Astro Foorumi

Muita keskusteluaiheita => Vaihtoehtohoidot => Aiheen aloitti: Alzbeta - 20.11.2005 21:24:53



Otsikko: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Alzbeta - 20.11.2005 21:24:53
Hei,
en ymmärrä, olen nykyään aivan järkyttävä sokeri riippuvainen. Söisin makeaa koko ajan. Normaali ruoka ei oikeen maistu ja sitten syön kuitenkin karkkia ja kun taas sitten syön karkkia niin ei tee mieli ruokaa... ja noidankehä on valmis...
ja elimistöni on ( pelottava ajatus, mutta näin taitaa olla ) tottunut tiettyyn sokerimäärään ja voin fyysisesti pahoin jos en saa sitä makeaa.
Kokeilin kromia, mutta en huomannut sillä olevan mitään vaikutusta.

Mitä ihmettä voisin tehdä?


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Aniara - 22.11.2005 11:13:41
Kromi ei auta jos elimistössä on hiivaa. :(

Lisäksi kromeja on monenlaisia, joista osa tehoaa ja osa ei. Aikoinaan sain avun CLA- Kromi - valmisteesta. Kromin pitää olla luonnollista, jotta se liukenaa elimistössä. Minulla auttoi vain tuo valmiste, muilla ei ollut minulle tehoa.

Hiivakierteeseen auttaa vain hiivanpoistokuuri. Nykyään niitä on jo monenlaisia. Itse kävin kuurin tiukimman kautta ja se todella tehosi. Luontaistuotekaupassa varmasti osataan neuvoa.

Yksi helppo keino kokeiltavaksi on myös intiaanisokeri. Koska se sisältää paljon hivenaineita, se sinällään voi jo riittää lopettamaan karkkikierteen (joka voi kertoa myös hivenaineiden puutoksesta, jota elimistö yrittää saada makeasta, koska siinä sitä luonnon muodossa on).


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Hiisitär - 22.11.2005 13:58:46
Minulle on puolestaan muodostunut eräänlainen suklaa-addiktio. Välillä tosin tekee suklaata mieli enemmän ja joskus vähemmän. Kerran viikossa pitää suklaata saada, muuten ei tunnu hyvälle.

Minulla makea tyydyttää yksinäisyyttä ja tekemisen puutetta. Kun minulla on puuhaa tai seuraa en tarvitse mitään syötävää. Makeaa tulee helposti vain "naposteltua" ajan kuluksi  ::)


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Lake - 22.11.2005 14:01:42
Mitä ihmettä voisin tehdä?

Itse pääsin makeanhimosta, kun korvasin herkut taateleilla ja viikunoilla.
On ainakin paremmanlaatuista ja ravinteikkaampaa hedelmäsokeria.
Myös muita kuivattuja hedelmiä kannattaa kokeilla.


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Aniara - 22.11.2005 14:04:51
Minullakin on nykyään lievä suklaa-addiktio. ;)
Luulen että suklaa toimii kohdallani maadoittajana. :)


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Hiisitär - 22.11.2005 14:15:03
Mitä ihmettä?

Maadoittaako suklaa?  :o Kerro ihmeessä lisää!

Tiedän nimittäin olevani vähän turhankin aktiivisesti suuntautunut tuonne ajatusmaailman puolelle.  ::) Lapsesta lähtien olen elänyt mielikuvitukseni kanssa aivan muissa maailmoissa. Nykyisin kuuntelen paljon raskasta musiikkia, pidän tummia vaatteita ja pyrin kulkemaan mahdollisiman paljon sukkasillani/paljain jaloin. Jotenkin ne ovat vain aina tuntuneet mukaville, vaikka raskas musiikkia ei ole kuulemma hyväksi ja musta masentaa liikaa  ::) Mitä pidemmälle henkinen tie on mennyt, sen raskaammaksi musiikki on muuttunut ja vaatteet tummentuneet (ja ei, en halua pukeutua tummiin koska "rakas musiikki vaatii sitä". Tumma väri rauhoittaa ja pitää mieleni kurissa ^_^)

Tajusin vasta tänä vuonna, että nuo auttavat minua maadoittumaan ja pysymään tässä "ihmisten ilmoilla"  :D Suklaaherkuttelu on alkanut myös edetä samaa tahtia henkisen tien kanssa - onhan suklaa aina ollut hyvää, mutta ei sitä näin paljon ole tullut syötyä  ::)

Hei Lake: Mitä mieltä olet kuivatuista ananaksista? En pidä kuivattujen hedelmien mausta lukuunottamatta ananasta, (noh, luumuja kyllä, mutta maha alkaa toimia turhan hyvin  :D) Kuivatut ananakset ovat herkkua, samoin jogurttirusinat. Olisivatko ne parempi naposteluvaihtoehto esim. salmiakille?  ;)


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Aniara - 22.11.2005 15:18:29
Suklaan maadoittamisesta en osaa sanoa sen enempää kuin sen, miltä tuntuu suklaan syöminen korkealentoisten vaiheiden, esim. meditaation jälkeen.
Ja väri voisi olla myös viite k.o. ominaisuudesta.
Muut karkit eivät enää houkuta kuten ennen. :)

Vaikka en ole Lake, sanoisin, että melkein mikä tahansa makea on parempaa elimistölle kuin salmiakki. Se on tietääkseni karkeista epäterveellisintä.
Kuivatut hedelmät ovat tietysti makeisia parempi vaihtoehto, vaikka niissäkin on usein jonkin verran lisäaineita. Siksi kannattaa suosia luomua niissäkin.
Jogurttiherkuissakin on muistaakseni joitakin lisäaineita, mutta ei kai kovin paljon. Jogurtticashewit ovat  :P ::)

Ja olen myös huomannut että sokerinsyömisen jälkeen mielialavaihtelut ovat aikamoiset. :(


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Hiisitär - 22.11.2005 15:21:24
On niin vaikea löytää hyvää herkkua, jossa ei olisi jotain lisäaineita ja sitten kun löytää niillä tuppaa yleensä olemaan hintaa sen verran, että minun Mattini kukkarossa huutaa iik!  ::)

Luomulakritsi on tosin yksi hyvä herkku! ^_^ Lidlistä saa luomulakua päälle eurolla, mutta käsittääkseni liika lakritsakaan ei ole hyväksi.


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: elviira - 22.11.2005 15:45:45
Olen tässä huomannut, että tän eroprosessin myötä olen päässyt eroon karkista aika hyvin, ennen  söin karkkia joka päivä suurin piirtein melkein samaan kellon aikaan ja meillä töissä kun on melkein mun naaman edessä karkkihylly, niin sen kyllä  tiedätte minkäläistä vetovoimaa se sisältää, mutta nyt ei oo mitään ongelmaa olla ilman vaikka toki oon syönyt karkkia, mutta se ei ole mikään pakkomielle :buck2:

t. elviira


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: mammamma - 22.11.2005 16:27:17
Ruoansulatuselimistön puhdistusoperaatio voi auttaa makeanhimoon.


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Alzbeta - 22.11.2005 20:12:26
No löytyihän täältä muitakin, olin jo varma että olen ainoa... Lähinnä viikonloppuihin liittyvä ilmiö, mutta joka silti häiritsee kun herää kysymys miksi.
Suklaa on minunkin suurin syntini, mutta nykyään menee epätoivoisessa mielentilassa sen lisäksi jopa muutkin makeat.

Ihmettelin tuota hiiva juttua siis mitä? Aniara, voitko kertoa lisää?
Niin intiaanisokeristakaan en ole aiemmin kuullut. Myydäänkö sitä luontaistuote kaupoissa?


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Aniara - 22.11.2005 20:20:00
Intiaanisokeria saa luontaistuotekaupasta jos saa. :-[  Tai maahantuojalta 4 kg:n säkeissä.
Puristettua raakaruokosokeria josta ei ole poistettu mitään ja jota ei ole keitetty.

Hiivasyndrooma puolestaan saa aikaan jatkuvan makeakierteen, josta ei pääse eroon kuin jonkinlaisella hiivannitistysoperaatiolla. Itse olin tiukalla hiivadieetillä jota tuin oliivinlehtiuutekuurilla. Ja se tehosi hyvin. Ja olo oli mahtava ilman hiilihydraatteja muutaman viikon ajan. Kuurin loputtua tosin taas sorruin aika pian herkuttelemaan, mutta en enää samassa mittakaavassa kuin pahimpana aikana, koska liika hiiva oli poistunut elimistöstä.


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Alzbeta - 22.11.2005 20:59:00
Vai että suhteilla tääkin menee... pitäiskö alkaa siis kyseleen jos joku tietäis luotettavan intiaanisokeridiilerin  ;)

Sori, levotonta läppää... syytän suklaanpuutostilaa.  :2funny:


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: selkälokki - 22.11.2005 22:50:38
Tuo intiaanisokeri on aivan tosi hyvää.
Itse tulee ripoteltua sitä hieman luomu-maustamattoman jogurtin pinnalle ja nam nam.
Tosi muuten on, että makean himo on vähentynyt.
Aloe veraa olen pari kuukautta juonut, saattaahan sekin hieman vaikuttaa. :)
Ja jempti karkkipäivä viikossa auttaa, kun syö harvemmin, sitä ei pysty syömään edes niin paljoa, kuin että jos namuja joka päivä syö.


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: mammamma - 23.11.2005 10:55:59
Intiaanisokeria saa Ryytihyppysen jälleenmyyjiltä pienemmissäkin säkeissä, www.ryytihyppynen.fi


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: eetee - 23.11.2005 14:33:45
Sokeriyliherkkyys on todellakin olemassaoleva ja vakava asia. Naapurimaassamme Ruotsissa on jopa hoitoklinikka, jossa hoidetaan sokeririippuvaisia henkilöitä. Klinikan perustaja ( itsekin entinen "sokerinarkkari" ) Bitten Jonsson on kirjoittanut aiheesta myöskin kirjan. Löytyy suomennettuna nimellä "Sokeripommi, eroon sokeririippuvuudesta".
Suosittelen lämpimästi kirjan lukemista, löytyy kirjastoistakin.
Kirjan sisältöön tutustuttuamme on meidän perheessä kiinnitetty korostuneesti huomiota sokerin käyttöön ja suureksi suruksemme olemme huomanneet, kuinka sitä piilotetaan ihan tavallisiin kaupasta ostettaviin ruokiin. Enkä siis puhu nyt valmisruuista. Kirjasta löytyy kattava lista aineista, jotka todellisuudessa ovat sokeria.
Kirjassa tuodaan esille yhteiskunnassamme tapahtunut muutos, kuinka ns. juhlaruuista on tänä päivänä tullut arkiruokaa. Ennen kakut, pullat, makeiset yms. liitettiin todellakin juhlatilaisuuksiin ja nykyäänhän niitä popsitaan alvariinsa. Kehitys on huolestuttava etenkin lasten kannalta. Nythän tutkijat ovat todenneet, että makean yletön syöminen altistaa 2-tyypin eli aikuisiän diabetekselle, ja että siihen todellakin sairastutaan nyt jo lapsena.

Uskomatonta,että sokerin ja sokeripitoisten ruokien välttäminen näkyy nopeasti ihan myös fyysisellä tasolla. Kun meidän perheen pullat ja karkit nyt jo jonkun aikaa ovat jääneet kaupan hyllyille, ovat mieheni selkävaivat vissiin myös siellä. Samoin hilse ei enää niin kukoista, kuin aikaisemmin (lienee jotain tekemistä sillä, että sokeri ruokkii hiivaa).

Sokerittomin terveisin eetee


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: salomi - 23.11.2005 21:31:26
makean himoon pitäisi auttaa kromi, mutta todellakin vika voi olla hiivaongelma, joten siihen on parasta greipinsiemeneuute tai greipin ja appelsiinin siemenet. On kokemuksesta makean himo lähtenyt .Suklaa himostahan sanotaan yleensä, että se on naisilla miehen korvike esim. eroprosessissa ym. Sillä kun saa nostettua endrofiini tasoaan hurmaavalle tasolle kuulemma.


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: VE! - 23.11.2005 23:58:06
öööö...

Siis miten niitä siemeniä sitten nautitaan..?  :o
Pitääkö ne jotenkin kuoria vai vedetäänkö sellaisenaan? Ja miten usein?


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: valonkantaja - 24.11.2005 00:04:02
Hiivasyndrooma, siis suolistohiiva on tosiaan varmaan yleisin sokeririippuvuuden aiheuttaja. Lukekaa juttuni tuota "vaihtoehtoisista hoitomuodoista" jos haluatte tietää enemmän..


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: valonkantaja - 24.11.2005 00:05:28
Korjaan: siis topicista "vaihtoehtohoidot yleensä"

 :smitten:


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: salomi - 24.11.2005 09:36:10
VE!
siemenet syödään sellaisenaan, mutta ovat kylläkin pahan makuisia, mutta ei ole haitannut. Ja pitää muuten muuttaa samalla muutakin ruokavaliota eli sokeri hiiva ja valkoinen vilja elikkäs toi vehnä pois minimiin ruokalautaselta. Niistä kun syntyy se elimistön kiljupannu, joka aiheuttaa käymisreaktion ja sokerihimon.


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: selkälokki - 24.11.2005 09:43:02
Lainaus
valkoinen vilja elikkäs toi vehnä pois minimiin ruokalautaselta

Saako kuitenkin kokojyvävehnää syödä?


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: salomi - 24.11.2005 10:47:28
noo tota kyllä se valkoinen jauho pahinta on, mutta täyjyvävehnä parempi kuin puhdistettu. Itse siirryin kokonaan rukiiseen ja kauraan eikä ole vehnää tehnyt mieli. Vatsa tarttee kuitua elikkäs suosi täysjyvä kuituja.


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: valonkantaja - 24.11.2005 14:35:08
Minulle suositeltiin kokonaan suomalaisten viljojen jättämistä pois, vaikka mistään keliakiasta ei ole kyse... Syön nykyään tattari- ja hirssipuuroja ja aika paljon riisiä. Pastaa ja makaronia en ikinä. Leipä on jäänyt aika vähälle, mutta pala ruisleipää tekee silloin tällöin terää!


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Hiisitär - 24.11.2005 14:48:20
Siemeniä voit sotkea esimerkiksi jogurttiin, viiliin tai rahkaan ^_^


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Rakkauden enkeli - 25.11.2005 20:16:52
Itse myös tunnustan sokeriaddiktioni.  :-[ Suklaa ja salmiakki ovat suurimpia herkkujani. Siksi tämä "hätkähdytti":

sanoisin, että melkein mikä tahansa makea on parempaa elimistölle kuin salmiakki. Se on tietääkseni karkeista epäterveellisintä.

IIKS!  :o Toisaalta "hengenravinnolla" voimme paikkailla puutteita/epäkohtia joita ruoalla yms. itsellemme aiheutamme.  ;) Ja kroppakin voi hyvin...


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Alzbeta - 28.11.2005 19:18:18
:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

Kun on stressi ja huominen esitelmä jännää ERITTÄIN paljon niin mitä tekee hän, no tietysti käy ostamassa karkkia!!!! Sitten syö melkein koko pussin kerralla!!!! SIIS OIKEESTI!!! Mulla taitaa nyt olla vaan kyse siitä että vois hankkia jonku toisen keinon purkaa stressiä ku kaiken maailman addiktiot.

 :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :knuppel2: :knuppel2:

MURR! liika sokeri saa vielä aikaan käyttäytymishäiriöitäki.  :tickedoff:
 :tickedoff:


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: Hiisitär - 29.11.2005 12:40:27
Itse olin viime viikon syömättä mitään makeaa, lukuunottamatta hunajaa teessä/kuumassa vedessä. Viikonloppuna söimme rakkaani kanssa herkkuja lomailun kunniaksi ja sain jo muutamasta suklaapalasta ja irtokarkista aivan kamalan vatsakivun...  :o Nytkin on maha ihan pömps ahdistuksesta karkkien suhteen.

Pyrin jatkossakin siihen, että karkkia syödään vain viikonloppuisin. Ehkä se herkuttelu vähän hilliintyy tuossa ensi vuoden puolella. Joulun ja uuden vuoden aion pistää namiksi, pääsenhän pitkästä aikaa rakkaiden ihmisten luo kotipuoleen Savoon ^_^


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: ishtar - 29.11.2005 13:50:08
helou sokerit,

joo. ensinnäkin, jos ostan karkkia, syön pussin samantien. mitä sitä säästelemään. ja niin edes päin. sokeririippuvuudesta tosin: useimmat kärsivät jonkun asteen sellaisesta, ne on ne mömmöt millä me itsemme ravitsemme sen verran sokerilla tuhottuja nykyään (oikeasti).
kirjoitin vuosi sitten artikkelin sokerista/sen käytöstä ja rupesi ällöttämään niin, että pidin kuukauden tauon valkoisesta jauheesta - siis myös vehnäjauhoista (=spageteista, makaroneista, valkoisesta leivästä) sekä perunasta, jugurteista, juisseista...jnejne ja ihme puhdistuksen koin. ja kas, liukastuin sitten taas suklaaseen ja muuhun, mutta se onkin jo toinen tarina.  :buck2:

"tietoa":
...nää on näitä kemiallisia reaktioita ja riippuvuus-suhteita. se mihinkä me oikeasti jäädään koukkuun, on ne sokeripiikit, jotka makean ahmimisesta saa (ja niiden aiheuttamat aivokemialliset reaktiot + näiden seurauket). "normaaliravintoa" nautittaessa, ihmismasiina polttaa "normaali"sokerin tasaisesti, ja irtisaatu energia pitää liikenteessä pitkällä tähtäimellä, kun taas sokeripommit aiheuttavat heittoja verensokerissa, ja rajut heitot taas vaikuttavat insuliinitasoon, puhumattakaan muista kehonkemikaaleista, jotka menevät sekaisin epäsäännöllisestä sulatuksesta mikä sitten saattaa jopa aiheuttaa masennusta/muuta mielenhäiriötä.
(ja koska sokeri palaa nimpal nopeammin, kaikennäköinen sen mukana tullut extra ravinto kerääntyy kroppaan, pikkuhiljaa liikarasvakerroksena, päinvastoin säännöllisiä/ "terveellisiä" syömätapoja noudattaessa).

makean "himo" on sitten luultavasti toisaalta seuraus pimeydestä ja sen tuomasta mahdollisesta lisääntyneestä väsymyksestä, ja ehkä myös seuraus ravinnonpuutteesta (eräs haastattelemani ravintoterapeutti pohti jopa salaliitto-teoriaa... että kun ihmiset ostavat niin suuren osan ravintonsa ainakin puolivalmiina, niin nuo atriat sun muut laittavat elintarvikkeisiin väkisin enemmän sokeria ja vähemmän ravintoa, että sitä joutuu syömään=ostamaan enemmän kun ravintoa on vähemmän, ja nälkä kasvaa syödessä, tosiaankin... helou, fat of the land jne...)... hah, me länsimaalaiset taidetaan hyvällä lykyllä syödä itsemme hengiltä...  :knuppel2:

ei mutta joo, oikeasti; makeanhimon voi korvata syömällä vitamiineja (spiruliina-lisäkkeitä!), tai ottamalla valohoitoa tai mitä keksikään, riippuen siitä jos saa himon "perimmäisen" syyn selvitettyä...
emmää nyt ite mikään himoterveilijä ole, mutta kroppa tykkää enemmän kyllä ruisleivästä kun vehnästä - ja toisinaan jää sokeriputki päälle, mutta ennemmin tai myöhemmin saan sen tavalla tai toisella kuitenkin katkaistua. eli ehkei tarvitse syömisestä härkästä tehä (vaan porkkana)  ::)  mutta tekee sen minkä osaa ja jaksaa. ei nää meiän pohjolan elinolosuhteet ainakaan ole omiaan saamaan ihmisiä vähemmän riippuvaisiksi piristysaineista tähän aikaan vuodesta...  :angel:


 :smitten:


Otsikko: Re: Sokeriaddiktio...
Kirjoitti: eetee - 29.11.2005 16:48:44
Niinpä Ishtar.
Pohjois-Amerikan intiaanit ovatkin sanoneet, että valkoinen mies näkee nälkää täyden ruokalautasen ääressä.