  :aspect_tri: minun lilith.
Veikeetä :)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: nikki - 17.06.2013 22:20:44
 :venus: :rapu: noviili Lilith  :neitsyt:
ja Eros noviili  :vertex:  ::)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 20.06.2013 18:08:29
Mitäs ne noviilit vois tarkoittaa? Millainen "suhde" noviilissa oikein on? Kysyy noviiSi  ;)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: nikki - 20.06.2013 23:29:00
"Noviilit radix-kartalla, transiitteina, progressioina ja/tai suhdekartoilla voivat viitata onnen ja ilon mahdollisuuteen. Tosin kyseessä on asenne ja suhtautumistapa, se kuuluisa lapsenkaltainen tila, joka johtaa "taivasten valtakuntaan".
Marja-Liisa Niemi-Mattilaa lainaten.
Jotkut yhdistävät sen korkeampiin tietoisuuden tiloihin, jotkut juuri parisuhdeaspektiksi.
Noviili on rento, egoa korostamaton, "viaton", luonnonlapsi, hyväuskoinen, haavoittuva.
 Äiti-Amma, Rudolf Steiner ovat noviili-ihmisiä.

Ehkä tuossa  :venus: :rapu: noviili Lilith  :neitsyt:
on helppo "lukea" toisen kehonkieltä, sanattomia viestejä?
Tunnemuisti, muistot, luodaan muistoja?
Nautinnollisuutta  :venus: ja mukavuudenhalua, iloa erotiikasta Lilith.
Kääntöpuolena liika toisen miellyttämishalu ja ikävien asioiden välttely.

 Niinku tuo Eroskin, kun kuitenkin Vtx on  :aspect_con: :mars:
sitä erotiikkaa.Mars on vaan aktiivisempi. Liikunta saa endorfiinit virtaamaan.

Harmoninen suhde.

Jokaiselle taivaankappaleelle voi muuten laskea "ilon ja onnen pisteen"
eli noviilipisteen.Lisäämällä planeetan asteisiin 40 / 80 /120 / 160 /200/ 240 ja 280 ja 320 astetta eli noviilin (40 astetta ) kerrannaisia. Jos näille pisteille osuu toisen planeetta tai kulma se kertoo suhteen helppoudesta ja mahdollisuudesta kokea iloa yhdessä. ML NM Astro Logos maalis 2006


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 30.06.2013 14:10:41
Kiitos taasen nikki  :smitten:

Aivan totta puhut meidän suhteestamme, riitelyä vältetään, tosin ei ole ollut tarvetakaan, mutta molemmat sitä tietoisesti tai tiedostamatta kuitenkin välttelee.
Liikunta on meitä yhdistävä tekeminen, se mikä meidät alunperin yhdisti  ;)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Viviane - 12.07.2013 17:50:48
Tutustuin viime vuonna mieheen, jonka kanssa heräsivät tosi voimakkaat tunteet heti, vaikkei oltu edes vielä nähty. Tunteiden voimakkuus pelotti niin paljon että oli pakko paeta kunnes molemmat kaivoivat toisensa esiin tänä kesänä ja nyt on ei pelota enää samalla tavalla, mutta molemmilla tunne että tämä on se juttu ja ei pääse eroon......no, tein kompositiokartan ja siellä on erittäin vahva JOD -kuvio joka selittänee kaiken. Helppo suhde ei ole missään nimessä mutta ei pääse eroonkaan.......  :smitten: pakko katsoa mitä tästä tulee.....  :buck2:

Liitteenä on kompositiokartta, jossa Saturnus heiluttaa tahtipuikkoa. Jos tulee mieleen jotain tästä niin kommentit otan vastaan. Intensiteetti on ihan valtava.  :crazy2:


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Corvus - 15.08.2013 23:26:00
Mulla ja yhdellä kiinnostavalla on kompositiokartalla vain kolmioita ja yksi oppositio. Lisäksi muutama pikkuaspekti ja siinä se. Helppoako?


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Saara - 17.08.2013 20:41:55
Hei! Olisin kiinnostunut täst aiheesta, mutta minä en tajua puoliakaan. Olen syntynyt 1.11.1995 eli oon skorppioni. Voisiko joku vähän tarkemmin selittää.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 17.08.2013 20:53:35
Hei! Olisin kiinnostunut täst aiheesta, mutta minä en tajua puoliakaan. Olen syntynyt 1.11.1995 eli oon skorppioni. Voisiko joku vähän tarkemmin selittää.

Täällä tutkitaan kompositiokarttoja, jotka ovat sukua karttavertailulle. Kompositiokartassa on vähintään kahden henkilön syntymätiedot "yhteensulautettuna".


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: trius - 08.03.2015 19:53:28
Tässä viimeisin kompositiokartta herran kanssa, josta teen isän ja hän tekee minusta äidin :) Pohdin missä lapset (5.huone ?) näkyvät sitten? Yhteinen koti ja yhteisiä harrastuksia. Tuttavat olivat onnessaan ja vilpittömästi, kun huomasivat raskauden. Tässä nyt enää jännitetään, milloin vauva syntyy. Siksi nyt siis taas kiinnostus astrologiaa kohtaan, josko sieltä löytyi hyviä transiitteja omalle tai kompositiokartalle, koska "poksahdan"  ;D


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: .ave. - 09.03.2015 14:59:45
Onnea suuresti trius!  :smitten:

Missä tuo kartta sitten on, kun en huomaa sitä? Kaipa lapset on yleisesti vitoshuoneessa, mutta toisaalta sinne kuuluu myös se luovuus ja itseilmaisu. Lasten kanssa leikkiminen kyllä joo. IC olisi lapsia siinä mielessä, että se on sitä kotona ja perhepiirissä olemista. 4.huone taas suvun jatkamisen ja suvun henkisen perinnön jakamisen mielessä. Ja kuu tietysti siinä emotionaalisessa ilmapiirissä, siihenhän ne lapset syntyy.

En tiedä oletko jo löytänyt, mutta täällä on parikin ketjua synnytyksen transiiteille.  :) Mulle toteutui siinä sitten se saturnuksen ohitus marsille, tosin ei ensimmäisellä ohituksellaan..


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Karavaani - 10.06.2015 18:33:55
Heip! Nyt tuli vastaan sen verran mielenkiintoinen kompositio itseni ja uuden (netti)ystävän välillä, että astro.comin kompositioselostuksien jälkeen pistän tännekin, jos joku intoutuu tulkitsemaan. Kyseessä siis keskipistekompositio. Kyseessä siis tällä hetkellä sellainen ystävyys, joka perustuu lähinnä sekä toistemme että koko elämän analysointiin ja tutkimiseen erästä esoteerista maailmankatsomusjärjestelmää apuna käyttäen. Ihan yllättäen olemme huomanneet miten järjettömän paljon meillä on yhteistä, ja kommunikointi on erittäin antoisaa, hyödyllistä, inspiroivaa ja viihdyttävää. Kyseessä ei ole minkään mallin romanttinen suhde, olemme kumpikin parisuhteessa. Meillä on kumminkin hyvin samansuuntaisia, jonkin verran erikoisia ajatuksia siitä millaista elämää haluaisimme viettää, siihen kuuluisi paljon vapautta ja vapaasti liikkumista. Meillä on myös suunnitteilla tarkempia tutkimusprojekteja kyseisen järjestelmän tiimoilta.

Mun silmiini tämä kartta näytti aika silmiinpistävältä, mutta mielenkiinnolla kuulisin muita mielipiteitä. Etenkin kun en ole astroillut niin kovin pitkään aikaan.
(Lisäksi voisi mainita sen, että tämä ystävyys on siis erittäin tuore, parin kuukauden ikäinen, minä aikana transitoiva yläsolmu on mennyt yli pisteestä jossa hänen aurinkonsa on yhtymässä minun jupiter+saturnus -yhtymääni (kummankin 1. huoneessa).)

:)

http://img.photobucket.com/albums/v244/mongolia/Screen%20Shot%202015-06-11%20at%203.27.38%20AM_zps6e7a3wey.png (http://img.photobucket.com/albums/v244/mongolia/Screen%20Shot%202015-06-11%20at%203.27.38%20AM_zps6e7a3wey.png)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: raspberrry - 25.07.2016 23:04:31
Heips, heitän tämänkin tänne jos joku enemmän näistä tietävä viitsii/ehtii katsoa.
Synastriakarttaa tämän saman henkilön kanssa kyselin jo tuossa yhdessä erillisessä ketjussa, johon Lilli ystävällisesti vastailikin. Kiitos vielä :) Keskipistekompositio on tämä.

7. huone näyttäisi paljon pelastavalta.. heh  ::) ilmeisesti aika vaikeita aspekteja tässä kartalla osa? Onko mitään enemmän yhdistäviä?

t. haaveilija  ;D


Mercury   Conjunction   Venus   Orb   3°08'
Saturn   Conjunction   Pluto   Orb   5°01'
Saturn   Conjunction   MC   Orb   5°33'
Sun   Conjunction   Mercury   Orb   8°49'
Jupiter   Opposite   Uranus   Orb   6°00'
Moon   Square   Mars   Orb   2°37'
Pluto   Square   AS   Orb   5°35'
Sun   Square   Pluto   Orb   7°23'
Sun   Trine   Uranus   Orb   0°15'
Moon   Trine   Venus   Orb   0°23'
Moon   Trine   Mercury   Orb   2°45'
Jupiter   Trine   AS   Orb   4°27'
Venus   Sextile   MC   Orb   0°03'
Neptune   Sextile   Pluto   Orb   0°06'
Moon   Sextile   MC   Orb   0°27'
Uranus   Sextile   AS   Orb   1°32'
Mercury   Sextile   MC   Orb   3°12'
Saturn   Sextile   Neptune   Orb   5°07'
Venus   Sextile   Saturn   Orb   5°36'
Moon   Sextile   Saturn   Orb   6°00'
Sun   Sextile   Jupiter   Orb   6°15'
Jupiter   Inconjunction   Neptune   Orb   1°01'
Jupiter   Inconjunction   Pluto   Orb   1°08'
Mars   Inconjunction   MC   Orb   2°10'
Venus   Inconjunction   Mars   Orb   2°13'
Mars   SemiSquare   AS   Orb   1°00'
Moon   SemiSquare   AS   Orb   1°37'
Sun   SesquiQuadrate   Mars   Orb   0°48'
Mercury   SesquiQuadrate   Neptune   Orb   1°07'
Sun   Quintile   MC   Orb   0°01'
Jupiter   BiQuintile   Saturn   Orb   0°09'
Mercury   BiQuintile   Mars   Orb   0°37'
Sun   BiQuintile   Neptune   Orb   1°17'


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Lilli - 26.07.2016 10:57:12
rasberry, synastriahan teillä oli suoraan sanottuna surkea, mutta saahan niitä kuvioita yrittää parannella tätä kautta. Itse olen huomannut, että kompositiokartta kannattaa edistää esimerkiksi nykyhetkeen tai tapaamisen alkuaikoihin, koska se kertoo hyvin siitä, millaiset mahdollisuudet suhteella juuri nyt on. Monilla pariskunnilla suhde on alkanut silloin, kun edistetyllä kompositiokartalla on ollut uusikuu tai täysikuu, eikä muita valtavia esteitä ole näkynyt. Suurin estäjä on tietysti Saturnuksen vahva sijainti, siitä kannattaa lähteä.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: raspberrry - 26.07.2016 12:16:33
 ;D

Joo, kyllä se vaan on hyväksyttävä se tosiasia että ei sovita yhteen. Ei ole oikein mikään tässä meidän puolella, ei elämäntilanne eikä oikein mikään muukaan.

Hauska näitä on silti tehdä ja aina oppii jotakin uutta, itsestään ja toisesta.  :)


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: meryem - 04.03.2018 17:36:45
Sunnuntain ratoksi aloin tutkailemaan kompositiokarttoja ja mitä mieltä olette tällaisesta kartasta? Hurjan painottunut niin huoneiden kuin ilmamerkkkien puolesta. Ollaan oltu yhdessä jo yli 7 vuotta ja mietin, että tuo  :vaaka: kuvaa hyvin. Ei ole ollut mitään isompia ristiriitoja, mutta omalla kartallani ei ole ilmaa juuri yhtään niin ehkä tämä suhde sitten tuo sitä? Siinä mielessä välillä ollaan vieraalla maaperällä, mutta myös hyvin avartavaa.


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Anna - 12.08.2018 10:47:22
mielentilani on ehkä sen tyyppinen nyt, että näen pelkkiä mörköjä, mutta maltan kysyä mielipiteitä. Onko tässä kompositiokartassa enemmän huonoa kuin hyvää? Tai liikaa haasteista suhteessa mahdollisuuksiin?
- Aurinko :aspect_con: Saturnus Kaksosissa, 2. huoneessa (sijainti ei vaikuta kovin romanttiselta!)?
- Em.  :aspect_opp: Merkurius  :aspect_con: Neptunus Jousimiehessä, 8. huoneessa?
- Chiron  :aspect_con: Askendentti Oinaassa (täältä luettua, ettei oikein lähde mihinkään moinen suhde?) Chiron 1. huoneen puolella
- Uranus  :aspect_con: Deskendentti, pitääkö pelätä? Uranus 6. huoneen puolella.
- Aurinko :aspect_con: Saturnus  :aspect_tri: Plutoon, joka  :aspect_sex: Merkurius  :aspect_con: Neptunus??
- Kuu  :aspect_squ: Venus ja  :aspect_tri: Uranus?
- venus 7. huoneessa Skorpionissa?
- Mars (Härässä, 1. huoneessa) ilman kontakteja, eikö tämäkin ollut jotenkin negatiivinen tapaus? Kartalla ei näy asteroidit eikä Vertex, kun en löytänyt yhtäkään kompositiokarttaa, johon ne saisi mukaan.

Muita havaintoja?


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Anna - 13.08.2018 18:33:20
Kiitos, tuo Additional objekts vain oli jäänyt huomaamatta.
Liite unohtui ja nyt siinä on enemmän tavaraa mukana, mutta enpä ymmärrä asteroidien vaikutuksesta juuri mitään.
Eniten kiinnitin huomiota siihen, että myös Vertex pamahti deskendentille. ???


Otsikko: Vs: kompositiokartan tulkintaa
Kirjoitti: Sari - 18.09.2019 21:05:40
Piti kaivaa vanha aihe esiin. Nyt tuli niin mielenkiintoisen näköinen kompositiokartta progressiolla, että pitäisiköhän tuota miestä jo kosia?  ;D  :smitten: