Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 ... 133
1  Muita keskusteluaiheita / Vaihtoehtohoidot / Vs: Luontaislääkkeet -ja vitaminit. Kehu, suosittele, varoita tai lynkkaa! : 22.09.2009 11:55:53
Faktaa mustikasta!

Mustikka on herkullinen, monipuolinen marja. Se on terveyspommi, jonka on todettu parantavan muistia ja alentavan LDL-kolesterolia.

Vähäisen happoisuutensa ansiosta mustikka on maultaan makea, joten se maistuu sellaisenaan puuron ja jogurtin seassa tai mustikkamaitona. Mustikka sopii myös moniin jälkiruokiin piirakasta muffinssiin, pirtelöstä sorbettiin ja kesäisen kakun koristeluun.

Mustikan voi säilöä kuivattamalla, hillona tai mehuna, mutta helpoin ja ravintoaineiden kannalta paras säilöntätapa on pakastus.


Mitä sisältää?
Mustikan terveysvaikutuksia on tutkittu runsaasti, ja tuloksiakin on saatu. Mustikka sisältää C- ja B-vitamiineja, A-vitamiinin esiastetta, mangaania, kuitua, parkkiaineita, flavonoideja sekä antioksidantteja, esimerkiksi antosyaaneja. Mustikan lehdissä on parkkiaineita, flavonoideja ja runsaasti kromia. Lehdet sisältävät myös oksaalihappoa, joka sitoo elimistöstä kalsiumia ja rasittaa munuaisia, joten mustikanlehtiteetä ei tule nauttia jatkuvasti eikä runsaita määriä kerrallaan.

Mustikan siemenissä on tärkeitä omega 3- ja omega 6-rasvahappoja sekä antioksidantteja. Mustikan siemenöljyä käytetään esimerkiksi kosmetiikkateollisuudessa.


Mihin auttaa?
Eräissä tutkimuksissa mustikan on todettu alentavan huonoa LDL-kolesterolia. Mustikan antosyaanit ovat hyväksi verenkierrolle, sillä ne vahvistavat verisuonten seinämien sidekudosta sekä vähentävät turvotusta. Antosyaanit vähentävät myös verisolujen paakkuuntumista.

Hiussuoniin kohdistuvan vaikutuksen myötä mustikkauute voi alentaa silmänpainetta, vähentää silmien rasitusoireita sekä ehkäistä esimerkiksi diabetekseen liittyviä verkkokalvon sairauksia. Mustikan tiedetään myös parantavan hämäränäköä.

Mustikka näyttää parantavan muistia sekä aivojen suorituskykyä, ja jotkut povaavat siitä jopa lääkettä Alzheimerin tautiin. Mustikalla on myös antimikrobisia ja tulehdusta hillitseviä vaikutuksia, ja sen on todettu helpottavan esimerkiksi virtsatietulehduksia. Mustikan arvellaan myös alentavan eräiden syöpätyyppien riskiä, ja solukokeissa mustikkauutteen on todettu hillitsevän paksusuolensyövän solujen kasvua.

Kansanlääkinnässä mustikalla on hoidettu vatsavaivoja, niin ummetusta kuin ripulia. Mustikkamehua on käytetty vilustumislääkkeenä. Mustikan lehdillä on hoidettu sokeritautia, virtsaamisvaivoja ja keuhkokatarria.

Mustikka (Vaccinium myrtillus)
Mustikka on puolukoiden sukuun kuuluva kanervakasvi, joka luonnonvaraisena kasvaa kasvupaikasta riippuen 10-50 cm korkeaksi. Soikiomaiset lehdet ovat vaalean vihreät, kukinnot yleensä hennon punaiset. Mustikka kukkii touko-kesäkuussa, ja tulevan syksyn sato riippuu suuresti alkukesän hallaöistä, sillä kukat ovat hallanarkoja. Mustikan marja on vahapeitteinen, syvän harmaansininen tai kiiltävänmusta niin sanottu pikimustikka, jolta vahapeite puuttuu.

Mustikka kasvaa kaikkialla Suomessa kangas- ja lehtometsissä. Kotipuutarhassa voi kasvattaa myös pensasmustikkaa, mutta se ei pärjää ravintoaineiden määrässä luonnonmustikalle. Mustikan tehoainetta, antosyaania, on luonnonmustikassa noin 4-5-kertainen määrä pensasmustikkaan verrattuna.

Asiantuntijana dosentti Yvonne Holm, Farmakognosian osasto, Helsingin yliopisto.

2  Muita keskusteluaiheita / Vaihtoehtohoidot / Vs: Luontaislääkkeet -ja vitaminit. Kehu, suosittele, varoita tai lynkkaa! : 22.09.2009 09:32:38
Jos teillä onherkkä iho joka punoittaa ja kutisee ikävästi ottakaa oireita lievittääksenne E- ja B3-vitamiinit päivittäiseen käyttöön. E-vitamiini kosteuttaa ja vahvistaa herkkää ihoa lievittäen herkän ihon punoitusta, jopa parantaen sen kokonaan. B3-vitamiini auttaa torjumaan stressiperäistä ihon punoitusta ja kuivumista.
3  Muita keskusteluaiheita / Vaihtoehtohoidot / Vs: Hiustenhoito:Mistä hyvä shampoo?Help!! : 21.09.2009 12:53:19
Olen käyttänyt vuosia Loreal'in Elvital-shampoota eikä ole ollut yhtään valittamisen aihetta. Hiukseni ovat aina olleet hyvät ja suht vahvat. Paljon ratkaisee hiuksien kuntoon sisäinen hyvä ja monipuolinen ravinto; vitamiini- ja hivenaineineen ja etenkin; biotiini ja pantoteenihappo. Hoitoainetta eivät hiukseni tarvitse. Hiukseni ovat terveet ja kiiltävät. Smiley
4  Astro special / Astro special / Vs: Neitsyen puhtaus ja kauneus! : 20.09.2009 12:14:49
kaulakoru! Eihän se pensselityöskentely ole sinulta kovin kauaksi päässyt. Muistaakseni harrastat Veda-taidetta. Onhan sekin sellaista tutkailua kuinka pensselillä aikaan saat viivaa Smiley

Rakastan myös pieniä yksityiskohtia ja siinä juuri on se kauneus smitten
5  Astro special / Astro special / Vs: Neitsyen puhtaus ja kauneus! : 20.09.2009 08:04:21
Varmaan nousuneitsyenä voin kommentoida tätä aihetta! Smiley

-Lyhyesti ja ytimekkäästi sanon itsestäni: "Neitsyt"nainen osaa olla pelottavan tarkkanäköinen. Tämä koskee ja pätee tarkkuutta, puhtautta, kauneutta ja järjestelmällisyyttä koskevissa asioissa.

Allekirjoitan  Grin

Minulle on sanottu, että onko pakko aina katsoa niin tarkkaan. Tämä kyllä juontaa juurensa ihan pikkulapsena olosta saakka. Yks erittäin hauska tarkkuutta saanut kohde/kohteet on kyllä niin hyvin muistissa. Terveisin; "tutkija" Smiley
6  Astro special / Astro special / Vs: Neitsyen puhtaus ja kauneus! : 19.09.2009 16:00:03
Varmaan nousuneitsyenä voin kommentoida tätä aihetta! Smiley

-Lyhyesti ja ytimekkäästi sanon itsestäni: "Neitsyt"nainen osaa olla pelottavan tarkkanäköinen. Tämä koskee ja pätee tarkkuutta, puhtautta, kauneutta ja järjestelmällisyyttä koskevissa asioissa.
7  Astro special / Astro special / Vs: tosiasioita : 18.09.2009 14:06:41
Ensinnäkin; Ei ole tarkoitus tuomita ketään. Tehkää mitä haluatte, mutta halusin ilmoittaa teille sen tosi asian, mistä te saisitte sen avun ja helpotuksen sekä vastauksia, joita saatatte tarvita.
Toiseksi; eksyin sivustoille, kun satuin näkemään televisiosta Astro-tv:n, ja kauhistuin, miten ihmiset uskovat mielummin tuollaiseen kun Jumalaan.
Kyllä, Jumala on luonut auringon, tähdet ja kuut, planeetat ja kaiken mitä me silmillämme näemme ja jopa sen mitä me emme näe. Mutta Hän ei tarkoittanut elämäämme elettäviksi siten, että haemme vastauksia kuulta, tähdiltä ja planeetoilta, vaan että pyytäisimme vastauksia Häneltä.
Tämä saattoi todella olla väärä foorumi purkautua, mutta harmittaa se, mistä te tietoa janoatte.
Eikä minulla ole mitään kiinnostusta astrologiaa kohtaan, en halua mitään ennustuksia tältä sivustolta, halusin vain tuoda faktat julki.
Elämällä on suurempi tarkoitus, kuin vain elää elämä.
Ottakaa huomioon, että kyse ei ole hurmoksellisuudesta, vaan elämän faktasta. Ei tämä ole asia asioiden joukossa (Äiti Amma), vaan täytyy pystyä erottamaan hyvä pahasta.

Eihän uskovaisuudessa ole sillai mitään pahaa, kunnes se ei menis sille asteelle, että elämässä ei sais olla muita uskomuksia kuin Jumala. Olen törmännyt uskovaisiin joille Jumalan lisäksi kaikki oudolta ja perversiltäkin kuulostava ja tuntuva on erittäin tuomittavaa. Joillakin uskovaisiilla on ihan ylitsepääsemätöntä hyväksyä täällä maanpäällä erilaisuus populaatiossa. Kaikki ei mene samaa kanavaa pitkin.
8  Astro special / Astro special / Vs: tosiasioita : 18.09.2009 13:45:28
Voi vietävä sentään teitä. On kestettävä seuraamukset jos rohkeasti "laukoo" omat mielipiteensä. Aika viehättävää hassua aloittajassa on se, että hän tuomitsee astroilun, mutta on uteliaisuus hänetkin ajanut tänne kirjautumaan ja kaipaa keskustelua hänellä erittäin jumalan vastaisesta harrasteesta Grin Grin Grin
9  Astro special / Astro special / Vs: tosiasioita : 18.09.2009 13:29:36
Hei uskomatonta!

Mitäs sinä itse teet täällä. Uteliaisuusko pääsi sisältäsi ulos ja teki mieli pikkasen ulosantaa?
10  Muita keskusteluaiheita / Henkimaailman ilmiöitä / Vs: EGO ja SIELU : 16.09.2009 09:09:17
Tästä egosta vielä..
Taiteen tekeminenhän on yksi tapa tuoda esille egoaan. Siinä jos missä tuo puhtaasti esille että tässä olen minä. Sillä mikä siis oikeastaan ajaa taiteensa julkistamisen haluun?
Ajatellaan sitten minkälainen olisi ihminen jolla ei olisi ollenkaan tällaista egoa? Ihmissuhteissakin se mielenkiintoinen ja hyödyllinen jännite syntyy siitä kun kaksi ihmistä kohtaavat. Ihmistä joilla on omat persoonansa. Mutta että jos sitä ei olisi? Ehkä tuo "olemme yhtä" -oppi sanoo että ego pois, ja näin olemme kaikki yhtä ja samaa kokonaisuutta. Itse en sitä kyllä noin halua käsittää. Eikö tuollainen ole vain yksi niistä miljoonista eri tavoista yrittää saada ihmiset sellaiseksi yhdeksi ja samaksi harmaaksi mössöksi? Erilaisuus kunniaan!

-Taiteen tekeminen on juuri sitä oman egon esille tuomista. Se on kyllä yks kauneimmista ja syväluotaavimmista ammatteista ja "ammateista" mitä voikaan olla.

Erilaisuus kunniaan! smitten En itsekkään ole mitään massatyyppiä. Tai no, massastahan voi niin monin tavoin erottua.

Se joka vielä sanoo että ego on pahasta, annan kuvitteellisen luunapin pääkoppaan!
11  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: astrolaisia unessa : 14.09.2009 09:31:37
Usein menee niin mulla, että ihminen josta nään unta, on joko tuttuna ihmisenä tehnyt miellyttyvällä tavalla/mielikuvilla vaikutuksen minuun, kuten sinä Artemis. Olet ainut astrolainen kenestä olen nähnyt unta.  Smiley
12  Muita keskusteluaiheita / Unet / Vs: astrolaisia unessa : 13.09.2009 08:27:52
Artemis! Näin viime yönä unta sinusta mm. Esiinnyit ruskeahiuksisenä vaikka olet vaalea? valkeassa olkaimellisessa mekossa ja valkeassa paidassa. Laittauduit miesystävääsi varten jossain kummassa asunnossa hiuksiasi kahdelle saparolle ja vetästi geeliä Smiley kammalla hiuksiin. Sulla oli kauniit paksut punatut huulet ja hoikat pitkät kädet.
13  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Ulkoiseen olemukseen vaikuttavat tekijät kartalla : 11.09.2009 09:41:18
Sehän tässä topikissa etenkin oinaista on hyvä huomata, että onko suurin osa maskuliinisen kuvauksen omaavia vai ei Smiley. Notkeutta multa kyllä löytyy, sillä olen harrastanut kilpailutasolla uleisurheilua, mutta sitten tulivat muut asiat niin elämääni, että yleisurheilu jäi. Räjähtävää nopeutta liikkeistä löytyy ja sellaista hyvää temperamenttia, miksi juuri esim nopeaa reaktiota vaativat lajit ovat olleen mulle aina se ominaisin.
14  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Ulkoiseen olemukseen vaikuttavat tekijät kartalla : 11.09.2009 09:03:09
Smiley Kukapa meistä "normaali" täysin olisikaan.
On minulla myös apinamaisen pitkät kädetkin.

Mulla on sirot ja pitkät kädet myös. Olen tullut isääni ja hänen isosiskoonsa hyvin paljon ulkonäöllisesti. Äitini näköä minussa ei ole yhtään. Kuten olen sanonut aiemmin, olen enemmän maskuliinisen sporttinen olemukseltani. Jalat ja varpaat ovat söpömäisen pienet. Jalat/jalkapohjat ovat urheilijamaiset ja jalkapohjassa on näkyvä kaari, ei siis lättäjalka. Selkä on mulla aika leveä ja vahva, mutta taasen vyötärö suht kapea korostuneen yläosan suhteen.
15  Astro special / Syntymäkartan tulkintaa / Vs: Ulkoiseen olemukseen vaikuttavat tekijät kartalla : 11.09.2009 08:12:45
Oisko tässä siis lihasmassalla tai jalkojen muodoilla se vaikutus, että tulee sellaine optinen harhakuva. Voi kuule, on mullekin sanottu että pitkät ovat. Aikalailla saa varmaan vähän huijattua housujen malleilla, jos kässäsit.
Sivuja: [1] 2 3 ... 133