Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Sokeriaddiktio...  (Luettu 22705 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
eetee
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 34


Profiili
« Vastaus #15 : 23.11.2005 13:33:45 »

Sokeriyliherkkyys on todellakin olemassaoleva ja vakava asia. Naapurimaassamme Ruotsissa on jopa hoitoklinikka, jossa hoidetaan sokeririippuvaisia henkilöitä. Klinikan perustaja ( itsekin entinen "sokerinarkkari" ) Bitten Jonsson on kirjoittanut aiheesta myöskin kirjan. Löytyy suomennettuna nimellä "Sokeripommi, eroon sokeririippuvuudesta".
Suosittelen lämpimästi kirjan lukemista, löytyy kirjastoistakin.
Kirjan sisältöön tutustuttuamme on meidän perheessä kiinnitetty korostuneesti huomiota sokerin käyttöön ja suureksi suruksemme olemme huomanneet, kuinka sitä piilotetaan ihan tavallisiin kaupasta ostettaviin ruokiin. Enkä siis puhu nyt valmisruuista. Kirjasta löytyy kattava lista aineista, jotka todellisuudessa ovat sokeria.
Kirjassa tuodaan esille yhteiskunnassamme tapahtunut muutos, kuinka ns. juhlaruuista on tänä päivänä tullut arkiruokaa. Ennen kakut, pullat, makeiset yms. liitettiin todellakin juhlatilaisuuksiin ja nykyäänhän niitä popsitaan alvariinsa. Kehitys on huolestuttava etenkin lasten kannalta. Nythän tutkijat ovat todenneet, että makean yletön syöminen altistaa 2-tyypin eli aikuisiän diabetekselle, ja että siihen todellakin sairastutaan nyt jo lapsena.

Uskomatonta,että sokerin ja sokeripitoisten ruokien välttäminen näkyy nopeasti ihan myös fyysisellä tasolla. Kun meidän perheen pullat ja karkit nyt jo jonkun aikaa ovat jääneet kaupan hyllyille, ovat mieheni selkävaivat vissiin myös siellä. Samoin hilse ei enää niin kukoista, kuin aikaisemmin (lienee jotain tekemistä sillä, että sokeri ruokkii hiivaa).

Sokerittomin terveisin eetee
tallennettu
salomi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 320



Profiili WWW
« Vastaus #16 : 23.11.2005 20:31:26 »

makean himoon pitäisi auttaa kromi, mutta todellakin vika voi olla hiivaongelma, joten siihen on parasta greipinsiemeneuute tai greipin ja appelsiinin siemenet. On kokemuksesta makean himo lähtenyt .Suklaa himostahan sanotaan yleensä, että se on naisilla miehen korvike esim. eroprosessissa ym. Sillä kun saa nostettua endrofiini tasoaan hurmaavalle tasolle kuulemma.
tallennettu
VE!
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 313


Profiili
« Vastaus #17 : 23.11.2005 22:58:06 »

öööö...

Siis miten niitä siemeniä sitten nautitaan..?  Shocked
Pitääkö ne jotenkin kuoria vai vedetäänkö sellaisenaan? Ja miten usein?
tallennettu
valonkantaja
Vieras
« Vastaus #18 : 23.11.2005 23:04:02 »

Hiivasyndrooma, siis suolistohiiva on tosiaan varmaan yleisin sokeririippuvuuden aiheuttaja. Lukekaa juttuni tuota "vaihtoehtoisista hoitomuodoista" jos haluatte tietää enemmän..
tallennettu
valonkantaja
Vieras
« Vastaus #19 : 23.11.2005 23:05:28 »

Korjaan: siis topicista "vaihtoehtohoidot yleensä"

 smitten
tallennettu
salomi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 320



Profiili WWW
« Vastaus #20 : 24.11.2005 08:36:10 »

VE!
siemenet syödään sellaisenaan, mutta ovat kylläkin pahan makuisia, mutta ei ole haitannut. Ja pitää muuten muuttaa samalla muutakin ruokavaliota eli sokeri hiiva ja valkoinen vilja elikkäs toi vehnä pois minimiin ruokalautaselta. Niistä kun syntyy se elimistön kiljupannu, joka aiheuttaa käymisreaktion ja sokerihimon.
tallennettu
selkälokki
Vieras
« Vastaus #21 : 24.11.2005 08:43:02 »

Lainaus
valkoinen vilja elikkäs toi vehnä pois minimiin ruokalautaselta

Saako kuitenkin kokojyvävehnää syödä?
tallennettu
salomi
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 320



Profiili WWW
« Vastaus #22 : 24.11.2005 09:47:28 »

noo tota kyllä se valkoinen jauho pahinta on, mutta täyjyvävehnä parempi kuin puhdistettu. Itse siirryin kokonaan rukiiseen ja kauraan eikä ole vehnää tehnyt mieli. Vatsa tarttee kuitua elikkäs suosi täysjyvä kuituja.
tallennettu
valonkantaja
Vieras
« Vastaus #23 : 24.11.2005 13:35:08 »

Minulle suositeltiin kokonaan suomalaisten viljojen jättämistä pois, vaikka mistään keliakiasta ei ole kyse... Syön nykyään tattari- ja hirssipuuroja ja aika paljon riisiä. Pastaa ja makaronia en ikinä. Leipä on jäänyt aika vähälle, mutta pala ruisleipää tekee silloin tällöin terää!
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« Vastaus #24 : 24.11.2005 13:48:20 »

Siemeniä voit sotkea esimerkiksi jogurttiin, viiliin tai rahkaan ^_^
tallennettu
Rakkauden valo
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5905


Aurinko härkä, nousu neitsyt, kuu kaksonen.


Profiili WWW
« Vastaus #25 : 25.11.2005 19:16:52 »

Itse myös tunnustan sokeriaddiktioni.  Embarrassed Suklaa ja salmiakki ovat suurimpia herkkujani. Siksi tämä "hätkähdytti":

sanoisin, että melkein mikä tahansa makea on parempaa elimistölle kuin salmiakki. Se on tietääkseni karkeista epäterveellisintä.

IIKS!  Shocked Toisaalta "hengenravinnolla" voimme paikkailla puutteita/epäkohtia joita ruoalla yms. itsellemme aiheutamme.  Wink Ja kroppakin voi hyvin...
tallennettu

TÄRKEINTÄ ON RAKKAUS

USKON JUMALAAN, EN USKONTOIHIN

Alzbeta
Vieras
« Vastaus #26 : 28.11.2005 18:18:18 »

tickedoff tickedoff tickedoff tickedoff tickedoff tickedoff

Kun on stressi ja huominen esitelmä jännää ERITTÄIN paljon niin mitä tekee hän, no tietysti käy ostamassa karkkia!!!! Sitten syö melkein koko pussin kerralla!!!! SIIS OIKEESTI!!! Mulla taitaa nyt olla vaan kyse siitä että vois hankkia jonku toisen keinon purkaa stressiä ku kaiken maailman addiktiot.

 tickedoff tickedoff tickedoff knuppel2 knuppel2

MURR! liika sokeri saa vielä aikaan käyttäytymishäiriöitäki.  tickedoff
 tickedoff
tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5328



Profiili
« Vastaus #27 : 29.11.2005 11:40:27 »

Itse olin viime viikon syömättä mitään makeaa, lukuunottamatta hunajaa teessä/kuumassa vedessä. Viikonloppuna söimme rakkaani kanssa herkkuja lomailun kunniaksi ja sain jo muutamasta suklaapalasta ja irtokarkista aivan kamalan vatsakivun...  Shocked Nytkin on maha ihan pömps ahdistuksesta karkkien suhteen.

Pyrin jatkossakin siihen, että karkkia syödään vain viikonloppuisin. Ehkä se herkuttelu vähän hilliintyy tuossa ensi vuoden puolella. Joulun ja uuden vuoden aion pistää namiksi, pääsenhän pitkästä aikaa rakkaiden ihmisten luo kotipuoleen Savoon ^_^
tallennettu
ishtar
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 45

every man, and every woman, is a star.


Profiili
« Vastaus #28 : 29.11.2005 12:50:08 »

helou sokerit,

joo. ensinnäkin, jos ostan karkkia, syön pussin samantien. mitä sitä säästelemään. ja niin edes päin. sokeririippuvuudesta tosin: useimmat kärsivät jonkun asteen sellaisesta, ne on ne mömmöt millä me itsemme ravitsemme sen verran sokerilla tuhottuja nykyään (oikeasti).
kirjoitin vuosi sitten artikkelin sokerista/sen käytöstä ja rupesi ällöttämään niin, että pidin kuukauden tauon valkoisesta jauheesta - siis myös vehnäjauhoista (=spageteista, makaroneista, valkoisesta leivästä) sekä perunasta, jugurteista, juisseista...jnejne ja ihme puhdistuksen koin. ja kas, liukastuin sitten taas suklaaseen ja muuhun, mutta se onkin jo toinen tarina.  buck2

"tietoa":
...nää on näitä kemiallisia reaktioita ja riippuvuus-suhteita. se mihinkä me oikeasti jäädään koukkuun, on ne sokeripiikit, jotka makean ahmimisesta saa (ja niiden aiheuttamat aivokemialliset reaktiot + näiden seurauket). "normaaliravintoa" nautittaessa, ihmismasiina polttaa "normaali"sokerin tasaisesti, ja irtisaatu energia pitää liikenteessä pitkällä tähtäimellä, kun taas sokeripommit aiheuttavat heittoja verensokerissa, ja rajut heitot taas vaikuttavat insuliinitasoon, puhumattakaan muista kehonkemikaaleista, jotka menevät sekaisin epäsäännöllisestä sulatuksesta mikä sitten saattaa jopa aiheuttaa masennusta/muuta mielenhäiriötä.
(ja koska sokeri palaa nimpal nopeammin, kaikennäköinen sen mukana tullut extra ravinto kerääntyy kroppaan, pikkuhiljaa liikarasvakerroksena, päinvastoin säännöllisiä/ "terveellisiä" syömätapoja noudattaessa).

makean "himo" on sitten luultavasti toisaalta seuraus pimeydestä ja sen tuomasta mahdollisesta lisääntyneestä väsymyksestä, ja ehkä myös seuraus ravinnonpuutteesta (eräs haastattelemani ravintoterapeutti pohti jopa salaliitto-teoriaa... että kun ihmiset ostavat niin suuren osan ravintonsa ainakin puolivalmiina, niin nuo atriat sun muut laittavat elintarvikkeisiin väkisin enemmän sokeria ja vähemmän ravintoa, että sitä joutuu syömään=ostamaan enemmän kun ravintoa on vähemmän, ja nälkä kasvaa syödessä, tosiaankin... helou, fat of the land jne...)... hah, me länsimaalaiset taidetaan hyvällä lykyllä syödä itsemme hengiltä...  knuppel2

ei mutta joo, oikeasti; makeanhimon voi korvata syömällä vitamiineja (spiruliina-lisäkkeitä!), tai ottamalla valohoitoa tai mitä keksikään, riippuen siitä jos saa himon "perimmäisen" syyn selvitettyä...
emmää nyt ite mikään himoterveilijä ole, mutta kroppa tykkää enemmän kyllä ruisleivästä kun vehnästä - ja toisinaan jää sokeriputki päälle, mutta ennemmin tai myöhemmin saan sen tavalla tai toisella kuitenkin katkaistua. eli ehkei tarvitse syömisestä härkästä tehä (vaan porkkana)  :Smiley  mutta tekee sen minkä osaa ja jaksaa. ei nää meiän pohjolan elinolosuhteet ainakaan ole omiaan saamaan ihmisiä vähemmän riippuvaisiksi piristysaineista tähän aikaan vuodesta...  angel


 smitten
tallennettu

"In addition to a Yes and a No, the Universe contains a Maybe." r.a. wilson
eetee
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 34


Profiili
« Vastaus #29 : 29.11.2005 15:48:44 »

Niinpä Ishtar.
Pohjois-Amerikan intiaanit ovatkin sanoneet, että valkoinen mies näkee nälkää täyden ruokalautasen ääressä.
tallennettu
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: