Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Hapan-Emäs tasapaino  (Luettu 86348 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #60 : 16.03.2010 15:57:53 »

Kofeiinin vierotusoireissa ei ole mitään mystistä, eikä niillä ole myöskään mitään tekemistä verenkierron vilkkauden tai vilkastuttamisen kanssa.

1) Kun aloittaa kofeiinin käytön, se täyttää tietylle välittäjäaineille tarkoitettuja reseptoreja aivoissa.

2) Ei hätää, kroppa näppäränä vempeleenä kasvattaa lisää ko. reseptoreja.

3) Kahvinjuojalla on sitten isompi määrä näitä reseptoreja, osa alkuperäisille välittäjäaineille ja osa kofeiinille.

4) Kun kahvinjuonti lakkaa, osa reseptoreista jää tyhjäksi ja tästä seuraa vieroitusoireita, eritoten päänsärkyä ja tukkoista & vetämätöntä oloa.

5) Ylimääräiset reseptorit häviävät muutamassa päivässä kofeiinin nauttimisen lakattua, jolloin vieroitusoireet lakkaavat.

Teessä on myös kofeiinia, joskin pienempiä määriä. Aikanaa lopetin kahvin juonnin joksikin aikaa, eikä vieroitusoireita tullut, kun vaihdoin lennosta vihreään teehen. Mutta sitten kun lopetin sen vihreän teenkin juonnin ja vaihdoin yrttiteehen (=ei kofeiinia), tulivat ne vieroitusoireetkin.
(Nykyisin juon kahvia, se tuntuu sopivan minulle kun taas teestä ei vatsa pidä.)

Chilin nauttiminen varmasti helpottaa lähes mitä tahansa, sillä se saa aikaan endorfiinin erittymistä. Chili myös koukuttaa, luultavasti osin ko. syystä, mutta koukkuna vaaraton, sillä kapsasiinilla (=se chilin vaikuttava aine) on monia terveysvaikutuksia.

Kahvi kannattaa juoda tuoreena, tuoreessa kahvissa on antioksidantteja mutta ne haihtuvat noin 20 minuutissa kahvin valmistamisesta.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #61 : 16.03.2010 16:11:21 »

Kiitos Eklektikko, se selvensi asiaa! Smiley  Hienoa että jaat arvokasta tietämystäsi täällä! coolsmiley  - ja korjaat erinäisiä huuhaa-käsityksiä :Smiley
tallennettu
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #62 : 18.03.2010 11:35:15 »

Tietääkö joku mihin se Valmarinin vaikutus oikein perustuu? Käytännössä aine on natriumsitraattia ja sitruunahappoa suhteessa 4:1 (+hiukan etanolia ja jotain suoloja). Tuote ei vaikuta laisinkaan luontaistuotteelta, vaikka luontaistuotekaupassa myydäänkin.
tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #63 : 18.03.2010 12:26:13 »

Tietääkö joku mihin se Valmarinin vaikutus oikein perustuu? Käytännössä aine on natriumsitraattia ja sitruunahappoa suhteessa 4:1 (+hiukan etanolia ja jotain suoloja). Tuote ei vaikuta laisinkaan luontaistuotteelta, vaikka luontaistuotekaupassa myydäänkin.

http://www.valmarin.fi/kysymyksia.html
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #64 : 18.03.2010 13:30:56 »

Kiitos, sieltähän se löytyi ainakin suuri piirtein, ja muutenkin oli paljon hyödyllistä tietoa. Smiley

Mietin vaan sitä, onko sitruunahapolla sama vaikutus. Sillähän ei ole väliä onko ruoka-aine hapan vai emäksinen, paitsi hampaiden ja naaman kannalta (ja Valmarin itsessään on myös happaman puolella mikäli oikein mittasin), vaan sillä mitä kudosnesteisiin päätyy. Vai käykö sitruunaa syödessä niin, että kudosnesteisiin päätyykin happoa?

Joku vähän luomumpi vaihtoehto kiinnostaa... Eikä haittaa vaikka makukin olisi miellyttävämpi. Tietysti ruokavalion korjaus on pääasia mutta tässä vaiheessa tarvii vähän "ensiapua".
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #65 : 18.03.2010 14:30:17 »

Kertaus siitä, mitä happo-emästasapainolla tarkoitetaan:

Ruoka-aineen ph:lla eli happamuudella ei ole tekemistä tämän asian kanssa.
Kyse on siitä, muodostaako ravintoaine elimistössä 'palaessaan' palamistuotteena
epäorgaanisia happoja vai epäorgaanisia emäksiä.

Esimerkki:
Sitruuna maistuu happamalta ja on ph-arvoltaan hapan, mutta sen palamistulos on emäksinen.

Karkeasti ottaen, emästä muodostavat:
Kaikki tuoreet vihannekset ja hedelmät
Idätetyt viljat
Keitetyt vihannekset (ja hedelmät) jos myös keitinvesi nautitaan. (Emäkset jäävät keitinveteen)
Maito, piimä, jugurtti, tuorejuusto ym. 'tuore'maitovalmisteet

Ja happoa muodostavat:
Lähes kaikki proteiinipitoiset ruoka-aineet, eli liha, kala jne
Raa'at hedelmät ja vihannekset (vihertävä banaani ei siis ole terveellinen!)
Kaikki viljat idättämättöminä
Kovat juustot

Neutraaleja ovat:
Manteli, hasselpähkinä, voi

Eli vielä kerran:
Ruoka-aineen mausta tai ph-arvosta ei voi arvioida sen palamistulosta!

Kroppa neutraloi ravinnon tuottamia epäorgaanisia happoja muodostamalla niistä epäorgaanisten emästen kanssa suoloja, jotka poistuvat virtsan mukana. Emästä tulisi saada eri arvioiden mukaan 3-5 kertainen määrä happoihin nähden, jotta neutralointi onnistuu.

Jos ravinto on palamistulokseltaan happovoittoinen, elimistö varastoi hapot kroppaan. 'Turvallisimpia' varastopaikkoja ovat rasvakerros ja sidekudokset, joten ne varastot täytetään ensin.

Eräs mielenkiintoinen teoria lihavuudesta: Jos ravinto on kovin happovoittoista, saattaa kroppa kerätä ylimääräistä rasvaa vaikka kaloreita ei saa liikaa, koska se haluaa lisää 'turvallista' tilaa happojen varastointiin. Tämä on vain teoria, mutta on myös kuultu rasvaimuista terveydenhuollon  henkilökunnalta, että poistettu rasva on ollut väriltään tummaa ja haissut hyvin pahalta...

Ne 'turvalliset' happovarastot ovat sekasyöjillä yleensä täynnä noin 35-vuotiaana ja siitä alkaakin sitten elintasosairauksien yleistyminen, kun happoa on pakko ruveta varastoimaan haitallisempiin paikkoihin.

Oma vinkkini, jos maitotuotteet sopivat:
Piimä, jugurtti ja maito (tosin vältä homogenoitua, käytä luomumaitoa) ovat erittäin emäksisiä. Niinpä jos ei halua puputtaa loputtomasti raakoja vihanneksia ja hedelmiä, voi syömiään happoruokia neutraloida myös näillä maitotuotteilla. Itselleni ei enää happoruoka maistu, ellen saa sen kanssa lasillista piimää...  Wink
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #66 : 18.03.2010 15:00:56 »

Sitruuna maistuu happamalta ja on ph-arvoltaan hapan, mutta sen palamistulos on emäksinen.

Miksi sitten Valmarin on/olisi parempi kuin pelkkä sitruuna (+mineraalit)?
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #67 : 18.03.2010 15:43:33 »

Lainaus
Miksi sitten Valmarin on/olisi parempi kuin pelkkä sitruuna (+mineraalit)?

Jaa, vaikea sanoa, kun itse olen sen kannalla että pitäisi säätää ruokavalioa emäksisempään suuntaan, pikemminkin kuin käyttäää tuollaisia valmisteita. Luontaistuotekaupoissa on kaikenlaisia emäsjauhoja myöskin ja niiden idea on siinä, että ne ovat juuri noita epäorgaanisia emäksiä, eli kroppa voi käyttää niitä suoraan happojen neutralointiin. Olettaisin Valmarinin toimivan samalla tavoin. Ja uskon myös, että se on ihan se ja sama mistä ne emäkset saat happojen neutralointiin, kunhan vain saat ne jostain. Se voi olla Valmarin, jonkin muu valmiste, tai sitten ihan vain syömäsi ruoka.

Teoriassa on kyllä ihan sama mistä saat jotkin tietyt aineet. Jos siis koostat itse seoksen samoissa suhteissa samoista aineista, kuin Valmariinissa niin tuloskin on tietenkin sama, vaikka tökötti olisikin omaa kotitekoista sellaista.

Mutta onko järkeä syödä jotain kallista luontaisvalmistetta lopun ikää, kun samaan pääsee säätämällä sitä ruokavalioa? Esim näin:
Tuoremaitotuotteita, siis luomumaito, piimä, jugurtti - jos sopivat sinulle, ovat hyvin emäksisiä.
Jos keität vihanneksia, käytä myös keitinvesi ruuaksi.
Syö paljon tuoreita vihanneksia/hedelmiä/marjoja
Vähennä näitä: Valkoinen sokeri, idättämättömät viljat, eläinproteiinit.

tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #68 : 18.03.2010 15:56:18 »

Teoriassa on kyllä ihan sama mistä saat jotkin tietyt aineet. Jos siis koostat itse seoksen samoissa suhteissa samoista aineista, kuin Valmariinissa niin tuloskin on tietenkin sama, vaikka tökötti olisikin omaa kotitekoista sellaista.

Niin eihän siinä muuta tarvisi kuin sitruunamehua (tai suoraan sitruunahappoa), ja sitten jotenkin mittaa ja laskee paljonko soodaa tarvitaan jotta tulee sama suhde, ja sekoittaa. Ja loraus viinaa ja ripaus mineraalisuolaa.

Lainaus
Mutta onko järkeä syödä jotain kallista luontaisvalmistetta lopun ikää

Niinpä, ei.

Toinen kysäri perään: Tietääkö kukaan mistä Valmarinin sitraatti (tai sitruunahappo + emäs) on peräisin? Koetin katsoa Valmarinin sivuilta mutta en löytänyt joskin ihan joka sanaa en lukenut. Koetin muutenkin etsiä tietoa onko se luontainen vai synteettinen mutten löytänyt.

Muoks.

    - Laitoin valmistajalle kysymyksen asiasta, kerron sitten täällä jos saan vastauksen.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2010 00:24:58 kirjoittanut nousukuu » tallennettu
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #69 : 19.03.2010 11:51:19 »

Synteettistä on.
tallennettu
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #70 : 19.03.2010 19:25:44 »

-ilmoitus-

Annetaan vähän käytetty Valmarin-pullo hyvään kotiin.

-ilmoitus-
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #71 : 19.03.2010 20:02:38 »

-ilmoitus-

Annetaan vähän käytetty Valmarin-pullo hyvään kotiin.

-ilmoitus-

Hmmp, auttaakos se tasapainottamaan värähtelyn meikäläisen Jouskarimiehessä..? :Smiley
Jos mie sanoisin sille, että kuule, nyt ois mahottoman hyvää taikajuomaa sulle
ja simsalabim, se ei olisi niin tosikko hapannaama enään! Cheesy Grin 2funny
tallennettu
Elämänilo
Astroholisti
*****
Viestejä: 6358


Iloa, Valoa ja Rakkautta kaikille


Profiili
« Vastaus #72 : 29.03.2010 13:45:09 »


    smitten smitten smitten

Hei Elämänilo!

Tri Hayn kaavio on mielenkiintoinen. Jos syö proteiinia yhdellä aterialla, niin kuinka pitkä väli pitää olla voidakseen syödä esim. leipää tai muita hiilihydraatteja.

Hei "Evea"

Sääntö koskee yhtä ateria-kertaa.
Seuraavalla aterialla voit syödä hiilihydraatteja ilman proteiinipitoisia ruokia.

 smittenElämänilo  smitten
tallennettu

aurinko merkurius mars neptunus vaaka , askendentti vesta neitsyt , venus IC saturnus juno skorpioni , jupiter uranus pluto leijona , chiron ceres kauris , kuu pallas kuunsolmu jousimies , MC harka
nousukuu
Astro-nauttija
****
Viestejä: 841


Profiili
« Vastaus #73 : 22.04.2010 12:05:10 »

Nyt kun on ollut viikkoja syömättä suklaata* ja kääretorttua, on kaupassa ihan sama käveleekö kassalle karkki- vai vaippahyllyn ohitse, kummastakaan ei tee mieli ostaa mitään. Tongue

Muutenkin tuntuu että marketissa 90% tavarasta on ihan turhaa.

_________________
* Lukuunottamatta itse tehtyä: tummaa kaakaojauhetta ja voita/kookosrasvaa sekaisin kahvikupissa, maun mukaan ehkä hitunen intiaanisokeria.
tallennettu
body electric
Astroholisti
*****
Viestejä: 1090



Profiili
« Vastaus #74 : 29.04.2010 20:34:54 »



Eräs mielenkiintoinen teoria lihavuudesta: Jos ravinto on kovin happovoittoista, saattaa kroppa kerätä ylimääräistä rasvaa vaikka kaloreita ei saa liikaa, koska se haluaa lisää 'turvallista' tilaa happojen varastointiin.

Ne 'turvalliset' happovarastot ovat sekasyöjillä yleensä täynnä noin 35-vuotiaana ja siitä alkaakin sitten elintasosairauksien yleistyminen, kun happoa on pakko ruveta varastoimaan haitallisempiin paikkoihin.




Ihan mielenkiintonen teoria lihomisesta. Käytännössä on kuitenkin todettu että nimenomaan valkosten hiilihydraattien vaikutus haiman insuliinieritykseen muodostaa elimistöön ylimäärästä rasvaa, ja sen lisäks sokeripitoset tuotteet. Kaikkein lihottavinta on yhdistelmä valkosta viljaa (tai viljaruokia ylipäätään) + rasvaa.
Rasvaset ruuat ilman noita hiilihydraatteja ja sokeria ei sinänsä lihota, paitsi transrasva jota on esim useissa valmis- ja roskaruuissa.

Elintasosairaudet johtuu suurelta osin just siitä että ihmiset syö nykyään niin paljon pastaa, pizzaa, sokeripitosia tuotteita, transrasvapitosia ruoskaruokia etc.
Proteiinia - lihaa, kalaa etc, voi syödä aika huoleti lihomatta tai sairastumatta, riippuu tietysti miten ne on valmistettu ja missä kasvatettu.

Jos vegetaristi syö paljon hiilihydraatteja ja vähän hyvälaatusia rasvoja, niin eipä se ole mikään terveellinen dieetti, vihannekset ja marjat auttaa jonkun verran, ehkä.

Muuten en kommentoi tota happo-emäs-juttua, voi olla perääkin, kunhan muistaa olla vetämättä valkosia viljatuotteita ja sokeria naamariinsa, syödä riittävästi proteiinia.
Ja huonolaatusia rasvoja on: kasvimargariinit, transrasvat (niit on aika paljon myös kasvimargariineissa), rypsiöljy, auringonkukkaöljy.
Hyviä: voi, kookosöljy tai kookosrasva.
tallennettu

.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6
  Tulostusversio  
 
Siirry: