Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Foorumilaisten syntymäkartat  (Luettu 174884 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ghede
Vieras
« Vastaus #45 : 10.08.2013 14:22:19 »

Minäkin lyöttäydyn Ave^^ :n ja Eileithyia:n kanssa samoihin ikäluokkiin.
Huomasin kans Eileithyia:n ja mun ikäeron Tongue
Eikä muakaan kyllä kiinnosta pahemmin, ketkä nyt kaivelis iän esille.

Sit lisäks lyöttäydyn tuohon  aurinko jupiter -kastiin.

Astro.com ja Astro.fi määrittelee erilailla 9. ja 10. huoneeni.
Astro.fi:ssä 9. huone kaksosissa, 10. huone ravussa. Jättäen härän merkin väliin.
Astro.comissa 9. huone härässä, 10. huone kaksosissa. Jättäen ravun merkin väliin.
Mutta jotenkin kummatkin käy päinsä, paitsi 9. huone härässä tuntuu todella vieraalta...

Sen ainaskin ymmärrän, että tulta puuttuu kartalta aikaslailla ja siks vähän naksuu tuli-painotteisten kanssa.
Sama ilma-merkkien kans, tosin ei niin paljoa.

Downtempon kartasta sen verran, että sulla on mielenkiintoinen asetelma tuo aurinko-jupiter -yhtymä senkin vuoksi, että se on lisäksi yhtymässä tunnetun kiintotähden, Polluxin, kanssa. Kyseisen kiintotähden merkityksestä löytyy jonkin verran tietoa netistä. Astrologycom.comin mukaan Polluxia pidetään epäonnekkaana tähtenä kenties siihen liitettävän onnettomuusalttiuden vuoksi, mutta siitä huolimatta siihen liitetään myös positiivisia aspekteja kuten mm. kaikenlainen älyllinen kontemplointi, rohkeus jne.  Kuun ja Marsin yhtymä härässä kertoo tietyissä määrin räjähtävästä temperamentista, mutta maakerkin luonteen mukaisesti saatat kuitenkin omata pitkän pinnan ennenkö päätät räjähtää totaalisesti. Uranuksen kolmio taas tasapainoittaa tätä asetelmaa siten, että tunteen ja toiminnan yhteistyötä luonnehtii hallittu osaavuus äkillisissä tilanteissa. Lisäksi Kuu-venus-saturnus muodostavat septiilitriangelin kartallasi, joka kuvaa tunne -ja arvomaailmasi yhdistyneisyyttä kohtalonomaisiin tapahtumiin..ikään kuin näiden planeettojen kohdalla toimisi joskus jonkinlainen tahdosta riippumaton näkymätön käsi tai jotain. Periaatteessa aika harvinainen aspektiasetelma kyseessä ainakin siinä mielessä, että sitä ei paljon huomioida astrologien piirissä. Merkurius tekee myös vielä septiilin neptunukselle kartallasi. En rupea spekuloimaan enempää näiden aspektien merkitystä vaan annan tällä kertaa suoran linkin lyhyisiin tulkintoihin septiiliaspektin kohdalla: http://members.wizzards.net/~magyan/Mercury_Aspects.html (Kyseiseltä sivulta löytyy muistaakseni myös muille septiiliaspekteille tiiviitä tulkintoja)

Merkille pantavaa on Saturnuksen tekemä oppositio tuohon Aurinko-Jupiter-Chiron yhtymääsi. Auringon ja Saturnuksen välinen oppositio vakavoittaa ihmistä jonkin verran ja saattaa asettaa hänet jossain elämän vaiheessa auktoriteettiasemaan. Jupiterin ja Saturnuksen välinen oppositio taas kuvaa jyrkkää hierarkista uskomusmaailmaa tai jonkinmoista ristiriitaisuutta uskomusten ja rakenteellisen/materiaalisen todellisuuden välillä. Yleensä tämä aspekti edustaa aktiivista paneutumista yhteiskunnallisiin taikka valtiollisiin asioihin tai muuten vain osallisena olemista jonkinlaisessa järjestäytyneessä organisaatiossa sekä hallinnollisissa tehtävissä. Ehdottomuutta ja jäykkää asennoitumista löytyy persoonastasi sikäli, kun planeetat löytyvät enimmäkseen kiinteistä ja johtavista merkeistä. Toisaalta valmiutesi liittyvät erityisesti asioiden liikkelle panemiseen ja niiden tasaiseen läpiviemiseen.

Merkuriuksen ja Uranuksen välinen kvinkunssi viittaa mieleen, johon asiat ja vaikutelmat putouavat välähdyksenomaisesti kuin salama kirkkaalta taivaalta. Voimakas intuitio, mutta kvinkunssin luonteen mukaisesti ja melko väljän orbin huomioon ottaen jonkinlaista sisäistä ristiriitaa arkipäiväisen ja korkeamman tajunnantasosi välillä voi esiintyä. Toisaalta tämä aspekti voitaisiin kuvitella "luonnolliseksi" aspektiksi Merkuriuksen ja Uranuksen välillä, koska jos ajatellaan asiaa merkkien kautta niin Neitsyt (merkuriuksen hallitsija) tekee normaalisti kvinkunssin vesimiehen merkkiin eli Uranuksen hallitsijaan.

Vieraat huutaavat taustalla enkä jaksa enää keskittyä, joten tämä saa riittää. Lips Sealed :Smiley
tallennettu
ghede
Vieras
« Vastaus #46 : 10.08.2013 18:27:10 »

Joo, omistautuminen ja parisuhteelle
eikä tyypillä ole kartalle laitettu ei  vesta :aa ei juunoo,
ilman asteroideja viitseliäisyys plus miinus nolla.. coolsmiley
eiku mun  aurinko aspect_kvi sun  kuu
pikkasen pitää provosoida ja härkkiä... angel
testata  kuu kaksoset huumorintajua,
kun oon huomannu olettavani esmes  askendentti jousimies huumorintajuisemmiksi kuin mitä ne onkaan..
siis niissä on NIIN ittensä tosissaan ottavia  jupiter jupiter jupiter että oksat pois..
ei pidä olettaa, mutta taas, sillä saa selville mitä  jupiter oikeesti siellä onkaan..
Mulla on  jupiter  kalataspect_squ askendentti jousimies,
ettäkö pata kattilaa soimaa?

Niin ja eiks tää ollu sun oma ketju,
tulkita ja sitten hävittää hiijen kuuseen ?
Paitsi ettei kiinteä merkki hävitä niin helposti kuin joku muuttuva..
ja miten ne sano, jotta Skorpioni on ite ittesä pahin vihullinen..ei oo immmuuni omalle myrkylleen..
t.hyper-super  skorpioni

No, tässä on sulle sitten vielä sellainen kartta, jossa on asteroidia, transneptunista yms. Koen nuo transneptuniset kohteetkin melko tärkeiksi tänäpäivänä, vaikka niiden merkityksiä on vasta hiljattain alettu pohtimaan. On muuten totta tuo, että jupiteria paljon omaavat eivät monesti ole loppujen lopuksi niitä kaikista kevytmielisimpiä ihmisiä. Usein se on pikemminkin saturnus ja jopa sen vaikeat kulmat, jotka tekevät ihmisestä sellaisen, että ei ota juuri mitään vakavasti. Tämä taas on vain eräänlainen naamio, jonka avulla yritetään peittää elämän raadollisuus/mielettömyys. Saturnus on kai se, joka pitää ihmisen mielenterveyden pahimmat oikosulut kurissa sen vuoksi, että se ei anna ihmisen tarpeeksi nauttia elämästä. Seurauksena voi kuitenkin olla ahdistusta ja masennusta.



tallennettu
ghede
Vieras
« Vastaus #47 : 10.08.2013 22:28:19 »

Ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisempänä Eleanor, jonka karttaa katsoin ekana, joten en siitä nyt hirveästi muista muuta kuin, että olit aurinko neitsyt ja sulla oli iso 6.huone, joka viittaa siihen, että työ -ja terveysasiat saattavat olla paljolti mielesi päällä. Neitsyt tykkää palvella ja siivota ja joskus nipottaa, mutta tykkään heistä ja paras ystäväni on aurinkomerkiltään neitsyt. Lisäksi hän on älykkäin ihminen, jonka tunnen. Ootko kenties lähihoitaja koulutukseltasi...hmm pitää katsoa sunkin karttaa tarkemmin lisää myöhemmin. Sulla on myös kuun ja saturnuksen oppositio samoissa huoneissa kuin mulla, mutta toisinpäin. Kyseinen aspekti saattaa aika-ajoin aiheuttaa lieviä ongelmia tunnepuolella...puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä, mutta karttasi Kuu taisi kyllä tehdä muita tasapainottavia aspekteja. Toisekseen Jupiterin ja Auringon yhtymä tekee susta peruspositiivisen joviaalin ihmisen, jonka ympärillä ihmiset yleisesti ottaen luulisi viihtyvän. Pluto seiskahuoneessa saattaa aiheuttaa jonkinlaista valtapeliä läheisissä ihmissuhteissa..etenkin parisuhteessa, jossa toinen osapuoli saattaa olla liian dominoiva. Tällaista tällä kertaa.

Kiitos katselmuksestasi, ghede! Lähihoitaja ei mennyt paljoa vikaan, sillä olen valmistunut lastenohjaajaksi. Smiley Löytyy kyllä paloa toisenlaisellakin alalle, mutta en tiedä mahtaako olla piiloteltuja vahvuuksia kartalla Cheesy Olen joskus sitä Saturnuksen ja Kuun oppositiota huomioinut ja nuo tunnepuolen ongelmat tunnistan erittäin hyvin. Seilaa välillä aivan eri puolilla ja ristiin rastiin Cheesy ja huoh toi Pluto, kiroan sen, koska en näe siinä mitään hyvää...  Parisuhdeasioissa olen ehdottoman tasa-arvon kannalla, mutta kuitenkin persoonana sellainen että tahdon miellyttää muita vaikka tuntuisi ihan pskalta Cheesy (ja sitten tietysti jälkeenpäin puran sen johonkin muuhun asiaan, mahdollisesti nipottamalla Cheesy) Ja kun tarpeeksi kerääntyy sellaisia asioita jossa antaa periksi, alkaa miettiä kuka oikein olen ja mitä oikeasti haluan ja lopulta kamelinselkä katkeaa ja loppu on lähellä. Jotenkin ajattelen myös, että jos parisuhde on luotu kestäväksi, niin tasa-arvo asiat ovat itsestäänselvyys eikä niistä pidä erikseen sopia, joskin uskon tämän ajattelutavan olevan ehkä liian vaaleanpunainen Cheesy  Jupiterista ja Auringosta sen verran, että .... sekään ei ole ihan yksioikoinen, kun jokin aura tai näppituntuma ihmisestä vaikuttaa siihen todella paljon. Toisille olen varsinainen  angel ja toisille  Angry ja  tickedoff. What you give is what you get, that's the point.

On joitain asioita joita yleisesti pohdin ja mietin, löytyisikö kartalta avaimia... Kun tuppaa käymään niin, että ystävyyssuhteet eivät kestä, vaan aina on se joka "pudotetaan pois". Luulisin, että johtuu varovaisesta luonteesta ja jonkinlaisesta mutkattomuudesta... jopa kommukoinnin ongelmat voivat astua esiin, vaikka minusta puhuminen ja keskusteleminen on ihanaa niin kuitenkin olen se jota ei juuri kuunnella tai oteta vakavasti. Olikohan tässä jotain kysymystä? Cheesy Mutta hei, kiitos kauheasti ghede!

Niin ja laitoin astro.comin kartan tuohon liitteeksi, jos sitä on mukavampi katsoa Smiley

No niin Eleanor, jatketaanpa vielä sunkin kartan tulkintaa, kun sekin jäi vähän kesken. Menetin hetkellisesti hallintani sen vuoksi, kun tänne alkoi yhtäkkiä satelemaan noita karttoja. Muutenkaan minulla ei ole tällä hetkellä elämää, joten sama kai se on kun yritän tulkita näitä kerpeleen karttoja täällä foorumilla. crazy2

Lähdetään nyt liikkeelle vaikka noista asioista, jotka sinua itseäsi ovat pohdituttaneet eli ystävyyssuhteet ja sen sellaiset. Ensinnäkin on melko selvää, että olet jossain määrin sosiaalisesti orientoitunut ihminen, kun katsoo karttaasi. Tämä johtuu siitä, että suurin osa persoonallisista planeetoistasi sijaitsee ns. sosiaalisissa merkeissä eli leijonassa (Kuu), Neitsyessä (Aurinko+Merkurius) ja Vaa'assa (Venus). Kuitenkin se paikka, jossa nämä kyseiset merkit suurimmilta osin pääsevät esiin, on jokseenkin vieras näiden merkkien todelliselle luonteelle. Viittaan tällä paikalla karttasi suurehkoon 6.huoneeseen. Toki Kuu sinulla taas on itsessään 5.huoneessa ja leijonassa, joka merkkinä kyllä sopii tähän huoneeseen kuin nakutettu, koska 5.huone on auringon hallitsijahuone ja auringon hallitsjiamerkki on leijona.

Toisekseen, jos katsotaan yleisesti karttasi huonepainotusta niin jokaisesta ilmamerkin huoneesta löytyy kartaltasi planeetta. Saturnus on 11.huoneessa, Pluto 7.huoneessa ja Mars 3.huoneessa. Erinäisissä lähteissä on sanottu, että ilmahuoneet liittyvät paljolti elämän sosiaaliseen puoleen ja niihin sidoksissa oleviin muihin alueisiin. Jos pidetään orbi melko väljänä kartallasi niin voimme huomata, että ainakin Pluto, Saturnus ja Askendentti muodostavat T-Ristiksi kutsutun kuvion kartallasi ja jos vielä lisätään Chiron (haavoittunut parantaja) tähän soppaan mukaan niin saadaan suureksi ristiksi kutsuttu kuvio aikaiseksi ja se on sinulla kiinteissä merkeissä. Chiron on myös melko lähellä Kuutasi, joka voi liittyä haavoittaviin kokemuksiin tunne-elämän puolella ja lisätä herkkyyttä luonteeseen...itseltäni löytyy sama positio.

Saturnus 11.huoneessa voi tuoda jollakin tavoin rajoittavia kokemuksia erityisesti ystävyyssuhteiden puolella enkä tarkoita rajoittavilla kokemuksilla välttämättä esim. hylkäyksen kokemuksia. Esim. kyseessä voi olla, että ystävyyssuhteitasi leimaa korostunut ikäero tai ne pääsevät vasta todelliseen kukoistukseensa myöhemmällä iällä. Nämä ystävyyssuhteisiin liittyvät takapakit voivat sitten pahimmillaan heikentää itsetuntoasi, kun sinun Karttasi Kuu on vielä oppositiossa tuohon perääntyvään Saturnukseen. Kuuhunhan liitetään mm. tunne-elämä, ehdollistuneet reaktiot jne. Jälleen kerran on kuitenkin otettava koko kartta huomioon ja sehän tässä astrologiassa onkin vaikeimpia kohtia nimittäin pätevän synteesin luominen. Tämä ei todellakaan synny helposti keskittymällä vain kartan yksityiskohtiin, mutta tällä kertaa kuitenkin päätän niin tehdä. Lisäksi Saturnus on vielä väljässä neliöaspektissa Askendenttiisi vahvistaen ulkoiseen olemukseesi liittyviä herkkyyden piirteitä. Varsinkin Pluton oppositio Askendenttiin voi vihjata esim. vetäytymisestä sosiaalisista tilanteista tai kuten jo aiemmin mainitsin - pinnan alla kytevää valtapeliä, joka ulottuu kaikenlaisiin ihmissuhteisiin eikä välttämättä edes ole lähtöisin sinusta itsestäsi vaan jostakin toisesta henkilöstä.

Kommunikointitaidoissasi ei välttämättä ole mitään vikaa, kun katsoo syntymäkarttaasi. Onhan sinulla Merkurius ilmamerkissä eli vaa'assa, joka sinällään on hyvä sijanti tälle planeetalle. Osaat ottaa muut huomioon keskustellessa ja joskus saatat tasapainoilla eri näkemysten välillä jopa rasittavuuteen asti vaa'an luonteen mukaisesti. Aspektien osalta taisin jo mainitakin Kuun ja Merkuriuksen välisen sekstiilin, joka osoittaa, että tarvittaessa kykenet avautumaan tunteistasi hyvinkin mainiolla tavalla sekä toisekseen tämä aspekti kuvastaa eräässä mielessä tunteen ja järjen välistä tasapainoa. Toisaalta Merkuriuksen ja Marsin välinen tiukka neliö viittaa nopeaan ajatuksenjuoksuun ja saatat tarvita osaksesi silloin tällöin kunnon väittelyä. Tämän aspektin myötä osaat varmasti myös pitää puolesikin tilanteissa, joissa joudut puolustamaan omia näkemyksiäsi. Toinen merkuriuksen aspekti, joka parhaimmillaan saattaa liittyä keskimääräistä suurempiin älynlahjoihin on sen tekemä puolineliö Plutolle. Tämä aspekti lisää syvyyttä muodostamiisi ajatuksiisi ja auttaa hallitsemaan hermoja. Jostain kumman syystä olen huomannut, että monesti Merkuriuksella toimii todella hyvin nimenomaan "vaikeammat" aspektit, kun on kyseessä todellinen älyllinen ponnistelu. Tiedä sitten mistä tuokin johtuu tai ehkä se on vain vaillinainen havainto.

Täytyy nyt kuitenkin sen verran vielä vetää takaisin aiempia sanomisiani, että Merkurius on kuitenkin kotonaan 6.huoneessa, joka sinulta siis löytyy. Ja muutenkin neitsytmerkki, joka justiinsa liittyy koko huoneeseen. Kosmiset planeetat eli Uranus, Neptunus ja Pluto ovat sinulla kulmahuoneissa, joita pidetään huoneista kaikista vahvimpina. Nämä planeetat säätelevät ikään kuin näkymättömänä kätenä niin uraan kuin ihmissuhteisiin liittyviä asioitasi ja näitähän planeettoja ei noin vain hallitakaan vaan niiden vaikutus saattaa näkyä hyvinkin kaaosmaisina tapahtumina huoneisiin liittyvissä asioissa. Jokin täysin valtavirrasta poikkeava ala saattaa myös herättää kiinnostusta sinussa, jos lastenohjaaminen alkaa joskus kyllästyttä. Kannattaa tutkiskella netistä tai jostakin kirjasta Uranukseen ja Neptunukseen liittyviä avainsanoja ja rinnastaa ne mahdollisiin sinua kiinnostaviin aloihin. Toisekseen Uranus-Neptunus yhtymäsi tekee vielä kolmiota nousumerkkiisi, joka tarkoittaa, että saatat ihmisenä olla todella avoin kaikkea uutta ja erikoista kohtaan sekä lähestymistapasi maailmaan on välillä niin järisyttävän spontaania, että herkimpiä ihan puistattaa.

Onnenpisteesi on yhtymässä karttasi IC -akselin kanssa, mikä voisi liittyä siihen, että materiaalinen onni on löydettävissä kotiin tai sukuun liittyvistä asioista. Toisaalta se on yhtymässä Marsiin, joka voisi kieliä yritteliäästä luonteesta, mutta koska Mars on 3.huoneessa ja liitoksissa IC:hen niin jonkinlaista kinastelua tai kilpailua voi jopa esiintyä esim. sisarusten välillä...jos sinulla sellaisia on. Uranuksen oppositio tähän rykelmään tuo vielä oman vivahteensa tähän jo tarpeeksi sekavaan vyyhtiin. Ehkä sen kertoo siitä, että halusi perehtyä syvemmin kaikenlaiseen erikoiseen ja epätavanomaiseen on jonkinlaisessa ristiriidassa mahdollisten materiaalisten tavoitteidesi suhteen..mene ja tiedä. Merkuriuksen yhtymä Vertexiin taas kertoo kohtalonomaisista kohtaamisista, joihin liittyy erityisesti kommunikatiivinen ulottuvuus. Nämä kohtaamiset taas saattavat mullistaa kokonaan näkemyksesi todellisuudesta yms.

Ehkäpä tämä taasen riittäisi vähäksi aikaa. buck2 Kysy ihmeessä, jos mieltäsi alkaa askarruttamaan jokin karttasi kohta. Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä oman itsesi parempaan ymmärtämiseen. Wink
« Viimeksi muokattu: 10.08.2013 22:34:08 kirjoittanut ghede » tallennettu
annkristin
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 6


Profiili
« Vastaus #48 : 11.08.2013 10:50:47 »

Heippa taas Ghede,
Mikä tässä ajassa on kun tuntuu, että saan takkiini nyt koko ajan? Itse en ymmärrä noista kartoista mitään, joten help!  Embarrassed
ps. karttani on aiemmassa viestissäni
annkristin
tallennettu
Eileithyia
Astroholisti
*****
Viestejä: 1233


Jebah


Profiili WWW
« Vastaus #49 : 11.08.2013 18:24:50 »

En oikein tajunnut tuota että miksi jotkut on niin vainoharhaisia karttansa suhteen, kun eihn siitä loppupeleissä paljon mitään voi nähdä ja lopullinen vastuu on yksilöllä että miten itseään toteuttaa yms.  Smiley No jaa, minä ainakin pistän mielelläni karttani tänne. Musta on kiva saadas vähän perspektiiviä ja muutenkin onhan se imartelevaa että joku jaksaa olla kiinnostunu musta.  :Smiley



Joo...aattelin nyt kahtoa vähän sunki karttaa - senkin jääräpäinen äkäpussi, heh! 2funny  Melko erikoiselta vaikuttaa näin alkuvilautukselta tuo karttasi, koska planeetat ovat niin pakkautuneet yhteen kasaan kartan alaosaan. Näyttäisi tosiaan siltä, että olette syntyneet Aven kanssa muutaman päivän erolla toisistanne. Avella Kuu on lähtenyt heittelemään tuosta planeettakasautumasta ja sulla se on päättänyt jäädä viipyilemään Auringon ja Merkuriuksen lähettyville - itseasiassa aivan Auringon ja Merkuriuksen väliin eli keskipisteeseen, jolla on oma merkittävä merkityksensä. Olet todennäköisesti todella paljon omissa oloissasi viihtyvää tyyppiä, mutta koska sinulta löytyy myös maskuliinista merkkiä eli jousimiestä niin pienen sulattelun jälkeen kykenet myös seurustelemaan muidenkin ihmisten kanssa. Toisaalta olet todella rationaalinen ihminen, mutta toisaalta rationaalisuutesi perustuu paljolti tiettyihin ennakkoasetelmiin, jotka ovat lähtöisin jo lapsuutesi ajoista tai ovat joskus muuten vain pinttyneet takaraivoosi jonkinlaisina näennäisesti pysyväisinä totuuksina. Pakkaa sekoittaa taas hivenen tuo jokseenkin pelottavakin Mars-Pluto yhtymä skorpionissa ja 3.huoneessa. Tämä saattaa näkyä esim. pistävyytenä kielenkäytössä ja syvällisenä paneutumisena erilaisiin itseään kiinnostaviin mentaalisiin askareisiin. Toisaalta kyseinen aspekti parantaa myös fyysistä jaksamiskykyäsi ja auttaa sinua regeneroitumaan muita nopeammin mitä uuvuttavimmistakin kokemuksista. Kumpikin planeetta on lisäksi väljässä yhtymässä karttasi IC-akseliin, mikä voisi kenties vihjata koettelemuksista perhe-elämässä, mutta koska Mars-Pluto on etenemässä poispäin kyseisestä akselista ja on jo 3.huoneessa niin en näkisi tätä kovin vahvana piirteenä kartassasi. Ennemminkin tuo jousimies-stellium vihjaa paremmin kotielämästäsi sekä siitä elementistä, josta eniten ammennat vahviketta sisäiseen turvallisuuden tunteeseesi.

On hyvin todennäköistä, että elämäsi saa eräänlaisen nousujohdanteen vasta myöhemmällä iällä johtuen planeettojesi jakautumisesta juuri noihin alhaalla oleviin huoneisiin. Tarkoitan siis sitä, että ulkopäin tulevaa menestystä ja noteerausta saattaa tulla vasta tuolloin. Ilmeisesti tarvitset kuitenkin ihmisiä ympärillesi, vaikka vaikutatkin olevan erityisen itsenäinen henkilö. Toisekseen silmiinpistävää kartallasi on sen merkkijakauma, sillä planeetat ovan jakautuneet kolmen merkin ryppäisiin eli skorpioniin, jousimieheen sekä kauriiseen. Lisäksi tietenkin Jupiter tekee oppositiota ravusta tuohon kaurisstelliumiisi. Jälleen kerran sama havainto kuin Aven kartan kohdalla on tehtävä, että persoonalliset planeetat eivät juurikaan tee pääaspekteja ulompiin planeettoihin. En ole täysin varma siitä mistä tämä voisi kertoa. Ehkä siitä, että mitään järisyttäviä elämää mullistavia ja osittain satunnaiselta vaikuttavia tapahtumia ei elämässäsi tule näkymään tai sitten siitä, että käyttäytymistäsi eivät ohjaa jotkin näennäisesti irrationaalisilta muistuttavat vaikutteet. Kuitenkin erotuksena Aven karttaan sanoisin, että sulla on vahvempi Mars kuin hänellä, koska se ainoana persoonallisena planeettana näyttäisi tekevän näkyviä aspekteja muihin planeettoihin.

Jos tietäisin tarkan syntymäaikanne niin voisin tarkistaa löytyykö kartoiltanne harvemmin käytettyjä aspekteja kuten kvintiilejä ja septiilejä, mutta onnistuu se kyllä "noin" ajallakin. Ja toisaalta osaatte te varmaan itsekin ne katsoa. Semisekstiili on sellainen aspekti, johon kiinnittäisin erityistä huomiota sinun kartallasi, Eileithyia. Se ei ole aivan yhtä mahdollisuuksia täynnä oleva aspekti kuin sekstiili, mutta kuitenkin ehkä luettavissa ns. "helppoihin" aspekteihin. Semisekstiilihän on puolet sekstiiliaspektista, joten tämä voisi jo antaa jonkinlaisia viitteitä sen mahdollisesta merkityksestä. Sinullahan tosiaan on todella tarkat Merkurius-Mars ja Kuu-Saturnus semisekstiilit kartallasi. Taitavat myös olla tarkimmat aspektisi, joten ne tulisi ottaa huomioon erityisellä tarkkanäköisyydellä. Kuu-Saturnus semisekstiili voisi vihjata emotionaalisesta hienotunteisuudesta ja tietynlaisesta asiallisuudesta. Et ehkä ole niitä ihmisiä, jotka saavat hirveitä tunnepurkauksia yleisissä tiloissa jne. Osaat kyllä hallita tunteesi joskus jopa naurettavuuteen asti. Semisekstiili kuitenkin antaa mahdollisuuksia reflektoida tuntemuksiasi sillä tavoin, että tästä ei lopulta ainakaan aiheutu huomattavia haittoja ympäröivälle luomakunnalle ja lisäksi sisimpäsi pysyy läpi elämäsi esimerkillisessä tasapainossa juurikin oman lujatahtoisuutesi vuoksi. Tätä seikkaa vielä korostaa auringon, kuun ja merkuriuksen välinen yhtymä/keskipisteasetelma. Et todellakaan ole niitä ihmisiä, jotka soittelevat soidinlauluja rakkautensa kohteen parvekkeen alla. Tämä on kuitenkin eräänlainen egosi harhanäkymä, sillä jos alat tekemään aloitteita myös omalta puoleltasi niin tulet huomaamaan, että ihmisiä alkaa kerääntymään magneetin lailla ympärillesi myös hyvässä mielessä. Itsenäisenä persoonana et ehkä tätä toivo, mutta juuri itsenäisyytesi ja jämäkkyytesi takia olet kykenevä aloitteisiin kaikissa elämän osa-alueilla huolimatta siitä, että haluat ehkä enemmän pysytellä taustaseuraajana.

Jousimiesstelliumisi tekee toisaalta neliötä neitsyt-askendenttiisi, ja tämä voisi kuvastaa myös tuota edellä mainittua ristiriitaisuutta persoonassasi. Saatat joko ylikorostaa tai alikorostaa todellista minääsi, mikä voi näkyä liiallisena itsevarmuutena tai sitten suorastaan ujoutena. Neliöiden luonteeseen kuuluu, että tämän puolen ymmärtäminen itsessäsi tulee olemaan pysyvä oppiläksy elämässäsi. Toisaalta Jupiter tekee sekstiiliä askendettiisi sekä Kauris-stelliumisi kolmiota. Nämä taas edesauttavat sinua integroimaan ulkoisen vaikutelmasi osaksi todellista itseäsi. Kaikesta huolimatta monet saattavat nähdä sinut spontaanina yksilönä, jolle satelee mitä erinlaisimpia tilanteita ja tapahtumia osakseen. Tästä huolimatta kykenet nopeasti ottamaan tilanteet haltuusi tai sellaisen vaikutelman ehkä muut sinusta saavat. Cool

Että sellasta tällä kertaa. Toivottavasti edes jokin kohta osui oikeaan, kun tässä nälissäni ja tuskissani tätä kirjoitin. Kiss


Mieleniintoisia nuo semisekstiilit, niiden olemassaoloon en itse ollut kiinnittänyt mitään huomiota. Kyllä kai multa harkintakykyä löytyy, vaikka kuinka tuittupäällä olisin. Tai siis, loppupeleissä pyrin aina sovintoon. Ja niin, vaikka kuinka suutuksissa olisinkin niin pyrin esittämään asiat asiallisesti ja aikuismaisesti.

Mitä tuohon mars-pluto juttuun tulee niin kyllä, osaan paneutua asioihin jotka minua jaksavat tarpeeksi kiinnostaa. Enkä ikinä osaa antaa periksi. Eikä teini-ikäni ollut sitä maailman tasaisinta, ainakin sisälläni kuohui paljon.
Pisteliäisyyttä musta kyllä löytyy ja osaan kääntää sanaharkat voitokeni jos sellaiseen joudun vaan yleensä en ole riitaisaa sorttia.

Mulla on aina ollut hieman vaikeuksia hyväksyä tuo mun askendentti. Oon tosi baby doll ja tuntuu että mua joskus aliarvioidaan sen tähden. Mut joo, nykyään en vaan jaksa paljoa enää välittää että millasia johtopäätöksiä musta vedetään. Mulla on ollut rutosti neitsyt-merkkisiä kavereita menneisyydessä. Nykyään seuraani eksyy yhä enemmän ilman merkejä, vaakoja ja erityisesti kaksosia. Kaksosilta olen päättänyt oppia tietyntyyppisen keveyden ja semmosen "give it a try" asenteen joka ei aina suhtaudu asioihin tai lopputuloksiin niin vakavasti. Mulla on tapana ajatella aina tosi kauaskatoisesti.

Introverttiudesta sen verran, että tarvitsen tasapuoliesti sekä omaa aikaa että seuraa.
Olen sosiaalinen ympäristöstä riippuen, mutta yleensä puhkean lörpöttelemään ennemmin tai myöhemmin.  Smiley

Että semmosta tältä äkäpussilta.  knuppel2 Cheesy
tallennettu
ghede
Vieras
« Vastaus #50 : 11.08.2013 20:10:27 »

Heippa taas Ghede,
Mikä tässä ajassa on kun tuntuu, että saan takkiini nyt koko ajan? Itse en ymmärrä noista kartoista mitään, joten help!  Embarrassed
ps. karttani on aiemmassa viestissäni
annkristin


Jaa, no voinhan minä taas yrittää jotain tähän raapustaa. angel Astrologiaa ei yleensä pidetäkään minään staattisena järjestelmänä vaan heti syntymäsi jälkeen alat vetämään puoleesi erilaisia kosmisia tapahtumia, jotka sitten suhteutetaan syntymähetkelläsi vaikuttaviin karttakuvioihin. Tavallaan tätä voisi kuvata koko elämän läpi virtaavana juoksuna, jonka alkutila -tai hetki on se, kun tupsahdat äitisi kohdusta ulos tähän maailmaan. Heti tämän jälkeen karttasi alkaa ottamaan vaikutteita hetki hetkeltä tapahtuvista planeettojen liikkeistä, joten kehitystä tai alikehitystä ihmisessä tapahtuu läpi koko elämän. Pikemminkin syntymäkartta kuvaa vain sitä lähtökohtaa, pysähdytettyä taivaankuvaa, josta alat rakentamaan itseäsi yksilönä. Kuitenkin tämä pysähdytetty kuva on painautunut sinuun kaikista muista hetkistä vahvimmin ja kannat sitä ikään kuin leimana läpi elämäsi. Toisaalta syntymähetkesi (-karttasi) kuvaa myös ajanhenkeä - sitä maailmanlaajuista ilmapiiriä, joka oli tuolloin omimmillaan vallalla.

Niinpä kun asetit kysymyksesi kuuluvaksi juuri tähän aikaan niin minun täytyy yrittää tarkastella syntymäkartallasi tällä hetkellä vaikuttavia transiitteja. Transiiteilla tarkoitetaan juuri sitä tilannetta, joka tällä hetkellä vaikuttaa taivaalla suhteessa omaan syntymäkarttaasi. En todellakaan ole mikään ekspertti transiittien tulkitsemisessa, mutta kai sitä on jostakin liikkeelle lähdettävä, jos joskus meinaa tätäkin puolta astrologiasta ymmärtää.

Heti ekana kun katsoin transiittilistaasi niin huomioni herätti tämän hetkisen Neptunuksen asema kartallasi. Kyseinen planeetta on ohittanut jokin aika sitten nousumerkkisi ja aurinko-mars-saturnus -stelliumisi. Oikeastaan se on vieläkin väljässä yhtymässä niihin ja 1.huoneessa. Seuraavaksi se sitten tekee oppositiota 7.huoneessa sijaitsevalle Uranus-Pluto yhtymällesi, mutta siihen on vielä matkaa. Neptunus on saattanut aiheuttaa tässä reilun vuoden taikka parin aikana jonkinlaista utuisuutta oman identiteettisi hahmottamisessa ja siinä tavassa, jolla lähestyt arkitilanteita. Toisekseen Neptunus on kenties aiheuttanut jonkinlaista sekaannusta antamassasi ulkoisessa vaikutelmassa, vaikka et välttämättä itse ole ollut tästä täysin tietoinen. Ulkopuoliset ovat saattaneet huomata tämän tietyn herkkyyden sosiaalisessa naamiossasi, jolloin he ovat huonoimmassa tapauksessa saattaneet tämän havainnon nojalla yrittää käyttää sinua jopa hyväksi jollakin tavoin. Tähän tulkintaan on kuitenkin välttämättä lisättävä karttasi Aurinko ja Mars, jotka tekevät yhtymää nousumerkille. Tämä tarkoittaa sitä, että myös sisin minäsi on alkanut haikailemaan ehkä joko erilaisten idealististen ja uskomuspainotteisten oppien perään tai vastakohtaisesti löytämään inspiraation lähteen päihdyttävistä aineista, johon Neptunus satunnaisesti liitetään. Identiteettisi perusrakenteeseen kuuluu erottamattomana osana eräänlainen agressiivinen toiminnallisuus Marsin ansiosta, joten kykysi hoitaa asioita on saattanut myös saada kolauksen tämän transiitin aikana. Toisaalta olet ehkä maalaillut itsestäsi kuvaa inspiraationaalisena toimitsijana, joka löytää myös mielikuvituksellisia tapoja toteuttaa tehtäviä, mutta toisaalta jotkin suunnitelmasi ovat saattaneet näyttää jopa liian utopistisilta ainakin ulkopuolisin silmin katsottuna.

Ihmissuhteiden rintamalla ja omissa arvoissasi on myös saattanut tapahtua myllerrystä ihan tässä lähikuukausin aikana, koska Uranus on edelleen yhtymässä karttasi Venuksen kanssa. Pluto tekee neliötä samaan rykelmään. Ilmassa on esim. saattanut olla pieniä äkillisiä ihastumisia tai muuten vain sosiaalista hyperaktiivisuutta. Pluton ansioista on voinut esiintyä myös jonkinlaisia mustasukkaisuusdraamoja. On kuitenkin todettava, että yleisesti ottaen tämä näyttäisi kuitenkin olevan mahdollisuuksien aikaa sinulla, koska Jupiter näyttäisi tekevän ihan mukavia transiitteja kartallasi. Tällä hetkellä se on melko tarkassa yhtymässä kuunsolmusi kanssa, mikä voisi viitata Jupiterin luonteen mukaisesti onnekkaisiin käänteisiin oman elämän tarkoituksesi löytämisessä. Sosiaalinen tietoisuutesi on myös venytetty äärimmilleen juuri nyt, joten voit saada positiivisiakin oppiläksyjä tämän ajan tapahtumista tulevaisuutta ajatellen. Jupiterin neliö Venukseen voi viitata jonkinlaiseen ylettömään tuhlailuun tai nautinnonhaluisuuteen sekä annettujen mahdollisuuksien rajattomaan laiminlyömiseen vuorovaikutussuhteissa. Jupiter alkaa kuitenkin pikkuhiljaa tekemään sekstiiliä Kuullesi, joka saattaa vaimentaa tunnepuolesi äkkinäisiä nousuja ja laskuja sekä tehdä sinusta anteliaamman ja hyväksyvämmän niin itseäsi kuin muita kohtaan.

Aiemmin mainittu Neptunuksen oppositio Uranukselle on jo vaikuttamassa kartallasi, mutta tämän transiitin näkyvyys saattaa olla niin hienovarainen, että sitä ei välttämättä edes huomaa ellei nämä ole linkittyneet kartan henkilökohtaisempien planeettojen kanssa. Toinen samankaltainen, mutta positiivisempi aspektikuvio on Pluton tekemä kolmio Uranukselle. Nämä transiitit vaikuttavat tällä hetkellä myös kaikilla muilla ikäryhmääsi kuuluvilla henkilöillä, joten en ala niitä pahemmin avaamaan tässä. Toivottavasti näistä lyhyistä tulkinnoista oli kuitenkin jotain apua sinulle, annkristin. Smiley


   
tallennettu
ghede
Vieras
« Vastaus #51 : 12.08.2013 00:00:35 »

Morwenna, Morwenna, näytä sarvet onko huomenna pouta? smitten Haluan kyllä tulkita sinunkin karttaa. Turhaa sinä oot poistellut edellisiä viestejäsi. Toivottavasti et ainakaan pahoittanut mieltäsi tämän viivytykseni vuoksi. Mielenkiintoisimmat kartat aina viimeiseksi ja sitä rataa vai mitä? Wink Lisäksi olen hidas luonteeltani johtuen patologisesta taipumuksestani analysoida asioita sisäiseen toivottomuuden tunteeseen asti, joten tästä johtuen toivoisin myös ymmärrystä teiltä minua kohtaan. Tarkoituksena ei tietääkseni ole asettaa ketään ihmistä etusijalle tässä tulkintaketjussa. police

Voi teitä rapuja - niin malttamattomia ja herkkänahkaisia! knuppel2 Tunnen teidät yhtä läpikotaisin kuin omat taskuni. Näin kärjistäen ilmaistuna. En oikein tiedä mistä lähtisin liikkeelle kartastasi, kun sieltä löytyy vaikka mitä kohtia, joihin paneutua. Liikkukaamme ensin kuitenkin merkkitasolla. Aurinko ravussa oppositiossa Kuuhun kauriissa. Räiskettä ja kipinöintiä on luvassa, kun sinun seurassasi ollaan. Tämän aspektin ja merkkiasetelman myötä saatat näyttäytyä melko ristiriitaisena hahmona sekä itsellesi että muille. Minäsi halajaa herkkyyttä ja hellyyttä osakseen, mutta omasta tunteellisuudestasi paistautuu läpi kaurismainen suunnitelmallisuus, käytännönläheisyys ja joskus jopa viileys. Edellä mainitu kuvio yhdistyy kartallasi lymyilevän Mars-Neptunus opposition kanssa. Kuun ja Marsin oppositio kertoo jälleen pitkäjänteisyyden opettelutuokiosta tässä elämässä. Auringon ja Marsin yhtymä taas kumoaa osaltaan tätä ristiriitaista asetelmaa ja antaa sinulle ylimääräistä energiaa ja suorituskykyä/toiminnallisuutta. Mutta mutta, sitten on taas tuo Neptunus, joka tekee käänteisesti opposition Auringollesi ja yhtymän Kuullesi. Hmm... Neptunuksen oppositio Auringolle viittaa taiteelliseen herkkyyteen luonteessasi ja tämä herkkyys voi kulminoitua myös myötätuntona kaikenlaista eliökuntaa kohtaan. Toisaalta kuvaan voi kuulua tietynlaista huikentelevaisuutta ja jopa päihteiden väärinkäyttöä (mitä sekin tarkoittaa?). Kuu-Neptunus konjunktio kiihkeyttää emotionaalista puoltasi tarjoten sille välillä hyvinkin elinkelpoisia haavekuvia, joiden avulla voit rikastaa myös muiden elämää esim. tarinoiden, musiikin jne. muodossa.

Mars-Neptunus oppositio lisää kalamaista vivahdetta tekemiseesi ja aloitekykyysi. Välillä saatat toimia täydellisen jumalaisen inspiraation vallassa pahemmin ajatellen siitä aiheutuvia  seurauksia, mutta Saturnus-Pluto yhtymän tekemät voimakkaat kolmiot Marsillesi tasoittavat tietä ohjatumalle puurtamiselle ja siitä kerätyille hedelmille. Kannattaa olla ylpeä noista kolmioaspekteistasi, sillä niiden avulla toimintakykysi on aina käyttövalmiina ja soljuu todennäköisesti aina jollakin tavoin kohti haluttuja tuloksia muiden valituksista piittaamatta. Paljon kolmioita omistavat ihmiset ovat usein omien itseiensä herroja. He tietävät keitä he ovat ja toimivat sen mukaisesti. Ei heidän tarvitse selitellä muille suunnitelmiensa tarkoitusta, koska kaikki virtaa heistä niin luonnostaan ja muiden tulee vain katsoa sivusta, mutta ei kuitenkaan välttämättä ottaa oppia, heh!

Venus leijonassa nousumerkkisi tuntumassa tekee sinusta viehättävän olennon, mutta koska tämä kyseinen yhtymä sijaitsee 12.huoneen puolella niin saatat ilmentää vetovoimaasi jokseenkin näkymättömällä tavalla, joka on tietenkin vielä osaltaan ristiriidassa leijonanousumerkin luonteen kanssa. Venus teke sekstiilin (latentti lahjakkuus) Merkuriuksellesi antaen sinulle runollista taipumusta tai muuten vain oivallisia suostuttelutaitoja/diplomaatin lahjoja. Nämä kaksi planeettaa jäävät kuitenkin hivenen näkymättömiin suhteessa noihin muihin planeettoihisi, jos tarkastellaan niiden asemaa pääaspektien valossa. Merkurius on kuitenkin omassa merkissään eli kaksosissa, joten puhumiskykyä sinulta kyllä löytyy. Itse asiassa Merkurius sijaitsee ns. kriittisessä asteessa eli muuttuvan merkin 17 asteessa, jonka merkityksestä en oikein osaa sanoa mitään muuta kuin sen, että kyseinen aste itsessään on merkittävä. En muista ovatko nuo kriittiset asteet tuotu esiin jossain idän koulukunnissa vai missä lie enkä jaksa nyt tarkistaa. Kuitenkin koska sitä nimitetään kriittiseksi asteeksi niin voisi kuvitella, että tämän myötä kyseisen asteen omaava planeetta voi aiheuttaa jonkinlaisia kriisejä huoneen osoittamalla alueella eli 10.huoneessa, jossa Merkuriuksesi juuri ja juuri vielä sijaitsee.

Mars kaksosissa 11.huoneessa yhtymässä kuunsolmusi kanssa lisää merkuriaanista luonnetta itsessäsi sekä osoittaa tämän elämäsi suuntaviivat. Tarkoituksenasi on olla aloitteentekijä kaikessa mihin ryhdyt eikä sinun oikeastaan hirveästi tarvitse ponnistella tämän puolen esiin tuomisessa, koska kohtalo on näin määrännyt. Huomioon pantavaa on myös se, että Saturnus-Pluto jatkaa kolmioitaan myös kuunsolmullesi sekä Neptunus oppositiotaan. Velvollisuudentuntosi on joskus järkkymätön. Sinulle saatetaan välillä luoda velvollisuuksien täyttämiä toimeksiantoja liukuhihnoittain, koska osaamiseesi luotetaan. Karttasi tarkimpia aspekteja taitaa muuten olla Saturnuksen ja Neptunuksen tekemä sekstiili, joka on mitä mainioimpia aspekteja. Ensinnäkin se kuvastaa sitä, että ymmärryksesi materiaalisesta ja silmien ulottumattomissa olevasta todellisuudesta on parhaimmillaan niin korkealla tasolla, että kykenet yhdistämään ne ikään kuin automaattisesti toisiinsa milloin ikinä haluat. Käytännössä tämä tarkoittaa esim. sitä, että voimakkaan mielikuvituksesi värittämät toiveesi ovat periaatteessa milloin tahansa toteutettavissa , jos vain jaksat uskoa omaan sisäiseen intuitioosi. Tiedät jo valmiiksi ne rajat, joiden sisällä tätä mystisyyden verhoa pystytyään sen verran avaamaan, että siitä syntyy myös iloa näkyvällä tavalla.

Jupiterin ja Uranuksen yhtymä kuuluu oikeastaan jokaiselle sinun kanssasi samana vuonna syntyneelle, joten siitä en hirveästi mainitse. Voimakasta kiinnostusta erilaisia uskomusjärjestelmiä kohtaan varsinkin kun sijaitsee jousimiehessä. Avarakatseisuutta, mutta toisaalta tekopyhyyttä - varsinkin jos löytyy Antareksen asteesta. Jännä tuo vastakkainasetelma, jonka kyseinen aspekti luo tuon teidän ikäryhmän Saturnus-Pluto yhtymän kanssa. Saturnus-Pluto aspektit kuvastavat taas jonkinlaista valtapeliä ja suoranaista manipuolointia valtarakenteissa. Toisaalta yksilötasolla voi heijastaa luonteen jyrkkyyttä ja suoranaista teräksenkovuutta. Elämän nurja puoli saattaa myös todella tulla tutuksia tämän aspektin myötä ihmiselle esim. eristäytyneisyyden muodossa. Otetaan nyt vielä huomioon se seikka, että sinulta löytyy paljon perääntyviä planeettoja ja Saturnus on kartallasi pysähtyneessä tilassa voimistaen sen vaikutusta. Satunus-Pluto 3.huoneessa lähellä IC:tä kertoo sekä kotisi tapahtumista että sukusi juurista. Toisaalta kuvio värittää kommunikointiasi ja oppimiskykyäsi sekä vielä aikaisempia oppimisympäristöjäsi, jotka olet saattanut kokea paikoitellen ahdistaviksi.

Vielä karttasi huonepainotuksesta sen verran, että mieltäsi kiihottavat sekä kaihertavat seikat liittyvät hyvin pitkälti romantiikkaan, kotiin/sukuun, ystävyyssuhteisiin, kommunikointiin, sisarussuhteisiin (jos on) ja alitajuisiin toiveisiisi, jotka saattavat hyvinkin aktualisoitua. Luonteesi yksityinen puoli on kenties vaikeammin hallittavissa kuin julkinen puoli. Motivoidut hyvin pitkälti omista tavoitteistasi käsin, mutta et pane pahaksesi muiden ihmisten kannustusta ja läsnäoloa vierelläsi. Toivon todella, että sait edes jotakin irti tästä ryöpytyksestäni Morwenna! Smiley Nyt pidän taukoa tulkinnasta ainakin...sanotaanko alustavasti pari vuotta. Tongue laugh
« Viimeksi muokattu: 12.08.2013 00:07:15 kirjoittanut ghede » tallennettu
Downtempo
Vieras
« Vastaus #52 : 12.08.2013 00:10:30 »


Downtempon kartasta sen verran, että sulla on mielenkiintoinen asetelma tuo aurinko-jupiter -yhtymä senkin vuoksi, että se on lisäksi yhtymässä tunnetun kiintotähden, Polluxin, kanssa. Kyseisen kiintotähden merkityksestä löytyy jonkin verran tietoa netistä. Astrologycom.comin mukaan Polluxia pidetään epäonnekkaana tähtenä kenties siihen liitettävän onnettomuusalttiuden vuoksi, mutta siitä huolimatta siihen liitetään myös positiivisia aspekteja kuten mm. kaikenlainen älyllinen kontemplointi, rohkeus jne.  Kuun ja Marsin yhtymä härässä kertoo tietyissä määrin räjähtävästä temperamentista, mutta maakerkin luonteen mukaisesti saatat kuitenkin omata pitkän pinnan ennenkö päätät räjähtää totaalisesti. Uranuksen kolmio taas tasapainoittaa tätä asetelmaa siten, että tunteen ja toiminnan yhteistyötä luonnehtii hallittu osaavuus äkillisissä tilanteissa. Lisäksi Kuu-venus-saturnus muodostavat septiilitriangelin kartallasi, joka kuvaa tunne -ja arvomaailmasi yhdistyneisyyttä kohtalonomaisiin tapahtumiin..ikään kuin näiden planeettojen kohdalla toimisi joskus jonkinlainen tahdosta riippumaton näkymätön käsi tai jotain. Periaatteessa aika harvinainen aspektiasetelma kyseessä ainakin siinä mielessä, että sitä ei paljon huomioida astrologien piirissä. Merkurius tekee myös vielä septiilin neptunukselle kartallasi. En rupea spekuloimaan enempää näiden aspektien merkitystä vaan annan tällä kertaa suoran linkin lyhyisiin tulkintoihin septiiliaspektin kohdalla: http://members.wizzards.net/~magyan/Mercury_Aspects.html (Kyseiseltä sivulta löytyy muistaakseni myös muille septiiliaspekteille tiiviitä tulkintoja)

Merkille pantavaa on Saturnuksen tekemä oppositio tuohon Aurinko-Jupiter-Chiron yhtymääsi. Auringon ja Saturnuksen välinen oppositio vakavoittaa ihmistä jonkin verran ja saattaa asettaa hänet jossain elämän vaiheessa auktoriteettiasemaan. Jupiterin ja Saturnuksen välinen oppositio taas kuvaa jyrkkää hierarkista uskomusmaailmaa tai jonkinmoista ristiriitaisuutta uskomusten ja rakenteellisen/materiaalisen todellisuuden välillä. Yleensä tämä aspekti edustaa aktiivista paneutumista yhteiskunnallisiin taikka valtiollisiin asioihin tai muuten vain osallisena olemista jonkinlaisessa järjestäytyneessä organisaatiossa sekä hallinnollisissa tehtävissä. Ehdottomuutta ja jäykkää asennoitumista löytyy persoonastasi sikäli, kun planeetat löytyvät enimmäkseen kiinteistä ja johtavista merkeistä. Toisaalta valmiutesi liittyvät erityisesti asioiden liikkelle panemiseen ja niiden tasaiseen läpiviemiseen.

Merkuriuksen ja Uranuksen välinen kvinkunssi viittaa mieleen, johon asiat ja vaikutelmat putouavat välähdyksenomaisesti kuin salama kirkkaalta taivaalta. Voimakas intuitio, mutta kvinkunssin luonteen mukaisesti ja melko väljän orbin huomioon ottaen jonkinlaista sisäistä ristiriitaa arkipäiväisen ja korkeamman tajunnantasosi välillä voi esiintyä. Toisaalta tämä aspekti voitaisiin kuvitella "luonnolliseksi" aspektiksi Merkuriuksen ja Uranuksen välillä, koska jos ajatellaan asiaa merkkien kautta niin Neitsyt (merkuriuksen hallitsija) tekee normaalisti kvinkunssin vesimiehen merkkiin eli Uranuksen hallitsijaan.

Vieraat huutaavat taustalla enkä jaksa enää keskittyä, joten tämä saa riittää. Lips Sealed :Smiley

Thank juu! Joo toi kuu-mars-härkä-yhtymä on tullut hyvin puitua läpi. Koen sen kuitenkin itselleni tärkeimmäksi voimavarakseni kartallani.

Kiitos kun valaisit tuota uranuksen ja merkuriuksen kvinkunssia, olen sitä yrittänyt miettiä pitkään ja jotenkin tunnistanut sen, mutta en saa otetta siitä...Arkinen maailma lyttää sen alleen. Mutta on toisinaan käytettävissä kun antaa vähän tilaa? ehkä ennemmin niin, että sit kun ite uskaltaa antaa sille vähän jalansijaa...katos kun on niin luonteen vastaista toteuttaa niitä äkkinäisiä visioita, koska ne todellakin on niin ristiriidassa ittenikin kanssa, mutta toisaalta toimivia. Nuo tulee ennemmin esiin sellaisissa äkkinäisissä tilanteissa missä pitää toimia nopeasti ja jotenkin "viisaasti selviten", se logiikka on mulle vähän hepreaa, mutta toisinaan toimivaa. Usein nekin yritykset sortuu siihen, kuinka muut suhtautuu niihin, elänhän toisinaan liian miellytellen ja epävarmoissa tilanteissa ei vaan uskalla päästää valloilleen sitä suuuuuunnatonta inspistä, koska pelko on suuri että muut kattoo vähän vinksallaan muhun. Eli on muiden ja ittenikin mielestä "yliampuvia ideoita", mutta oikeestaan joihinkin tilanteisiin nähden toimivia ja uusia juttuja.

hmmm.. vähän sama kuin kävis esittelemässä luolamiehille jeesusteipin.

Joo noi septiilit on ihan hepreaa mulle, mutta lueskelin noita itsekseni ja etsin lisää tietoa niistä!
tallennettu
Morwenna
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 69



Profiili
« Vastaus #53 : 12.08.2013 06:05:55 »

Dramaqueen-nousuLellona tietääkin mistä narusta vetää, rakas ghede  smitten

Erittäin paljon kiitoksia tästä, täytyy paneutua ajan kanssa sitten kun on selvinnyt tylsästä työpäivästä... Tähän aikaan aamulla ei toimi sitten mikään.

Kiitos  Kiss
tallennettu
Suomityttö
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 510



Profiili
« Vastaus #54 : 12.08.2013 10:36:45 »


Hei Ghede,
katsoisitko minullekin? Kiitos etukäteen!
tallennettu

Nousu Skorpioni
Aurinko Leijona
Kuu Vesimies

* Totuus ei tarvitse puolustajaa.
Ave^^
Vieras
« Vastaus #55 : 12.08.2013 11:34:59 »

Kerrataas ny vielä, että eikö tämän topicin tarkoitus ollut toimia ns. karttatulkintapiirinä, jossa yhdessä riippumatta siitä omasta astrologisesta taitotasosta voidaan keskustella ja tulkita toistemme karttoja? Ihan vain sitä ajan takaa, että jos tästäkin muodostuu semmoinen avunpyyntötulkintaketju yhtä ihmistä kohtaan, niin kohta täällä on kymmeniä anojia ja me ajetaan ghede ihan burn outtiin.  Cool Vaiko? Kö?
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #56 : 12.08.2013 12:48:39 »

Mutta voi kiitos ghede tuosta ylitsevuotavasta kartan kehumisesta.  Grin Oli mukava lukea tuokin tulkinta minkä teit Eileithyialle, on jotenkin kiinnostavaa, että vaikka suuri osa planeetoista voi olla samoihin aikoihin syntyneen kanssa samoissa asetelmissa, niin perustunnelma kartalla voi kuitenkin olla erilainen. Joskus tunsin erään (tai en tuntenut, mutta kuulin hänestä aina erään kaverini kautta, mutta kuitenkin), joka on syntynyt päivää ennen minua, niin että kuu oli vielä vesimiehessä. Välillä tuntui, että tämä ihminen oli jotenkin käsittämättömän erilainen kuin itse ja taas välillä tuntui, että johonkin pystyi samaistumaan vahvastikin. Se on mielenkiintoista, miten pienet asiat voivat vaikuttaa suuresti erottaen, tai sitten taas se jos ihmiset toteuttavat karttojansa eri tavalla. Mutta tuo tulkinta minkä teit E:lle avasi vähän taas omiakin silmiäni ajattelemaan ja katsomaan omaa karttaani. (Joo, selkeästi taidan olla päiväkartan omaava ihminen, sillä opin usein parhaiten muita ihmisiä tai ulkomaailmaa tarkkaillen ja kokien. Päiväkartta kun monesti liian yksinkertaisesti tulkitaan ulospäinsuuntautuneisuuden indikaattoriksi, niin olen aina pähkäillyt, että olen kyllä vähän monimutkaisempi enkä ihan niin kovin ulospäinsuuntautunut noin sosiaalisessa kanssakäymisessä ainakaan.)

Keskipisteitä olen joskus tutkiskellut, mutten ole onnistunut saamaan niistä vielä mitään tunneperäistä oivallusta. Ehkä voisin perehtyä niihin taas, kiitos vinkistä. Smiley

Koti, perhe ja juuret ovat mulle todella tärkeitä, varmaankin siksikin, että jupiter on kartalla merkittävässä asemassa. Kasvatustakin ehkä voi kutsua liberaaliksi, vaikkei mitään vapaata kasvatusta olekaan ollut, niin silti olen paljon ymmärrystä, avarakatseisuutta ja itse ajattelemista kasvatuspohjastani saanut. Mistä olen hyvin kiitollinen.

Onpas hauska, kun kartoista löytää tällaisia yhtymäkohtia. Niillä varmasti on vaikutusta miksi jonkun kirjoitustapa tai tekstit jostain syystä jäävät mieleen. En tullutkaan katsoneeksi tuota ristiä. Ehkä juuri siksi susta ensimmäisenä mielikuvana mulle tulee se jokin särmä?  Grin Ja muuten, oon ihaillut sun teksteissä jotain sellaista häpeilemätöntä suoruutta ja rehellisyyttä omasta itsestäsi. Toki en tunne sua, niin en tiedä jos kaikki on vaan roolia, skorpparithan tuon taitaa.  Wink

Muuten, kun sanot pitäväsi tästä jousimies-kala yhdistelmästä, niin mulla se toimii ainakin niin, että koska muuten kartalla on aika paljon tuota vettä, niin helposti ajaudun sinne pinnan alle ja syviin vesiin aina välillä, mutta liika uiskentelu siellä alkaa ahdistamaan, sillä laiminlyön silloin taas jousimiestäni, joka kuitenkin on tärkeässä asemassa kartalla. Ennen mulla oli enemmänkin vaikeuksia sen kanssa, että kun minä nyt vain uiskentelen täällä koko ajan eikä pintaa ole pitkään aikaan näkynyt, mutta en kuitenkaan tunne tätä omakseni vaan tuntuu ahdistavalta, että mitä oikein teen, kuka olen, mitä mun pitäisi tehdä. Tällä hetkellä olen jostain kuitenkin onnistunut löytämään kyvyn olla myös jousimies välillä ja sen seurauksena olo on tasapainoinen. Ehkä vaikutusta on myös sillä, että miehen kartta on tuli-painoitteinen, onhan läheisten ihmisten energioilla aina omat vaikutuksensa.
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #57 : 12.08.2013 13:05:29 »

Downtempo, niin eikös se jouskarienergia kuitenkin eroa muista tulienergioista, eniten ehkä mitä yhden elementin sisällä eroaa. Mulle tuli tuosta jutustasi mieleen (joko viileää tai sitten täysriita), että voisko pohjimmiltaan olla kyse juuri tuosta, että tulienergia on sulla voimakkaassa asetelmassa tuon marsin kautta, mutta koska sulla muuten ei ole sellaista ns. "käyttötulta", kuun merkkikin on härkä tuoden ristiriitaa siihen mitä sisimmässäsi kaipaat, niin et sitten osaa käyttää sitä omaa tultasi? Sitten tuli-ihmiset vain provosoivat tuota marsia räjähtelemään omia aikojaan ja härkä murahtelee kun haluaisi olla rauhassa ja edetä hitaasti, ja rapu-jupiter aurinko haluaisi rauhaa, liberaalia sopua ja olla järkyttämättä tunteitaan, sillä niiden saaminen takaisin tasapainoon on suuri työ? Voisko ratkaisua löytyä tuolta merkurius-leijonan kautta (on muuten vielä laskusolmulla, eli siten voisi olla sulle luontainen tapa toimia), jos sitä olisi helpompi toteuttaa ja kun olet löytänyt siihen oman tasapainosi, niin olet jo vähän kesyttänyt tulienergiaa? Tuli näin mieleen, vaikka ootkin jo aika hyvin analysoinut itseäsi. Smiley
tallennettu
ghede
Vieras
« Vastaus #58 : 12.08.2013 19:59:36 »

Kerrataas ny vielä, että eikö tämän topicin tarkoitus ollut toimia ns. karttatulkintapiirinä, jossa yhdessä riippumatta siitä omasta astrologisesta taitotasosta voidaan keskustella ja tulkita toistemme karttoja? Ihan vain sitä ajan takaa, että jos tästäkin muodostuu semmoinen avunpyyntötulkintaketju yhtä ihmistä kohtaan, niin kohta täällä on kymmeniä anojia ja me ajetaan ghede ihan burn outtiin.  Cool Vaiko? Kö?

Joo eiköhän se noin alunperin pitänytkin olla, mutta taisin jo itsekin sen unohtaa! :Smiley Toisaalta mulla on varmaan niin huonot sosiaaliset taidot, että en kykene keskustelemaan yhtään mistään vaan heitän jonkin tekstinpätkän vain johonkin ja odotan, että joku hyvällä tuurilla sen noteeraa. Näin kai yritän sitten pitää etäisyyttä ihmisiin. Harvoin sitä oikein edes innostuu enää juttelemaan kenenkään kanssa. Niin paljon paskaa on saanut niskaan, että ei vain jaksa kiinnostua mistään. Hienoa ja esimerkillistä tietysti olisi, jos ihmiset ihan aidosti kiinnostuisivat näistä jutuista sen verran, että viitsisivät itsekin ottaa niistä selvää.
tallennettu
Downtempo
Vieras
« Vastaus #59 : 12.08.2013 23:39:04 »

Koska en luota vielä täysin itseeni tulkinnoissa ja haluan lisää tietoutta niin kyselen ja tunnustelen.
Voi olla myös vastaamatta jos kokee liian henk. kohtaseks.

Eileithyia: Sullakun on paljon jouskaria kartalla, niin mua kiinnostaa toi venus kauris ja mars skorpioni. Mulla on paljon jouskari painotteisia tuttuja, mutta niiden kartalla on sit taas muuta tulta tai sit ilmaa, niin ne on todella ulospäin suuntautuneita ja "räiskyviä" tai sellaisia mieleenpainuvia ihmisiä olemuksellaan. Ovat sellaisia että kertovat sellaisia asioita itsetään, mitä monet pitäisivät ns. henkilökohtaisina, mutta nää kertoo nekin kaikkien kuullen. Tuoko toi kauris venus ja mars skoripioni vähän hillittyä olemusta, että ei kerrokaan kaikkee ja jää paljon pinnan alle? Tosin myös toi nousu neitsyt....pidättyväisyys...


Ave^^: Ai toinenkin kauris venus...Mua kiehtoo toi venus-kauris, että millain se toimii!
Ja sit tää, niin "harvinainen" nousu-kalat. Ja etenkin DC-neitsyt! Esim. miten se näkyy, tai miten käyttäydyt esim. ryhmissä tai lähimmissä ihmissuhteissa? ja onko ne kauheen ristiriidassa sun aurinkoon? kuuhun tuskin on mitään ongelmaa...

Downtempo, niin eikös se jouskarienergia kuitenkin eroa muista tulienergioista, eniten ehkä mitä yhden elementin sisällä eroaa. Mulle tuli tuosta jutustasi mieleen (joko viileää tai sitten täysriita), että voisko pohjimmiltaan olla kyse juuri tuosta, että tulienergia on sulla voimakkaassa asetelmassa tuon marsin kautta, mutta koska sulla muuten ei ole sellaista ns. "käyttötulta", kuun merkkikin on härkä tuoden ristiriitaa siihen mitä sisimmässäsi kaipaat, niin et sitten osaa käyttää sitä omaa tultasi? Sitten tuli-ihmiset vain provosoivat tuota marsia räjähtelemään omia aikojaan ja härkä murahtelee kun haluaisi olla rauhassa ja edetä hitaasti, ja rapu-jupiter aurinko haluaisi rauhaa, liberaalia sopua ja olla järkyttämättä tunteitaan, sillä niiden saaminen takaisin tasapainoon on suuri työ? Voisko ratkaisua löytyä tuolta merkurius-leijonan kautta (on muuten vielä laskusolmulla, eli siten voisi olla sulle luontainen tapa toimia), jos sitä olisi helpompi toteuttaa ja kun olet löytänyt siihen oman tasapainosi, niin olet jo vähän kesyttänyt tulienergiaa? Tuli näin mieleen, vaikka ootkin jo aika hyvin analysoinut itseäsi. Smiley

En osaa sen takia, kun kuu ja mars neliöi merkuriusta, eli se tunnetila ja toiminta ei vaan tule sillon kun on tullakseen, ehkä suojelen itseeni sillä tavallaan, eli rauhaa, thanks. Välttelen tiettyjä tilanteita. Mut sit taas käänteisellä tavalla, se energia ei tule ulos sillon kun sen pitäisi ja haluaisin, sit se tulee väkisin ulos aivan väärissä tilanteissa. Toisaalta, kun perheessäni on jousimies, hänen kanssa kyllä  energiaa tulee ulos, hänen kanssa "uskallan" sen päästä pois. Myös olen oppinut jousimieheltä, että mitä sitten jos välillä "räiskyy", sillä ei ole sen kummempaa merkitystä tai tarkoitusta aina. Koska tuppaan ajatteleen aina niin analysoivasti ja pitkäkantoisesti asioita.
Toisen perheenjäseneni, leijonan kanssa taas ajaa mut hermoromahduksen partaalle, koska silloin sitä tulta ja tappuraa tulee ulos vähän liian räjähdysmäisesti ja joudun ajatteleen itestäni jälkeenpäin että TOO MUCH. Ylitin omat rajani, en hillinnyt itseäni. Provosoiduin liikaa. Enkä yhtään liioittele tuossa.

Mä en vaan osaa löytää sitä tasapainoo.
Toisaalta jousimiehet aina osaa houkutella mut kaikkeen uuteen ja rikkomaan arkielämääni (mitä salaa ehkä kaipaan), eli hulluttelemaan, vapautumaan, rikkomaan rutiiineja  Cheesy Ja sen kyllä olen huomannut, että tuo mars-kuu yhdistelmä kaipaa purkautumista jonnekkin, se vaan patoutuu ja odottaa hetkeään, hyvällä ja pahalla. Jos ei löydy keinoa niin sit se tulee väkisin ulos. Välillä jousimiehet mut "pelastaa". Mutta toisaalta saa näkeen punaista, kun rutiinit menee rikki.
Ehkä tulimerkkien kanssa ja toi tulienergia välillä liittyy johonkin valtataisteluun ja ehkä otan toisinaan liian henkilökohtaisesti asiat, jos ne lauotaan vähän kaunistelematta, ja menee kyllä hetki jos toinenkin että saan tunteeni järjestettyä taas paikoilleen. Oikeassa olet kyllä tuossa tulkinnassas.

Kun en osaa käyttää tuota tulivoimaa, tai käsitellä sitä, niin olen päättänyt että en sitten ole sellaisten kanssa tekemisissä ketkä saa mut provosoitumaan liikaa ja ajamaan mut ahdinkoon, että mun pitkääkin pidempi pinna menee ja en osaa sanoa tunne-sisältöäni tai mitään ulos oikein. Pluton tuoma oppositio marsiin ja kuuhun luo ehdottomuutta, joko -tai. Eli se on justiinsa täysriita tai viileys. No tottakai välissä on myös kommunikaatioo, mutta jos puhutaan energian purkautumisesta niin sen on joko-tai periaatetta, riippuu tosin ihmisestä. Hyvin usein tulimerkkien, varsinkin leijonien ja oinaiden kanssa. Joskus myös "perästä kuuluu" -asenne. Kuuhilda laittoi joskus hyvän esimerkin sellaisesta.
Otan ehkä liian henkilökohtaisesti räiskymiset, ja kun ryhdyn siihen mukaan niin täältä tulee kans hyvin henkilökohtaista takaisin, mistä sitten toinen provosoituu ja oravan pyörä on valmis. Pelkään tavallaan itseäni, koska jos tarpeeksi pitkälle mennään asioista, niin sanon niin hirveitä henkilökohtaisuuksia mitä vaan mieleen tulee. Sad


« Viimeksi muokattu: 12.08.2013 23:42:51 kirjoittanut Downtempo » tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16
  Tulostusversio  
 
Siirry: