Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: sidrika - 08.10.2009 11:00:45



Otsikko: H1N1
Kirjoitti: sidrika - 08.10.2009 11:00:45
On tullut aika päättää, ottaako rokotteen (ei, se ei ole pakollinen, ainakaan vielä, vaikka jo nyt kuulee joidenkin terveydenhoitajien väittävän että ihmisillä on velvollisuus ottaa se), ja antaako lapsiaan rokotettaviksi. Itse suhtaudun epäluuloisesti rokotteeseen, maailmalla kuuluu paljon varoittavia ääniä, mm:

- rokote sisältää uusia ainesosia rokotteen tehostamiseksi, joista ei tiedetä miten elimistö niihin reagoi mutta rajuja reaktioita pelätään, ja lisäksi mm. elohopeayhdiste ym. haitallisia aineita
- rokotetta ei ole juurikaan ehditty testata
- valmistajia on vapautettu vastuusta, jos rokotteella sattuu olemaan enemmän tai vähemmän vakavia haittavaikutuksia
- 1970-luvulla käytetty vastaavantyyppinen rokote vastaavantyyppisen epidemian aikana aiheutti paljon enemmän vakavia seurauksia kuin itse sairaus ja se vedettiin silloin äkkiä markkinoilta
- Isossa-Britanniassa on vuotanut julkisuuteen terveysviranomaisten kirje maan neurologeille, jossa kehotetaan olemaan valmiudessa diagnoisoimaan ja hoitamaan Guillain-Barre-oireyhtymää, vakava neurologinen sairaus joka saattaa puhjeta rokotteen yhteydessä
- suomessakin on infektiolääkäreitä jotka kyseenalaistavat massarokotusten mielekkyyttä

Toisaalta, olisihan se kurjaa, jos tässä tekee virhearvioinnin ja saa vakavan sairauden tai kuolee, siksi ettei ole ottanut tarjolla ollutta rokotetta. Tai vielä pahempi, jos lapset menehtyisivät siksi että vanhemmat olisivat kieltäytyneet rokotteesta. En todellakaan tiedä mitä tehdä.

Joka tapauksessa, jos aikoo kieltää lastensa rokottamisen niin nyt olisi aika tehdä siitä kirjallinen ilmoitus ja toimittaa se koulun terveydenhoitajalle, muuten saattaa käydä niin että lapset jonain päivänä lähiaikoina rokotetaan keneltäkään kysymättä. Johtuen siitä, että vanhemmat täyttävät lapsen terveystietolomakkeen ala-asteen alkaessa, johon usein rutiinisti tulee ruksattua kyllä siihen kohtaan, jossa kysytään, saako lapselle antaa rokotusohjelmaan kuuluvia rokotteita. Tarkistin asian lasteni kouluterveydenhoitajalta. Tässä saumassa tarvitaan erillinen kielto, muuten suostumus katsotaan annetuksi jo lapsen aloittaessa peruskoulun.

Olen kuullut, että rokotteiden haittavaikutuksia pystyttäisiin hoitamaan ja ennaltaehkäisemään mm. homeopatialla ja joillakin vitamiineilla ja hivenaineilla ym. ravintolisillä, jos joku aiheeseen paremmin perehtynyt haluaisi jakaa tietojaan tässä?

Tässä H1N1-ilmiössä tuntuu olevan jotain hämärää, vaikka en olekaan mikään salaliittoteoreetikko. Viime keväänä sen puhjetessa Meksikossa todettiin että tauti on hyvin vaarallinen ja tappava ja mm. kouluja suljettiin. Viruksen alkaessa levitä ympäri maailmaa todettiin, ettei se suinkaan ole niin vaarallinen kuin aiemmin pelättiin, ja Meksikon kevään tilanne pääsi jotenkin unohtumaan. Nyt Suomen terveysviranomaisten virallinen kanta on, ettei se ole sen kummempi juttu kuin normaali kausi-influenssa. Silti kansaa halutaan rokottaa nopeasti kehitetyllä, testaamattomalla rokotteella. Silti on perustettu erityisiä toimipisteitä hoitamaan H1N1-epäilyjä. Silti on massiiviset käsienpesu-kampanjat menossa ja kouluja ja työpaikkoja on ohjeistettu siten, että kaikki H1N1-epäilyt pitää eristää ja lähettää kotiin saman tien. Silti on annettu sellaiset ohjeet, että lääkäriin on hakeuduttava viipymättä mikäli tämän influenssan yhteydessä ilmenee hengitysvaikeuksia, tihentynyttä hengitystä, huulten sinisyyttä tai huimausta. Oikein hyviä ohjeita, mutta ei näitä jaeta normaalin kausi-inflenssaepidemian yhteydessä. Ja H1N1:hän ei virallisesti poikkea siitä. Miksi hoito-ohjeet ja varotoimenpiteet sitten poikkeavat?

Kylillä puhutaan siitä, että tämän taudin ensimmäinen aalto olisi melko lievä ja harmiton, mutta että viruksen muuntumista on odotettavissa siten, että toisen aallon versio olisi huomattavasti vaarallisempi. Olen kuullut eräiden terveydenhuollon ammattihenkilöiden sanovan, että tämä kannattaa sairastaa nyt "luomuna", rokotteen ottamisen sijasta, jolloin olisi luonnollinen suoja mahdollisen toisen aallon iskiessä. Rokotteissahan on sekin ongelma, ettei niillä pystytä takaamaan suojaa, vaan osalle rokotetuista ei kehitykään immuniteettia.

Tämä on tosiaan kaikki kuulopuhetta ja spekulointia, mutta omia päätöksiä märehtiessä olisi kyllä kivaa kuulla muitten käsityksiä ja suunnitelmia.

Ja tähän voisi myös kerätä kootut hyviksi havaitut ennaltaehkäisy- ja hoitokeinot. Ne, mistä itse olen monelta suunnalta kuullut ovat:

D-vitamiinilisä, maksimaalinen sallittu annos. Vahvistaa immuunipuolustusta.
C-vitamiini, niin paljon kuin vatsa sietää, mielellään 2g päivässä. Immuunipuolustukseen.
Sinkki-lisä. Immunipuolustukseen.
Nenän huuhtelu (vahvistaa limakalvoja, huuhtelee pois virukset ja pölyt).
Auringonhattu-uute, pienet annokset kuureina ennaltaehkäisemään, iso-annoksinen kuuri hoitamaan. Ei jatkuvaan käyttöön, kuurin raja taisi olla 2 tai 6 viikkoa jonka jälkeen täytyy pitää tauko.
Valkosipuli.
Ferrum phosphoricum-kudossuola (D12) kuurina ennaltaehkäisyyn. Ei haittavaikutuksia, sopii kuulemma jatkuvaan käyttöön epidemian aikana.
Teepuuöljy tuoksulampussa käytettynä.
Sanomattakin on selvää, että kannattaa syödä, nukkua, liikkua ja hengittää hyvin. Stressin ennaltaehkäisy, jooga, meditaatio ym. voisivat olla paikallaan. Stressikäyttäytyminen nakertaa immuunipuolustusta.


Rokotusten haittavaikutusten ennaltaehkäisyyn:
Homeopaattiset silicea ja thuja. Annostusta kannattaa kysyä homeopaatilta.
Kalkkilisä.
Riittävä lepo.
Rokotuksen jälkeen ei pidä käyttää immuunipuolustusta stimuloiva yrttejä, kuten aurinkohattua. Elimistö alkaa tuolloin käymään ylikierroksilla.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: meruska - 08.10.2009 12:04:51
Missä tahansa flunssassa/influessa pitää hakeutua hoitoon jos on huulten sinisyyttä tihentynyttä henkitystä ja hengen ahdistusta.

Kysymyksessä on todetusta vähemmän vaarallisesta taudista huolimatta herkästi tarttuva influenssa, joka vaatii vähintään viikon sairasloman. Varotoimet; käsien puhdistus hyvin, aivastelu käsivarren suojassa (ei kämmenen), sairastuneiden eristys, kehoitus hakutumaan hoitoon/tutkimuksiin/lääkärille vain vakavissa tilanteissa on osa ennakoivaa terveyden huoltoa. Ennustettuna oli että 1/3 osa suomalaisista sairastuu. Tämä takoittaa katastrofia palvelualoille ja yhteiskunnan toiminnalle, jos kaikki sairastuvat kerralla. Terveyden huolto suoraan sanoen joutuu "kuseen" jos nämä kaikki ihmiset hakeutuvat hoitoon. Ohjeet ovat olemassa, jotta pystyttäisiin pahimmassakin tilanteessa säilyttämään riittävä toiminta.

Näin.

Mutta toisaalta vitamiinit ja terve elämä kunniaan ja kunnon lepo!

Luulen että meille tullessaan influenssa on muuttanut muotoaan hiukan laimeammaksi ja onhan meillä terveempää porukkaa muutenkin kuin Meksikossa ja parempi terveydenhuolto. Meillä vakavammin sairastuneet saadaan helpostikin ja nopeasti hoitoon ennen kuin infektio pääsee liian pitkälle kehittymään. Meillä on tietoa. Turvaverkosto toimii... useimmilla. Ja tietoa saa kun sitä haluaa ja osaa kysyä. Turhia ja vääriä kysymyksiä ei olekkaan.

Holhousyhteiskunnassa on jotain hyvääkin.... Rokotukseen en kommentoi. Osaan miettiä asian vain omaltakohdaltani.

Meruska


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Mantelinpuolikas - 08.10.2009 15:42:10
En aio ottaa rokotetta, jota ei ole riittävästi tutkittu ja kun kaikki rokotteet sisältävät vielä elohopeaakin. Muutoinkin sikainfluenssalla on peloteltu ihmiset. Niitä, jotka eivät suostu rokotetta ottamaan, syyllistetään juuri noista syistä, että työpaikoilta puuttuu työntekijät, eikä hommat hoidu. Ehkä olisikin aika miettiä, mitkä työt oikeasti ovat tärkeitä. Pelolla ja syyllisyydellä ihmisiä ohjaillaan edelleenkin.

Kallistun itsekin tuohon, että ravitsemuksellisin keinoin suojautuu parhaiten.

Rokotteen kehittäjät, eivätkä lääkärit itse suostu ko. rokotetta ottamaan, joten jossain on mätää. Kun tuli tieto, että alalla työskentelevät rokotetaan ensimmäisinä, sanoin, että antakaa vaikka potkut, mutta tuohon rumbaan en suostu. Kai nyt ihmisillä itsemääräämisoikeus saa olla.

http://sikainfluenssa.biz/varoitus




Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Mantelinpuolikas - 08.10.2009 23:41:36
En ota edes sakon uhalla tuota rokotetta. Aivan yhtä tyhjän asian takia, en riskeeraa omaa terveyttä rokotteella, jota ei ole millään tavoin todistettu riskittömäksi. Tässä youtuben videossa lääkäri A. Heikkilä antaa asiallista tietoa sikainfluenssasta, joten ihan rauhassa vaan.

http://www.youtube.com/watch?v=t--EWTnfpn0

Löysin tällaisenkin mielenkiintoisen linkin aiheen tiimoilta

http://www.infosota.fi/



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: meruska - 09.10.2009 13:10:20
En aio ottaa rokotetta, jota ei ole riittävästi tutkittu ja kun kaikki rokotteet sisältävät vielä elohopeaakin. Muutoinkin sikainfluenssalla on peloteltu ihmiset. Niitä, jotka eivät suostu rokotetta ottamaan, syyllistetään juuri noista syistä, että työpaikoilta puuttuu työntekijät, eikä hommat hoidu. Ehkä olisikin aika miettiä, mitkä työt oikeasti ovat tärkeitä. Pelolla ja syyllisyydellä ihmisiä ohjaillaan edelleenkin.

Kallistun itsekin tuohon, että ravitsemuksellisin keinoin suojautuu parhaiten.

Missä työ paikalla tuollalailla kohdellaan? Mielenkiintoista. Rokotus suojaa sairastumiselta... jos suojaa. Kaikki Influenssa rokotteethan ovat olleet vaikutukseltaan kyseenalaisia kautta aikojen. Varsinkin täysin terveille yksilöille niiden hyöty on minimaalista. Työpaikassa, jossa on tietoa aiheesta (terveydenholto) kyllä pitäisi osata olla tekemättä kärpäsestä härkästä. Rokotuksella pyritään vähentämään sairastuneita, sillä ei pystytä estämään leviämistä. Jos keskitytään rokotukseen liikaa, voidaan unohtaa se tärkein: suojainten käyttö! Jos mahdollista sikainfluenssa kantajaa käsitellään samoin kuin mahdollista mrsa kantajaa ja suojaudutaan pisaratartunnalta, on suojautuminen tahokkaampaa kuin rokotteen suoja.

 työpaikoilta puuttuu työntekijät, eikä hommat hoidu. Ehkä olisikin aika miettiä, mitkä työt oikeasti ovat tärkeitä.  Tuota lausetta haluaisin hiukan tarkennettavan. Lomautusten ja irtisanomisien aikana levottomuutta herättäviä sanoja. Hommat eivät todellakaan hoidu jos töissä on liian vähän porukkaa. Työkykyiset uuvutetaan kiireellä ja tressillä ja altistetaan sairastumiselle. Kiireesä unohtuu myös suojaaminen! Kaikki työt ovat tärkeitä!


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Norna - 09.10.2009 14:09:33
 En ole ajatellut ottaa rokotetta vielä, jos se innostuu tästä ärtsympään muotoon niin ehkä sitten. Anoppi otti viime vuonna ensimmäistä kertaa elämässään perusinfluenssarokotteen ja ensimmäistä kertaa elämässään sairastui sen perään influenssaan, että olipa aika hyvä sijoitus sekin  :2funny:.

 Kaikkea eriskummallista tämä sikainfluenssa poikii mukaan, VeriChip-yhtiö ilmoitti alkusyksystä että se on patentoinut mikrosirun jonka voi laittaa ihon alle ja sitten se keräilee tietoa taudeista siellä ja ilmoittelee niistä johonkin kansanterveyssysteemiin, esim H1N1-viruksesta ja MRSA:sta. Yhtiön pörssikurssi myös lähti nousuun kun ilmoitti patentoineensa tällaisen mikrosirun. Tuota voi varmasti käyttää hyvään tarkoitukseen ja auttaa seuraamaan epidemioiden kehitystä ym mutta poikii kyllä mukanaan läjän kaikenlaisia salaliittoteorioita :D.

 Lähteitä:
http://www.verichipcorp.com/  (press releases)
http://www.reuters.com/article/hotStocksNews/idUSTRE58K4BZ20090921
 


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 16.10.2009 00:16:37
Täällä Itävallassa ei ole mitään hysteriaa asian tiimoilta.
Ihmisiä on kehoitettu pitämään hyvää huolta käsihygieniasta kaupungilla olon jälkeen,
käyttämään yleisissä vessoissa desinfiointi-ainetta pöntön reunoille ja käsi-desinfiointi-ainetta,
joka nyt on normaali toimenpide kenelle tahansa tervejärkiselle,
syömään hyvin vitamiineja ja immuniteettia voimistavia tuotteita, joihin myös oma lääkäri
voi tehdä reseptin, jolloin ne apteekista ostettuna ovat edullisempia
ja nauttimaan raikasta vuoristoilmaa, joka vahvistaa immuniteettia ja rauhoittaa hermoja
ja vie stressitason alas ja tietenkin välttämään röhiviä
ja välinpitämättömästi hygieniaan suhtautuvia tai epäilyttäviä ihmisiä
ja hakeutumaan välittömästi ensiapuun, mikäli korkea kuume iskee.

Itävallassa suhtaudutaan hyvin epäileväisesti tuohon rokotukseen.
Täällä tosin ei ole raportoitu ainuttakaan sairastumistapausta,
vaikka turisteja parveilee hemmetisti joka päivä. ???

Ainoa näkyvä juttu on desinfiointi-aineet käsille vilkkaissa virastoissa, toimistoissa,
yleisissä vessoissa jne, joissa jälkimmäisissä vessojen pinta-desinfiointi-automaatit
pidetään koko ajan täynnä.
Tosin minä vielä vuoraan sen pöntön istuin osat rullallisella paperia.  ::)

Saas nähdä, muuttuuko ääni kellossa, jos joku sairastuu.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 16.10.2009 08:04:10
Itse en todellakaan lähtisi käyttämään käsi-desiä. Täällä töissäkin ihmiset hysterisoi ja desinfioi käsiään joka käänteessä. Ei järkeä, se tappaa ihan liikaa bakteereita joten ei ihme että kaikenlaisia tauteja kehittyy. Mielestäni käsien desinfiointi kuuluu sairaaloihin, ei työpaikalle tai kotiin. Tosin se on vain minun mielipiteeni.
Äitini joka on hysteerinen siisteyden kanssa on myös jatkuvasti sairaana kun pesee käsiään tuhat kertaa päivässä.

Pesen itse käteni vain vessassakäynnin jälkeen ja ennen ruuanlaittoa (tietty myös suihkussa) ja olen ollut sairaana viimeksi 2007 loppuvuodesta. Työtoverini jotka desinfioivat käsiään ovat kipeänä jo toista kertaa tänä syksynä.

Itseään on suojattava monipuolisella ruualla ja vitamiineilla.

En näe sikaflunssaa pelottavana. En tunne yhtäkään sairastunutta eikä se ei ole tavallista influenssaa vaarallisempi. Jos tulee niin tulee.

Rokotettakaan en aio ottaa. Miksi rokottaa itseään jos tauti ei ole edes tappava. Tappavuus on tavallisen influenssan luokkaa.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 16.10.2009 08:50:18
No meillä (iso firma) on sairaslomia tänä syksynä ollut ennätysmäisesti ja nämä täällä ruikkivat sitä käsi-desiä joka käänteessä.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 16.10.2009 23:52:37

Ongelma lienee myös siinä, että kaikki ei edes pese käsiään vessankäynnin jälkeenkään  :crazy2: joten tuo käsi-desi on siinä lievä pelastus, toki liika on aina liikaa. Olisi mielenkiintoisaa tietää vähentyyköhän saikut kun ihmiset niitä säännöllisesti käyttää  ???

Liika on aina liikaa, tottakai.
Suomessa tappaa kylmäkin hyvin pöpöjä, mutta täällä on lämpimämpää suurimman osan vuotta
ja aivan stnan paljon sellaista... hmmm... pakolais -ja ulkomaalaisainesta  :-X :-X :-X :-X
joille alkeellinenkin hygienian käsitys on aika kammotava plus tietenkin miljoonat turistit.
Wienissä asuu 2 milj. ihmistä jo omastakin takaa ja pienellä alueella.

Täällä on aika äkkiä kipeä, jos niitä käsiä ei pese, kun on liikkunut esim.
metrolla tai ratikalla jne.
Nopean laihdutuskuurin saa päivässä, parissa ripuli-oksulla ja lievällä kuumeella,
kun käy kapungilla ja kosketelee normaaleja pintoja, eikä ennen syömistä pese käsiään.

Tai käy syömässä falafelia tai kebabia turkkilaisten paikoissa.  ;D

Pelkästään Wienissä asuu yli puoli miljoonaa ulkomaalaista,
joista suurin osa on turkkilaisia tai muita mehmettejä, :-X :-X :-X :-X
joiden perushygienia-käsitys on varsin eksoottinen. :P

Täällä se käsi -ja toiletti-desifiointiaine on tarpeen. ;)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ippuska - 17.10.2009 00:03:32
Käsidesi on ihan hyvä tietyissä tilanteissa ja olosuhteissa, mutta eipä se estä aivastelu- yms... pisaratartuntaa  :-\


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 17.10.2009 00:20:00
Käsidesi on ihan hyvä tietyissä tilanteissa ja olosuhteissa, mutta eipä se estä aivastelu- yms... pisaratartuntaa  :-\

No niinpä! :-\

Minä en voi käsittää, millaisia vuoristopeikkoja ja telttabeduiineja kaupungilla
välillä oikein liikkuu, kun ne ei tajua laittaa edes käsivartta yskimisensä eteen,
vaan suoraan ohikulkevien ihmisten päälle. :uglystupid2:

Viimeksi eilen huomautin yhdelle romanialaiselle turistille, että ei ole kovin
ystävällistä ja terveellistä yskiä muita päin ja ojensin nenäliinapaketin,
ja heti tuli siihen pari muutakin romanialaista ja natsittelua ja haukkumista rasistiksi. ;D :2funny:

Itävallassa valkoihoinen ei saa sanoa edes aiheesta, kun se on jo rasismia.  :P


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: julyette - 17.10.2009 08:50:29

Täällä Itävallassa ei ole mitään hysteriaa asian tiimoilta.


Suomessa joka asiasta tehdäänkin aina älytön mediasirkus ja vouhkaaminen.  >:(   Olipa sitten kyseessä possunuha, vaalituet tai pääministerin tuppeen sahatut. Ja kaikki asiat lopulta osottautuu enemmän tai vähemmän tyhjästä nyhjästyiksi.
Sama vouhahan oli aikoinaan sen lintuinfluenssan kanssa. Eikä siitäkään mitään kummempaa juttua lopulta tullut.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 17.10.2009 19:19:33


Suomessa joka asiasta tehdäänkin aina älytön mediasirkus ja vouhkaaminen.  >:(   Olipa sitten kyseessä possunuha, vaalituet tai pääministerin tuppeen sahatut. Ja kaikki asiat lopulta osottautuu enemmän tai vähemmän tyhjästä nyhjästyiksi.
Sama vouhahan oli aikoinaan sen lintuinfluenssan kanssa. Eikä siitäkään mitään kummempaa juttua lopulta tullut.

No kieltämättä kun nyt asiasta mainitset, niin olen ollut huomaavinani netin kautta
uutisia katsovana ja lehtiä lukevana, että pikkusen on skandaalin nälkäistä porukkaa
ja aihe pitää revästä vaikka vaaleamman värisestä sonnasta naapurin tunkiolla. ???

Mitä väliä sillä on, onko pääministeri saanut lahjaksi erikoissahatun latakasan vai ei? :crazy2:
Kuitenkaan kysymyksessä ei voi olla edes tuhatta euroa suurempaa erää kivielementtitalossa.
Ymmärtäisin, jos kysymyksessä olisi 50.000 tai 100.000 € maksava erä tarpeeseen.
Silloin jo täkäläisessäkin mittakaavassa puhuttaisiin lahjonnasta ja korruptiosta.

Suomalaiset tykkää olla antamassa lahjoja ja etuja tietyille ihmisille.
Sain minäkin aikoinaan Stockmannin exclusive-kortin ainoastaan siksi, että osoitteeni
sattui olemaan arvostetussa osoitteessa, vaikka en silloista vaadittua 10.000 MK:n kk ostoja
Stockalle tehnytkään. ;D :2funny:

Suomalaisethan halusivat heti lahjoittaa Tim Koprallekin saunan, mutta NASA kielsi sen.
Tuskin kysymyksessä on lahjomisyritykset, suomalaiset vain tykkää vain mielistellä
ihailemiaan ihmisiä ja suomalaiset ovat anteliaita ja auttavaisia. :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: meruska - 18.10.2009 14:03:02
Juuu u. Näin on. Porukan pitäisi räiskiessään suojata kasvonsa kyynärtaipeella, ei kämmenellä. Varsinkin jos ei heti kykene käsiään putsaamaan.... Itse olen huomannut että paidan sisään aivastelu on kätevää! Nimim. ympärivuoden aivastelee riippumatta onko epidemiaa vai ei...  ;D


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 26.10.2009 09:50:04

Ongelma lienee myös siinä, että kaikki ei edes pese käsiään vessankäynnin jälkeenkään  :crazy2: joten tuo käsi-desi on siinä lievä pelastus, toki liika on aina liikaa. Olisi mielenkiintoisaa tietää vähentyyköhän saikut kun ihmiset niitä säännöllisesti käyttää  ???

Liika on aina liikaa, tottakai.
Suomessa tappaa kylmäkin hyvin pöpöjä, mutta täällä on lämpimämpää suurimman osan vuotta
ja aivan stnan paljon sellaista... hmmm... pakolais -ja ulkomaalaisainesta  :-X :-X :-X :-X
joille alkeellinenkin hygienian käsitys on aika kammotava plus tietenkin miljoonat turistit.
Wienissä asuu 2 milj. ihmistä jo omastakin takaa ja pienellä alueella.

Täällä on aika äkkiä kipeä, jos niitä käsiä ei pese, kun on liikkunut esim.
metrolla tai ratikalla jne.
Nopean laihdutuskuurin saa päivässä, parissa ripuli-oksulla ja lievällä kuumeella,
kun käy kapungilla ja kosketelee normaaleja pintoja, eikä ennen syömistä pese käsiään.

Tai käy syömässä falafelia tai kebabia turkkilaisten paikoissa.  ;D

Pelkästään Wienissä asuu yli puoli miljoonaa ulkomaalaista,
joista suurin osa on turkkilaisia tai muita mehmettejä, :-X :-X :-X :-X
joiden perushygienia-käsitys on varsin eksoottinen. :P

Täällä se käsi -ja toiletti-desifiointiaine on tarpeen. ;)


Ainoa paikka josta olen saanut vatsataudin on Wien  ;D Siis niin kaunis ja puhdas kaupunki mutta sain sieltä kesäkuumalla vatsataudin. Luulen sen olleen kylläkin ruokamyrkytys.
Yllättävää, sillä olen matkannut epähygieenisissä maissa ja sieltä ei ole koskaan tullut mitään.
Ollessani itävallassa oli 30 asteen helle ja se varmaan vaikutti ruokamyrkytykseen.

Mutta siis muuten se on kyllä puhtaan oloinen kaupunki todellakin.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 26.10.2009 19:58:02

Ainoa paikka josta olen saanut vatsataudin on Wien  ;D Siis niin kaunis ja puhdas kaupunki mutta sain sieltä kesäkuumalla vatsataudin. Luulen sen olleen kylläkin ruokamyrkytys.
Yllättävää, sillä olen matkannut epähygieenisissä maissa ja sieltä ei ole koskaan tullut mitään.
Ollessani itävallassa oli 30 asteen helle ja se varmaan vaikutti ruokamyrkytykseen.

Mutta siis muuten se on kyllä puhtaan oloinen kaupunki todellakin.

No niinpä!
Jos lapsuuden aikaisia koulussa (Suomessa) kiertäviä vatsatauti-epidemioita
ei laske mukaan, niin eniten ruikulilla täällä justiinsa kun se kuumin kesä alkaa.
Olen jo oppinut, että silloin ei kannata mennä syömään mihinkään
epä-eurooppalaiseen paikkaan, jos ei nyt muutenkaan. :-X :-X :-X

Täällä on niin paljon tuota turkkilaista ja teltta-beduiini taustaista sakkia, :-X :-X
joille tuo käsihygienia on aivan ylivoimainen käsite, saati sitten kokonaishygienia.
Vähänkään tummempi tyyppi (ellei se ole italialainen), niin se haisee niin saakelin pahalle. :buck2:

En ole rasisti mielestäni vielä, mutta tuohon hygienia tasoon on tullut kiinnitettyä huomiota
-ihan terveydenhuollon ohjeistuksenkin mukaan, joka on myöskin huomioinut tuon (ongelman)
ja tiedottaa siitä.

Täällä nuo mainitsemani maahanmuuttaja ryhmät myös sairastaa eniten
ja selkeä yhteyshän tuolla hygienisyystasolla on.
Heidän mielestään Itävallassa pitää peseytyä liikaa ja he sairastuu sen vuoksi,
mutta jos ne ei tee sitä, niin eurooppalaiset rodut sairastuu siitä bakteerikannasta.

Tämä on nähtävissä täällä esim. turkkilaisten ravintoloissa, joissa ne käsin koskettelee
niitä ruoka-aineksia ja niillä ei ole samanlaista käsitystä käsihygieniasta
ruokaa käsitellessä kuin euroopplaisella ja siksi euroopplainen
yleensä sairastuu siitä ruoasta ja turkkilainen ei.




Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 27.10.2009 10:25:03
useissa maissa, Lontoossa Nykissä ja Wienissäkin, jätesäkit lojuu pitkin maata pitkiä aikoja ennen keruuta. markkinoiden jälkeen kamala sotku ja kuormaajat raivaavat roinaa. Suomessa (taitaa olla Pohjoismaissa yleensä) on sentäs se hyvä, että jätteet kerätään astioihin.

olen miettinyt erästä matkarokotusta joka ei pakollinen, mutten vielä ole ottanut..


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 27.10.2009 18:24:54
useissa maissa, Lontoossa Nykissä ja Wienissäkin, jätesäkit lojuu pitkin maata pitkiä aikoja ennen keruuta. markkinoiden jälkeen kamala sotku ja kuormaajat raivaavat roinaa. Suomessa (taitaa olla Pohjoismaissa yleensä) on sentäs se hyvä, että jätteet kerätään astioihin.

olen miettinyt erästä matkarokotusta joka ei pakollinen, mutten vielä ole ottanut..

Ei pidä paikkaansa ainakaan Wienissä, et ole tainut käydä täällä, kun tuollaista väität.
Siistimpää kaupunkia saa hakea (jos ei oteta huomioon turkkilaisten asuinalueita,
mutta niitä ei turisti juurikaan näe, kun ne on niin kaukana kaupungin laidoilla),
Roskat ovat pötöissään ja ne tyhjennetään joka aamu 05-09 aikoihin.

Ongelma on lähinnä henkilökohtaisen hygienian puutteellisuus turkkilaisväestön parissa.
Roskiksen käytöstä heikäläiset ei ymmärrä mitään ja se näkyy niiden asuinalueilla.

Ja se on iso ongelma, kun ajattelee, että niitä on tässä kaupungissa
pelkästään 600 000 ja se väestö lisääntyy koko ajan laittoman maahanmuuton
ja hallitsemattoman sikiämisen kautta.
Yhdessä perheessä voi olla 9 lasta ja lisää on tulossa.

Ihan pienestä ongelmaryhmästä ei ole kysymys. Asiaa pahentaa se, ettei ne mitään
töitä suurimmaksi osaksi halua tehdä ja on suurin järjestyshäiriöiden aiheuttajat
ja rikosten tekijät.
Saksa ja Ranska on ihan tukehtumassa niihin.

Kaikki sanoo, että jos Hitler eläisi ja olisi vallassa nyt,
niin Juutalaiset eivät olisi hänelle mikään ongelma.
Tuskin hänen aikanaan kukaan olisi kyennyt edes kuvittelemaan,
että jotkin ihmiset alkavat tulla Eurooppaan vain käyttämään sosiaalisysteemiä hyväkseen,
eikä halua tehdä töitä.

Pahinta tässä on se, että nuo muslimitaustaiset ovat ottaneet Hitlerin esikuvakseen,
koska muslimit ja Juutalaiset eivät tule toimeen keskenään,
mutta ne ei tajua, että ne olisivat itsekin olleet kuopan reunalla tai kaasutettavana.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 28.10.2009 08:53:29
olen käynyt siellä enemmän kuin kerran ja siellä ne jätteet lojui, sori, ei ehkä kaupungin aivan top1 paikassa, oopperassa tai ratsastuskoulussa, mutta 1 metropysäkki siitä vieressä. Wienissä on toki hienoja paikkoja, mutta markkinoiden sotkuisuus, siivoussessio oli aikamoista katsottavaa.. maailmalla tuntuu jakaantuvan alueet rajummin kuin Pohjolassa-


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 28.10.2009 10:58:42
olen käynyt siellä enemmän kuin kerran ja siellä ne jätteet lojui, sori, ei ehkä kaupungin aivan top1 paikassa, oopperassa tai ratsastuskoulussa, mutta 1 metropysäkki siitä vieressä. Wienissä on toki hienoja paikkoja, mutta markkinoiden sotkuisuus, siivoussessio oli aikamoista katsottavaa.. maailmalla tuntuu jakaantuvan alueet rajummin kuin Pohjolassa-

Taitanee olla jokin turkkilais-ghetto. :)
Niihin pääsee Wienin monilla metro-linjoilla, joita on ympäri kaupunkia.

Itse asun Oopperasta 2-3 min päässä ja Espanjalaisesta Ratsastukoulusta 5 min päässä,  
joten ymmärrät varmaan,
etten ole nähnyt kotikaupungissani samaa kuin sinä vierailuillasi. :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 28.10.2009 12:44:56
Olen kyllä Sashan kanssa samoilla linjoilla. Wien oli erittäin siistin oloinen kaupunki ja turvallinen myös. Olen kävellyt suurkaupunkien katuja yöllä ja pelännyt mutta Wienissä ei kyllä juurikaan tuntunut uhkaavalta.

Ja onhan tuo Wien katukuvaltaan siistimpi kuin esim. Helsinki


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 28.10.2009 21:16:47
No kyllä pitäisikin, koska Wien on rankattu yhtenä Euroopan siistimpänä kaupunkina
ja wieniläiset on tosi ylpeitä siitä. :)

Tuo katuturvallisuus on ihan sitä, että isoveli valvoo tehokkaasti.
Poliisia on paljon katukuvassa. :)

Pakkokin, koska täällä on niin paljon turisteja ja sitten maahanmuuttajia,
jotka pakenee sotaa omista maistaan ja mutta jatkavat sitä täällä,
EU:n maaperällä, kun molemmat riitapukarit pakenevat.

Turkkilaiset ovat isoin ongelma, ei vain tuon puuttellisen hygienan, koulutuksen
ja kielitaidon vuoksi, vaan myös koska ne ei tule toimeen muiden arabien,
juutalaisten, kurdien, mustien, aasialaisten ja eurooppalaisten kanssa,
toisin sanoen ei oikein kenenkään kanssa.
Ongelma on iso koko EU:n alueella ja eilen puhuin Skypessa Jenkkeihin
ja serkkuni sanoi, että USA ja Kanada on ihan samoissa ongelmissa
heidän turkkilaisväestönsä kanssa, mutta se ei ole niin isoa siellä,
koska niihin maihin on vaikeampi päästä kuin EU:n alueelle.

Turkkilaiset alkavat olla isompi pakolaisryhmä kuin Juutalaiset ovat
koskaan olleet koko historiansa aikana, kun Egyptistä pakenivat.


Juutalaisista ei pidetty sen vuoksi, että ne aikoinaan harrastivat sitä,
mitä nykyään kutsutaan positiiviseksi syrjinnäksi.
Ne olivat pankkien, yritysten ja yliopistojen hallinnoissa ja suosivat
Juutalaisia valtaväestön kustannuksella ja ymmärrän, että tuo infakstuuri piti hajottaa,
vaikka se meni yli, mutta ymmärrän sen ylimenemisenkin,
kun tuollainen on pitkään jatkunut.
Kyllä minullakin  angstit kasvaisi, jos en pääsisi paremmalla pääsykoen tuloksella
yliopistoon opiskelemaan ja joku pääsee sillä on Juutalainen tai en saisi
joustavaa lainaa siksi, etten ole Juutalainen ja minua ei valittaisi johonkin virkaan,
koska en ole Juutalainen.

Uskon vakaasti, että vastaavanlainen lynkkaus tulee vielä tapahtumaan
jollekin maahanmuuttajaryhmälle, mutta eri syistä  ja eri tavalla ja se lynkkaus pystytään
perustelemaan eri syillä, esim. että ne loisii sosiaalirahaa ja tekee rikoksia,
eivätkä sopeudu kulttuuriin ja yhteiskuntaan ja EU ei kestä sitä.
Toki kuitenkin paremmalla jargonilla.
Näistähän ne sodat ovat aina alkaneet. ;)

En ole rasisti, mutta minussa elää tietty ärtymys, itsekin maahanmuuttajana,
siitä kuinka törkeitä jotkin ihmiset vain voivat olla maassa, jossa itse ovat vieraana
ja sitten tulevat huutamaan ja rähisemään, kuinka muut ovat rasisteja,
jos he eivät saa rauhassa olla törkeitä.

Sorry off topic.. :-X Ajatus lensi. :P


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: tripla - 29.10.2009 01:56:56
Mielenkiintoisia juttuja tuolla Sashalla, mutta back to topiciin:

Viime sikainfluenssaepidemian aikana 1976 rokotteet tappoivat paljon enemmän kuin itse epidemia. Käsittääkseni kukaan ei tätä faktaa kiistä. Tähän kellonaikaan en viitsi etsiä tarkkaa viitettä, mutta Ron Paul (yksi USA:n viime vaalien presidenttiehdokkaista), joka on myös lääkäri kertoo asiasta lyhyesti:

http://www.youtube.com/watch?v=QJiTStZtrlE&feature=related

Lisäksi on selvää, että talvella tulee aina flunssa- ja erilaisia influenssaepidemioita, jonka aikana heikon yleiskunnon omaavat sairastuvat tai jopa kuolevat. Näyttäisi myös selvältä, että tänä vuonna epidemiat eivät ole olleet sen pahempia kuin ennenkään vaikka mediahysteriasta voisi muuta päätellä.

Syynä liioitteluun ja hysterian tahalliseen levittämiseen on, että se tuo lisää valtaa ja rahaa lääketeollisuudelle, valtiolle ja tietysti medialle. Kauhutarinat myyvät jopa paremmin kuin Nykäsen tempaukset!  :)   Samalla ihmiset uskovat lääketeollisuuden mainontaan kuin uskontoon ja ihmiset luovuttavat vapaaehtoisesti perusvapautensa.

Tuskinpa on sattuma, että näillä säännöllisin väliajoin kehitetyillä massahysterioilla (SARS, sika-, lintu- ja sikainfluenssa) on yhteistä epäselvät oireet, jotka ovat samantapaiset kuin flunssaoireet. Diagnoosia löysentämällä saa helposti epidemian aikaiseksi.

Tärkeintä on nostaa omaa peruskuntoaan ja varmistaa veritestillä, ettei ole puutostiloja. Käytännössä kaikilla suomalaisilla niitä on. Talvella pahimpana tietysti D-vitamiinin puutostila. Siksi se flunssa iskee.

Suosittelen ainakin 5 vahvaa Vitamin-D Minisun tablettia (800IU/kpl) päivässä. Ne ovat hyvin pieniä, joten ne on helppo niellä parissa erässä. (Pienellä koolla kierretään suomalaisia eli maailman tiukimpia annossäännöksiä.)

Perustelu löytyy täältä:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/10/10/Vitamin-D-Experts-Reveal-the-Truth.aspx

Tosin Minisuniakin parempi vaihtoehto on oikea Sun eli etelänmatka muutama kerta talvessa on se ehdottomasti paras vaihtoehto. :-)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 29.10.2009 03:58:16
Minä kanssa olen antanut itseni ymmärtää, että ei tuo rokote kovin idea ole
ja miksi sitä tyrkytetään, suorastaan pakotetaan ottamaan niin
uskomattomalla mediamylläkällä? ???

Ihmisiä kuolee enemmän muihin influensseihin joka vuosi.

Tuosta off topicista, historinhan kirjoittaa aina se voittaja-osapuoli
ja häviäjän syyt ja näkemykset yleensä jää huomiotta.

Korostan, että en ole mikään natsien ja heidän tekojensa puolustaja,
vaan olen yrittänyt katsoa asiaa heidän näkövinkkelistään.

Jos Juutalaisissa ei olisi ollut mitään vikaa, niin tuskin puoli Eurooppaa
olisi noussut sotaan heitä vastaan.
Kuitenkin natsien puolelle meni kymmeniä miljoonia ihmisiä.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 29.10.2009 10:22:52
ei se ollut edes ghetto vaan ihan normaalin näköinen paikka, ruokapaikkoja ja markkinat, sinänsä valtavat ja paljon tavaraa.. no se Wienistä.. ei se minusta sen turvallisemmalta tuntunut kuin Lontoo tms, aina saa isoissa paikoissa varoa..

kun Baltiaan menee, en osaa pelätä tauteja; tai etelään. eilen taisin itsekin ärsyyntyä yhteen turkkilaiseen.. toinen pyytänyt minulta töitä! outoa


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 29.10.2009 11:40:39
ei se ollut edes ghetto vaan ihan normaalin näköinen paikka, ruokapaikkoja ja markkinat, sinänsä valtavat ja paljon tavaraa.. no se Wienistä.. ei se minusta sen turvallisemmalta tuntunut kuin Lontoo tms, aina saa isoissa paikoissa varoa..


Jos todella olet täällä käynyt, niin heitäpä bezirk ja kadun nimeä
tai vaikka jokin paikallinen nähtävyys/maamerkki kehiin, niin sillähän se selviää. :)
Olen oikeastikin kiinnostunut, missä kertomaasi olet täällä kokenut
ja nähnyt, mitä minä en ole jokapäiväisessä elämässäni
vuosien asumisen aikana kokenyt ja nähnyt.
 


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 29.10.2009 15:03:37
no en. uskon että asut hyvällä kohdalla ja haluaisin tutustua ratsastuskouluun ym paremmalla ajalla. tein yhden tuttavuudenkin matkalla, siis hra joka samalla alalla kuin itse ja suomalainen tyttöystävä.. kyllähän  :vaaka: Wienissä tuntuu kuten Copenhagenissa, jos pysyy hyvissä pisteissä. toisaalta Frankfurt ja Lissabon pitäisi katsoa tarkemmin.

äiti Maa messuilla muuten on noista terveysjutuista. mikä tämä H1N1 yleensä on?? sikaflu? ;D olenkohan jo sillä värähtelytasolla että kohta ei mikään tartu.  :angel:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 30.10.2009 10:30:25
sashan kommentista voitaneen ymmärtää miksi en jaksa enää koskaan lähteä "keskustelemaan" hänen kanssaan  ;D .. ihmeen paikkariippuvainen olet, jos ei Wienistä saa yhtä rumaa sanaa sanoa, omituista. ei minun tarvitse sinulta todellakaan kysyä, missä olen matkannut ja tulen matkaamaan, crazy !  no ilmoitin moderaattoreille typerän valehteluväitteesi.  :idiot2:

> aihe käsitelty, taudit kiertävät itseni kaukaa.

No suhteellisen riippuvainen, asun täällä, satun pitämään paljon asuinkaupungistani
ja reagoin asiaan, joka ei pidä paikkaansa.
Sama kuin sanoisin, että Helsingissä vaarallista kaduilla elävien Jääkarhujen
ja turhautuneiden entisen Neuvostoliiton sotilaiden vuoksi. :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 30.10.2009 13:12:04
Sveitsi ei anna raskaana oleville H1N1-rokotetta

Geneve

Julkaistu: 30.10. klo: 11:39
Päivitetty: 30.10. klo: 12:04
Sveitsi rajoittaa sikainfluenssarokotteen käyttöä. Rajoitukset koskevat Pandemrix-rokotetta, joka on käytössä myös muun muassa Suomessa. Sveitsin viranomaisten mukaan rokotetta ei anneta raskaana oleville, alle 18-vuotiaille eikä yli 60-vuotiaille.

Sveitsin lääketieteenlaitos Swissmedic on rajoittanut influenssarokotteen käyttöä, koska sen vaikutuksista raskaana oleviin naisiin ja lapsiin ei ole tarpeeksi tietoa.

Suomeen Pandemrix-rokote valittiin, koska muuta ei olisi saatu ajoissa tämän syksyn rokotuksiin. Suomalaisviranomaisten mukaan mahdolliset sivuvaikutukset ovat yleensä pieni harmi verrattuna rokotteen hyötyyn.



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: eppana - 30.10.2009 13:22:32
Työpaikalta saisi ton rokotteen.. Olen joskus vuosia sitten ottanut muutamana vuotena sen kauden flunssarokotteen ja silti saanut sen pirun pörräämään elimistööni  :(  ja voi luoja miten kipeenä olin, mutta ilman rokotetta ei ole tullut kun pikkunuha.. :o Mun elimistöni taitaa olla jotenkin outo  :idiot2: :2funny:?


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 30.10.2009 15:59:55
Nythän tosiaan suomeen tuodaan sitä rokotetta jossa on elohopeat sun muut. Se rokote jota meillä työnnetään mm. raskaana oleviin, on sveitsissä kielletty raskaana olevilta.. Mielenkiintoista..

Yritän vältellä rokotetta mahdollisimman pitkään. Tarkoittaen että jos kanta muuttuu tästä tappavammaksi niin harkitsen. Nythän kuolleisuus on 0,01 %.

En ole koskaan influenssa rokotusta ottanut, ja kerran olen a-viruksen sairastanut vaikka olenkin jopa hoivannut influenssa potilaita. Ehkä immuunijärjestelmäni toimii hyvin?


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Tastgagta - 30.10.2009 16:22:03
 Nyt on kyllä ihan pakko laittaa tähän linkki salaliittoteorioista tykkääville  :) Ihan mielenkiintoista luettavaa, jos sattuu olemaan luppo-aikaa.

 http://nwohavaintoja.blogspot.com/search?q=sikainfluenssa


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: meruska - 01.11.2009 13:47:06

Yritän vältellä rokotetta mahdollisimman pitkään. Tarkoittaen että jos kanta muuttuu tästä tappavammaksi niin harkitsen. Nythän kuolleisuus on 0,01 %.


Niin, Suomessa ja Ruotsissa. Mutta niinkin lähellä kuin Norjassa on jostain syystä erittäin tappava muoto. Sielä työskentelee paljon suomalaisia sairaanhoitajia jotka mahdollisina kantajin atulevat koto Suomeen esim. joulua viettämään... Ja epidemia on Suomessakin valumassa vasta tänne etelään.

Normaalin terveen ihmisen ei ole välttämätöntä ottaa rokotetta, jos ei työskentele alalla jossa on lisääntynyt riski saada tartunta. Silloin se on suositeltavaa. Riskiryhmään kuuluvat erityisesti vanhukset ja lapset. Vanhukset todennäköisten sairauksien vuoksi ja lapset koska eivät osaa/ muista huolehtia käsien puhtaudesta yms. ja pienokaisilla muutenkin elimistö heikompi. He eivät kauaa kestä hengitys vajausta, mikä sikainfluenssassa nimen omaan tappaa. Jostain syystä vakavassa muodossa erttäin ärhäkkä keuhkoille.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 01.11.2009 16:13:45
Olen kanssa miettinyt, että onko tuo H1N1 jonkin laboratorion tekemä virus
vai yrittääkö sittenkin luonto vain päästä tasapainoon liikakansoittumisesta? ::)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 01.11.2009 22:19:02
LOL..!  :2funny:

Miksiköhän siitä sitten pidetään niin kovaa meteliä? :idiot2:
Olen antanut itseni ymmärtää, että normaali influenssa tappaa enemmän,
esim. jälkitautien muodossa. ???


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: He|mi^ - 02.11.2009 02:42:26
oma kanta on,että en ota rokotetta.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: meruska - 03.11.2009 13:15:35
Niin no, jos olet terve aikuinen, ei sitä ensimmäisenä sinulle tarjotakkaan.... Lähtisitkö lomamatkalle Ukrainaan rokottamattomana, vaikka huomenna?

Ihan oikeasti. Mielipiteitä on hyvä olla ja pitää kyseenalaistaa mutta näitä keskusteluja lukee myös sellaiset ihmiset jotka oikeasti tarvitsisivat rokotuksen.  Joka vuosi tuleva kausi-influenssa voi olla myös tappava ja siihen on rokote, eikä sen ottamisesta meuhkata. Rokotus ei välttämättä estä sairastumista MUTTA oireet jäävät pienemmiksi ja ihminen säilyttää toimintakykynsä, siis pystyy syömään ja juomaan ja käymään vessassa ja ottamaan lääkkeensä ja tarvittaessa soittamaan apua puhelimella.

Ja mitä tulee rokotteessa olevaan elohopeaan, on määrä selkeästi pienempi kuin monille niin tutussa ja maistuvassa kalassa. Ota rokote ja jätä kala-ateriat syömättä vaikka noin viikoksi tai kahdeksi jos haluat pelata varman päälle.

Meruska


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 04.11.2009 11:50:12
Pitkällisen pohdinnan (2vk) ja monesta paikasta infoa urkkineena tehtiin päätökset  :)
Aiomme antaa rokottaa lapset ja itsemme, jos emme ennen sitä saa tartuntaa.
Ensi alkuun olin vastaan, mutta oikeasti netistä Terveyden- ja hyvinvointiliiton, sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta tietoa arvioidessa, soitin myös neuvovaan puhelimeen ja oman terveydenhuollon piirin sairaanhoitajalle. Listaan hieman syitä miksi sitten päätimme rokottaa... jos jotakuta kiinnostaa...

-rokote antaa saman suojan, kuin itse sairastaminen. Eli jos /kun virus tulee uudestaan, jonkin sortin immuuni löytyy jo, vaikka uusinta rokotteen mahdollisuutta on esitetty.

-rokotteessa oleva elohopea vastaa normaalin kala-aterian sisältämää määrää... ja on syytä muistaa, että mitä kaikkea muuta itseemme vedämme elämän aikana...

-sairastaminen ei kiinnosta pätkääkään, kun kuuli kuinka lievässäkin tapauksessa n.kk sairaana on aivan normaali sika-influenssassa ja siihen päälle toipuminen.

-toipumiseeen liittyvät riskit (jotka voivat olla olemassa kehossa vielä 6kk sairaudesta), eli jälkitaudit ja varsinkin työikäisiä tappava sydänlihasrevähtymä ei ole naurun asia yhtään!

Ok, voipi olla että joku sairastaa todella lievänä... ts.tavalisena influenssana, joka menee ohi n.2vk.ssa... mutta näissä olosuhteissa, en ota sitä riskiä ja en myöskään omalle tunnolleni lasten mahdollista todella pitkää ja vaikeaa sairastamista /toipumista.
Normaalia influenssa rokoteta emme ole ottaneet, emmekä aio.
Tämä possu nyt oikeasti on joillakin huomattavasti raadollisempi influenssa ja se on venäläistä ruletti ketä saa mitenkä sen.

Fyysistä työtä ihmisten kanssa tehden, riski sairastu on suuri ja varsinkin ne jälkitaudit ovat se oikea riski  :-\
Enkä pelleile... olen nähnyt kuinka nuori 20v. nainen sai sydänlihasrevähtymän ja melkein kuoli pois. Hänen siitä toipuminen kesti 2v., jonka aikana syke ei saanut nousta yhtään.
Ei kuulosta mielekkäältä.
Toisaalta juuri lähiaikoina ystäväpiiristäni kantautui tieto kuinka 40v. mies pitkittyneen flunssanjohdosta sai saman ja kuoli pois.
Ei kuulosta tuokaan sellaiselta, jota haluaisin juuri nyt kokea!

Ja mitä Meruska kirjoitti suojan ehdottomuudesta... jos sairastan possun normaalina influenssani, niin sekin on ihan hyvä vaihtoehto monen kuukauden kehon rasitustilalle ja riskeille sinä aikana.
Ketään syyllistämättä tai tuomitsematta, toivoisin että mediamyllytyksen annettaisiin olla omassa rauhassa ja haettaisiin tietoa myös vähemmän skandaalin käryisistä lähteistä. Otettaisiin hattu kouraan ja puntaroitaisiin oman elämän mahdollisuudet, rajat ja sisällöt. Kuka hoitaa juoksevat asiat ja sairastuneet, miten järjestät työt ja miten raha-asiat?
Ne kun joka tapauksessa on jonkun hoidettava.

Rokote voi olla turha (saatat omata tosi vahvan immuuni tai et vain saa tartuntaa), tai rokote voi olla vaarallinen -neurologiset ongelmat saattaavat lisääntyä joillakin ihmisillä.
Em.epilepsiaa sairastavat varmasti neuvottelevat oman lääkärin kanssa ko.asiasta ensin...

Mutta siis... tuo riski rokotusten kanssa otetaan jo lastenneuvolassa. Joka rokotteessa on on riski saada joitakin autoimmuuni ongelmia kehoon. Ja näitä on joka vuosi!
Joka vuosi tavallinen influenssa tappaa Matti Meikäläisiä joka ikä ryhmästä.
Joka vuosi lisäaineet, alkoholi, saasteet yms. tappavat ihmisiä joka ikäryhmästä.

Toivon jokaiselle avointa ja pitkälle kantavaa näkökykyä oman elämän hallinnan asioissa ja mukavaa tulevaa Pikku-Joulun aikoja  :smitten:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 04.11.2009 11:52:37
WHO kertoo että tavalliseen kausi influenssaan kuolee 500.000 ihmistä vuodessa maailmassa.

Toivon että jokainen rokotetta harkitseva, tutustuu kaikkeen informaatioon, eikä vain THL:n antamaan informaatioon. Googlettakaa, suomeksi ja englanniksi.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 04.11.2009 11:53:18
No ei tuo oikein luonnon massamurha-aseelta oikein vaikuta :D vähän kun tökkisi rosmoa lyijykynällä, että kuole hemmetti.  ::)

annaelen

Ei massamurha ase, mutta mieti mikä rahasampo lääketehtaille


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 04.11.2009 12:05:06
Totta, tuo WHO jäi mainitsematta  :)
Englannin kielisyys on monelle jonkin sortin este, mutta totta, syytä on sieltäkin suunnalta tarkastella asioita. Tänne Suomen maahan ei aina ihan kaikki tieto tule sellaisena, kuin se muualla esitetään  :idiot2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 04.11.2009 12:17:38
Niinpä, tahoja on monia mistä etsiä tietoa. Älkää luottako vain yhteen lähteeseen.

Toivon että jokainen tekee päätöksensä ottaa rokote tai jättää ottamatta huolella.
Itse en ota, koska en näe sitä itselleni tarpeelliseksi ja en luota hätäisesti kehitetyn rokotteen turvallisuuteen pitkällä aika välillä, pitkäaikaisvaikutukset eivät ole tiedossa vaikka toisin väitetään.



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 05.11.2009 09:35:23
Totta, tuo WHO jäi mainitsematta  :)
Englannin kielisyys on monelle jonkin sortin este, mutta totta, syytä on sieltäkin suunnalta tarkastella asioita. Tänne Suomen maahan ei aina ihan kaikki tieto tule sellaisena, kuin se muualla esitetään  :idiot2:

Tämä totta! Ei pelkästään H1N1:n uutisoinnissa, vaan myöskin monessa
muussa jutussa olen törmännyt erikoiseen uutisointiin Suomessa,
jossa joku (esim. STT:n) toimittaja on ensin esim. kääntänyt väärin jonkun uutisen
ja sitten sen uutisen kopioi tarkistamatta monet toimittajat eri medioista. :o

Juttujen kopiointi on paha tapa, etenkin kun on kysymys jostain pelkoja
tai tunteita herättävästä uutisoinnista.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Casperiina - 05.11.2009 15:52:43
En kerennyt lukea ketjua huolella, että jos tällainen spekulaatio olisi jo heitetty kehiin:

Itse uskon, että tässäkin rokotemaniassa se raha puhuu. Kun isolla rahalla on ensin kehitetty rokote, niin pitäähän se saada myytyä eteenpäin, oli se tarpeellinen tai ei...  ::)

Varmaan arvasitte jo, että aionko itse käydä ottamassa rokotteen  ;D


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Norna - 05.11.2009 16:08:36
 Näyttää pahasti siltä että rokote kulkee kilpajuoksussa pandemian kanssa eikä taida juurikaan ehtiä ehkäisemään isomman aallon syntyä. Ukrainakin on ymmärtääkseni kai aika pississä kun siellä on useampi kymmenen tuhatta nyt sairastunut.
 Itse sairastin viime vuonna influenssan eikä se todella ollut kauhean mukavaa ja mielelläni olisin ilman sitä vielä jos saa kaupan päälle ripulit ja oksutaudit ja muut  :-\. Vaikea kyllä nyt tehdä mitään päätöksiä, en ole sanonut vahvasti ei tai kyllä millekään, tarkkailen. Vielä jos koko perhe on influenssassa niin miten siinä kykenee huolehtimaan pienistäkään jos on ite ihan kanttuvei... Vaikea kysymys.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sangviinikko - 05.11.2009 19:37:57
En osaa panikoida tästä, vaikka kaiketi kohta räjähtää...

Koulut ja päiväkodit ovat oikeita nasurysiä, eikä niiltä meillä voi välttyä.
Olin ajatellut olla hissunkissun asiasta ja päättänyt olla rokottamatta itseäni tai lapsiani, sillä kukaan meistä ei kuulu varsinaiseen riskiryhmään.

No, topakka  :aurinko: :kauris: ja :askendentti: :neitsyt:tyttäreni on kyllä muutamaanotteeseen tehnyt selväksi että rokotetta kehiin, koulusta ei ole varaa olla pois viikkotolkulla.... :o

Ikääkin on jo peräti 6 v. :buck2:

Ikävää sinänsä kun lapsia ei voi suojella loputtomasti tältä hysterialta. Kuulevat kauhisteluja ja juoruja jokapaikassa. :knuppel2:



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 05.11.2009 20:23:19
Hui..! Tänään kuulin työkaverilta, että täällä on tullut uutisointia,
että pitäisi välttää tiettyihin maihin matkustamista ja niistä matkustavia ihmisiä
ja Suomi oli siinä mukana yhtenä rajuimmista, koska kuulema lapissa on paha influenssa-laatu,
joka on tullut Norjasta. :o

Tosin en ole vielä löytänyt ko. uutista, mutta työkaverit kyselivät,
että niin...? Mutta ei hätää, ellei se 4 vuotta sitten tarttunut sieltä matkaani. :P

Taitaa jäädä joulu Suomessa väliin. :-\
Ei siksi, että uskoisin sen olevan siellä pahempaa kuin täällä,
vaan se, että vuosien aikana kehoni on tottunut toisenlaiseen vastustuskykyyn täällä
ja Suomessa se ei välttämättä toimi samalla tavalla. :-\


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ippuska - 05.11.2009 21:02:55
Emme ota rokotetta, johan sitä saisi itseään piikittää koko ajan, kun kanta muuntuu koko ajan  :crazy2: ja mitä siitä sitten seuraisi  :buck2: :buck2: :buck2: :buck2: :crazy2:



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 05.11.2009 21:14:49
Itse sain sellaista tietoa, jotta rokote antaisi suojan myös jatkossa. Aivan samalla tapaa kuin itse sairastaminen... eli vaikka sairastaisi, kanta muuttuu ja sitä mukaa immuunikin laahaa perässä. Pieni suoja vois löytyy, riippuen millaisen reaktion rokote aikaan saa ja sitä kautta suojan.
Lisäksi hyväkuntoiset (kuulemma?!?!?) saisivat rajummat rokotus oireet ja sitä kautta pääteltynä, ehkä paremman suojan  ::)
Uusinta rokotetta en ole edes ajatellut, kun näyttää karusti siltä että sairastaan joutuu... jos vain kohdalle osuu. Lapset jos nyt edes ehtisivät saamaan rokotteen...

Itseäni hieman pelottaa tuo vatsapuoli taudissa... on hieman "heikko lenkki" tuo suolisto  :-\ Kuumetta ja kipua kyllä kestää, mutta kuvotus ja ne "liemet" kummastakin suunnasta  :buck2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 06.11.2009 07:38:07
Jännä juttu tuo rokotteiden saanti eri maissa. ???
Miksi täällä puhutaan, että rokotteita on jopa yli tarpeen, rokotteen saa koska vain
ja sitten on maita, jotka joutuu jonottamaan rokotusta, "koska sitä ei saada maahan". ???

Mikä juttu tuo on nyt laittaa roketteita pakettina koneisiin,
koska niitä pystytään valmistamaan satojatuhansia, jopa miljoonia päivässä?

Täällä ko. rokotteen saa ilmaiseksi, jos sen nyt haluaa.
Olen kuullut, että muualla siitä pitää maksaa.

Ok, Itävallassa ja Saksassa on EU:n merkittävimmät lääketehtaat,
mutta miksi meillä ei ole samanlaista hysteriaa ko. influenssasta tai ylipäätään
sitä, että kemiallisia lääkkeitä pitäisi lykätä joka lääkärikäynnillä muutaman reseptin verran,
vaan lääkärit määrää homeopaattisia ja luontaislääkkeitä?

Miksi Suomessa sama lääke, joka valmistettu esim. USA:ssa,
maksaa täällä muutaman euron verran sairausvakuutuksella,
mutta Suomessa sairausvakuutuksen kera yli kymmenkertaisen hinnan?

Myyntihinta ja tuonnin hinnat eivät voi olla syy.

Miksi Suomessa määrätään yksinoikeudella vain kemiallisia lääkkeitä
ja luontaislääkkeitä ja homeopaattisia tuotteita saa tuoda maahan ja myydä vain,
jos ne ovat hyvin mietoja?

Miksi Suomessa ruoassa on niin paljon lisäaineita ja säilöntäaineita
ja ne ovat luvallisia?

Haiskahtaa lääke -ja kemianteollisuuden monopolille, sanon minä. :P


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 06.11.2009 08:26:52
Täällä Suomessa puhutaan epidemiasta, mutta en henk.koht tunne ketään joka kyseisen taudin olisi sairastanut. Ehkä se tulee tänne etelä-suomeen myöhemmin..

Meillä töissä on toimistolla parisen sataa ihmistä ja poissaoloja ei juurikaan ole huomannut ainakaan.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 06.11.2009 10:25:18
Lääke- ja kemianteollisuusmonopoli todellakin... ihan takuu varmana. Täällä on muitakin teollisuuden vanhoja "mammutteja", jotka ovat jäänteitä jostakin historian sivuilta  >:( Noilla on sormensa niin syvällä politiikassa, että tämänlainen rivihlö. ei edes osaa arvailla.

Tässä 100km Hki.n alueella on tapauksia joitakin ja tiedän henkilöitä, joiden ystäväpiiriin kuuluu nyt kotihoidossa olevia ihmisiä. Kaikki lieviä tapauksia  ??? ...määrittele lievä kyseiseen tautiin ja suhteuta vasta sitten...

Paljon puhuttaa nyt väestön keskuudessa kulkeva todella sitkeä yskä, joka erittää limaa pienen liimatehtaan tarpeisiin. Joku saa kuumeella joko taas ei. Itse aloitin 3vk. sitten korkealla kuumeella ja sitä kesti 3pv., mukana oli aivan tajuttomat lihaskivut ja päänsärky  :buck2: Sen jälkeen ollaan kärvistelty vaihtelevalla kurkkukivun ja yskän kanssa... vasta-ainetesteihin ei pääse yleisen terevydenhuollon kautta... vaikka oireet viitasiavat selvästi influenssaan  :idiot2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 06.11.2009 10:35:15
No ettet kide vaan olisi jo sairastanut H1N1:n? Kuume ja lihaskivut kuuluu tautiin.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 06.11.2009 10:44:50
Niinpä, tuota ollaan pähkäilty ja tänään aloitan kyselyn yksityisiltä vasta-ainetesteihin. Jos vaikka ois niin, niin ei tarvitsisi rokottaa lapsiakaan. Tauti kiersi koko porukan, vaikka minä olin ainoa todella kipeä kuumeen takia. Lapsista yksi on nyt kotona, kun yskä ei meinaa hellittää ollenkaan ja häiritsee nukkumista. Mitä koulussa olemisesta tulisi väsyneenä, saati toipumisesta noin yleisesti?
 :idiot2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 06.11.2009 11:19:17
Se olisi kyllä hyvä jos teidän perhe sen olisi jo sairastanut, siinä mielessä ettei rokotusta tarttisi ja olisitte saaneet vastustuskyvyn ainakin tähän ekaan aaltoon, mahdollisesti tokaankin.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ippuska - 06.11.2009 12:54:45
...

Paljon puhuttaa nyt väestön keskuudessa kulkeva todella sitkeä yskä, joka erittää limaa pienen liimatehtaan tarpeisiin. Joku saa kuumeella joko taas ei. ...

Mulla oli tuollainen limalenssu jo Syyskuussa ja erityisesti siinä minua ihmetytti se valtava keuhkosärky  :buck2: ja sitten kun limaa rupesi irtoamaan  :o niin voin vain lohduttautua sillä, että olipa oikea keuhkojen syväPUHDISTUS  :crazy2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Norna - 06.11.2009 15:16:11
 Mulla on juuri meneillään limaköhätauti, ilman kuumetta, varmaan samaa tautia on vaikken suomessa asukaan. Nyt kun tuli kylmemmät ilmat ryömi esiin kaikki mahdolliset pöpöt...


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 06.11.2009 18:21:36
Minäkään en aio ottaa rokotetta itselleni enkä lapsilleni. Koko touhu tuntuu "haisevan". Intuitioni johdattamana kieltäydyn.  :knuppel2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sangviinikko - 06.11.2009 19:02:34
Tuttavapiirissä kaksi varmistunutta tapausta ja epäilyjä/korkeaa kuumetta ja hengitystieoireita 4 tapausta.
pojan päiväkodissa 2 varmistunutta tapausta.
Eteläsuomessa siis.

Kyllä tauti on kaatanut jonkunverran.

Kouluissa ja päiväkodeissa lähes poikkeuksetta joku tartunnan saanut.
Saisi tulla meillekin. Ilman rokotuksia. :buck2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sideman - 07.11.2009 15:01:38
Ainakin vielä toistaiseksi lähes hysteriaksi yltynyt kohkaaminen
sikaflunssan johdosta on miltei täysin perusteetonta, kun
ottaa huomioon vaikkapa sen, miten monta kertaa suurempi
todennäköisyys on menehtyä esimerkiksi liikenneonnettomuudessa.

Luultavasti huomattava osa niistä, jotka panikoivat rokotusjonoissa,
ei käytä varsinkaan kaupunkialueella autolla liikkuessaan turvavyötä.

Tietenkin tauti voi yltyä vaikka kuinka letaaliksi, mutta siinä vaiheessa
voi käydä niin ohraisesti että mitkään lääkkeet ja rokotukset eivät
enää tehoa muuntuneeseen virukseen.

Virukset lienee "suunniteltu" mm. pitämään eri eläinlajien populaatiot
evoluution etenemisen kannalta tarpeeksi pieninä. Ihmisellä ei
juuri muita "eliminoijia" ole kuin lajitoverit ja erilaiset mikrobit.
Muiden petoeläinten kuin homo "sapiensin" suorittamat "rikkaruohojen
kitkennät" (jossa mukana toki menee kelvollistakin kamaa) ovat tuiki harvinaisia homon kohdalla...

 ::)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 12.11.2009 09:50:18
sideman -olet varmasti aivan oikeassa tautien tarkoituksesta ylevän lajimme luonnollisen karsinnan suhteen... olemme vain sen verran julmia, ettei helpolla päästetä ketään.
Pitkitetään lähtötunnelmaa ja pidetään sitä vielä niin inhimillisenä tekona... juu, juu...

Ei vaiska, nyt ironia romukoppaan  :-X

Piti pistämän, että possu on saapunut kaupunkiimme. Tosin vaikka sairastuneita tuntuu olevan paljon, selvyyttä onko kyseessä nyt sika vai tavallinen influenssa ei saa. Ne menevät täällä ainakin nyt rintarinnan ja kirsikaksi kakkuun löytyy ihan tavis flunssaa. Mitä saisi olla?

 :crazy2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 12.11.2009 10:56:46
voe kun en tiedä vielä ketään varmasti jolla olisi tämä.. eräällä sossutyöntekijällä ehkä.. huomaa miten itseä evvk tämä terveys ja sairaus- ala, vaikka siihen on viime päivinä pitänyt paneutua.

tuli mieleen että voihan tuollaiset epidemiat ollakin jonkun negatiivisen tahon aikaansaamia, siis.. onhan sodissakin käytetty kaikenlaisia keinoja. ennen 2012 kun pitää olla säpinää, metroissa veden tulvia, ihmisoikeuskysymyksiä, sosiaalisia kriisejä, ammuskelua, pahoinvointia.. oikeen kiva.

siis että vaikka joidenkin keho kuolisi ennen aikojaan, sieluenergiahan jää jäljelle, se siirtyy seuraavalle tasolle, onkohan tästä aiheesta kanavointia?

ja onko tätä mömmöä Egyptissä?    ::) ???


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 12.11.2009 12:23:15
ihmiset hyväksyvät liikaa asioita.. joku näissä epidemioissa haiskahtaa, tosiaan pitäisi löytää joku kanavointi tästä.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 12.11.2009 12:47:54
No kun googletatte NWO ja H1N1 niin alkaa salaliittoteorioita löytyä. Onko H1N1 lainkaan luonnossa syntynyt tauti vai laboratoriossa  8)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Norna - 12.11.2009 15:02:16
 Joo noita salaliittoteorioita on poikinut tämä emakko kyllä sellaisen läjän että oksat pois  ;D. Ei jaksa enään edes lukea.

 Se minun köhänuha johti sitten korkeaan kuumeeseen eli sinne yli 39 ja hillittömään päänsärkyyn kun nousi ylös sängystä. Kesto siis kaikenkaikkiaan on jotain parisen viikkoa ollut.
 Lapset saivat saman, mutta niillä kesto oli pari päivää :).
 Vielä jälkimainingeissa, vetämätön olo. Olisi kyllä hyvä jos olisi jotain pikatestejä jotta tietäisi on sen sairastanut vai ei.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ebenia - 12.11.2009 15:16:00
^ Kuulostaa vähän siltä, että ONNEKSI teillä ei varmaankaan ole tuota tautia ollut. Siinä nimittäin pitäisi periaatteessa ihan tyhjästä (ei mitään köhää tai nuhaa ennen sitä) nousta saman tien yhtäkkiä yli 39 asteen kuume ja kestää vähintään sen viikon, että siitä parantuu. Itse olen tosissaan tämän sairastanut ja kuulostaa vähän eri taudilta kuin missä itse kouristelin melkein kaksi viikkoa ja jonka jälkiseuraamuksista nyt tällä hetkellä kärsin.  :-\

Mutta juu, on tässä koko jutussa minustakin vähän jotain outoa ja kaikkea emme saa koskaan tietää ja jää varmaan tavallaan ikuiseksi mysteeriksi koko homma.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 12.11.2009 17:37:35
On myös hyvin yksilöllistä miten tuon sian potee... Joillekin se tulee lievempänä ja toisille rankemman kautta, niinkuin sinulle Ebenia kävi.  :-\ Korkea kuume kyllä ainakin tiettävästi pitää olla jokatapauksessa. Meilläkin on nyt tautia, mutta taitaa olla ihan tavallista flunssaa vain, kun ei ole neidillä korkea kuume.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 12.11.2009 17:39:56
Jostain kuulin muuten arviota, että n. joka kymmenes tulisi sairastamaan tuon H1N1: en... 1, 2, 3...  ::)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: asboo - 12.11.2009 20:58:48
No haloo, tuberkuloosiin kuolee vuodessa 3miljoonaa ihmistä, suurin osa kehitysmaissa. Ja sitten kun tuollanen H1N1 tulee länsimaihin niin siitä nousee kauhea hysteria...kun joku pöpö tätä hyvinvointiyhteiskuntaa uhkaa.  :idiot2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ebenia - 12.11.2009 21:10:56
No haloo, tuberkuloosiin kuolee vuodessa 3miljoonaa ihmistä, suurin osa kehitysmaissa. Ja sitten kun tuollanen H1N1 tulee länsimaihin niin siitä nousee kauhea hysteria...kun joku pöpö tätä hyvinvointiyhteiskuntaa uhkaa.  :idiot2:

Se on se hallitsemattomuuden tunne. ;) Kaikki tietävät, että tuberkuloosi on olemassa ja miten sitä hoidetaan, mutta sikainfluenssa on uusi juttu ja tietämättömyys luo pelkoa ja kauhua ja siitä se pyörä sitten lähtee.

Ja lisäksi kylmä fakta on se, että aika harvaa kiinnostaa 3 miljoonaa kuollutta ihmistä kehitysmaissa, koska he eivät voi maksaa mitään siitä, että parantuisivat. :( Länsimaissa maksetaan...


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Norna - 12.11.2009 22:02:27
^ Kuulostaa vähän siltä, että ONNEKSI teillä ei varmaankaan ole tuota tautia ollut. Siinä nimittäin pitäisi periaatteessa ihan tyhjästä (ei mitään köhää tai nuhaa ennen sitä) nousta saman tien yhtäkkiä yli 39 asteen kuume ja kestää vähintään sen viikon, että siitä parantuu.

 No tuo nuhaköhä oli menossa jo pois (tosin yskä on vieläkin) kun iski se kuume ja kaatoi sänkyyn, ehkä ne oli kaksi eri tautia ja toi ensimmäinen lentsu sai vaan tarpeeksi matalaksi vastustuskyvyn että oli helpompi hyökkiä kimppuun, lapsilla ei siis ollut mitään nuhaa eikä yskää, heiltä taisin saada tän (jonka kiikuttivat kiltteinä lapsosina leikkikoulusta  :D). Mies on vielä sairastumatta.
 Mutta niin kauan kun ei voi käydä testissä tsekkauttamassa vasta-aineita niin arvailuahan tämä on.

 Mä toivon että sairastin sen, koska sillä on tehokas suoja, tod.näk. tehokkaampi kuin rokotteella.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 13.11.2009 08:16:10
Edelleenkään, en tunne yhtäkään ihmistä joka siihen olisi sairastunut.. Mä en käsitä.
En sano etteikö sitä olisi ja monella mutta ihmettelen vaan miksi "koko maan vallannut" tauti ei ole näkynyt minun tai läheisteni tai ystävien elämässä lainkaan..

Toivon tosin etten saakkaan sillä olen ensi viikon ulkomailla lomailemassa, olisi kurjaa sairastua ja perua reissu..


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 13.11.2009 11:34:08
Minun äitini terveydenhuollon ammattilaisena todenäköisesti sairasti sen jo kesällä, aikaan,
kun Suomessa sitä ei vielä tutkittu keltään. ;D

Hengissä on, vaikka kuuluu riskiryhmään.  ;D Ei aio ottaa rokotusta,
koska on jo eläkkeellä ja käy vain silloin tällöin kouluttamassa uusia hoitsuja
ja päätti nyt nauttia eläkepäivistä viimein. :)

Hän mietti, että joissain tapauksissa se rokotteen otto tappaa jo,
jos se virus on ympäristössä, keho vastustaa sitä täydellä teholla,
mutta jos siihen lisätään vielä se rokote, niin henkihän siinä lähtee.

Se rokotehan on sitä itseään. ;)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 13.11.2009 13:49:55

Hän mietti, että joissain tapauksissa se rokotteen otto tappaa jo,
jos se virus on ympäristössä, keho vastustaa sitä täydellä teholla,
mutta jos siihen lisätään vielä se rokote, niin henkihän siinä lähtee.

Se rokotehan on sitä itseään. ;)

Nyt iski idiotismi... en ymmärtänyt  :-[ Utelias kuitenkin olen, voiko saada rautalanka version?

Syy; nyt mokoma possu riehuu todella lähiympäristöissä ja sairastuneita on joka puolella... omaa vuoroa odotellen... ja rokotukset alkavat vasta 10pv.n päästä  :idiot2:
Meille sanottiin, että rokotus parantaa suojaa sairastamisenkin jälkeen!?!?


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sidrika - 13.11.2009 15:15:16
Meille sanottiin, että rokotus parantaa suojaa sairastamisenkin jälkeen!?!?

Sairastaminen antaa infektiolääkäreiden mukaan paremman, eli luonnollisemman, pitkäkestoisemman ja kattavamman, suojan kuin rokotus. Eli jos on VARMUUDELLA sairastanut H1N1:n niin rokotus on ihan turhaa. Taikasana tässä on VARMUUDELLA, eli laboratoriokokein varmistettu. Niitä kokeita ei valitettavasti tehdä, ellei ihminen on niin sairas että joutuu sairaalaan.

Muuten tämä ottaako rokotus vai sairaastaako luomuna-peli tuntuu olevan venäläiseen rulettiin verrattavissa. Voisin kuvitella että haitallisinta on saada rokotus ja itse tauti samoihin aikoihin ja näin näyttää nyt maassamme monen kohdalla käyvän, epidemia ja rokotukset alkamassa yhtäaikaa. Ja rokottamisen jälkeen menee n. 2 viikkoa ennen kuin suoja on kehittynyt ja suojateho enää vain 50% kolme viikkoa rokottamisesta, jolloin tarvittaisiin tehoste, jota ei Suomessa saa. Minusta koko homma haisee.

Henk. koht. olen kallistumassa siihen, että omassa perheessä kieltäydytään rokotteesta, toivotaan parasta ja syödään D-vitamiinia (kokeilin muuten tällä viikolla, kun lapsella oli pientä yskää, kurkkukipua ja lämpöä ja itselläni oli yleistä huonovointisuutta ja yskää: yhtenä päivänä otettiin tuplasti D-vitamiinia normaaliannokseen verrattuna ja meidän molempien kaikki oireet ja tuntemukset katosivat muutamassa tunnissa, eli D:ssä saattaa oikeasti olla jotain perää). Keväällä influenssakauden jälkeen selvitellään sitten veren H1N1-vasta-aineita omalla kustannuksella niin ei tarvitse sitten miettiä seuraavan aallon lähestyessä, ottaako rokotteen vai ei. Ja jos vasta-aineita ei silloin löydy ja Suomesta saa silloin sitä rokoteversiota jossa ei ole skvaleenia eikä tiomersaalia niin uskon että rokotus voi olla oikein järkevä ratkaisu.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 13.11.2009 15:32:10
D-vitamiinista on kuulemma apua infektiotaudeissa. Itsekin lisäsin määrää. Mietin vaan mikä olisi hyvä määrä D:tä. Onko liikaa jos otan nyt 25 mikrogrammaa, vai liian vähän?
Suomen suositushan aikuiselle on 7,5. Se on ihan liian pieni. Mutta mikä määrä on sitten liikaa?


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 13.11.2009 15:35:07

Nyt iski idiotismi... en ymmärtänyt  :-[ Utelias kuitenkin olen, voiko saada rautalanka version?

Syy; nyt mokoma possu riehuu todella lähiympäristöissä ja sairastuneita on joka puolella... omaa vuoroa odotellen... ja rokotukset alkavat vasta 10pv.n päästä  :idiot2:
Meille sanottiin, että rokotus parantaa suojaa sairastamisenkin jälkeen!?!?

 ;D No yritän... ;D :2funny:

Niin siis äidin mielestä se rokotus olisi pitänyt aloittaa jo viime keväänä,
niin porukka ei saisi sitä.
Hänen mielestään koko rokotuksella vain rahastetaan, koska jos se olisi
tarkoitettu oikeasti ihmisiä suojaamaan, niin ne rokotukset olisi pitänyt aloittaa
jo heti viime talvena, kun tiedettiin ko. taudin leviäminen.

Nyt ihmisillä on sitä virusta ympärillään ja keho yrittää suojautua sitä vastaan
luonnollisella tavalla ja jos siihen puututaan rokottamalla lisää sitä virusta ihmiseen,
niin keho ei pysty vastustamaan sitä enään, vaan se on ko. viruksen ylikuormitus kehossa
ja siksi Suomessa ja muissa pohjoismaisssa on kuollut niin moni siihen rokotuksen jälkeen.

Rokotuksethan perustuvat siihen, että laitettaan kehoon ko. tautia,
johon sitten keho valmistaa luonnollisen immuniteetin.


Äidin mielestä kaikki tieto oli erikoisen hyvää ja kattavaa ja koko taudin leviämisennuste
oli jokaisessa maassa tiedossa jo erittäin varhaisessa vaiheessa.

Hän on tehnyt elämäntyönsä terveydenhuollon parissa ja ollut kaiken maailman kriisipesäkkeissä
töissä ja kouluttanut työntekijöitä ja hän sanoi, että koko juttu haisee mädälle.

Hän heitti jopa sellaisen jutun ilmaan, että ihmisiä pelotellaan ottamaan rokotus
jotain sellaista vastaan, joka ei ole ihmiskemiallisesti ihmisen luonnollinen sairaus
ja se rokote sisältää joka tapauksessa saman viruksen,
koska kehon pitää tulla vastustuskykyiseksi sille.
Hänen kysymyksensä oli, että miksi ihmisille halutaan antaa/levittää kemiallisperäinen virus?


Joka tapauksessa, jos sen on jo sairastanut kerran, niin toistamiseen se ei tule.
Silloin rokotuksistakaan ei olisi mitään hyötyä.
Sama juttu kuin tuhkarokoissa jne, että kerran sairastettu ja se siinä. :)




Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Eklektikko - 13.11.2009 16:00:02
 Lääkelaitoksen sivuilta:
D-vitamiinin yliannostus johtaa hyperkalsiuriaan ja hyperkalsemiaan ja ilmenee seuraavin oirein: pahoinvointi, oksentaminen, jano, polydipsia, polyuria, dehydraatio, ummetus. Kroonisesta yliannostuksesta johtuva hyperkalsemia voi aiheuttaa verisuonten ja elinten kalkkeutumista.
D-vitamiinimyrkytykseen johtava annos on 40 000 - 100 000 IU/päivä 1-2 kuukauden ajan henkilöllä, jolla on normaali lisäkilpirauhasen toiminta, Kalsiumin osalta 2000 mg:n päivittäinen yliannos johtaa myrkytykseen.
Yliannostuksen hoito: lääkitys lopetetaan välittömästi ja huolehditaan nestetasapainosta.


Itse olen syönyt keväästä asti 50 mikrogrammaa päivässä ja nyt syyskuusta 100 mikrogrammaa
päivässä. Eli näinkään suurilla annoksilla ei myrkytystä tule.

Suositus muuten nostettiin juuri 25 mikrogrammaan päivässä, 7,5 on vanhentunutta tietoa.
Tai voi tietysti olla, että Suomessa tullaan jälkijunassa, mutta maailmalla ainakin näin.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 13.11.2009 16:02:09
D-vitamiinista on kuulemma apua infektiotaudeissa. Itsekin lisäsin määrää. Mietin vaan mikä olisi hyvä määrä D:tä. Onko liikaa jos otan nyt 25 mikrogrammaa, vai liian vähän?
Suomen suositushan aikuiselle on 7,5. Se on ihan liian pieni. Mutta mikä määrä on sitten liikaa?

Kaikki vitaminit ja kivennäisaineet on hyvä olla balanssissa ja tarpeeksi.
Itselleni lääkäri määräsi rokotteen sijasta
4 x 30 mg sinkkiä ja 4 x 360 mg C-vitaminia päivässä jakaen se aamu-päivä-ilta-yö
koko flunssakauden ajan ja tarkistamaan, että kaikki vitaminit saa päivässä
ja tehostamaan käsihygieniaa etenkin kaupungilta ja yleisiltä paikoilta tullessa kotiin.

Suomalaisilta puuttuu D-vitamini, joten ei kait siitä haittaakaan ole vaikka kausiluonteisesti
ylität annostuksen?

Löysin tälläistä Tolos-tietoa D-vitaminista;
http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=1476 (http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=1476)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Eklektikko - 13.11.2009 16:15:37
HUOM!
Sinkin kanssa pitää olla varovainen:

Lyhyet sinkkikuurit nostavat immuunivastetta, mutta pitkät laskevat sitä.
Sinkkiä ei siis pidä syödä vuosikausia joka päivä. (Nyt kun saisi vain selville,
mikä on se pitkän ja lyhyen kuurin raja...)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sideman - 13.11.2009 16:36:51
Meille sanottiin, että rokotus parantaa suojaa sairastamisenkin jälkeen!?!?


Henk. koht. olen kallistumassa siihen, että omassa perheessä kieltäydytään rokotteesta, toivotaan parasta ja syödään D-vitamiinia (kokeilin muuten tällä viikolla, kun lapsella oli pientä yskää, kurkkukipua ja lämpöä ja itselläni oli yleistä huonovointisuutta ja yskää: yhtenä päivänä otettiin tuplasti D-vitamiinia normaaliannokseen verrattuna ja meidän molempien kaikki oireet ja tuntemukset katosivat muutamassa tunnissa, eli D:ssä saattaa oikeasti olla jotain perää).

Minulla on jo vuosikausia ollut lähes jatkuva, voimakkuudeltaan kuitenkin melko lailla
vaihteleva hengitystieärsytys. Välillä keuhkoja kirjaimellisesti tuntuu särkevän.
Jo skidinä epäilin, että minulla on jotain vikaa pumpussa, kun en jaksanut juosta
muutamaa sataa metriä enempää. Nyt olen tullut siihen tulokseen, että kyseessä
oli ja on edelleen ns. rasitusallergia, joka yleensä pahenee sisälle tullessa, eli
mukaan on tullut myöskin ilmeisesti pölyallergiaa.

Jokin aika sitten olin pyöräilemässä metsän siimeksessä. Ihmettelin, kun tuntui niin
hyvältä, ikäänkuin keuhkot olisivat tuulettuneet pitkästä aikaa kunnolla. Huolestuin
jo, ettei kai ole sikaflunssa tulossa, koska aiemmin minulla poikkeuksellisen hyvä
olo on usein edeltänyt flunssaa, vaikken juuri koskaan sitä kovin voimakkaana
saakaan. Minulla on kyllä jonkinlainen hypoteesi siitä, mistä tuo sairastumista
edeltävä hyvän olon tunne johtuu, mutta se on melko mielikuvituksellinen...

Vähän aika sitten juolahti mieleen, että mitäpä jos Vapaasta Valinnasta ostettu
10 mikrogramman tabletteja sisältävä D3-vitamiinipurkki, tai sen sisällön nauttiminen,
oli "syypää" tuohon keuhkojen "tuulettumiskohtaukseen". Luin juuri jostain (Wikipediasta?),
että joskus D-vitamiini tehoaa esim. astmaan paremmin kuin kortisonisuihke, koska
se (D-vit) suppressoi joitakin tulehdusta aiheuttavia proteiineja, tai mitä lie.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 13.11.2009 17:20:01
    Sari McGlinn’in artikkeli:

    * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

     

    Immuniteetin voimistamisen tavat

    Nyt sikainfuenssa puhuttaa paljon. Omaa immuniteettia voi vahvistaa syömällä D-vitamiinia ja runsaasti C-vitamiinia. Itse käytän sen lisäksi vielä  immunoclogon valmistetta sekä antiwir valmistetta ja syön maitohappobakteereita.

    Kehon immuniteettia voi voimistaa

       1. ruualla ja lisävitamiineilla
       2. myönteisillä ajatuksilla
       3. olemalla mahdollisimman iloinen, naurava, onnellinen ja rakastava
       4.  tekemällä energiatasoa kohottavia harjoituksia / ottamalla hoitoja jotka kohottavat energiatasoa
       5. pitämällä kehon energiaväylät /meridiaanit avoimena venyttelemällä ja joogaamalla. Näin myös kuona-aineet poistuvat kehosta.

     

    Ajatukset ja niiden ohjaamat tunteet ovat isoin energian lataus tai tyhjennysväylä ihmisessä. Myönteiset ajatukset luovat ja kielteiset ajatukset tuhoavat. Siksi jokainen meistä voi voimistaa immuniteettiaan huomioimalla, että ajattelee mahdollisimman paljon myönteisiä ajatuksia ja luo mielessään visioita siitä, kuinka kaikki elämässä menee hyvin, itse voi hyvin, läheiset voivat hyvin jne. Ajatus on meidän voimakkain energian luomisen väline. On helpointa luoda ajatuksiin enemmän myönteisiä ajatuksia kuin keskittää huomion siihen, että ei ajattelisi kielteisesti.

     

     

       1. syö paljon vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä ja seesamin siemeniä sekä c- ja d- vitamiinia.
       2. ajattele myönteisiä ajatuksia ja keskitä ajatuksesi huomioimaan mahdollisimman runsaasti myönteisiä tapahtumia ympärilläsi.
       3. käytä aamuisin pari minuuttia siihen, että visioit/ ajattelet, pääsi päälle hopea-kultavalopilarin josta välittyy energiaa koko kehoosi. Tämä energiavalopilari kulkee kehosi läpi ja aina jalkapohjiin ja siitä energeettisiä juuria pitkin äiti maan sydämeen saakka. äitimaan sydämestä tulee lämmin rakastava energia juuriasi pitkin kehoosi. Anna energian kulkea koko kehoosi ja lähetä mielessäsi lämpöisiä ja rakastavia ajatuksia äitimaalle ja kaikille siinä oleville. à tämä kohottaa energiavärähtelytaajuuttasi energiakentässäsi eli aurassasi ja maadoittaa kehosi, ja kehosi saa energiaa maapallosta, joka voimistaa immuniteettiasi. Sen lisäksi maadoittuminen tuo turvallisuuden tunteen ja energiakentän kokonaisuuteesi. Turvallisuuden tunne ja olo, että elämä kantaa ja kaikki menee hyvin, auttavat sinua pysymään loitolla huoli-tilasta, joka taasen madaltaa immuniteettiasi.
       4. tämä harjoitus on ollut lempiharjoituksiani, jolla olen voinut tehokkaasti ja nopeasti kohottaa energiatasoani. Sen lisäksi se virkistää ajattelua, tyhjentää mielestä huolia, voimistaa intuitiota ja kruunuchakran toimintaa. Tee energiankohotusharjoitus seuraavasti (vie aikaa aluksi n. 5min, myöhemmin vielä vähemmän). Ajattele pään keskellä, silmien tasolla olevaa pientä pikkurillin kokoista kohtaa, joka on energiavälityksen keskuksesi. Visioi/ajattele, että laitat sen ympärille pyörimään valopallon. Se  pyörii tämän keskuksen ympärillä liikkuen jokaisella pyörähdyksellä voimakkaammin ja nopeammin. Valopallo pyörii ja pyörii keskuksen ympäri joka suuntaan. Sen vauhti kiihtyy ja kiihtyy ja lopulta se pyörii niin nopeasti, että se muuntuu valorenkaaksi ja sen vauhti vain kiihtyy ja kiihtyy. Sitten valorengas jakaantuu kahdeksi valorenkaaksi, jotka alkavat pyöriä vastakkaisiin suuntiin keskuksen ympärillä. Anna tämän jatkua vielä jonkin aikaa, jokainen pyörimisliike on kerännyt keskukseesi energiaa. Nyt vapauta tämä energiavirta ajattelemalla, että keskuksesta alkaa suihkuta energiaa kehoosi. Sen jälkeen sitä suihkuaa pään päältä suihkuten kehoasi ympäröivään energiakenttään. Hengitä hyvin harjoituksen ajan ja huomioi miten aistit energian sisälläsi ja ympärilläsi harjoituksen loputtua. Hyvä!
       5. lähetä myönteisiä ajatuksia: näen ja tunnen rakkauden sinussa (vaikka et edes tuntisi henkilöä, tämä antaa hänelle myönteistä ja turvallisuutta kohottavaa energiaa, ja sinulle myös).

     

     

    Vinkki kielteisten ajatusten poistamiseen

    Yksi helpoimmista on keskittää ajatuksesi johonkin, joka luo sinulle myönteistä oloa. Ajattele jotain kaunista kukkaa mahdollisimman elävästi. Samalla kun ajattelet kukkaa, ei ajatuksiisi mahdu mitään muuta. Pidä tämä kaunis kukka tai muu vastaava myönteinen ajatus mielessäsi mahdollisimman elävänä.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 13.11.2009 18:52:46
Kiitos infosta kaikille. Jatkan siis 25 mikrogramman vetämistä  :)

Tosiaan, muistakaa c-vitamiini kuten Sasha jo sanoikin. Ja myönteinen ajattelu   :smitten:

Ulkoilkaa säännöllisesti! Ja muistakaa valkosipuli, itse syön sitä raakana päivittäin.
En tiedä onko vihreästä teestä/yrttiteestä apua mutta itse nautin sitä jo muutenkin päivittäin  :)

Syön itse monivitamiinia + c ja d-vitamiinia nyt. + magnesium ja kalsium lisää.
en ole ollut flunssassa kahteen vuoteen, joten oletan että vitamiinien syönti on siihen syy. Täällä suomessa on monella asenne "kyllä ruuasta kaiken tarvittavan saa". Eikä se aina pidä paikkaansa, mm. eräs tällälailla puhuva ystäväni ei edes syö kalaa, eli ei varmaankaan saa lopulta talviaikana tarpeeksi d:tä..
Ja nuo samaiset ihmiset ovat useita kertoja vuodessa nuhassa, minä en.

Toivon kaikille teille hyvää vastustuskykyä  :smitten:



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 13.11.2009 19:18:33
HUOM!
Sinkin kanssa pitää olla varovainen:

Lyhyet sinkkikuurit nostavat immuunivastetta, mutta pitkät laskevat sitä.
Sinkkiä ei siis pidä syödä vuosikausia joka päivä. (Nyt kun saisi vain selville,
mikä on se pitkän ja lyhyen kuurin raja...)


Ups...!  :-X Taisi se lääkäri sanoa, että kaksi viikkoa popsitaan
ja kaksi viikkoa väliä ja taas kaksi viikkoa jne. pahimman flunssa kauden ajan,
eli about 2 kk.  ??? Tuossa purkin kylkeen apteekissa ovat sen kirjoittaneetkin,
mutta kappas, kun minä en muista, että milloin aloitin ja olen popsinut ihan ilman taukoa.. :-\


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sideman - 14.11.2009 01:36:47

Ruotsalaisen lääkärilehden mukaan omega-3 -rasvahappoja kannattanee
välttää influenssaepidemian aikana:

I juninumret av tidskriften Nutrition visar nu en forskargrupp från University of North Carolina att möss som under två veckor fått en diet berikad med omega 3-syror och sedan infekterats med in­fluensavirus (influensa A/Puerto Rico/8/34) uppvisade 40 procent högre mortalitet än möss som fått en kontrolldiet [5]. Författarna visar även att virusbördan i försöksdjurens lungor var 70 procent högre i omega 3-gruppen än i kontrollgruppen. Lungorna från försöksdjur som fått fiskolja hade signifikant färre CD8-positiva T-celler och ett minskat mRNA-uttryck av flera typer av interleukiner såsom TNFα och IL-6 än de djur som fått standarddiet. Av de försöksdjur som överlevde infektionen behövde möss som fått omega 3-berikat foder signifikant längre tid för återhämtning än kontrolldjuren.


http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=12663


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sidrika - 14.11.2009 14:28:30

Ruotsalaisen lääkärilehden mukaan omega-3 -rasvahappoja kannattanee
välttää influenssaepidemian aikana:

I juninumret av tidskriften Nutrition visar nu en forskargrupp från University of North Carolina att möss som under två veckor fått en diet berikad med omega 3-syror och sedan infekterats med in­fluensavirus (influensa A/Puerto Rico/8/34) uppvisade 40 procent högre mortalitet än möss som fått en kontrolldiet [5]. Författarna visar även att virusbördan i försöksdjurens lungor var 70 procent högre i omega 3-gruppen än i kontrollgruppen. Lungorna från försöksdjur som fått fiskolja hade signifikant färre CD8-positiva T-celler och ett minskat mRNA-uttryck av flera typer av interleukiner såsom TNFα och IL-6 än de djur som fått standarddiet. Av de försöksdjur som överlevde infektionen behövde möss som fått omega 3-berikat foder signifikant längre tid för återhämtning än kontrolldjuren.


http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=12663


Kyllä. Mekanismi on monimutkainen mutta ongelma liittyy elimistön tulehdusvasteeseen. Normaalioloissa omega 3 on hyvä, muttei välttämättä influenssa-aikoihin.

Tulehduskipulääkkeitä eli buranat sun muut kannattaa myös välttää. Muistaakseni  japanilaisen tutkimuksen mukaan lasten kuolleisuus influenssaan eräässä lastensairaalassa väheni huomattavasti kun tulehduskipulääkkeiden köyttöä kielettiin. Toisessa tutkimuksessa, en nyt muista missä tehtiin, havaittiin että tulehduskipulääkkeitä saavien tehohoitopotilaiden ryhmässä kuolleisuus oli huomattavasti suurempi kuin ryhmässä jossa potilaat eivät saaneet tulehduskipulääkkeitä. Kyseinen tutkimus keskeytettiin juuri tulehduskipulääkkeitä saavan ryhmän korkean kuolleisuuden takia. Erään teorian mukaan tähän sikainfluenssaan vaikeana komplikaationa liittyvän monielinvaurion takana olisivat juuri tulehduskipulääkkeet.

Mielenkiintoista on, että tulehduskipulääkkeitä ei nykyään suositella H1N1-rokotuksen jälkeen, koska niiden on todettu heikentävän vasta-aineiden muodostumista eli rokotteen tehoa. On mahdollista että ne heikentävät immuunivastetta myös luomuna sairastaessa, jolloin tauti saa yliotteen elimistössä.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: nikki - 14.11.2009 16:15:44
http://medicalastrologybyeileennauman.blogspot.com/2009/04/medical-astrology-looks-at-swine-flu.html

Linkissä on kartta taudin puhkeamisen ajoilta 4.4.2009. Mexico City. Linkki Linnunradan viesteistä.
Siinä kartassa on RETRO  :venus: 2  :oinas:.
Mahtaako olla niin ,että tauti on huipussaan, tappotahdissaan, kun  :saturnus: 1 :vaaka:  :aspect_squ: :pluto: 1  :kauris: saavuttavat tuo samaisen 2, 34 asteen,
jolloin tr :saturnus:  :vaaka::aspect_opp: :venus: rx  :oinas: tekee Plutosta t-ristin kärjen?
tr  :mars: saavuttaa kohta kartan  :kuu: 14  :leijona: asteet.KUUME nousee.

Yksinkertainen kotikonsti kurkussa ja nielussa jyllääville pöpöille on kurlaaminen suolavedellä.
Toisekseen nesteiden nauttiminen, lämpimien varsinkin, huuhtelee pöpöt mahalaukkuun.
Martin Keitelin viestistä alunperin muistaakseni nämä vinkit.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: nikki - 14.11.2009 16:30:28
Jatkona edelliseen, että Ravussa oleva Nemesis 3 rx ("kullekin ansionsa mukaan") peruuttaa sopivasti mukaan tuohon kuvioon tehden siitä suurristin.Maapallon kokoisen  :angel:.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nemesis_(mytologia) (http://fi.wikipedia.org/wiki/Nemesis_(mytologia))


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: maarita - 14.11.2009 17:41:59
Hei ystävät!

Sain sähköpostiin tällaisen, ja haluan jakaa sen kaikille:


*Fiksut ja helpot ohjeet sikainfluenssaa torjumaan*,
ystäväni että
välttäisit nyt jylläävän sikainfluenssan. Tekstin on alunperin kirjoittanut
englannin kielellä Dr. Vinay Goyal, jolla on monia titteleitä (MBBS,DRM,DNB,
sisätautien spesialisti) ja 20 vuoden ammattikokemus.
Tekstissä on seuraavat ohjeet H1N1:n ennaltaehkäisemiseksi.
__________________________

"Ainoat tiet viruksen päätyä kehosi ovat nenä ja nielu.
Globaalin epidemian
yhteydessä, mitä tämäkin on, on melkein mahdotonta välttää H1N1-tartunnan
saamista, kaikista ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä
huolimatta. *Mutta INFLUENSSATARTUNNAN SAAMINEN on pienempi ongelma KUIN
VIRUKSEN LEVIÄMINEN KEHOSSA - ja sitä VASTAAN VOIDAAN TAISTELLA*.

Vaikka olet vielä terve, eikä sinulla vielä ole H1N1:n oireita, voit jo
vastustaa sen leviämistä ja jälkitautien kehittymistä muutamin
yksinkertaisin toimenpitein, joita ei tarpeeksi tiedoteta/ tiedotettu
virallisissa tiedotteissa eikä median taholta. Voit tehdä nämä toimenpiteet
itse sen sijaan, että miettisit, miten voisit hankkia varastoon N95 ja
Tamiflu -lääkkeitä.

1. Pese käsiäsi usein ( tätä on korostettu myös virallisissa tiedotteissa).

2. "Kädet pois kasvoilta!" Vastusta kaikkia kiusauksia koskea mitää osaa
kasvoistasi (muuten kuin peseytyessäsi).

3. Kurlaa kaksi kertaa päivässä lämpimällä suolavedellä (käytä antiseptista
suuvettä, jollet luota suolaan).
H1N1- virukselta vie 2-3 päivää lisääntyä niin paljon nielussa/nenässä, että
syntyy virukselle tyypillisiä oireita. Suolavedellä kurlaamisella on sama
vaikutus terveeseen henkilöön kuin Tamiflulla on infektion saaneeseen
henkilöön. Älä naura tälle yksinkertai-selle, halvalle ja tehokkaalle
ennaltaehkäisevälle metodille.

4. Vastaavasti voit samalla tavalla huuhdella sieraimet /nenänreiät ainakin
kerran päivässä lämpimällä suolavedellä. Kaikki eivät pysty käyttämään
antiseptista nenäspraytä tai -huuhtelua, mutta nenän niistäminen
huolellisesti ja nenänreikien puhdistaminen vanupuikoilla joka on kasteltu
suolaveteen, on hyvin tehokas keino virusinfektioiden vähentämiseksi
nenästä.

5. Juo lämpimiä juomia (teetä, kahvia, mehua jne.) niin usein kuin voit.
Lämpimien nesteiden juomisella on sama vaikutus kuin kurlaamisella, mutta se
siirtää virukset vastakkaiseen suuntaan. Se huuhtelee virukset, jotka muuten
lisääntyisivät, nielusta alas vatsaan. Vatsassa ne eivät voi elää,
lisääntyä, eivätkä tehdä mitään vahinkoa.

6. Vahvista luonnollista immuniteettiasi ravinnolla, joka sisältää runsaasti
C-vitamiinia. Jos otat C-vitamiinitabletteja,  katso että ne sisältävät myös
sinkkiä lisätäksesi vitamiinien imeytymistä.

Ehdotan, että lähetät tämän eteenpäin kaikille postituslistallasi oleville.
Jos vastaanottaja ottaa huomioon, mitä tässä näkee, nämä yksinkertaiset
ohjeet voivat auttaa häntä."

Nenähuuhtelukannuja saa apteekista ja luontaistuote-kaupoista ja merisuolaa
lähikaupasta. Kilon saa alle eurolla, sillä kurlailee jo aika monta kertaa.

 :tickedoff:







Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: rovatar - 14.11.2009 17:47:08
Mie olen ollut hyvinkin lähikontaktissa varmuudella tartunnan saaneiden kanssa ja heitä on ollut useita.
Ihmettelin, ettei tauti tarttunut minuun, kun lähipiiristä viime- ja sitä edellisellä viikolla sairastui noin parikymmentä ihmistä, joiden kanssa olin päivittäin n. 8 h tekemisissä.
Ja olivat ihan testeillä todettuja tapauksia.

No …olen aikoinaan sairastanut A-viruspohjaisen taudin, samoilla oireilla kuin tämä sikaflussa…
ehkäpä se lisää vastustuskykyä…
toisekseen …syön d-vitamiinia yli ns. suositeltavan annoksen..ihan jatkuvasti, yli vuoden…

En ole ottanut rokotusta, vaikka kuulun riskiryhmään ja olisin sen saanut.

Nyt kun lukee noita uusia kuolemantapauksia…eikös niistä nyt muutama olekkin kuollut rokotuksen jälkeen…


Niin ja kun tuo tr. :pluto: tänä aikana  :aspect_con:  :aurinko::ni ja  :saturnus::kin tekee haastavaa kuviota...hm...ja siis vielä tässä saa ansioidensa mukaankin  ;)

että...tuota... :uglystupid2:

Jos minua ei täälläpäin vähään aikaan näy...

olen siirtynyt taivaalliseen kirkkokuoroon laulamaan " Porsaita äidin oomme kaikki..oomme kaikki..."

Sika mie oon kyllä muutenkin aina ollu... :(


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: nikki - 14.11.2009 18:21:27
rovatar
Mitä sinä tiedät D-vitamiinista?
Että se on rasvaliukoinen vitamiini.
Että sen on ensin muuntauduttava hormonin kaltaiseksi aineeksi elimistössä.
1,25-dihydroksi-D-vitamiiniksi, jolla on lähinnä hormonin kaltainen vaikutus.
Että se on liiallisena nautittuna myrkyllinen.
Että se varastoituu pehmeisiin kudoksiin.
Kolekalsiferoli syntyy ihossa ja muuttuu sen jälkeen maksassa ja munuaisissa aktiiviseksi 1,25-dihydroksikolekalsiferoliksi, joka vaikuttaa muissa kehon osissa. Siten kolekalsiferoli täyttää hormonille asetetut vaatimukset.Koska keho tuottaa sitä keinotekoisesti eikä sitä tarvitse lisätä ravintoon, sitä ei voida pitää vitamiinina. tri W.F.Loomis kirjassa A-D-E-k-VITAMIINIT / Leonard Mervyn

Minusta on melkeinpä rikos, että sitä pakkosyötetään meille esim. maidossa.
Popsikoon ken tahtoo.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ebenia - 14.11.2009 18:29:06
Niin, D-vitamiinistakin on monenlaista tietoa. Itse olen kuullut mm. että maksasyövät lisääntyisivät mm. runsaan D-vitamiinin syömisen takia tällä vuosituhannella. Että mitä tässä sitten uskoisi.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: rovatar - 14.11.2009 18:41:58
rovatar
Mitä sinä tiedät D-vitamiinista?
Että se on rasvaliukoinen vitamiini.
Että sen on ensin muuntauduttava hormonin kaltaiseksi aineeksi elimistössä.
1,25-dihydroksi-D-vitamiiniksi, jolla on lähinnä hormonin kaltainen vaikutus.
Että se on liiallisena nautittuna myrkyllinen.
Että se varastoituu pehmeisiin kudoksiin.
Kolekalsiferoli syntyy ihossa ja muuttuu sen jälkeen maksassa ja munuaisissa aktiiviseksi 1,25-dihydroksikolekalsiferoliksi, joka vaikuttaa muissa kehon osissa. Siten kolekalsiferoli täyttää hormonille asetetut vaatimukset.Koska keho tuottaa sitä keinotekoisesti eikä sitä tarvitse lisätä ravintoon, sitä ei voida pitää vitamiinina. tri W.F.Loomis kirjassa A-D-E-k-VITAMIINIT / Leonard Mervyn

Minusta on melkeinpä rikos, että sitä pakkosyötetään meille esim. maidossa.
Popsikoon ken tahtoo.

Yhtä vähän kuin sinäkin.
Kaikki suuhun pantava on liiallisessa määrin myrkyllistä.
Eikä minuun uppoa pakkosyöttö joltain tri. Loomisilta.
Hän ajattelee noin, joku toinen toisin.

Minä kuuntelen itseäni.

Olen kävelevä esimerkki Todella terveestä ja hyvinvoivasta ihmisestä.
Ainakin fyysisesti. :-X

Syön sitä, mistä voin hyvin ja pysyn terveenä.
Ihan yks lysti mitä mieltä siitä muut on.
Eikä sitä D-vitamiinia pakkosyötetä maidossa...senkin juonti on oma valinta.



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: nikki - 14.11.2009 18:47:53
 :mars: :harka:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 14.11.2009 19:12:43
Mjaa, Rovaniemen korkeuksilla Maapalloa ei liene tuo aurinko mollottaa niin paljoa edes kesällä,
että D-vitaminimyrkytys olisi ihan justiinsa kuolemien syy. ;)

Täällä olen maltillisempi D-vitaminin kanssa, koska aurinkoisia päiviä on talvellakin.
Eilen möllötin puistossa läppäri sylissä, kun oli niin mahdottoman kaunis
ja aurinkoinen päivä. :) Ehkä pidän pienen kuurin jouluna, kun silloin on pimeämpää.

Minä tarvitsen talviaikaan Suomessa käydessäni D-vitaminia sen ajan, mitä viivyn. :)

Tuo Maaritan vinkit ovat loistavia.
Suomessa olen ollut huomaavinani, että käsien pesua aliarvostetaan kovin,
esim. kaupungilta ja julkisilta paikoilta tullessa kotiin ja jotkin jopa vessa käynnin jälkeen.

Ihmiset luulee, että käsienpesulla heikentää vastustuskykyään, mutta se ei pidä paikkaansa.
Kädet ovat hyvin pieni osa ihmiskehoa, mutta myös kaikista likaisin ja pöpöliskoisin,
koska ihminen tarttuu käsillään joka paikkaan ja asiaan.

Ihminen voi olla vaikka muutaman päivän ilman suihkua, mutta kädet kannattaa pestä,
ettei niistä leviä bakteereja, viruksia ja sieniä ihmisen kehon aukoihin, silmiin ja rikkinäiselle iholle,
jotka on saatu koskettamalla jotain paljon kostetettua pintaa tai vain toista ihmistä.



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: rovatar - 14.11.2009 21:00:10
Mjaa, Rovaniemen korkeuksilla Maapalloa ei liene tuo aurinko mollottaa niin paljoa edes kesällä,
että D-vitaminimyrkytys olisi ihan justiinsa kuolemien syy. ;)




 :)
Sasha..
täällä Rovaniemen korkeudella taitaa kesäisin saada tuota aurinkoa enemmän kuin etelä-Suomessa. :)
Se nimittäin ei laske kesällä lainkaan, vaan paistaa läpi yön. :)
Talvella kylläkin on tämä ikävä kaamos... :(


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 14.11.2009 21:16:48

 :)
Sasha..
täällä Rovaniemen korkeudella taitaa kesäisin saada tuota aurinkoa enemmän kuin etelä-Suomessa. :)
Se nimittäin ei laske kesällä lainkaan, vaan paistaa läpi yön. :)
Talvella kylläkin on tämä ikävä kaamos... :(

Ups...!  :-X
Mutta se ei riitä, kun se ei säilyynny
ja sitä pitäisi saada kait joka päivä vähintään 15-30 min täydeltä terältä? :idiot2:
Mahtaa Suomessa olla mahdottoman pimeää nyt? ???


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: rovatar - 14.11.2009 22:20:28
Siksipä syönkin tuota D-vitamiinia! :)
Enkä sairasta.

Vielä ei ihan pimiää ole...
jotenki hämärästä erotan vielä nämä näppäimet... ::)

mutta ko tästä ilta joutuu... :-\

ai niin ...taisin unohtua aiheesta... :-\
sitä se pimmeys tekkee...
ei saa tarpeellisia vitamiineja...

No nyt tankkaan kuurina B:tä...
nestemäisenä...

Nauti sie ko saat siellä enemmän valoa ja aurinkoa... :smitten:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: mirka222 - 15.11.2009 00:35:15
Kävin ottamassa aamulla piikin ja nyt niveliä ja lihaksia särke vietävästi ja vasen pistoskäsi tosi kipeä...saapa nähdä ,mitä tästä tulee


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: tripla - 15.11.2009 03:59:34
Sasha kysyi auringonotosta: "ja sitä pitäisi saada kait joka päivä vähintään 15-30 min täydeltä terältä?"

Erittäin hyvä nyrkkisääntö!

 Ja tietysti bikineissä, Sasha.  :o

Herkempi-ihoisille 15 minuuttia esim. kaksi kertaa päivässä ja muille vaikka putkeen 30 minuuttia. Suuremmat määrät voivat altistaa ihosyövälle varsinkin, jos on herkkä iho.

Yritän etsiä tarkat luvut, mutta muistaakseni puolessa tunnissa saa ainakin 50 000 IU/yksikköä, jolloin veren D-vitamiinitaso nousee lähelle optimaalista eli 125-150 nmol/l.

Ongelmana kuitenkin on, että veren tason nousu voi kestää viikkoja ja jopa kuukausia. Lisäksi korkeilla leveysasteilla, kuten suomesssa, auringonsäteet tulevat oikeassa kulmassa vain kesän aikana. Ruuasta puolestaan saa mitättömiä määriä eli noin tuhat kertaa vähemmän aurinkoon verrattuna.

Käytännössä kaikilla suomalaisilla on talvella massiivinen puutostila eli jossain 30-80 nmol/l välissä. Kun mittasin pari vuotta sitten keväällä arvoni niin lääkäri kehui, että minulla oli taso: 82 nmol/l.

Hmmmm. En ollut käynyt etelässä ja D-vitamiinia olin saanut vain tavallisestta multivitamiinista. :-\

Olin ennenkin hieman skeptinen suomessa vallalla olevia maailman alhaisimpia raja-arvoja kohtaan, mutta nyt aloin kunnolla lueskella kirjallisuutta. Huomasin tutkijoilla olevan moninkertaiset erot suositelluissa raja-arvoissa.

Kuitenkin jopa lääketeollisuuden tutkijat myönsivät lähes kaikkien suomalaisten olevan D-vitamiinin puutostilassa. Kuinka suuria puutostilat sitten oikeasti ovatkaan? :(

Lääketeollisuuden läpi ajamien alhaisten raja-arvojenhan vuoksi (esim. B9) vauvoja syntyy jatkuvasti vammaisina. Hälytyskellot alkoivat soimaan. :tickedoff:

Pistin vaimon testeihin antioksidanttiklinikalle. Hänellä oli taso 28 nmol/l!

Lääkäri soitti vaimolle illalla ja kertoi tuosta tasosta sanoen, että nyt pikapikaa syömään D-vitamiinia!

Mielenkiintoista, ettei yksikään tavallinen lääkäri ollut koskaan ehdottanut hänelle D-vitamiinitason mittausta. Olivat vain antaneet kaikenlaisia kemiallisia lääkkeitä.

Terveyskeskuksissa ja sairaaloissa ei vieläkään mitata veren D-vitamiini- ja muita ravinnetasoja vaikka olisi millaiset influenssaoireet tahansa.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: tripla - 15.11.2009 05:08:43


Ai niin, mistä repäisin nuo yllä olevat D-vitamiinin viitearvot? Tässä D-vitamin Council:

http://www.vitamindcouncil.org/

Tässä sama populaarisemmin kätevillä taulukoilla ja videoilla:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/10/10/Vitamin-D-Experts-Reveal-the-Truth.aspx


Ylläolevien laskelmien mukaan kannattaa talvella ottaa 5000 IU/yksikköä päivässä eli 10-20 kertaa terveyskeskuslääkärien suositteleman määrän. Tämä on helppo tehdä ostamalla Minisun D-vitamiinipurkin, jossa on erittäin pieniä 800 IU tabletteja, joita voi ottaa esim. 3 aamulla ja 3 illalla.

HUOM! Samalla tai heikkokuntoiset jopa ennen kuin aloittaa näitä annoksia ottamaan niin kannattaa tilata antioksidanttiklinikalta, tms. aika lääkäriltä JA veritesti, jossa tarkistetaan D-vitamiinitaso. Ilman testiä kukaan ei voi sanoa mikä on se oikea tarvittava D-vitamiinimäärä. Tuo 5000 yksikköä on vain nyrkkisääntö terveelle aikuiselle. Oikea määrä voi olla paljon pienempi tai suurempi riippuen siitä missä veren arvosi ovat ja kuinka nopeasti ne muuttuvat D-vitamiinia otettaessa.

HUOM2!Missään nimessä ei kannata heittää överiksi ja alkaa ottamaan nyrkkisääntöä kymmenkertaisesti suurempia annoksia kuukausien tai edes viikkojen ajan, koska se on terveydelle vaarallista. Tämä on tärkeä muistaa, koska esim. amerikassa on muistaakseni 50 000 yksikön D-vitamiinikapseleita myynnissä. Syynä ei ole se, että niitä pitäisi ottaa joka päivä viikkojen ajan vaan se, että jotkut ottavat tuollaisen kapselin flunssan ensioireisiin 1-2 päivän ajan ja kuulemma sillä pystyvät aina ehkäisemään flunssan, mikäli veren arvot ovat lähellä optimia.

Suomessa yliannostusvaara tosin ei ole kovin suuri, koska tuollaisiin megakerta-annoksiin pääsee vain vetämällä koko Minisun purkin joka päivä viikkojen ajan eli tulisi melko kalliiksi. Suomessa vaarana on ennemminkin aliannostus, koska apteekit mainostavat jopa 400 IU annoksia "teho"annoksina. ???

HUOM3! D-vitamiinitabletit ovat PALJON huonompi vaihtoehto kuin oikea aurinko, koska iho itsesäätelee D-vitamiinin saamista. Aurinko on se luonnollinen ja ylivoimaisesti tehokkain tapa saada D-vitamiinitasot kuntoon. Harvoilla on kuitenkin varaa käydä Kanarialla/Karibialla/tms. joka toinen viikko. 8)

 Tämän takia suomessa hyvänä vaihtoehtona on solarium pari kertaa viikossa n. 15min. Tosin ensin pitää varmistaa, että kyseessä on solarium, joka lähettää D-vitamiinia ihossa synnyttävää UV-B säteilyä. Käsittääkseni suomessa niitä ei juuri ole. Toki sellaisen voi itsekin ostaa, mutta amerikassa hinta on jotain 3000 dollaria, joten euroopassa hinta on varmaan moninkertainen.

Tässäpä muuten hyvä markkinarako astrofiläisille. Perustetaan solarium!  :)

Voin harkita sen perustamista, jos ainakin Sasha ja Rovatar tulevat kanta-asiakkaiksi. Kansanterveyden puolesta! :angel:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 15.11.2009 11:21:43
ostin eräälle D:ta luettuani muutaman sikatautivoukotuksen, hänellä hieman lämpöä. pitää tosissaan kysellä vointia; sitä ennen ei ehkä läheisyyskään kannattaisi.. ;)

itselle tuli D ja multivita, jota oli jo, C ja maitohappojen lisäksi ja rokotusta lähipiiriin. on tosiaan ihmisillä naamaria hospitaalissa ja sehän voi tarttua aina kun jonkun tapaa; yleensä kätellään bisneksissä, mutta voihan sen käden olla ojentamatta, kaikki ymmärtää syyn.. menisi tämä typerä kohu jo. mikä sitten= aina joku tauti iskee.

kirkasvaloa vaan Rovaniemellekin.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 15.11.2009 12:56:53
Tack -sasha...  :)
Lapsilla on rokotus vasta 8pv.n päästä ja ollaan mietitty, että jospa ovat vain poissa koulusta sen pv.n. Voi olla todellakin aivan turha rokote tässä kohtaa.
Vielä ei meille ole tullut, mutta lähellä pyörii...

Kielsin muksuilta ylimääräiset seilaamiset yleisillä paikoilla. Sain rutkasti kiitosta, koska disco olisi ollut perjantaina  ::)
...samoin itse kun kävin asioilla, pidin hanskat kädessä ja hengittelin korkean kaulaliinan välistä  :2funny:  Tuttu kysyikin nähdessämme, että onko kurkku kipeä... Juu, on se  ;)

Tuo d-vitamiini pohdituttaa... mikäs se klinikka oli, Tripla?


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 15.11.2009 15:22:00
Tack -sasha...  :)
Lapsilla on rokotus vasta 8pv.n päästä ja ollaan mietitty, että jospa ovat vain poissa koulusta sen pv.n. Voi olla todellakin aivan turha rokote tässä kohtaa.
Vielä ei meille ole tullut, mutta lähellä pyörii...

Mutta eihän tuota rokotusta saa edes antaa, ilman vanhempien suostumusta.  ??? Minunkin vanhimman tyttären koulusta on jo jaettu lupalaput sikainfluenssarokotusta varten. En aio todellakaan allekirjoittaa sitä. Ikävä soppa tästä vain syntyi exäni, siis tyttöjen isän kanssa, kun hän oli sitä mieltä, että kannattaisi rokottaa.  :-\ Ei ollut mikään yllätys.  :tickedoff: Onneksi saimme asian kuitenkin sovittua jotenkin ja hän myöntyi tahtooni. Eipä sitä tosin voisikaan saada ilman minunkin suostumustani. En ole sellainen, että kun muut hyppäävät kaivoon, niin minäkin hyppäisin perässä.  :knuppel2: Voin sitten auttaa ihmisiä pois sieltä kaivosta.  ;D :smitten:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 15.11.2009 16:03:56
Sasha kysyi auringonotosta: "ja sitä pitäisi saada kait joka päivä vähintään 15-30 min täydeltä terältä?"

Erittäin hyvä nyrkkisääntö!

 Ja tietysti bikineissä, Sasha.  :o





 Tämän takia suomessa hyvänä vaihtoehtona on solarium pari kertaa viikossa n. 15min. Tosin ensin pitää varmistaa, että kyseessä on solarium, joka lähettää D-vitamiinia ihossa synnyttävää UV-B säteilyä. Käsittääkseni suomessa niitä ei juuri ole. Toki sellaisen voi itsekin ostaa, mutta amerikassa hinta on jotain 3000 dollaria, joten euroopassa hinta on varmaan moninkertainen.

Tässäpä muuten hyvä markkinarako astrofiläisille. Perustetaan solarium!  :)

Voin harkita sen perustamista, jos ainakin Sasha ja Rovatar tulevat kanta-asiakkaiksi. Kansanterveyden puolesta! :angel:


Danke schön Herr Tripla, voisin jopa moista kanta-asiakkuutta harkitakin,
jos maksat aina matkani Wienistä tuohon oivaan solariumiin Suomeen. ::)
Muuten kävisin vain normaaleilla Suomen vierailuillani. ;)

Täällä on UV-B-solkkuja oikeastaan joka hyvätasoisessa solarium-centerissa,
kuten myös rentoutumisosastoilla voi nauttia kirkasvalohoitoa samalla kun ryystää juomaa. :)
Voi valita erilaisista solariumista rusketusasteen ja oman ihon herkkyyden perusteella.

Jokainen uusi asiakas joutuu ensin haastatteluun ja kyselyyn omasta ihostaan ja toiveistaan
ja extroista, esim. kirkasvalo -ja UV-B-hoidoista ja rusketushoidon saa sitten sen mukaan. :)

Ei tule ylilyöntejä ja joku valvoo hiukan ja solariumit ovat varmasti turvallisia, ehjiä,
desinfioituja ja siistejä ja lamput säännöllisesti uusittuja ja saa suihkut ja juomat päälle.
Suomessa minua inhottaa solariumien epäsiisteys ja se,
ettei voi useinkaan käydä suihkussa sen jälkeen ja kun ne on aina jokin liikkeen peräkammarissa
kämäisen verhon takana ja sinne voi iskeä kuka vain, kun olet ilkosillasi siellä. :-\

Ainakin siihen aikaan, kun Suomessa olin, niin en muunlaista tavannutkaan,
nythän se voi olla jo vanhentunutta tietoa. :P

Talvisin käyn Marras-Tammikuun ajan, kun ei aina tule lähdettyä vuoristoon rinteille
laskettelemaan, jossa aurinko paistaisi niin, että saisi ihan rusketusakin.
Sitten Tammi-Helmikuussa alkaa jo aurinko paistamaan niin, että voi heittää hetkeksi bikineille
ja juoda kuumaa alkoholipitoista juomaa. :angel:
Jotkin heittää lasketellessa bikineille, saa kyllä mahtavan
rusketuksen, kun hanki vielä heijastaa, mutta ei kyllä passaa kaatua.. autch..!  ::)

Se siitä D-vitaminen saannistani, kuvittelen saavani ihan ok sitä. :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: rovatar - 15.11.2009 16:18:38

Tässäpä muuten hyvä markkinarako astrofiläisille. Perustetaan solarium!  :)

Voin harkita sen perustamista, jos ainakin Sasha ja Rovatar tulevat kanta-asiakkaiksi. Kansanterveyden puolesta! :angel:

 :2funny:
Jo vain!
Sehän voitaisiin sitten perustaa tänne Rovaniemelle, kun täällä on tuota pimeää kautta enemmän kuin siellä etelässä.
Oikein mielelläni hankkisin rusketuksen ja saisin samalla terveellisen "säteilyannoksen".
Triplakos sitä solariumin käyttöä sitten valvoo?? ;) ;D


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 15.11.2009 16:37:48
Rakkauden Valo -olemme antaneet n.2vk. sitten suostumuksen rokottaa lapset. Eivät ilman lupaa rokota ketään  :)
Nyt vain virusta on niin joka puolella, että mietin rokotteen tarpeellisuutta / turvallisuutta toisellalailla, kun sen suojankin saanti kestää 2vk.a. Vaikka saisivat heti, suoja on vasta, kun tämän alueen pahin epidemia huippu on ohitettu.
Jos siksees ei ole tartunut... mahtaako tarttuakaan... tai sitten se oli jo meillä  :crazy2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 15.11.2009 16:40:03

Tässäpä muuten hyvä markkinarako astrofiläisille. Perustetaan solarium!  :)

Voin harkita sen perustamista, jos ainakin Sasha ja Rovatar tulevat kanta-asiakkaiksi. Kansanterveyden puolesta! :angel:

 :2funny:
Jo vain!
Sehän voitaisiin sitten perustaa tänne Rovaniemelle, kun täällä on tuota pimeää kautta enemmän kuin siellä etelässä.
Oikein mielelläni hankkisin rusketuksen ja saisin samalla terveellisen "säteilyannoksen".
Triplakos sitä solariumin käyttöä sitten valvoo?? ;) ;D


Rovaniemeä minäkin kannattaisin! :D Sinne pääsee jo saman lentolipun hinnalla
ja Napapiiri on ehdottomasti mielenkiintoisin ja hauskin paikka Suomessa. O0

Naurattaa jo valmiiksi ajatus makoilla Rovattaren kanssa solariumissa ottamassa
säteilyannosta, kun kuuluisi jo muutamassa minuutissa, että
äh.. en mie nyt malta.. ::) saiskos tänne palvelua...? ::)

Nöf-nöf...  ;D :2funny:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sidrika - 16.11.2009 11:41:06
Hyviä kysymyksiä H1N1-rokotteisiin ja sairauden hoitoon liittyen

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=148 (http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=148)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: mirka222 - 16.11.2009 15:10:59
"Itse olen sitä mieltä että sairastin tämän taudin jo tämän vuoden helmikuussa vaikka kaikki merkit suuntaavat siihen, että tämä epidemia olisi ihan uusi, silloin se meni keuhkokuumeen puoleen ja toipumiseen meni useita viikkoja."

Mulla oli muuten myös elämäni ensimmäinen keuhkokuume tämän vuoden tammikuun alussa. Kuume nousi yli 38 asteeseen. Taudilla äkillinen alku. Meni ainakin 2 viikkoa toipua. Kahdet antibiootit oli keuhkikseen 10pv ja alkovat vaikuttaa vasta kuurin loppuvaiheessa


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 16.11.2009 17:27:08
Itävallassa on kuulema erittäin lievää tuo H1N1 ja rokotuksiin ei ole tarvetta. :)

Ihmiset ovat hyvin pitäneet ohjeistuksen, että pesee käsiä hyvin kaupungilta,
yleisiltä paikoilta ja toimistoilta tms. tullessa välttää tungoksia ja syö extra vitamineja. :)

Kävin tänään hakemassa apteeksita sinkki+C-vitamini paketin ja D-vitaminia.
Olivat tarjouksessa ja luonnonmukaisia. O0


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 17.11.2009 13:37:04
N222 - minulla on nyt elämäni ensimmäinen keuhkokuume  :buck2:

Olen melko varma, että sika kävi meillä reilu 5vk. sitten, aikana jolloin sitä ei pitänyt vielä olla  :idiot2:
Keuhkokuume on yleinen influenssan jälkitila ja arvatkaa, kuka sairastaa sitä ilman kuumetta!?
Luojan lykky, tiedän ja tunnen koska jokin on pielessä kehossa, vaikka en osaa eritellä asiaa kuin kuvainnollisesti. Pääsin lääkäriin nopeasti oireiden alkaessa ja alle 24h lääkkeet päälle.

Nyt sitten otetaan TOD.rauhallisesti, vaikka töissä käydään  ;)
Tila nostaa riskiä saada sydän ongelmia roimasti ja niitä nyt on jo omasta takaa pohjallakin, eli no thanks!
 :crazy2:

Jokohan tästä alkais toipuminen...  :angel:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 18.11.2009 00:36:15
Mulla on puolestani keuhkoputkentulehdus tällä hetkellä...  :buck2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Posti - 18.11.2009 13:06:46
Ai luuv H1N1! Kävin työterveyshuollossa ja terveydenhoitaja oli just ollut jossain koulutuksessa. Heti napsahti viisi päivää sairaslomaa, vaikka yleensä se on nihkeä kaksi. Mulla on siis viikon loma tällä viikolla. Se tulikin tarpeeseen, kun ei ole koko syksynä mitään lomia ollutkaan.  ;D


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ippuska - 18.11.2009 21:44:27
http://www.taloussanomat.fi/terveydenhuolto/2009/11/17/sikaflunssa-ei-taltu--uusi-rokotuskierros-luvassa/200923904/12
 ::)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 18.11.2009 22:06:08
Ei totta...! :D

No en aio sittenkään ottaa. Onneksi en Suomessa asu. :-X
Jos ei C-vitamini, sinkki, hyvä käsihygieniä ja terveet elämäntavat ja sairaiden välttely riitä,
niin sitten tulee, jos on tullakseen ja kuolee jos kuolee. :)
Ei minun tarvitse täällä olla heikentämässä ja rappeuttamassa ihmiskuntaa
olemassaolollani ja/tai geeneilläni ja mahdolisilla rokotteiden pitkäaikaisvaikutuksilla.
Jos luonnollinen karsinta tulee kohdalleni,
niin universaali kokonaisuus on sen hyväksi silloin kokenut. ;)

Tulee se kuitenkin ennemmin tai myöhemmin.  :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ippuska - 18.11.2009 22:26:55
Ihan samaa mieltä olen, ja muuntuuhan se koko ajan niinkuin muutkin kausiflunssat  ???


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 19.11.2009 00:27:55
Samaa mieltä minäkin.


Otsikko: Vs: Voiko masennukseen löytyä syy edellisestä elämästä?
Kirjoitti: Ebenia - 19.11.2009 17:39:33
^ No et välttämättä millään suuhun laitettavalla voi sitä ehkäistä. Paras keino on desinfioida käsiä ja pestä ne ennen ruokailua ja kasvojen koskettelua. C-vitamiini ja sinkki auttavat varmasti yleiseen vastustuskykyyn, mutta mikään ei estä sinua saamasta sitä sikainfluenssaa, jos se on tullakseen. Se voi tulla sitten lievempänä, mutta ellei halua pukeutua astronauttipukuun 24/7 niin eihän sitä viruksen tarttumista voi estää. :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 19.11.2009 18:05:56
 :idiot2:

Mites Astro-sivut on sekaisin, että H1N1-ketjussa on otsikkona
Vs: Voiko masennukseen löytyä syy edellisestä elämästä?
Ebenian ja Anahatan vastauksien kohdalla? ???


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: epona - 19.11.2009 18:11:54
Joo - tää on just niin mystistä kun kaikki tällä hetkellä.

Poistin kymysykseni - joku ehkä siirsi keskustelua tänne tai miten vaan. Kuitenkin. Poistin siis kysymykseni kokonaan. Se liittyi sikainlfluenssaan ja sen ennaltaehkäisemiseen.  ;)


:) :) :)



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ebenia - 19.11.2009 20:21:45
:idiot2:

Mites Astro-sivut on sekaisin, että H1N1-ketjussa on otsikkona
Vs: Voiko masennukseen löytyä syy edellisestä elämästä?
Ebenian ja Anahatan vastauksien kohdalla? ???

Oli siirretty pari viestiä tuosta ketjusta tänne, kun eivät liittyneet masennukseen vaan sikainfluenssaan.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 19.11.2009 21:36:40
Ah...  ok..

Vähän tuo käytäntö hämmentää, etenkin jos siihen on ehtinyt vastata....epähuomiossa
ja väärin ymmärtäen.
Eikö OFF TOPIC!!-smiley ja ystävällinen kehotus,
että siirry prkle kuule asiaankuuluvaan topiciin valittamaan
tai luo kitinällesi kuule ihan oma ketju, riittäisi? :laugh: ::) :P

Off topic..tavallaan. :-X :-X :-X :-X


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ebenia - 19.11.2009 22:22:43
Ah...  ok..

Vähän tuo käytäntö hämmentää, etenkin jos siihen on ehtinyt vastata....epähuomiossa
ja väärin ymmärtäen.
Eikö OFF TOPIC!!-smiley ja ystävällinen kehotus,
että siirry prkle kuule asiaankuuluvaan topiciin valittamaan
tai luo kitinällesi kuule ihan oma ketju, riittäisi? :laugh: ::) :P

Off topic..tavallaan. :-X :-X :-X :-X

No kyllä nämä viestien siirtämiset ovat ihan normaalia modetoimintaa ja kuuluu tähän hommaan, eikä niihin nyt yleensä liity mitään dramatiikkaa. :) Paremminhan sitä saa vastauksia sellaisessa ketjussa, jossa käsitellään kyseistä aihetta. :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 19.11.2009 22:55:48
Ah...  ok..

Vähän tuo käytäntö hämmentää, etenkin jos siihen on ehtinyt vastata....epähuomiossa
ja väärin ymmärtäen.
Eikö OFF TOPIC!!-smiley ja ystävällinen kehotus,
että siirry prkle kuule asiaankuuluvaan topiciin valittamaan
tai luo kitinällesi kuule ihan oma ketju, riittäisi? :laugh: ::) :P

Off topic..tavallaan. :-X :-X :-X :-X

No kyllä nämä viestien siirtämiset ovat ihan normaalia modetoimintaa ja kuuluu tähän hommaan, eikä niihin nyt yleensä liity mitään dramatiikkaa. :) Paremminhan sitä saa vastauksia sellaisessa ketjussa, jossa käsitellään kyseistä aihetta. :)

 ;D :2funny:
Huomaa, että Suomessa on pimeää... :D Kysymys ei ole mistään dramatiikasta, ;D :2funny:
vaan siitä, että voisihan se olla kiva jälki siinä viestiketjussa,
että tämä viesti on siirretty tähän ja tähän topiciin, kuten on noissa uusissa
vääriin paikkoihin aloitetuissa topiceissa, niin vältyttäisiin väärinkäsityksiltä
seuraavissa viesteissä... ::)
MUTTA.. ::) ehdotan tuota sitten kun Suomessa paistelee aurinko.  ::)

Aave-viestit kuuluvat pimeään aikaan ja henkisiä asioita käsittelevälle saitille. O0
Hyväksytään, ettei tule ihmisten vihat päälle. :angel:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: mirka222 - 20.11.2009 11:39:27
Näyttää Sashalla itsellään olevan talvi siellä Itävallassa, kun nuin kiehtoo vääntää dramatiikkaa Ebenian asiallisesta viestistä ;D  :D


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 20.11.2009 12:00:48
 :2funny:
Täällähän on ollut vauhdikasta  :D

Mutta possusta... toispuoleinen kroppa särky kuului myös tuohon minun keuhkokuumeeseen. Enkä muista koska olisi lihoja sillä tavalla särkenyt  :buck2: Tiesin omistavani jokaisen lihassäikeen pakaroissani ja voitte uskoa, kävely, istuminen yms. TUSKAAA!

Nyt sitten mene ja puntaroi, kumpi on kamalempaa luu- ja nivelkivut vai tuo lihassärky  :o

Jos possun tähän päälle saan, taidan kaivaa kuopan pihan perälle ja hukuttautua siihen... täällä sataa kaatamalla vettä...
Nyt on lasten koulussa ensimmäiset tapaukset ilmenny ja rokotte on vielä tulossa  :idiot2: Sanoinkin rehtorille, että peruutan lasten rokete luvat. Mitä sillä enään tehdään? Jos niin käy, ettei possu tule meille, käyn tarvittaessa rokottamassa pennut vuoden alussa erikseen ja kun ovat varmasti terveitä!
 :police:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 20.11.2009 14:38:50
hmmmmmmmmmmmmmmmmmm

mitähän tästä tällä kertaa? luottaako omaan korkeaan värähtelytasoon vai ottaako piikki? lapsille ehkä suosittaisin - toisaalta sain eräästä terveystuotefirmasta sellaisen meilin, että jospa söisi special-ravintolisiä eikä ottaisi rokotetta jota ei tutkittu tarpeeksi?

eihän tuo lakkaa ihmetyttämästä miten jotkut yleensäkin jaksaa kitistä kaikesta mm ketjuista astrossa.. aikaa taitaa olla liikaa..  


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 20.11.2009 14:47:02
No, aikaa on ainakin minulla nyt  ;D
Ei jaksa muuta tehdä kuin notkua milloin sängyllä, sohvalla tai tietokoneella  ;)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: mirka222 - 20.11.2009 15:02:52
"Piikkiflunssa" ei kestäny onneksi kuin yhden yön eli la-su, olo oli sitäkin karmeampi: ensin tuli aivan käsittämättömän kylmä olo enkä pystynyt nukkumaan muutamaan tuntiin, lopulta olin nukahtanut ja kun heräsin, heräsin käsittämättömään kuumuuteen..Lihaksia ja niveliä särki vietävästi koko tämän la-su välisen illan ja yön ajan...Su aamuna kun heräsin, olo oli kuin rapulaisella, nuutunut yön koettelemuksista...Tämän yön jälkeen olo koheni normaaliksi enkä ole mitään "erikoista" havainnut...Täytyy vielä mainita, että noin parin tunnin jälkeen piikin ottamisesta iski tajuton väsymys, jota seurasi nuo edellä mainitut säryt ja yöllä tuo radikaali lämmön vaihtelu...Yöllinen kokemus oli niin raju, että itkiä tirauttelin yöllä ja luulin sairastuneeni rokotuksesta sikatautiin...Vuoden alussa sairastamassani keuhkokuumeessakaan ei lämmön vaihtelu ollut verrattavissakaan edellä mainittuun..


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: merjah - 20.11.2009 15:36:51
Eipä tarvi miettiä rokotuksia, sairastettiin jo, luultavasti, koska ei enää tutkita kuin sairaalassa olijat. Tavallista flunssaa kovempi yskä, ruokahaluttomuus, vetämätön olo.  Ei korkeaa kuumetta, mutta lämmön vaihtelua.  Lapsella (15 v) paria astetta kovempana kuin itsellä (56 v). Noin viikko siinä meni. Suomessa kuolee liikenteeseen 300-400, kausiflunssaan noin 1000, itsemurhiin noin 1000 jne kukin ajallaan.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 20.11.2009 15:41:47
Näyttää Sashalla itsellään olevan talvi siellä Itävallassa, kun nuin kiehtoo vääntää dramatiikkaa Ebenian asiallisesta viestistä ;D  :D


Huh...?  ??? Minä en tajua, mitä dramatiikkaa minun viesteissäni on? ???
Mielestäni ihan normaalisa keskustelua, kuten aikaisemminkin..? ???


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sangviinikko - 20.11.2009 21:34:06
Niin sitä vaan ihminen kääntää kelkkaansa...

Eli, olin periaatteessa jo tehnyt päätöksen että ilman rokotteita mennään koko perhe, muttamutta...
Tyttö säikyteltiin koulussa (?) niin lahjakkaasti tuon ahinin tiimoilta että itkua väänsi...

Joten,  jouduin punnitsemaan asian uudelleen. Päädyin rokotuksiin. Eli koekaniineja ollaan. ::)

Täytyy tähdentää että päätökseen vaikutti muutkin seikat kuin tytön ahdistus, ei meillä sentään 6-vuotias näitä asioita päätä. ;)
Vaikka yrittääkin kovasti päteä jokakäänteessä... Muistuttelee terveellisestä ruuasta, turvaistuimen oikeasta suunnasta ( :o) sekä lastenohjelmien ikäsuosituksista, niin pidätän oikeuden tylysti päätöstenteossa itselläni ;D.
Kaurista pukkaa, joo. Voi toki olla että tyttö on vain omaksunut nipon asenteeni... :-[

Saa nähdä, mitä tuleman pitää, mutta edelleen inhottaa hysteria. Lasten korviinkin kantautuu jo vaikka mitä ala-arvoista. Järkyttävää, että aikaihmisten suusta. :knuppel2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ~Karuna~ - 21.11.2009 12:24:47
Niin paljon kuin rokotuksella onkin peloteltu ihmisiä niin siitäkin huolimatta itsekin peruin pyhät sanomiseni ja otin sen töissä, kun kerran sitä niin tyrkytettiin hoitohenkilökunnalle periaatteellisista syistä. Eli olen taas tällä hetkellä siellä sairaalamme infektio-osastolla töissä eikä siellä ole ollut kuin muutamia sellaisia potilaita, joita olisi tarvinnut "pelätä".  ;D

Vaan sekin tavallaan oli kyllä omalle mielelleni tärkeätä, että en pelkää ottaa rokotteitakaan, koska ajatus on taatusti aina vaarallisempaa myrkkyä kuin mikään, mikä lihakseen tai ihon alle muutoinkaan pistetään.  :coolsmiley:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: mirka222 - 21.11.2009 12:36:33
Itse näen tuon rokotusasian niin, että teen kaikki mahdolliset meille suodut keinot välttääkseni taudin..jos se on sen jälkeen tullakseen niin tulkoot, korkeamman tahto...Huono omatunto tulisi siinä vaiheessa, kun astmaatikkona makaisin teholla puolikuolleena "periaatteeni" takia...


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Posti - 21.11.2009 18:52:35
Minä pysyn edelleen uskomuksessani, ettei ihminen voi tietää totuutta. Tiede tutkii ja saa eri tuloksen eri vuosikymmenellä. Josko tiede onkin vasta etsimässä totuutta on lisäksi propaganda ja mediamyllytys. Siis oikeaa tietoa emme edes voi saada. Kun otetaan huomioon jokaisen oma elämäntilanne yms., on mielestäni viisainta vaan päättää mikä on minulle hyvä valinta. Siksi en itse sano kellekään, että rokotus pitää ottaa tai kiellä ehdottomasti sitä ottamasta. Olen varma, että jokainen on tehnyt oikean ratkaisun ottipa rokotteen tai ei. Tuskin rokotus on tautia vaarallisempi tai päinvastoin. Jokainen tietää itse parhaiten oman tilanteensa (ja lastensa tilanteen) ja tekee sillä perusteella parhaan mahdollisen valinnan.   :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 21.11.2009 19:09:24
Ajatelkaas niitä ihmisiä, jotka ei tiedä asiasta, eivät katso televisiota, eivät omista läppäriä
ja eikä sen enempää edes nettiä ja käyvät lukemassa maailman kuulumiset jostain
netti-kioskista..?

Ajattelin meidän (Itävallan) osaa maahanmuuttajista, jotka eivät osaa kieltä,
eivät omista televisiota tai tietokonetta, eivätkä ole juttukontaktissa
muiden kanssa.

Ne ei varmaan sairasta sitä, kun ne ei tiedä siitä mitään. :D
Ajatuksen voima on ihmeellinen. ;)

Minä melkein ex-Härän kanssa luultiin, että saimme sen,
kun ex-Härkä oli Ukrainassa työreissulla checkaamassa jonkun tehtaan
tuotteidensa valmistukseen viikko sitten ja yhden päivän treffaamisemme jälkeen
molemmilla oli olo kuin olisi flunssa tulossa päälle.

Ukrainassa se on kuulema niin paha, että siellä on suljettu kouluja ja tehtaita hetkeksi.

Otimme molemmat paljon C-vitaminia ja sinkkiä ja olimme yhden päivän
rauhassa kotona nukkumassa. Sillä meni ohi. :) Jatkan silti tuota erityiskuuria.
Ex-Härkä myöskin. Ei aio ottaa mitään rokotuksia. :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: rovatar - 21.11.2009 19:31:31
Ajatelkaas niitä ihmisiä, jotka ei tiedä asiasta, eivät katso televisiota, eivät omista läppäriä
ja eikä sen enempää edes nettiä ja käyvät lukemassa maailman kuulumiset jostain
netti-kioskista..?

Ajattelin meidän (Itävallan) osaa maahanmuuttajista, jotka eivät osaa kieltä,
eivät omista televisiota tai tietokonetta, eivätkä ole juttukontaktissa
muiden kanssa.

Ne ei varmaan sairasta sitä, kun ne ei tiedä siitä mitään. :D
Ajatuksen voima on ihmeellinen. ;)

Minä melkein ex-Härän kanssa luultiin, että saimme sen,
kun ex-Härkä oli Ukrainassa työreissulla checkaamassa jonkun tehtaan
tuotteidensa valmistukseen viikko sitten ja yhden päivän treffaamisemme jälkeen
molemmilla oli olo kuin olisi flunssa tulossa päälle.

Ukrainassa se on kuulema niin paha, että siellä on suljettu kouluja ja tehtaita hetkeksi.

Otimme molemmat paljon C-vitaminia ja sinkkiä ja olimme yhden päivän
rauhassa kotona nukkumassa. Sillä meni ohi. :) Jatkan silti tuota erityiskuuria.
Ex-Härkä myöskin. Ei aio ottaa mitään rokotuksia. :)


Kuten sanottua...tieto lisää tuskaa... :idiot2:

Mie itse oon sairastanu aikoinaan A-viruspohjaisen taudin, enkä ole sairastunut nyt, vaikka olin jatkuvasti tekemisissä sairastuneiden kanssa.

Mutta paljolti mie uskon siihen, että
tapahtuu se, mitä tapahtuu... :coolsmiley:

Jos sairastun...
kuolen siihen...
ok...

Kuolen joskus kuitenkin... :coolsmiley:

Mielummin nopeasti, kuin kituen vanhainkodissa.

Jos läheiseni kuolee siihen,
ikävä kyllä, :'(

mutta

pidemmällä tähtäimellä...

joskus se ois kuollut kuitenkin.. :coolsmiley:

ja onko täällä elo edes niin ihanan mahtavaa, etteikä toistakin vaihtoehtoa vois kokeilla... :o





Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 21.11.2009 22:36:04
Minä ajattelen ihan siten justiinsa samoin. :)
En minäkään tätä maanpäällistä elämää niin paljon arvosta,
etteikö tuo oikea henkistyminen olisi itseasiassa mukava vaihto-ehto.  ::)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: tripla - 22.11.2009 18:54:11
Huh, tännepä on tekstiä ilmeentynyt sitten viime vierailuni. No hyvä niin..

Kide, kysyit seuraavaa: "Tuo d-vitamiini pohdituttaa... mikäs se klinikka oli, Tripla?"

Vastaus: Antioksidanttiklinikka   http://www.antioxidant.fi/

Kyseinen klinikka ei varsinaisesti ole ns. vaihtoehtoista terveydenhoitoa, mutta ainakin se pyrkii perustajansa kirurgi Kaarlo Jaakkolan periaatteiden mukaisesti olemaan riippumaton lääketeollisuudesta. Henkilökunnalla on siis sama virallinen pätevyys kuin tavallisten terveyskeskusten, sairaaloiden ja klinikoiden lääkäreillä ja sairaanhoitajilla, mutta antioksidanttiklinikalla on sentään jonkinlainen järki käytössä.

Tavallisestihan lääkärit eivät juuri koskaan halua kunnolla tutkia missä kunnossa potilaat ovat. Tämän takia he eivät ota veritestejä, joista näkisi onko potilaalla vakavia puutostiloja esim. vitamiineissa, hivenaineissa, rasvahapoissa, aminohapoissa, etc. Tavalliset lääkärit eivät myöskään kunnolla tutki yhtälön toista puolta eli millaisille ympäristörasitustekijöille yksilö altistuu eli nikotiinin ja alkoholin lisäksi sokeri, suola, monet lisäaineet, liika rauta, elohopea, säteily, etc. etc.

Ajatellaanpa vaikka henkilöä, jolla on kovat flunssan oireet ja hän menee tavalliselle lääkärille. Ottaako lääkäri verikokeen, jossa tutkii onko potilaalla vakavia puutostiloja? Ei ota vaan sen sijaan hän tarjoaa selitykseksi tarttuvaa virusta ja tarjoaa jotain kemikaalista lääkettä. Kyse on kahdesta täysin erilaisesta lähtökohdasta/näkökulmasta/paradigmasta.

Syynä tähän on, että sillä tavalla lääkärit ja lääkärikunta, jota edustaa Suomen Lääkäriliitto yhdessä lääketeollisuuden kanssa saa moninkertaisesti enemmän rahaa. Kyse on miljardeista, jotka väistämättä vääristävät koko terveydenhoitojärjestelmää.  :tickedoff:

Tätä vielä kärjistää se, että nykyinen länsimainen demokratia on muuttunut eturyhmädemokratiaksi eli lakeja ja säännöksiä laaditaan sen mukaaan kuinka voimakkaat eturyhmät niitä ajavat. On selvää, että miljardeja euroja omaava patentoitu lääketeollisuus pystyy vaikuttamaan lainsäädäntöön, byrokratiaan ja yliopistojen tutkimukseen sekä opetukseen paljon enemmän kuin luonnonmukainen terveydenhuolto.

Mielestäni antioksidanttiklinikat pyrkivät liikaa miellyttämään ortodoksista lääketiedettä esim. rokoteasiassa, mutta ainakin se on parempi vaihtoehto kuin tavalliset terveysasemat ja sairaalat, jotka ovat sekä epäpätevyyden että hysterian vallassa.   :(


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 22.11.2009 20:42:30

Syynä tähän on, että sillä tavalla lääkärit ja lääkärikunta, jota edustaa Suomen Lääkäriliitto yhdessä lääketeollisuuden kanssa saa moninkertaisesti enemmän rahaa. Kyse on miljardeista, jotka väistämättä vääristävät koko terveydenhoitojärjestelmää.  :tickedoff:

Tätä vielä kärjistää se, että nykyinen länsimainen demokratia on muuttunut eturyhmädemokratiaksi eli lakeja ja säännöksiä laaditaan sen mukaaan kuinka voimakkaat eturyhmät niitä ajavat. On selvää, että miljardeja euroja omaava patentoitu lääketeollisuus pystyy vaikuttamaan lainsäädäntöön, byrokratiaan ja yliopistojen tutkimukseen sekä opetukseen paljon enemmän kuin luonnonmukainen terveydenhuolto.


Hmm.. kokemuksesta asumisesta muutamassa EU-maassa ja vierailessani yksityisissä erikoishoidoissa parissa itä-europan maissa, sanoisin, että tuo lääke -ja hoitopolitiikka
Suomessa on hyvin omalaatuinen ja nuo köyhät itä-europan maat
jäljittelee sitä, koska se on valtiolle halpa investointi, mutta sillä voi valtio rikastua hyvin
ja se on todella tuottoisa business.
Tosin hoito tavalliselle kansalaiselle hurjan kallis ja jälkikäteen myös kallis,
kun ihmiset sairastaa enemmän ja useimmin kaikenlaista kramppaa.

Itävallassa kauhistellaan tuota suuntaa, koska täällä pelätään myrkkyjen (pitkäaikais)vaikutuksia
hyvin voimakkaasti ja valtion hyvinvointi ja systeemi perustuu sille,
että ihmiset terveitä ja pysyvät työelämässä, eikä ole kroonisilla sairauslomilla.
Maa on pieni, eikä sellaisen ole varaa! :o

Jos sairastuu, niin täällä voi hyvin olla pois sen viikon, että on terve,
mutta ei todellakaan, että ollaan sairauslomalla 2-3 päivää, tullaan puolikuntoisina töihin,
sairastuttaa muutkin ja saadaan jokin jälkitauti tai krooninen tauti
ja ollaan sitten vähän väliä se 2-3 päivää pois.



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: tripla - 22.11.2009 21:28:58
Tätä länsimaista terveydenhuoltojärjestelmää miettiessä tulikin mieleeni, että koko nykyinen ortodoksisen lääketieteen paradigma on suorastaan diabolisen ovela. :'(

Toisaalta potilaan kuntoa ei testata veritesteillä ja toisaalta ympäristöstä tulevia rasitustekijöitä ei tutkita. Näin yksilön terveys tuhoutuu kahta tietä:

1. Puutostilat
2. Rasitustilat

Tämä onnistuu vain kahdella tavalla:

1. Puutostilojen raja-arvot alas.
    - lääketeollisuus tekee kaikkensa pitääkseen raja-arvot mahdollisimman alhaisina ja systemaattisesti hidastaa niiden nostamista. Esimerkkeinä omegat ja selenium, joiden raja-arvojen nostaminen vei kymmeniä vuosia. Nykyään sama ongelma on esim. foolihapolla ja D-vitamiinilla. Vaaditaan satoja vammaisina syntyneitä lapsia ennenkuin lääketeollisuus ja lääkäriliitto edes suostuvat harkitsemaan foolihapon ja D-vitamiinin raja-arvojen merkittävää nostamista. Samalla varmistetaan, ettei lääkäreitä ja sairaanhoitajia kouluteta kunnolla edes voimassa olevien raja-arvojen tuntemiseen ja tarkkailuun. Olen välillä huvikseni kysellyt lääkäreiltä raja-arvoista, eikä ole tähän mennessä tullut vastaan yhtään tavallista lääkäriä, joka niitä tietäisi niistä puoltakaan sitä mitä myymistään lääkkeistä. Kukapa omaa oksaansa sahaisi. ???

2. Rasitustilojen raja-arvot ylös.
    - lääkärit eivät kovin vakavasti ota ympäristörasitteita, koska heille on opetettu, että esim. ruokien lisäaineet, elohopea, säteily, saasteet, etc. vaikuttavat vain suhteellisen korkeina annoksina tai hyvin hitaasti kumuloituen. Tämä perustuu pitkälti ns. mutaatiosyöpäteoriaan,joka lähtee siitä tosiasiasta, että mutaatioita on vaikea synnyttää eli karsinogeenimäärän pitää olla suhteellisen korkea tai vaikutus pitkäaikainen. On kuitennkin olemassa vaihtoehtoinen teoria eli kromosomivaurioteoria, jonka mukaan kromosomit vaurioituvat paljon helpommin ja siten synnyttävät monia sairauksia, kuten syöpää. Tätä vaihtoehtoista Peter Duesbergin tunnetuksi tekemää teoriaa/paradigmaa ei kuitenkaan ole haluttu hyväksyä,koska se merkitsisi, että ympäristösaasteet ovat paljon vaarallisempia kuin nykyään luullaan.


Nämä ortodoksisen lääketieteen perusoletukset (eli raja-arvot puutostiloille alas ja rasitustiloille ylös) myös hauskasti kääntävät todistustaakan. Väitetäänhän, että puutostilojen raja-arvojen nostaminen on vaarallista, koska muuten ihmiset voivat ehkä ottaa liikaa lisäravinteita eli esim. liikaa vitamiineja. Toisaalta kuitenkin väitetään, että rasitustilojen raja-arvojen alentaminen ei ole tarpeen, koska eivät selvät myrkyt (esim. lisäaineet ja jopa elohopea) ole niin kauhean vaarallisia ihmisen terveydelle. Kuinkahan moni lääkäri tajuaa asenteensa ironian? :uglystupid2:

Nämä ortodoksisen lääketieteen perusoletukset palvelevat tietysti teollisuutta, joka pystyy tuottamaan myrkyllisillä/saastuttavilla tuotantoprosesseilla vähäravinteisia tia myrkyllisiä elintarvikkeita ja muita tuotteita. Ihmiset ikäänkuin ostavat myrkytyksensä kahteen kertaan eli ensin tuotanto ja sitten nautintovaiheessa. :crazy2:

Ja sitten kun ihmiset tämän puutostila- ja myrkytysoperaation jälkeen sairastuvat lääkärien ainoa looginen johtopäätös on jokin potilaan ulkopuolinen haittatekijä, josta ei voida lääkäreitä ja teollisuutta syyttää eli VIRUS!  :idiot2:

Seuraa kolman kolmas myrkytysoperaatio, kun potilaaseen pumpataan lisää myrkkyjä patentoitujen kemiallisten lääkkeiden ja rokotteiden muodossa.

Ihmiset eivät tätä kuviota tietysti tajua vaikka sen pystyy päättelemään jo siitä, että potilailta ei oteta kunnon testejä missään vaiheessa. Ensinnäkään tavallisista puutos- ja rasitustiloista ei oteta mitään testiä. Toiseksi oletettua virusta ei myöskään testata.

USA:ssa CDC:ltä pyydettiin tiedot siitä kuinka moni sikainfluenssaksi luokiteltu tapaus todella oli sitä testien mukaan. Ensin CDC ei suostunut antamaan tietoja, joten asia vietiin oikeuteen ja vasta kuukausien jälkeen saatiin tiedot, jotka osoittivat vain murto-osan olleen sikainfluenssaviruksen aiheuttamia, kun taas loput olivat kaikkea flunssasta monenlaisiin muihin sairauksiin.

Tämä on tietysti ennalta-arvattavissa jo siitä, että lääkäri saa rahansa siitä riippumatta onko sairaus kunnolla diagnosoitu vai ei. Tämän takia lääkärit ja lääkeyhtiöt, kuten kaikki muutkin suuryhtiöt haluavat talousjärjestelmän, joka on puoleksi yksityinen ja puoleksi valtiollinen. Toisin sanoen, lääkärit ja lääketeollisuus lobbaavat valtion rahoittamaan johtamansa perusterveyshuollon, jolloin lääkärit ja lääketeollisuus varmistavat rahansaannin ja lisäksi pääsevät itse valvomaan itseään. :(

Mikäli terveydenhuolto olisi vakuutuspohjainen (myös valtio voisi ostaa jokaiselle yksityisen perusterveysvakuutuksen) niin tietystikään potilas ja hänen vakuutuslaitoksensa eivät maksaisi laskua ennen kuin diagnoosi olisi tehty ja vahvistettu. Nyt koko terveydenhuoltojärjestelmässä ei ole mitään järkeä eikä tarvitsekaan, kun veronmaksaja maksaa kulut ja lääketeollisuus saa rahat. Ja kun kerran päättävillä tahoilla kenelläkään ei ole insentiiviä toimia järkevästi niin hysteria on väistämätöntä varsinkin, kun se tuo päättäville tahoille vain valtaa ja rahaa. :tickedoff:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 22.11.2009 22:12:44
Prof. Peter Duesberg on täälläkin vaikuttava persoona.
Ilmeisesti käy opettamassa ja luennoimassa Wien Yliopistollisessa Sairaalassa. :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sideman - 23.11.2009 10:47:19
Minä ajattelen ihan siten justiinsa samoin. :)
En minäkään tätä maanpäällistä elämää niin paljon arvosta,
etteikö tuo oikea henkistyminen olisi itseasiassa mukava vaihto-ehto.  ::)


Miksi maanpäällistä elämää kannattaa arvostaa? Ainakin mm. advaita-vedaantaa
edustavan filosofin, Shankaran, mukaan ihmiseksi syntyminen on erittäin harvinainen
lahja (tjsp.), koska vain ihmisenä tai vastaavana voi edistää henkistä kehitystään
kohti valaistumista, jonka Patañjali yoga-suutra -pläjäyksessään määrittelee tälleen
(vika suutra):

puruSaartha-suunyanaaM guNaanaam pratiprasavaH kaivalyaM svaruupa-
pratiSThaa vaa citi-shakter iti ('iti' tässä osoittaa vain sen että kyseessä
on viimeinen suutra).

Taimni'n käännös englanniksi:

Kaivalya is the state (of Enlightenment) following re-emergence of the guNas
because of their becoming devoid of the object of the PuruSa. In this state
the PuruSa is established in his Real nature which is pure Consciousness. Finis.

Erityisen "tavoiteltavaa" on mieheksi syntyminen, ja miehistä taas braahmaNa-kastiin...

 :o

Eka värssy Shankaran vihkosesta Viveka-cuuDaa-maNi:

jantuunaaM narajanma durlabhamataH pu.nstvaM tato viprataa
tasmaadvaidikadharmamaargaparataa vidvattvamasmaatparam.h .
aatmaanaatmavivechanaM svanubhavo brahmaatmanaa sa.nsthitiH
muktirno shatajanmakoTisukR^itaiH puNyairvinaa labhyate .. 2..

Human nature is the hardest of creaturely states to obtain, even more so that of manhood. Brahminhood is rarer still, and beyond that dedication to the path of Vedic religion. Beyond even that there is discrimination between self and non-self, but liberation by persistence in the state of the unity of God and self is not to be achieved except by the meritorious deeds of hundreds of thousands of lives. 2

Sanastoa:

jantuunaaM narajanma durlabhamataH puMstvaM tato viprataa
tasmaadvaidikadharmamaargaparataa vidvattvamasmaatparam.h .
aatmaanaatmavivechanaM svanubhavo brahmaatmanaa sa.nsthitiH
muktirno shatajanmakoTisukR^itaiH puNyairvinaa labhyate .. 2..

jantuunaam -- syntymistä (monikon genetiivi)
nara-janma  -- "ihmis-syntymä"
dur-labhatamaH -- (superlatiivi) "vaikein-saavutettava"
puMstvam  --   "miehisyys"
tataH (tato)  -- siitä (= sitäkin vaikeampi)

jne (eli, ei pysty enää seuraamaan ilman sanakirjaa... LOL)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ippuska - 23.11.2009 12:39:06
sideman  :-* :-* :-*


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 23.11.2009 14:17:50
Minä ajattelen ihan siten justiinsa samoin. :)
En minäkään tätä maanpäällistä elämää niin paljon arvosta,
etteikö tuo oikea henkistyminen olisi itseasiassa mukava vaihto-ehto.  ::)


Miksi maanpäällistä elämää kannattaa arvostaa? Ainakin mm. advaita-vedaantaa
edustavan filosofin, Shankaran, mukaan ihmiseksi syntyminen on erittäin harvinainen
lahja (tjsp.), koska vain ihmisenä tai vastaavana voi edistää henkistä kehitystään
kohti valaistumista, jonka Patañjali yoga-suutra -pläjäyksessään määrittelee tälleen
(vika suutra):

puruSaartha-suunyanaaM guNaanaam pratiprasavaH kaivalyaM svaruupa-
pratiSThaa vaa citi-shakter iti ('iti' tässä osoittaa vain sen että kyseessä
on viimeinen suutra).

Taimni'n käännös englanniksi:

Kaivalya is the state (of Enlightenment) following re-emergence of the guNas
because of their becoming devoid of the object of the PuruSa. In this state
the PuruSa is established in his Real nature which is pure Consciousness. Finis.

Erityisen "tavoiteltavaa" on mieheksi syntyminen, ja miehistä taas braahmaNa-kastiin...

 :o

Eka värssy Shankaran vihkosesta Viveka-cuuDaa-maNi:

jantuunaaM narajanma durlabhamataH pu.nstvaM tato viprataa
tasmaadvaidikadharmamaargaparataa vidvattvamasmaatparam.h .
aatmaanaatmavivechanaM svanubhavo brahmaatmanaa sa.nsthitiH
muktirno shatajanmakoTisukR^itaiH puNyairvinaa labhyate .. 2..

Human nature is the hardest of creaturely states to obtain, even more so that of manhood. Brahminhood is rarer still, and beyond that dedication to the path of Vedic religion. Beyond even that there is discrimination between self and non-self, but liberation by persistence in the state of the unity of God and self is not to be achieved except by the meritorious deeds of hundreds of thousands of lives. 2

Sanastoa:

jantuunaaM narajanma durlabhamataH puMstvaM tato viprataa
tasmaadvaidikadharmamaargaparataa vidvattvamasmaatparam.h .
aatmaanaatmavivechanaM svanubhavo brahmaatmanaa sa.nsthitiH
muktirno shatajanmakoTisukR^itaiH puNyairvinaa labhyate .. 2..

jantuunaam -- syntymistä (monikon genetiivi)
nara-janma  -- "ihmis-syntymä"
dur-labhatamaH -- (superlatiivi) "vaikein-saavutettava"
puMstvam  --   "miehisyys"
tataH (tato)  -- siitä (= sitäkin vaikeampi)

jne (eli, ei pysty enää seuraamaan ilman sanakirjaa... LOL)

Hahaha...! ;D
Oikeastaan varmaan synnyinkin mieheksi, mutta jäi ne 200 g nahan palat uupumaan
jalkovälistä, joten kompensoin tuon puutteen myöhemmin lainaamalla sitä 200 grammaista,
välillä enemmän, välillä vähemmän.. ::)
Tuo lainaustapahtuma olisikin juuri se, mitä jäisin maallisesta kehollisesta
elämästä eniten kaipaamaan. :angel:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ippuska - 23.11.2009 22:44:01
 :2funny: :2funny: :smitten:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 26.11.2009 10:10:07
Kiitos, Tripla  :)

Tuosta itse possusta vielä... kyselkääs niiltä, joiden perheessä on ollut tämä virus onko tuoksu ollut minkälainen?
Oma kokemus on ja muutaman kertomus vahvistajana otaksuntaani... Tuoksua voisi kuvailla imelä, märkäinen ja mätänevän tapainen   :buck2:
Mutta siis mitä pahempi tila, sen voimakkaampi on ko.tuoksu. Ei mitään tekoa tavallisten nuha/ kuumehässäköiden kanssa.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sangviinikko - 26.11.2009 13:47:05
Rokotuksista vielä,
Nyt kun rokotteisiin päädyin, on esikoinen potenut toista päivää kuumetta. Siis rokotteen takia. :tickedoff:

Näin käynyt myös monelle muulle. Etenkin lapsille. Järkyttävä paukama kaikkineen käsivarressa :o....



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 26.11.2009 15:07:21
 :o
Ei tuo voi olla hyvästä ihmiselle. :o :-X


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: mc82 - 26.11.2009 17:04:40
Rokotuksista vielä,
Nyt kun rokotteisiin päädyin, on esikoinen potenut toista päivää kuumetta. Siis rokotteen takia. :tickedoff:

Näin käynyt myös monelle muulle. Etenkin lapsille. Järkyttävä paukama kaikkineen käsivarressa :o....



Joo, mä olen myös kuullut pahaa tuosta rokotteesta. Äitini joutui työnsä puolesta ottamaan rokotuksen (sairaalassa töissä), oli käsi lähestulkoon toimintakyvytön koko lopupäivän. Kertoi, että joku hänen työkavereistaan oli sairastunut rokotukset johdosta ja toisella työkaverilla oli pistoskohta mätinyt rokotuksen jälkeen.

Luokkakaverini otti myös rokotuksen, riskiryhmään kun kuuluu (astma). Hän todennäköisesti sairasti jo sikaflunssan (oli kovassa kuumeessa, rajuja lihas- ja nivelkipuja, kuume tosin kesti vain muutaman päivän ja nyt on ollut jo pidempään räkätaudissa), mutta kävi taudin jälkeen kaiken varalta ottamassa rokotuksen. Hänellä käsi oli 3 päivää rokotuksen jälkeen niin kipeä, ettei pystynyt tekemään mitään kotitöitä!!!

Mä en ole ottanut rokotusta ja tuskin tulen ottamaan. Jos sairastun, niin eiköhän elimistö taistele viruksen pois. Jos ei ja noutaja tulee, niin shit happens... ::)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: kimo - 26.11.2009 19:26:59

Ite olen ollut yli viikon jossain taudissa. Ei nuhaa, ei kurkkukipuu, ei mitään muutakaan lentsuoireita paitsi lämpöö kokoajan 37,3 ja pää vähän v*un kipee. Sain 800 buranaa ja 1 g parasetamolia molempia kolme kertaa päivässä. Ekana päivänä päänsärky lähti mut lämmöt ei. Ja olo on ihan hirvee. Mun mielestä kuuma juoma vaan pahentaa, kylmä on parempi. Kylmäpussi takaraivolle ennen nukkumaanmenoa auttaa saamaan unenpäästä kiinni. Olin viime yön töissä melki viikon saikun jälkeen. Hevosmiehen parannukset tulee sopivaan saumaan...

Ja noista hajuista; pomo sano et hänellä on ollu koko viikon pää kipee ja kyl hänen hengitys tuoksahti. Samoin parilla muulla, jotka ovat olleet jonninverran tautisia. Kiinnitin siihen heti huomiota, kun näillä ei yleensä hengitys tuoksu. Omaakin ihoa nuuskuttelin tuossa viikolla, jotenkin pisti nokkaan...?

En sitten tiedä, kävikö possu kylässä vai ei. Tuosta päänsärystä olis kyllä kiva päästä eroon, viikon verran kun on jyskyttänyt, pillerit ei auta, niin alkaa pikkuhiljaa tosissaan kyrsimään!


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: kimo - 26.11.2009 19:57:40
Tämmönen, seuraa kartalta taudin leviämistä...

http://www.tilannehuone.fi/h1n1/ (http://www.tilannehuone.fi/h1n1/)



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: meruska - 01.12.2009 19:58:06
Rokotuksesta ja rokottamattomuudesta.

Käsi kipee: Kyllä niin kipeä että piti käsi tyynyn päällä nukkua ettei vahingossa käänny vasemmalle kylelle. Ja vieläkin on arka jos ovea olalla työntää auki jne.... Toiminta kyvytön ei ollut. Normihommissa olin mutta ei kyynärpäätä olan yli kyennyt nostamaan mutta eipä minun kattoon jatkuvasti tarvitsekaan yltää. Jokaisen rokotuksen jälkeen on ollut pistokohta kipuja. Kaikki intin käyneet kyllä tietävät.

Pistokohta: Märkii joillakin jos ei esim ole puhdistettu kunnolla jne... Jokaisen rokotuksen kohdalla voi käydä niin. Vika ei ole rokotteessa vaan rokottajasta... Aine jäänyt esim rasvakudokseen eikä mennyt lihakseen kuten piti jne.

Ja sitten miksi ottaa miksi ei.... Kaverini päätti ettei ota. Minä otin. Ollaan samoissa töissä ja samoihin aikoihin usein ja kohtaamme usein eri muotoisia infektioita... No.. Minulla perheessä Sikainfluenssaa kaverilla ei. En ole sairastanut kuin muutaman päivän kipukärvistelynkädessä rokotuksen jälkeen.. Mitä nyt poskiontelot vaivaa kuten aina. Työkaverini sairastui. Ja oli aika h...n kipee! Jos iso mies sanoo ettei IKINÄ ole ollut huonommassa kunnossa ja sairas, uskon sitä. On ollut nyt 1,5 viikkoa saikulla vuoteessa reporankana. Ei kykene tekemään mitään. Totesin että tein oikean päätöksen.  Mieluummin kärsin pikkupiston ja yhden lihaksen kivun kuin makaan toista viikkoa vuoteessa ja suuressa vaarassa saada jokin muukin infektio kuin sika viruksen... bakteerikeuhkokuumeen esim.

Tuo haju juttu oli minulle ihan uusi. Että sikaflunssainen haisisi tietynlaiselle... Vähän niin kuin sokeritauti? Vai johtuisiko että lenssussa menee nenä tukkoon ja joutuu hengittämään suun kautta ja limakalvot kuivuu? Onko hajuista enemmän kokemusta?



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 01.12.2009 20:46:07
Voi toki haistelijan nokka olla kuiva tai muutoin tilassa, että tuoksut vääristyy  :)
Mutta tiedä en paljoa miksi jokin haisee läpi, tämä oli oma spekulointi asiasta. Meillä tuoksui ukko niin ällölle sairastaessaan, että vieressä nukkuminen oli tuskaa.
Kun sanoi, kertoi minun haisseen myös aivan hirveälle makealle mädälle taudin aikana. Ja nyt vielä, kun olen kevyesti aloittanut liikunnan tuoksu puskee hien kanssa ulos  :buck2:
Takana on siis 6vk.a sairastamista  :-\

Eräs tuttu sanoi perheen pienimmän, haisseen oksettavan pahalle sairastaessaan. Oli heistä pahiten sairas  :( Nyt toipumaan päin, mutta myös hikoillessaan tuo sama tuoksu nousee kevyesti esille.

Yksi hoitaja arveli joidenkin potilaiden tuoksuvan erilaiselle, kuin yleensä muut flunssa potilaat. Nämä eri tuoksuiset ovat saaneet viruslääkkeet mukaan lähes poikkeuksetta  ???
Siis ei tutkittua juttua, vaan käytännön kokemusta...

Kuume pukkaa tavaraa ihon pintaa ja onhan kyseessä suhteellisen kova tauti... auta armias, jos ei olisi viruslääkkeitä... olis hautajaisia...
 :-X



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 02.12.2009 11:19:43
kohottakaa värähtelytasoa kaikin keinoin, energiapuhdistukset, rukous, kaikki mahdollinen. se on pitänyt itselläni jo monta tautia poissa.  


Otsikko: OT: sztár?
Kirjoitti: sideman - 03.12.2009 10:55:50
Tarkottaako sztár jotain unkarin kielessä?

Miksi sinulla on नमस्ते 'namaste' tuossa Vaakan perässä?

 :o


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 03.12.2009 11:01:11
öh, miksi ei olisi? tervehdin jumaluutta sinussa,

ja toisen käännöksenhän osaa jokainen nettikone  ;)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ikuinen Trikki - 03.12.2009 15:55:50
Lainaus:

Kuume pukkaa tavaraa ihon pintaa ja onhan kyseessä suhteellisen kova tauti... auta armias, jos ei olisi Tamifluta... olis hautajaisia...
 


Kuulostaa hieman lääkeyhtiön sloganilta ;)

Itse olen possolenssuillut jo reilun viikon verran. Ei kuumetta, veto vaan pois ja viime viikolla poskiontelot ja keuhkot hieman oireilivat. Ei ole kyllä käynyt mielessä Tamiflu saatikka rokote, vaikka työni puolesta olisin saanut sen jo apaut kuukausi sitten tai jotain.

Sitäpaitsi sikainfluenssaahan ei enää laboratoriokokein testata, vaan lääkäri päättää diagnoosista. Eli kuka tietää, kenellä on sikaflunssa ja kenellä ei...


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Norna - 03.12.2009 16:24:09
 Minullakin oli tuo hajujuttu olettamassani possuflunssassa, tosin nielurauhaset usein keräävät bakteereja ja muita ihania mömmöjä kun sairastaa ja tulee sellaista namikatetta suuhun  :). Haju on tuttu myös angiinassa...


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 03.12.2009 18:15:04
Lainaus:

Kuume pukkaa tavaraa ihon pintaa ja onhan kyseessä suhteellisen kova tauti... auta armias, jos ei olisi Tamifluta... olis hautajaisia...
 


Kuulostaa hieman lääkeyhtiön sloganilta ;)
...
Sitäpaitsi sikainfluenssaahan ei enää laboratoriokokein testata, vaan lääkäri päättää diagnoosista. Eli kuka tietää, kenellä on sikaflunssa ja kenellä ei...

Muokkaampa sitä hieman, jotta ei mene mainostamiseksi... olet oikeassa, Trikki  :)
Totuushan on, etteivät kaikki eivät todellakaan tarvitse lääkettä toipuakseen. Mutta moni myös tarvitsee... paitsi jos korostamme luonnon valintaa tässä kohtaa ja ajatusta, että kärsimys jalostaa.
Läheisteni alle 3v. tyttö tajuttomana sairaalaan, toipui nopeasti viruslääkkeellä... 10v.poika rokotettu ja silti kävi hämärän rajamailla, vaikka sai viruslääkkeetkin kuumeen alkaessa... yms.
Itse 3pv kuume, 6vk. jälkitilassa ja keuhkokuumeeseen penisiliinit. Loppu perhe vain vähän ryki 5-6vk.a ja kaikki oltiin ja edelleen ollaan TODELLA väsyneitä  :-\
Katson influenssan, kuin influenssan olevan "suhteellisen kova tauti"  ::) jonka vältän mielelläni...

Viruslääke voidaan määrätä ilman, että tehdään laboratorio koe mikä virus on kyseessä. Eli oireiden mukaan  :P  Ja onhan noita hautajaisia ihan perus influenssakaudenkin jälkeen normia enemmän...  :(

Hienoa, että sinäkin olet päässyt "vähällä"  :angel: parempi vastustuskyky olettettavasti siinä syntyy... KAI?!? Mokomat kun muuntuvat tehokkaasti...

DolceVita -tuleeko angiinassa tuoksu kehon läpi vai hengityksen mukana (niin kuin ajattelin kirjoituksestasi) Eli se suolavedellä kurlaus tehoais... Kuinkahan muutoin ihan suolapiippu? Siinähän hengityksen mukana vedetään hieman pidemmälle, kuin kurlatessa  :D


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Norna - 03.12.2009 19:19:03

DolceVita -tuleeko angiinassa tuoksu kehon läpi vai hengityksen mukana (niin kuin ajattelin kirjoituksestasi) Eli se suolavedellä kurlaus tehoais... Kuinkahan muutoin ihan suolapiippu? Siinähän hengityksen mukana vedetään hieman pidemmälle, kuin kurlatessa  :D

 Suustahan ne hajut angiinassa tulee kun nielurisat on täynnä pöpöjä, en tiedä auttaako suolavesi tai sitten saa olla kurlaamassa koko ajan. Varsinkin kun se pahin haju on aamulla kun herää kun yön ajan hengitellyt makkariin niitä tuoksuja. Ja tosiaan ei välttämäti itse huomaa tuota hajun laatua mutta jos joku nukkuu samassa huoneessa niin harvemmin jää huomiomatta  ;D.
 Angiinassa ei keuhkot ole kohteena, ehkä se suolapiippu voisi tehota Possunuhan oireisiin.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ippuska - 03.12.2009 19:37:21
Mulla oli sellainen yhden illan ... flunssa, muutama viikko sitten, jossa oloni oli aivan kamala ja peiton alla itkua väänsin kun joka paikkaa särki ja keuhkoihin koski  :'(  Taisin kuitenkin nukahtaa hetkeksi ja herättyäni olin hiestä likomärkä ja todella, ihmettelin sitä HAJUA  :buck2:
Sen pituinen se, ainakin sillä kertaa alkoi paraneminen siitä, tiedä sitten mitä se oli  ???


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 04.12.2009 02:16:38
Tuosta hajusta... ....mitähän possutautia mullakin on... ::)
Mä olen haissut tänään hyvin eksoottiselle... :angel:
-siis en minä, vaan mun tuotokset ja päästökset.. :buck2:

Meille duuniin on hommattu uusi iso liisattu kaffi-automaatti,
josta saa monenlaista kaffettea ja prskles, kun en tiedä, olisiko siinä syy, :idiot2:
että duunipäivä ja koulupäivä tuli tehtyä vessassa läppäri sylissä ja kännykät vieressä.  ;D

Pomoni oli valtavan onnellinen, ettei meillä ollut palavereita ja tapaamisia,
koska porukan olisi pitänyt tulla sinne toilettiin meikäläisen seuraksi.  ::)

Lisäksi luojan lykky oli sekin, että on Joulun aika ja meillä oli ihan mukavasti
tuoksukynttilöitä toimistolla. :-*

Mutta hyvin kyllä sain työrauhaa! :D :angel: Sen verran heviä rupsua kyllä pääsi,
että ne jäi sillälailla hassusti seisomaan ilmaan, että pari työkaveria väitti törmänneensä seinään
ja yksi laittoi justiinsa tekstaria, että toivoo,
että sen kulmakarvat vielä kasvaa takaisin. ;D :2funny:
 


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 04.12.2009 12:08:39
 :2funny:
Vaihtelua toimistokulttuuriin... wc.n puolelle. Uusi trendi, nyt kun meillä vangit pääsevät pikkuhiljaa pois ämpäriselleistä oikeisin wc.selleihin (jokaisella rauha ja intimiteetti toimittaa asiansa).

Mutta siis... juotko lattea tai muuta maidolla höystettyä automaatista? Ukkoni on kiertänyt oman työnäs puolesta muutamia paikkoja, joissa noita ja mm. pehmiskoneita huolletaan.
Sanoi vain, että parampi kun menet ja ostat kahvilasta kaffes... etkä kysele mitä niistä löytyy...  :crazy2:

 :2funny:
...Off topic...


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 06.12.2009 21:50:50
Olemme asettuneet neljänteen ulottuvuuteen ja tulleet paremmaksi uusissa tavoissa yhdistyä henkeen ja ilmentää asioita. Olemme tehneet työtä vanhojen sairaus- ja vaiva-ajatusten "repimiseksi" kehostamme, ja silloin kun sairautta ilmenee, yritämme nyt muistaa sen olevan merkki siitä, että meidän on puhdistettava jotain tunnepuolelta. Jos annamme anteeksi tilanteen, ihmisen jne., niin sairaus menee pois. Niillä jotka ovat tunnistaneet, että heillä on uusi keho ja että he ovat valinneet uuden sielupolun, sairaus ja vaivat siirtyvät pois heidän kokemuksestaan.

**hei, jännä teoria. jos ihmisillä on jotain tunnetukoksia, niin taudit tarttuvat heihin.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 07.12.2009 04:09:28
:2funny:

Mutta siis... juotko lattea tai muuta maidolla höystettyä automaatista? Ukkoni on kiertänyt oman työnäs puolesta muutamia paikkoja, joissa noita ja mm. pehmiskoneita huolletaan.
Sanoi vain, että parampi kun menet ja ostat kahvilasta kaffes... etkä kysele mitä niistä löytyy...  :crazy2:

 :2funny:
...Off topic...

 ;D No ensin ja, mutta sitten kun masua alkoi kuplittaa, aloin ottamaan ilman maitoa,
kun ajattelin sen johtuvat siitä maidosta, mutta..  ::)
...sama tulos ilman maitoa, joten kait siellä jokin hiiriperhe ja torakkalauma
käyttää sitä vesitankkia uima-altanaan ja kahvi ja maitojauhetta ruokavarastonaan
tai se on muuten vain täynnä eksoottisia bakteereja.  :P

Kyllä mie ainaskin siirryn takaisin normaaliin räkäisy-expressoon
suoraan keittimestä.  :P

Se räkäisy tulee siitä ällöttävästä äänestä,
kun se suoltaa ne ikivihreät.. ei kun kaffeten kuppiin.  ;D :2funny:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 07.12.2009 10:26:07
Itselleni ei kahviautomaattien tuotokset sovi. Heti maha kipeänä ja närästää. Niissä on pakko olla jotain outoa..


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ikuinen Trikki - 07.12.2009 11:05:46
Terppa Kide!

Ymmärrän hyvin suhtautumisesi tähän influenssahässäkkään, varsinkin kun se koskee osaltasi niin montaa ihmistä ympärilläsi. Minun kohdallani tilanne on toinen, kun olen elämässäni tällä hetkellä vastuussa vain itsestäni, ja kokemukseni tästä sikainfluenssaepisodista ovat täysin toisenlaiset kuin sinulla. Jos läheiset sairastavat tai on itse ärhäkän taudin kourissa, ymmärrettävästi sitä haluaa hoitaa koko konkkaronkan mahdollisimman nopeasti kuntoon.

Kuitenkin epäilen vahvasti, että H1N1:n takana on kaikenlaista kähmintää, kuka tietää minkälaista... Lääkeyhtiöt nettosivat testaamattomalla rokotteella 400 miljardia dollaria, ja esimerkiksi Suomen medioissa synnytettiin sellainen hysteria, että... Ajatelkaas, jos normaalista kausi-influenssasta uutisoitaisiin vuosittain samalla tavalla kuin possulenssusta...

Paljon iloa ja valoa toivottelen kaikille kaamoksen synkkyyteen ja haastavien aikojen pyörteisiin!

-Ikuinen Trikki-

Ainiin, itse aikoinani kun viel kaffetta lipittelin, niin sain automaattikahvin maidonkorvikkeesta sellaisen syyhyn ja ihottuman, ettei paremmasta väliä. Se kun ei ole maitoa ollenkaan, vaan kasviöljystä valmistettua lisätarvikemössöä.





Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sangviinikko - 07.12.2009 11:15:30
Possulunssaa vai ei, en tiedä.
Kuumetta 38 astetta ja rapiat sekä horkka poikineen.
Ei asiaa töihin, vaikka joulunalus olisi tuikitärkeä olla kunnossa ja töissä. :crazy2:

Lapset rokotettu ja nyt terveitä kun pukit.

Virtaa riittää, vaan mamma ei jaksa...

Kellari täynnä onneksi omatekoisia marjamehuja.

Mikään keinotekoinen ei voi olla ihmiselle hyväksi, kuulostaa tuo maito-vanilja-esanssimössö karsealle...



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: *Kide* - 07.12.2009 11:31:56
Sangviinikko -toipumista  :angel:

Ikuinen trikki - yökkis, nyt en ainakaan koske automaatti kaffeihi, vaikka en ole kyllä koskenutkaan  ;D
Lisäaineallergiani tuskin tykkäis...

Media on kyllä sellainen instanssi, että toivoisin kovasti tuosta hysterian lietsomisesta keskusteltavan yhtä suurella äänellä, kuin itse influenssasta  >:( mutta sitä tuskin näkee... kuka nyt itse itseään mediassa alkais soimaamaan? Valtivalta tai jokin muu kyllä vois esittää "pientä" kritiikkiä uutiosoinnista, koska lapsetkin kuulevat niitä ja silloin on todella vaikea selittää ettei media ole aina tulvillaan koko totuutta asiasta. Fakta ovat sentään aivan eri juttu, kuin kärjistetty sivulause pääotsikkona  :tickedoff: Fakta ei ehkä ole niin raflaavaa ja myyvää... ja mistä sen tietää vaikka olisivat maksun saaneet lääketehtaiden keppihevosena olosta...  :-X

Meillä lapsukaisista yksi on vielä rokottamatta ja itse sain kausi-influenssa rokotteen. Ei oireita moisesta kenellekkään, vähän käsi kipeä loppupäivän ajan... siinä kaikki, *kiitos!*
Toivottavasti sitten tehoaa kanssa.
Meillä episodi jatkuu vaan... mies on ilmeisesti saamassa jälkitilan, koska yskä on muuttunut ja kuulostaa samanlaiselta kuin itselläni hieman ennen keuhkokuumetta  :(
Itselläni kuiva "arpi"yskä (jos noin voi sanoa?) jatkuu edelleen... otollista maaperää kaikille muille pöpöille  :tickedoff:
Lapset yskähtelevät satunnaisesti kirkasta limaa ulos, mahtavatko keuhkot uusiutua vai mitä lienee?

Ei mitenkään riemullista, mutta kuuluu kai elämään...  :angel:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sideman - 08.12.2009 01:39:49
öh, miksi ei olisi? tervehdin jumaluutta sinussa,


Közsönöm vaan, että monikohan tämän palstan lukijakunnasta
osaa, well, lukea devanaagarii -tekstii...?

 ::)

Rco akSare parame vyoman
yasmin devaa adhi vishve niSeduH
*yastanna veda kim Rcaa kariSyati*
ya it tad vidus ta ime samaasate!

 :o


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sangviinikko - 08.12.2009 09:06:51
Sangviinikko -toipumista  :angel:



Kiitoksia Kide.

marjamehuilla mennää.
Mistä ihmeestä näitä tietää mitä tautia sairastaa kun liikkeellä on vaikka mitä!

Toistaiseksi en tiedettävästi -ainakaan vielä- haise...


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: mirka222 - 08.12.2009 09:39:40
Kauhulla odotan rokotteesta tehtyjä tulevia tutkimuksia, toivottavasti ei löydy mitään massiivisia pitkän aikavälin sivuvaikutuksia


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sideman - 08.12.2009 10:43:27
Kauhulla odotan rokotteesta tehtyjä tulevia tutkimuksia, toivottavasti ei löydy mitään massiivisia pitkän aikavälin sivuvaikutuksia

Niinpä! Varsinkin ilmeisesti "nanoteknologiaan liittyvät"
adjuvantit (apuaineet?) näyttävät herättäneen huolta,
ja niistä erityisesti skvaleeni(?).


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: mirka222 - 08.12.2009 11:33:34
Piti käydä wikissä selvittämässä mikä tuo skvaleeni on : "Skvaleeni on steroidisynteesin välituote ja runsaasti skvaleenia sisältävien tuotteiden kuten oliiviöljyn käyttäminen voi nostaa veriseerumin kolesteroliarvoja. Skvaleenin on todettu myös olevan antioksidantti ja ehkäisevän siten rintasyöpää."

 ???


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ikuinen Trikki - 09.12.2009 15:59:29
Hesari komppaa British Medical Journal -lehteä: Tamiflun teho kyseenalainen:

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Tamiflun+teho+kyseenalainen/1135251349666


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 09.12.2009 16:01:59
en sairastu possuun, en sairastu possuun, eikä muutkaan lääketieteet vaivaa.. toista.. kuorossa


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: epona - 09.12.2009 17:28:43
Hei,

En ole seurannut tätä ketjua nyt hetkeen, joten voi olla, että tämäkin on jo otettu esille mutta sanompa silti.

Olettaen, ettei mistään ole mahdotonta parantua. Ja, että tämä rokotekin nyt on yksi tapa saada lisää meistä heikommiksi tai jopa jättämään kehomme tai miten vaan..

Eikö voidakin vain olettaa: Ne sielut, jotka ovat valinneet tulla tänne ja heidän biolooginen äiti on raskauden aikana päättänyt painostuksen alla ottaa rokotteen, tietävät tämän - ja ovat valmistautuneet siihen tavalla tai toisella.

Tai esim. he, jotka ottavat tämän rokotteen ja sillä on jotain vaikutuksia - Onko se rokotteen vaikutus todella pahempi kun kaikki mitä täällä tapahtuu tietämättämme?


Opettaja kertoi tänään, että hoitotieteen viimeisessä lehdessä oli ollu tutkimus diabeteksestä. Väittävät nyt hokanneensa, että diabetes voi myös olla seuraus tai johtua viruksesta.

Ja toisaalta luen kanavointeja, joissa puhutaan uudesta piilevästä kansansairaudesta - joistain loisista.


Onkohan se todella totta - että mistä tahansa "sairaudesta" voi parantua?

Itseäni alkaa tämä sikainfluenssa aiheena jo kyllästyttää. Jotenkin tuntuu, että sen nimellä ratsastaa jo useampi erillinen sairaus tai aiankin muunnelmia viruksesta.

Uusia rokotteita odotellessa siis.

 ???


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: ^^Queen Nefertiti^^ - 09.12.2009 19:58:04
KIITOS TARKENNUKSESTA  ;D

minuun ei koske mikään eikä kukaan millään bakteerilla eikä tartunnalla onks toi hyvä?  :2funny:

pysyn terveenä siis


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ikuinen Trikki - 09.12.2009 20:22:23
..itseasiassa jos sitä hokee noin, niin vetää vaan puoleensa sitä sairautta. Mieli tulkkaa "en sairastu possuun" hokemisen "sairastu possuun":a koska se ei osaa erotella ei-lauseita.

Miksi mieli ei osaa erotella ei -lauseita?



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Artemis - 10.12.2009 09:09:55
Ei siihen possuun sairastu, edelleenkään, en tiedä mistä se kohu ja vauhkoaminen on saanut alkunsa sillä ei täällä Helsingissä ainakaan ole mitään possunuhaa. Siellä täällä kai muutamia mutta en tunne vieläkään sen sairastaneita.
En tiedä että onko muualla tilanne raju? Ainakaan sukulaiset itä-suomesta ei ole mitään saanut ja puhuivat ettei sitä juuri huomaa missään..

Olenko ainoa joka ei näe tuota influenssaa lähellään  ;D



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Tiigris - 10.12.2009 14:45:27
Meiän osastolla on ollut noin karkeasti arvioituna 50 sikainfluenssatapausta,
joista 6 oli ensin teho-osastollakin ja kolme niistä potilaista on kuollut,
toisin ei suoranaisesti sikainfluenssaan mutta sen heikentämänä
(muita sairauksia pohjalla)..

Se on mun havaintoni tästä sairaudesta.
Lähipiiristä tunnen yhden mun ikäisen tytön joka sairasti sen kotioloissa ja oli melko pahat lihassäryt ja monta päivää korkea kuume.

Vielä kolme päivää sitten osastolla oli yksi eristys-huone, jossa yksi diagnosoitu H1N1 potilas, todennäköisesti niitä tulee edelleen mutta ei enää samalla rytinällä kuin kolme viikkoa-kuukausi sitten... Se oli aikamoista eristystoimintaa  :uglystupid2:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Posti - 11.12.2009 16:49:22
No meillä ainakin on töistä poissaoloja ollut paljon vähemmän kuin normaalisti kausiflunssan aikana. Enpä itsekään tunne ketään, joka olisi sen sairastanut vaikka pikkukaupungissa kaikki tuntee toisensa.   :laugh:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: tripla - 12.12.2009 19:43:49
Meiän osastolla on ollut noin karkeasti arvioituna 50 sikainfluenssatapausta,
joista 6 oli ensin teho-osastollakin ja kolme niistä potilaista on kuollut,
toisin ei suoranaisesti sikainfluenssaan mutta sen heikentämänä
(muita sairauksia pohjalla)..

Hei Tiigris, kuinka moni noista tapauksista on diagnosoitu varmasti? Kysyn vaan..  :angel:


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: sangviinikko - 13.12.2009 00:33:31
Näinhän se on.

Arvailuja vaan. Vielä kun tuo possu aiheuttaa niin monenlaisia oireita, mitä olen kuullut.
Osa sairastaa sen lievänä, toiset rajumpana. Osalla on oksentelua, osalla ei. Jotkut kärsivät taudista viikkotolkulla, toiset paranevat muutamassa päivässä.

Taviskausiflunssat/mahataudit päälle niin eihän niistä selvän ota erkkikään.

Testejä ei enää tehdä, ainakaan automaattisesti perusjampalle.

Itselläni viikon kohta kuumetta. Nyt tuntuu siltä että taudin selkä on taittunut ja tervehtyminen alkaa. Voimia ei ole mihinkään. Hätäsesti sormet kestää näppäimistöllä. :buck2:



Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Tiigris - 14.12.2009 15:32:12
Meiän osastolla on ollut noin karkeasti arvioituna 50 sikainfluenssatapausta,
joista 6 oli ensin teho-osastollakin ja kolme niistä potilaista on kuollut,
toisin ei suoranaisesti sikainfluenssaan mutta sen heikentämänä
(muita sairauksia pohjalla)..

Hei Tiigris, kuinka moni noista tapauksista on diagnosoitu varmasti? Kysyn vaan..  :angel:

Kysy vaan  :angel:

Vastaus löytyy jo lainauksestasikin.


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Asterix - 21.12.2009 02:13:47
Jessusmaria BodyElectric,  :o mä olen aina luullut ja kuvitellut sinut nuoremmaksi,
jolla on tavallista enemmän järkeä ja ymmärrystä  päässä,
kun sä et yhtään kuullosta miltään katkeroituneelta keski-ikäiseltä rääkymässä
elämän epäreiluutta.  ;D

Raikkauden vuoksi varmaan. :)


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: mirka222 - 21.12.2009 12:58:12
voisko rokote olla myös tän mun paskataudin takana ;D


Otsikko: Vs: H1N1
Kirjoitti: Ippuska - 21.12.2009 21:37:42
 :2funny: :smitten:
 :smitten: