Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Suhdekartoista yleisesti  (Luettu 7436 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« : 18.01.2006 11:33:12 »

Tuossa aiemmin oli kyselyitä siitä, mikä on rakkauskartta ja miten sen voi tehdä. Itse asiassa varsinaista "rakkauskarttaa" virallisesti tuolla nimikkeellä ei kai ole olemassakaan, mutta astrologia toki antaa mahdollisuuksia tarkastella kahden ihmisen välistä suhdetta muutamallakin eri tavalla. Koetan tässä listata näitä tapoja, mutta älkäähän aloittelevat säikähtäkö, vaikka kartat ja asiat voivat alussa tuntua sekavilta, niiden merkitys kyllä hahmottuu ajan mittaan ja tietysti aina voi ja pitää kysyä lisää, jos joku tietty juttu kiinnostaa. Tulkintoja en ainakaan itse tällä hetkellä valitettavasti ehdi tekemään ja olen myös itsekin vasta aloittelija näiden suhdekarttojen kanssa, mutta kysymyksiä saa toki esittää, varmasti porukka vastailee sen mukaan miten aikaa ja tietämystä löytyy. Smiley Suluissa karttojen nimet englanniksi, virallisista suomennoksista en tiedä, joten korjatkaa tietävämmät, jos joku nimike on mielestänne harhaanjohtava.

Ensinnäkin on olemassa synastriakartta (synastry chart). Synastria tarkoittaa astrologiassa kahden kartan vertailua keskenään, joten synastriakartassakin laitetaan kahden henkilön syntymäkartat sisäkkäin ja katsotaan, millaisia aspekteja karttojen planeetat tekevät toisiinsa ja mihin huoneisiin ne toisella kartalla osuvat. Planeettojen ja aspektien symboliikan kautta voi sitten miettiä, millaisia asioita ne suhteessa ilmentävät. Synastria siis tutkailee kahden kartan suhdetta toisiinsa.

Toiseksi suhdetta itseään voidaan tarkastella myös kompositiokartan eli keskipistekartan (composite chart) tai suhdekartan/yhdistelmäkartan (Davison relationship chart) avulla. Nämä ovat itsenäisiä karttoja, joissa kahden osapuolen kartat on laskennallisesti yhdistetty yhdeksi kartaksi. Ajatellaan, että tämä "kolmas kartta" kuvaisi sitten suhdetta itsessään, ikään kuin näiden kahden henkilön yhteisenä luomuksena. Karttojen yhdistämiseksi on olemassa erilaisia laskutekniikoita ja metodeita (joista en itsekään ole täysin selvillä), mutta esim. www.astro.com –sivun karttalaskuri tuottaa kätevästi sekä kompositiokartan että suhdekartan. Näiden kahden ero on siinä, että kompositiokartta on pelkästään laskennallinen tuotos, joka on tehty laskemalla keskipisteet kullekin planeettaparille, Davisonin suhdekartta taas on tästä edelleen kehitetty versio, joka tekee kartasta ikään kuin syntymäkartan yhdistämällä myös parin syntymäajat sekä –paikat. Tämän vuoksi jälkimmäistä voidaan muutenkin käsitellä kuten syntymäkarttaa, eli sitä voidaan esimerkiksi edistää, sille voidaan katsoa transiitit tai tehdä auringonpaluukartta.

Kolmantena tapana tarkastella suhdetta on vielä tapahtumakartta (event chart), jonka voi tehdä esim. ensimmäiselle tapaamispäivälle, seurustelun alkamispäivälle, hääpäivälle tms. sellaiselle ajankohdalle, joka liittyy suhteeseen. Tällöin kartta tehdään kyseisen päivämäärän ja paikkakunnan mukaan ja siitä voidaan katsoa yleiset tunnelmat ja "ajan laatu" kyseisenä hetkenä. Astrologiassahan alkamishetket (kuten syntymä) ovat tärkeitä, joten tällaistakin karttaa voi käyttää ikään kuin suhteen "syntymäkarttana", jos sen alkamishetki on selvästi määriteltävissä.

Jos haluaa vielä verrata näitä alkamishetken tunnelmia omaan syntymäkarttaansa, voi myös aina tehdä transiittikartan (natal chart and transits) ja katsoa, miten tuon hetken tunnelmat sopivat yhteen oman kartan kanssa.

Tapoja ja tekniikoita siis löytyy ja jokainen voi valita itselleen kiinnostavimmalta tuntuvan. Kannattaa vierailla tuolla www.astro.com –sivujen Extended chart selection –osiossa ja kurkata, miltä kartat näyttävät, jos partnerinkin data on tiedossa. Lisäksi muistutettakoon, että suhdekartan voi mainiosti tehdä muullekin ihmissuhteelle kuin parisuhteelle, eli niiden avulla voi tarkastella suhdetta ihan kehen tahansa henkilöön.

Hauskoja tutkimusretkiä! smitten
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
tonde
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 101


Profiili
« Vastaus #1 : 18.01.2006 22:00:56 »

Hei,

olen tässä huvikseni vertaillut kaksien eri synastriakarttojen ja kompositiokarttojen (keskipisteet) tulkintoja ja todennut, että molemmissa tulkinnoissa keskeisimmät asiat ovat nousseet esille samaan tapaan ja ne ovat myös täydentäneet toisiaan.

Synastriassa on mielestäni se etu, että siitä voi jonkin verran päätellä, kumpi käyttäytyy mitenkin ja miksi.

Davisonin karttatulkinnasta löysin joitakin opuksia kaupan rapakon takaa. Läheltä en heti löytänyt, niin on jäänyt tuo Davison-kartta vielä vertailematta. Täytyy yrittää tutkailla, vaikutti mielenkiintoiselta ajatukselta käsitellä sitä syntymäkartan tapaan.

Joo, ja avioliittoni "syntymäkartta" ja transiitit syntymäkartoille on tullut katsottua myös. Niistäkin voi todellakin päätellä jotain...
tallennettu
Elämänilo
Astroholisti
*****
Viestejä: 6358


Iloa, Valoa ja Rakkautta kaikille


Profiili
« Vastaus #2 : 18.01.2006 23:06:08 »

Hauskoja tutkimusretkiä! smitten

Kiitos "Ajatus"

Kuulut ns. Enkeli-ihmisiin
   angel

Minusta oman tiedon pihtaaminen on kateutta.   Undecided
- kateellisen ihmisen sanonta "sioille ei kannta helmiä jakaa"

Kiitos todella paljon tästä tiedosta.   Wink
- positiivisen ihmisen sanonta "hyvä tulee hyvän luo"

 

 smitten  Elämänilo   smitten
tallennettu

aurinko merkurius mars neptunus vaaka , askendentti vesta neitsyt , venus IC saturnus juno skorpioni , jupiter uranus pluto leijona , chiron ceres kauris , kuu pallas kuunsolmu jousimies , MC harka
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #3 : 19.01.2006 10:47:01 »

Hei Elämänilo, lämmin kiitos kiitoksista ja mukavaa että tiedosta oli iloa. Smiley Yritän toki laittaa tätä tähän asti kertynyttä tietämystä jakoon aina kun vain ehdin, koska olen niin paljon oppinut näiltä astrofoorumeilta itsekin.

Mielenkiintoista oli myös lukea tonden ajatuksia ja varmasti on vielä muitakin jotka ovat perehtyneet näihin. Laittakaahan lisää tutkimustuloksia!

Suhdekarttoja voi muuten myös käyttää valaisemaan sitä, miksi jonkun ihmisen kanssa tuntuu "tökkivän". Auttaa vähän laajentamaan näkökulmaa ja ymmärtämään vähän paremmin sitä toistakin ihmistä.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Elämänilo
Astroholisti
*****
Viestejä: 6358


Iloa, Valoa ja Rakkautta kaikille


Profiili
« Vastaus #4 : 19.01.2006 14:22:22 »

Kiitokset vielä "Ajatutus" 


 Wink 
     
         Kiss   
         
                   angel   

                               smitten

                                        coolsmiley

                                                   laugh


 smitten   Elämänilo   smitten
tallennettu

aurinko merkurius mars neptunus vaaka , askendentti vesta neitsyt , venus IC saturnus juno skorpioni , jupiter uranus pluto leijona , chiron ceres kauris , kuu pallas kuunsolmu jousimies , MC harka
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #5 : 28.10.2007 20:55:42 »

Tuota noin, huomasin dienstin puolella että kompositiokartalle erään kanssa menee noususolmu ja chiron seiskaan. Eikö tämä tarkoita jotain mahdollisuutta kestävään liittoon, tai siis seiska=liitto, avioliitto ja noususolmu=tämän elämän suhde? Vaikkei näin kävisi, tuo asetelma taisi selittää miksi mies alkaa heitellä jo aikamoisia ehdotuksia.. hän on myös nousuvaaka ja Venuksensa on tulimerkissä.

Oliko niin että ihminen alkaa loppuiällään mennä enemmän nousu- kuin Aumerkkiään kohti?

Muita toimivia juttuja on Aurinko ja Venus 11. huoneessa, Merkkari Pluto kahdessatoista. 
« Viimeksi muokattu: 28.10.2007 21:03:07 kirjoittanut ^Soul´s Adventure^ » tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: