Sivuja: [1] 2 3 ... 14
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: H1N1  (Luettu 90820 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
sidrika
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 310


Profiili
« : 08.10.2009 11:00:45 »

On tullut aika päättää, ottaako rokotteen (ei, se ei ole pakollinen, ainakaan vielä, vaikka jo nyt kuulee joidenkin terveydenhoitajien väittävän että ihmisillä on velvollisuus ottaa se), ja antaako lapsiaan rokotettaviksi. Itse suhtaudun epäluuloisesti rokotteeseen, maailmalla kuuluu paljon varoittavia ääniä, mm:

- rokote sisältää uusia ainesosia rokotteen tehostamiseksi, joista ei tiedetä miten elimistö niihin reagoi mutta rajuja reaktioita pelätään, ja lisäksi mm. elohopeayhdiste ym. haitallisia aineita
- rokotetta ei ole juurikaan ehditty testata
- valmistajia on vapautettu vastuusta, jos rokotteella sattuu olemaan enemmän tai vähemmän vakavia haittavaikutuksia
- 1970-luvulla käytetty vastaavantyyppinen rokote vastaavantyyppisen epidemian aikana aiheutti paljon enemmän vakavia seurauksia kuin itse sairaus ja se vedettiin silloin äkkiä markkinoilta
- Isossa-Britanniassa on vuotanut julkisuuteen terveysviranomaisten kirje maan neurologeille, jossa kehotetaan olemaan valmiudessa diagnoisoimaan ja hoitamaan Guillain-Barre-oireyhtymää, vakava neurologinen sairaus joka saattaa puhjeta rokotteen yhteydessä
- suomessakin on infektiolääkäreitä jotka kyseenalaistavat massarokotusten mielekkyyttä

Toisaalta, olisihan se kurjaa, jos tässä tekee virhearvioinnin ja saa vakavan sairauden tai kuolee, siksi ettei ole ottanut tarjolla ollutta rokotetta. Tai vielä pahempi, jos lapset menehtyisivät siksi että vanhemmat olisivat kieltäytyneet rokotteesta. En todellakaan tiedä mitä tehdä.

Joka tapauksessa, jos aikoo kieltää lastensa rokottamisen niin nyt olisi aika tehdä siitä kirjallinen ilmoitus ja toimittaa se koulun terveydenhoitajalle, muuten saattaa käydä niin että lapset jonain päivänä lähiaikoina rokotetaan keneltäkään kysymättä. Johtuen siitä, että vanhemmat täyttävät lapsen terveystietolomakkeen ala-asteen alkaessa, johon usein rutiinisti tulee ruksattua kyllä siihen kohtaan, jossa kysytään, saako lapselle antaa rokotusohjelmaan kuuluvia rokotteita. Tarkistin asian lasteni kouluterveydenhoitajalta. Tässä saumassa tarvitaan erillinen kielto, muuten suostumus katsotaan annetuksi jo lapsen aloittaessa peruskoulun.

Olen kuullut, että rokotteiden haittavaikutuksia pystyttäisiin hoitamaan ja ennaltaehkäisemään mm. homeopatialla ja joillakin vitamiineilla ja hivenaineilla ym. ravintolisillä, jos joku aiheeseen paremmin perehtynyt haluaisi jakaa tietojaan tässä?

Tässä H1N1-ilmiössä tuntuu olevan jotain hämärää, vaikka en olekaan mikään salaliittoteoreetikko. Viime keväänä sen puhjetessa Meksikossa todettiin että tauti on hyvin vaarallinen ja tappava ja mm. kouluja suljettiin. Viruksen alkaessa levitä ympäri maailmaa todettiin, ettei se suinkaan ole niin vaarallinen kuin aiemmin pelättiin, ja Meksikon kevään tilanne pääsi jotenkin unohtumaan. Nyt Suomen terveysviranomaisten virallinen kanta on, ettei se ole sen kummempi juttu kuin normaali kausi-influenssa. Silti kansaa halutaan rokottaa nopeasti kehitetyllä, testaamattomalla rokotteella. Silti on perustettu erityisiä toimipisteitä hoitamaan H1N1-epäilyjä. Silti on massiiviset käsienpesu-kampanjat menossa ja kouluja ja työpaikkoja on ohjeistettu siten, että kaikki H1N1-epäilyt pitää eristää ja lähettää kotiin saman tien. Silti on annettu sellaiset ohjeet, että lääkäriin on hakeuduttava viipymättä mikäli tämän influenssan yhteydessä ilmenee hengitysvaikeuksia, tihentynyttä hengitystä, huulten sinisyyttä tai huimausta. Oikein hyviä ohjeita, mutta ei näitä jaeta normaalin kausi-inflenssaepidemian yhteydessä. Ja H1N1:hän ei virallisesti poikkea siitä. Miksi hoito-ohjeet ja varotoimenpiteet sitten poikkeavat?

Kylillä puhutaan siitä, että tämän taudin ensimmäinen aalto olisi melko lievä ja harmiton, mutta että viruksen muuntumista on odotettavissa siten, että toisen aallon versio olisi huomattavasti vaarallisempi. Olen kuullut eräiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden sanovan, että tämä kannattaa sairastaa nyt "luomuna", rokotteen ottamisen sijasta, jolloin olisi luonnollinen suoja mahdollisen toisen aallon iskiessä. Rokotteissahan on sekin ongelma, ettei niillä pystytä takaamaan suojaa, vaan osalle rokotetuista ei kehitykään immuniteettia.

Tämä on tosiaan kaikki kuulopuhetta ja spekulointia, mutta omia päätöksiä märehtiessä olisi kyllä kivaa kuulla muitten käsityksiä ja suunnitelmia.

Ja tähän voisi myös kerätä kootut hyviksi havaitut ennaltaehkäisy- ja hoitokeinot. Ne, mistä itse olen monelta suunnalta kuullut ovat:

D-vitamiinilisä, maksimaalinen sallittu annos. Vahvistaa immuunipuolustusta.
C-vitamiini, niin paljon kuin vatsa sietää, mielellään 2g päivässä. Immuunipuolustukseen.
Sinkki-lisä. Immunipuolustukseen.
Nenän huuhtelu (vahvistaa limakalvoja, huuhtelee pois virukset ja pölyt).
Auringonhattu-uute, pienet annokset kuureina ennaltaehkäisemään, iso-annoksinen kuuri hoitamaan. Ei jatkuvaan käyttöön, kuurin raja taisi olla 2 tai 6 viikkoa jonka jälkeen täytyy pitää tauko.
Valkosipuli.
Ferrum phosphoricum-kudossuola (D12) kuurina ennaltaehkäisyyn. Ei haittavaikutuksia, sopii kuulemma jatkuvaan käyttöön epidemian aikana.
Teepuuöljy tuoksulampussa käytettynä.
Sanomattakin on selvää, että kannattaa syödä, nukkua, liikkua ja hengittää hyvin. Stressin ennaltaehkäisy, jooga, meditaatio ym. voisivat olla paikallaan. Stressikäyttäytyminen nakertaa immuunipuolustusta.


Rokotusten haittavaikutusten ennaltaehkäisyyn:
Homeopaattiset silicea ja thuja. Annostusta kannattaa kysyä homeopaatilta.
Kalkkilisä.
Riittävä lepo.
Rokotuksen jälkeen ei pidä käyttää immuunipuolustusta stimuloiva yrttejä, kuten aurinkohattua. Elimistö alkaa tuolloin käymään ylikierroksilla.
« Viimeksi muokattu: 08.10.2009 11:04:17 kirjoittanut sidrika » tallennettu
meruska
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 653


Profiili
« Vastaus #1 : 08.10.2009 12:04:51 »

Missä tahansa flunssassa/influessa pitää hakeutua hoitoon jos on huulten sinisyyttä tihentynyttä henkitystä ja hengen ahdistusta.

Kysymyksessä on todetusta vähemmän vaarallisesta taudista huolimatta herkästi tarttuva influenssa, joka vaatii vähintään viikon sairasloman. Varotoimet; käsien puhdistus hyvin, aivastelu käsivarren suojassa (ei kämmenen), sairastuneiden eristys, kehoitus hakutumaan hoitoon/tutkimuksiin/lääkärille vain vakavissa tilanteissa on osa ennakoivaa terveyden huoltoa. Ennustettuna oli että 1/3 osa suomalaisista sairastuu. Tämä takoittaa katastrofia palvelualoille ja yhteiskunnan toiminnalle, jos kaikki sairastuvat kerralla. Terveyden huolto suoraan sanoen joutuu "kuseen" jos nämä kaikki ihmiset hakeutuvat hoitoon. Ohjeet ovat olemassa, jotta pystyttäisiin pahimmassakin tilanteessa säilyttämään riittävä toiminta.

Näin.

Mutta toisaalta vitamiinit ja terve elämä kunniaan ja kunnon lepo!

Luulen että meille tullessaan influenssa on muuttanut muotoaan hiukan laimeammaksi ja onhan meillä terveempää porukkaa muutenkin kuin Meksikossa ja parempi terveydenhuolto. Meillä vakavammin sairastuneet saadaan helpostikin ja nopeasti hoitoon ennen kuin infektio pääsee liian pitkälle kehittymään. Meillä on tietoa. Turvaverkosto toimii... useimmilla. Ja tietoa saa kun sitä haluaa ja osaa kysyä. Turhia ja vääriä kysymyksiä ei olekkaan.

Holhousyhteiskunnassa on jotain hyvääkin.... Rokotukseen en kommentoi. Osaan miettiä asian vain omaltakohdaltani.

Meruska
tallennettu

Taivasta katsellen ja ihmetellen
Mantelinpuolikas
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 46


Profiili
« Vastaus #2 : 08.10.2009 15:42:10 »

En aio ottaa rokotetta, jota ei ole riittävästi tutkittu ja kun kaikki rokotteet sisältävät vielä elohopeaakin. Muutoinkin sikainfluenssalla on peloteltu ihmiset. Niitä, jotka eivät suostu rokotetta ottamaan, syyllistetään juuri noista syistä, että työpaikoilta puuttuu työntekijät, eikä hommat hoidu. Ehkä olisikin aika miettiä, mitkä työt oikeasti ovat tärkeitä. Pelolla ja syyllisyydellä ihmisiä ohjaillaan edelleenkin.

Kallistun itsekin tuohon, että ravitsemuksellisin keinoin suojautuu parhaiten.

Rokotteen kehittäjät, eivätkä lääkärit itse suostu ko. rokotetta ottamaan, joten jossain on mätää. Kun tuli tieto, että alalla työskentelevät rokotetaan ensimmäisinä, sanoin, että antakaa vaikka potkut, mutta tuohon rumbaan en suostu. Kai nyt ihmisillä itsemääräämisoikeus saa olla.

http://sikainfluenssa.biz/varoitus


tallennettu
Mantelinpuolikas
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 46


Profiili
« Vastaus #3 : 08.10.2009 23:41:36 »

En ota edes sakon uhalla tuota rokotetta. Aivan yhtä tyhjän asian takia, en riskeeraa omaa terveyttä rokotteella, jota ei ole millään tavoin todistettu riskittömäksi. Tässä youtuben videossa lääkäri A. Heikkilä antaa asiallista tietoa sikainfluenssasta, joten ihan rauhassa vaan.

http://www.youtube.com/watch?v=t--EWTnfpn0

Löysin tällaisenkin mielenkiintoisen linkin aiheen tiimoilta

http://www.infosota.fi/

tallennettu
meruska
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 653


Profiili
« Vastaus #4 : 09.10.2009 13:10:20 »

En aio ottaa rokotetta, jota ei ole riittävästi tutkittu ja kun kaikki rokotteet sisältävät vielä elohopeaakin. Muutoinkin sikainfluenssalla on peloteltu ihmiset. Niitä, jotka eivät suostu rokotetta ottamaan, syyllistetään juuri noista syistä, että työpaikoilta puuttuu työntekijät, eikä hommat hoidu. Ehkä olisikin aika miettiä, mitkä työt oikeasti ovat tärkeitä. Pelolla ja syyllisyydellä ihmisiä ohjaillaan edelleenkin.

Kallistun itsekin tuohon, että ravitsemuksellisin keinoin suojautuu parhaiten.

Missä työ paikalla tuollalailla kohdellaan? Mielenkiintoista. Rokotus suojaa sairastumiselta... jos suojaa. Kaikki Influenssa rokotteethan ovat olleet vaikutukseltaan kyseenalaisia kautta aikojen. Varsinkin täysin terveille yksilöille niiden hyöty on minimaalista. Työpaikassa, jossa on tietoa aiheesta (terveydenholto) kyllä pitäisi osata olla tekemättä kärpäsestä härkästä. Rokotuksella pyritään vähentämään sairastuneita, sillä ei pystytä estämään leviämistä. Jos keskitytään rokotukseen liikaa, voidaan unohtaa se tärkein: suojainten käyttö! Jos mahdollista sikainfluenssa kantajaa käsitellään samoin kuin mahdollista mrsa kantajaa ja suojaudutaan pisaratartunnalta, on suojautuminen tahokkaampaa kuin rokotteen suoja.

 työpaikoilta puuttuu työntekijät, eikä hommat hoidu. Ehkä olisikin aika miettiä, mitkä työt oikeasti ovat tärkeitä. Tuota lausetta haluaisin hiukan tarkennettavan. Lomautusten ja irtisanomisien aikana levottomuutta herättäviä sanoja. Hommat eivät todellakaan hoidu jos töissä on liian vähän porukkaa. Työkykyiset uuvutetaan kiireellä ja tressillä ja altistetaan sairastumiselle. Kiireesä unohtuu myös suojaaminen! Kaikki työt ovat tärkeitä!
tallennettu

Taivasta katsellen ja ihmetellen
Norna
Vieras
« Vastaus #5 : 09.10.2009 14:09:33 »

 En ole ajatellut ottaa rokotetta vielä, jos se innostuu tästä ärtsympään muotoon niin ehkä sitten. Anoppi otti viime vuonna ensimmäistä kertaa elämässään perusinfluenssarokotteen ja ensimmäistä kertaa elämässään sairastui sen perään influenssaan, että olipa aika hyvä sijoitus sekin  2funny.

 Kaikkea eriskummallista tämä sikainfluenssa poikii mukaan, VeriChip-yhtiö ilmoitti alkusyksystä että se on patentoinut mikrosirun jonka voi laittaa ihon alle ja sitten se keräilee tietoa taudeista siellä ja ilmoittelee niistä johonkin kansanterveyssysteemiin, esim H1N1-viruksesta ja MRSA:sta. Yhtiön pörssikurssi myös lähti nousuun kun ilmoitti patentoineensa tällaisen mikrosirun. Tuota voi varmasti käyttää hyvään tarkoitukseen ja auttaa seuraamaan epidemioiden kehitystä ym mutta poikii kyllä mukanaan läjän kaikenlaisia salaliittoteorioita Cheesy.

 Lähteitä:
http://www.verichipcorp.com/  (press releases)
http://www.reuters.com/article/hotStocksNews/idUSTRE58K4BZ20090921
 
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #6 : 16.10.2009 00:16:37 »

Täällä Itävallassa ei ole mitään hysteriaa asian tiimoilta.
Ihmisiä on kehoitettu pitämään hyvää huolta käsihygieniasta kaupungilla olon jälkeen,
käyttämään yleisissä vessoissa desinfiointi-ainetta pöntön reunoille ja käsi-desinfiointi-ainetta,
joka nyt on normaali toimenpide kenelle tahansa tervejärkiselle,
syömään hyvin vitamiineja ja immuniteettia voimistavia tuotteita, joihin myös oma lääkäri
voi tehdä reseptin, jolloin ne apteekista ostettuna ovat edullisempia
ja nauttimaan raikasta vuoristoilmaa, joka vahvistaa immuniteettia ja rauhoittaa hermoja
ja vie stressitason alas ja tietenkin välttämään röhiviä
ja välinpitämättömästi hygieniaan suhtautuvia tai epäilyttäviä ihmisiä
ja hakeutumaan välittömästi ensiapuun, mikäli korkea kuume iskee.

Itävallassa suhtaudutaan hyvin epäileväisesti tuohon rokotukseen.
Täällä tosin ei ole raportoitu ainuttakaan sairastumistapausta,
vaikka turisteja parveilee hemmetisti joka päivä. Huh

Ainoa näkyvä juttu on desinfiointi-aineet käsille vilkkaissa virastoissa, toimistoissa,
yleisissä vessoissa jne, joissa jälkimmäisissä vessojen pinta-desinfiointi-automaatit
pidetään koko ajan täynnä.
Tosin minä vielä vuoraan sen pöntön istuin osat rullallisella paperia.  :Smiley

Saas nähdä, muuttuuko ääni kellossa, jos joku sairastuu.
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« Vastaus #7 : 16.10.2009 08:04:10 »

Itse en todellakaan lähtisi käyttämään käsi-desiä. Täällä töissäkin ihmiset hysterisoi ja desinfioi käsiään joka käänteessä. Ei järkeä, se tappaa ihan liikaa bakteereita joten ei ihme että kaikenlaisia tauteja kehittyy. Mielestäni käsien desinfiointi kuuluu sairaaloihin, ei työpaikalle tai kotiin. Tosin se on vain minun mielipiteeni.
Äitini joka on hysteerinen siisteyden kanssa on myös jatkuvasti sairaana kun pesee käsiään tuhat kertaa päivässä.

Pesen itse käteni vain vessassakäynnin jälkeen ja ennen ruuanlaittoa (tietty myös suihkussa) ja olen ollut sairaana viimeksi 2007 loppuvuodesta. Työtoverini jotka desinfioivat käsiään ovat kipeänä jo toista kertaa tänä syksynä.

Itseään on suojattava monipuolisella ruualla ja vitamiineilla.

En näe sikaflunssaa pelottavana. En tunne yhtäkään sairastunutta eikä se ei ole tavallista influenssaa vaarallisempi. Jos tulee niin tulee.

Rokotettakaan en aio ottaa. Miksi rokottaa itseään jos tauti ei ole edes tappava. Tappavuus on tavallisen influenssan luokkaa.
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3625



Profiili
« Vastaus #8 : 16.10.2009 08:50:18 »

No meillä (iso firma) on sairaslomia tänä syksynä ollut ennätysmäisesti ja nämä täällä ruikkivat sitä käsi-desiä joka käänteessä.
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #9 : 16.10.2009 23:52:37 »


Ongelma lienee myös siinä, että kaikki ei edes pese käsiään vessankäynnin jälkeenkään  crazy2 joten tuo käsi-desi on siinä lievä pelastus, toki liika on aina liikaa. Olisi mielenkiintoisaa tietää vähentyyköhän saikut kun ihmiset niitä säännöllisesti käyttää  Huh

Liika on aina liikaa, tottakai.
Suomessa tappaa kylmäkin hyvin pöpöjä, mutta täällä on lämpimämpää suurimman osan vuotta
ja aivan stnan paljon sellaista... hmmm... pakolais -ja ulkomaalaisainesta  Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
joille alkeellinenkin hygienian käsitys on aika kammotava plus tietenkin miljoonat turistit.
Wienissä asuu 2 milj. ihmistä jo omastakin takaa ja pienellä alueella.

Täällä on aika äkkiä kipeä, jos niitä käsiä ei pese, kun on liikkunut esim.
metrolla tai ratikalla jne.
Nopean laihdutuskuurin saa päivässä, parissa ripuli-oksulla ja lievällä kuumeella,
kun käy kapungilla ja kosketelee normaaleja pintoja, eikä ennen syömistä pese käsiään.

Tai käy syömässä falafelia tai kebabia turkkilaisten paikoissa.  Grin

Pelkästään Wienissä asuu yli puoli miljoonaa ulkomaalaista,
joista suurin osa on turkkilaisia tai muita mehmettejä, Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
joiden perushygienia-käsitys on varsin eksoottinen. Tongue

Täällä se käsi -ja toiletti-desifiointiaine on tarpeen. Wink
« Viimeksi muokattu: 16.10.2009 23:55:41 kirjoittanut Sasha » tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5082


4ever


Profiili
« Vastaus #10 : 17.10.2009 00:03:32 »

Käsidesi on ihan hyvä tietyissä tilanteissa ja olosuhteissa, mutta eipä se estä aivastelu- yms... pisaratartuntaa  Undecided
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Asterix
Vieras
« Vastaus #11 : 17.10.2009 00:20:00 »

Käsidesi on ihan hyvä tietyissä tilanteissa ja olosuhteissa, mutta eipä se estä aivastelu- yms... pisaratartuntaa  Undecided

No niinpä! Undecided

Minä en voi käsittää, millaisia vuoristopeikkoja ja telttabeduiineja kaupungilla
välillä oikein liikkuu, kun ne ei tajua laittaa edes käsivartta yskimisensä eteen,
vaan suoraan ohikulkevien ihmisten päälle. uglystupid2

Viimeksi eilen huomautin yhdelle romanialaiselle turistille, että ei ole kovin
ystävällistä ja terveellistä yskiä muita päin ja ojensin nenäliinapaketin,
ja heti tuli siihen pari muutakin romanialaista ja natsittelua ja haukkumista rasistiksi. Grin 2funny

Itävallassa valkoihoinen ei saa sanoa edes aiheesta, kun se on jo rasismia.  Tongue
tallennettu
julyette
Vieras
« Vastaus #12 : 17.10.2009 08:50:29 »


Täällä Itävallassa ei ole mitään hysteriaa asian tiimoilta.


Suomessa joka asiasta tehdäänkin aina älytön mediasirkus ja vouhkaaminen.  Angry   Olipa sitten kyseessä possunuha, vaalituet tai pääministerin tuppeen sahatut. Ja kaikki asiat lopulta osottautuu enemmän tai vähemmän tyhjästä nyhjästyiksi.
Sama vouhahan oli aikoinaan sen lintuinfluenssan kanssa. Eikä siitäkään mitään kummempaa juttua lopulta tullut.
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #13 : 17.10.2009 19:19:33 »



Suomessa joka asiasta tehdäänkin aina älytön mediasirkus ja vouhkaaminen.  Angry   Olipa sitten kyseessä possunuha, vaalituet tai pääministerin tuppeen sahatut. Ja kaikki asiat lopulta osottautuu enemmän tai vähemmän tyhjästä nyhjästyiksi.
Sama vouhahan oli aikoinaan sen lintuinfluenssan kanssa. Eikä siitäkään mitään kummempaa juttua lopulta tullut.

No kieltämättä kun nyt asiasta mainitset, niin olen ollut huomaavinani netin kautta
uutisia katsovana ja lehtiä lukevana, että pikkusen on skandaalin nälkäistä porukkaa
ja aihe pitää revästä vaikka vaaleamman värisestä sonnasta naapurin tunkiolla. Huh

Mitä väliä sillä on, onko pääministeri saanut lahjaksi erikoissahatun latakasan vai ei? crazy2
Kuitenkaan kysymyksessä ei voi olla edes tuhatta euroa suurempaa erää kivielementtitalossa.
Ymmärtäisin, jos kysymyksessä olisi 50.000 tai 100.000 € maksava erä tarpeeseen.
Silloin jo täkäläisessäkin mittakaavassa puhuttaisiin lahjonnasta ja korruptiosta.

Suomalaiset tykkää olla antamassa lahjoja ja etuja tietyille ihmisille.
Sain minäkin aikoinaan Stockmannin exclusive-kortin ainoastaan siksi, että osoitteeni
sattui olemaan arvostetussa osoitteessa, vaikka en silloista vaadittua 10.000 MK:n kk ostoja
Stockalle tehnytkään. Grin 2funny

Suomalaisethan halusivat heti lahjoittaa Tim Koprallekin saunan, mutta NASA kielsi sen.
Tuskin kysymyksessä on lahjomisyritykset, suomalaiset vain tykkää vain mielistellä
ihailemiaan ihmisiä ja suomalaiset ovat anteliaita ja auttavaisia. Smiley
tallennettu
meruska
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 653


Profiili
« Vastaus #14 : 18.10.2009 14:03:02 »

Juuu u. Näin on. Porukan pitäisi räiskiessään suojata kasvonsa kyynärtaipeella, ei kämmenellä. Varsinkin jos ei heti kykene käsiään putsaamaan.... Itse olen huomannut että paidan sisään aivastelu on kätevää! Nimim. ympärivuoden aivastelee riippumatta onko epidemiaa vai ei...  Grin
tallennettu

Taivasta katsellen ja ihmetellen
Sivuja: [1] 2 3 ... 14
  Tulostusversio  
 
Siirry: