Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Perääntyvä Merkurius / Mars / Venus syntymäkartalla  (Luettu 25451 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Almah
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 159


-The wealth of the soul is the only true wealth.-


Profiili
« : 23.08.2010 20:21:26 »

Kiinnostuin tällaisesta aiheesta, katseltuani astrologi Maarit Laurennon astroristeilyn luennon tuosta etusivulta.

Tuossa Maarit sanoo ohimennen, että mikäli omalla syntymäkartalla on Markurius, Venus ja/tai Mars perääntyvänä, niin sitä olisi syytä tarkastella lähemmin..

Nyt tässä kyselenkin tietävämmiltä, että mitäköhän tuo sitten mahtaa kertoa?

Itselläni tuo Merkurius on perääntyvänä 4.huoneessa
tallennettu
indiima
Astroholisti
*****
Viestejä: 1647



Profiili
« Vastaus #1 : 23.08.2010 20:40:51 »

Poikakaverilla peruuttaa samat kuin Suljin sulla, mutta ei hänellä mielestäni ole vaikeita sukulaisuussuhteita - kun sukulaisiakin on niin vähän. Mitä tuo peruutteleva Jupiter meinaa? Omalla kartalla taitaa peruuttaa vain Kheiron ja joku sarvipäistä.
tallennettu

askendentti leijona   aurinko jupiter neptunus kauris  kuu mars kalat  merkurius uranus jousimies   venus vesimies  saturnus pluto skorpioni  chiron kaksoset MC  kuunsolmu  harka
Titania.
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 399


haahuilija


Profiili
« Vastaus #2 : 24.08.2010 12:01:35 »

Mua kanssa kiinnostaisi tietää, mitä peruuttavat planeetat meinaa. Itselläni ei ole yhtään peruuttavaa planeettaa, mutta tuntuu että tosi monen kartalla on. Miehelläni esim. peruuttaa mars uranus saturnus pluto sekä kuunsolmu enkä osaa yhtään tulkita mitä nää peruuttkset meinaa Huh
tallennettu

aurinko, MC jousimies
askendentti, kuu vesimies
Miksi pitää olla muiden kaltainen, kun heitä on jo niin paljon? - Anonyymi
Suljin
Astro-nauttija
****
Viestejä: 760



Profiili
« Vastaus #3 : 24.08.2010 12:16:25 »

Luulin, että pysähtyneellä venuksella olisi pieni s (stationary) perässä, mutta ilmeisesti näin ei ole? Minulla on r.

Pieni r planeetan perässä meinaa perääntyvää planeettaa
tallennettu

Vain mielikuvituksesi on rajana
Titania.
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 399


haahuilija


Profiili
« Vastaus #4 : 24.08.2010 12:59:36 »

Luin juuri jotain artikkelia näistä perääntyvistä planeetoista, jossa niiden sanottiin kertovan edellisistä elämistä ja niissä saavutetuista asioista. Eli siinä perääntyvät planeetat kuvasivat positiivisia asioita ihmisestä, kuin kypsyyttä ja kokemusta elämisestä eri elämän osa-alueilla planeetasta ja sen huone sijainnista riippuen. Voi itku kun en ottanut osoitetta talteen Undecided

Eli mulle on nyt vähän epäselvää, että ovatko perääntyvät planeetat positiivinen vai negatiivinen juttu kartalla?
tallennettu

aurinko, MC jousimies
askendentti, kuu vesimies
Miksi pitää olla muiden kaltainen, kun heitä on jo niin paljon? - Anonyymi
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497



Profiili WWW
« Vastaus #5 : 24.08.2010 13:10:36 »

Peruuttava planeetta nataalikartalla usein kertoo siitä, että planeetan energia kääntyy sisäänpäin ja toimii ikään kuin eri tavalla tai päinvastoin kuin "normaalisti". Tässä omat lyhyet lyhennelmäni perääntyvistä planeetoista;

Perääntyvä Merkurius - paljon sisäistä puhetta, joka ei välttämättä koskaan yllä kommunikaatioon asti muiden ihmisten kanssa. Epäloogisuutta ajattelussa, ajattelumallit poikkeavia muusta väestöstä - tämän vuoksi voi kokea olevansa "tyhmä" tai "hidas". Kun ymmärtää oman ajattelunsa erikoisuuden ja avartuu myös ymmärtämään muiden ajatusmaailmaa, voi löytyä upeita ajatuksen siemeniä. Ihminen voi tuntea itsensä jatkuvasti väärinymmärretyksi.

Perääntyvä Venus - kauneuskäsitys on erilainen suhteessa muihin. Näkee kauneutta niissä asioissa missä muut eivät näe ja sen, mitä muut pitää kauniina, kokee tylsänä tai mitättömänä. Naisella perääntyvä Venus voi vaikuttaa, niin, että on ikään kuin vaikea toimia ns. naisen mallin mukaisesti. Miehellä naismaku voi olla hyvin erikoinen tai omalaatuinen. Näille ihmisille on tärkeää, että he saavat jossain vaiheessa elämäänsä kokemuksen siitä, että he ovat itse kauniita, sillä usein siinä on joku haava. Ihmissuhteet erityisen tärkeitä, mutta voivat olla myös hankalia. Rakkauden läksy on tässä Venuksen asemassa karminen läksy.

Perääntyvä Mars - aktiivisuus ja viha kääntyy sisäänpäin. Omia haluja on vaikea ilmaista, seksuaalisuus voi olla lukossa tai piilotettua. Miesihanne voi naisilla olla erilainen kuin muilla, miehillä taas vaikeuksia ilmaista omaa miehisyyttään tai vaikea kuulua "miesten joukkoon". Toimintatavat ovat jotenkin erilaisia kuin muilla, käytöksessä epäloogisuutta. Henkilön voi olla vaikea puolustaa itseään ja/tai olla energinen ja viedä haluamiaan asioita läpi. Näitä asioita tulisi opetella elämän aikana.

Perääntyvä Jupiter - kasvu kääntyy sisäänpäin. Ihminen laajenee sisältä ja hänellä voi olla realistisessa elämässä paljon erilaisia mahdollisuuksia, mutta ihminen ei osaa tarttua niihin. Tyytyy helposti pieneen eikä vaadi paljon. Voi olla vaikea saavuttaa yhteyttä yhteiskuntaan, uskontoihin tms. jolloin ihminen luo ikään kuin oman päänsisäisen uskonnon/yhteiskunnallisen maailman, joka eroaa ulkopuolisesta maailmasta. Karmisena läksynä on oppia uskon ja kasvun merkitys.

Perääntyvä Saturnus - velvollisuudet kasvavat sisäänpäin. Ihminen voi kokea vastuunkantamisen hyvin vieraana ja vältellä sitä elämässään konkreettisesti, mikä voi lopulta näkyä niin, että vastuunkanto ikään kuin kääntyy sisäänpäin, mikä voi näkyä esim. masentuneisuutena. Perääntyvästä Saturnuksesta sanotaan, että se kuvastaa voimakasta ja hankalaa karmaa, joka täytyy kohdata elämässä ja koska ihminen pakoilee vastuuta päänsä sisään, niin elämä voi olla varsin vaikeaa ja hankalien kokemusten täyttämää. Tämä riippuu myös aspekteista ja tämänkin voi kohdata eri tavalla. Nämä ihmiset voivat ottaa ison vastuun esimerkiksi itsestään, mutta eivät osallistu yhteiskuntaan välttämättä.

Perääntyvä Uranus - Rajoja rikkova asenne kumpuaa sisältä. Henkilö, jolla on perääntyvä Uranus kartallaan, voi olla luontaisesti erittäin erikoinen tavassaan ajatella suhteessa yhteiskuntaan. Hänellä voi olla erilaisia ja radikaaleja tapoja elää elämäänsä, mutta hänen voi olla vaikea suhteuttaa näitä ikään kuin yhteiskunnan normeihin. Tällöin helposti syntyy tilanteita, joissa ihminen joutuu taistelemaan yhteiskuntaa vastaan, eikä niin, että hän yhteiskunnan sisältä lähtisi uudistamaan sitä haluamallaan tavalla. Perääntyvään Uranukseen voi liittyä myös UFO-kokemuksia ja kiinnostusta avaruuteen. Ihminen on uudistushaluinen ja innokas ja nuorekkaan oloinen.

Perääntyvä Neptunus - Sensitiivisyys kääntyy sisäänpäin. Ihminen voi olla erittäin herkkä ja hänen voi olla vaikea ymmärtää yhteiskunnan julmuutta. Ulospäin henkilö voi näyttää kovalta, mutta todellisuudessa on paljon herkempi kuin suurin osa. Karmallisena läksynä on oppia sensitiivisyyden, herkkyyden ja intuitiivisen puolen positiivinen puoli ja se, miten sen voi positiivisesti yhdistää ihmissuhteisiin ja yhteiskunnalliseen työhön. Kun kartalla on perääntyvä Neptunus, henkilö sortuu helposti esim. addiktioihin ja päihteiden käyttöön, koska ei välttämättä ole tietoinen tästä puolesta itsessään.

Perääntyvä Pluto - transformaatio kääntyy sisäänpäin. Transformaatio liittyy karmaan. Pluto perääntyvänä voi kuvastaa myös edellisen elämän kokemuksia ja karmallisia kokemuksia, jotka tulee tässä elämässä kohdata transformaation kautta. Karmalliset kokemukset voivat liittyä kontrolliin, seksuaalisuuteen, hyväksikäyttöön jne. Tässä korostuu anteeksiannon merkitys ja henkinen transformaatio, joka tulisi myös suunnata konkreettiseen elämään.

---

Jupiter, Saturnus, Uranus vaikuttavat yhteiskunnalliseen osallistumiseen paljon ja jos nämä planeetat peruuttavat, olen huomannut, että yksilön on erityisen vaikea löytää paikkaansa yhteiskunnassa ja voi käyttää koko elämänsä yhteiskuntaa vastaan "taistelemiseen", usein turhaan. He voivat tehdä myös erikoisia ratkaisuja liittyen työpaikkoihin tai opiskeluihin ja mennä ihan eri reittejä kuin kukaan voisi kuvitellakaan!

Persoonalliset planeetat (Merkurius, Venus, Mars) kuvaavat yksilön elämää useimmiten ja sellaista päivittäistä ja perhe - ja sosiaalisiin suhteisiin liittyviä ongelmiin (jotka sitten voi ratkaista).

Usein ihmisillä, joilla planeetat peruuttavat, ne kohdat elämässä jolloin planeetta lähtee progressiivisella kartalla taas kiertämään suoraan, ovat tärkeitä merkkipaaluja elämässä. Ne ovat hetkiä, jotka ihminen muistaa aina.
« Viimeksi muokattu: 24.08.2010 13:14:05 kirjoittanut Ebenia » tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
Eileithyia
Astroholisti
*****
Viestejä: 1233


Jebah


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 24.08.2010 13:59:13 »

Mistä sitten näkee että onko planeetta peruuttava vai ei?
tallennettu
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497



Profiili WWW
« Vastaus #7 : 24.08.2010 14:18:33 »

Mistä sitten näkee että onko planeetta peruuttava vai ei?

Esimerkiksi jos tiedot laittaa Astro.comiin ja sieltä menee "Extended chart selection" kohtaan ja painaa "Show chart". Jos jonkun planeetan perässä on pieni r-kirjain, se tarkoittaa, että se on retrograde, eli peruuttava.
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
Suljin
Astro-nauttija
****
Viestejä: 760



Profiili
« Vastaus #8 : 24.08.2010 15:55:18 »

Kiitos, Ebenia noista lyhennelmistäsi Smiley
tallennettu

Vain mielikuvituksesi on rajana
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497



Profiili WWW
« Vastaus #9 : 24.08.2010 16:12:57 »

Eiks noi hitaat planeetat, Uranus, Neptunus ja Pluto ole niitä jotka peruuttavat koko ikäpolvella. Ainakin mun kavereilla peruuttaa kaikilla nuo juuri.

Usein noiden planeettojen peruutukset kestävät sen verran pitkään, että siinä ehtii syntyä ainakin vuoden aikana useampi lapsi. Smiley Kaikki eivät kuitenkaan aina peruuta samaan aikaan, on kyllä niitäkin tapauksia omassa lähipiirissä, että kaikki nuo sattuvat olemaan kartalla peruuttavassa tilassa...
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1654


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #10 : 24.08.2010 17:11:32 »

Peruuttava Kheiron lienee oma lukunsa, sen pitäisi olla käsittääkseni jo valmiiksi aika sisäänpäinkääntynyttä energiaa. :Smiley
tallennettu
mirka222
Vieras
« Vastaus #11 : 24.08.2010 19:17:09 »

Voi hyvänen aika mullahan peruuttaa syntymäkartalla saturnus, uranus, neptunus ja pluto, huoh, aika raskasta tekstiä oli lukea nuo Ebenian tulkinnat Embarrassed Tuota saturnus-tulkintaa en oikein ymmärtänyt mutta tuo uranus-, neptunus- ja pluto -jutut allekirjoitan täysin! Ei varmaan mitkään helpoimmat peruuttavat planeetat..En silti koe, että elämäni olisi omasta mielestäni ollut kovin kurjaa..paljon vastoinkäymisiä joo mutta samalla jännittävää ja haastavaa coolsmiley  Olen kyllä äärimmäisen herkkä ja yliherkkyyden kääntäminen positiiviseksi voimavaraksi onkin jo hankalampi juttu...
tallennettu
meimi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1019


Astrotumpelo


Profiili
« Vastaus #12 : 24.08.2010 22:49:02 »

Kiitos, Ebenia, selvityksestäsi!  Olenkin jonkin aikaa etsiskellyt tietoa noista peruuttavista planeetoista, ja tässä sitä nyt tuli!
 smitten
tallennettu

aurinko jousimies  kuu vaaka  askendentti kauris  merkurius jousimies  venus skorpioni  mars jousimies  keskitaivas jousimies

Punainen Resonoiva Taivaanvaeltaja
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1497



Profiili WWW
« Vastaus #13 : 24.08.2010 22:58:10 »

Hieno juttu, jos oli jollekin apua.

Saturnuksen perääntyminen onkin varsin vaikea ymmärtää. Se liittyy usein siihen, että ihmisen on kasvettava ikään kuin auktoriteetiksi omassa elämässään hankalien kokemusten suhteen, mikä voi liittyä esimerkiksi erittäin kontrolloiviin ja vaikeisiin perhesuhteisiin tai sitten edellisiin elämiin, jossa on koettu oman auktoriteetin tallomista oikein olan takaa. Tähän läksyyn kuuluu myös hiljentymisen, hitauden ("hiljaa hyvä tulee") ja rakentamisen läksy. Edellisissä elämissä on tupattu ehkä tekemään asioita "vähän sinne päin" ja nyt pitäisi opetella sitä miten asiat todella rakennetaan pysyviksi ja vankoiksi ja miten ikään kuin otetaan auktoriteetti itselle niin, että se tukee tätä rakentamista. Toiseen ääripäähän ei myöskään saa mennä, eli siihen, että ollaan sitten liiallisen auktoriteettisia tai kovia, sillä tämä taas suuntaa saturnuksen energian sisäänpäin ja voi aiheuttaa taasen masennusta.

Toivottavasti selittää paremmin.
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
mirka222
Vieras
« Vastaus #14 : 25.08.2010 09:45:08 »

En tiedä liittyykö nämä asiat juuri perääntyvään saturnukseen mutta kerrompa silti...Lapsuuden perheessä mulla oli sairas isäpuoli, jota sai pelätä lähes joka päivä ja hän harjoitti tällaista psykologista kontrollointia ja väkivaltaa vaikka fyysisesti ei käsiksi käynytkään, mulla esim. kaikenlaisia pelkotiloja jäänyt ja piilossa olevia aggressioita miehiä kohtaan..Mulla tuppaa itselläni olemaan kova tuo kontrolloimisen halu parisuhteessa, haluan tehdä hirveästi sääntöjä ja kaikki pitäisi tehdä ns. mun pään mukaan, se luo näennäisen turvallisuuden tunteen..Menen tolaltani, jos ukko parka sattuu tekemään "käskyjeni" mukaan..Toisaalta sitten huomaan ajautuvani sellaisiin suhteisiin, joissa pääsen tähän kontrolloijan asemaan ja toinen on sitten tällainen toisaalta alistuvampi mutta toisaalta epäkypsempi ja sääntöjä "tottelematon" osapuoli...Olin esimerkiksi entisessä 5v suhteessani ex-mieheni äiti, hain hänet milloin mistäkin ojasta ryyppyreissuiltaan ja hoidin hänen työnhakuasiansa sun muut..Toisaalta sitten kun hän lopulta pääsi töihin,näin oikeudekseni hoitaa meidän kummankin raha-asiat ja saatoin pitää hänen pankkikorttiaan lompakossani..Lisäksi kaikki arjen asiat tehtiin aina minun päätösteni mukaan..

Ihan kamalalta tuntuu lukea tuota omaa tekstiä, koska vasta nyt 24-vuotiaana olen alkanut tajuta vääriä toimintamalleja ja patoutumia, mitä minulla on lapsuudestani jäänyt, ja niitä on paljon..Tuossa ihmissuhdeasiassakin parempi olisi hankkiutua sellaisten ihmisten seuraan, joilla on jo alusta alkaen "samat säännöt", jottei tarvitse alkaa tuota kontrolloimispeliä uudestaan..Ketäänhän ei voi tässä elämässä oikeasti pakottaa, hallita tai kontrolloida, nuo minun käyttäytymismallit ovat vain jossain niin syvällä, että niitä on vaikea muuttaa vaikka tiedostankin nykyään tuon ongelmani..
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
 
Siirry: