Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Merkuriuksen aspektit  (Luettu 77068 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715Profiili
« Vastaus #15 : 16.09.2014 11:20:18 »

Minulla on aspekteina merkurius aspect_con aurinko aspect_tri mars. Onhan siellä tietysti myös Suuri Risti se jupiter aspect_squ uranus aspect_squ chiron. Kaikki alle 3 asteen aspekteja. Ja myös löyhä sektiili Kuuhuni. Pakko sanoa, että Kato Vegan kommentit ja nuo aspektien selitykset yllä osuvat hyvin. Merkurius Neitsyessä ja Mars Kauriissa 27 asteen OOB:ina on sellainen yhdistelmä, että oksat pois. Tarmoa riittää fyysisiin ja älyllisiin haasteisiin ja oman totuuden takana pysyminen on taattu. Eipä tuota tarvitse niinkään käyttää, kun tilanteen mukaan se kyllä puskee esiin. Vielä kun on saanut täyden luottamuksen intuitioonsa, niin ei tuo varsinkaan enää voi ilmetä kovin huonolla tavalla.

Päätäni ei varmasti käännetä vaatimuksilla, uhkailulla tms. vaan se saa tuon aspektin luultavasti kiehumaan, etääntymään ja pysymään vain vankempana. Uhkaavissa tilanteissa tai jos äärimmäisen harvoin kiehahdan tunteellisesti, niin sieltä puskee sellainen värinä päähän ja kehoon, että meinaa ihan pelottaa omat energiat. Oikeastaan tuo aspekti melkeinpä odottaa haasteita ja mittelöitä, niin saa olla tarkkana, ettei halua haasteita myötätunnottomalla tavalla. Tuohon varmaan liittyy myös Plutonisuuteni. Eikä tuo kolmio tosiaan tuo niitä asioita kovin vaikeina vaan ihan kivoina haasteina useimmiten. Se on tavallaan kutkuttavaa nähdä mihin asti tuo kuvio vie, koska olen saattanut kalamaisuuttani olla välillä vähän epätasapainossa asian suhteen.

Pakko vielä kommentoida tuohon Downtempon avautumiseen, heheh. Osaan kyllä noihin asioihin samaistua vielä kun on Jupiter Kaloissa, mutta kannattaa pitää mielessä aina ihmisten eri merkit, huoneet ja muut aspektit sekä missä vaiheessa ihminen on. Ja senkin voi huomioida, että kun on olemassa energioita mitä ei ole vielä tieteellisesti todistettu, niin voisiko noilla pelkillä visionääreilläkin olla jokin tärkeä tehtävä lopullisessa suunnitelmassa. Smiley Tietysti tuo aspekti saa luulemaan välillä ihan liikoja ja jos sillä ei ole maadoittavia aspekteja, niin voisi olettaa, että ihminen vaikuttaa melko utopistiselta välillä. Tuon aspektin kanssa saa olla tarkkana mitä sanoja suustaan päästää, sillä sanoilla on yllätävän suuri voima ja siten seuraukset. Muuttuvat merkit tekevät minusta varmaan mukautuvan näiden aspektien kanssa. Mutta toisaalta se voi vaikuttaa varmaan, etten ole täysin vakaa uskomuksissani tms. kun ne näkökannat vaihtelee aina tilanteen mukaan. Mutta mielestäni se on rikkautta, eikä asioita kannata ottaa liian tosissaan.
tallennettu
ghede
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 314


Profiili
« Vastaus #16 : 16.09.2014 19:07:53 »

Tuo noviili on energioiltaan kevyehkö aspekti - verrattavissa kolmioon tai sekstiiliin. Silti ihan yhtä merkittävä, mutta vain vähemmän käytetty. Planeetat, jotka ovat esim. 40, 80 tai 160 asteen päässä toisistaan ovat noviiliaspektissa keskenään ja kyseiset aspektit kuuluvat 9.harmoniseen karttaan. Muistaakseni David Cochrane on maininnut sen olevan erinomainen aspekti synastriassa. Lisäksi sitä on taidettu pitää juurikin jousimiestyyppisenä aspektina, joka tuo ylimääräistä avarakatseisuutta ja optimismia.
tallennettu
ghede
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 314


Profiili
« Vastaus #17 : 16.09.2014 21:41:07 »

No septiili kuuluu 7.harmoniseen karttaan. Kyseinen aspekti on kuulemma usein havaittu taiteilijoilla ja tiedemiehillä, koska siihen liitetään inspiraatio ja tietynlainen henkisyys/herkkyys. Esim. Martin Heideggerilla on paljon septiilejä kartallaan ja Einsteinilta löytyy Merkuriuksen ja Pluton välinen septiili.

No luulisin, että Merkuriuksen septiili plutolle voimistaa henkilön kognitiivisia kykyjä ja antaa hänelle kyvyn nähdä pintaa syvemmälle. Mystiset/salaperäiset asiat voivat kiinnostaa tavallista enemmän ja psykologinen silmä voi olla kehittynyt. Ajattelu voi kokea ajoittain syvällisiä muutoksia. Pari linkkiä, joissa jotain tulkintaa septiiliaspekteista:

http://www.astrologyweekly.com/astrological-aspects/septile-7th-harmonic.php

http://members.wizzards.net/~magyan/Mercury_Aspects.html

David Cochranen tekemä tutkimus harmonisista kartoista ja aspekteista:

http://www.astrosoftware.com/harmonicfirst32.pdf

tallennettu
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: